Starity

Kim Min Jeong "Winter"

Kim Min Jeong Kim Min Jeong nemzetisége 9504. 15rajongó 2vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 95%
 • stílus: 90%
 • szimpátia: 95%
 • Születési név
 • Kim Min Jeong
 • Becenév
 • Gyeoul, Wingingie, Jeongie, Mindungie, Baby bunny, Winyomi, Melonpanna
 • Születési idő
 • 2001. január 01.
 • Születési hely
 • Busan, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • énekesnő, táncosnő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 164 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Bak
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Uchinaga Aeri Ning Yi Zhuo Yoo Ji Min

Kim Min Jeong életrajza

KIM MIN JEONG / 김민정

Születési név: Kim Min Jeong (김민정)
Művésznév: Winter (윈터)
Születési idő: 2001. január 1.
Születési hely: Busan, Dél-Korea
Magasság: 164 cm
Vércsoport: A
Csillagjegy: Bak
Kínai csillagjegy: Sárkány
Ügynökség: SM Entertainment
Csapat: aespa
Pozíció: vokalista, táncos
Oktatás:

elemi iskola: Yangsan Samseong Elementary School
alsó középiskola: Yangsan Samseong Middle School
felső középiskola: Yangsan Girls' High School (abbahagyta, de letette helyette a GED vizsgát, ami egyenértékű)


KARRIERJE
Winter az SM Entertainment által menedzselt, négy tagból álló lánycsapat, az aespa tagjaként kezdte karrierjét. A lánykvartett 2020. november 17-én mutatkozott be a nagyvilágnak, ugyanis ekkor jelent meg első kislemezük 'Black Mamba' címmel, valamint az ugyanezen nevet viselő zenés videójuk.

Nem sokkal debütálása után, december 6-án az Mnet Asian Music Awardson BoA debütálásának 20. évfordulója alkalmából előadta az énekesnő 'ID; Peace B' című szerzeményét. Január 1-jén, az SMTOWN LIVE Culture Humanity Concerten Raidennel közösen állt színpadra az énekes és az EXO Chanyeoljának közösével, a 'Yours' című dallal. Első videoklipes szereplése július 14-én valósult meg, amikor is megjelent Kangta 2021-es átdolgozása korábban kiadott, 'Free To Fly' címmel illetett kislemezének.

2022. január 3-án debütált az SM Entertainment szuper lánycsapat projektjében, a Girls On Top-ban a GOT The Beat tagjaként a cég hat másik női előadójának – köztük egyik csapattársának, Karinának – társaságában a 'Step Back' című kislemezzel.

 

ÉRDEKESSÉGEK
– Az aespa tagjaként reprezentatív szimbóluma a csillag, állata a szibériai husky, és száma a 44.
– Négy évig tartott gyakornoki időszaka a cégnél.
– Ezek voltak még a lehetséges művésznevei a "Winter"-en kívül: Millie, Youngwon, Moa és Baekseul.
– Sok rajongó szerint hasonlít a Girls' Generationből ismert, manapság szólistaként tevékenykedő Taeyeonra.
– Sokszor iszik tejet.
– Az akciófilmeket, háborús filmeket és az elgondolkodtató, nehezen értelmezhető filmeket szereti a legjobban.
– Szeret édességeket enni.
– Egy régi barátja szerint nem sok szelfit szokott lőni magáról, mert állítása szerint nem tud jól szelfizni.
– Eredetileg színésznőnek tervezett menni, de, mivel szeret énekelni és táncolni, elhatározta, hogy idol lesz.
– Iskolás korában remekelt matematikából, ezért magasabb osztályba került.
– Különlegessége az angol nyelvtörők mondása.
– Még télen is a jeges americanót preferálja a forrónál.
– Szereti a mentás csokoládét és az ananászos pizzát is.
– Allergiás a kiwire és a paradicsomra.
– Hisz az űrlények létezésében, hiszen kizártnak tartja, hogy csak mi lennénk az egyetlen élőlények ebben a hatalmas univerzumban.
– Felkelés után az első dolog, amit csinál, az az evés.
– Néha szokott ételt készíteni a tagok számára, Karina szerint nagyon jó szakács.
– A dormban Ningning szobatársa.
– Kedvenc...
...szavai a "tej" és a "szeretet".
...színe az elefántcsontfehér.
...évszaka az ősz.
...állatai a rókák, husky-k, egyéb kutyák és macskák.
...ételei a csokoládé, nasik, gumicukor, taro smoothie, babos tészta, lasagne, torták, pékségek és sütemények.
...időtöltése a filmnézés.
...vidámparkos játéka a hullámvasút.
...filmjei a Tenet és az Amerikai mesterlövész.


Winter aláírása

KÖZÖSSÉGI OLDALAK
Instagram: lm__winter


aespa / 에스파 / 2020– Tagok balról-jobbra: Giselle, Winter, Karina & Ningning

Stilizált nevük: æspa
Csapat nevének jelentése: Egy új világ felfedezésére, és közben az "avatárunkkal", azaz egy másik oldalunkkal való találkozásra utal.
Tagok száma: 4 (2 koreai, 1 japán és 1 kínai származású)
Hivatalos debütálás: 2020. november 17.
Fanclubjuk neve: MY
Fanclubjuk nevének jelentése: A legértékesebb társ a KWANGYA-ban, ahol a tagok és avatárjaik élnek.
Hivatalos színeik: Wisteria, Malibu 
Műfaj: K-pop
Mottójuk: Be my ae!
Ügynökségük: SM Entertainment


TAGOK
Karina
(vezető, főtáncos, vezérrapper, vokalista, a csapat arca)
Giselle (főrapper, vokalista)
Winter (vezérvokalista, vezértáncos, visual)
Ningning (fővokalista, a csapat legfiatalabb tagja)


2020: BEMUTATKOZÁS ÉS 'BLACK MAMBA'
2020. október 26-án az SM Entertainment azt a közleményt adta ki, miszerint egy új lánycsapatot fog piacra dobni, méghozzá az elsőt a Red Velvet 2014-es debütálása óta. A tagokat egyenként fedték fel október 27-e és 20-a között, majd azt is felszínre hozták, hogy az új csapat nevét illetően az aespára esett a választásuk. A lemezkiadó cég alapítója és vezérigazgatója, Lee Soo Man bővebben kifejtette a legújabb lánybandája koncepcióját a 2020-as World Cultural Industry Forum-on, amit október 28-án, online formában tartottak meg.

November 2-án nyilvánosságra került, hogy az aespa debütáló kislemeze, a 'Black Mamba' november 17-én fog napvilágot látni, ahogyan a hozzá tartozó zenés videó is. A korong óriási sikert aratott, még Kína legnagyobb zenehallgató platformján, a QQ Music nevű alkalmazáson is első helyen debütált, és három hétig meg is tartotta magának az előkelő helyet.


Promóciós fotó a banda Savage lemezéhez / 2021

2021: ELSŐ ZENEI MŰSOROS GYŐZELEM, 'FOREVER', 'NEXT LEVEL', 'SAVAGE' ÉS 'DREAMS COME TRUE'
2021. január 17-én a csapat megnyerte első zenei műsoros trófeáját a 'Black Mamba'-val az SBS Inkigayo című műsorában. 29-én a cég bejelentette, hogy az aespa új kislemezzel fog visszatérni, ami Yoo Young Jin korábbi megjelenésének, a 'Forever'-nek az átdolgozása lesz. Az eredeti mű 2000-ben jelent meg az SM Entertainment 'Winter Vacation' névre keresztelt karácsonyi albumján. A lemez megjelenése február 5-én valósult meg.

2021. február 10-én felszínre került, hogy az aespa tagjait választották ki a francia luxusmárka, a Givenchy nagyköveteinek. Most fordult elő először, hogy a márka kpop idolok mellett döntött a reklámarcait illetően.

2021. május 4-én az SM Entertainment bejelentette, hogy az aespa a hónap folyamán új megjelenéssel készül. A csapat harmadik kislemeze május 17-én látott napvilágot 'Next Level' címmel. A kiadvány egy átdolgozása a Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw című film ugyanúgy elnevezett betétdalának. A 'Next Level' sajtókonferenciáján a tagok elárulták, már tervben volt első albumjuk megjelenése is. 

Július 23-án felszínre került, hogy a csapat leszerződött a CAA (Creative Artists Agency) nevű céggel. Ők fogják kezelni az aespa tevékenységeit az Egyesült Államokban.

Szeptember 14-én egy rövid klip jelent meg a banda közösségi médiáin, amelyen a "savage" szó volt olvasható. Nagyjából fél nap múlva bejelentésre került, hogy a videó az aespa első középlemezének az előszele, amely 'Savage' címmel október 5-étől fogja bővíteni az üzletek kínálatát. A megjelenéshez társuló előzetes képek szeptember 23-ei dátummal kezdtek elénk tárulni.

A csapat november 25-én fellépett New Yorkban a Macy’s hálaadásnapi parádéján a 'Savage' című szerzeményével. Ők az első k-pop együttes, akik felléptek az eseményen.

December 10-én felszínre került, hogy az aespa is kivette a részét az SMTOWN nyolcadik téli album projektjében, ami a '2021 Winter Album : SMCU Express' elnevezést kapta, és december 27-én jelent meg. A válogatásba a lányoktól a S.E.S. 'Dreams Come True' című dalának modern feldolgozása került bele, s videoklip is forgott hozzá, ami december 20-án került ki a videómegosztóra.

Promóciós fotó a banda Girls középlemezéhez / 2022

2022: COACHELLA FELLÉPÉS ÉS 'GIRLS' KÖZÉPLEMEZ
Január 3-án Karina és Winter részt vett a GOT the beat projektben, mely során rajtuk kívül a kiadó öt női előadója, név szerint BoA, Taeyeon, Hyoyeon, Wendy és Seulgi megalkották a Girls On Top csapatot, bemutatkozó kislemezükként pedig a 'Step Back' nevezetű dal jelent meg. Január 8-án az aespa lett az első előadó, aki megnyerte a Golden Disc Awards újonnan bevezetett Artist of the Year díját.

Március 25-én bejelentették, hogy Winter és Ningning az 'Our Blues' című dél-koreai sorozat egyik betétdalát fogják felénekelni, mely végül május 22-én jelent meg 'Once Again' címmel. Eközben, pontosabban április 19-én érkezett a hír, miszerint az aespa az amerikai Coachella fesztivál nagyszínpadán fog fellépni, ezzel ők lettek a harmadik k-pop lánycsapat, akik ezzel büszkélkedhetnek. A koncertjük során a legnagyobb slágereiken kívül egy teljesen angol nyelvű, kiadatlan dallal is meglepték a rajongóikat, ez volt a 'Life's Too Short' című sláger, ami később megjelent a Girls névre keresztelt korongjuk során. Május 12-én a TIME Magazin 'Next Generation Leaders' listájára került fel a csapat, pár nappal később pedig  a Forbes '30 Under 30' cikkjében kerültek megemlítésre a lányok.

Június 1-én egy videó került fel a lányok közösségi oldalaira, amiből kiderült, hogy második mini-albumuk, a 'Girls' július 8-án fog megjelenni. Még ugyanezen a napon előre kiadták a korong egyik dalát, az 'Illusion'-t, valamint bejelentették, hogy a banda aláírt az amerikai Warner Records kiadóval. Egy nappal később lerántották a leplet a lányok japán bemutatkozó koncertjéről, melyre augusztus 6-án, illetve 7-én került sor a yokohamai Pia Arénában. 24-én napvilágot látott az aespa első angol dala, a fentebb említett 'Life's Too Short'. Ugyanezen a napon bejelentésre került a végül július 30-án megrendezett 2022 aespa FAN MEETING : MY SYNK, azaz a banda első nagyszabású rajongói találkozója. Pár nappal később pedig a Los Angeles-i YouTube Theater-ben koncertezett a formáció.

Július 5-én az ENSZ egyik eseményén vett részt az aespa, ahol a fenntarthatóság fontosságáról tartottak beszédet a tagok, majd az egyik legnépszerűbb dalukat, a 'Next Level'-t adták elő. Egy héttel később kiderült, hogy a 'Girls' albumot 1,6 millió példányban rendelték elő, ezzel rekordott döntött a formáció, ugyanis ennyi megjelenés előtti eladást egy koreai lánycsapat sem zsebelt be előttük. A korong végül első helyen debütált a Circle Album Chart-on, ugyanis csak hazájukban közel másfél millió példányban kelt el egy hét alatt.

Novemberben bejelentették, hogy az aespa saját valóságshowt kap Synk Road néven. A műsor végül december 14-én startolt el, ugyanezen a napon pedig egy karácsonyi dallal is kedveskedtek a rajongóknak, mely a Red Velvet tagjaival közösen készült el. A 'Beautiful Christmas' című szerzemény az SM téli projektjének hála jöhetett létre és egy zenés videót is kapott.

Promóciós fotó a banda My World középlemezéhez / 2023

2023: KONCERTEZÉS, 'MY WORLD' ÉS 'DRAMA' KÖZÉPLEMEZEK
Még 2022 decemberében került bejelentésre, hogy az aespa rövidesen megkezdi első japán turnéját, azaz az Aespa Live Tour 2023-at, mely – ahogy később kiderült – igazából a SYNK : Hyper Line koncertsorozatuk része volt. A rendezvény első állomására március 13-án került sor, majd április 30-án véget értek  a szigetországban történő fellépések. Január 17-én nyilvánosságra hozták, hogy a Governors Ball második napján, azaz június 10-én a banda is fellép majd. Előttük még egy koreai csapat sem lépett fel a fesztiválon.

Március elején érkezett a hír, miszerint az aespa májusban fog visszatérni új zenével, melyet az SM rövidesen meg is erősített. Ezt egy betétdal előzte meg, ugyanis 31-én az AppleTV+ Tetris című filmjének, a 'Hold On Tight' számát énekelte fel a banda. Április 14-én sajtó cikként jelent meg, hogy az aespa közelgő albumának munkálatai befejeződtek, a korongot pedig májusban fogják megjelentetni. Pár nappal később fény derült a harmadik középlemezük címére, a 'My World'-re, mely végül május 8-án landolt a boltok polcain. A vezető dalon, a 'Spicy'-n kívül még öt további szám kapott helyet az albumon, a 'Til We Meet Again'-t kivéve pedig mindegyikhez társult egy-egy látványos videó is. Még ebben a hónapban bejelentették a Hyper Line turné amerikai és európai állomásait, melyet a banda Cannes-i filmfesztiválon történő megjelenése előzött meg, amin a Chopard reklámarcaiként vehettek részt.

Július 31-én bejelentésre került az aespa második angol dala, a 'Better Things' megjelenése, melyre végül augusztus 18-án került sor. Október 6-án a Beyblade X anime főcímdalát énekelték fel, mely a 'Zoom Zoom' címet kapta. Pár nappal később hírek jelentek meg a csapat közelgő EP-jéről, a 'Drama'-ról. A korong november 10-én landolt a boltok polcain, ugyanekkor jelent meg a címadó dal klipje is. A hónap végén karácsonyi dallal érkeztek a lányok, ugyanis a 'Jingle Bell Rock' feldolgozását jelentették meg.

2024. január 15-én az SM Station projekt keretein belül új kislemezzel drukkolt elő a banda, mely a Seo Taiji and Boys egykori slágerének, a 'Sidaeyugam' feldolgozásának bizonyult.

 

DÍJAK, ELISMERÉSEK

Zenei műsoros első helyezések (összesen: 18)

Dal címe Győzelmek száma
Black Mamba 1
Savage 8
Girls 2
Spicy 4
Drama 3


Díjak

Év Díjátadó Díj Jelölt munka
2020 Asian Pop Music Awards "Legjobb új előadó (nemzetközi)"
2020 Mubeat Awards "Újonc női előadó"
2021 Gaon Chart Music Awards "Év új előadója – digitális" "Black Mamba"
2021 Asian Pop Music Awards  "Hot Trend Award"
2021 Asian Pop Music Awards  "Év újonca – dal"
2021 Asian Pop Music Awards  "Év fellépése (Daesang)"
2021 Asian Pop Music Awards  "Az év top 20 dala (nemzetközi)" "Savage"
2021 Brand of the Year Awards "Női újonc idol díj"
2021 Dong-A.com's Pick "How Far is the Next Level díj"
2021 Hanteo Music Awards "Az év top 3 női csapata"
2021 Melon Music Awards "Legjobb női csapat"
2021 Melon Music Awards "Év új női előadója"
2021 Melon Music Awards "Év felvétele (Daesang"
2021 Melon Music Awards "Az év top 10 előadója"
2021 Mnet Asian Music Awards "Legjobb női tánc teljesítmény" "Next Level"
2021 Mnet Asian Music Awards "Legjobb újonc női előadó"
2021 MTV Europe Music Awards "Legjobb koreai teljesítmény"
2021 Seoul Music Awards "Év újonca"
2021 Tokopedia WIB Indonesia K-Pop Awards "The Most Next Level díj"
2021 Visionary Awards "2021 Visionary"
2022 Golden Disc Awards "Év előadója"
2022 Golden Disc Awards "Világhírű előadói díj"
2022 Golden Disc Awards "Digitális kiadvány (Bonsang)" "Next Level"
2022 Golden Disc Awards "Év újonca"
2022 Korean Music Awards "Legjobb k-pop dal" "Next Level"
2022 Korean Music Awards "Év újonca"
2022 Korean Music Awards "Év dala" "Next Level"
2022 Seoul Music Awards "Bonsang"


HIVATALOS OLDALAK
YouTube – aespa
Instagram – @aespa_official
Twitter – @aespa_official
Facebook – aespa
TikTok – @aespa_official
VLIVE – aespa(에스파)


GOT The Beat / 갓 더 비트 / 2021Tagok balról-jobbra: Hyoyeon, Winter, BoA, Wedny, Seulgi, Taeyeon & Karina

Csapat nevének jelentése: A "GOT" jelentése "Girls On Top" ("lányok mindenek felett"), ami az SM Entertainment szuper lánycsapat projektjének a neve. Ezen belül a GOT The Beat nevű formáció az első alcsapat, amely debütált. Nevét onnan kapta, hogy intenzív tánc előadásokkal kívánják szórakoztatni a közönséget.
Tagok száma: 7
Hivatalos debütálás: 2021. december 27.
Műfaj: K-pop
Ügynökségük: SM Entertainment 


TAGOK
BoA
(vokalista, táncos) – szólista
Taeyeon (vezető, vokalista) – Girls' Generation
Hyoyeon (táncos, rapper) – Girls' Generation
Seulgi (táncos, vokalista) – Red Velvet
Wendy (vokalista) – Red Velvet
Karina (rapper, vokalista) – aespa
Winter (vokalista, maknae) – aespa


HÁTTÉR
A GOT The Beat minden tagja az SM Entertainment aktív előadója. BoA szólistaként tevékenykedik már 13 éves kora óta, mióta 2000-ben debütált az ügynökség alatt. Taeyeon és Hyoyeon a Girls' Generation nevű lányegyüttes tagjaként mutatkoztak be 2007-ben. A banda második alcsapatában, az OH!GG-ben is láthatjuk őket együtt, valamint mindketten kibontakoztak már szólistaként is. Taeyeon ezen kívül még a Girls' Generation-TTS nevű formáció tagja is volt. Seulgi és Wendy a Red Velvet tagjaként debütált 2014-ben: ezen kívül, Seulgi és a csapat egy másik tagja, Irene 2020-ban megalkották saját duójukat, míg Wendy 2021 folyamán kiadta első szólólemezét. Karina és Winter 2020-ban debütáltak az aespa nevű lánykvartettben.


2022–2023: DEBÜTÁLÁS A 'STEP BACK' NEVŰ KISLEMEZZEL, VISSZATÉRÉS A 'STAMP ON IT'-TEL
Az SM Entertainment Girls On Top néven meghirdette új projektjét, amely keretein belül az első alcsapat január 3-án debütál a GOT The Beat név alatt a 'Step Back' néven illetett kislemezével. A csapat január 1-jén jelentette meg első fellépését a dallal az SM Town Live 2022: SMCU Express at Kwangya keretein belül, azonban első tévéműsoros fellépésükre durván egy hónapra rá, az M Countdown színpadán került sor. A formáció január 30-án nyerte meg első díját az Inkigayo kamerái előtt.

2022 utolsó napjaiban érkezett a hír, miszerint hamarosan visszatér a GOT, méghozzá egy középlemezzel. Január elsején az SMTOWN koncertjén mutatták be elsőként a közelgő album címadó dalát, a 'Stamp On It'-et. Maga korong végül január 16-án jelent meg öt további trackkel, egy hónap alatt pedig 150 ezer példányban kelt el.


DÍJAK, ELISMERÉSEK

Zenei műsoros első helyezések

Dal címe Győzelmek száma
Step Back 2


írta: heecasso, 2022-től szerkeszti: aerichan. ― utolsó frissítés: 2024. jan.

VIDEOKLIPEK
2020.11.17: Black Mamba
2021.02.05: Forever
2021.05.17: Next Level
2021.10.05: Savage
2021.12.20: Dreams Come True
2022.06.24: Life's Too Short
2022.07.08: Girls
2022.12.14: Beautiful Christmas (Red Velvet)
2023.05.02: Welcome to MY World
2023.05.08: Spicy
2023.08.18: Better Things
2023.11.10: Drama

REALITY MŰSOROK
2022: Synk Road

 

VIDEOKLIPEK
2022.01.01: Step Back
2023.01.16: Stamp On It

 

VIDEOKLIP SZEREPLÉSEK
2021.07.14: Kangta – Free To Fly 2021

KÖZÉPLEMEZEK
2021.10.05: Savage
2022.07.08: Girls
2023.05.08: My World
2023.11.10: Drama

KISLEMEZEK
2020.11.17: Black Mamba
2021.02.05: Forever
2021.05.17: Next Level
2021.12.20: Dreams Come True
2022.06.01: Illusion
2022.06.24: Life's Too Short
2022.07.08: Girls
2023.05.02: Welcome to MY World
2023.05.08: Spicy
2023.08.18: Better Things
2023.11.10: Drama

BETÉTDALOK
2023.03.31: Hold On Tight ('Tetris')
2023.10.06: Zoom Zoom ('Beyblade X') 

EGYÜTTMŰKÖDÉSEK
2022.12.14: Beautiful Christmas 
(Red Velvet)


KÖZÉPLEMEZEK
2023.01.16: Stamp On It

KISLEMEZEK
2022.01.03: Step Back
2023.01.16: Stamp On It

Utolsó frissítés: Tegnap, 15:38 aerichan által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace