Starity

Lee Chae Rin "CL"

Lee Chae Rin Lee Chae Rin nemzetisége 371. 1121rajongó 93vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 95%
 • stílus: 96%
 • szimpátia: 95%
 • Születési név
 • Lee Chae Rin (이채린)
 • Becenév
 • Baddest Female, Pig-Rabbit, Babe-Rin, Lion, CL-roo
 • Születési idő
 • 1991. február 26.
 • Születési hely
 • Szöul, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • rapper, énekesnő, színésznő, modell, dalszerző
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 162 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • fekete
 • Csillagjegy
 • Halak
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Will.I.Am Park Bom Sandara Park Gong Min Ji TaeYang Choi Seung Hyun Kang Dae Sung G-Dragon Seung Ri Afrojack Sonny Moore Park Jae Sang Christian Yu DPR LIVE

Lee Chae Rin életrajzaLee Chae Rin Dél-Korea fővárosában, Szöulban született 1991. február 26-án. Gyermekkora nagy részét különböző országok városaiban töltötte, mint Tokió és Párizs. Az utóbbiban tanult 15 éves koráig, majd elment egy YG Entertainment által szervezett meghallgatásra, ahol sikeresen felvették őt gyakornoknak. Az emberek legelőször a G-Dragon dalában, a "Hot Issue"-ban figyeltek fel rá 2007-ben, melyben ugyan még nem énekelt, de segédkezett a dal létrejöttében. . Ebben az évben már a SBS Gayo Daejeon színpadára is állhatott a többi gyakornoktársával együtt. 2008-ban már megmutathatta rap tehetségét, ugyanis Uhm Jung Hwa "DJ" dalában szöveget kapott.

2009 - 2013, 2NE1 debütálás és önálló munkák

Charein felvette a "CL" művésznevet, mivel ezt szerinte könnyebb megjegyezni és kiejteni is, valamint őt válaszották a 2NE1 nevezetű lányformáció vezetőjévé Bom, Dara és Minzy oldalán. A csapat még mielőtt debütált volna egy közös dat adott ki a BigBang-el "Lollipop" címmel. A 2NE1 számos díjat zsebelt be aktív évei alatt, mint például a legnevesebb ázsiai díjátadó, az Mnet Asian Music Awards az "Év Dala" díját.

2009 augusztusában CL együtműködött G-Dragonnal és Teddy Park-al a "The Leaders" című dalban, amely GD első önnálló albumán is helyet kapott. Ugyan ebben a hónapban a 2NE1 végzett az "I Don't Care" promóciózásával, így Minzy-nek volt ideje kiadnia a "Please Don't Go" dalát, melyben CL is jelen van. CL első szóló kislemeze, a "The Baddest Famale" 2013 május 28-án vált elérhetővé, amely igen népszerűvé vált legfőképpen a nemzetközi rajongók körében. Emellett CL szinte az összes eddigi kiadott 2NE1 dalban segített, mint dalszövegíró és komponáló, ezért sokan mondják azt, hogy a lánycsapat CL-nek köszönheti sikerességét.

2014 - 2018, hamarosan érkezik az angol debütáló album

2014 októberében kiderült, hogy CL szeretne debütálni egymaga az Egyesült Államokban is. Nemsokkal rá 2015 májusában már segédkezett is az amerikai dj, Diplo kislemezében, a "Doctor Pepper"-ben. Hat hónap múlva kiadta a "Hello Bitches" címre keresztelt kislemezét, melyet betekintőnek szántak a nemsokkal rá megjelenő "Lifted" középlemezbe. 2016. augusztus 19-én meg is jelent minialbuma mely kaput nyitott számára amerika zenei piacához. CL népszerűsége egyre csak növekedett az USA-ban, így úgy határozta, hogy egy túrnét szerveznek Észak-Amerikában "Hello Bitches" névvel.

A rajongók örömére CL színészként is debütált a "Mile 22" c. filmben 2018 január 4-én. 2018. február 25-én az a megtiszteltetés érte CL-t és az EXO fiúcsapatot, hogy felléphettek a Szöulban tartott téli olimpia záró ünnepségén a Pyeongchang Olympic Stadiumban. CL előadta a "The Baddest Famale" dalát, illetve a 2NE1 legnépszerűbb számát is, az "I Am The Best"-et. 2018-ban még közreműködött a Black Eyed Peas nevezetű amerikai hip-hop csapat "Dopeness" című számában, melyet október 25-én tettek közzé a videómegosztó oldalakon.  

2019 -, elválása a YG Entertainment-től és In the name of love 

2019. november 8-án bejelentették, hogy nem hosszabbítja meg szerződését a YG Entertainment-tel. December 4-én jelent meg első középlemezét, In the name of Love címmel, mely összesen hat dalt tartalmaz. A dalok mindegyike egy-egy életeseményét, életszakaszát mutatják be.

2020. szeptember 12-án CL bejelentette, hogy új albumon dolgozik, és az évvégén tervezi kiadni. Két nappal később kiadta a Post Up dalhoz tartozó zenei videót, mely ebben a következő albumának intro dala is. Október 29-én két kislemeze jelent meg a Hwa és a 5 Star, mind a kettőt régi jó barátjával Tablo-val közösen írtak. Ugyanakkor CL bejelentette, hogy november 30-án érkezik a teljes album, az Alpha. November 16-án mégis úgy döntött, hogy a lemez megjelenését áttolja 2021 elejére. 

2021. február 26-án, 30. születésnapján jelent meg Wish You Were Here című dala. A dalt édesanyja, Hong Yoo tiszteletére írta, aki 2021. január 23-án szívroham következtében elhunyt.

Érdekességek

-Van egy húga, Harin.
- JYP gyakornok volt.
- Franciaországban és Japánban is élt.
- Egyik kedvenc előadója Madonna.
- Imád aludni.
- Folyékonyan beszél japánul, koreaiul, angolul és franciául is.
- 2007. december 29-én lépett először színpadra.
- Tisztaságmániás. 

Díjak

2020: Asian Pop Music Awards - Most Outstanding Song of the Year (Hwa)
2019: 45th People's Choice Awards - The Most Inspiring Asian Woman
2016: YinYueTai V-Chart Awards - Top Female Artist (Korean)
2013: MYX Philippines - Hottest Female Star of 2013
2013: Mnet Asian Music Awards - Best Dance Performance – Female Solo (The Baddest Female)
2013: Mnet 20's Choice Awards - 20's Style AwardTagok
CL (leader, főrapper, vezértáncos, vezérvokalista, a csapat arca)
Bom (fővokalista)
Dara (vokalista, visual)
Minzy (főtáncos, vezérvokalista, vezérrapper, maknae)

Debütálás előtti évek

Először csapatnévnek a 21-et vetették fel, azonban ez már foglalt volt, így a 2NE1-re esett választásuk. Az NE jelentése a "New Evolution" mozaikszóból ered, ami azt jelenti, hogy Új Evolúció, míg a 21 pedig a 21-dik századot szimbolizálja. Eredetileg a YG Entertainment három tagúnak szánta a 2NE1-et, köztük Park Bom, Chae Rin Lee "CL" és Hong Min Ji "Minzy". 2009 januárjában azonban a cég elnöke Yang Hyun Suk bejelentette, hogy szeretné, ha Sandara Park "Dara" is részese lenne az új formációnak. Ekkor már olyan pletykák keringtek, miszerint lesz egy ötödik tag is, így a 2NE1 lenne a BIGBANG női változata, de a híreket a YGE nem kommentálta.

2009, debütálás

Márciusban a négy lány összeállt a BIGBANG fiúcsapattal, hogy kiadják a „Lollipop" című szerzeményüket, melyet az LG Cyon telefonjának szántak. A közös daluk sikeresnek bizonyult, hiszen több online koreai zenei lista élén szerepelt. Április végén a cégük vezetője bejelentette, hogy hosszú várakozás után 2009 májusában megteszi debütálását a 2NE1 a „Fire" kislemezzel. Végül négy év gyakornoskodás, kemény munka után május 17-én megtették debütálásukat az SBS The Music Trend műsorban, valamint természetesen az ígért „Fire" kislemezzel. A „Fire" dalukhoz forgattak két videoklipet is, egy utcait és egy űr verziójút. A kislemez óriási sikerének köszönhetően nem sokkal a megjelenése után kiadtak egy promóciós dalz „I Don't Care" címmel. Bár a 2NE1 újonc csapat volt még ekkor, mégis elnyerték dél-korea legnagyobb díjátadóján , az Mnet Asian Music Awards-on az „I Don't Care" dalukkal az "Év Dal" díját, a „Fire" videoklipjükkel a "Legjobb Zenei Videó"-nak járó díjat is, valamint a "Legjobb Új Női Előadó"-nak is őket választották. Az „I Don't Care" kislemezük több mint 100.000 példányban kelt el 2009-ben. Ezt követően a csapat egy kis időre nem munkálkodott együtt, inkább szóló karrierjüket egyengették. Dara kiadta a „Kiss"-t, Bom a „You And I"-t, valamint Minzy se maradt ki a sorból, hiszen CL-lel együtt megjelentették a „Please Don't Go"-t.

2010, kereskedelmi siker

2010. február 9-én a csapat bármi féle előzetes nélkül kiadta a „Follow Me" digitális kislemezüket, később ezt pedig a Samsung Corby telefonjai promóciózására használták. 2010 nyarán a lányok elutaztak Los Angelesbe és Londonba, hogy rögzítsenek pár dalt a lehetséges amerikai debütálásuk érdekében. Ebben segédkezett a Black Eyed Peas tagja, will.i.am is, így sikerült összesen tíz dalt előállítaniuk. A cég bejelentette, hogy még ebben az évben meg fog jelenni a „To Anyone" albuma a formációnak. Az album pár dalát még korábba kiadta kislemez formájában, valamint közzétették a hozzájuk készített videoklipet is. Ilyen például a „Can't Nobody" is, mely a koreai nyelvű mellett angol verziójú is meghallgatható. Végül az album szeptember 9-én a boltok polcaira került, összesen 12 dal található meg rajta. A 2NE1 sikere ezek után csak egyre növekedett. Az Mnet Asian Music Awards-on újra számos díjat zsebeltek be, mint az „Év Legjobb Előadója" , „Az Év Albuma" („To Anyone"), „Legjobb Zenei Videó" („Can't Nobody") és a „Legjobb Női Előadó". Bom külön megkapta a „Legjobb Digitális Kislemez" díját a „You and I"-al.

2011, japán debütálás

A 2NE1 japán debütálását elvileg 2010 decemberre ígérték, ám végül 2011. március 9-én történt meg a "Go Away" dalukkal. A későbbiekben a japán Mezamashi TV ezt a dalt használta főcímdalként. A csapat tervei nem alakultak úgy ahogy szerették volna, szerettek volna fellépni a Music Station-ön Japánban, de a földrengés és a cunami megakadályozta őket. 2011. március 16-án a lányok kiadtak egy első teljes hosszúságú japán albumot, ám promóciózni nem tudtak az ott eluralkodó természeti katasztrófák miatt. A 2NE1 részt vett a Naver Pray For Japan néven futó kampányban, mely a földrengések áldozatai számára lett megrendezve.
Június 19-én a YGE naponta tett közzé teasereket az "I Am The Best" névre hallgató kislemezükről, ami június 24-én jelent meg. A dalhoz forgatott videoklipet szerkesztési problémák miatt három nap csúszással töltötték fel YouTube-ra.

2012, nemzetközi sikerek

A lányok a hivatalos YouTube csatornájukon több betekintést is nyújtottak az "I Love You" kislemezükbe, amelynek klipje 2012. július 7-én lett feltöltve. A lemez pár nap alatt az első helyen végzett a spanyol iTunes elektronikus zenéjének listáján. Pár hét múlva a csoport nyílvánosságra hozta az angol nyelvű "Take The World On" című dalát, melyben a világhírű Will.i.am is közreműködött. Márciusában megjelent a "Scream" című kislemezük, amelynek teljes hosszúságú videoklipjét a japán Avex Group töltötte fel YouTube-ra.

2013, együttműködések

Az együttes 2012-ben már teljes erővel dolgozott második albumuk felvételein, ami az akkor ígért szerint 2013 első felében lesz a boltok polcaira dobva. Február 18-án CL megnyugtatta rajongóikat bejelentésével, miszerint remélhetőleg áprilisban fognak visszatéri, illetve, hogy a fő koncepció még nincs kiválasztva. Március 21-én CL újabb bejelentést tett, miképp a csapat továbbá nem tervez több angol szerzeményt rögzíteni, de a korábban felvett "I Love You" angol változatát hamarosan meghallgathatjuk. 2013. április 16-án Will.i am nyílvánosságra hozta a 2012-ben felvett "Gettin Dumb" dala teljes változatát, mely természetesen angol nyelvű és a lányok is közreműködtek benne. 2013. július 8-án hosszú várakozások után a csapat kiadta a "Falling In Love" kislemezét, melyhez persze videoklipet is forgattak, mely egy nappal a kislemez megjelenése előtt megtekinthetővé vált. Augusztus 8-án piacra dobtak egy újabb "Do You Love ME?" címmel kislemezt. Következő visszatérésük november 20-án történt meg a "Missing You" balladájukkal.

2014 - 2015, világkörüli turné

A 2014-et egy világkörüli turnéval indították, mely márciusban vette kezdetété "All Or Nothing" névvel. A lányok ez évben továbbra se pihentek, hiszen megjelent a második stúdió albumuk február 26-án, a "Crush", mely összesen tíz dalt foglal magába. Az albumon szereplő "Come Back Home" és "Crush" számukhoz videoklipet is forgattak. Május 20-án a csapat évfordulójának alkalmából megajándékozták rajongóikat az albumon szereplő "Gotta Be You" dalhoz készített videoklippel. A stúdió albumnak megjelent a japán nyelvű változata is június 25-én. 2015-ben a csapat inaktív volt, a tagok szóló karrierjükre koncentráltak.

2016 - 2017, szünet és feloszlás

Egy inaktív év után a YG Entertainment szomorú híreket közölt, miszerint Minzy nem újította meg szerződését, ezzel hivatalosan is elhagyva a csapatot. Ekkor a vállalat azzal vigasztalta a rajongókat, hogy trióként fognak tovább dolgozni, ám 2016. november 5-én bejelenttte, hogy a csapat véglegesen feloszlik. A YGE alatt fog tovább munkálkodni CL és Dara, ám Bom nem írt alá szerződést. 2017-ben az immáron dél-korea egyik hanem a legsikeresebb lánycsapata feloszlott, ennek emlékére január 21-én megjelent a "Goodbye" címre elnevezett kislemezük, mely az elmúlt évek örömeit és bánatait foglalja össze néhány percben. 

weboldal | facebook | youtube | instagram | twitter | imdb | soundcloud

írta: sunmi
kiegészítette: bae hee yeon


Sorozatok
2009: Style (cameo szerep)

Filmek
2018: Mile 22 / 22 mérföld (Queen)

TV műsorok
2017: Mixnine
2017: Livin' the Double Life
2016: The Late Late Show with James Corden
2013: Super Match
2013: Enemy of Broadcastings
2013: Running Man (ep. 156)
2013: SBS Incarnation
2013: Beatles Code
2013: Guerrilla Date
2012: Shabekuri 007
2011: 2NE1ZV Season 3 Live: Worldwide
2011: Project Runaway Korea Season 3
2010: 2NE1TV Season 2
2009: 2NE1TV

Videoklipekben való megjelenése
2016: MOBB - Full House 


 

TV műsorok 
2014: Beatles Code 3D
2014: Running Man (195. epizód)
2014: America's Next Top Model CBSTV
2013: Running Man (156. epizód)
2013: DO YOU LOVE ME
2013: Double Park TV
2011: 2NE1TV 3 Live: Worldwide
2010: 2NE1TV 2
2010: Strong Heart
2010: Win Win
2009: Danbi
2009: 2NE1TV


KOREAI

Albumok
2021: Alpha

Középlemezek
2019: In the name of Love

Kislemezek
2021: Wish You Were Here
2020: Hwa
2020: 5Star
2020: Post Up
2019: +I QUIT180327+
2019: +Paradox171115+
2019: +DONE161201+
2019: +REWIND170205+
2019: +THNX190519+
2019: +ONE AND ONLY180228+
2015: Hello Bitches
2014: MTBD
2013: The Baddest Famale
2009: Please Don't Go

ANGOL

Kislemezek
2016: Lifted 
2015: Doctor Pepper

Együttműködések
2021: Epik High ft. Zico - Rosario
2020: Kim Ximya - Looooose Controlla
2020: DPR Ian feat. DPR Live - No Blueberries
2019: PKCZ feat. Afrojack - Cut It Up
2018: Black Eyed Peas - Dopeness 
2016: Will.i.am - Superdope2017: Lil Yatchy - Surrender
2015: PSY - Daddy
2015: Iggy Azalea - Calling / I Found U
2014: Taeyang - Body
2014: Taeyang - Love You To Death
2014: Skrillex - Dirty Vibe
2013: Lee Hi - Rose (SBS, Inkigayo)
2013: G-Dragon - R.O.D (SBS, Inkigayo)
2013: Lee Seung Hwan - Disco (SBS, Super Match)
2013: Icona Pop - I Love It (Mnet Asian Music Awards)
2013: Lee Hyo Ri - Bad Girls (SBS, Gayo Daejun)
2012: Sung Si Kyung - Because I Love You (SBS, Gayo Daejun)
2011: Black Eyed Peas - Where Is The Love (Mnet Asian Music Awards)
2009: G-Dragon - The Leaders
2009: Sandara Park - Kiss
2008: YMGA - What
2008: Uhm Jung Hwa - DJ
2007: G-Dragon - Hot Issue 

Betétdalok
2017: No Better Feelin (My Little Pony: The Movie)


Közreműködések
BIGBANG & 2NE1 - Lollipop
will.i.am & 2NE1 - Take the world on
M-Flo & 2NE1 - She's So
will.i.am & 2NE1 - Getting Dumb

KOREAI

Albumuk
2014: Crush
2010: To Anyone

Live albumok
2014: 2014 2NE1 World Tour: All or Nothing (Live in Seoul)
2012: 2012 2NE1 Global Tour: New Evolution (Live in Seoul)
2011: 2NE1 1st Live Concert (Nolza!)

Gyűjteményalbum
2014: 2NE1 Best Collection

Minialbumok 
2011: 2nd Mini Album
2009: 1st Mini Album

Kislemezek
2017: Goodbye
2013: Falling in Love
2013: Do You Love Me?
2013: Missing You
2012: I Love You
2011: Lonely
2011: I Am The Best
2011: Hate You
2009: Fire 

Promóciós kislemezek
2012: Make Thumb Noise
2010: Don't Stop The Music
2009: Lollipop

DVD-k 
2012: 2NE1 st Global Tour Live 'NEW EVOLUTION' In Seoul
2011: 2NE1 1st Live Concert 'NOLZA' In Seoul

JAPÁN 

Albumok
2014: Crush
2012: Collection

Minialbumok
2011: Nolza 

Kislemezek
2012: Scream
2012: I Love You
2011 Go Away

DVD-k
2014: 2NE1 World Tour 'ALL OR NOTHING' In Japan
201.03.13: 2NE1 1st Global Tour 'NEW EVOLUTION' In Japan
2012: 2NE1 1st Japan Tour 'NOLZA'

Utolsó frissítés: 2022.02.14. 22:10 duracell által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace