Starity

Justin Bieber

Justin Bieber Justin Bieber nemzetisége 5. 8744rajongó 3305vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 63%
 • stílus: 61%
 • szimpátia: 59%
 • Születési név
 • Justin Drew Bieber
 • Becenév
 • JB, Biebs , J-Beebs
 • Születési idő
 • 1994. március 01.
 • Születési hely
 • London, Ontario, Canada
 • Foglalkozás
 • énekes
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Partner
 • Hailey Baldwin
 • Magasság
 • 175 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Halak
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Usher Selena Gomez Lara Stone Ariana Grande Carly Rae Jepsen Diplo Sonny Moore Hailey Bieber

Justin Bieber életrajza

 

Justin Drew Bieber 1994. március 1-jén született Kanadában, az Ontario állam beli Londonban. Édesanyja, Pattie Mallette mindössze 18 éves volt, amikor terhes lett .Justin 10 hónapos volt, mikor szülei külön mentek, ezért sokat volt a nagyszüleivel, szinte nem telt úgy nap hogy nem beszéltek.Ettől függetlenül édesapjával is nagyon jó viszonyt ápol, olyannyira, hogy közös tetoválást is csináltattak.Nem mellesleg van két féltestvére is,Jasmine és Jaxon. Kiskorában rengeteget sportolt, hokizott, kosárlabdázott, focizott. Legjobb barátja, és egyben csapattársa, Ryan Butler, akinek az édesapja volt a fociedzője.

Kezdetek:

A fiatal Justin mindig is szeretett énekelni. Édesanyja, Pattie barátai gyakran jártak át hozzájuk zenélni, ekkor figyeltek fel a kis Justin tehetségére. Két évesen kezdett dobolni, majd később megtanult gitározni, trombitázni illetve zongorázni. Justin nem csak otthon, hanem a templomban és az utcán is tündökölt. Mindenki felfigyelt a fiatal fiú tehetségére. A Stratford-i tehetségkutatón második helyezést ért el. Pattie szorgalmasan töltötte fel a videókat a youtubera, mivel más államokban is éltek rokonaik, illetve barátaik, akik kérték hogy Justin énekeljen nekik. Justin akkoriban kezdett ismerkedni a youtube-al, így azt mondta, inkább töltsék fel oda a videókat, és az érdeklődőknek küldjék el a linkeket. Rövid idő múlva észrevették, hogy nem csak a családok és a barátok gratulálnak a fiatal tehetségnek.

2008-ban, Scooter Braun egy baráti összejövetelről ért haza, mikor észrevette Justin egyik videóját. Aretha Franklintől adta elő a Respectet. Scooter végig nézte a videókat, és rövid időn belül szinte megszállott lett. Elhatározta, hogy megkeresi Justint. A találkozóra nehezen került sor. Justin édesanyja Pattie először nem akart találkozni Scooterrel, majd végül a menedzser meggyőzte őt, hogy menjenek el Atlantába,és felvegyenek pár számot, utána pedig ők dönthetik el, hogy aláírják-e a szerződést.

Miután Justin elutazott Atlantába, elkezdték az előkészületeket. Scooter elvitte Justint a stúdióhoz, ahol találkoztak Usherrel, aki akkor még mit sem tudott a fiatal tehetségről. A sikerhez vezető út göröngyös volt. Scooter mindent megtett, hogy elindíthassa Justin karrierjét, ám a fiúval a kiadók nem foglalkoztak. A válasz a legtöbb helyen az volt, hogy a fiúnak nincsen háttere, így szinte mindig zárt ajtókba ütköztek. A menedzser tudta, hogy adni kell egy lökést a fiúnak, így készítettek egy videót Justinnal, amiben Usher is feltűnt,aki akkor már meghallgatta a fiút, és elámult a tehetségén.

Usher segítségével, Scooter megszervezett egy találkozott L.A. Reid-el, aki nem sokkal később lemezszerződést ajánlott a fiúnak, ám még ő sem hitte hogy a fiú ekkora sikereket fog elérni.

Justinék Atlantába költöztek, majd megkezdték a munkálatokat.

Karrier:

2009-ben a One Time lett az első kislemez, ám a rádiókban nem akarták leadni a fiú első számát, mondván még túl fiatal. Így hát Scooter úgy döntött, hogy útra kelnek, és megpróbálnak minnél több kisebb fellépést elvállalni. A siker nehezen jött, de Justin nem adta fel. Rádiókba jártak, ahol eljátszotta a One Time akusztikus verzióját, és elérte, hogy az emberek meghallgassák őt. Később ez a kislemez tíz országban került a slágerlisták legjobb 30 száma közé. A dalt nem sokkal később követte Justin debütáló albuma, a My World, mely 2009. november 17-én jelent meg és platinalemez lett az Egyesül Államokban. Ő lett az első előadó, akinek a legelső albumáról hét dala is felkerült a Billboard Hot 100-as listájára.

Nem sokkal később, Justin megjelentette első albumának, a My World-nek a folytatását, ami a My World 2.0 címet kapta. Az album 2010. március 23-án jelent meg, és számos országban került az albumlisták élére. Az albumról az első kislemez a "Baby" lett, melyben Ludacris is közreműködött. Ez a videó kivívta magának a Youtube legnézettebb videója címet. A "Baby-t" hamarosan további digitális kislemezek követték, úgy mint az "Never Let You Go", és a "U Smile" melyek szinten jó eredményt produkáltak. Az album második fizikai formátumban megjelent kislemeze a Somebody to Love lett. A dal remixváltozatában Justin Bieber mellett Usher is énekel. 2010. június 23-án Justin elindult első saját koncertturnéjára a My World és My World 2.0 népszerűsítésére, melynek legfontosabb célállomása a Madison Square Garden volt, amire a jegyek nem kevesebb, mint 22 perc alatt fogytak el.

2010-ben Justin számos előadóval közreműködött. Kettő, a "We Are the World 25 for Haiti" és a "Wavin' Flag" jótékonysági célúak, míg az "Eenie Meenie" című dalt barátjával, Sean Kingston-nal vették fel. Még ugyanebben az évben Justin közreműködött a "Karate Kölyök" című film betétdalában is. A szám címe "Never say Never", és ezt a dalt nem mással rögzítette, mint a film főszereplőjével, Jaden Smith-el. Később, ugyanezzel a címmel jelent meg saját filmje, mely bemutatja a sikerhez vezető útját. A filmet 2011 február 11-én mutatták be, és nagy sikert aratott az Egyesült Államokban. A filmben feltűnik többek között Miley Cyrus, Usher , Jaden Smith , Snoop Dogg és még sokan mások.

2011-ben Justin kiadott egy karácsonyi albumot, mely az "Under The Mistletoe" címet viseli. Az albumról öt dalhoz készítettek klipet, az egyikben Mariah Carey is feltűnik, és együtt éneklik az egyik leghíresebb karácsonyi számot az "All I want for Christmas is you-t" 2011 végén Justin elkezdte harmadik albumának, a "Believe"-nek a munkálatait. 2012 februárjában Justin a twitteren tette közzé, hogy az albumról az első kislemez Márciusban kerül majd bemutatásra. Márcisuban a "The Ellen DeGeneres Show-ban" Justin elárulta hogy az új kislemez a "Boyfriend" címet viseli, és március 26-án kerül majd a boltok polcaira. A számot Mike Posner segítségével alkotta meg, és rögtön a második helyen nyitott a U.S. Billboard Hot 100 chart-on.

Justin harmadik albumát Június 19-én jelentették meg. Justin mellett az albumon hallható még Nicki Minaj, Drake , Big Sean és Ludacris. A "Believe" című korongon 16 új dal található. Közülük már kettőhöz készített is videoklipet. A lemezből az első héten 374,000 példány kelt el. Ezzel 2012-ben az ő albuma lett legsikeresebb új album az USA-ban. Ez Justin negyedik  Nr.1 albuma.A "Boyfriend" klipje május 3-án, az "As Long As You Love Me" kisfilmje pedig augusztus 1-én került fel az énekes VEVO csatornájára, ezeket pedig a Nicki Minjal közös szerzeménye követte, a "Beauty and a Beat". 2012 szeptemberében útnak indult, hogy népszerűsítésre új albumát. A turné a "Believe Tour" címet kapta. 2012 december 14-én The Ellen DeGeneres Show-ban Justin bejelentette, hogy tervez kiadni egy akusztikus albumot, mely a "Believe Acoustic" címet fogja viselni. A tervek szerint az album január 29-én meg is jelent, az ismert dalok mellett plusz bónusz számokkal.

2013 februárjában Justin kiadta akkor az új számát a Lolly című dalt.Előszőr a Belibereknek nagyon tetszett a dal de a szülők már más véleményekkel voltak-e felöl és így a dal meleg és hideg fogadtatást keltett a hallgatókban. 2013 áprilisában megjelent Justin All Around The World videóklippje.Ezt a klippet Justin a rajongóinak szánta hogy megköszönje vele a sok támogatást amit tőlük kapott.A klipp Justin akkori Belive turnéján játszódik és itt sok rajongója is látszódik a klippben.Ludaricus is közreműködött a szerzeményben. 2013 áprilisában megjelent egy hét elteltével az előző klippje után a Will.I.Am That power klipp ami nem Justin klippje de közreműködött benne.Justin rajongói nagyon örültek ennek a klippnek és sok pozitív visszajelzést kapott érte.

2013-ban megjelent Justin Bieber és Miley Cyrus közös dala a Twerk.A dalban Miley csak közreműködött. 2013 októberében megjelent Justin Heartbreaker száma ami az eddigi számaitól eltért mivel ez egy lassab és érzelmesebb szám lett.Ebben a számban a kapcsolatait énekelte el,Sok pozitív visszajelzést kapott érte Justin. 2013 decemberében megjelent Justin All That Matters című dlához készült videóklippje.A klippben csak ő és egy táncos hölgy szerepel.A helyszín ahol játszódik a klipp egy sötét és elhagyatott raktárban játszódik. 2013 végén került a mozivászonra Justin második dokumentum filmje ami nem hozott nagy sikert Justinnak.Az első heti jegy eladáokból csa kb 4 millió dollár jött össze.A film kölcsége viszont 15 millió dollár volt.Az első dokumentum filmje 28 millió dollárt hozott aminek nagyobb volt a sikere
2014 januárjában megjelent Justin Bieber Confident dalához készült várva vált klippje.

2015-ben Justin Bieber és Lara Stone lett a Kalvin Kelvin ez évi új arcai.Azt állították a kampány photoshoppolt képekből áll de végül kiderült hogy ez nem igaz mivel nem lettek photoshoppolva a képek. 2015 márciusában megjelent Carly Rea jepsen új klippje amit a I Really Like You dalhoz észült.A klippben Justin is feltűnt és táncolt is benne. 2015-ben Justin duettet énekelt Arianával.A fellépésük rögtönzött volt és Ariana Honeymoon turnéján került rá sor.Három dalt énekeltek el közös Ariana Love Me Harderjét és Justin két dalát a All That Matterst és az As You Love Me-t.A közös produkciójuk nagy sikert aratott a rajongók körében. 2015 áprilisában kezdődő Égessük le Justin Biebert tv műsorban is szerepelt mint saját maga.Itt főképp csak őt égették le és a múltjáról is beszéltek. 2015 június végén megjelent Skrillex and Diplo - "Where Are Ü Now" with Justin Bieber klippje.

2015 augusztusában Bieber megjelentette legújabb kislemezét, mely a What U ean címet kapta, és amit előadott a 2015-ös MTV VMA díjátadon is. 2015. november 13-án pedig legújabb nagylemeze is napvilágot látott. A nagylemez az első helyen debütált a Billboard 200-ás listáján, evvel ez lett Justin hatodik korongja mely az első helyen landolt megjelenésekor. 2015-Ben a negyedik legkelendőbb album lett. 2015 novemberben Justin bejelentette, hogy 2016-bán turnéra indult legújabb nagylemezét népszerűsíteni! A Purpose turné 2016. március 9-én vette kezdetét. 2016. július 22-én Justin megjelentette legújabb kislemezet, ami a Cold Water címet viseli és melyben Major Lazer és MO voltak Justin segítségére. A kislemez már a megjelenéskor nagy siker volt ugyanis a második helyen debütált a Billboard listáján. 2016 augusztusában Justin a francia lemezlovas DJ Snake Let Me Love You című dalánál működött közre. 2016-ban Justin egy Cameo szerep kedvéért látható volt a Zoolander második részében. Ugyancsak 2016-ban, Justin közzreműködött Post Malone Deja Vu című szerzeményében. A Purpose című lemezről továbbá olyan kislemezek jelentek még meg, mint a Company és a Love Yourself.

2017-ben közremáködött Louis Fonsi és Daddy Yankee, Despacito című szerzeményének remix változatában, és DJ Khaled -  I'm the One című szerzeményében is hallható. Összefogva a francia lemezlovassal, Justin és David Guetta kiadták a 2U című kislemezt, mely rövid időn belül közönségkedvenc lett.

Magánélet:

Justin imád sportolni, ezért nem is meglepő, hogy jótékonysági meccseken is részt szokott venni. A kedvencei közé tartozik a kosárlabda, és a hoki. Jó barátságot ápol Sean Kingstonnal és Jaden Smith-el is. Justint az elmúlt évek alatt több fiatal sztár hölggyel hozták össze, köztük Miley Cyrussal, és Jasmine Villegassal, akivel még egy csók is elcsattant. 2010 végétől 2013 elejéig egy párt alkotott Selena Gomezzel, akivel hosszas vívódások után szakítottak. 2012-ben megszerezte a középiskolai diplomáját.Justin Bieber 2013 januárjában megszerezte a Twitter királya címet.A trónt Justin előtt Lady Gaga uralta két és fél évig de ez megváltozott mivel Justin twitteres követői elérték akkor a 33 milliós fölötti számot ezzel legyőzve Gagát.
2013-ban találkozott a hasonmásával.A hasonmása Robin Verrecasra aki egy belgiumi diák.Atalálkozásra április 10.-én került sor.
2013 áprilisában 3 új tetoválást varratott magára.Egy nyitott szájú tigrist,egy bagolyt és egy angyal ábrázolást.
2013 végén decemberben egy új tetkót varatott magára ami egy sast ábrázol.A sas Justin karjára került fel.
2014-ben olyan képek kerültek fel a netre róla ahol egy sztriptíz táncos mellét nyalogatja ezzel a viselkedésével sok negatív kritikát kapott.
2014-ben Justin börtönbe került de vádalku következtében nem kellett sokáig ott maradnia mivel óvadék fejében elengedték őt.
2014-ben Justin 545 ezer dollárral támogatta az AIDS-kutatását.A támogatást az amfAR gálán ajánlotta fel. 2014-ben Justin Bieber verekedésbe került Orlando Bloommal az Ibizai szigeten.Két videó is felkerült az internetre az esetről az egyik videón az látható amikor Oralndo Bloom megüti Justint a másikon pedig az hogy egy klub előtt beszélgetnek egymással pár szót. 2016-ban Justint összehozták Lionel Richie legkisebb lányával, a modell babérokra törő Sofiaval, ám mindketten csak barátinak jellemezték kapcsolatukat. 2018 nyarán Justin eljegyezte barétnőjét, Hailey Baldwint. A pár 2015 és 2016-ban is randizott egymással, majd 2018 májusában újra randizni kezdtek.

Amikben szerepelt/szerepel.

True Jackson, VP (önmaga, 2009)

My Date With... (önmaga,2009)

School Gyrls (önmaga,2010)

Silent Library (önmaga,2010)

Saturday Night Live (vendégszereplő,2010)

CSI: A helyszínelők (Jason McCann,2010)

Hubworld (vendégszereplő,2010)

Never Say Never mint énekes (önmaga,2011)

So Random! (önmaga,2011)

Punk' d (önmaga,házigazda,2012)

2012 One Hit Wonderland   2013

One Hit Wonderland  2013

Under the Mistletoe 2013

Saturday Night Live 2013

The Voice 2013

Justin Bieber: Believe 2013

The Footy Show 2014

Enie backt  2014

Todd's Pop Song Reviews 2014 

Mike and Mike in the Morning  2014

ALBUMOK

2015 - Purpose

2013 - Journals 

2012 - Believe 

2011 - Under the Mistletoe 

2010 - My Worlds: The Collection 

2010 - My World 2.0 

KISLEMEZEK

2017 -  2U - David Guetta feat. Justin Bieber

2017 -  I'm the One - DJ Khaled,  Quavo, Chance the Rapper, Lil Wayne feat. Justin Bieber

2017 -  Despacito (Remix) - Luis Fonsi, Daddy Yankee feat. Justin Bieber

2016 - Deja Vu - Post Malone feat. Justin Bieber

2016 - Let Me Love You -  DJ Snake feat. Justin Bieber

2016 - Cold Water -  Major Lazer feat. Justin Bieber and MØ

2016 - Company

2015 -  Love Yourself

2015 - Sorry

2015 - What Do You Mean?

2014 - Home to Mama feat. Cody Simpson

2014 - Memphis feat. Big Sean

2014 - Swap It Out 

2014 - One Life 

2014 - What's Hatnin feat. Future

2014 - Backpack feat. Lil Wayne

2013 - Confident feat. Chance the Rapper

2013 - Change Me

2013 - Roller Coaster 

2013 - PYD feat. R. Kelly

2013 - All Bad

2013 - Bad Day

2013 - Recovery

2013 - Hold Tight

2013 - All That Matters

2013 - Heartbreaker

2013 - All Around the World feat. Ludacris

2013 - Right Here feat. Drake

2012 - Beauty and a Beat feat. Nicki Minaj

2012 - As Long as You Love Me feat. Big Sean

2012 - Boyfriend

2012 - Turn to You (Mother's Day Dedication)

2011 - Mistletoe

2010 - Never Say Never feat. Jaden Smith

2010 - Pray

2010 - U Smile

2010 - Somebody to Love

2010 - Eenie Meenie feat. Sean Kingston

2010 - Baby feat. Ludacris

2009 - One Less Lonely Girl

2009 - One Time

Utolsó frissítés: 2018.10.27. 17:05 idone által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace