Starity

Laura Marano

Laura Marano Laura Marano nemzetisége 190. 1931rajongó 189vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 89%
 • stílus: 88%
 • szimpátia: 88%
 • Születési név
 • Laura Marie Marano
 • Becenév
 • Lau
 • Születési idő
 • 1995. november 29.
 • Születési hely
 • Los Angeles, California, USA
 • Foglalkozás
 • színésznő, énekesnő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 160 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Nyilas
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Jennifer Love Hewitt Keira Knightley Michael C. Hall David Conrad Debby Ryan Vanessa Marano Peyton R. List Leigh-Allyn Baker Raini Rodriguez Cameron Boyce Karan Brar Skai Jackson Ross Lynch Zoé De Grand Maison

Laura Marano életrajza

KORAI ÉVEK
Laura Marano 1995. november 29-én született Los Angelesben, Kalifornia államban. Édesapja Damiano Marano, főiskolai tanár, édesanyja Ellen Marano egykori színésznő. Apja olasz származású. Anyja az Agoura Gyermekszínház tulajdonosa. Ebben a színházban ismerkedett meg a színészettel. 5 éves korában kezdett érdeklődni a színészet után. Van egy nővére Vanessa, aki szintén színésznő. Az anyja sajnálta, hogy lányai a színészet iránt érdeklődnek, hiszen véleménye szerint ez egy kemény ipar. De elfogadta lányuk döntését, így beíratta őket az Abrams Talent Agencyhez, a legszigorúbb tehetségkutató ügynökséghez, abban a reményben, hogy ezzel majd elveszítik érdeklődésüket a színészet felé. Meglepetésére azonban az ügynökség mind Laura-ra, mind Vanessa-ra igényt tartott. Innen kezdődött Laura karrierje. Később a zene iránt is érdeklődött, 11 éves korától kezdett zongorázni.

Marano rendesen járt iskolába, mialatt dolgozott, még akkor is, amikor teljes munkaidős munkát kapott az Austin & Ally-ban. "Normális középiskolába járok, a barátaim és itt mindenki más is nagyon támogató velem szemben. - mondta. - Amikor nem dolgozom, akkor igazán jó úgy iskolába menni, hogy ilyen támogató barátok vesznek körül." 2014-ben érettségizett, erről akkoriban egy tweetjében is beszámolt rajongóinak. "Ahhh, szombat délelőtt van, tele vagyok büszkeséggel, szomorúsággal, örömmel és hálával. Négy évet töltöttem a középiskolában, ez volt az eddigi leglényegesebb pillanata az életemnek...szó szerint nem tudom leírni, milyen szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen élményekkel gazdagodtam." Mikor az Austin & Ally Dubaiba látogatott Laura egy interjúban a főiskolai terveiről mesélt. "Azt tervezem, hogy megszerzem a diplomámat. Lehet, hogy nem akkor, amikor mindenki, de ez határozottan a terveim között szerepel. A politika, a filozófia és a jog a szakirányaim, de majd meglátjuk. Nagyon sok munka lesz, de meg kell értenetek, hogy én ezt csinálom már 5 éves korom óta. - egyensúlyozom a karrier és az iskola között." - magyarázta. Sok álmatlan éjszakát okozott számára a tanulás, de mind a szülei, mind a tanárai és ő is szeretne tanulni.

KARRIER
2003-2010: Without a Trace és Back to You
Marano első szerepét öt éves korában kapta. Azóta több ízben is dolgozott a Stage Door Theater-nek. Megjelent számos reklámban és voltak kis szerepei a Szellemekkel suttogóban, a Rejtélyes vírusok nyomában-ban, a Huff-ban és az Isteni sugallatban. Nagyobb szerepei a Nyomtalanulban és egyéb műsorokban voltak. A Fiók című filmben egy gyereket, Keira Knightley-t játszotta, és volt egy visszapillantó szerepe a Superbad-ben. Rendszeres forgatási tag volt a Fox csatorna Okosabb vagy mint egy ötödikes? című sorozatánál és és szerepelt a Back to You-ben Gracie Carr-ként. Laura azóta a Sarah Jane kalandjainak több részébe is szerepelt. Eredetileg a sorozat pilot-jában szerepelt ahol Sarah-t alakította gyerekként, de a forgatókönyvíróknak annyira megtetszett, hogy visszahívták egy nagyobb szerepre, egy lányt játszott akit Sarah edzett, hogy megnyerjenek egy szépségversenyt. A DVD verzió kommentszámában az egyik másik szereplő Brian Posehn megjegyezte, hogy Laura jobban tudta mindenki más szövegét mint ők maguk. Szerepelt a Dexterben Debra Morgen gyerekkori énjeként, és a Diana Scarwid által alakított Alice Shaw gyerekkori énjének szerepét is ő kapta a Hősökben.

2011-2016 Austin & Ally
2011-ben Laura Ally Dawson bőrébe bújva sztárszerepet játszott a Disney Channel egyik sorozatában az Austin és Ally-ban. 2013-ban felvett 4 szóló számot és egy duettet Ross Lynch-al az Austin és Ally zenealbumához a Turn it Up-hoz. A "Me and You" a Billboard Kid Digital Songs kategóriában a 13. helyre került majd felugrott a 6.-ra, összesen 11 hétig volt fent a listán. A "Redial" először 19. majd a 18. helyre került és összesen 4 hétig szerepelt a listán. Szintén 2013-ban felvette az "I Love Christmas" című duettet Ross Lynch-al a Disney Channel harmadik ünnepi összeállításához a Holidays Unwrapped-hez. 2013 november 25-éna szám promóciós kislemezként lett kiadva. December 14-én az "I Love Christmas" a Billboard Holiday Digital Songs kategóriájában az 50. helyre került. Laura énekel, táncol és dalokat ír, reméli, hogy a jövőben musicalokban is szerepelhet majd.

2104-ben ő adta Rachel hangját a Randy Cunningham: Kilencediket Ninja-ban, feltűnt Hammu-ként a Pecatanyában is és Fanks-ként a Liv és Maddie-ben. Ugyancsak 2014-ben szerepelt a The Vamps és Demi Lovato közös zeneklippjében a "Somebody To You"-ben. 2015 márciusában kijelentette, hogy aláírt egy szerződést az Universal Big Machine Records-jával. Ugyanebben az évben szerepelt a Disney Csatorna filmjében a Hajmeresztő nap-ban. A film a Disney Channelen 2015 február 6-án jelent meg, az amerikai premierre pedig február 13-án került sor. Ő játszotta Amy gyerekkori énjét az "A Sort of Homecoming"-ban, ami egy lányról szól aki hazatér Louisiana-ba a New York-i karrierjéből

2016: Rádió, filmek és debütáló album
2016 január 13-án Laure elindította a saját beszélgetős rádióműsorát For the Record with Laura Marano néven. A heti egy órás show elmeséli a történetét, hogy hogyan indította el a zenei karrierjét, minden részben egy sztárral készített interjút. A show tippeket nyújt a hallgatoknak arról is, hogy hogyan tud valaki zenei karriert elérni. A vendégszereplők között ott volt Nick Jonas, Ariana Grande, Meghan Trainor, OneRepublic és Troye Sivan is. A show első részében, amely 2016 január 12-én jelent meg Ross Lynch-el készített interjút. 2016 március 11-én kiadta a debütáló kislemezét a "Boombox"-ot a készülő debütáló stúdióalbumából. A kislemez klippje 2016 április 4-én jelent meg és egy hét alatt több mint 6 millióan nézték meg, jelenleg a videón 42 millió megtekintés van. A klippet Cole Walliser rendezte, a színész és komikus Ken Jeong és lánya Zooey szerepelnek benne. 2016 április 30-án Laura előadta a kislemezést a 2016 Radio Disney Music Awards-on majd május 31-én a Today-ben is szerepelt vele. 2016 augusztus 13-án bejelentette, hogy az album második kislemeze a "La La" 2016 augusztus 25-én jelent meg. 2017-ben láthattuk a  Saving Zoë című filmben. 2018-ban a  The Stand-In filmben lesz látható, mint  Celia Lieberman.

JÓTÉKONYSÁG
2013 augusztusában Marano az UNICEF Trick-or-Treat for Unicef nagykövete lett, amely arra ösztönözte a gyerekeket, hogy gyűjtsenek pénzt Halloweenkor az UNICEF számára, így segítve a gyerekeknek világszerte. A kampányról Laura így nyilatkozotott: "Annyira izgatott vagyok, hogy idén úgy ünnepelhetem a Halloweent, hogy bátorítom a gyerekeket arra, hogy támogassák a UNICEF életmentő munkáját. A UNIFEC Trick-of-Treat kampánya egy vicces és könnyű lehetőség arra, hogy a gyerekek tanuljanak a világ problémáiról és segíthessenek más gyerekeken, akik kevésbé szerencsések.
2014 augusztusában nagykövete lett a Disney and Birds Eye Vegetables "Step up to the plate" kampányának, melynek célja, hogy arra ösztönözze az Egyesült Államokban élő gyerekeket, hogy egészséges ételeket, például zöldségeket kóstoljanak meg, és gyakran fogyasszák őket.

2014-ben csatlakozott a Humane Society "Meatless Monday" mozgalmához. Ő szerepelt a kampány legeslegelső plakátján. Diákokkal együtt csatlakozott a Meatless Monday ebédjéhez, ahol fel is szólalt azzal kapcsolatban, hogy milyen előnyei vannak a több növényi eredetű ételek fogyasztásának. Laura szeretné tudatni a rajongóival, hogy ez a kampány egy egyszerű és effektív módja annak, hogy segítsenek az állatokon, és úgymond "zölden éljünk" és egészségesebbek legyünk. "A Meatless Monday egy nagyon jó ötlet ami nem csak az állatokat segíti, de nagyon egészséges a bolygónk számára - és az emberek életére. Érdekes, hog kis változtatásokkal, mint például kicserélni a csirke falatkákat egy bab burrito-ra, milyen nagy változásokat hozhat sok értelemben." - nyilatkozta. A kampány átkarolja az egész nemzetet, az amerikaik sokkal kevesebb húst esznek manapság, mint pár évvel ezelőtt azzal, hogy több millió ember egy héten legalább egy napon nem eszik húst - és jó okkal.

MAGÁNÉLET
Laura-nak nincs hosszú szerelmi története. Nagyon összpontosít a munkájára, nem szívesen beszél a magánéletéről a nyilvánosság előtt illetve kevés emberrel mutatkozik nyilvánosan. Sosem beszélt igazán a múltbeli kapcsolatairól. 2012-ben pletykák keringtek arról, hogy kapcsolatba került Ross Lynch-csel, de erről később kiderült, hogy hamis információ. Ross ezt egy interjújában ki is fejtette: "Ezen csak nevetni lehet. Laura-val csak közeli barátok vagyunk, de mindenki elkezdett ugratni minket, hogy 'Ó, Raura lett belőlünk a forgatások alatt'. Ez csak egy vicc lehet.” 2013-ban hírbe hozták Cameron Jeboval, amit végül egyik fél sem erősített meg. Laura az évek során több interjúban is elmondta, hogy elsősorban a karrierjére szeretne koncentrálni.

Laura és nővére, Vanessa nagyon jó kapcsolatot ápol egymással. Rengeteg közös fotó található róluk mindkét lány közösségi oldalán.

LEGJOBB BARÁT
Laura Marano legjobb barátja sorozatbeli kollégája, Ross Lynch. A kettőjük barátsága már nagyon régóta tart, különböző interjúkban is láthattuk őket együtt, például a FanLaLA, a Radio Disney és a KTLA. Laura a Girlfriend magazin számára adott interjúban elmondta, hogy sok időt töltenek együtt, és nem mellesleg egy iskolába is tanultak. Laura Ross mellett még nagyon jó kapcsolatot ápol Raini Rodriguezzel és Calum Worthyvel.

PARFÜM
2016-ban elkészült első saját parfüm kollekciója, amely három illatban volt kapható. A három parfüm a Kiss You, Huge You és Love You nevet kapta. Mindhárom illatban fellelhető a tavaszi illatvilág, ugyanis mindegyikben megtalálható a virágok különböző illatkavalkádja.

HIVATALOS OLDALAK
IMDB - http://www.imdb.com/name/nm1404824
Facebook - https://www.facebook.com/lauramaranoofficial
Twitter - https://twitter.com/lauramarano
Youtube - https://www.youtube.com/channel/UC-2_e8Fzbm7njul37qkipnw
Instagram - https://www.instagram.com/lauramarano

AUTOGRAM CÍME
Laura Marano
Marano Entertainment, Inc.
16255 Ventura Blvd.
Suite 625
Encino, CA 91436-2307
USA

ÉRDEKESSÉGEK
- Horoszkópja Nyilas.
- Egyik kedvenc filmje a Moulin Rouge.
- Szereti az állatokat.
- Fél használni a brit akcentust, ugyanis állítása szerint nem túl jó.
- Szabadidejében szeret együtt lógni Ross Lynchvel.
- Van jogosítványa.
- A legtöbb időt a családjával és a barátaival tölti, mert számára ők a legfontosabbak.
- Nagyon szeret olvasni.
- Félig olasz származású.
- Nem tud korcsolyázni.
- Imádja a Phineast és Ferbet.
- Az első csókja Ross Lynch-csel volt.
- Az egyik kedvenc énekese Pink.
- Szabadidejében szeret írni, sütni és főzni.
- Egy élő show keretében elárulta, hogy spanyolul tanul.
- Nagy Harry Potter rajongó.
- Óvodás kora óta sztepp táncol.
- Öt kedvenc gyümölcse van: az alma, a banán, a szőlő, az eper és a sárgadinnye.
- Szemüveges, bár leginkább kontaktlencsét visel.
- Imádja George Clooney-t.
- Szereti a One Directiont.
- Nagyon szereti a zenekarokat, főképp a Guns N 'Roses-t, a Queent.
- Szeret focizni.
- Van egy Velvet nevű Keeshond kutyája.
- Magániskolába járt.
- Háromszor járt Európában.
- A szüleivel és nővérével Los Angelesben él.
- Kedvenc étele a pizza.
- Kedvenc színe a bordó.
- Négy éves kora óta ír dalokat.
- Szívesen néz horror filmeket.
- Érdeklődik a görög mitológia iránt.
- Kedvenc ünnepe a karácsony.
- Kedvenc fagylaltja a vanília és a csokoládé.
- Egyszer az egyik londoni útja során majdnem elütötte egy busz.
- Az anyukája egyszer úgy jellemezte, hogy ő egy szivacs, ami magába akar nyelni a vizet, ami azt jelenti, hogy imád tanulni.
- Szereti a buta vicceket.
- 7 babája volt, és ők mind a "gyerekei" voltak.
- Kiskorában imádta a Broadway showkat.
- 11 évesen szerette meg igazán a klasszikus Rock 'n' roll-t.
- A leggyakoribb beceneve a Laurific.
- Szeretne egy dalt Jason Mraz-zal.
- Crushja volt Harry Potter, de nem Daniel Radcliffe, hanem maga a karakter.
- Szeret focizni és nézni is szereti.
- Amikor unatkozik kiskutyákról néz videókat, mert úgy gondolja, hogy nagyon aranyosak.
- Nagyon szeret Go-Gurt-ot enni, Ross egyszer úgy nyilatkozott róla, hogy "csak azt eszik".
- Egyszer úgy nyilatkozott, hogy ő Natalie Portman legnagyobb rajongója.

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK
Jelölt
2014: Teen Choice Awards - Choice TV Actress: Comedy (Austin & Ally)
2015: Teen Choice Awards - Choice Summer TV Star: Female (Austin & Ally)
2015: Teen Choice Awards - Choice TV: Chemistry (Austin & Ally)
2016: Kid's Choice Awards - Favourite Female TV Star (Austin & Ally)
2016: Teen Choice Awards - Choice TV Actress: Comedy (Austin & Ally)
2016: Streamy Awards - Original Song (Boombox)

Megnyert
2015: Kid's Choice Awards - Favourite TV Actress (Austin & Ally)
2015: Remi Awards - Rising Actress (A Sort of Homecoming)

Alysia

FILMEK
2018:  The Stand-In  - Celia Lieberman
2017: I'll Be Next Door for Christmas - Nicky
2017: War with Grandpa - Mia
2017: Lady Bird - Diana Glass
2015: Alvin és a mókusok: A mókás menet - Hotel Baby Sitter
2015: A Sort of Homecoming - Young Amy
2015: Hajmeresztő nap - Monica
2007: Superbad - avagy miért ciki a szex? - Young Becca
2007: Goldfish - Suzy Jenkins
2006: Jégkorszak 2. - Az olvadás (szinkronhang)
2005: A fiók - Young Jackie

SOROZATOK
2016: Princess Rap Battle - Ravenna
2011-2016: Austin és Ally - Ally Dawson
2015: Pickle and Peanut - Veronica
2015: Riley a nagyvilágban - Ally Dawson
2014-2015: Randy Cunningham, kilencedikes ninja - Rachel (szinkronhang)
2014: Kirby Buckets kalandjai - Flice Kid
2014: Liv és Maddie - Fangs
2014: Peca-tanya - Girl Hamster #2 (szinkronhang)
2012: Jessie - Ally Dawson
2010: Childrens Hospital - Haley
2010: FlashForward - A jövő emlékei - Young Tracy
2007-2010: Ni Hao, Kai-Lan - Mei Mei (szinkronhang)
2007-2010: Sarah Silverman-program - Young Sarah Silverman/Heather Silverman
2010: True Jackson, VP - Molly
2010: Telepathetic - Marsha
2009: Little Monk - Cousin Lauren
2009: Hősök - Young Alice Shaw
2008: Elvált Gary - Louise Brooks
2007-2008: Back to You - Gracie Carr
2006: Dexter - Young Debra
2006: The X's - Scout Y (szinkronhang)
2006: Huff - Amelia
2003-2006: Nyomtalanul - Kate Malone
2006: Szellemekkel suttogó - Audrey
2005: Rejtélyes vírusok nyomában - Brooke Beck
2004: Isteni sugallat - Emily

Zenei albumok
2013: Austin & Ally: Turn It Up
2015: Austin & Ally: Take It from the Top

Kislemezek
2016: Boombox
2016: La La

Promóciós kislemezek
2010: Words
2013: I Love Christmas

Egyéb közreműködések
2010: Poop Song
2012: Shine
2014: The Me That You Don't See
2014: Austin & Ally Glee Club Mash Up
2014: You Can Come to Me

Zenei videók
2010: Words
2012: Heard It on the Radio
2013: The Me That You Don't See
2014: Somebody to You
2015: For The Ride
2016: Boombox
2016: Freya Vs. Ravenna
2016: Miraculous

Utolsó frissítés: 2018.03.30. 12:12 Alysia által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace