Starity

Kim Hyun Ah "Hyuna"

Kim Hyun Ah Kim Hyun Ah nemzetisége 305. 1211rajongó 136vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 93%
 • stílus: 94%
 • szimpátia: 92%
 • Születési név
 • Kim Hyun Ah (김현아)
 • Születési idő
 • 1992. június 06.
 • Születési hely
 • Jeolla, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekesnő, Rapper, Modell
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Partner
 • Kim Hyo Jong
 • Magasság
 • 164 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Ikrek
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Kim Yoo Bin Min Seon Yeh Park Ye Eun Ahn So Hee Jang Hyun Seung Yong Jun Hyung G.NA Woo Ji Ho Heo Ga Yoon Son Ji-Hyun Jeon Ji Yoon Kwon So Hyun Park Jae Sang Kim Tae Hyung Lee Sun Mi Lee Heo Taek Kim Hyo Jong

Kim Hyun Ah életrajza

Hyun Ah a JYP Entertainmentnél kezdte zenei pályafutását, ahol 2007-ben sikeresen debütálását tehette a Wonder Girls tagjaként. Ám még ugyan ebben az évben ki is lépett a csapatból egészségügyi problémája miatt.
Zenei karrierjét viszont ennek ellenére se adta fel. A JYP után a Cube Entertainmenthez került gyakornoknak, ahol két évvel később 2009-ben újra esélyt kapott a debütálásra. Így újult erővel az öt fős 4minute fő rappereként újra kiállhatott a közönség elé.
2016 nyarán a csapat hét év után a feloszlás mellett döntött, így Hyun Ah azóta szóló karrierjét egyengeti. 

2018. augusztus 2-án több kép került ki a nyilvánosság elé, amin HyunA és a Pentagon tagjaként ismertté vált E’dawn együtt szerepelnek. Ügynökségük a Cube Entertainment azonnal tagadta miszerint a két híresség egy pár lenne, ám még ugyan ezen a napon E’Dawn és Hyuna a Yeonhap Newsnak adtak interjút, amiben megerősítették, hogy valóban egy párt alkotnak. Az interjúból kiderült, hogy kapcsolatuk több mint két éve tart, hiszen 2016 májusában kezdtek randevúzni.
Ügynökségük erre reagálva azonnali hatállyal befagyasztotta a Triple-H jelenleg tartó promócióit, a hír pedig a rajongókat is igen csak megosztotta, ugyanis sokan követelték, hogy E’Dawnt tegyék ki csapatából a Pentagonból.
Szeptember 13-án a Cube bejelentette, hogy mind két hírességgel megszüntetik szerződésüket bizalmatlanságra hivatkozva, majd saját magukra rácáfolva később azt nyilatkozták, hogy még semmi sem biztos és hogy még tárgyalnak a lehetőségekről.
Október 15-én a Cube Entertainment hivatalos közleményében a bizalom elvesztését említve fő okként megerősítették, hogy HyunA és E’Dawn is távoznak az ügynökségtől.

2019. január 27-én HyunA a P-Nationnel írt alá szerződést, melynek igazgatója PSY.


EGYÉNI ZENEI KARRIER

2010 – 2012: Change, Bubble Pop! & Melting
Egy évvel azután, hogy ismételten debütálását tette a 4minute tagjaként, a Cube úgy döntött, hogy beindítja Hyun Ah szóló karrierjét is. Így 2010. január 4-én megjelent első digitális kislemeze a Change, a dalnál pedig Yong Jun Hyung is közreműködött.
Július 5-én pedig visszatérve kiadta első mini albumát Bubble Pop címmel, melyről vezető kislemezként az album címadó dalát választották.

Majd másfél évet követően 2012. október 22-én jelent meg 2. Melting címre keresztelt mini albuma, melynek vezető kislemezeként az Ice Cream-et választották.

2014 – 2016: A Talk, A+ & A’wesome
Ezután viszont két évet kellett várni Hyun Ah újabb albumára, mely végül 2014. július 28-án jelet meg A Talk címmel. Az album dalai közül pedig a Red-hez készült videó klip.

2015. augusztus 21-én immáron 4. mini albuma az A+ is a boltok polcaira került. Az albumról két dal is klipet kapott: elsőként a vezér dalnak megválasztott Roll Deep videója jelent meg, a dalnál a BtoB rappere Il Hoon is közreműködött, illetve a későbbiekben az album intro dalához a Run & Run-hoz is feltöltöttek egy videót.
Bár pedig a 4minute 2016 júniusában feloszlott Hyun Ah rajongói még is örülhettek, hiszen augusztus 1-jén 5. mini albuma az A’wesome is megjelent. Az album vezér dala pedig ezúttal a ’How’s This?’ dal lett.

2017: Following, Lip & Hip
Egy éves szünetet követően az énekesnő újult erővel fogott neki visszatérésének, így augusztus 29-én kiadta Following címre keresztelt immáron 6. mini albumját. Az albumon öt dal kapott helyet, vezető kislemezként pedig a Babe lett kiválasztva.
Az évet december 4 –én Lip & Hip című kislemezével zárta.

2019: Flower Shower
Bő egy éves szünetet követően november 5-én tért vissza HyunA a zenei életbe legújabb Flower Shower címet viselő digitális kislemezével. Ezt pedig már új ügynöksége a P Nations alatt tette, maga a dal is az ügynökség vezérének PSYnak a munkája.

2020: Good Girl – ideiglenesen elhalasztva
HyunA augusztus 26-án tért volna vissza Good Girl című kislemezével, melyet első stúdió albuma követett volna, ám nem sokkal a lemez megjelenése előtt törölték a kiadást. A PNation közleményben közölte, hogy az elmúlt időszakban HyunA sorozatos rövid ideig tartó ájulásokkal küzdött. Az énekesnőnél Vasovagáls syncope-ot diagnosztizáltak, ami tulajdonképpen a közönséges ájulás. HyunA elárulta, hogy tavaly óta van ez nála, de akkoriban depresszióval és pánikbetegséggel is küzdött.
Ügynöksége végül annyit árult még el, hogy bizonytalan időre elhalasztják HyunA tevékenységét, hogy most egészségére tudjon koncentrálni.

2021: I’m Not Cool & 1+1=1
Január 28-án megérkezett az énekesnő tavaly elhalasztott visszatérése. Új minije az I’m Not Cool címet kapta végül és vezér dalként is ezt választották.

Önálló visszatérését követően ősszel különleges dologgal rukkolt elő. Ugyanis a szintén PNation alatt tevékenykedő kedvesével DAWN-al szeptember 9-én kiadják első közös mini albumukat, mely az „1+1=1” címet kapta. A lemezen összesen négy dal kapott helyet.
 


ÉRDEKESSÉGEK

~ Család: szülei (elváltak), két öcs (HyunHo; HyunSuk)
~ Oktatás: Choong Chun Middle School; Korea High School of Music and Arts; Konkuk University
~ A mai napig jó és közeli barátságot ápol a Wonder Girls tagjaival.
~ Anya nyelvén kívül beszél angolul és japánul.
~ Kezdetben színésznő szeretett volna lenni, ám 50 sikertelen meghallgatás után Hyun Ah rátalált egy nagyobb szenvedélyére a táncra.
~ Kedvenc állata a grönlandi fóka.
~ Ő az első koreai, aki megjelent a POP magazinban, a népszerű brit magazinban olyan nagy sztárok kaptak már helyet, mint pl.: Taylor Swift, Madonna vagy Britney Spears.
~ Son Dong Woonnal jó barátok, érdekesség, hogy mind ketten június 6-án születtek.
~ Hyun Ah álom autója egy Hummer H2-es.
~ Fél a csirkéktől.
~ Hyun Ah-t jelenleg hét tetoválás díszíti:
1. Bal lapockáján egy felirat: „My mother is the heart, that keeps my alive”
2. Bal felkarjának belső oldalán egy kereszt .
3. Jobb felkarjának belső oldalán egy latin szó a „Tempus” látható, melynek jelentése: idő.
4. Jobb füle mögött egy szívecske.
5. Derekának alsó részére egy újabb latin szó került a „Fatum”, melynek jelentése: sors, végzet.
6. Jobb oldalán a XEER felirat látható.
7. Jobb vállán pedig egy héber szó kapott helyet, mely azt jelenti „hit”.

 

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2015: MAMA (Mnet Asian Music Awards) – Best Dance Performance (solo) [Roll Deep]
2015: Seoul Music Awards – Dance Performance Award [Red]
2014: Golden Disk Awards – Digital Bonsang [Red]
2013: YinYueTai V-Chart Awards – Best Korean Female Artist
2012: Mnet 20’s Choice Awards – 20’s Performance
2011: MAMA (Mnet Asian Music Awards) – Best Dance Performance (solo) [Bubble Pop]
2010: Gaon Chart Awards – Streaming Award [Change]


WONDER GIRLS (2007)


2001 – 2006: megalakulásuk
A JYP Entertainment elnöke J.Y. Park 2001-ben határozta el, hogy 99% Challenge Project néven elindít egy „túlélő show”-t. A műsor célja az volt, hogy új tehetséges gyakornokkal bővülljön az ügynökség. Sun Ye is részt vett a műsorban és a zsűrit lenyűgözte a 12 lány hangja, illetve, hogy mennyire komolyan állt az egészhez. Végül pedig az egész mezőnyt maga mögé utasítva Sun Ye lett a nyertese a műsornak, így azonnal bekerült az ügynökség gyakornokai közé.
A JYP először szólistaként szerette volna debütáltatni, de a fiatal lányt nem akarták egyedül kitenni annak a nyomásnak, hogy tökéletesen meg kell felelnie a közönségnek. Így, hogy ne minden teher az ő vállát nyomja az ügynökség csapatban kezdett el gondolkodni és Sun Ye kapta azt a feladatot, hogy válassza ki maga mellé csapattársait.

A Wonder Girls 2. tagja Kim Hyun Ah lett, aki a JYP több gyakornokával egy belső versenyen küzdött meg, és nyerte el a csapat tagságot. Többek között HyoMin-t (T-ARA) és CL-t (2NE1) is maga mögé utasította.
Hyun Ah-t követte 3. tagként Ahn So Hee, akit az ügynökség eredetileg színészi pályára szánt, ám látva tánc tehetségét és karizmatikus egyéniségét végül ő is részese lett a csapatnak.
A csapat utolsó tagjaként pedig Sun Mi-t választották személyisége és előadói tehetsége nyomán. Illetve kiderült, hogy ő édesapját vesztette el, így úgy gondolta a cég, hogy mivel hasonló helyzeten esett át, mint Sun Ye könnyen meg tudják érteni és segíteni egymást.

Miután megalakult a négy fős csapat, a lányokat összeköltöztették egy lakásba és együtt is gyakoroltak. A lányok egy éves közös képzését követően 2006. december 22-én az MTV-vel közösen a JYP elindította a lányok 10 részes sorozatát az MTV Wonder Girls-t. A műsor célja az volt, hogy megismertesse a közönséggel a lányok felkészülésének időszakát, a tagok gondolatait illetve a napi életüket. A műsor különlegessége volt viszont, hogy az ötödik részben kiderült, hogy ki lesz a csapat ötödik tagja, amit a lányok is akkor tudtak meg. Végül a nyílt meghallgatást Ye Eun nyerte, így ő csatlakozhatott a lányokhoz.
A 10 részes showt a nézők egészen 2007. február 22-ig követhették figyelemmel.

2007: debütálás & Hyun Ah távozása
A csapat végül február 10-én debütálását tette Irony című dalukkal a Show! Music Core zenei műsorban, ezzel egy napon pedig a dal klipje is elérhetővé vált. Illetve február 13-án a lányok első egységes kislemeze a The Wonder Begins is kikerült a boltok polcaira.
Az album hamar sikert aratott, a mai napig 111.454 példányban kelt el, illetőleg Irony daluk több koreai lejátszási lista élét is bevette. A kritikusok pedig már az új generációs k-pop csapatok sarokköveként emlegették a lányokat.
A nagy sikerre való tekintettel pedig egy héttel debütálásukat követően újabb dallal az It’s Not Love-al is elkezdték a promóciós tevékenységeket.

Április 27-én újabb kislemezük jelent meg A Sorry heart címmel. Valamint júniusban egy újabb 10 részes show műsorral kerültek adásba az MTV-n, MTV Wonder Girls: The Wonder Life címmel. Ezzel a műsorral rajongóik betekintést nyerhettek hogyan is készül az öt lány első albumuk kiadására.

A csapatot viszont aggasztóan túl hajtották, ugyanis a lányok kimerültek és kezdték a stressz ésa szorongás jeleit mutatni. So Hee-nak egy hónapon belül megsérült mind két bokája, Ye Eun váll sérülést szerzett, míg Hyun Ah több alkalommal is elájult gyomor betegsége miatt.
A cég felismerve a lányok határait egészségüket helyezte előtérbe és minden további tevékenységet leállított, mondván, hogy a lányok egészsége a legfontosabb.
Idő közben Hyun Ah-nél krónikus gyomor- és bélhurutot diagnosztizáltak, betegsége miatt pedig március és április folyamán többször is kórházba kellett szállítani. Betegsége és anyja aggódása miatt, az ügynökség szüneteltette Hyun Ah szerződését, a lány pedig kilépett a csapatból. (Hyun Ah helyét, még ugyan ebben az évben szeptember 5-én sürgős csereként Yu Binnel töltötték be)


4MINUTE (2009 – 2016)


A 4minute egy öt tagú dél-koreai lánycsapat akik 2009-ben debütáltak a Cube Etertainment által. Nevük jelentése egyszerű, hisz a4minute annyit tesz, hogy minden tag a legjobbat próbálja nyújtani minden percben és másodpercben. A csapat hivatalos fanclubja pedig a 4Nias nevet viseli mely a 4Minute+ Mania kombinációból jött létre.
A cube májusban kezdte el a csapatról kiszivárogtatni az infókat, majd két tagot be is mutattak: JiHyunt és Hyunah-t, a csapat másik három tagjáról pedig június 12-én hullt le a lepel. Az ez előtti napon június 11-én viszont már megjelent egy rövid teaser a lányokról viszont azon csak a sziluettjük volt látható, ezzel is fokozva az izgalmat. Végül 12-én megjelent első kislemezüknek a Hot Issue-nak a teaser-je amiben a lányok már láthatóak voltak, majd június 18-án a hivatalos debütálás is meg volt az Mnet M! Countdown című showjában. Augusztus végén pedig első mini albumuk a Muzik is megjelent.
Ebben az évben szerepeltek még Mario karácsonyi kislemezén a Jingle Jingle-n, amelyből zenei videó is készült aminek december 3-án volt a premierje.

2010-ben a Cube bejelentette, hogy az Universal Music Group lesz a segítségük, hogy a lányok elindulhassanak a nemzetközi piacon. Még évelején januárban elindultak egy ázsiai turnéra ahol a célállomások közt szerepelt:Tajvan, a Fülöp-szk., Thaiföld, Hong Kong és Japán is. Végül a lányok 2010 május 8-án megtarthatták életük első önálló koncertjüket Japánban ahol Hyunah is bemutatkozott első önálló számával a Change-el amit a Beast-es JunHyung-al adott elő.
Második mini albumuk a Hit Your Heart pedig május 19-én látott napvilágot, majd az első teljes japán albumuk a Diamond is megjelent 2010 december 15-én.

2011 január 13-án a Beast-el és G.NA-val együtt a 4minute is részt vett a DiGi Live K-Pop Party-n Malajziában. Majd 19-én bejelentették, hogy a lányok kiadját 4. japán kislemezüket a Why-t.
Január 12-én a Cube bejelentette, hogy egy teljes albummal fognak a lányok vissza térni. De nem sokkal előtte a harmadik mini albumuk a Heart to Heart is megjelent, majd egy kicsit az igértnél később április 5-én kiadták az első teljes koreai albumukat, mely a 4Minutes Left címet viseli. Az album promóciójára nagy energiát fektettek, sőt a Mirror Mirror-nak a koreográfiáját is teljes egészében megkellett változtatni a sok negatív kritika miatt.
A lányok együtt működtek még Thelma Aoyama japán énekesnő Without You című számánlá, bár a klipben ténylegesen nem szerepelnek.
Még ebben az évben az egyik csapat tag HyunAh is kiadta első önálló mini albumát a Bubble Pop-ot, mely hatalmas sikert aratott.
Október elsején megjelent a hatodik japán kislemezük a Ready Go, mely egy japán dráma sorozat(Welcome to the El-Palacio) betét dala lett.

2012: Volume Up & Love Tension
A Cube még 2011-ben 2012. januárjára mondta a lányok visszatérését, ám ez a dátum utána márciusra tolódott el, majd március 19-én újabb közleményt adott ki a társaság, hogy a comeback április közepére várható. Azt hogy ilyen sokat tolódott a dátum avval magyarázták, hogy a dalokon még igazítottak, valamint a mini album címadó dalát is sokáig tartott kiválasztani.
Végül március végén kiderült, hogy a készülő mini album címadó dala a Volume Up. Április 3-án bejelentették, hogy 9-én fog megjelenni a lányok mini albuma, valamint egy teaser fotó is napvilágra került. Végül április 9-én a címadó dal videója a Volume Up és maga a mini album is megjelent. Az élő debütálás pedig az SBS Inkigayo showjában történt április 20-án, majd megkezdődtek a hazai promóciók és album népszerűsítés.

A lányokat kezelő cég július 9-én közölte a jó hírt a japán közönséggel, hogy nem sokára új kislemezt bocsátanak ki a szigetországban. Végül a klip augusztus 22-én jelent meg Love Tension címmel.

Október 13-án pedig részt vettek a KCON 2012 koncerten, melyet Kaliforniában rendeztek meg.

2013: Name is 4Minute
Március végén jelentette be a Cube, hogy a lányok megkezdték az új albumuk felvételeit. A cég azt is elárulta, hogy a lányok az album teljes folyamatában részt vettek a dalok kiválasztásától, a koreográfián át, egészen a stílusig mindenben.
Végül az első teaser képek április 17-én kerültek nyilvánosságra, majd 19-én megjelent What’s Your Name című daluk első teaser videója, melyet még több követet. A dal tejes klipje végül a meghirdetettnél egy nappal később április 26-án jelent meg.

Két hónappal visszatérésük után pedig június 28-án megjelent soron következő kislemezük „Is It Poppin?” címmel. A dalt pedig nem más, mint a híres dél-koreai producer és dalszerző Brave Brothers készítette.

2014-15: 4minute World & Crazy
A lányok hosszabb kihagyás után március 17-én kiadták 5. mini albumukat 4minute World címmel, melyről vezető kislemezként a Watcha Doin' Today jelent meg.

Közel egy éves hallgatás után a lányok 2015. február 9-én adták a sorban 6. mini albumukat, mely a 'Crazy' címet kapta. Megjelenése előtt az album összes daláról megjelent egy-egy teaser, ám klipet végül csak a címadó dalhoz, a Crazyhez forgattak. A vezető kislemezhez mérten pedig az album többi dala is élesen eltér a lányok eddigi könnyed stílusától és egy sokkal inkább hip-hop, R&B stílusú vonalat követ.

2016: Act.7 a csapat feloszlása
Majdnem egy év elteltével utolsó megjelenésüket követően 2016. február 1-jén koreai idő szerint pontban délben kiadták 7. mini albumukat, amely az Act.7 címet kapta. Az album vezető kislemezeként a Hate jelent meg. A dal és maga az album is a korábban megjelent Crazy hangzás világát vitte tovább.

Az év eleji visszatérésüket követően június 12-én hivatalosan bejelentették a 4minute feloszlását. Június hónapban mindegyik lány szerződése lejárt, megújítás mellett pedig csak HyunA döntött. A többi négy lány pedig szóló karrierjére összpontosítva más-más ügynökségnél egyengetik tovább karrierjüket.


TROUBLE MAKER (2011 - 2018)


A duó a cég első alegységeként jelent meg 2011. december 1-én Trouble Maker címet viselő kislemezükkel és ugyanezt a címet viselő mini albumukkal. A B2ST-ből már jól ismert Jang Hyun Seung és a 4minute üdvöskéje Kim Hyun Ah által alkotott páros azonnal az érdeklődés középpontjába került. Az élő showból pedig kivétel nélkül mindegyikből elvitték legalább egyszer az első díjat, sőt az Mnet-nél egymást követő háromhéten keresztül volt a daluk lista vezető így a dal ott elérte a "hármas korona" jelzést. Ám a sikereik ellenére a koreai média igen csak bírálta a páros koreográfiáját annak túlzott szexualitását. A Cube erre válaszképp módosította a duó koreográfiáját, így a továbbiakban már egy finomított verzióval léptek föl.
A 2012-es év folyamán pedig több nagyobb díjátadóról is díjjal távoztak.

Végül a párosról 2013. október 4-én adta hírül a Cube, hogy még ebben hónapban visszatér a duó, ami végül október 27-én meg is történt ugyanis ekkor került ki a cég hivatalos YouTube oldalára a páros Now című visszatérő dala, melyben elődjéhez hasonlóan újra csak úgy forr a levegő. Másnap pedig Chemistry címmel 2. mini albumuk is napvilágot látott.

2016 áprilisában Hyun Seung kiszállt a BEAST-ből,júniusban pedig a 4minute is feloszlott így a duó elvesztette alegység státuszát, majd több éves csend után 2018. októberében HyunA távozása a Cube Entertainmenttől pontott tett a duó sorsára.


TRIPLE-H (2017 – 2018)

2017: Debütálás & 1st mini album ’199X’
Április 4-én a Cube Entertainment örömteli hírt osztott meg, ugyanis HyunA és a Pentagon két tagja Hui és E’Dawn egy új formációt fognak alkotni melynek neve a Triple-H lett. A csapat név mindőssze annyit takar, hogy mind hármójuknak H betűvel kezdődik a nevük.
Április 19-én a csapat népszerűsítésére elindítottak egy valóságshowt, mely Triple-H – Funny Agency címmel a KST-n volt látható este nyolckor. A műsor a debütálás előkészületeit és a színfalak mögötti világot mutatta meg a rajongóknak.

A csapat debütálására végül május 1-jén került sor, amikor is megjelent első minijük, mely az 199X címet kapta, vezető kislemezként pedig a 365 Fresh jelent meg. A vezér dallal remekül visszahozták a 90’-es évek hangulatát és az akkori fiatalok szabadság érzését.

2018: 2nd mini album ’REtro Futurism’ és a csapat feloszlása
Egy évvel első albumuk után július 19-én 2. mini albumjuk is napvilágot látott, mely a REtro Futurism címet kapta.
A promóciókat viszont augusztus elején leállították miután kirobban HyunA és E’Dawn kapcsolata. Majd HyunA októberi és E’Dawn novemberi távozása a cégtől a csapat jövőjét is eldöntötte.
Így a trió másfél év után feloszlott. 

Írta: BeJoyful 

Sorozatok
2009: High Kick Through The Roof
– cameo


Filmek
2010: Midnight FM –
Sa Yoon - cameo


Műsorvezetői munkái
2007: Show! Music Core (with. So Hee & Brian Joo)


Videó klipekben való megjelenései
2015: Jay park (with. Okasian) – You Know 
2012: PSY – Gangnam Style
2009: AJ – Dancing Shoes

Egyéni megjelenések

 Koreai kiadások

Mini albumok
2010:
Bubble Pop!
2012:
Melting
2014:
A Talk
2015:
A+
2016:
A’wesome
2017:
Following
2021:
I’m Not Cool
2021:
1+1=1 (with. DAWN)

Egységes digitális kislemezek
2010:
Change 
2017:
Lip & Hip
2019:
Flower Shower

Együttműködései
2016:
Special Christmas (with. Cube Artists)
2014:
Where Are You Going Oppa? (feat. Rain)
2013:
My Color (feat. My Color)
2012:
Hurt (feat. Eru)
2012:
Maker (feat. Roh Ji Hoon)
2012:
Oppa Is Just My Style (feat. PSY)
2012:
She Is My Girl (feat. S4 –indonéz ver.)
2011:
Let It Go (feat. Heo Young Saeng)
2011:
A Bitter Day (Yong Jun Hyung & G.NA)
2011:
Golden Lady (feat. Lim Jeong Hee)
2011:
Helo (feat. Navi)
2010:
Together Forever Vol.1 (feat. G.NA)
2010:
Love Parade (feat. Park Yun Hwa)
2010:
Faddy Robot (feat. Faddy Robot Foundation)
2009:
Attitude (feat. Brave Brothers, M, Mabus, Red Roc & Basic)
2009:
First Episode: A New Hero (feat. Lee Gi Kwang)

Trouble Maker megjelenések (2011- 2018)

Mini albumok
2011:
Trouble maker
2013:
Chemistry 

Együtt működések
2013:
Smile Again (feat. G.NA & Ryu Hyun Jin) 

4minute megjelenések (2009 - 2016)

Koreai kiadások

Stúdió albumok
2011:
4minute Left

Mini albumok
2009:
For Muzik
2010:
Hit Your Heart
2012:
Volume Up
2013:
Name Is 4Minute
2014:
4minute World
2015:
Crazy
2016:
Act.7

Digitális kislemezek
2009:
Hot Issue
2010:
Superstar
2011:
Heart To Heart
2013:
Is It Poppin?
2015:
Cold Rain

Együtt működések
2013:
Christmas Song (feat. Cube Artist)
2011:
Silly Boy (ft. 015B c Jun Hyung)
2010:
Heard ’Em All –remix- (ft. Amerie & Jun Hyung)
2010:
Worl Cup Song (ft. BEG)
2009:
Jingle Jingle (ft. Mario & Amen)

Sorozat/film dalok
2013:
Welcome to the School (School 2013 OST)
2010:
Dreams Come True (Master of Study OST)
2010:
Sarang Mandeulgi (Personal preference OST)
2010:
Chaos AD (The Fugitive Plan B OST)
2010:
Home Run (Rolling stars OST)
2010:
One Thing (It’s Okay, Daddy’s Daughter OST)


Japán kiadások

Stúdió albumok
2010:
Diamond

Mini albumok
2011:
Heart To Heart

Válogatás albumok
2012:
Best of 4minutee

Digitális kislemezek
2010:
Muzik 
2010:
I My Me Mine
2010:
First
2011:
Why
2011:
Ready Go
2012:
Love Tension

Együtt működések
2011:
Without U (ft.Thelma Aoyama)
2011:
Why (Akuto-Juuhanzai Sousa Han)

Wonder Girls megjelenések (2007)

Kislemezek
2007:
The Wonder Begins 
2007:
A Sorry Heart 

Utolsó frissítés: 2021.09.22. 15:03 BeJoyful által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace