Starity

Kim Sung Gyu

Kim Sung Gyu Kim Sung Gyu nemzetisége 1516. 371rajongó 17vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 99%
 • Születési név
 • Kim Sung Gyu
 • Becenév
 • "Sunggyu"
 • Születési idő
 • 1989. április 28.
 • Születési hely
 • Jeonju, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekes
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 178 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Bika
 • Linkek
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Nam Woo Hyun Lee Ho Won Lee Sung Yeol Kim Myung Soo Lee Sung Jong Jang Dong Woo

Kim Sung Gyu életrajza

Kim Sung Gyu "Sunggyu"

Élete

1989. április 28-án született Dél-Koreában . A Jeonju National University High School-ba járt és ott tagja volt az iskolai zenekarnak a „Beat”nek. Mikor Sunggyu először mondta a szüleinek, hogy énekes akar lenni egyáltalán nem támogatták.

De Sunggyu tovább folytatta a gyakorlást és Szöulba ment, hogy megvalósítsa álmait. A középiskola után, 2007-ben felvételizett az SM ügynökséghez, de nem sikerült neki. Majd 2008-ban újra megpróbálta de ismét nem sikerült. Aztán a Woollim ügynökségnél lévő Nell rockbanda menedzsere ajánlására ment el a Wollim egyik meghallgatására. A cég először egy rockbandába szánta, de végül az ügynökség készülő idol csapatába az Infinite-be került, ahol a vezetői és az egyik fő énekesi psztot kapta meg. 2013-ban végzett a Daekyung University-n három másik csapattársával „L”-el, Hoya-val és Sungyeol-al. Sunggyu jelenleg is egyetemen tanul.

Karrierje

Sunggyu néhány társával együtt átvették egy rövid időre az egyik Super Junior-os tagok által vezetett rádió műsort, addig míg a Super Junioros fiúk vissza nem tértek.
Sunggyu debütált mint Musical színész is hiszen Woohyun-nal együtt tagja volt a Gwanghwamun Sonata"-nak. A musical előadása 2012. januárjától márciusáig tartott.

2012. májusában bejelentették, hogy Sunggyu csatlakozik az Immortal Song 2-höz , mint fix tag a Super Junior-os Ryeowook-al együtt. Aztán júliusban bejelentette távozását is, nem sokkal a csatlakozása után. Később egy másik showműsorban (Weekly Idol) is szerepelt egyik csapattársával Hoyával közösen.
Sunggyu volt az első a csapatban, aki saját önálló albumot adott ki, ennek címe az Another Me lett. Az albumhoz két klip készült az I Need You és a 60 seconds, utóbbiban pedig csapattársa "L" tűnik fel mint a történet főszereplője.
2013-ban ismét vendég volt egy showműsorban, mégpedig a Super Junior-os Shindong-gal. Az első epizód februárban jelent meg az utolsó epizódot pedig júliusban adták le.

Vendégszereplő volt a A Bit of Love című sorozatban is amiben szerepelt még (Kara) Seongyeon, (Secret) Jieun és (Ze:A) Siwan. Sunggyu a fiatalkori Lee Hoon-t alakította.
Sunggyu megjelent a Running Man koreai showműsorban is, amelyben 12 másik csapat is képviseltette magát, köztük volt a Beast, Girl’s Day, Apink, Sistar és a 2PM is. 2013-ban Sunggyu közreműködött Kanto legújabb kislemezén a What U Want-on.  

2014-ben a Woollim ügynőkség által indított új lánycsapat, a Lovelyz debütáló klipjében szerepelt.

2015-ben újabb soló lemezzel tért vissza, ami a 27 címet viseli. Az albumról egy és ugyanazon napon két dal videóklipje is megjelent. Ez volt a Answer és a Kontrol. 

2018-ban újabb saját albuma jelent meg. A dal témája egyértelműen a szerelem körül forog, a  vezető dal a True Love elnevezést kapta. A dalhoz klip is készült. A teljes album a klip megjelenése után pár nappal került a polcokra. Az album,  10 Stories címet kapta. 

Díjai

2015 - 7th MelOn Music Awards  Best Rock Song

2015 - The 7th Philippines KPOP Awards

2015 - KPOP Meetings Germany Awards

Érdekességek

- Ugyan ő a csapat vezetője, de elmondása szerint csapaton belül úgy viselkedik, mint egy maknae, akit terelgetnek az „idősebbek”.

- Remekül beszéli a kínai nyelvet.

- Önmagát egy hörcsöghöz hasonlítja a külseje miatt.

- A csapatból ő tölti a legtöbb időt a fürdőszobában.

- Nagyon rossz alvó, de ugyan akkor rossz kelő is.

- Ő az egyetlen tagja a csapatnak, aki a 80’-as években született és emiatt néha úgy érzi, mintha egy teljesen másik generációhoz tartozna.

- A középiskolában volt egy bandája, aminek Beat volt a neve. Főként Linkin Park és Muse számokat játszottak, de volt néhány saját szerzeményük is.

- Fő oka amiért csatlakozott a Wollim Ent.-hez az volt, hogy Kim Jong Wan is a cégnél van, aki hatalmas példaképe Sung Gyu-nak.

- Fél a kutyáktól.

- A csapat régi és új otthonában is WooHyun-nal osztja meg a szobát, valamint az emeletes ágyon ő alszik alul.

- SoYout a Sistarból tartja az egyik ideális nő típusának.

- A Miss & Mr. Idol show műsorban HaYoungot választotta „párjául” választását pedig azzal magyarázta, hogy nagyon szépnek tartja és mivel az Infinite meg az A Pink egy kollégiumban laknak sokszor találkozik vele. Valamint azt is mondta, hogy beleszeretett HaYoung ártatlanságába.

- Nagyon jó barátságot ápol HyunAh-val, akit még a Gangnam Style forgatására is elkísért.

Infinite

Kezdetek

A csapat hét tagból áll akik a Woollim Entertainment alatt debütáltak még 2010. júniusában. A debütálásuk előtt ahogy minden csapat a srácok is egy külön róluk szóló műsorban mutathatták meg mire is képesek és ezáltal a közönség is megismerhette őket. A műsor a You Are My Oppa címet viselte.
A debütálásukat követően meg is jelent első mini albumok a First Invasion amelyről két dalból is videó készült. A Come Back Again videójuk egy napon jelent meg az albummal míg a She’s Back augusztus 4-én lett elérhető.

2011 "BTD / Before the Down"

2011. január 6-án megjelent második mini albumuk Evulotion címmel, majd egy nappal később az albumról nap világot látott az első videó is Before The Dawn /BTD/ címmel. Az album promóciói február közepén véget ért viszont a fiúk március 7-én újabb dallal kedveskedtek rajongóiknak ami Nothing’s Over címet viselte. A dallal egy időben megjelent első egységes kislemezük Inspirit címmel mely három számot tartalmazott. A kislemezről még egy dalt támogattak a Can U Smile-t, ugyan a számhoz videó nem készült, de a promóciók során ez a dal is sokszor felhangzott.
Júlus 20-án újabb videót tettek közzé Be Mine címmel, majd egy nappal később megjelent a csapat első stúdió albuma Over The Top címmel. Az albumnak hatalmas sikere lett és a csapat számtalan díjat bezsebelhetett, végül a nagy érdeklődés hatására az albumot újra csomagolva Paradise címmel szeptember 22-én újra piacra dobták. Majd az album címadó dalából videó is készült, ami ugyan csak több díjat elnyert.
2011. novemberében szerepeltek a Birth of a Family showműsorban. /A show lényege, hogy a sztárok kapnak állatokat amikre a nap 24 órájában vigyázniuk kell. – az Infinite-es srácok három kutyát kaptak és bizony mindenhová magukkal kellett cipelniük-/
2011. decemberében megjelent első karácsonyi daluk White Confession /Lately/ címmel.

Miközben hazájukban nagyban zajlottak a promóciók és a szereplések japán rajongóikról sem feledkeztek el és 2011. január 26-án napvilágot látott első japán daluk To-Ra-Wa címmel, amiket a She’s Back, BTD és a Nothing’s over számaik japán változatai követte, míg végül hivatalosan is debütáltak november 19-én a Before The Dawn című videójuk japán változatával.

2012 "The Chaser"

2012. február 11-12-én a csapat megtarthatta első koncertjét, melyre közel 8 ezer ember volt kíváncsi és a jegyek mindössze 10 perc alatt elkeltek. A koncert a kelet-szöuli Seoul Olympic Park-ban volt.
A koncertet április elsején ugyan ott megismételték Second Invasion címmel. A jegyeket már február 28-án elkezdték árusítani és még aznap el is kelt mind a 10 ezer ülőhely. A koncertet egyedülálló módon a youtube-on is élőben követhették az arra kíváncsiak. Az Infinite volt az első ilyen k-pop csapat.
2012. május 8-án megjelent a következő videójuk Only Tears címmel, majd 15-én harmadik mini albumuk is megjelent Infinitize címmel valamint ezen a napon jelent meg a cím adó dal videója is a The Chaser. Június 14-én az M! Countdown showban elnyerte a csapat a Triple Crown címet, mivel a dal három héten keresztül lista vezető volt.

2013 "Man In Love"

November 19-én a csapatból elsőként megjelent SungGyu első szóló albuma Another Me címmel, majd kicsit később 2013. január 10-én megalakult a csapat első alegysége Infinite H címmel, melyet a banda két rappere Hoya ás Dong Woo alkotnak. Első mini albumuk a Fly High címet viseli.

Végül 2013. március 21-én az egész csapat visszatért legújabb kislemezükkel a Man in Love-al valamint 4. mini albumukkal, mely a New Challenge címet kapta. Man in Love címá daluk sikeréről az is árulkodik, hogy már két díjat is megnyertek velük a fiúk.

Viszont épp hogy csak elkezdődtek a New Challenge promóciói már tervezik a srácok, hogy a nyáron japán rajongóik legnagyobb örömére kiadják első debütáló japán albumukat, ám még se a pontos idő, se az album címe nem ismert. Ebben az évben japán albumuk is jelent meg ez volt a Koi ni Ochiru Toki: Nem sokkal később elindultak túrnéjukra is, ami Ázsiában, Dél-Amerikában és Európában volt.

2014 "Last Romeo / Back"

2014-ben a csapat egy új albummal tért vissza, aminek a címe a The Origin. Az album több részből is áll. A három részalbumon hallható több ismerős dal is. A fiúk újabb visszatérése a Last Romeo lesz. Az album Koreában, Japánban és Tajvan címmel is meg fog jelenni. 15 ország után 2014-ben lezárul a Világtúrné is. 2014-ben lehet számítani egy új alegységre is, aminek tagja Sungyeol, Sungjong és L, a neve pedig Infinite F. A Last Romeo végül megjelent japán verzióban is és a hozzá tartozó képek is megjelentek. Majd a csapat ismét visszatért még pedig egy lendületes klippel, a Back-kel, aminek klipjében a fiúk számos gondosszal küzdenek meg. A kislemez címe is hasonlóan a dalhoz Be Back lett. Miután megjelent a Back videoklip nem sokkal azután megjelent a dal táncos verziója is, amiben a srácok csak a táncolnak. 2014. december 7-én megejelent a csapatnak egy újabb dal, ami a Grow OST lett. A videó a srácok egy kocert előtti előkészületeit mutatja be.

2015 "Bad"

A csapat társult a nyári comeback-hez és szintén visszatértek egy koreai albummal. Az album júliusban jelent meg Reality címen. A fő dal a Bad lett amihez a klip is megjelent július 12-én. A klip hasonlatosan mutatja a dal gyorsaságát és a dal üzenetét.

2016 "That Summer" / "The Eye"

A srácok sem maradhattak ki a nyári visszatérésekből. Ezért is készítettek egy könnyes, nyárias stílúsú dalt, ami a címét is színtén a nyárról kapta "That Summer" A videóban teljesen érzékeltetik a nyári hangulatot és a szöveg szintén a nyári meleg napokat idézi fel.  Miután a csapat Japánban is visszatért úgy döntöttek, hogy a koreai rajongókat is megörvendeztetik egy újabb albummal és egy klippel. A tagokról folyamatosan jelentek meg a teaserképek, majd a fekete-fehér változatuk. Az MV előzetest is láthattunk még szeptember elején. Az albumvezető dal az The Eye című dalt lett, míg az album címe az Infinite Only lett.

2017 Hoya távozása a csapatból

2017-ben a fiúk elég csendesek voltak. Utoljára 2016-ban voltak aktívak és hallhattunk tőluk dalt. 2017-ben járt le a fiúk szerződése. Az összes tag egyből megerősítette kivéve Hoyát. Sokáig nem lehetett tudni milesz a fiú sorsa végül hivatalosan is megerősítették, hogy Hoya nem írta alá a szerződést és így távozik a csapatból. Az énekes egy nyílt levélben kért bocsánatot a tagoktól és a rajongóktól is.

2018 Top Seed album

2017-ben nem igazán hallhattunk a fiúk felől. Egy történés viszont nagyon is megviselte mind a csapat karrierjét, mind a fiúkat. Hoya nem hosszabította meg a szerzősét, ezért a csapat hat fővel folytatta tovább tevékenységét. Miután ez meg történt nem is rukkoltak elő semmivel, bár már 2017 utolsó napjaiban megjelentek a teaser képek az új albumról, amit végül csak januárban adtak ki. Az album a Top Seed címet kapta. Ezen kívül meg kell említeni míg, hogy ez album lett a 3. teljes album, amit kiadtak. 

2019 "CLOCK"

A csapat február elején mondhatni visszatért a CLOCK című számukkal. A dal és a videóklip egy időben jelent meg ráadásul a japán és koreai verziója egy időben került fel az internetre. A visszatérést sokan kritizálták, de nem a dal minősége miatt, hanem azért, megrt se előzetes képek nem voltak, se teaser kisvideók, a megjelenést csupán egy kép és egy kisebb videó előzte meg. A rajongók elégedetlenek voltak a "gyér" megejelenés miatt. Sunggyu nem vett részt a visszatérésben, mivel ő kötelező katonai szolgálatát teljesíti.

Japán debütálás

2011. január 26-án a csapat végre Japánban is debütált. Első kislemezük a „To-Ra-Wa” címet viseli. Majd hivatalos debütálásukkor megjelent a „BTD (Before The Dawn)” japán verziójú klipje is.Később, a második japán kislemezük, a „Be Mine” japán nyelvű verziója volt, és ehhez egy új klipet is forgattak. Limitált példányszámban lehetett kapni a DVD-s verzióját is, majd utána egy limitált szimpla CD-s verziót, végül a normál albumot. Továbbá 2014-ben megjelent a Last Romeo japán verziója is, a 2012-es She's Back után ez volt a legsikeresebb.

2014 - 2015 "Dilemma / Hours"

2014-ben újabb kis japán albummal jelentkezik a csapat, amelynek címe Dilemma és decemberben jelenik meg. A teaser képek már december 15-én felkerültek. 2014. december 20.-án meg is jelent a Dilemma videóklipje, ami teljesen fekete fehér lett.

2015-ben újabb japán minialbummal térnek vissza. A hírek az albumról már márciusban megjelentek, de az album majd csak április elején került a boltokba. Az új minialbum címe a 24 Hours, ami persze az album vezető dala lett és videóklipet is forgattak hozzá.

2016 "D.N.A."

2016-ban a csapat egy újabb japán videóklippel tért vissza. A dal a D.N.A. címet kapta, amihez a témának megfelelő sötét jellegű videóklip is készült. A dal szerepelni fog a következő japán albumukon,  a teljes album neve Best of Infinite lett, ami tartalmazza a srácok legjobb dalainak japán feldolgozását.

Tagok

- Kim Sung Gyu - "Sunggyu"

- Jang DOng Woo - "Dongwoo"

- Nam Woo Hyun - "Woohyun"

- Lee Sung Yeol - "Sungyeol"

- Kim Myung Soo - "L"

- Lee Sung Jong - "Sungjong"

Volt tagok

- Lee Ho Won - "Hoya"

Dramák

2012 - The Thousandth Man

2013 - Pure Love

Musical

2012 - Gwanghamun Sonata

2014 - Dracula  

2015 - In the Heights

2016 - All Shook Up

Videóklip szereplései

2010 - Epik High / Run

2013 - Dynamic Duo / BAAAM

2013 - Kanto / What You Want 

2014 - Lovelyz / Good Night Like Yesterday

Infinite Videó albumok

2011 - You're My Oppa - Infinite

2012 - Infinite Japan 1st Live Leaping Over

2012 - Infinite Showcase The Mission

2012 - Second Invasion - 1st Live Concert in Seoul

2012 - Second Invasion - in Japan

2013 - Infinite Ranking King

2013 - Infinite Destiny in America

2013 - Infinite 1st Arena Tour in Japan

2013 - Infinite 2014 Season Greetings

2015 - GROW: INFINITE's Real Youth Life

2015 - 2015 INFINITE Japan Tour - Dilemma

Infinite Túrnék

2011 - Infinite Japan 1st Live - Leaping Over

2012 - Infinite 1st Arena Tour in Japan - Second Invasion Evolution Plus

2012 - Infinite Second Invasion

2013-2014 - 2013 Infinite 1st World Tour "One Great Step"

2015 - 2015 Infinite Japan Tour - DILEMMA

2015-2016 - 2015 Infinite 2nd World Tour "INFINITE EFFECT"

2016 - 2016 Infinite Concert: That Summer 3

Infinite albumok

2011 - Over the Top

2014 - Season 2

2018 - Top Seed

Kislemezek

2010 - First Invasion

2011 - Evolution

2011 - Inspirit

2012 - Infinitize

2013 - New Challenge

2013 - Destiny

2014 - The Origin

2014 - Be Back

2015 - Reality

2016 - Infinite Only

Japán albumok

2013 - Koi ni Ochiru Toki

2015 - For You

2016 - Best of Infinite

2017 - Air

Japán dalok

2011 - "BTD" (Before the Dawn)

2012 - "Be Mine"

2012 - "She's Back"

2014 - "Last Romeo" -Kimi ga Irebaii

2014 - "Dilemma"

2015 - "24 Hours"

2016 - "D.N.A."

Solo dalai / Közös dalok

2011 - "Because"

2012 - What is Mom OST - "She's a Fantasy"

2013 - "What You Want" with Kanto

2014 - "Monster Time"

2014 - "Light"

2014 - "Reply To Me" wint Yoo Sang

Saját albumok

2012 - Another Me

2015 - 27

2018 - 10 Stories

Videóklippek

2010

- "Come Back Again"

- "Come Back Again" (Dance Ver.)

- "She's Back"

- "She's Back" (Practice Ver.)

2011

- "BTD" (Before The Dawn)

- "BTD" (Before The Dawn) (Practice Ver.)

- "BTD" (Before The Dawn) (Dance Ver.)

- "Nothing's Over"

- "Nothing's Over" (Practice Ver. 1)

- "Nothing's Over" (Practice Ver. 2)

- "Be Mine"

- "Be Mine" (Practice Ver.)

- "Be Mine" (Dance Ver.)

- "Paradise"

- "Paradise" (Practice Ver.)

- "White Confession" (Lately)

2012

- "Cover Girl" (Live Ver.)

- "The Chaser"

- "The Chaser" (Dance Ver.)

2013

- "Man In Love"

- "Destiny" (Ver. B)

- "Request"

2014

- "Last Romeo"

- "Back"

- "Back" (Dance Ver.)

- "Grow OST"

2015

- "Bad"

- "Kontroll"

- "Answer"

2016

- "That Summer"

- "The Eye"

2018

- "Tell Me"

- "True Love"

Japán klippek

2011

- "BTD" (Before The Down)

2012

- "Be Mine"

- "She's Back"

2014

- "Last Romeo"

- "Dilemma"

2015

- " 24 Hours"

2016

- "D.N.A."

Utolsó frissítés: 2019.02.19. 20:08 Betti90 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace