Starity

Kat Dennings

Kat Dennings Kat Dennings nemzetisége 1771. 357rajongó 12vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 98%
  • stílus: 95%
  • szimpátia: 97%

Kat Dennings életrajza

KEZDETEK
Katherine Litwack, művésznevén Kat Dennings az USA-beli Philadelphiában született 1986. június 13-án. A város Brysn Mawr nevű részében nőtt fel. Édesanyja, Ellen Judith Litwack költő és logopédus, édesapja, Gerald J. Litwack pedig molekuláris gyógyszerész, egyetemi professzor és elnök. Kat öt gyermekük közül a legfiatalabb, tudjuk róla, hogy van egy bátjya, akit Geoffrey S. Litwacknak hívnak. Családja zsidó származású.

Kat magántanuló volt: egyetlen egyszer iratkozott be a Friends' Central Schoolba, ám csupán fél napig tartott ottléte. Nagyon korán, már 14 évesen befejezte a középiskolát. Családjával 2002 környékén költözött Los Angelesbe, hogy teljes idejében színészkedni tudjon. Fiatal korában vette fel a Dennings-et vezetéknévként. 2007-ben elárulta az Interview magazinnak, hogy szülei kezdetben úgy viszonyultak a színészet iránti érdeklődéséhez, mint a "lehető legrosszabb ötlet".

KARRIER
Karrierjét tíz éves korában kezdte, ekkor kezdett különböző reklámokban szerepelni. Első színészi munkája egy chips-reklám volt. Első komolyabb szerepét 2000-ben kapta az HBO Szex és New York című sorozatának "Hot Child in the City" című részében, amiben egy 13 éves, utálatos lányt alakított, aki Samanthát alkalmazza arra, hogy bármicvója népszerű legyen. Ezután a rövid életű sorozat, a Raising Dad következett 2001-2002-ben, amiben Sarah volt, egy 15 éves lány, akit megözvegyült apja nevel húgával együtt. 2002-ben feltűnt a Disney Channel Szellemcsapat című filmjében, itt egy csapat szellembe botló tinit alakított. Beválasztották az Everwood nevű sorozatba öt epizód erejéig, ám végül lecserélték Nora Zehetnerre.

2003-ban két sorozatban is vendégszerepelt: a Less than Perfectben és a Nyomtalanulban; utóbbiban egy tinilányt játszott, akinek barátja eltűnt. Beválogatták a CBS "Sudbury" című sorozatának pilot epizódjába. A sorozat egy modernkori boszorkánycsaládról szólt és az 1998-as Practical Magic című filmen alapult, ám nem lett sikeres, így nem készült belőle több rész. 2005 és 2006 között kapott egy visszatérő szerepet a Vészhelyzetben Zoe Butler szerepében. Ugyanebben az évben Sarah Endecott volt a New York-i helyszínelőkben, a "Manhattan Manhunt" nevű részben.

Első filmes áttörésére 2004-ben került sor, amikor Hilary Duff oldalán feltűnt a Sztár születikben Sloaneként, aki egy komor zongorista. 2005-ben A 40 éves szűzben egy mellékszerepben, Catherine Keener lányának szerepében volt látható. A San Fernando völgyében Aprilt alakította. 2006-ban a Gagyi mami 2.-ben Martin Lawrence mellett egy lázadó tinit formált meg.

2008-ban szerepelt a Charlie Bartlett-ben, ami egy jómódú tiniről (Anton Yelchin) szól, pszichiáternek tetteti magát új iskolájában. Kat a főszereplő szerelmét, Susan Gardnert alakította, aki egyben az iskola igazgatójának (Robert Downey Jr.) lánya is. Ugyanezen évben a feminista Monát játszotta A házinyusziban. Ezután a Dalok ismerkedéshez következett Michael Cera oldalán. Norah Silverberget, egy híres zenei producer lányát formálta meg és Saturn-díjra jelölték Legjobb színésznő kategóriában. 2008 szeptemberében beválasztották Sam Rockwell és Josh Hartnett mellett az End Zone című film stábjába, ami Don DeLillo regénye alapján készült volna el. A projektet azonban eltörölték a nukleáris háború vitatott tárgya miatt.

2009-ben feltűnt A mindenttudóban, ami egy celebbé vált íróról szól, akinek írásait úgy kezelik, mint valami új Bibliát. Ugyanebben az évben szerepelt a Robert Rodriguez által rendezett, sötét gyerekfilmben, a Csodakavicsban. A főszereplő (Jimmy Bennett) nővérét alakította, Stacey Thompsont. Kat és más ifjú csillagok szerepeltek a Vanity Fair 2009 augusztusi számában, amiben a híres Depression-korszakból idéztek fel jeleneteket. Kat Sydney Pollack volt az A lovakat lelövik, ugye? című filmből. 2009-ben beválogatták a Liars (A to E) című romantikus vígjáték stábjába, de a Richard Linklater által rendezett filmet a Miramax stúdiónál bekövetkezett spórolások miatt visszavonták.

2010-ben egy szuperhősös filmben, a Defendor - A véderőben Woody Harrelson és Sandra Oh oldalán láthattuk, itt egy drogfüggő prostituáltat játszott el. Ezután a Daydream Nationben tűnt fel, egy olyan lányt alakított, aki egy furcsa vidéki városba költözik és szerelmi háromszögbe kavarodik középiskolai tanárával (Josh Lucas), valamint egy tini drogdílerrel (Reece Thomspon). A filmet 2010 elején kezdték el forgatni Vancouverben, rendezője és írója Michael Golbach volt. 2010 májusában szerepelt Bob Schneider zenész videóklipjében, a "40 Dogs (Like Romeo and Juliet)"-ben. A videót Robert Rodriguez rendezte és több Austin-környéki helyszínen forgatták.

Ezután beválogatták a Marvel-film Thor stábjába. A Kenneth Branagh által rendezett filmet 2011 májusában mutatták be. Darcy Lewis megformálója volt, aki egy kissé szégyenlős technikai zseni, egyben az egyik főszereplő, Jane Foster (Natalie Portman) asszisztense. A forgatást 2010 januárjában kezdték, Kat nagyjából hat hétig forgatott Új-Mexikóban.

2011-ben egy új CBS-sorozat következett, Az élet csajos oldala, melyet Michael Patrick King és Whitney Cummings komikus írtak. A vígjáték két alulalkalmazott lány életével foglalkozik. Partnernője, Beth Behrs egy örökségét elvesztett örökösnőt, Kat pedig egy keménym, szókimondó lányt alakít. Katnek tetszett az ötlet, hogy munkáját nagyobb közönségnek is megmutathassa, így elfogadta a szerepet. 2013-ban a CBS berendelte a harmadik évadot is.

2012-ben Chad Michael Murray és Rupert Friend oldalán láthattuk a Renee-ben. A címszereplőt, Renne Yohét játszotta el, egy floriadi tinédzsert, aki a kábítószer és az önsebzés ellen harcol, valamint inspirálja a To Write Love on Her Arms nevű nonprofit szervezet alapítóit. A filmet 2011 februárjában kezdték el forgatni a floridai Orlandoban. 2012 közepén leforgatta a Suburban Gothic című független filmet, melyben egy kisvárosi csapost alakít.

2013 februrájában ő mutatta be a The Black Keyst az 55. Grammy-díjak átadásán. 2013 áprilisában szerepelt a Hanson "Get the Girl Back" című klipjében Nikki Reed mellett. A két színésznő nagyon jó barátnők és mindketten rajongói a pop-együttesnek. 2012 augusztusában bejelentésre került, hogy Kat ismét eljátssza majd Darcy Lewist a Thor: Sötét világban, melyet 2013-ban mutattal be. A szuperhősös filmen és Az élet csajos oldalán egyszerre dolgozott, így hat hónapon keresztül folyton Londonba repült a CBS sitcom szünetei alatt. A sorozat továbbra is sikerrel fut a csatornán, emellett pedig 2014-ben leforgatta a Suburban Gothic című horror-vígjátékot, valamint egy rész erejéig a Híradósokban is látható volt. 2015-ben, 2016-ban és 2018-ban a Tömény történelem egy-egy epizódjában is feltűnt, 2017-ben és 2018-ban pedig a Big Mouth című sorozatban Leah Birch szinkronhangja volt, és A Simpson család egyik részében Valerie szinkronhangja.

2018-ban az egyik címszereplő, Dallas Moonshiner szinkronhangja volt a Dallas & Robo című sorozatban, majd leforgatta a How May We Hate You? című vígjátékot. Megkapta Jules szerepét a Dollface című sorozatban, Shay Mitchell és Brenda Song mellett. 2019-ben Abby-t alakította a Friendsgiving című filmben, ami a Hálaadás köré épül.

MAGÁNÉLET
Kat 2001 januárja óta vezet blogot, később áttért a videóblogolásra a YouTube-on. Szeret olvasni és Andera Seigel írónő egyik barátja. A The Jewish Journal of Greater Los Angelesnek azt nyilatkozta, hogy a zsidóság "a történetem fontos része, azonban teljesen, vallásként nem része az életemnek." A cikkben hozzátették, hogy Kat etnikailag és kultúrálisan is jobban zsidónak érzi magát, mint vallásilag. 2008 decemberében a BlackBook magazinnak elárulta, hogy "nem iszom és nem dohányzom, valamint nem szeretek olyan emberekkel lenni, akik ezt teszik."

2009 januárjában a The Times-nak adott interjújában ezt mondta: "Nincs pasim. Vannak fiú barátaim, lány barátaim, mind nagyszerű barátok. Szeretünk lógni valamelyikünknél és csak úgy eltölteni az időt." Később, amikor a Daydream Nation kapcsán nyilatkozott, már azt mondta, hogy van barátja. 2011 novembere óta a Los Angeles-i San Fernando völgyében van lakása, itt is él.

2011 decemberében elkezdett randizgatni a 2 Broke Girls színészével, Nick Zano-val, akivel egészen 2014-ig voltak együtt. Szintén ebben az évben összejött Josh Groban énekessel. Sajnos azonban ez a kapcsolat is zátronyra futott: 2016 júliusában a páros útjai különváltak.

FILMEK
2020 The Croods 2 (előkészületek)
2019 Friendsgiving - Abby
2018 How May We Hate You? - Ellie
2015 Hollywood Adventures - önmaga
2014 Suburban Gothic - Becca
2013 Thor: Sötét világ / Thor: The Dark World - Darcy Lewis
2012 Írd a karjára: Szeretnek! / To Write Love on Her Arms - Renee Yohe
2011 Thor - Darcy Lewis
2010 Daydream Nation - Caroline Wexler
2009 Defendor - A véderő / Defendor - Katerina Debrofkowitz
2009 Csodakavics / Shorts - Stacey Thompson
2009 A mindenttudó / Arlen Faber - Dahlia
2008 Dalok ismerkedéshez / Nick and Norah's Infinite Playlist - Norah
2008 A házinyuszi / The House Bunny - Mona
2007 Charlie Bartlett - Susan Gardner
2006 Gagyi Mami 2. / Big Momma's House 2 - Molly
2005 London - Lilly
2005 A 40 éves szűz / The 40 Year Old Virgin - Marla
2005 San Fernando völgye / Down in the Valley - April
2004 Sztár születik / Raise Your Voice - Sloane
2004 Sudbury - Antonia Owens
2003 The Snobs - Isabel
2002 Szellemcsapat / The Scream Team - Claire Caryle

SOROZATOK
2019 Dollface - Jules (10 rész)
2018 Dallas & Robo - Dallas Moonshiner (9 rész)
2017 A Simpson család / The Simpsons - Valerie (hang)
2017-2019 Big Mouth - Leah Birch (9 rész)
2011-2017 Az élet csajos oldala / 2 Broke Girls - Max Black (137 rész)
2015-2018 Tömény történelem / Drunk History - Kentucky Daisey / Sadie the Goat (2 rész)
2014 Híradósok / The Newsroom - Blair Lansing (1 rész)
2012 Robot Chicken - szinkronhang (1 rész)
2009-2010 Amerikai fater - Female Juror / Tanqueray (2 rész)
2005-2006 Vészhelyzet / ER - Zoe Butler (5 rész)
2005 New York-i helyszínelők / CSI: NY - Sarah Endecott (1 rész)
2005 Clubhouse - Angela (1 rész)
2004 Helyszínelők / CSI: Crime Scene Investigation - Missy Wilson (1 rész)
2003 Less Than Perfect - Kaitlin (1 rész)
2003 Nyomtalanul / Without a Trace - Jennifer Norton (1 rész)
2001-2002 Raising Dad - Sarah Stewart (22 rész)
2000 Szex és New York / Sex and the City - Jenny Brier (1 rész)

SOUNDTRACK
2007 Charlie Bartlett (az "If You Want To Sing Out, Sing Out" című dal előadója)

Utolsó frissítés: 2019.05.15. 19:07 Lindsay019 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace