Starity

Lee Ji Hyun "Qri"

Lee Ji Hyun Lee Ji Hyun nemzetisége 2608. 184rajongó 8vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 90%
 • stílus: 95%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Lee Ji Hyun
 • Becenév
 • Qri
 • Születési idő
 • 1986. december 12.
 • Születési hely
 • Szöul, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • énekesnő, színésznő és modell
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 162 cm
 • Eredeti hajszín
 • Sötétbarna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Nyilas
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Park Ji Yeon Ham Eun Jung Jeon Bo Ram Park Sun Young Park So Yeon Ryu Hwa Young Lee Ah Reum Kim Da Ni

Lee Ji Hyun életrajza

Lee Ji Hyun 1986. december 12-én született Szöulban, Dél-Koreában.
Tanulmányait a Juyeob Gimnáziumban és az Myungji Egyetemen folytatta, ugyanott, ahol csapattársa Boram is diplomázott.

2009 szeptemberében mint színésznő  debütált a hazánkban is jól ismert Silla királyság ékkövében, ahol Yushin feleségét alakította.
Ezek után más T-ara taggal együtt szerepet kapott a Master of Study című sorozatban, majd a KBS következő drámájában a Southern Trader Kim Chul Soo’s Update-ben már főszerepet kapott.  2011-ben kezdődött a King Geunchogo, amiben Eunjung-gal szerepel együtt.

Érdekességek:
- Hivatalos Instagramja: @qtfreet
- A művészneve azaz Qri a Cutie és a Pretty összerakásából származik.
- Egyedül neki nem volt még rövid haja a T-ARAban való debütálása óta a jelenlegi tagok közül.
- Jiyeon, Hyomin, Boram és Hwayoung (volt-tag) a T-ARA legszebb tagjainak egyikének tartja.
- A T-ARA második legidősebb tagja.
- Senki sem kéri meg Qri-t, hogy segítsen akármiben, mert Jiyeon szerint még járni is lusta.
- Mindent szeret, ami csillog. 
- Első éveiben parókamodell volt.
- Énekes és színészi karrierje előtt modellkedett. 
- Azért debütált énekesként, hogy csilloghasson a színpadon.
- A derékbősége 23 hüvelyk azaz 58,42 cm.
- Szerepelt LG Group és Maybelline New York reklámokban 2009-ben. 

T-ARA

A T-ARA egy 2009-ben debütált jelenleg 6 tagú lánybanda aZ MBK Entertainment alatt. Rajongóik a QUEEN'S-ek Koreában, Japánban a Sweet Treasure-nek hívják őket, Tajvanban pedig Citrine névvel illetik őket.

Tagok
Eunjung (főénekes, vezérrapper)
Hyomin (vezérvokalista, főrapper)
Jiyeon (énekes)
Boram (énekes, rapper)
Soyeon (vezérvokalista)
Qri (vezető, énekes)

Volt tagok
Jiae (vezető, vezérvokalista) (Jelenleg JEVICE tagja)
Jiwon (énekes) (Jelenleg SPICA tagja)
Hwayoung (énekes, főrapper)
Ahreum (énekes, vezérrapper)

Az eredeti 5 T-ARA tag (Jiae, Jiwon, Eunjung, Hyomin, Jiyeon) 3 évig az Mnet Media alatt gyakornokoskodtak. A nevük a tiara szóból származik, hiszen a csapat célja az, hogy a zene királnyői legyenek. 2009 áprilisában megjelentették a Good Person című dalukat, ami a Cinderella Man doramához készült. Nem sokkal később jiyeon a céghez szerződött SeeYa-val és Davichivel kollaborálva megalkotta a Woman's Generation c. szerzeményt, amit májusban hallgathattak meg először az érdeklődök. 

2009 júniusában csapás érte a T-ARA-t, két tagot is elveszített Jiae és Jiwon személyében, mivel a két lány más zenei stílust szeretett volna képviselni. Jiwon 2012-ben debütált a SPICA nevű lánybandában, míg Jiae a JEVICE nevű duóban vált ismertté Hana művésznévvel.
3 új tag érkezett a helyükre: Boram, aki Jeon Young Rok énekes és Lee Mi Young színésznő lánya, Soyeon, aki az SM Entertainment gyakornoka volt, illetve visszalépett a Girls' Generation tagságától, illetve Qri, aki 3 héttel a debütálás előtt került be. A hónap elején a banda az Mnet Mediától a Core Contents Media (később: MBK Entertainment) alügynökséghez került.

A T-ARA 2009. július 29-én debütált hivatalosan a Radio Star talkshow-ban. Első fellépésük az M! Countdownon történt másnap a Lies és Wanna Play? eléneklésével. Az emberekből negatív reakciót váltott ki előadásuk, hiszen sokak szerint "általános iskola-szintű" teljesítményt nyújtottak és nem is énekeltek élőben. A csapat közzé tette, hogy további fellépéseiken az utóbbi nem fog megtörténni. 
Szeptemberben a Supernova Kwangsujával, Jihyukjával és Geoniljávalfogott össze Eunjung, Soyeon, Hyomin és Jiyeon, aminek a termése a TTL (Time To Love) c. szerzemény lett. A 19-i megjelenést követően a zenei listákon első helyezéseket értek el. Októberben a dal 2. verziója jelent meg, ami már mindkét banda összes tagját magába foglalta.

November 27-én a T-ARA első albuma is megérkezett Absolute First Album címmel. A Core Contents Media megszavaztatta a promotált dalt, a közönség a Like the First Time-ot választotta, de ismeretlen okokból mégis a Bo Peep Bo Peep-re esett a választás. December 4-én történt visszatérésük a Music Bank-en. A 24th Golden Disk Awards-on az év újonca kategóriát a 4MINUTE-tel megosztva nyerték.

A lányok első zenei műsoros győzelmüket a Music Bank újévi adásán zsebelték be a Bo Peep Bo Peep-pel. Összesen még négyszer ismétlődött meg a helyzet: még egyszer a Music Bank-en, illetve 3-szor az Inkigayo-n. 2010 januárjában a Like The First Time promócióit is megkezdték, viszont ez hamar végét ért, mivel Soyeont H1N1 vírussal diagnosztizálták.A Mater of Study 7. és 8. epizódjaiban cameoszerepben jelentek meg.

Februárban újramegjelentették első albumukat Breaking Heart névre keresztelve, illetve dalokkal kiegészítve. Két dal külön kislemezt is kapott, ezek voltak az I Go Crazy Because of You és az I'm Really Hurt. Az előbbi a Gaonon első lett, míg az utóbbi harmincegyedik. Március 3-án kézzel fogható lemezként is elérhetővé vált az album és eladásaik a 41 000-et közelítették meg. 

Novemberben a Hello Baby 3. évadában viselték gondját Moon Mansonnak és két öccsének. Első középlemezük a Temptastic előzményeként a Why Are You Being Like This?-t adták ki, míg maga a mini album december 1-jén került kiadásra. Promócióikat 3-án kezdték meg bemutatva az új tagot Hwayoung-ot.

2011 júniusában John Travolta Wannabe c. második középlemezükről új szerzeményt a Roly Poly-t promotálták, amely klipje a 3rd Melon Music Awards-on díjat kapott.  Ennek készült is augusztusban újracsomagolt verziója a Roly Poly in Copacabana.

A Bo Peep Bo Peep japán nyelvű kislemezüket szeptemberben adták ki, ami 40 700 példányban kelt el, és az Oricon listáján az első nem japán lánybandává váltak, akiknek debüt lemezük első helyezést kapott. 

Novemberben Black Eyed c. középlemezük a Gaonon másodikként debütált. Vezető daluk a Cry Cry a Billboard Korea K-Pop Hot 100-ján elsőként jelent meg. A hozzá készült klip 1 millió wont emésztett fel, illetve 30 perc hosszúságú volt a történeti szálnak köszönhetően. 30-án a Temptastic Yayaya-ját adták ki japán verzióban.

Decemberben bejelentették, hogy Hyomin Soyeonnak adja át a vezetői szerepet. Sorrendben ő a 4. vezető, hiszen debütáláskor Hyomin, majd Boram, később pedig Hyomin vette át a feladatot. A banda karácsony alkalmából 3 napos mini koncertet tartott Japánban, ami a  X-mas Premium Live nevet viselte. 23-án a Davichivel összefogva We Were in Love című dalukat adták ki, ami később a Funky Town újramegjelentetett albumon szerepelt. 

2012 januárját a Black Eyed lemez újramegjelentetésével kezdték, és az új kiadás a Funky Town címet kapta. Több, mint 76 000 példány került eladásra. A Lovey Dovey c. szerzeményt promotálták, ami 3 000 000 letöltéssel büszkélkedhet csak Dél-Koreában

Februárban a Forbes Korea összegyűjtötte az év 40 legbefolyásosabb hírességét, a T-ARA tizenhetedikként jelent meg a listán, ami a 3. legnépszerűbb bandaként, illetve a 7. legbefolyásosabb női előadóként tüntette fel.

Áprilisban a Core Contents Media bejelentette azon szándékát, hogy a T-ARA-t 9 tagúvá varázsolja.Május 30-án a 14 éves Dani érkezését jelentették be, aki a csapat új maknae-jévé (legfiatalabb tagjává) vált volna, meg is jelent a későbbi Day By Day dráma verziós klipjében, de végül nem debütált a banda részeként. Június 14-én a 18 éves Areumot mutatták be. 

Június 6-án megjelentették Jewelry Box c. japán albumukat. A  lemez érkezése után megtartották első japán turnéjukat, ami T-ara Japan Tour 2012: Jewelry Box néven futott, és több, mint 40000 résztvevőt számlált.

Július 3-án a Day By Day c. koreai középlemez is megérkezett. Július 7-én léptek fel vele először a Music Core-on, és egy 70 fős zenekar kísérte őket. Areum először lépett fel nagyközönség előtt. 

A T-ARA július 25-én és 26-án Japánban tartott koncertet, amin a lábsérülése miatt Hwayoung csak egy dalt adott elő. A lányok egyike ezt követően az elhatározásról tweetelt Twitteren, míg Hwayoung és ikertestvére Hyoyoung rossz embereket emlegetett. Az internetezők gyanút fogtak, és azt állították, hogy a T-ARA tagok terrorizáják Hwayoungot. A botrány kitörése után, 30-án Hwayoungot a vezetőség eltávolíttatta a csapatból 1 év és 8 hónap tagság után. A cég vezetője azt állította, hogy a lány viselkedése nem pedig a botrány miatt hozták ezt a döntést. A banda hivatalosan szünetet tartott, de mindenki a szóló karrierjét ápolta ebben az időszakban.

Szeptember 3-ra a lányok újravették a szükséges dalokat és Hwayoung nélkül kiadták Mirage című lemezüket, amiről a Sexy Love, illetve a Day & Night című szerzeményeket reklámozták. Az utóbbit Areum, illetve a Gavy NJ Gunjija és Shannon éneklik. 

Október 10-én a japán debütálásuk egy éves évfordulója alkalmából válogatást adtak ki T-ara's Best of Best 2009-2012: Korean ver. címmel, illetve szeptember 26-ra már a Day By Day japán verziója is megérkezett.

2013 márciusában a Bunny Style! című dallal szolgáltak a japán zene kedvelőinek, 10 különböző kiadásban került forgalomba. Áprilisban a T-ARA alcsapatai a T-ARA N4, illetve a QBS alakultak meg.

A T-ARA júliusban a Nippon Budokanban lépett fel második japán albumuk, a Treasure Box érkezését ünnepelve. A lemez 13 dalával együtt augusztusban vált elérhetővé. A koncerten hírdették ki azt is, hogy Qri lesz az új vezető.

Július 10-én Areum elhagyta a bandát, hogy szóló karriert kezdjen. Az augusztusi hónapban a lányok Bikini című kisvideójukat töltötték fel, amiben a Davichi és Skull is megjelenik.

Október 10-én a banda Again-je jelent meg, amely vezető dalát a Number 9-t már a 6-i Hallyu Dream Concert-en hallhatták az érdeklődők. Újracsomagolt változatot kapott ez a CD is, ez volt az Again 1977. Decemberben promotálták a lemezt  a Do You Know Me c. dalt népszerűsítve.

2014. május 13-án a T-ARA 3. japán albuma, a Gossip Girls is letölthetővé vált. 

Szeptember 11-én a koreai rajongók is élvezhették az új And & End-et, a Sugar Free c. dalt választották a nagyközönség számára, ami az első szerzeményük, amit angolul is felvettek. 

Októberben a T-ARA szerződést írt alá a Longzhen Culture Development kínai céggel. November 24-én jelent meg kínai illetve koreai feldolgozásuk a Little Apple c. számról. A fellépéseken Hyomin, Jiyeon, Qri és Eunjung vettek részt.

2015. június 20-án a lányok megkezdték első kínai turnéjukat, amin a 6. évfordulójukat is megünnepelték.
Az évben Hyomin és Eunjung is szóló karriert kezdett. Májusban Eunjung Elsie művésznévvel adta ki I'm Good című, míg Hyomin júliusban Nice Body című CD-jét.

Augusztus 4-én So Good c. középlemezükkel nyűgözték le a közönséget. Míg októberben a banda Sweet Temptation c. websorozata 6 epizóddal szolgált a rajongók számára.

2016. november 9-én a T-ARA újabb középlemezzel bővítette diszkográfiáját. A Remember TIAMO c. dalát promotálják, amivel a támogatóik kitartását szeretnék megköszönni.

2017. március 6-án az MBK Entertainment megerősítette a T-ARA utolsó visszatérését 6 taggal. Viszont SoYeon és Boram végül úgy döntött nem hosszabbítja meg a szerződését a céggel. A többiek decemberig maradnak az MBK-nál.
Június 14-én a megmaradt négy lány adta ki What's My Name? c. lemezét. Június 20-án a The Show-n elnyerték az első helyet, ami ezelőtt több mint 5 évvel történt meg legutóbb.

2018. január 3-án Hyomin megerősítette az Instagramján, hogy Qri, Jiyeon, Eunjung és ő is elhagyták az MBK Entertainmentet.

2020 szeptemberében a banda rövid ideig összeállt. Az MMTG koncertsorozatán a Roly Poly és Sexy Love c. dalaikat adták elő.

T-ARA QBS

Általánosságban
A QBS a T-ARA egyik alcsapata, 2013. április 22-én alakult meg a T-ARA N4 mintájára. A bandanév a csapat tagjait mutatja: Qri, Boram, Soyeon.

Tagok
Qri (vezető, énekes)
Boram (énekes)
Soyeon (vezérvokalista)

A T-ARA N4 kihirdetése után egy hónappal, 2013. áprilisában a T-ARA japán alcspatát is létrehozták QBS néven. Debütálásuk a QBS Special Event-ön történt június 10-én, kevéssel azután, hogy megjelentették első lemezüket június 25-én, a ,,Kaze no youni"-t.  

Szóló karrier
Filmek
[2010] Death Bell 2

Sorozatok
[2010] Giant (alkalmi szerep)
[2011] King Geunchogo

Televízió
[2009.05.25 - 2009.12.22] Queen Seon Duk - Young Mo
[2010] Spy Trader Kim Chul Soo's Recent Condition

Reklámok
[2009] LG Group
[2009] Maybelline New York

T-ARA
Televízió
[2009.08.26] T-ara Ghost Play
[2010.02.03 - 2010.02.10] T-ara World
[2010.02.17 - 2010.04.21] T-ara.com
[2010.10.27 - 2010.12.22] T-ara Dream Girls
[2010.11.16 - 2011.02.31] T-ara's Hello Baby
[2011.12.17 - 2012.03.17] T-ara's Pretty Boys
[2013.04.19 - 2013.10.xx] Princess T-ara

Reklámok
[2009] Nonghyup Apples
[2009] Nene Chicken
[2009] Ambassadors for Science
[2010] Gusto Japan (with Supernova)
[2010] Mentholatum Acnes
[2010] KTF Ever Bubi Bubi
[2010] KTF Ever Mongeul Mongeul
[2010] Z9 Hangame Star Games
[2010] Tedin Water Park
[2010] Morning Glory
[2011] Spris
[2011] iRiver
[2011] Windysoft
[2011] Look Optical
[2011] Shim Ramyun
[2011] Crown Mountain
[2012] Brilliant Chicken

T-ARA
Koreai diszkográfia
Albumok
[2009.12.04] Absolute First Album
[2010.03.05] Breaking Heart

Mini-albumok
[2010.12.03] Temptastic
[2011.06.29] John Travolta Wanna Be (존 트라볼타 워너비)
[2011.08.03] Roly-Poly In Copacabana (코파카바나)
[2011.11.11] Black Eyes
[2012.01.03] Funky Town 
[2012.07.03] Day By Day
[2012.09.04] Mirage
[2013.10.10] AGAIN
[2013.12.02] AGAIN 1977
[2013.12.14] WHITE WINTER
[2014.09.11] AND&END
[2015.08.04] So Good
[2016.11.09] REMEMBER
[2017.06.14] What's My Name?

Remix albumok
[2012.10.15] T-ARA's Free Time In Paris And Swiss
[2014.09.24] EDM Club Sugar Free Edition

Digitális kislemezek
[2009.07.27] Lies
[2010.05.03] We Are the One
[2010.09.29] TWENTYth Urban
[2010.11.23] Wae Ireoni
[2011.02.10] Beautiful Girl
[2011.08.02] Roly-Poly in Copacabana
[2011.09.15] Log-in
[2012.05.23] Bingeul Bingeul 
[2013.08.01] BIKINI
[2014.02.21] FIRST LOVE
[2014.10.07] Sugar Free (DJ Chuckie)
[2014.11.24] Little Apple

Együttműködések
[2009.05.06] SeeYa & Davichi & T-ara - Yeoseong Shidae / Yeongwonhan Sarang 
[2009.09.15] Supernova & T-ara - TTL (Time To Love)
[2009.10.09] Supernova & T-ara - TTL Listen 2
[2010.01.07] SeeYa & Davichi & T-ara - Wonder Woman 
[2011.12.23] Davichi & T-ara - We Were in Love
[2012.09.04] T-ara & Gavy NJ & Shannon - Day and Night
[2015.02.10] T-ara, SPEED, The Seeya, Seung Hee - White Snow

Filmzenék (soundtrack-ek)
[2009.04.30] Cinderella Man Original Sound Track (#3 Joheun Saram Ver. 1)

Japán diszkográfia
Albumok
[2012.06.06] Jewelry Box
[2013.08.07] Treasure Box
[2014.05.14] Gossip Girls  

Best Albumok
[2012.10.10] T-ARA’s Best of Best 2009-2012 ~Korean ver.~

Kislemezek
[2011.09.28] Bo peep Bo peep
[2011.11.30] yayaya
[2012.02.29] Roly-Poly
[2012.05.23] Lovey-Dovey
[2012.11.14] Sexy Love
[2013.03.20] Bunny Style
[2013.07.03] Target
[2013.11.20] NUMBER NINE / Kioku ~Kimi ga Kureta Michishirube~
[2014.03.05] Lead the way / LA'booN

Digitális kislemezek
[2012.01.25] Roly-Poly
[2012.04.25] Lovey-Dovey
[2012.09.26] Day By Day

QBS(Qri, Boram, Soyeon)
Kislemezek
[2013.06.26] Kaze no Youni 
 

Utolsó frissítés: 2021.02.04. 18:06 FruFruChan által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace