Starity

KaDee Strickland

KaDee Strickland KaDee Strickland nemzetisége 5684. 58rajongó 3vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 93%
 • stílus: 90%
 • szimpátia: 90%
 • Születési név
 • Katherine Dee Strickland
 • Becenév
 • KaDee
 • Születési idő
 • 1975. december 14.
 • Születési hely
 • Patterson, Georgia, USA
 • Foglalkozás
 • színésznő
 • Családi állapot
 • férjezett
 • Partner
 • Jason Behr
 • Magasság
 • 165 cm
 • Eredeti hajszín
 • szőke
 • Szemszín
 • zöldeskék
 • Csillagjegy
 • Nyilas
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Claire Danes Drew Barrymore Sarah Michelle Gellar Sanaa Lathan Jason Behr Taye Diggs Kate Walsh Paul Adelstein Caterina Scorsone Teri Polo Amy Brenneman Donnie Wahlberg Chris Lowell William Mapother Tim Daly Audra McDonald Missi Pyle M. Night Shyamalan Rockmond Dunbar Jimmy Fallon

KaDee Strickland életrajza

Katherine Dee ’KaDee’ Strickland 1975. december 14-én született Pattersonban, Georgia államban, az Amerikai Egyesült Államokban. Édesanyja, Susan Strickland, aki ápolónőként dolgozik egy kórházban, míg édesapja, Dee Strickland, egy középiskolában fociedző, igazgató és felügyelő. Két testvére van: Dan és Mabry. KaDee születési neve, Katherine Dee, szülei kombinálták össze a Katherine-t apja nevével, Dee-vel, így alakult meg a KaDee, amellyel híres is lett. Pattersonban nőtt fel, amelyet ő úgy jellemzett, hogy „egy rendőrlámpás város”. 8 évig dolgozott egy helyi farmon, ahol az volt a munkája, hogy dohányt szedett. Amikor KaDee kisgyermek volt, megnézte Woody Allen filmjét az ‘Annie Hall’-t, akkor döntötte el, hogy ő márpedig színész szeretne lenni. Gyermekkorában KaDee mindig is jól ismert szülőhazájában, Pattersonban, ugyanis az iskolán kívüli tevékenységei kimagaslóak voltak (az általános iskolában és a középiskolában is bálkirálynő volt, a diákönkormányzat elnöke volt és ráadásul még pom-pom lányként is közreműködött a fiúk focimeccsénél is). Soha nem foglalkozott különösebbképpen a színészettel, mindaddig, míg az iskolájában barátnői és diáktársai elő nem adtak egy darabot. KaDee ekkor érezte meg mindazt, hogy ő maga is valójában színész szeretne lenni.

Miután leérettségizett a középiskolában, Strickland drámát szeretett volna tanulni New Yorkban, ám szülei nem akarták, hogy egy olyan nagy és veszélyes városban éljen, mint New York. Végül KaDee beadta jelentkezését a philadelphiai University of the Artsra, ahová sikeresen fel is vették. Miközben egyetemre járt, ekkor csatlakozott a Screen Actors Guild-hoz. Akkoriban még nem tudta eldönteni, hogy használja e a kapott nevét (KaDee) az első fellépésénél, végül maradt a Katherine-nél. Strickland az egyetem és a színészet mellett rész munkaidős állást vállalt a helyi étteremben, ahol pincérnőként dolgozott. Másodállásban egy Casting Ügynökségnél volt szakmai gyakorlaton: egyszer megkérték, hogy olvasson fel egy szöveget a közönségnek, amely egy kis szerep volt a helyi film projektben. Ez a felolvasás alapozta meg számára az első filmszerepét. Miután lediplomázott Fine Arts diplomát szerzett, majd ezután tovább tanult New Yorkban, később, 2003-ban pedig Los Angelesbe költözött, hogy megvalósítsa színészi álmát. 2006-ban Strickland University of the Arts's Silver Star Alumni Awardot kapott kiemelkedő munkájáért.


Karrierje
Strickland 1999-ben kezdte el karrierjét, a Hatodik érzékben, ahol egy gyászolót alakított egy halotti vacsorán. Ez a film volt az, ahol megtanulta, hogyan is lehet hamis könnyeket csalni a az arcára. Amikor Casting Ügynökségnél volt gyakornok, felolvastattak vele egy szöveget, amely egész mély hatást hatott maga után, amelyre M. Night Shyamalan fel is figyelt, ekkor ajánlotta fel ezt az apróka kis szerepet az akkoriban még ilyen fiatal nő számára. Még ugyanebben az évben szerepet kapott egy független filmben, a The Sterling Chase-ben, illetve egy apró szerepet kapott Winona Ryder és Angelina Jolie mellett James Mangold drámájában, az Észvesztőben, ahol Bonnie Gilcrestet alakította.

Amikor Philadelphiában lakott, Stricklandnak adódott egy olyan lehetősége, hogy részt vehetett más filmekben a városon belül és kívül egyaránt. Ilyen film volt Red Dowdell filmje, amely egy nemi erőszakot dolgoz fel, a Train Ride, amelyet 2000-ban forgattak le, azonban finanszírozási ügyek miatt csak 2005-ben sikerült dvd formában szétterjeszteni Amerikában. Még ugyanebben az évben szerepet kapott Donnie Wahlberg és Robert Forster mellett a Gyémántemberben, ahol Monicát alakította. Richard Roeper, a Chichago Sun-Zimes magazin egyik szerkesztője írta le, hogy számára a film igen élvezetes volt, a jó cast miatt.

2002-ben miután KaDee New Yorkba költözött, feltűnt Adam Bhala Lough filmkészítő filmjében, a Bomb the System, mint Toni, azonban számára ez a film inkább egyfajta visszaesés volt, mint sem kiemelkedő. A kritikusok lelketlen, szinte már gyalázó véleménnyel szolgáltak a filmről és a castról egyaránt, emiatt még a filmfesztiválon sem adták le egészen 2005-ig, mikor ez az „átok” hirtelen megtört.

Strickland némi színpadi tapasztalatot is szerzett olyan műsörök alatt, mint a Requiem for Things Past, vagy John Patrick Shanley által írt Women of Manhattan előadások alatt.

2002-ben szerepet kapott az Esküdt ellenségek: Bűnös szándék című sorozatban, ahol Sandit alakította, valamint feltűnt kilenc epizód erejéig az All My Childrenben, amely arra ösztökélte őt, hogy otthagyja pincérnői állását a helyi étteremben.

2003-ban KaDee-t beválogatták Eddie Cibrian mellett John Grisham által írt regény alapján rendezett filmbe, a The Street Lawyerbe. Ugyanebben az évben, Strickland két romantikus vígjátékban is feltűnt. Woody Allen által rendezett filmben, a Csak az a szex című filmben szerepelt, ahol Brooke-ot alakította, aki Jason Biggs barátnőjét alakította. Úgy érezte, megfogta isten lábát ezzel a filmmel, hiszen valóra váltotta egyetlen egy álmát, még pedig azt, hogy Woody Allen filmjében szerepelhetett. Annak ellenére, hogy KaDee örült e filmnek, az értékelés gyenge volt, s a jegyeket is alig-alig tudták eladni, azonban KaDee úgy gondola erre a filmre vissza, mint arra a bizonyos nagy áttörésre, amely karrierjében állt be. Még ugyanebben az évben szerepet kapott Jack Nicholson és Diane Keaton mellett a Minden végzet nehéz című filmben, amely igen pozitív kritikákat kapott és jelentős bevétel származott e filmből, azonban KaDee itt igen csekély szerephez jutott. Diane Keaton által játszott szereplőjének a volt férjének a barátnőjét, Kristent alakította, aki próbált belekapcsolódni barátjának az életébe.

2004-ben egy kis szerepben feltűnt a Knots című független filmben, és A stepfordi feleségek című filmben, ahol Nicole Kidmannal az oldalán szerepelt. E nemes filmben, Strickland egy partizó nőt alakított, aki egyben egy játékversenyző is volt.

Jelentős film szerepei

Strickland első fontosabb szerepét akkor kapta meg, amikor Doug Belgrad a napilapokban látta KaDee egyik jelenetét. Strciklandet beválogatta Johnny Messner és Merris Chestnut mellé egy dzsungel-horror filmbe, az Anakonda 2: A véres orchideába. KaDee egy művelt kutató tudóst alakított, aki Borneoba utazott, hogy részt vegyen egy különleges növényi faj keresésében. KaDee hozzátette, hogy nem akarta követni Woody Allen filmpéldáját, de meggondolta magát, ugyanis a főhős nő volt és nem volt teljesen idióta, vagy szuper nindzsa, ki egy szél semmiben mindenkit elvert. A cast pozitív véleményt kapott a Variety magazintól és a Chicafo Sun-Timestól is, azonban a San Diego Union-Tribune a filmet nem magasztalta, hanem inkább negatív kritikával illette meg. Őket nem nyűgözte le a film, szerintük a cselekmény unalmas és hülyeség volt, valamint a színészek sem teljesítettek valami jól, s ezzel némileg egyet értett a Slant Magazin is. A The Florida Times-Union emelte ki KaDee-t, mint Patterson büszkeségét.

KaDee következő munkája egy újabb horror film volt, az Átok című film, amelyet Takashi Shimizu dolgozott át amerikai sztorira a Ju-on: Átokról, amely szintén a saját filmje volt. Strickland egy Tokió alapú amerikai üzletasszonyt játszott, akinek a rokonai USA-ba emigráltak. KaDee egy casting alkalommal kapta meg Susan szerepét, a producer, Sam Raimi úgy választotta őt ki, hogy alapul vette mindazt, hogy mennyi ideje dolgozott a szín észi szakmában, és hogy el e vállalná úgy ezt a munkát, hogy több hónapig távol lenne otthonától. KaDee-t mindig is elvarázsolták őt a japán emberek és a japán mozi, mindig is a részese szeretett volna lenni ennek.
Az átok volt az amerikai listák vezetője, szinte mindenki megnézte, s oly annyira népszerű film lett belőle, hogy az év legprofitálóbb filmjévé választották meg, azonban az értékelés még közömbös volt. The Charlotte Observer azt írta, hogy a cast élettelen és örömtelen volt, amely rontott a film színvonalán. Strickland rajongói az Anakonda 2, illetve Az Átok című film után, elnevezték őt Sikoltó királynőnek, azonban a nőnek akkoriban az volt a válasza, hogy nem hagyja, hogy ez a név befolyásolja őt abban, milyen műfajú filmben fog következőleg szerepelni, mint ahogyan azt régebben tette. 2005-ben Stricklandet jelöltek a Teen Choice Awardon, Choice Movie Scary Scene-en azzal a jelenettel, amikor a karaktere elbújt az ágytakaró alá.

2004-ben Strickland megkapta azt az őrült szerepet, amely ezidáig volt neki, a Farrelly testvérek filmjében, Drew Barrymore-ral és Jimmy Fallonnal az oldalán, a Szívem csücskeiben, ahol Robint alakította. E film Nick Hornby regénye alapján készült el, amely a baseball-t helyezte középpontba némi romantikával és vígjátékokkal körülölelve. Számára egészen izgalmas volt, hogy több traumás szerep után (Átok, Anakonda 2) egy mániákus nőszemélyt alakított ebben a filmben. Miután 2005-ben a mozikba került ez a film, a PopMatters magazintól dicséretet kapott, illetve a MSNBC-től is, akik a nő karakterét a magasba emelték. KaDee hihetetlenül örült ennek az egésznek, ugyanis emiatt a kritikák miatt, karrierjét ez sokkal magasabbra lendítette, mint azt hitte volna ő maga.

2007-ben KaDee feltűnt az Amerikai gengszter című filmben Russel Crow és Denzel Washington oldalán, ahol egy kiváló ügyvédet alakított, aki szerembe keveredett ügyfelével.

2008-ban feltûnt a The Family That Preys címû drámában.

2011-ben főszerepet kapott a Remember Alice Bell?-ben, ahol ő egy idős hölgyet - Alice Bellt- alakított, aki arra emlékezik vissza, hogyan törhetett ennyire kerékbe az élete, hogy milyan rossz és igazságtalan döntései születhettek, amiért ilyen kegyetlen életet él.

2013-ban szerepet kapott a Bloodline című amerikai drámában, ahol Stella Killpriest fogja alakítani. 2015-ben leszerződtették a Doubt című amerikai drámafilmre, ahol Sadie szerepét kapta meg, illetve a Building Bridges című amerikai drámafilmben is szerepet kapott, mint Bridget Blair.

Televíziós részvételi

2005-ben Strickland szerepelt az ABC által futatott tényeken alapuló sorozatban, a Laws of Chance-ben. Kelly Siegler karrierjén alapult, ahol egy magasan képzett és sikeres Texasi ügyvédnek az asszisztensét alakította. A sorozat első részében, Frances Fisher és Bruce McGill oldalán szerepelt, akik azt mondták, hogy KaDee hihetetlenül izgatott volt, hogy lehetőséget kapott arra, hogy egy ilyen fenomenális nőszemélyt testesíthetett meg, mint amilyen a karaktere volt, ám a sorozatot ejtették pár hónap múlva.

2006-ban KaDee szerepet kapott a Walker Payne-ben, ahol egy frissen odaköltözött nőt alakított, aki kiváló helyet szerzett a helyi banknak. E filmet a Tribeca Filmfesztiválon hoztak nyilvánosságra. A Variety Magazin újabb dicsérettel illette a színésznőt: magazinjukban, KaDee-t elegánsnak írták le.

2007-ben Strickland csatlakozott egy krimi, drámához, a Falka című film castjához, ahol Richard Gere, Claire Danes és Avril Lavigne oldalán játszott. a közbiztonsági osztály ügynökének meg kell találnia egy eltűnt lányt, aki meggyőződése szerint kapcsolatban áll azzal a feltételesen szabadlábra helyezett szexuális bűnözővel (KaDee alakította), akinek ügyében nyomoz.

Strickland első jelentősebb televíziós munkája David E. Kelley által rendezett, The Wedding Bells sorozat volt. KaDee benne szeretett volna lenni e nagyszerű sorozatban, mert a szerelem és az elkötelezettség tárgya számára az, hogy minden nap végig mehet azon a bizonyos hosszú, templomi folyosón. A sorozat, 2007 márciusában indult, azonban a következő hónapban törlésre került. Végül csatlakozott a Grace Klinika spin-off sorozatához, a Doktor Addisonhoz, ahol Dr. Charlotte Kinget, a helyi kórház személyzeti főnökét és sebészét alakította. Charlotte szerelmi kapcsolatba kerül Cooperrel, felszámol életével a kórházban és állást vállal Naomi Bennett által vezetett magán klinikán. A sorozat hat évadot élt meg, amely 13 részt tartalmazott.

2015-ben egy rész erejéig feltűnt a Secrets & Lies című sorozatban, ahol Ryan Phillipe és Juliette Lewis is fel fog tűnni.

Személyisége

Strickland bevallotta, hogy hatalmas segítséget nyújtott számára Jessica Lange, Holly Hunter, Diane Keaton, Ione Skye és Jane Fonda, akik mindvégig inspirálták őt az Átok című filmben. Bevallása szerint Fonda mimikája a Klute című előadásában szinte elvarázsolta őt. Strcikland azt is megemlítette, hogy mentora, Maggie Flanagan – Strickland elnevezte őt: Jedi lovagnak -, utasításokat adott KaDee-nek, hogy mikor filmet néz, vegye le alóla a hangot, így teljes figyelmét szentelheti arra, hogy megnézze a minőséget, illetve az előadás érthetőségét.
Strickland szerint, ő olyan típusú ember, aki folytonosan követi a trended, akármibe is kerül, hisz folytonosan aggódik kinézete miatt. A nő bevallotta, hogy a színjátszáshoz szüksége van a féltékenység elemeire, főleg Los Angelesben. Ennek ellenére, KaDee soha sem támaszkodott a szépségre, úgy érezte, ő nem az a típusú nő. Soha sem volt hozzászokva ahhoz, hogy aggódjon amiatt, hogy “csinos nő” vagy vonzó volna. Több forrásból értesülve, Strickland mindig is óvatos nő volt. kétszer is meggondolta mindazt, hogy melyik utat választotta. KaDee-nek nagyon érezhető dél-amerikai akcentusa van, amelyet ő előnynek tud be magának, mintsem hátránynak, ugyanis ezt a producerek és a rendezők is igen nagyon kedvelik.

Magánélete

2004-ben Strickland az Átok forgatásán találkozott Jason Behrrel. KaDee és Jason is hihetetlenül kedvelik Japánt, és annak kultúráját: ez annak az alapja volt, hogy rövid időn belül szoros barátságban fonódtak össze. Azonban amilyen hamar kibontakozott ez a barátság, oly hamar is ért véget, miután a film forgatása befejeződött. Egy interjú során, mikor KaDee-t szerelmi élete felől faggatták: ‘csendes’ szóval jellemezte mindazt. 2006. november 10-én hozzáment Jason Behr-hez, a kaliforniai Ojai templomban, amely japán elemekkel volt feldíszítve. Strickland elmondta, hogy az esküvői előkészületekben hatalmas segítség volt számára egy korábbi szerepe (The Wedding Bells), amely inspirálta őt saját esküvőjének megszervezésében: Casa de Estrellas kertje, Santa Fe-ben lévő luxus gyógyszálló lefoglalása, ahová nászútra mentek el.

Érdekességek

- 2009-ben Strickland megjelent Rascal Flatts: Here comes goodbye című videoklipjében
- Kedvenc horrorfilmje: Ómen
- Sógornője Aaron, Johnny és Alisa Behrnek.
- Kedvenc ételei: étcsokoládé, a grillezett zöldségek, a lazac, a tonhal és a sushi is.
- Kedvenc előadói: Lucinda Williams, Ryan Adams, Outkast, Billie és Ella.

Írta. AmyVie

SOROZATOK
Secrets & Lies (2015) - Christy Garner (10 részben szerepelt)
Doktor Addison (2007-2013) 
- Dr. Charlotte King (111 részben szerepelt)
The Wedding Bells (2007) - Annie (négy epizódban szerepelt)

Esküdt ellenségek: Bűnös szándék (2002) - Sandi Tortomassi (egy részben szerepelt)

FILMEK
Doubt (2015) - Sadie
Building Bridges (2015) - Bridget Blair
Bloodline (2013) - Stella Killpriest
Remember Alice Bell? (2011) - Alice Bell
The Family That Preys (2008) - Jillian Cartwright
Amerikai gengszter (2007) - Richie ügyvédje
A falka (2007) - Viola Frye
Walker Payne (2006) - Audrey
Laws of Chance (2006)  - Chance
Szívem csücskei (2005) - Robin
Átok (2004) - Susan
Anakonda 2: A véres orchidea (2004) - Sam Rogers
A stepfordi feleségek (2004) - Tara
Gubancok (2004) - Molly
Minden végzet nehéz (2003) - Kristen
Csak az a szex (2003)- Brooke
The Street Lawyer (2003)  - Caroline Browne
Bomb the System (2002) - Toni
Gyémántember (2000) - Monica
Train Ride (2000) - Dawn
Észvesztő (1999) - Bonnie Gilcrest
The Sterling Chase (1999) - Cute Coed
Hatodik érzék (1999) - Látogató

Utolsó frissítés: 2015.12.19. 16:04 ariana grande14 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace

Ezek voltak a Netflix legjobb filmjei 2020-ban

Ezek voltak a Netflix legjobb filmjei 2020-ban

Meglepő lett a lista: itt vannak a legnépszerűbb filmek 2020-ból!