Starity

Keith Richards

Keith Richards Keith Richards nemzetisége 4035. 84rajongó 5vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 100%
  • stílus: 100%
  • szimpátia: 95%

Keith Richards életrajza


Korai évek

Keith Richards angol gitáros, énekes és zeneszerző 1943 decemberének 18.-ik napján látta meg a napvilágot, Angliában, Dartfortban, Doris és Bert Richards gyermekeként. Anyja szeretette meg vele a jazz műfaját. Valamennyivel később, az iskolaévei alatt találkozott Mick Jagger-rel, aki a leendő együttes, a Rolling Stones legendás énekesévé válik, ám amikor mindkettem más középiskolába kezdenek járni, a kapcsolat megszakad közöttük, majd pár évvel később teljesen véletlenül összetalálkoznak a vanonaton. Ekkor kezdenek el gondolkodni egy banda alapításán.

 

The Rolling Stones

Az álom, ami egy saját együttesről szól, meg is valósult. Ez az együttes, aminek rengetek változtatás és tagcsere után a gitárosai Ronnie Wood, Keith Richards, dobosa Charlie Watts, énekese pedig Mick Jagger a brit zene egyik vezető zenekara lett. Magyarul a nevük jelentése, ha lefordítjuk „Gördülő Kövek”, de igazából ez egy szinoníma a nyughatatlan, pörgő emberekre. Karrierjuk legelején főleg feldolgozásokat játszottak, többféle előadótól és számtalan stílusban. Szinte pillanatok alatt világhírűvé váltak, a közönség magőrült értük, koncertjeiket többek között a Beatles tagjai is nézték. Lelkes rajongótábort szereztek. Ezek után a Decca Records kötött velük szerződést. Dalaikat mái napig hallhatjuk.

 

Szólókarrier

Keith már a hatvanas években is dolgozott producerként, ezmellett több albumot is megjelentetett. Az első ilyen lemez 1978-ban készült el, bár ezen feldolgozások voltak, méghozzá Chuk Berry-től és Jimmy Cliff-től. Ezenkívül sok már híres énekessel és zenésszel dolgozott együtt karrierje során, mint például John Lennon, Eric Clapton, Mitch Mitchell vagy Yoko Ono.

 

Magánélet

Gitárosunknak már szinte védjegyévé vált a mértéktelen életmód, a drogozás, kábítószerhasználat –főleg a heroin, ami miatt egyszer börtönbe is vonult-, dohányzás és az ivászat. Ezek rengeteget váltaztattak rajta az évek alatt, vannak olyanok, akik kimondottam csodálkoznak, hogy épségben él a mai napig egy olyan féktelen élet után, mint amit műveltek a Rolling Stone többi tagjával együtt. Eközben született két lánya, Alexandra és Theodora az akkori feleségétől, Patti Hansentől, de még előtte kapcsolata volt Anita Pallenbergel, született is három közös gyerekük. Ezenkívül jó barátságot ápol Johnny Depp amerikai színésszel.

 

Napjainkban

2003-ban a Rolling Stone magazin megválasztotta minden idők 10. Legjobb gitárosa címet. Szerepelt a Karib-tenger kalózai című filmsorozat harmadik és negyedik részében, mint Jack Sparrow (Johnny Depp) apja, azaz mint Captain Teague, majd később egy könyvet adott ki, ami Keith életrajzát tartalmazza. Ez a könyv az „Élet” nevet kapta. 2007 decemberében megjelentetett egy albumot, Run Rudolph Run címen. A Stones-al 2012-ben megjentettek egy újabb lemezt, amelyeken pár újabb dal mellett a legismertebb dalaik hallhatók.

 


by MadHatter

Utolsó frissítés: 2015.08.10. 10:10 MadHatter által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace