Starity

Karai Anna

Karai Anna Karai Anna nemzetisége 4714. 71rajongó 4vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 100%
  • stílus: 100%
  • szimpátia: 90%

Karai Anna életrajza

Karai Anna, 1986 November 25.-én született Budapesten.

Napfénypresszó:

Anna énekesi karrierje 2007-ben kezdődött, hiszen azóta énekelt a Napfrénypresszó zenekarban, mögöttük van számos sikeres dal és koncert is. A zenekar jelentkezett korábban a Megasztár című tehetségkutató műsorba is.

A Voice:

Egy ország kapta fel a fejét 2012 őszén, mikor Karai Anna megjelent a hazai Voice színpadán. A Paramore Crushcrushcrush című dalának saját szájízére formált, úgynevezett screamelős (hörgős, ordítós) feldolgozása után négy mesterből három a mentoráltjaként szerette volna tudni az énekesnőt. Malek Andrea, Mező Misi és Molnár Ferenc Caramel győzködte őt, Anna végül az utóbbihoz pártolt, akivel megállíthatatlanul menetelt előre. A legjobb 48-ból a legjobb 24-be jutott, ám ott sajnos kiesett.

Szólókarrier:

Az extravagáns lány nem szomorkodott sokáig, hiszen a hirtelen jött siker után termérdek új rajongóra tett szert, akiktől a mai napig rengeteg elismérést és biztatást kap. A műsor után megújultan, friss ötletekkel túltengve tudott nekivágni az új évnek. Egyik legfrissebb, egyben legfontosabb ötlete az önálló szólókarrier beindítása volt. A terv megvalósításában nagy segítségére volt Tarcsai Ádám, a Moby Dick hivatalos helyettesítő dobosa is. A fiú először a tehetségkutató alatt figyelt fel rá, és olyannyira megtetszett neki az énekesnő egyedülálló stílusa, hogy rögtön fel is kereste azért, hogy zenekart alapíthasson vele, ami egyben a szólóprojektet is jelentette. Az aranytorkú Anna számára a színpad egyébként már elég régóta rutinos terepnek számít, hiszen az elmúlt hét évben számtalan együttesben énekelt, és több mint 270 fellépése volt.

Műfaj, inspirációk:

Mindig is úgy érezte, hogy a hozzá inkább a keményebb, „reszelősebb” stílusok állnak legközelebb, ezért állítása szerint nem is áll szándékában abbahagyni a screamelést. Ennek technikáját folyamatosan fejleszti, és mára az életének is egy igazán fontos részét képzi, valamint a magyar rockzenei palettán is egyedülálló ezzel a stílussal. Leginkább az alternatív, rock és nu-metál stílust szereti, kedvenc előadói a Paramore, a Limp Bizkit, a Linkin Park, a No Doubt, Sara Bareilles, a Supernem és az Imogen Heap. A Paramore iránti szeretét nemcsak a voice-os előadása, de az is mutatja, hogy 2013 óta a Brand New Eyes együttes tagja, melyben a zenekar dalait dolgozzák fel.

Jelen Bandájával jelenleg gőzerővel dolgozik a debütáló albumon. A lemez várhatóan 2014 tavaszán fog megjelenni, amely stílusában a populáris rockzenei elemektől kedzve a személyes kedvencéig, a nu-metálig minden megtalálható majd. A korongon hallhatóak lesznek az énekesnő által írt saját szerzemények, illetve olyan ismert előadókkal közösen készült dalok is, melyeket pl. Kovács Krisztiánnal (a Fish! zenekar frontembere), vagy a Sex Actionnel (Ganxsta Zolee zenekara) alkottak. Az említett lemez előkészületeinek időszakában (2013 ősze és tele) két dal is megjelent. Az egyik track Az üveg lassan vág, a másik pedig a Csillagsötét címet kapta. Az utóbbinak karácsonykor volt egy limitált ideig tartó premierje, s ez alatt bárki letölthette ingyenesen, majd az akció végeztével eltűnt az internetes éterből, de a dal azóta „visszatért”, és újra elérhető Anna hivatalos YouTube-csatornáján. Ezen kívül karácsony előtt néhány héttel egy scream-mentes, ünnepi hangulatú akusztikus EP-vel is meglepte rajongóit. Első videóklipje Kovács Krisztiánnal (FISH!) közös dalukhoz, a Zaj című dalhoz készült. 2014 őszén készült l második klipje, mely a Vágjál hülye fejet című dalhoz készült.

A 2014-es év a szólóanyag megjelenésén kívül leginkább a koncertekről szólt. A lemezmegjelenés előtti első miniturné a Fish!, illetve Ganxsta Zolee és a Kartel társaságában zajlott majd február elejétől egészen március végéig, amit május 9-én egy újabb show követett.

2015 februárjában hallhatja először a közönség Anna legújabb dalát, melynek címe: Szuperhős lettem. A dal érdekessége, hogy a rádiós-műsorvezető, kovács Áron is közreműködik benne. A dal bemutatását valentin naphoz időzítették. A dalhoz a klip 2015 május 27.-én került fel Anna Youtube csatornájára. 2015 őszén Anna betegsége miatt kellett lemondani a túrnét, melyet 2016-ban folytat.

A zenekar jelenlegi felállása a következő: Karai Anna (ének), Tarcsai Ádám (dob), Narday Álmos (gitár), Nagy Zoltán (basszusgitár), Kiss Péter (gitár), Lesták Márton (billentyű).

Jótékonyság:

Anna, a 2014 június 15.-én megrendezett Bátor Tábor jótékonysági rendezvényen vett részt, több más hazai elóadóval,, ahol a daganatos beteg gyerek megsegítése volt a cél.

Érdekességek:

Hobbijai a barkácsolás és kertészkedés.
Kedvenc zenekarai a Limp Bizkit és a Linkin Park.
Kedvenc énekesnője Madonna.
Korábban jelentkezett a VOLT hangja tehetségkutatóba is.

2013 - Karai Anna (EP)

Utolsó frissítés: 2016.10.27. 07:07 I Love Paris által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace