Starity

Lana Del Rey

Lana Del Rey Lana Del Rey nemzetisége 115. 2182rajongó 369vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 94%
  • stílus: 92%
  • szimpátia: 89%

Lana Del Rey életrajza

KORAI ÉVEK (1985-2004)
Lana Del Rey Elizabeth Woolridge Grant néven látta meg a napvilágot New Yorkban, 1985. június 21-én. Robert England Grant zenei vállalkozó és Patricia Ann Hill középiskolai tanár lánya. Van egy húga, Caroline Grant és egy bátyja, Charlie. Nagyapja milliárdos bankár és politikus. Felmenői Skóciából származnak.

New Yorkban nevelkedett fel, s katolikus általános iskolába járt, majd a középiskolai tanulmányait ott folytatta, ahol édesanyja tanított. Énekelni a templomi kórusban kezdett, ahová gyerekként járt. 15 évesen elküldték egy bentlakásos magániskolába, a Kentbe, hogy kezeljék az „alkoholproblémáit”. Taníttatását nagybátyja fedezte.

Mielőtt az éneklésre koncentrált volna, költő szeretett volna lenni. Szülei rendkívül muzikálisak: édesapja country dalokat írt, míg édesanyja énekelt.

Érettségi után felvették a State University of New Yorkba, azonban halasztott egy évet, hogy Long Islanden éljen nagynénjével és nagybátyjával. Ez idő alatt pincérnőként dolgozott. Nagybátyja megtanította, hogyan kell gitározni, ami segítségével rájött, hogy mennyi mondanivalója van. „Csak ezzel a hat akkorddal millió dal született meg a fejemben”.

Ez áttörést hozott a terveiben: elkezdett álneveken (mint Lizzy Grant and the Phenomena vagy parkle Jump Rope Queen) előadni városszerte nightklubokban és bárokban. „Egész életemben énekeltem, de nem terveztem ebből megélni” – árulta el később. „Amikor New Yorkba kerültem 18 évesen, klubokban játszottam Brooklyn szerte. Rengeteg barátom és elszánt rajongóm volt az underground világban, de csak szórakoztatás céljából csináltuk”.
A következő szemeszterben mégis egyetemre ment: a Fordham University-n tanult filozófiát. „Utat mutat Isten és tudomány között ez a tárgy. Mindig érdekelt Isten ereje és az, hogy a tudomány, hogyan képes közelebb hozni minket egymáshoz, s megismertetni azt, honnan és miért jöttünk létre” – magyarázta. Az egyetemen nem igazán voltak barátai, ezért dalszövegeibe menekült, amelyek által megtalálta a saját társaságát. The Bronxból New Jerseybe költözött, s egyetem mellett önkéntes volt egy hajléktalan fiatalokat segítő szervezetnél. Emellett segített újrafesteni és építeni házakat indián rezervátumokon Nyugat-Amerikában. Egyetem után Brooklynba költözött négy évre.

LANA DEL RAY SZÜLETÉSE (2005-2010)
2005. április 25-én hét dalt regisztráltak be az amerikai Copyright Officeba Elizabeth Woolridge Grant néven. 2005 és 2006 között felvette a Sirens elnevezésű albumát, ami később, 2012 májusában kiszivárgott az internetre.

2006-ban volt az első fellépése a Williamsburg Live dalszövegírói versenyen. Itt találkozott Van Wilsonnal, aki egy független zenei kiadóhoz ajánlotta be, a 5 Point Recordshoz. 2007-ben aláírt velük egy 10 ezer dolláros szerződést, miközben végzős volt a Fordham egyetemen. Brookynból Manhattanbe költözött, és dolgozni kezdett David Kahne-nel. Ennek a munkának gyümölcse lett a három dalos EP, a Kill, Kill – 2008 októberében jelent meg. Rey-t nem érdekelte a pop világa, és ezért dolgozott Kahne-nel, mert ő is elvontabb irányban gondolkozott.

A kiadónak tetszett az anyag, azonban az album megjelenését eltolta, mivel más kötötte le a figyelmét. Hajléktalan és drogfüggő gyerekekkel foglalkozott hivatásosan is. „Szerettem volna segíteni nekik. Ők voltak az életem öt évig” – magyarázta a Vogue-nak 2012-ben.

A debütálóalbuma Lana Del Ray a.k.a. Lizzy Grant néven jelent meg 2010 januárjában. Nagyapja, Robert Grant segítette a lemez reklámozásában: így rövid ideig elérhető volt az iTuneson is, azonban a kiadó letiltotta onnan később – kereskedelmi sikerről pedig nem beszélhetünk.

A nevét Lizzy Grantről azért változtatta meg, hogy az emberek jobban emlékezzenek rá. A „Lana” kedvenc színésznőjétől, Lana Turnertől származik, a „Del Rey” pedig a Ford Del Rey modelljétől. „A tengerpart jut eszembe erről a névről, ezért választottam. Kellemesen esik az ember szájára, nosztalgikus emlékeket ébreszt” – mondta.

A kiadó két vezetője, Kahne és Nichtern állította, Rey magától mondta vissza a szerződését eltérések végett a kreatív munában. Lana megismerte időközben jelenlegi menedzsereit, Ben Mawsont és Ed Millett, akik segítettek neki felbontani a megállapodását a 5 Points Recordszal, mivel nem volt megelégedve a munkájukkal: „Semmit nem tettek a siker érdekében”. A leválás után Londonba költözött Mawsonhoz.

2010. szeptember 1-jén részt vett Mando Diao MTV Unplugged koncertjén a Union Film-Studiosban, Berlinben.

BORN TO DIE & PARADISE (2011-2013)
Lana maga kezdte leforgatni dalaihoz a videoklipeket iPhone-készülékével és az iMovie-n vágta meg őket. Feltöltötte YouTube-csatornájára a végeredményt, s a Video Gameshez, majd Blue Jeanshez készített munkája internetes szenzáció lett 2011-ben. Itt figyelt fel rá a Stranger Records, akik hamar szerződést ajánlottak számára, hogy kiadhassa a Video Gamest, mint hivatalos kislemezt. „Felraktam pár dalomat a netre, mert azok voltak a kedvenceim. Őszintén szólva, nem gondoltam kiadni őket, de az embereket megmozgatta” – mondta a The Observernek.

A Q-díjátadón jelölést is szerzett neki a Következő szenzáció kategóriában 2011 októberében. Végül az Interscope Records mellett állapodott meg, s velük jelent meg a második albuma, a népszerű Born to Die. Az embereket lassan megfertőzte a Lana Del Rey-láz, így a lemezt nagy várakozás övezte. Az izgalmakat élő fellépésékkel fokozta kisebb bárokban, hallokban.

2012 januárjában megjelent a Saturday Night Live-ban, ahol előadta a két megjelent dalát. A fellépést hatalmas botrány ölelte fel: borzalmas kritikákat kapott a nézőktől és a kritikusoktól egyaránt. Az est házigazdája a brit színész, Daniel Radcliffe volt, aki később megvédte az énekesnőt. „Nagyon rosszul érintettek a kritikát, nem tudtam élvezni a sikert” – mondta később a Weekend Updatenek, akik arra kérték, nyilatkozzon az estéről.

A Born To Die ennek ellenére megjelent január 31-én és 11 országban ért el első helyezést. A kritikák még mindig megosztottak voltak az énekesnővel kapcsolatban, de az emberek többsége imádta az újító vonalat. A Born To Die-ból 3,4 millió példány fogyott el 2012-ben, ami az év 5. legsikeresebb lemeze lett így.

2012. június 15-én bejelentette, hogy új albumon dolgozik, ami novemberben fog megjelenni. Ennek hűen szeptember közepén megjelent a Paradise (ami a Born To Die bővített verziója volt) vezető kislemeze, a Ride. A videoklip október 10-én debütált hozzá, s pár szervezet felszólalt ellene, miszerint Rey a prostitúciót népszerűsíti és teljesen „antifeminista”, ami már visszavezethető a Video Games munkájához is.

A Paradise Edition a Born to Die-hoz november 12-én jelent meg, meghozva Reynek a második top 10-es lemezét az Államokban. Az első héten 67 ezer darab fogyott el a lemezből.
2012-ben az MTV Europe Music Awardson három jelölést kapott, amiből egyet, a Legjobb alternatív előadót díjra is váltott.

2013-ban a BRIT Awardson jelölték a Legjobb külföldi énekesnő kategóriában, ahol győzedelmeskedett is mindenki meglepetésére – hiszen mindenki Taylor Swiftre adta a tippjét.

Rey hetedik kislemezeként a Dark Paradise jelent meg Németországban, Ausztriában és Svájcban 2013. március 1-jén. Ugyanebben a hónapban megnyerte az ECHO-díját a Legjobb nemzetközi énekesnő és Legjobb nemzetközi Pop/Rock előadó kategóriában.

A következő hónapban megjelent egy munkája, amin korábban dolgozott: maga rendezte a Summer Wine videót, amiben akkori barátjával, Barrie-James O'Neillel tűnt fel.

2013-ban emellett megjelent a Nagy Gatsbyhez készített betétdala, a Young and Beautiful is, ami világszerte hatalmas sikert ért el és az egyik legnépszerűbb dala lett. Ennek ellenére a kiadó tovább üldözte a Summertime Sadness sikerét, és kiküldte a remixváltozatát a rádióknak, ami később egy Grammy-jelölést hozott számára a Legjobb remixelt felvétel kategóriában.

A Paradisehoz Rey tervezett egy kisfilmet, ami a Tropico fantázianevet kapta és júniusban került forgatásra. A rendező Anthony Mandler volt. November 22-én megjelent az előzetese, majd december 5-én a klip. Lana itt a vizuális elképzeléseit próbálta megvalósítani, így nem meglepő, hogy nagy szerepet kapott benne a spiritualitás, popkultúrája Amerikának, a drogok, fegyverek, s az élet hanyatlása, majd emelkedése. Kisfilmje olyannyira korszakalkotónak számított a zenei businessben, hogy később ihletet merített belőle Lady Gaga, The Weeknd és Tove Lo is.
A Tropicót így foglalta össze egy magyar oldal, a Recorder:
„Az álomszerű, melankolikus tanmese tulajdonképpen a Paradise EP három dalára - Body Electric, Gods And Monsters, Bel Air - épülő kliptrilógia egy kisfilmmé összefűzve. A Tropico története egy párról szól, illetve az első emberpárról, Ádámról és Éváról szól, utóbbit LDR, előbbit az albínó férfimodell, Shaun Ross alakítja. Az első rész a Paradicsomban játszódik, ahol a pár Jézus, valamint az amerikai popkultúra három ikonja, John Wayne, Elvis Presley és Marilyn Monroe (plusz egy unikornis) társaságában élvezi az édeni állapotokat, egészen addig, amíg Lana-Éva le nem szakítja azt a bizonyos almát, és ezzel irány a földi száműzetés. Los Angelesben látjuk viszont a bűnbe esett emberpárt, Évát sztriptíztáncosnőként, Ádámot pedig egy gengszterbanda tagjaként, majd - egy rablótámadást követően - a záró harmadik részben elnyerik a megbocsájtást, és visszatalálnak a Paradicsomba. A filmet Anthony Mandler rendezte (ő jegyzi az énekesnőtől a National Anthem és a Ride videóit is), a narrátora maga LDR, aki egy ponton a beat-költő Allen Ginsberg Üvöltés című versének első pár sorát is beleszövi a szövegébe, időnként pedig Szűz Máriaként is feltűnik a filmben.”

ULTRAVIOLENCE (2014-2015)
2014. január 23-án publikussá tették, hogy a Demóna betétdalát Lana énekli fel, a Once Upon a Dreamet. A kislemez január 26-án jelent meg. Ezután több dalszövegíróval és producerrel jelent meg közös képe, és elhintette, hogy következő nagylemeze címe Ultraviolence lesz.

A nagylemezhez az első single West Coast címmel jelent meg április 14-én. A dalt előadta Kim Kardashian és Kanye West esküvőjének főpróbáján is, mivel a házaspár rajong az énekesnőért és Kanye a Young & Beautifulra kérte meg a valóságshow-sztár kezét. A második kislemeze a Shades of Cool lett, és május 26-án adták ki a rádióknak. A harmadik az Ultraviolence, június 4-én jelent meg, majd a negyedik a hónap 8. napján, Brooklyn Baby címmel.

A lemez ennek ellenére csak június 13-án debütált és 12 országban ért el első helyezést (az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is). Az első héten 880 ezer példány fogyott belőle. Rey szerint az anyag most még visszafogottabb lett, művészibb és sötétebb, mint az előző munkái.
A Big Eyes Tum Burton filmben megjelent két további dala, a Big Eyes és az I Can Fly.

2014 decemberében bejelentette, hogy 2015 nyarán turnéra indul, ami a The Engless Summer Tourelnevezést kapta. Nyolc show-jában helyet kapott Counrtey Love is, míg tízben a Grimes. Ugyanebben a hónapban elárulta egy magazinnak, hogy az új albumán már dolgozik és van egy kialakult kép a fejében, amin Mark Ronsonnal ügyködnek.

HONEYMOON (2015-2016)
2015 januárjában elárulta, az új dalának Music to Watch Boys To lesz a címe, amit még 2014 júniusában álmodott meg. A Billboard magazinnak azt is felfedte, a következő lemezének Honeymoon lesz a címe. A BRIT Awardson újabb jelölésekkel gazdagodott: Legjobb nemzetközi szóló előadó címet vihette haza.

Július 14-én megjelent a Honeymoon első dala, ami a címadó volt. Itt kiderült az is, hogy tizennégy szám található a lemezen, amiknek a legtöbbje – elmondása szerint – tökéletes egy késő esti vezetésre. 2015. augusztus 4-én kiadta a High by the Beach kislemezt, míg ugyanezen a napon a The Weeknd lemezén, a Beauty Behind the Madnessen is feltűnt a Prisoner dalon.

Augusztus 21-én kiadták a Terrence Loves You dalt, és hivatalosan is elő lehetett rendelni a lemezt. A Honeymoon végül szeptember 8-án érkezett meg, és a kritikák többsége pozitív volt ezúttal.

Novemberben executive-producere volt Hi How Are You Daniel Johnston rövidfilmnek, amelyben felénekelt egy dalt, a Some Things Last Long Timeot (ez egy feldolgozás Johnston 1990-es lemezéről). 2016. február 9-én megjelent a Freak videoklipje.

LUST FOR LIFE (2017-2018)
2015 októberében beszélt először arról, hogy már írja következő felvételét, ami az előzetes hírek szerint „pop-barátabb” lesz, és „New York”-stílusú. Szeretne gyorsabb, tempósabb dalokat, amik nem olyan álmodozóak. 2016 januárjában emellett jelölték a People's Choice Awardson és a BRIT Awardson is a Legjobb énekesnő kategóriában.

2015 decemberében emellett több fesztiváldátumot is megerősített 2016 júniusa és novembere között Észak-Amerikában és Európában, amivel a Honeymoon lemezét népszerűsítette. 2016 márciusában a menedzsmentcége megerősítette, hogy jelenleg a negyedik stúdiólemezét rögzíti és az egyik producere Justin Parker lesz.

2016 végén emellett feltűnt ismét a The Weeknd harmadik stúdiólemezén, a Starboyon: őt hallhatjuk a Party Monster háttérvokálján és a Stargirl Interludeon.

Legújabb nagylemezéről előzetesen megjelent a Love kislemez, amihez egy csodálatos, futurisztikus klipet készített Rey, ami bár a tőle megszokott módon vintázs hangulatú lett, mégis egy új oldalát mutatta meg benne. A klippremier 2017. február 20-ra esett.

Március 27-én bejelentette új lemezét egy előzetessel, ami felkerült Instagram, Facebook és YouTube-oldalára is. Az énekesnő a negyedik nagyleméz Lust for Life névre keresztelte: „Sehol nem lennék szívesebben, mint itt, Hollyfurcsában, hogy dalokat készíthessek nektek. Hiszen ti, a zene, s ez a hely az igazi szerelmeim. A fényem. A szenvedélyem az életre” – magyarázta döntését Lana.

A lemezen emellett bejelentetten közreműködött The Weeknd is, aki Instagramján is megerősítette ezt a hírt, az énekesnő pedig Twitterén hagyott egy szimpla XO jelet.

Lana Del Rey új nagylemeze, a Lust for Life július 21-én került végül a boltok polcaira. The Weeknd mellett A$AP Rocky, Stevie Nicks, Playboi Carti és Sean Ono Lennon is közreműködött rajta. A Love kislemezt a The Weeknd-del közös, címadó dal, a Lust for Life követte. Az album megjelenése előtt kiadták a kritikailag elismert Summer Bummer és Groupie Love felvételeket.

2017 novemberében észak-amerikai turnét jelentett be, ami 2018 januárjában vette kezdetét. Az énekesnő emellett jelölést kapott a 60. Grammy-díjátadón is A legjobb pop-vokál album kategóriában.

Sziget fesztiválon 2018-ban fellépett és egyöntetűen pozitív kritikát kapott a közönségtől és a kritikusoktól is.

Norman Fucking Rockwell (2018-)

Szeptember 12-én új dalt adott ki Mariners Apartment Complex címen, majd 18-án megjelent a Venice Bitch. Új albumának címe Norman Fucking Rockwell lett és 2019 elején publikálja.

2019. január 9-én megjelent az új dala, ami a hosszú, de annál frappánsabb Hope Is a Dangerous Thing for a Woman like Me to Have – but I Have It címet kapta. A lemez végül augusztus 30-án jelent meg. A lemezt a 2020-as Grammy-n két díjra jelölték az Év Albuma és az Év Dala kategóriában.

A nyáron megjelent Ariana Grandéval és Miley Cyrusszal közös betétdala, a Don't Call Me Angel.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MŰVÉSZET

ZENEI STÍLUS
Rey stílusa sokszor megkapta a következő leírást: „Hollywood depresszíven”. Dalaiban felöleli az 50-es 60-as évek popkultúráját. „Nem az 50-es években születtem, de úgy érzem, mintha én is megéltem volna” – árulta el a Rolling Stone-nak.

HANGI ADOTTSÁGOK
Vokális tartománya alt, s három és fél oktávot ölel fel vele. A kritikusok leírása szerint „magával ragadó” és „rendkívül effektív”. Egyszerre lányos magas hangjaival, míg jazzes és elvont a mélyebb részeken.

Rey énekleckéket vett Ultraviolence lemezének megjelenése előtt, ami a kritikusok szerint hallható és egyöntetűen éltették a fejlődést és a tudatosságot a használatban. Az évek során az önbizalma is megnőtt az élő fellépések alkalmával, így most már sokkal nyugodtabban áll a színpadon.

TURNÉK
» Born to Die Tour (2011–2012)
» Paradise Tour (2013–2014)
» The Endless Summer Tour (2015)
» Festival Tour (2016)

INSPRIÁCIÓ, STÍLUS

Lana nyíltan hódol kedvenc előadó előtt, legnagyobb meghatározó befolyásnak a következő személyeket jelölte meg: Elvis Presley, Cat Power, Axl Rose, Antony and the Johnsons, Frank Sinatra, Eminem, Amy Winehouse, Billie Holiday, Britney Spears, Bruce Springsteen, Janis Joplin, Nina Simone, Nancy Sinatra, The Eagles, Julee Cruise, Lou Reed, The Crystals, Father John Misty, Bobby Vinton, Courtney Love és Kurt Cobain.

„A zene mesterei előtt hódolok – műfajtól függetlenül” – magyarázta a BBC-nek 2013-ban.

DIVAT
Stílusa bohém és laza, a fiatalok egy rétege világszerte példaképként tekintik. Megjelenése gyakran kelti a fesztiválok vagy éppen a rockkoncertek hangulatát. Kedvenc márkái: Vivienne Westwood, Alberta Ferretti, Altuzarra, Lena Hoschek, Houghton és Versace.

2012. január 4-én szerződést kötött a NEXt Model Managementtel. Ebben az évben ő lett a H&M kampányarca az őszi és téli kollekcióhoz.

Ugyanebben az évben a Jaugar megerősítette, hogy az új F-Type modelljüket Rey reklámozza és segített a tervezésben.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SZEMÉLYES

2004 óta józan, előtte alkoholproblémákkal küzdött. „Minden nap ittam, ha kellett, akkor egyedül. Azt hittem, ezzel menő leszek. A Born to Die erről a vad időszakomról szól. Az alkohol volt életem első szerelme, és az elvesztée nagyon fájt. A szüleim aggódtak értem, s be kell vallanom, én is aggódtam magamért. Akkor jöttem rá, hogy bajban vagyok, amikor jobban élveztem az ivást, mint bármi mást. (…) Ez volt életem legrosszabb időszaka”.

Steven Mertensszel hosszú se veled, se nélküled kapcsolatot ápolt sikere előtt, még az első nagylemeze megjelenése közben. A srác producálta sok anyagát, még mielőtt David Kahne újra vetette az egészet. 2011 júniusától 2014 júniusáig a Kassidy tagjával, Berrie James O'Neill-lel randizott. Élete szerelmeként a kiadó főnökét emlegeti, akivel hét évig volt kapcsolatban. 20-as évei elején ismerte meg, s ő segítette a zenei karrierjében. A mai napig nagyon közel állnak egymáshoz. 2014-től Francesco Carrozzini fotóssal randizott, akivel 2015 májusában vált el útja.

A feminizmussal kapcsolatban megvédte magát 2014 júniusában: „Számomra a feminizmus arról szól, hogy adott egy nő, aki azt csinálja, amit akar. Az én döntésem, hogyha sok pasival akarom élvezni a fizikai kapcsolatot, vagy nem. Nem tudom a feminizmus hátterét, de nekem ezt jelenti.”
Jó kapcsolatot ápol The Weeknddel, Courtney Love-val és Marilyn Mansonnal, azonban lencsevégre kapták már Axl Rose oldalán is. 

ÉRDEKESSÉGEK
– Egy csepp alkoholt sem iszik (korábbi problémái végett)
– Az apja bár gazdag, sosem kért tőle pénzt
– Különböző színpadi neveket használt korábban: Lizzy Grant, Sparkle Jump Rope Queen, May Jailer, Lana Del Ray, Lana Rey Del Mar
– Minden tetoválásának külön története van
– Még mindig tanulmányozza a galaxist
– Lámpalázas, de dolgozik rajta
– Kurt Cobain és Britney Spears gyakorolták a legnagyobb hatást rá
– Los Angeles után a második otthona London
– Rajong az idősebb férfiakért
– Családpárti
– Kedvenc bandája a Guns N Roses és jó barátságot ápol Axl Rose-zal: „Ő egy valódi inspiráció, teljesen tökéletes”

BOTRÁNYOK
Az SNL botrány mellett rengeteg találgatás övezte ajkait, amik természetellenesen nagynak tűntek. Lana tagadja a szépészeti beavatkozást: „Kérdezzétek meg a barátaimat. Mindig ilyen nagy szájú voltam...” Emellett sokáig mondta, hogy nagy szegénységben, egy lakókocsiban élt karrierje előtt, amit sokan támadtak, hiszen nagyapja milliárdos.
2014-ben továbbá kiszivárgott Marilyn Manson egyik projektje, a Sturmgruppe 2013 Reel, amiben Rey egy megerőszakolt nőt játszik. A videó nyers hatása hatalmas felháborodást keltett, különösen az erőszak jelenet, amit brutális élethűséggel rögzítettek. Manson sajtósa tagadta, hogy a zenésznek köze lenne a videóhoz, állításuk szerint a rendező csupán felhasználta a nevét és a közösen felvett, meg nem jelent jeleneteket. Rey nem kommentálta a videót.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KÖZÖSSÉGI PROFILOK

»» Twitter: @LanaDelRey
»» Instagram: @LanaDelRey
»» Facebook: @Lana Del Rey  

SZÍNÉSZNŐ:

» 2014: Lana Del Rey: Shades of Cool (Video short)
Lana Del Rey

» 2014: Lana Del Rey: West Coast (Video short)
Lana Del Rey

» 2013: Tropico (Short)
Eve

» 2012: Lana Del Rey: Ride (Video short)
Artist

» 2012: Lana Del Rey: Summertime Sadness (Video short)
Lana Del Rey

» 2012: Poolside (Short)
Lisa (as Lizzy Grant)

» 2012: Lana Del Rey: Blue Jeans (Video short)
Lana Del Rey

.......

PRODUCER:

» Hi How Are You Daniel Johnston (Short) (executive producer)

.......

MEGJELENÉSEK

» 2015: Billboard Women in Music 2015
» 2015: 72nd Golden Globe Awards
» 2015: Fashion News Live
» 2014: 30.Worldvision Song Contest
» 2014: The 56th Annual Grammy Awards
» 2013: The BRIT Awards 2013
» 2012: C à vous
» 2012: MTV Europe Music Awards 2012
» 2011-2012: Le grand journal de Canal+
» 2012: BBC Radio 1 Hackney Weekend 2012
» 2012: The Voice UK
» 2012: Buenas noches y Buenafuente
» 2012: American Idol: The Search for a Superstar
» 2012: The BRIT Awards 2012
» 2012: Jimmy Kimmel Live!
» 2012: The Talent Show Story
» 2012: David Letterman-show
» 2012: Saturday Night Live
» 2012: The Jonathan Ross Show
» 2011: Inas Nacht
» 2011: Zeneóra Jools Hollanddel

.......

VIDEOKLIPEK

– Kill Kill
– You Can Be The Boss
– Kinda Outta Luck
— Blue Jeans (first version)
— Video Games
– Off To The Races
– Born to Die
– Blue Jeans (Second version)
– Carmen
– National Anthem
– Blue Velvet
– Ride
– Burning Desire
– Young and Beautiful
– Tropico
– West Coast
– Shades of Cool
– Ultraviolence
– High By the Beach
– Music to Watch Boys To
– Freak  
– Love
– Lust for Life

NAGYLEMEZEK:

» SIRENS (2006) – Kiadatlan

 1. Next to Me
2. My Momma
3. Bad Disease
4. Out With a Bang
5. Westbound
6. Try Tonight
7. All You Need
8. I'm Indebited to You
9. Pretty Baby
10. Aviation
11. Find My Own Way
12. Pride
13. Birds of a Feather
14. For K (Part 1)
15. A Star for Nick

»  Lana Del Ray a.k.a. Lizzy Grant (2010. január 4.)

 1. Kill Kill
2. Queen of the Gas Station
3. Oh Say Can You See
4. Gramma
5. For K, Pt. 2
6. Jump
7. Mermaid Motel
8. Raise Me Up (Mississippi South)
9. Pawn Shop Blues
10. Brite Lites
11. Put Me in a Movie
12. Smarty
13. Yayo 

» BORN TO DIE (2012. január 27.)

 1. Born to Die
2. Off to the Races
3. Blue Jeans
4. Video Games
5. Diet Mountain Dew
6. National Anthem
7. Dark Paradise
8. Radio
9. Carmen
10. Million Dollar Man
11. Summertime Sadness
12. This Is What Makes Us Girls
13. Without You
14. Lolita
15. Lucky Ones

» BORN TO DIE: The Paradise Edition (2012. november 12.)

 1. Ride
2. American
3. Cola
4. Body Electric
5. Blue Velvet
6. Gods & Monsters
7. Yayo
8. Bel Air
9. Burning Desire

» ULTRAVIOLENCE (2014. június 13.)

 1. Cruel World
2. Ultraviolence
3. Shades of Cool
4. Brooklyn Baby
5. West Coast
6. Sad Girl
7. Pretty When You Cry
8. Money Power Glory
9. Fucked My Way Up to the Top
10. Old Money
11. The Other Woman
12. Black Beauty
13. Guns and Roses
14. Florida Kilos

» HONEYMOON (2015. szeptember 18.)

1. Honeymoon
2. Music To Watch Boys To
3. Terrence Loves You
4. God Knows I Tried
5. High By The Beach
6. Freak
7. Art Deco
8. Burnt Norton (Interlude)
9. Religion
10. Salvatore
11. The Blackest Day
12. 24
13. Swan Song
14. Don't Let Me Be Misunderstood

» LUST FOR LIFE (2017. július 21.)

1. Love
2. Lust for Life (feat. The Weeknd)
3. 13 Beaches
4. Cherry
5. White Mustang
6. Summer Bummer (feat. A$AP Rocky and Playboi Carti)
7. Groupie Love (feat. A$AP Rocky)
8. In My Feelings
9. Coachella - Woodstock In My Mind
10. God Bless America - And All Beautiful Women In It
11. When the World Was at War We Kept Dancing
12. Beautiful People, Beautiful Problems (feat. Stevie Nicks)
13. Tomorrow Never Came (feat. Sean Lennon)
14. Heroin
15. Change
16. Get Free

» Norman Fucking Rockwell! (2019)

1. Norman fucking Rockwell
2. Mariners apartment complex
3. Venice bitch
4. Fuck It I Love You
5. Doin’ time
6. Love song
7. Cinnamon Girl
8. How to disappear
9. California
10. The Next Best American Record
11. The greatest
12. Bartender
13. Happiness is a butterfly
14. hope is a dangerous thing for a woman like me to have – but I have it 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KISLEMEZEK:

» Born to Die lemezről:

– Video Games
– Born to Die
– Blue Jeans
– Summertime Sadness
– National Anthem
–  Dark Paradise
 – Summertime Sadness (Remix)

» Born to Die: The Paradise Edition lemezről:

– Blue Velvet
– Ride

» Egyéb:

– Young & Beautiful
– Young and Beautiful (Remix)
– Once Upon a Dream 

» Ultraviolence lemezről:

– West Coast
– Shades of Cool
– Ultraviolence
– Brooklyn Baby
– Black Beauty

» Honeymoon lemezről:

– High by the Beach
– Music to Watch Boys To

» Lust For Life nagylemezről:

– Love
– Lust for Life ft The Weeknd

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KÖZREMŰKÖDÉSEK:

» The Weeknd – Prisoner ft Lana Del Rey
» The Weeknd – Party Monster ft Lana Del Rey
» The Weeknd – Stargirl Interlude ft Lana Del Rey
» Bobby Womack – Dayglo Reflection ft Lana Del Rey
» Emile Haynie – Wait for Life ft Lana Del Rey
» Craig Armstrong – Two Minutes to Four and Reunited, Magic Tree and I Let Myself Go, Hotel Sayre ft Lana Del Rey  

Utolsó frissítés: 2020.12.30. 19:07 Glamster által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace