Starity

Kim Min Ji (II) "Ji-U"

Kim Min Ji (II) Kim Min Ji (II) nemzetisége 7917. 28rajongó 1vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 90%
 • stílus: 90%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Kim Min Ji
 • Becenév
 • Jiu
 • Születési idő
 • 1994. május 17.
 • Születési hely
 • Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • énekesnő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 167 cm
 • Eredeti hajszín
 • sötétbarna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Bika
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Han Dong Lee Yoo Bin Kim Yoo Hyeon Lee Ga Hyeon Lee Si Yeon Kim Bo Ra

Kim Min Ji (II) életrajza

KIM MIN JI 'JIU'

Születési neve: Kim Min Ji (김민지)
Születési idő: 1994. május 17.
Születési hely: Tedzson, Dél-Korea
Magasság: 167 cm
Vércsoport: B
Tanulmányok: Gubong High School
Ügynökség:

Dél-Koreában: Happy Face Entertainment
Japánban: Pony Canyon

 

ÉRDEKESSÉGEK

– Már gyerekkorában is sokat táncolt és énekelt.
– Általános iskola után sokat hízott és így önbizalma is csökkent, de miutánm középiskolában megdicsérték, büszke lett a tehetségére.
– Meghallgatásán a Dal Shabet Supa Dupa Diva-ját énekelte.
– Amint a céghez került, több mint 10 kilót fogyott.
– Különleges képességeinek az aranyosságot, a reakcióit és a színészi tehetséget nevezte meg.
– Nem szereti, ha étel marad a tányérokon, ezért előfordul, hogy a Dreamcatcher tagok maradékát is megeszi.

 

JiU aláírása

 

MINX / 밍스

(balról jobbra: Dami, Yoohyeon, JiU, Siyeon és SuA)

2014 elején a Happy Face Entertainment új lánybandát ígért a Dal Shabet mellé az év második felére. Élettel teli koncepciót ígértek, de a tagokat egészen pár hónappal a debütálás előttig nem fedték fel.
Augusztus 9-én az  Oak Valley Summer Festival-on volt a lányok egyik első élő fellépése, ahol két még nem kiadott szerzeményüket a Why Did You Come To My Home?-ot és az Action-t adták elő. 

Szeptember 15-én a cég bejelentette a lányok debütálását, ami 3 nap múlva történt. Első kislemezük az előbbiekben említett dalokat tartalmazta. Az M! Countdown-on kezdték meg promócióikat. A Why Did You Come To My Home-ot "újraírt gyermekversike" jelzővel illették utalva inspirációjára. A reklámozást október 26-án fejezték be. 

Decemberben közös dalt vettek fel a Dal Shabet lánybandával, a Rockin' Around the Christmas Tree-t.

2015. július 2-án megérkezett a csapat első 5 dallal rendelkező középlemeze, ami a Love Shake címmel büszkélkedik. A vezérdaluk azonos címú és a Dal Shabet Bang bang lemezéről lett újrafeldolgozva.

A Happy Face Entertainment megerősítette, hogy a Dal Shabet és a MINX testvércsapatok. 

 

DREAMCATCHER / 드림캐쳐 / ドリームキャッチャー 

(tagok balról jobbra: JiU, Handong, Dami, Gahyeon, Siyeon, SuA & Yoohyeon) 

Csapat nevének jelentése: Az álomfogóra hivatkozva törekednek arra, hogy eltüntessék az összes negatív energiát a világról dalaikkal.
Tagok száma: 7 (6 koreai és 1 kínai származású)
Hivatalos debütálás:

Dél-Koreában: 2017. január 13.
Japánban: 2018. november 21.

Fanclubjuk neve: InSomnia
Fanclubjuk nevének jelentése: A latin "In Somnia" szóból ered, mely jelentése "In Dreams". Ezzel arra utalnak, hogy a csapat és a rajongóik mindig együtt lesznek és a lehető legtöbb boldog pillanatot megéljék, mint az álmokban.
Műfaj: K-pop, rock
Mottójuk: Dream of me!
Ügynökségük:

Dél-Koreában: Happy Face Entertainment
Japánban: Pony Canyon

 

TAGOK

JiU (Vezető, vezérvokalista, vezértáncos és visual)
SuA (Főtáncos, vezérrapper és vokalista)
Siyeon (Fővokalista)
Handong (Vokalista)
Yoohyeon (Vezérvokalista)
Dami (Főrapper, vezértáncos és vokalista)
Gahyeon (Vokalista, rapper és maknae)

*visual = a csapat legszebb tagja*
*maknae = a csapat legfiatalabb tagja*

 

2016: A MINX ÚJRADEBÜTÁLÁSA, NÉVVÁLTÁS ÉS CSAPAT BŐVÍTÉS

2016 novemberében a Happy Face Entertainment felfedte, hogy a korábbi MINX újradebütál és a Dreamcatcher néven működik tovább 7 taggal. Koncepcióváltás is járt az új névvel, ami a cég nyilatkozata szerint újszerű a koreai pop világában.

30-án megnyílt a banda hivatalos oldala, amire a promóciós képeket és videókat töltötték fel. Először JiU-t fedték fel és a banda logóját, majd Handongot december 1-jén, Siyeont 2-án, Damit 4-én, Gahyeont 5-én és Yoohyeont 6-án. 3 fotósorozat készült: Day, Night és a Nightmare album előzetesei.

 

2017: 'NIGHTMARE', 'FALL ASLEEP IN THE MIRROR', 'PREQUEL' ÉS ELSŐ VILÁGKÖRÜLI TURNÉ

A debütáló klip kiadását 2017. január 3-án és 4-én előzetes videók előzték meg. Január 13-án délben jelent meg debütáló kislemezük Nightmare címmel. A Chase Me című dalukhoz készült kissé ijesztő, mégis szórakoztató klip. A lemez showcase-ét a kiadás előtti nap tartották. A 2 hónapos promóciós időszakot február végén fejezték be.

Március közepén a lányok Instagramjára egy titokzatos képet töltöttek fel amin a 0405 és a 1800 feliratok szerepeltek. Ezt követően kihírdették visszatérésüket, és előzetes képeket jelentettek meg két különböző verzióban (White és Black). A második kislemezük a Fall Asleep In The Mirror címet kapta. A lemez első szerzeménye a My Toys, ami bevezet az album világába gitáros hangzással. Ezt követi a lányok által promotált heavy metalos ihletésű Good Night, aminek klipje a Chase Me kisvideójában bemutatott történetet meséli tovább. A Lullaby című dal pedig egy szomorú ballada egy emberről, aki nem akar felkelni álmából. Április 5-én, a megjelenés napján, a banda showcase-t is tartott.

Július 7-én a Dreamcatcher felfedte első mini albumos visszatérésének időpontját: július 27. A középlemez a Prequel címet kapta. Összesen 6 dal szerepel rajta. Vezérdalként a Fly High-t választották, amihez klip is tartozik. A videó bizonyos részleteit a franciaországi Normandiában található Étretat nevű településen forgatták. 3 nappal később a lányok hivatalos oldalán megjelentek az első "Before" koncepciójú képek, ezek a lányok ártatlan oldalát mutatják be. A hónap 12. és 13. napján töltötték fel az "After" képeket, amik viszont már a banda megszokott sötét imázsát vázolják. Promócióikat az M! Countdown-on kezdték a megjelenés napján.

A Dreamcatcher részt vesz a JTBC YG által vezetett MIXNINE című műsorában, amiben 400 koreai idol versenyez, de decemberben elhagyták a műsort, mivel nem tudták közelgő világkörüli turnéjuk próbáival összeegyeztetni a műsor forgatását.

A Happy Face Entertainment bejelentette december 28-án, hogy a Dreamcatcher egy rajongói találkozót fog tartani 2018. január 13-án, hogy megünnepeljék a csapat első évfordulóját a rajongókkal. Egy perc alatt elkelt mind a 400 jegy.

 

2018: 'FULL MOON', 'FLY HIGH' TURNÉ EURÓPAI ÁLLOMÁSAI, 'ESCAPE THE ERA' ÉS 'ALONE IN THE CITY'

2018. január 12-én megérkezett a Dreamcatcher különleges kislemeze, a Full Moon, amit első évfordulójuk alkalmában vettek fel. A dal a korábbról megismert metálos hangzást adja vissza.

Január 13-án megtartották a fanmeeting-et a Mary Hall Grand Theatre-ban. Itt adták elő először a 'Full Moon' dalt.

Februárban történt első európai turnéjuk, ami daluk után a Fly High címet kapta. Felléptek Londonban, Lisszabonban, Madridban, Amszterdamban, Berlinben, Varsóban és Párizsban a február 14 és 25 közötti időintervallumban.

Márciusban közzétették, hogy rajongóik az InSomnia nevet kapták, ami valószínűleg az "álomban/álmokban" latin megfelelőjéből eredeztethető.

A Dreamcatcher második minialbuma, az Escape the ERA május 10-én érkezett meg, amiről a You And I kapott klipet.

Júliusban és augusztusban a banda Latin-Amerikába látogatott el. A turné Buenos Aires-ben indult július 29-én, majd augusztus 5-én zárult Panamavárosban.

Július 15-én a csapat szerződést kötött a Japán Pony Canyon ügynökséggel, mely ezentúl segíteni fogja japán-beli karrierjüket.

Harmadik középlemezük, az Alone In The City szeptember 20-án érkezett meg és What című dalával promotálták. Novemberben történt a Dreamcatcher japán debütálása, amihez a What japán verzióját készítették el. A három kiadásban megjelent lemezen helyet kapott a Chase Me japán verziója, illetve egy eredetileg már japánul íródott I Miss You is.

 

2019: 'THE END OF NIGHTMARE', ÁZSIAI TURNÉ, 'THE BEGINNING OF THE END' ÉS 'RAID OF DREAM'

A lányok második évfordulójuk alkalmából 2019 januárjában Over The Sky című különleges kislemezükkel kedveskedtek rajongóiknak.

A lányok a Twitter oldalukon keresztül tették közzé, hogy Ázsiában is tartanak turnét, köszönhetően a MyMusicTaste-en összegyűlt rengeteg rajongói aláírásnak. Ezalatt ellátogattak Szingapúrba, Manaliába, Szöulba, Tokióba és Kobebe.

Február 13-án érkezett újabb anyaguk The End of Nightmare címmel. A lemez vezetődala a Piri lett. A Chase Me-vel elkezdett "rémálom" koncepció ezzel a CDvel ért véget.

Márciusban megjelent egy újabb japán kislemezük Piri címmel, melyen megtalálhatjuk a Piri, Good Night és a Wonderland japán változatát.

Szeptemberben párhuzamosan japán és koreai visszatéréssel is készültek, így jelent meg első japán albumjuk 11-én, ami a The Beginning of The End címet kapta. Tartalmazza a lányok összes eddigi vezérdalának japán verzióját, illetve új szerzeményeket is, amik közül a Breaking Out kapott klipet. 18-án Raid of Dream című koreai nyelvű lemezük is megjelent, amit a King's Raid okostelefonon elérhető játék története köré fontak. A zenei műsorokon a Deja Vu című számmal léptek fel a lányok.

 

2020: HANDONG ÁTMENETI TÁVOLLÉTE, ELSŐ KOREAI STÚDIÓ ALBUM ÉS NEMZETKÖZI ELISMERTSÉG

2020. február 3-án megjelent a csapat első studió albumának megjelenését megelőző ütemterv, amiben ismertették a megjelenés hivatalos időpontját, és a kiadást megelőző lépések pontos időpontjait. Az album a 'Dystopia : The Tree of Language' címet kapta, és február 18-án jelent meg, az albumon helyet kapó 'Scream' című számhoz készült videoklip mellett. Az album összesen nyolc új számot tartalmazott, valamint két további közkedvelt dalt, a 'Full Moon'-t és az 'Over The Sky'-t, valamint Siyeon szóló debütáló számát, a 'Paradise'-t.

Március 11-én jelent meg a formáció harmadik japán albuma, 'Endless Night' címen. Az albumhoz készített hivatalos videoklip egy héttel az album előtt került nyilvánosságra, a japán Pony Canyon névre hallgató kiadó hivatalos Youtube csatornáján.

Március 12-én a csapat hivatalos Twitter fiókján keresztül fejezte ki támogatását Handong felé, aki akkor a kínai idol műsorban, a 'Youth With You' második évadában mérettette meg magát a többi résztvevővel szemben. A műsor első epizódja március 12-én került adásba.

Március 20-tól a lányok két hetes utó-promóciót tartottak a 'Black or White' című számuk népszerűsítése céljából. A dal szintén az első studió albumukon kapott helyet. A 'Black or White' népszerűsítését pár nappal azután kezdték meg, hogy március második hetében befejeződött a 'Red Sun' és a 'Scream' népszerűsítése.

Május 1-én a Milenasia Project bejelentette, hogy a Dreamcatcher az IN2IT koreai fiúbanda, valamint AleXa mellett együtt fog működni a közelgő 'Be The Future' című dalon. A projektet az UNESCO nevű szervezet támogatta. A számhoz készült videoklip május 6-án jelent meg.

Június 16-án a lányoknak új előzetese jelent meg a 'R.o.S.E BLUE' című dalhoz, ami a Girl Cafe Gun címmel illetett telefonos játék betétdalának íródott. A dal hivatalosan július 15-én látott napvilágot. A 'Deja Vu' 2019-es megjelenését követően ez a zene lett a második betétdal, amit a Dreamcatcher valaha megjelentetett.

A MyMusicTaste-tel való közös munka gyümölcseként a lányok egy online koncerten vettek részt július 4-én, ami a stúdióalbum nevéből az 'Into The Night & Dystopia' nevet kapta.

Július 8-án Siyeon felénekelte a Memorials című dráma egyik betétdalát, a 'Good Sera'-t. A 2014-es kollaborációs munkája, a 'Two of Us' mellett ez lett a második drámához írott zene, amit az ő hangján hallhatunk.

Július 30-ától kezdve a "dystopia" (disztópia) sorozat második állomásaként a csapat felfedte az ötödik minialbumjához tartozó előzetes képeket. A középlemez 'Dystopia : Lose Myself' néven augusztus 17-én jelent meg, ahogyan a címadó dalként választott 'BOCA' zenés videója is.

Október 16-ától, miután a versenyben nem ért el komolyabb eredményt, Handong hivatalosan is folytatta a Dreamcatcherben való tevékenységét. Három nappal később első kínai kislemeze, a 'First Light of Dawn' is megjelenésre került.

November 9-én a Dreamcatcher csatlakozott a Weverse nevű közösségi média platformhoz, ahol napi szinten tartják a kapcsolatot a rajongóikkal.

November 20-án megjelent a harmadik japán kislemezük, a 'No More'. Másnap Siyeon kiadta a harmadik betétdalát, a Get Revenge című dráma 'No Mind' szerzeményének képében.

November 27-én bejelentésre került, hogy a Dreamcatcher fogja felénekelni a King's Raid: Successors of the Will című animációs sorozat betétdalát, az 'Eclipse' című dalt. A nóta rövid verzióját december 25-én adták ki, a teljeset pedig 2021 márciusától hallgathatjuk majd.

 

2021: 'DYSTOPIA : ROAD TO UTOPIA'

A disztópia trilógia utolsó részére 2021 elején került sor, ugyanis január 26-án megjelent a Dreamcatcher hatodik középlemeze, a Dystopia : Road to Utopia, valamint a címadó dalként kitűzött Odd Eye nevet viselő szerzemény.

Március 24-én megjelent a banda – novemberben beharangozott – negyedik japán kislemeze, az Eclipse, amely összesen négy új dalt hozott magával: az Eclipse teljes verzióját, a korábban megjelent No More-t, illetve a Don't Light My Fire című dalt.

A Dreamcatcher március 26-án és 27-én a MyMusicTaste szervezésében megtartotta kétnapos online koncertjét Crossroads néven.

Május 26-án közzétették a banda első valóságshow műsorának, a Dreamcatcher Mind-nak az első részét. A műsort a Funky Studio kapja lencsevégre, Han Dong Cheol producer rendezésében.

 

KÖZÖSSÉGI OLDALAK

Facebook – 드림캐쳐 DREAMCATCHER
Instagram (koreai) – @hf_dreamcatcher
Instagram (koreai - "jó éjt"-gram) – @goodnight_dreamcatcher
Instagram (japán) – @jp_dreamcatcher
Twitter – @hf_dreamcatcher
YouTube – Dreamcatcher official
VLIVE – DREAMCATCHER
Weverse – Dreamcatcher
Fancafé – 드림캐쳐(Dreamcatcher)
Weibo – DREAMCATCHER_7 


Kim Min Ji életrajzát írta és kiegészítette: FruFruChan, heecasso.
Az adatlapot 2021-től szerkeszti: heecasso.

MINX

Kislemezek
[2014.09.18] Why Did You Come To My Home?

Középlemezek
[2015.06.02] Love Shake

Dream Catcher

Kislemezek
[2017.01.13] Nightmare
[2017.04.05] Nightmare Fall asleep in the mirror

Mini albumok
[2017.07.27] Prequel
[2018.05.10] Nightmare Escape the ERA

Utolsó frissítés: 2021.06.07. 15:03 heecasso által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace