Starity

Kuraki Mai

Kuraki Mai Kuraki Mai nemzetisége 9274. 14rajongó 6vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 90%
 • stílus: 90%
 • szimpátia: 95%
 • Születési név
 • Mai Aono (青野 真衣?)
 • Becenév
 • Mai, Mai k
 • Születési idő
 • 1982. október 28.
 • Születési hely
 • Funabashi, Chiba, Japan
 • Foglalkozás
 • énekesnő, producer
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 162 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Skorpió
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Starity RSS-csatorna

Kuraki Mai életrajza

Mai Kuraki életrajza 

Korai évek

Mai Kuraki 1982-ben született, Japánban.  Amikor meghallotta Whitney Houston zenéjét, és látta a tánc mozdulatait  Michael Jacksonnak, Mai úgy döntött  hogy énekes lesz..  Még a középiskolában, Mai  küldött egy demót a Giza stúdiónak, akik le is szerződtették.  Azonban mielőtt Mai debütált volna Japánban, előtte amerikában probálkozott. Az USA-ban ,kiadta a "Baby I Like" -ot.  Egyetlen száma lenyűgözte a vezetőket a nagy kiadó East West Records tagjait, de a dal nem szerepelhetett a Billboard listán, ezért visszaküldték Japánba.

 Karrier 

1999-2000: Kezdetek

A világ 1999-ben ismerte meg, amikor december 8-án Mai kiadta első kislemezét " Love, Day After Tomorrow" címmel. A szám bekerült egy táblázatba, aztán 2000 márciusában amikor egyre jobban kezdett emelkedni a diagram Mai már a második helyen végzett. Nem sokkal ezek után megjelent a második és harmadik kislemeze a "Stay by my Side" és a "Secret of my Heart". Ezek a számai is bebizonyították, hogy Mai mekkora sikerre tett szert. A "Stay by my Side" 2000 március 15-én szintén bekerült a táblázatba. A "Secret of my Heart" pedig április 26-án debütált és az Oricon táblázatban és a második helyre került. A "Song of the Year" száma pedig arany díjas lett Japánban. 

2000 júniusában Mai Kuraki kiadta a negyedik kislemezét, a " Never Gonna Give You Up-ot " és a debütáló albumát a  "Delicious Way"-t . A " Never Gonna Give You Up " az Oriconon a második helyen debütált, míg első albuma több, mint 2. 210. 000 példányban kelt el az első héten. A "Delicious Way"-jel eladott több mint hárommillió példányban , és igazolt 3x millióra és nyert  a " Rock album of the Year "-rel , a 16. éves japán aranylemez Awardson .

2000-2001: Stand Up, Always, Perfect Crime

2000 szeptemberében és 2001 júniusában , Mai Kuraki megjelenített öt kislemezt : " egyszerűen csodálatos " ,a " Reach for the Sky " címmel (mindkettő 2000) , " Tsumetai Umi / Start in My Life" , " Stand Up " és az " Always" (mindegyik , 2001-es ) . Mindegyik  belépett a Top 3-ba . Miután a kibocsátások elindultak, Kuraki már kiadta második albumát  "Perfect Crime" címmel , amely tartalmazza az összes  " egyszerűen csodálatos " dalt. A "Perfect Crime" a slágerlista éllovasa lett, és  ez volt az a lemez, amely egy millió eladott példányban kelt el. Az " Rock album of the Year " album  a millió  és mint debütáló albuma címet nyerte el.  Egy hónappal megjelenése után a "Perfect Crime" is elnyerte.  Mai Kuraki kiadta az utolsó 2001-es dalát , "Can't Forget Your Love / Perfect Crime albumáról , mely debütált  második helyen a diagramon.

2002: Winter Bells, Detektive Conan/Conan a detektív

2002 januárjában, Mai kiadta tízenegyedik kislemezét "Winter Bells" címmel. Ezel az albummal, hamar a Japán zenei listák élén landolt, majd felkérték Mai-t, hogy énekelje el pár számát, melyek bekerültek, az egyik legsikeresebb Japán animébe a Detektive Conan/Conan a detektív-be. A következő kislemezének kiadása előtt, Mai megjelenítette harmadik albumát "Fairy Tale" néven, 2002 októberében. Majd kiadott két új single lemezt, a "Feel Fine!" -t áprilisban és a "Like a Star in the Night" -ot szeptemberben, mind a két szám elérte a Top.2 helyezést. Mai albumaihoz híven, a "Fairy Tale" is első helyen végzet az Oricon Chart listán. Az album elnyerte a "Rock & Pop album of the Year" díjat, a Japan Gold Disc Awards - on. Mai egyszer már probálkozott az amerikai piacokon, ám ott nem járt sikerrel. Ennek ellenére Mai mégis kiadta az angol nyelvű "Secret of my Heart"-ot és a "Baby I Like"-ot, bár ez az album nem ért el helyezést a chart listán.

2003: If I Believe, Time After Time

2003.július 9.-én kiadta negyedik albumát, az "If I Believe"-et. Bár az album megjelenése előtt Mai kiadott négy kislemezt a "Make My Day"-t, a "Time After Time" -t, a "Hana Mau Machi de"-t, a "Kiss"-t és a "Kaze ne La La La" -t, melyek elérték a Single Top 3 helyezést. Ezután jelent meg az "If I Believe" mely olyan nagy sikert aratott, hogy kétszeres platina lett.

2004-2005: Wish You the Best, Ashite e Kakeru Hashi

2004 január 1-én Mai kadta első greatest hits albumát, a "Wish You tha Best"-et. Az album elsé helyen debütált a táblázaton. Miútán befejezték a "Wish You the Best" promociózását, Mai kiadta ötödik albumát, a "Fuse of Love"-ot 2005-ben. Az albumnak lett négy kislemeze az "Ashita e Kakeru Hashi" , a "Love", a "Needing", a "Dancing" és a "P.S. My Sunshine". A kislemezek közül egyedül az "Ashite e Kakeru Hashi" érte el a Top 3. helyezést, a töbi visszont ebbe már nem került bele. Majd a "Fuse of Love" elérte a 3. helyezést a chart listán. Később Mai nyert egy aranylemezt a RIAJ-on.

2006: Diamond Wave

2006-ban, Mai kiadott egy új albumot, a "Diamond Wave" -t. Az album elérte a 3 -as számú listán, az első helyezést, valamint aranylemez is lett. Ennek az albumnak is megjelentek a kislemezei, a "Growing of My Heart", a "Best of Hero". Mai az évet egy új dallal zárta, mégpedig a "Shiroi Yuki" -val, mely elérte a 4. helyezést a diagramon.

2007-2008: Season of Love, One Life

2007-ben, Mai kiadta utoló sinle albumát a "Season of Love"-ot. Az album 6. helyezést ért el a listán. 2008-ban mielőtt kiadta volna hetedik albumát, Mai kiadta huszonhetedik kislemezét "Silent Love: Open My Heart/Be With U" -t. Majd újév napján megjelent hetedik albuma "One Life" néven. A "Silent Love: Open My Heart/Be With U"  elérte a 9. helyezést a diagramon, a "One Life" pedig a 14.helyezést. A "One Life" is nyert egy aranylemezt a RIAJ -on. Majd Mai kiadott három újabb kislemezt a "Yume ga Saku Haru/You and Music and Dream"-t, az "Ichibyōgoto ni Love for You" -t és a "24 Xmas Time" -ot. Ezek a kislemezek színtén bejutottak a Top 10-be.

2009-2010: Touch me!, Revive, PUZZLE,"Summer Time Gone"

2009. Január 21.-én mejelent Mai nyolcadik stúdióalbuma "Touch me!" néven, melynek kislemezét már 2008.-ban kiadták. Az új stúdióalbum első helyen debütált az Oricon-on. Mai "Touch me!" című albuma volt öt év után az első listavazatő lemeze. Az utolsó ilyen albuma a "Wish You the Best" volt. Ez az album is kapott egy aranylemezt a RIAJ-on. 2009 Április 1.-én Mai kiadta harmincegyedik szólóalbumát "Revive" címmel. Az albumról egy számnak is készítettek klippet, mégpedig a "PUZZLE"-nek. A "Revive" a harmadik helyen debütált az Oricon-on. 2009 Június 10.-én Mai kiadta harmincharmadik kislemezét, mely a "Beautiful" nevet viseli.A "Beautiful" második helyen debütált az Oricon-on. 2010. Március 3.-án megjelent Mai új albuma "Eien Yori Nagaku / Drive Me Crazy" címmel. Majd Augusztus 31.-én kiadta harmincnegyedik szóló számát  "Summer Time Gone" néven. Ez a szám jelent meg elsőnek a Future Kiss albumról, mely 2010 November 17.-én jelent meg.

2011-2012: Jótékonykodás, Your Best Friend, Strong Heart,Over the Rainbow 

2011 Március 9.-én megjelent Mai legújjabb kislemeze "1000 Mankai no Kiss" címmel. 2011 Március 29.-én rendezték meg a labdarúgó jótékonysági meccset, az "The Tohoku Earthquake recovery support charity match Ganbarou Nippon!" -t, melyet a Nagai Stadionban tartottak, Osaka-ban. A Stadionban Mai énekelte a Himnuszt. Itt kiderült, hogy Mai készül egy saját jótékonysági dallal, hogy segítse a cunami és földrengés áldozatait. 2011 Augusztus 31.-én, Sanrio bejelentette, hogy Mai a Northern Music -al fog együttműködni. 2011 Május 25.-én, Mai kiadott egy másik új kislemezt  "Mou Ichido" néven, majd Október 19.-én a "Your Best Friend" -et. Mai November 23.-án kiadta következő lemezét a "Strong Heart" -ot, melyből egy DVD is készült. Valamint ezzel a bevétellel is adományozott a károsúltak javára. 2012 Január 11.-én Mai kaidta tizedik stúdióalbumát, mely az "Over the Rainbow " nevet kapta.

2013: Try Agian, Reach for the Sky

2013-ban Mai kiadta legújjabb albumát "Try Agian" címmel, melynek vezető dala a "Sakura,Sakura". Majd egy projekt be is részt vett, mégpedig a "Reach for the Sky"-ban.

Írta: Kareast

Filmográfia
TV and Radió
/2003/ Nippon Broadcasting System
/2003-2004/ FM Kyoto - Mai-K Baby I like the Music 272 -Mai-K TV

Könyvek
/2002/
Myself Music Tokyo: Tokuma Shoten

Projekt
/2013/
Reach for the Sky

Diszkográfia
Studió albumok
/2000/ Delicious Way
/2001/ Perfect Crime
/2002/ Fairy Tale
/2003/ If I Believe
/2005/ Fuse of Love
/2006/ Diamond Wave
/2008/ One Life
/2009/ Touch me!
/2010/ Future Kiss
/2012/ Over the Rainbow
/2013/ Try Agian

Compilation albumok
/2004/
Wish you the Best
/2009/ All my Best

Első számú kislemezek
/2000/ Stay by My Side
/2002/ Winter Bells

Utolsó frissítés: 2016.10.19. 19:07 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace