Starity

Kirsten Vangsness

Kirsten Vangsness Kirsten Vangsness nemzetisége 1330. 460rajongó 19vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 97%
 • stílus: 98%
 • szimpátia: 97%
 • Születési név
 • Kirsten Simone Vangsness
 • Születési idő
 • 1972. július 07.
 • Születési hely
 • Pasadena, Kalifornia, USA
 • Foglalkozás
 • színésznõ, írónő, producer
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 170 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Rák
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Janeane Garofalo Rachel Nichols Shemar Moore A.J. Cook Forest Whitaker Paget Brewster Matthew Gray Gubler Lola Glaudini Thomas Gibson Mandy Patinkin Beau Garrett Joe Mantegna Matt Ryan Michael Kelly

Kirsten Vangsness életrajza

KEZDETEK
Kirsten Simone Vangsness néven látta meg a napvilágot 1972. július 7-én, Pasadena-ban, Kalifornia államban. Édesapja a norvég származású Errol Leroy, édesanyja pedig Barbara Mary, aki olasz származású. Kirsten a kaliforniai Porterville-ben nevelkedett, majd a szintén kalifornia államban található Cerritos-ba költözött. 1990 júniusában érettségizett a Cerritos középiskolában. Ezt követően a Cypress Főiskolára jelentkezett, de végül a diplomáját a California State University Fullerton-ban szerezte meg.

KARRIER
Kirsten 1998-ban kapta meg az első szerepét, méghozzá a Sometimes Santa's Gotta Get Whacked című rövidfilmben, amelyben Tooth Fairy szerepében csillogtathatta meg a színészi tehetségét. 2004-ben szerepet kapott a Phil of the Future című televíziós sorozat egyik epizódjában, mint Veronica. Ezt követően három epizód erejéig látható volt a LAX című sorozatban, amelyben Ticket Agent / Stephanie karakterét formálta meg. Ezek mellett játszott az Annie Unleashed-ben is, mint Teresa O’Malley. 2005-ben szerepet kapott a később nagysikerűvé vált Criminal Minds (Gyilkos elmék) című krimisorozatban, amelyben Penelope Garcia szerepében látható egészen 2020-ig. Kezdetben csak vendégszereplő volt, de a készítők végül úgy döntöttek, hogy Penelope állandó szereplője lesz a sorozatnak.

2006-ban megkapta Blue szerepét az A-List című filmben. 2008-ban kapott egy kisebb szerepet a Tranny McGuyver című filmben, amelyben a TV riportert alakított. 2009-ben feltűnt a Scream of the Bikini című filmben is. Ezt követte 2010-ben az In My Sleep című film, amelyben Madge karakterét játszhatta el. 2010-től 2012- ig játszott a Pretty the Series című sorozatban, mint Meredith Champagne. Ebben összesen 14 epizód erejéig látható. 2011-ben a Criminal Minds spin-off sorozatában volt látható, ez a Criminal Minds: Suspect Behavior (Gyilkos elmék – Alapos gyanú) címet kapta. Emellett egy epizód erejéig látható volt a Second City This Week című sorozatban is.

2011-től visszatérő szereplő volt a Good Job, Thanks! című sorozatban, egészen 2013-ig. 2012-ben dolgozott a Remember to Breathe című rövidfilmen. 2013-ban megkapta Freaky Squeaky szerepét a Shelf Life című websorozatban, amelyben 6 epizód erejéig volt látható. 2016-tól 2017-ig egy újabb Criminal Minds spin-offban szerepelt, méghozzá a Criminal Minds: Beyond Borders-ben (Gyilkos elmék: Túl minden határon). 2016-ban feltűnt a Diane & Devine Meet the Apocalypse című filmben is, mint Fawn. 2017-ben szinkronizált az Axis-ben, valamint szerepelt a Dave Made a Maze-ben is, mint Jane. 2018-ban szerepelt a Stuck című filmben, mint Sunny. 2019-ben szinkronizált a Baby S című rövidfilmben. 2020-ban ő volt a narrátora a Curtains című rövidfilmnek.

ÉRDEKESSÉGEK
- Kirsten a valóságban is olyan barátságos viszonyba került Shemar Moore-ral, mint Penelope Derekkel a sorozatban."Shemar eljön minden egyes darabomra, ha színházban játszom, mióta megismertem őt." – mesélte.
- Kirsten homoszexuális. Erre akkor jött rá, amikor Shemar flörtölni kezdett vele, de ő teljesen közömbös maradt. Igy nyilatkozott erről:
A sorozat első évadán dolgoztunk, amikor bevallottam, hogy leszbikus vagyok. Ez volt a legjobb dolog az életemben, ami azután történt velem, hogy Shemart megismertem. Ráadásul akkor csak a vendégszínésze voltam a sorozatnak, nem az állandó szereplője. Összesen két sorom volt, de Shemar szokatlanul nagy figyelmet fordított rám. Híresen jól kijöttünk egymással, folyamatosan flörtölt velem, de nem úgy reagáltam a viselkedésére, ahogy számított rá. Ekkor erősödött fel bennem a bizonyosság, hogy meleg vagyok. Nem mindennap alakul ki olyan kémia két ember között, mint köztünk. Amikor együtt játszunk, minden olyan könnyen megy, máskor a stáb a felvétel vége után azonnal szétszéled, de amikor mi játszunk közös jelenetben, a stábtagok maradnak, mert ők is élvezik, ahogy viccelődünk egymással és önfeledten szórakozunk. Shemar a színházba is eljön megnézni engem, minden egyes darabomat látta, mióta találkoztunk egymással.”
- Jó barátságot ápol az az NCIS-es Pauley Perrette-tel.
- Nemcsak színészettel, hanem írással is foglalkozik, a Los Angeles Times-ban rendszeresen megjelennek az írásai.
- Mielőtt megkapta első szerepét dolgozott tanárként, éttermi hostessként, gyermektanácsadóként és személyi asszisztensként is.
- Az első fizetett munkája egy diétás Dr. Pepper üdítőreklám volt.
- Elárulta, hogy nincs stylistja, szettjeit egyedül állítja össze.
- Kirsten szívesen varr is magának ruhákat. A Gyilkos Elmék stylistja teljesen rábízta Penelope karakterének ruháit.
- A Gyilkos elmékbe való jelentkezése egy szívesség volt egy barátnak. Mindketten biztosak voltak benne, hogy nem kapja meg, hiszen egy kreol férfit kerestek.
- Híres igazságérzete már többször segített kollégáin: Akkor, mikor Paget Brewstert és A. J. Cookot le akarták cserélni fiatalabb színészekre, Vangsness nem félt petíciót indítani (kockáztatva ezzel saját munkáját), amivel a végén még Helen Mirrent is sikerült elcsábítani a sorozatba.

TELEVÍZIÓS, FILMES SZEREPLÉSEI

Sorozatokban

Gyilkos elmék (2005-2020) – Penelope Garcia
Gyilkos elmék: Túl minden határon (2016) - Penelope Garcia
Agent Carter (2015) - Ruby
Shelf Life (2016) - Freaky Squeaky
Pretty the Series (2010-2012) - Meredith Champagne
Good Job, Thanks! (2011) – Terapeuta
Gyilkos elmék – Alapos gyanú (2011) – Penelope Garcia
Second City This Week (2011) – Híres vendég
Vampire Mob (2011) - Laura Anderson
LAX (2004) – Stephanie
Phil of the Future (2004) – Veronica

Filmekben

Curtains (2020) - Narrátor [rövidfilm]
Baby S (2019) [szinkron]
Stuck (2017) - Sunny
Axis (2017) - Heather hangját adja 
Dave Made a Maze (2017) - Jane
Baby X (2016) - Xpert [rövidfilm]
Diani & Devine Meet the Apocalypse (2016) - Fawn
Kill me, Deadly (2015) - Mona Livingston
Remember to Breathe (2012) - fiatal Alice hangját adja
The Chicago 8 (2012) - Sketch Artist
Sarina’s song (2011) – Parti vendég
Alvajáró (2011) – Magde
Scream of the Bikini (2010) - Interior Decorator
The Criminal Element: The Making of 'Criminal Minds, Season 3' (2008) – Penelope Garcia [rövid film]
Shemar Moore: Criminal Minds' Wild Ride (2008) – Penelope Garcia [rövid film]
Profile: Rossi/Mantegna (2008) – Penelope Garcia [rövid film]
From Script to Screen: True Night (2008) - Penelope Garcia [rövid film]
Criminal Minds Season 3: Killer Roles (2008) - Penelope Garcia [rövid film]
Tranny McGuyver (2007) – Televíziós hírripoter [rövid film]
A-list (2006) – Blue
Phil of the Future: Gadgets & Gizmos (2005) – Veronica
Sometimes Santa's Gotta Get Whacked (1998) – Fogtündér [rövid film]

EGYÉB SZEREPLÉSEI, KÖZREMŰKÖDÉSEI

Producerként

Pretty the Series (2011 - 3 epizód)
Kill me Deadly (2015)

Íróként

Gyilkos elmék (2015-2016 - 2 epizód)

Filmzene

Gyilkos elmék (2013) - Old MacDonald Had a Farm című dalt adta elő

Utolsó frissítés: 2021.08.21. 21:09 allisonhale. által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace