Starity

Kim Yoo Hyeon

Kim Yoo Hyeon Kim Yoo Hyeon nemzetisége 8436. 28rajongó 1vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 90%
 • stílus: 90%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Kim Yoo Hyeon (김유현)
 • Becenév
 • Yoohyeon, Namu, Tafe
 • Születési idő
 • 1997. január 07.
 • Születési hely
 • Incheon, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • énekesnő, táncosnő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 168 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Bak
 • Linkek
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Han Dong Kim Min Ji (II) Lee Yoo Bin Lee Ga Hyeon Lee Si Yeon Kim Bo Ra

Kim Yoo Hyeon életrajza

KIM YOO HYEON

Születési neve: Kim Yoo Hyeon [김유현]
Születésének dátuma: 1997. január 07.
Születési helye: Szöul, Dél-Korea
Magassága: 171 cm
Testsúlya: 48 kg
Horoszkópja: Bak
Csapatja: 2014-2016: MINX | 2017-napjainkig: Dreamcatcher
Csapatban betöltött szerepe: vezérénekes

 

ÉRDEKESSÉGEK

– Tanul mandarin nyelven beszélni.
– Szeret videójátékokkal játszani.
– Szeret rament és kimchit enni.
– Kedvenc színe a barna és a zöld, a lilát viszont nem igazán preferálja.
– Jeleskedik a játékokban szereplő karakterek hangjának az utánzásában.
– Általában görbe háttal sétál, erről pedig szeretne leszokni.
– Igazság szerint nem igazán szeret kamerák előtt szerepelni.
– A Wonder Girls ösztönözte, hogy énekes legyen.
– Szeret Youtubeon videósokat nézni, többek között például PewDiePie-t is.

 

 Dream Catcher / 드림캐쳐 / ドリームキャッチャー

Balról jobbra: Dami, JiU, Siyeon, SuA, Handong, Gahyeon & Yoohyeon.

Csapat nevének jelentése: Az álomfogóra hivatkozva törekednek arra, hogy eltüntessék az összes negatív energiát a világról dalaikkal.
Tagok száma: 7 (6 koreai és 1 kínai származású)
Hivatalos debütálás

Dél-Koreában: 2017. január 13.
Japán: 2018. november 21.

Fanclubjuk neve: InSomnia
Fanclubjuk nevének jelentése: A latin "In Somnia" szóból ered, mely jelentése "In Dreams". Ezzel arra utalnak, hogy a csapat és a rajongóik mindig együtt lesznek és a lehető legtöbb boldog pillanatot megéljék, mint az álmokban.
Műfaj: K-pop, rock
Mottójuk: Dream of me!
Ügynökségük:

Dél-Koreában: Happy Face Entertainment
Japánban: Pony Canyon

 

TAGOK

JiU (Vezető, vezérvokalista, vezértáncos és visual)
SuA (Főtáncos, vezérrapper és vokalista)
Siyeon (Fővokalista)
Handong (Vokalista)
Yoohyeon (Vezérvokalista)
Dami (Főrapper, vezértáncos és vokalista)
Gahyeon (Vokalista, rapper és maknae)

*visual = a csapat legszebb tagja*
*maknae = a csapat legfiatalabb tagja*

 

2016: A MINX ÚJRADEBÜTÁLÁSA, NÉVVÁLTÁS ÉS CSAPAT BŐVÍTÉS

Másfél éves csend után az ügynökség november 29-én jelentette be, hogy az öt fős MINX-et 2017-ben újradebütáltatja két plusz fővel és a nevet is lecserélik a Dreamcatcher-re. A taglétszám és név változás mellett viszont a lányok koncepció terén is teljesen új stílussal térnek vissza, ahogy az ügynökség fogalmazott: „Új vitalitást visznek a zenei életbe ezzel a stílussal, ami ennél a zenei műfajnál teljesen szokatlan.”

A bejelentéssel egy napon megjelent a csapat logója, illetve másnap a lányok hivatalos honlapja is megkezdte üzemelését. December folyamán pedig megkezdődött a lányok visszatérésének/újradebütálásának beharangozására különböző előzetes képekkel. Kiderült, hogy a lányok egy sötétebb koncepcióval jönnek majd, amihez két stílusú képsorozat, "Day" és "Night" is készült.

 

2017: 'NIGHTMARE', 'FALL ASLEEP IN THE MIRROR', 'PREQUEL' ÉS ELSŐ VILÁGKÖRÜLI TURNÉ

Január 3-án kiderült, hogy első kislemezük a 'Nightmare' címet kapta, majd másnap a vezető kislemeznek megválasztott 'Chase Me'-ről is felkerült egy teaser, ami jól mutatja, hogy a lányok egy sötét, komor, ám igen nőies stílussal térnek vissza, a dal pedig igazán intenzív, rockos vonalat követ.

A lányok végül január 13-án mutatkoztak be a közönségnek 'Chase Me' klipjükkel, illetve ugyanezen a napon került kiadásra 'Nightmare' kislemezük is, valamint debütálásukat megörökítették az M! Countdown-ban is. A promóciós időszak két hónapig tartott.

Az év eleji megjelenésüket március 17-én éjfélkor egy új teaser kép követte hivatalos honlapjukon, ezzel jelezve a lányok közelgő visszatérését. Ezt követően folyamatosan jelentek meg a teaser képek, amikből jól láthatóvá vált, hogy a lányok továbbra is maradnak a tőlük megismert stílusnál. Március 30-án éjfélkor megjelent a dal lista, illetve, hogy kislemezük a 'Fall Asleep In The Mirror' címet kapta és az album vezér dalaként a 'Good Night'-ot választották. A második kislemezük április 5-én jelent meg.

Július 7-én megjelent néhány teaser kép a Dreamcatcher visszatéréséről, valamint megtudhattuk, hogy a minialbum a 'Prequel' címet kapta és 27-én fog megjelenni. 10-én a tagokról egyéni képek jelentek meg, amelyek egy erdőben játszódnak, a fotók pedig ártatlan és tiszta hatást keltenek. A képeket a "before" (előtt) felirattal is ellátták. Két nappal később újabb egyéni fotósorozatot adtak ki, ami az "after" (után) feliratot kapta, a képek ezúttal sötét és melankolikus koncepciót mutatnak be. 20-án megjelent a 'Fly High' trailere, amely egy könnyű és boldog nyári koncepciót mutat be. Egy nappal később éjfélkor a csapat bemutatta második videó trailerjét a 'Fly High' fődalukhoz. A bejelentéshez hűen a formáció visszatért az első minialbumukkal, mely a 'Prequel' címet kapta és a 'Fly High' fődalhoz is megjelent a videoklip. A dal népszerűsítését még aznap megkezdték a M!Countdown-on.

A Dreamcatcher részt vesz a JTBC YG által vezetett MIXNINE című műsorában, amiben 400 koreai idol versenyez, de decemberben elhagyták a műsort, mivel nem tudták közelgő világkörüli turnéjuk próbáival összeegyeztetni a műsor forgatását. 

Augusztus 1-jén a Happy Face Entertainment bejelentette, hogy a csapat minialbumának promóció után világkörüli turnéra indul. Első megállójuk Japán lesz, ahol tengerentúli promócióikat fognak kezdeni. Nemcsak Ázsiában, hanem Dél-Amerikában és Európában is meglátogatnak néhány országot. A turnét az év végén fogják befejezni egy Dél-Koreában megtartott koncerttel.

A Happy Face Entertainment bejelentette december 28-án, hogy a Dreamcatcher egy rajongói találkozót fog tartani 2018. január 13-án, hogy megünnepeljék a csapat első évfordulóját a rajongókkal. Egy perc alatt elkelt mind a 400 jegy.

 

2018: 'FULL MOON', 'FLY HIGH' TURNÉ EURÓPAI ÁLLOMÁSAI, 'ESCAPE THE ERA' ÉS 'ALONE IN THE CITY'

Január 4-én a Happy Face Entertainment felfedte, hogy a formáció ki fog adni egy új digitális kislemezt 12-én, amit az egyéves évfordulójukra készítettek. A megígért dátumon megjelent a 'Full Moon' nevű single, amihez egy promóciós videó is készült.

Január 13-án megtartották a fanmeeting-et a Mary Hall Grand Theatre-ban. Itt adták elő először a 'Full Moon' dalt.

Februárban a 'Fly High' World Tour névre keresztelt turnéjuk során olyan városokba látogattak el, mint London (február 14.), Lisbon (február 16.), Madrid (február 18.), Amszterdam (február 21.), Berlin (február 22.), Varsó (február 23.) és Párizs (február 25.).

Márciusban bejelentették, hogy a csapat hivatalos rajongói neve az InSomnia lett.

A Dreamcatcher második minialbuma, az 'Escape the Era' május 10-én jött ki és a 'You and I' című dalhoz forgattak klipet.

Május 17-én a lányok bejelentették Twitteren keresztül, hogy Latin-Amerikában meglátogatják rajongóikat július és augusztus között a "Welcome To The Dream World In Latin America" turné keretein belül. A turné július 27-én kezdődött el Buenos Aires-ben, majd augusztus 5-én ért véget Panamában.

Július 15-én a csapat szerződést kötött a Japán Pony Canyon ügynökséggel, mely ezentúl segíteni fogja japán-beli karrierjüket.

2018. szeptember 20-án megjelent a harmadik középlemezük 'Alone In The City' címmel, melyen hat dalra lelhetünk, köztük a 'What' a vezető daluk amihez klippet is forgattak. Egy hónapra rá november 21-én megtették debütálásukat Japánban is a 'What' kislemezük japán változatával, amelyen három dal, a 'What' és a 'Chase Me' japán verziói, valamint az 'I Miss You' című dal szerepelnek.

 

2019: 'THE END OF NIGHTMARE', ÁZSIAI TURNÉ, 'THE BEGINNING OF THE END' ÉS 'RAID OF DREAM'

Január 8-án a Happy Face Entertainment bejelentette, hogy a Dreamcatcher ki fogja adni a második speciális kislemezét évfordulójuk alkalmából. Január 16-án délután 6 órakor meg is jelent ez a lemez 'Over The Sky' címmel.

A lányok a Twitter oldalukon keresztül tették közzé, hogy Ázsiában is tartanak turnét, köszönhetően a MyMusicTaste-en összegyűlt rengeteg rajongói aláírásnak. Ezalatt ellátogattak Szingapúrba, Manaliába, Szöulba, Tokióba és Kobebe.

Január 28-án a csapat egy titokzatos előzetessel felkeltette rajongóik kíváncsiságát. Kiderült, hogy az új középlemezük címe 'The End Of Nightmare' lett, mely a "nightmare" (rémálom) történetük utolsó szerzeménye. Az album február 13-án került a boltok polcaira rajta hat dallal, valamint a lemez vezető dalának a 'Piri'-t választották.

Márciusban megjelent egy újabb japán kislemezük 'Piri' címmel, melyen megtalálhatjuk a 'Piri', 'Good Night' és a 'Wonderland' japán változatát.

Szeptember 2-án a lányok Instagram oldalára újabb Mystery Code nevezetű képek sorozata került fel, ami egy új kiadást jelent a Dreamcatchertől. Ezek után egy menetrend került napvilágra, amelyből kiderült, hogy az album címe 'Raid of Dream' lesz.

Szeptember 11-én a csapat kiadta első teljes japán albumát, a 'The Beginning of The End'-et, ami tartalmazza a legtöbb daluk japán verzióját, plusz két teljesen új számot. A videoklip a 'Breaking Out'-hoz két nappal előbb érkezett, mint ahogy azt vártuk volna. Fel is léptek vele szeptember 14-én, hogy promotálják az új japán nyelvű dalaikat. Az előadás előben is közvetítve volt a LINE Live-on keresztül.

Együtt a koreai visszatérő albumukkal, a 'Deja Vu' című albumvezető dal is napvilágot látott szeptember 18-án. Ennek is megjelent a japán verziója. A 'Deja Vu' egy együttműködés a King's Raid nevű telefonos játékkal.

 

2020: HANDONG ÁTMENETI TÁVOLLÉTE, ELSŐ KOREAI STÚDIÓ ALBUM ÉS NEMZETKÖZI ELISMERTSÉG

2020. február 3-án megjelent a csapat első studió albumának megjelenését megelőző ütemterv, amiben ismertették a megjelenés hivatalos időpontját, és a kiadást megelőző lépések pontos időpontjait. Az album a 'Dystopia : The Tree of Language' címet kapta, és február 18-án jelent meg, az albumon helyet kapó 'Scream' című számhoz készült videoklip mellett. Az album összesen nyolc új számot tartalmazott, valamint két további közkedvelt dalt, a 'Full Moon'-t és az 'Over The Sky'-t, valamint Siyeon szóló debütáló számát, a 'Paradise'-t.

Március 11-én jelent meg a formáció harmadik japán albuma, 'Endless Night' címen. Az albumhoz készített hivatalos videoklip egy héttel az album előtt került nyilvánosságra, a japán Pony Canyon névre hallgató kiadó hivatalos Youtube csatornáján.

Március 12-én a csapat hivatalos Twitter fiókján keresztül fejezte ki támogatását Handong felé, aki akkor a kínai idol műsorban, a 'Youth With You' második évadában mérettette meg magát a többi résztvevővel szemben. A műsor első epizódja március 12-én került adásba.

Március 20-tól a lányok két hetes utó-promóciót tartottak a 'Black or White' című számuk népszerűsítése céljából. A dal szintén az első studió albumukon kapott helyet. A 'Black or White' népszerűsítését pár nappal azután kezdték meg, hogy március második hetében befejeződött a 'Red Sun' és a 'Scream' népszerűsítése.

Május 1-én a Milenasia Project bejelentette, hogy a Dreamcatcher az IN2IT koreai fiúbanda, valamint AleXa mellett együtt fog működni a közelgő 'Be The Future' című dalon. A projektet az UNESCO nevű szervezet támogatta. A számhoz készült videoklip május 6-án jelent meg.

Június 16-án a lányoknak új előzetese jelent meg a 'R.o.S.E BLUE' című dalhoz, ami a Girl Cafe Gun címmel illetett telefonos játék betétdalának íródott. A dal hivatalosan július 15-én látott napvilágot. A 'Deja Vu' 2019-es megjelenését követően ez a zene lett a második betétdal, amit a Dreamcatcher valaha megjelentetett.

A MyMusicTaste-tel való közös munka gyümölcseként a lányok egy online koncerten vettek részt július 4-én, ami a stúdióalbum nevéből az 'Into The Night & Dystopia' nevet kapta.

Július 8-án Siyeon felénekelte a Memorials című dráma egyik betétdalát, a 'Good Sera'-t. A 2014-es kollaborációs munkája, a 'Two of Us' mellett ez lett a második drámához írott zene, amit az ő hangján hallhatunk.

Július 30-ától kezdve a "dystopia" (disztópia) sorozat második állomásaként a csapat felfedte az ötödik minialbumjához tartozó előzetes képeket. A középlemez 'Dystopia : Lose Myself' néven augusztus 17-én jelent meg, ahogyan a címadó dalként választott 'BOCA' zenés videója is.

Október 16-ától, miután a versenyben nem ért el komolyabb eredményt, Handong hivatalosan is folytatta a Dreamcatcherben való tevékenységét. Három nappal később első kínai kislemeze, a 'First Light of Dawn' is megjelenésre került.

November 9-én a Dreamcatcher csatlakozott a Weverse nevű közösségi média platformhoz, ahol napi szinten tartják a kapcsolatot a rajongóikkal.

November 20-án megjelent a harmadik japán kislemezük, a 'No More'. Másnap Siyeon kiadta a harmadik betétdalát, a Get Revenge című dráma 'No Mind' szerzeményének képében.

November 27-én bejelentésre került, hogy a Dreamcatcher fogja felénekelni a King's Raid: Successors of the Will című animációs sorozat betétdalát, az 'Eclipse' című dalt. A nóta rövid verzióját december 25-én adták ki, a teljeset pedig 2021 márciusától hallgathatjuk majd.

 

2021: 'DYSTOPIA : ROAD TO UTOPIA'

A disztópia trilógia utolsó részére 2021 elején került sor, ugyanis január 26-án megjelent a Dreamcatcher hatodik középlemeze, a 'Dystopia : Road to Utopia', valamint a címadó dalként kitűzött 'Odd Eye' nevet viselő szerzemény.

Március 24-én megjelent a banda – novemberben beharangozott – negyedik japán kislemeze, az 'Eclipse', amely összesen négy új dalt hozott magával: az 'Eclipse' teljes verzióját, a korábban megjelent 'No More'-t, illetve a 'Don't Light My Fire' című dalt.

A Dreamcatcher március 26-án és 27-én a MyMusicTaste szervezésében megtartotta kétnapos online koncertjét Crossroads néven.

Május 26-án közzétették a banda első valóságshow műsorának, a Dreamcatcher Mind-nak az első részét. A műsort a Funky Studio kapja lencsevégre, Han Dong Cheol producer rendezésében.

 

KÖZÖSSÉGI OLDALAK

Facebook – 드림캐쳐 DREAMCATCHER
Instagram (koreai - előzetes képek) – @hf_dreamcatcher
Instagram (koreai - "jó éjt"-gram) – @goodnight_dreamcatcher
Instagram (japán) – @jp_dreamcatcher
Twitter – @hf_dreamcatcher
YouTube – Dreamcatcher official
VLIVE – DREAMCATCHER
Weverse – Dreamcatcher
Fancafé – 드림캐쳐(Dreamcatcher)
Weibo – DREAMCATCHER_7 

  

 MINX / 밍스

Balról jobbra: Dami, Yoohyeon, JiU, Siyeon és SuA.

TAGOK

JiU (Vezető, vezértáncos és vezérvokalista)
SuA (Főtáncos, vezérrapper és vokalista)
Siyeon (Fővokalista)
Yoohyeon (Vezérvokalista)
Dami (Főrapper, vokalista és maknae)

 

2014-2015: DEBÜTÁLÁS ÉS 'LOVE SHAKE'

A Happy Face Entertainment úgy döntött, debütáltat egy újabb lánycsapatot a Dal Shabet mellé. Egy ideig csak a csapat nevét, a debütálásuk dátumát illetve a tagok számát árulta el az ügynökség. Még bemutatkozásuk előtt az öt lány fellépett Oak Valley Nyári fesztiválon, ahol saját két dalukkal léptek fel, az 'Action'-el és a 'Why Did You Come To My Home?'-mal. Szeptember 18-án hivatalosan is megtették debütálásukat a 'Why Did You Come To My Home?' kislemezzel. Július 2-án újra hallattak magukról, ezentúl a 'Love Shake' lemezüket dobták piacra, mely az utolsó kiadásuk az öt tagú MINX csoportként.

 

Kim Yoo Hyeon életrajzát, az érdekességeket, valamint a Dreamcatcher
és a Minx teljes áttekintését 2020-ig írták: BeJoyful, selena gomez14, sunmi.
Az adatlapot 2020-tól a Wikipédia és egyéb portálok alapján szerkeszti, kiegészíti: Harlow.
Az adatlapot 2021-től szerkeszti: heecasso.

DREAMCATCHER

VIDEOKLIPEK
2017:
Chase Me
2017: Good Night 
2017: Fly High
2018: You And I
2018: What
2019: Piri
2019: Breaking Out
2019: Deja Vu
2020: Scream
2020: Endless Night
2020: R.o.S.E Blue
2020: Boca
2021: Odd Eye

KOLLABORÁCIÓK
2020: Millenasia Project – Be The Future (ft. AleXa, IN2IT)

VALÓSÁGSHOW MŰSOROK
2021: Dreamcatcher Mind 

MINX

VIDEOKLIPEK
2014: Why Did You Come To My Home?
2015: Love Shake

KOLLABORÁCIÓK
2014: Rockin' Around The Christmas Tree (ft. Dal Shabet) 

YOOHYEON

KOLLABORÁCIÓK
2021: 2021 NOW N NEW

DRÁMÁK
2020: Backstreet Rookie (vendég)

DREAMCATCHER

KOREAI KIADÁSOK

KÖZÉPLEMEZEK
2017.07.27: Prequel
2018.05.10: Escape the ERA
2018.09.20: Alone In The City
2019.02.13: The End of Nightmare
2019.09.18: Raid of Dream 
2020.08.17: Dystopia : Lose Myself
2021.01.26: Dystopia : Road to Utopia

KISLEMEZEK
2017.01.13: Nightmare
2017.04.05: Fall Asleep In The Mirror
2018.01.12: Full Moon
2019.01.16: Over The Sky

STÚDIÓALBUMOK
2020.02.18: Dystopia : The Tree of Language

BETÉTDALOK
2019.09.18: Deja Vu (King's Raid OST)
2020.07.15: R.o.S.E Blue (Girl Cafe Gun OST) 

JAPÁN KIADÁSOK

KISLEMEZEK
2018.11.21: What
2019.03.13: Piri
2020.03.04: Endless Night
2020.11.19: No More
2021.03.24: Eclipse

STÚDIÓALBUMOK
2019.09.10: The Beginning of the End

BETÉTDALOK
2021.03.24: Eclipse (King's Raid OST) 

MINX

KÖZÉPLEMEZEK
2015.07.02: Love Shake

KISLEMEZEK
2014.09.22: Why Did You Come To My Home

Utolsó frissítés: 2021.07.22. 13:01 heecasso által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace