Starity

Kim Nam Joo

Kim Nam Joo Kim Nam Joo nemzetisége 3806. 113rajongó 5vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Kim Nam Joo
 • Becenév
 • "Namjoo"
 • Születési idő
 • 1995. április 15.
 • Születési hely
 • Szöul, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekesnő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 165 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Kos
 • Linkek
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Yang Yo Seob Yoon Doo Joon Jang Hyun Seung Yong Jun Hyung Son Dong Woon Lee Gi Kwang Son Na Eun Park Cho Rong Yoon Bo Mi Jung Eun Ji Oh Ha Young Hong Yoo Kyung

Kim Nam Joo életrajza

Kim Nam Joo "Namjoo"

Élete

Kim Nam Joo 1995. április 15-én született Dél-Koreában.
 DongMyung óvodába, WonMyung általános iskolába járt utána Szöuli Művészeti Középiskolába
Hobbija egyben munkája is hisz szabad idejében is szeret táncolni valamint énekelni, de nagyon érdekli más nemzet kultúrájának megismerése is.
Nam Joo 2011 óta gyakori szereplője a médiának mivel akkoriban debütált a  újdonsült lány csapata az A Pink, melynek ő is tagja. Még ő nem lépett ugyan a színészet útjára, de hatalmas tehetsége van. A csapattársával Eun Ji-val és a Beast énekesével Hyun Seung-gal énekelt közös szám A Year Ago klippjében is megmutatkozik(2013)

Benne van a 2014-ben índított KBS Let's Go Dream Team! Season 2-ben, egyik csapattársával Yoon Bo Mi-val, valamint szerepelni fog még tag a Laboum-ból (ZN, Solbin, Yulhee), a Bestie-ből(Hyeyeon, UJI, Dahye), a Rainbow-ból(Woori, Seungah), a Hello Venus-ból (Nara, Yooyoung, Lime) és a Red Velvetből( (Wendy, Seulgi, Irene)

Színészi karrierje

2015-2016-os években úgy tűnik fellendülni látszik a színészi karrierje is, ugyan is szerepet kapott a  Investigator Alice-ban, mint főszereplő. A soroazt inkább humoros, vicces hangvételű, mint romantikus. A dráma második részánek forgatását már 2016-ban megkezdték.

Érdekességek

- Kedvenc ételei főleg a sült csirke és a kimchi ragu persze ahogy anyukája készíti

- Ha Young után ő a második legfiatalabb a csapatban

- Eun Ji után pedig őt tartják a második fő énekesnek

- Példaképének Beyoncé-t tekinti

- A csapat szerint Nam Joo is sokszor viselkedik aranyosan így BoMi mellett a legcukibb a csapatban.

- Régebben rengeteg reklámban szerepelt, mondhatjuk, hogy gyerek modell volt.

- Szerinte a csapatban ő a legerősebb, de ezen Eun Ji-val és Ha Young-al folyton vitatkozik, mert a másik két lány szerint ők erősebbek

- A csapatban Nam Joo nagyon jól beszél angolul valamint hasonlóan jól beszéli a kínai nyelvet, mint Na Eun

- Legjobb barátai hasonlóan, mint ő 95’-ben születtek: a 5doll/Co-Ed School tagja EunKyo, a Myname-es Chae Jin és a Boyfriend-es Kwangmin

- Miután Na Eun szerepelt Lee Tae Min (Shinee)-van a "We Got a married" című showban, kiderült, hogy Nam Joo is szerepelni fog Lee Jin Ki val ugyanis, pont a férfi ideálja

APink

2011 Megjelenés

Egy dél-koreai héttagú dél-koreai lánycsapat, 2011 tavaszán alakult meg. A csapat eddig két minialbumot adott ki a Seven Springs of A Pink és a Snow Pink néven. A csapat már előtte ismert volt a híres Beast fiúk által mivel több videóklipjükben kaptak szerepeket,viszont az eredeti debütálásuk azonban 2011. áprilisában volt az I don't know című számukkal amelyben GiKwang (Beast énekes) is szerepet kapott. 2011.-ben elnyerték az ázsia Mnet Music Awards-on a legjobb női új előadó címet.

A csapatban az első gyakornok NaEun volt.Leginkább az A Pink előtt a híres fiúcsapat a Beast Breath és a Beautiful című klipjükből vált ismerté 2010. végén. A második gyakornok ChoRong volt vagyis a lánycsapat vezetője természetesen ő sem maradhatott ki a szereplésből debütálása előtt így szerepet kapott a Beast Shock című számuk japánverziós klipjükben. HaYoung volt a harmadik aki a csapat gyakornoka lett,utána EunJi. Később kiderült,hogy az utánuk bekerült YooKyung a híres videómegosztó a Youtube oldalára töltött fől egy videót magról miközben egy számot zongorázik.Később a csapathoz csatlakozott BoMi és NamJoo is aki utoljára csatlakoztak .Így meglett az A Pink együttes összes tagja és készen áltak a debütálásra. Előtte viszont a csoport bemutatkozott egy dokumentum film által az egyik dél-koreai műsorban ahol egyesével mutatták be őket egy nézőknek. Ezáltal a csapatnak is lett valóságShow-ja is ami az A Pink News címet kapta,amely 2011. március 11.-én mutatták be először. A műsornak több sztár is volt a vendége többekközött G.NA, Beast, 4Minute a Secret-es SunHwa és HyoSung.

Első számuk amely az I Don't know címet kapta, a szám lényege a tavaszi idény volt,az ötletek és az ártatlan szépség. A Pink első fellépése egy műsroban volt amivel kiemelkedő sikert arattak. Végül kiderült,hogy a hivatalos fanklubjuk az A Pink Panda nevet kapta,ezáltal sokan így hívják már a csapatot. Egy egy heti zenei showban még támogatást is adtak az It Girl és az I Don't know című számukkal .2011. tavaszán megjelent első minialbumuk is. Utána 2011. novemberében pedig a másiduk is ami a Snow pink nevet kapta.

2011 december 26.-án a csapat közreműködött a Beast nevű csapattal és létrahoztak egy új dalt ami igencsak sikeres lett a Skinny Baby néven. A szám a két csoport erősségét stílusát és rítmusát mutatja be ami igencsak nagy összhangban van. Ebben az évben Apink egy felkérést kapott, hogy énekeljék el a Please Let Us Love című dalt, ami a Protect the Boss betétdala.

2012 "Une Annee"

Megnyerték első zenei díjukat( My My) Ebben az évben megjelent Eunji és YoSeob közös dala a "Love Day". Nemsokkal később APink kiadta a első nagy albumát az "Une Annee" amiról a legsikeresebb dal a "Hush Hush" lett. Ugyanekkor megjelent a harmadik kislemez a "Bubibu".

2013 "Második együttműködés"/ 3. Mini Album

Eunji, Namjoo és Hyunseung közös dala "A year Ago" című dal jelent meg. Majd az év elején megjelent a Beast és Apink második közös dala a 5! My Baby! 2013-ban indult el a csapat első Hong Kong-i túrnéjukra. 2013 árilisával Hong Yoo Kyung elhagyta a csapatot. 2013 június végén megjelent az új albumuk a Secret Garden előzetese és Júliusban fognak hivatalosan visszatérni. Egyenlőre hatan maradnak a lányok, ugyanis úgy döntöttek még sem lesz új tag. Majd meg is jelent a NoNoNo címú dal és videóklipp, aminek hatalmas sikere lett. Július végén pedig megjelent a vezető album dal videóklippje is a Secret Garden. Július 11-én pedig akkora megtiszteltetés érte a lányokat, hogy a Seoul Character & Licensing kinevezte őket 2013-as év nagyköveteivé. A lányok septemberben is visszatértek egy új klippel méghozzá a Secret Garden albumon hallható dal klippjével a U You-val.

2014 "Mr. Chu." / Pink BnN / Pink Luv

2014. január elején a csapat egy újabb klippel jelentkezett melynek címe Good Morning Baby. A klip valójában a lányoknak egy fotózását mutatja be. Ez a dal a megalakulásuk 1000. napjára készült, így köszönik meg a rajongóknak, hogy támogatják őket. 2014-ben az igazi visszatérésük a Pink Blossom album, ami márcuis 31-én jelenik meg. A 4. minialbum vezető dala a Mr. Chu, amihez klip is készült. A lányok egy másik klippel is készültek a rajongóik számára, ugyan is 2014 nyarán megjelent a Crystal számhoz a videó is, így Apink Blossomról már két dalhoz készítettek klipet. A lányokat felkérték, hogy énekeljék el a rövid kis dalt,a Safety Song-ot egy reklámhoz. 2014 nyarán az ügynökség bejeletette, hogy az Apinket is szétválasztják és egy új alegységet állítanak össze a tagokból. A teaser képek, már június 25-én megjelentek, miszerint az alegység csapat neve az Pink BnN-lesz. A csapatnak 2014-ben újra elindult egy showműsor Apink Showtime címmel, hasonló volt az EXO-nak és a Bestnek is. Apink a harmadik évadot kapta meg. Végül kiderült az 5. minialbum címe is Pink Luv és az előzetes már 2014. november 12-én megjelent. Végül megjelent a Luv videóklipje, ami 2014. november 23-án került fel az internetre.

Japán megjelenés 2014 - 2015

Az ügynökség úgy döntött, hogy ideje elindítani az Apink japán karrierjét is, ezér hamarosan a lányok japán albummal térnek vissza, a koreai és a japán rajongóknak. APink végül a Universal Music japán ügynökség alá fog tartozni, ahová a CN Blue, a 2NE1, 4minute, Beast, SNSD, T-Ara és a KARA is tartozik. 2014. szeptember 29-én megjelent a NoNoNo című dal japán verziója és klipje. Ez a lányok első jápán dala.

2015-ben újabb Apink dal került felt az internetre japán verzióban, hogy mégjobban népszerűtség a lányok japán karrierjét. A választott dal, a nagysikerű Mr. Chu lett, amihez új - hasonló a koreaihoz - videóklip is készült. A klip 2015. január 22-én került fel. 2015. tavaszán megjelent az újabb japán kisalbum, méghozzá a LUV koreai minialbum japán verziója, így ez már a harmadik megjelenés Japánban.

2015 augusztusában megjelent a lányok teljes első japán albuma, ami Pink Season címet kapta. A nagy japán siker miatt készítették el a teljes albumot, amit a japán közönség nagy örömmel fogadott.

2015 "Promise U" / "Pink Memory" 

2015. április 18-án megjelent a Promise U című dal és videóklip. Ezt a dalt még régebben Cho Rong írta és most a 4. évforduló alkalmával adták ki a dalt. A klip egy visszatekintő a lányok pályafutásának, ugyan is videókat láthatunk ami különböző fotózásokon illetve koncerteken készültek. A lányok ezzel a dallal szeretnék megköszönni a rajongóknak a 4. éven keresztüli segítséget és támogatást.

Nyári comeback-ként megjelent a csapatnak egy újabb kisalbuma, ami a Pink Memory címet kapta. Az album Július hónap elején jelent meg, méghozzá a Rember dal megjelenésével és videóklippel. Természetesen a nyári időszakra tekintettel a teaser képek is nyári hangulatúak lettek és a lányok sportos ruhákban vannak a kamerák előtt. Miután a Remember megjelent, nem sokkal később újabb klippel kápráztatták el a rajongókat, ugyan is megjelent a Petal című dal videója is, ami talán az egyik legszebb klip az összes közül. A lányok hozták a stílusukat, még is elvarászoló a csodálatos hely és a lányok szépsége együtt. 

2016 "The Wave" / Pink Revolution / Dear Special Album

A csapat 2016-ben kezdte meg az egyik legnagyobb tengeren túli túrnéját. Olyan híres városokba látogattak el, mint például San Fransisco és Los Angeles. Eközben újabb díjakkal gazdagodott a listájuk. Februárban megjelent az első eredeti japán dal a "Brand New days", amit még a koreai rajongók is csak japánul hallgathatnak meg. Ez a dal lett a főcímdala a Rilu Rilu Fairilu című japán sorozatnak. Áprilisban megjelent egy kis minialbumuk " The Wave" , amit a 5. évfordulójukra írtak. A dalt az egyik tag Park Cho Rong saját maga írta.  A csapat a japán visszatérések után végre megörvendeztette a koreai rajongókat is egy albummal, ami a Pink Revolution címet kapta. A teaser képek folyamatosan jelentek meg a tagokról már szeptember elején. A közmédia azt találgatta, vajon ez egy más stílusú visszatérés lesz, mert Apink mindig is megtartotta a szolid és bájos stlílust, azonban ezek a képek mást mutattak.  Szeptember végén meg is érkezett a videóelőzetes, amiből kiderült a vezető dal címe, ami az Only One címet kapta. Majd október elején a videó is kijött.  2016 végére készültek el az első speciális albumukkal, ami a Dear címet kapta. Az albumon hallhatóak közös és egyéni dalok, illetve felcsendül néhány ismert dal ballada verziója is. A lányok előzetes képei már december elején megjelentek az interneten.  A Dear album vezető dala december közepén jelent meg Cause You're My Star címmel. A klipet Karácsony közeledése miatt ünnepi hangulatban forgatták, de szerepet kapott a lányok már megszokott stílusa is.

2017 "Bye Bye / Always / Pink Up"

2017-ben a lányok először egy újabb japán dallal örvendeztették meg a rajongókat. A dal a Bye Bye címet kapta, amihez természetesen videóklip is készült a szokásos Apink stílusban. A lányok ezzel is népszerűsítik a csapatot Japánban is, ezért is próbálnak minél több dalt japánra is lefordítani illetve írni olyan dalokat, amit csak japán nyelven lehet hallani. Majd áprilisban kiadtál az Always című számot, mivel épp 6 év telt el a csapat megalakulása óta. Szinte már hagyománnyá vált, hogy a csapat ilyenkor mindig kiad egy speciális, erre az alkalomra írt dalt, amiben köszönetet mondanak a rajongóknak és visszaemlékeznek az elmúlt évekre.

2017-ben nem csak dalokat hallhattunk a lányoktól, hanem végre visszatértek egy teljes albummal, ami a nevükhöz híven a Pink Up nevet kapta. Az albumon egyarátn helyett kapott lassúbb és gyorsabb dal is. Köztük van a Five, amihez videóklip is készült, a szokásos Apink stílusban. A nyárra való tekintettel a klip is kicsit nyáriasra sikerült. 

2018 One & Six Album

2018-ban a lányok sem maradtak ki a nagy nyári visszatérsési hullámból. Még jóval az album megjelenése előtt felkerült az internetre a menetrend, mikor kerül kirül kerülnek fel a teaser képek és mikor jelenik meg az mv. Ennek megfelelően egyenként érkeztek a tagokról a képek. Már a fotók alapján is lehetett látni, hogy nem egy megszokott Apink visszatérést fogunk kapni, majd júlus 2.-án kijött a I'm So Sick, ami a One & Sick vezető dala lett. A jóslatok beigazolódtak és egy teljesen eltérő dal jelent meg. Az energikus és pörgős szám stílusa inkább hasonlít egy sexy koncepcióra, mint a finom, szelíd és inkább "cute" stílusra, amit a csapattól eddig láthattunk. A klip is ilyenre sikeredett. Az albumon egyébként 6 dal hallható.

2019 Percent Album

A lányok az előző után egy újabb sexibb koncepciójú albummal üdvözölték az új esztendőt. Már 2018-ban jelentek meg előzetes képek, de a 8. minialbum a polcokra 2019-ben került. Folyamatosan jöttek ki a solo illetve a csapatképek, amin egyértelműen lehetett látni, hogy a csapat szakított a "Cuki" stílussal, amit eddig képviseltek és az előző koncepcióhoz hasonlóan próbálják most is a nőies oldalukat megmutatni. Majd megjelent a albumvezető dal a % % (Eung Eung, ami kellően pink és nőies egyben.

2020 Look album és új stílus folytatása

2020-ban egy elég csendes időszak kezdődött meg a zeneiparban. Sok túrnék, koncertek elmaradtak a világot megrengető koronavírus miatt. Így a zenészek is nehéz helyzetbe kerültek az elmaradt koncertek miatt. A virus elleni védekezésben az otthonmaradás volt a legfőbb szempont. Ennek ellenére a csapat április közepén megjelent egy új albummal. A 2019-ben elkezdett stílusváltás folytatódik. A csapat majdnem, hogy véglegesen szakított a "Cuki" stílussal és egy új úton indultak el. Sok rajongói vélemény szerint ezzel a stílusváltással túllendültek olyan kritikus pontokon, amin több csapat sem tudott és ezért szét váltak. A rajongók reménykednek abban, hogy a csapat még sokáig együtt marad. A Look című album 7 szám található, a vezető dal, amihez a klip is készült a Dumhdurum lett. Újabb sikert arattak.

Tagok

Park Cho Rong - "Chorong"

Yoon Bo Mi - "Bomi"

Jung Eun Ji - "Eunji"

Son Na Eun - "Naeun"

Kim Nam Joo - "Namjoo"

Oh Ha Young  - "Hayoung"

Volt tagok

Hong Yoo Kyung - "Yookyung" (2011-2013)

APink Díjai

2010 - 13. Mnet Asian Music Awards Best New Artist Female

2011 - 19. Republic koreai Kulturális és Entertainment Awards

2011 - Idol Music Rookie Award

2011 - 26. Golden Disk Awards Legjobb Új Előadó

2012 - 7. Asia Model Festival Awards New Star Award

2012 - 21. Seoul Music Awards Newcomer Award

2012 - A Gaon Awards New Artist of The Year

2012 - 20. Republic Korean Cultural Entertainment Awards Outstanding Woman Singer

2012 - Seoul Music Awards Bonsang Díj

2012 - Népszerűség Award

2013 - 22nd Seoul Music Awards

2014 - 28th Golden Disk Award Digital Bonsang Award

2014 - 1st Military Chart Award Best Girl Group

2014 - 20th Korea Entertainment Arts Awards

2014 - 3rd Gaon Chart Awards

Pink BnN

2014 Megalakulás

APink egyik alegysége, ami 2014 nyarán alakult meg. Miután kiszivárogtak az információk, hogy az Apinknek alegysége lesz, másnap meg is jelent egy audiós dal a My Darling, amit természetesen Bomi és Namjoo énekel.

Tagok

- Bomi

- Namjoo

Drámák

2015 - Investigator Alice

2016 - Investigator Alice 2

Videóklip megjelenései

2012 - Mario / Mayday

APink albumok

2011 - Seven Springs of A Pink

2011 - Snow Pink

2012 - Une Annee

2013 - Secret Garden

2015 - Pink Memory

2016 - Pink Revolution

2017 - Pink Up

2018 - One & Six

Kislemezek

2011 - It Girl

2011 - April 19th

2012 - Bubibu

2014 - Good Morning Baby

2014 - Pink Blossom

2014 - Pink Luv

2016 - The Wave

2019 - Percent

2020 - Look

Japán albumok

2015 - Pink Season

Kislemezek

2014 - No No No

2015 - Mr. Chu

2015 - LUV

2015 - Sunday Monday

Közreműködési kislemezek

2015 - ACUBE FOR SEASON #BLUE 2 with Yook Sung Jae

Solo dalai / Közös dalok

2011 - Protect the Boss OST - "Please Let Us Love"

2011 - "Skinny Baby" with Beast 

2013 - "A Year Ago" with Jung Eun Ji & Jang Hyun Seung (Beast)

2013 - "5! My Baby" with Beast

2013 - "Mini Dance" with B.A.P 

2013 - "Christmas song" with Beast & BtoB & 4minute & G.NA.

 Videóklippek

2011

- "I Dont Know"

- "Wishlist"

- "It Girl"

- "My My"

- "Skinny Baby" - with Beast

2012

- "Hush"

2013

- "5! My Baby" 

- "A Year Ago" 

- "NoNoNo"

- "NoNoNo" Dance Ver.

- "Secret Garden"

- "U You"

- "Mini dance" 

- "Christmas Song" 

2014

- "Good Morning Baby"

- "Mr. Chu"

- "Crystal"

- "Luv"

2015

- "Promise U"

- "Remember"

- "Petal"

2016

- "The Wave"

- "Only One"

- "Cause You're My Star"

2017

- "Always"

- "Five"

2018

- "I'm So Sick"

2019

- "% % (Eung Eung)

2020

- "Dumhdurum"

 Japán

2014

- "NoNoNo"

2015

- "Mr. Chu"

- "LUV"

2016

- "Brand New Day"

- "Summer Time"

2017

- "Bye Bye"

Japán Dalok

2014 - NoNoNo

2015 - Mr. Chu

2015 - LUV

2015 - Good Morning Baby

2016 - Brand New Day

2016 - Summer Time

2017 - Bye Bye

Pink BnN albumok

Kislemezek

2014 - My Darling

Felhangzott APink dalok

2011 - Protect The Boss - "Let Us Just Love"

Utolsó frissítés: 2021.04.16. 20:08 Betti90 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace