Starity

Lee Min Woo (II)

Lee Min Woo (II) Lee Min Woo (II) nemzetisége 8588. 38rajongó 1vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Lee Min Woo
 • Becenév
 • Minwoo
 • Születési idő
 • 1979. július 28.
 • Születési hely
 • Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekes, színész, táncos, dalszövegíró, dalszerző
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 172 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Oroszlán
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Mun Jung Hyuk Lee Sun Ho Kim Dong Wan Shin Hye Sung Jun Jin

Lee Min Woo (II) életrajza

Alapadatok

Teljes név: Lee Min Woo (이민우)
Művésznév: M
Születési dátum: 1979. július 28.
Születési hely: Dél-Korea
Csillagjegy: Oroszlán
Kínai horoszkóp: Kecske
Magasság: 179 cm
Súly: 60 kg
Vércsoport: A
Oktatás: Dae Jhun egyetem
Család: van két testvére
Hobbi: rajzfilm nézés, képregény olvasás, zenehallgatás
Ügynökségek:

SM Entertainment (1998-2003)
Good Entertainment (2004-2007)
M Rising Entertainment (2007-2012)
Liveworks Company (2012-)
Shinhwa Company (2011-)


A kezdetek

Min-woo 1979. július 28-án született Dél-Koreában. Már hamar megmutatkozott tánctudása, ugyanis egy Dicky Ducky nevű csapat tagja volt a Jeonju Képzőművészeti iskolás évei alatt, amellyel megnyerték az Everland táncversenyt is. Bár úgy indult, hogy ő lesz a csapat rappere és énekese, azonban mikor elkezdték megjelentetni az albumokat, inkább a háttérbe vonult, és ő készítette a koreográfiákat.


SHINHWA

A Shinhwa egy hat tagú fiú banda, akik 1998. március 24-én debütáltak. A csapat tagja Eric Mun, Lee Min-woo, Kim Dong Wan, Shin Hye-sung, Jun Jin és Andy Lee. Ők az eddigi leghosszabb ideje fennálló csapat Dél-Korea történetében, és olyan hírnévnek örvendhetnek, mint amilyennek a híres Sechs Kies, g.o.d, Fly to th Sky, Turbo.
Elsőként az SM Entertainment-nél szerződtek le, majd átszerződtek a Good Entertainment-hez 2003-ban.


1998-1999 - A csapat összeállítása, debütálás

Az első tag Shin Hye-sung volt, aki a Venice High School-ban tanult, majd Los Angeles-be utazott egy meghallgatásra.
Andy Lee azután döntött úgy, hogy csatlakozik, miután szülei tiltása miatt a H.O.T-ba nem léphetett be, mondván, hogy még túl fiatal.
Nem sokkal Andy után érkezett Eric, aki a John Burroughs Middle School-ban tanult. Nem sokkal később jött Lee Min-woo is, akit egy SM felderítő talált meg, ugyanis Min-woo megnyerte iskolájának táncversenyét. Majd jött Dong-wan, akit szintén egy felderítő keresett fel. Eleinte nem akart csatlakozni, de egy videó hatására beadta a derekát. Majd utolsóként jött Jun Jin, akit Kang Ta ajánlott be.
A formáció így teljes lett, mind a hat tag készen állt a debütálásra. 1998. március 24-én a Resolver mini albummal. A második kislemez, az Eusha! Eusha egy könnyed album lett, amely megmutatta az 'aranyos énjüket'. Majd jött a Sharing Forever, amely már nem lett annyira sikeres, mint első két albumuk. Azonban az Eusha! Eusha! kapcsán megvádolták őket, hogy a H.O.T.-tól lopták az egészet. A vita annyira elfajult, hogy a csapatot majdnem feloszlatták. Ettől azonban megmenekültek, és folytatták tovább karrierjüket. 1999. április 19-én kiadták a második stúdióalbumukat T.O.P névvel. Az album első helyen debütált a chart listákon. A csapat ekkor már elkezdett távolodni az 'aranyos' képtől, amit addig lefestettek magukról. Ezzel az albummal megnyerték a '1998 Best Music Video from a new male pop-group' díjat.


2000-2001 - Only One, és Hey, Come On!

A csapat harmadik albuma, az Only One 2000. május 27-én jelent meg, amely sikeresebb lett az előzőeknél, ugyanis közel félmillió példányban adták el. Erről az albumról 3 kislemez jelent meg: az Only One, az All Your Dreams, és a First Love. A siker egyre jobban nőtt: ebben az évben 3 zenei díjat is besöpörtek: az SBS Gayo 'Popularity Award'-ját, a KMTV zenei 'Bonsang Award'-ot, és a 'Popular Singers Award'-ot. Ekkor már elkezdték őket összehasonlítani az amerikai fiúcsapatokkal, az NSync-kel, és a Backstreet Boys-zal.
A negyedik albumuk a 'Hey, Come On!' 2001. június 8-án jelent meg, amely a 3. helyen debütált a chart listákon, azonban hamar felkúszta magát. Ennek az albumnak köszönhetően már nem csak Koreában voltak ismertek, hanem lassan a tengerentúlon is megismerkedtek velük. Az Only One gótikusabb hangulata helyett ez az album visszafogottabb volt. Bár népszerű volt a szám, Andy egy vitába keveredett ugyanis állítólag átírta a dalt egy tájváni fiúbandának, az Energy-nek.


2002-2003 - Perfect Man, Wedding, és az SM elhagyása

2002-ben sem lustálkodtak a fiúk, ugyanis már január 31-én megjelent új válogatás albumuk a My Choice, amely a tagok kedvenc dalait tartalmazta. Néhány hónappal később újabb stúdió albummal rukkoltak elő, amely a Perfect Man nevet kapta, és március 29-én kerültek a polcra. 2002 vége felé a fiúk egy rekordot döntöttek meg: már ekkor ők voltak a zeneipar legrégebbóta fennálló fiú bandája. Ezután kiadták a Wedding című albumukat, amely a hatodik volt a sorban.
Ahogy várható volt, a szerződésük lejárt az SM Entertainmenttel. Ezzel nem volt probléma, azonban amikor az SM felajánlotta az új szerződést, a tagok nem írták alá. Ennek az volt az oka, hogy az SM mindenkit le akart szerződtetni, kivéve Dong-want. A fiúk egy csapatként akartak tovább menetelni, de miután az SM nem akarta mindegyiküket leszerződtetni, átváltottak a Good Entertainment-re. Ez nem ment zökkenő mentesen, ugyanis az SM elakarta venni a nevüket, de a fiúk bíróságra vitték az ügyet, amelyet meg is nyertek, így maradhattak együtt, Shinhwa-ként. Miután a Good Entertainment-tel aláírtak, egy ideig nem jelentettek meg albumot, hogy a szóló karrierjükkel is foglalkozhassanak a tagok.
2003. december 30-án kiadtak egy újabb válogatás albumot Winter Story 2003-2004 címmel.
2003-ban, a szóló karrierjük előrébb került a tagoknál. Min-woo 'M'-ként kezdett szólókarrierbe, és adta ki első albumát az 'Un-touch-able' címmel, Hye-sung Kangta-val és Lee Ji-hoon-nal dolgozott együtt, míg Jun Jin elkezdte színészi karrierjét a Forbidden Love drámával.


2004-2005 - Good Entertainment és a Daesang díj

Az első albumuk a Good Ent.-nél a Brand New volt. Ez az album az előzőekhez képest nagy áttörést jelentett a csapatszámára. Az albumról 4 kislemez is megjelent, az Angel, az Oh!, a Crazy, és a címadó dal. 2004. december 10-én a csapat elnyerte a Daesang for Best Artist of The Year díjat. Néhány héttel később a 2004 SBS Gayo Daejun Awards-on még 2 díjat tudhattak magukénak. Csak ebben az évben 13 díjat gyűjtött be magának a csapat. A csapat egy nyári tábort szervezett, amelynek keretein belül több ázsiai országból várták a rajongóikat, akik néhány napot együtt tölthettek kedvenceikkel.
A csapat a Brand New után egy újabb változáson ment keresztül. Már nem azok a vagány, színeshajú srácok voltak a képernyőkön, hanem öltönyökbe bújt úriemberek. Elhagyták a hajfestéseket, és ezek után saját hajszíneikkel jelentek meg, ill. rövid hajuk lett, amely szintén szokatlan volt ekkoriban, hiszen mindenki hosszú hajat növesztett magának a férfiak körében. A csapat komoly munkát végzett, hiszen a dalaik közül mindet saját maguk írták. Eric írta a rap részeket, majd Min-woo a többit írta meg. Ilyen volt például az 'All of My' az 'Oh', és a 'U'.
2005-ben szinte egész évben szünetelt a csapat, hiszen az elmúlt években rengeteget dolgoztak a rajongók részére, még is két lemezük is megjelent: a 'How Do I Say' és a 'Hey Dude!'. év végén pedig egy új válogatás albummal jelentkeztek, amely a 'Winter Story 2004-2005' címet kapta.


2006 - A 8. album a State of the Art és az első ázsiai túrné

2006. január 14-én a csapat meghosszabbította szerződését a Good Entertainment-tel újabb 3 évre, majd március 24-én kiadták a 8. albumukat, amely a 8. évfordulójukra készült el pontosan. Ez az album a State of the Art címet viseli. Április 15-én megkezdték a visszaszámlálást az első japán koncertig. Miután megkezdték a túrnét megjelent az első japán nyelvű albumukat Inspiration címmel. Ezután igazán belevetették magukat a túrnéba, és felléptek többek között Kínában, Szingapúrban, Hong Kong-ban, Thaiföld-ön.


2007 - Szóló tevékenységek, 9. és 10. évforduló

2007 a tagok szólókarrierjéről szólt. A csapat szünetet tartott munkásságában, azonban a tagok különböző cégeknél szerződtek le: Min-woo az M Rising-nál, Andy a New Dream Entertainment-nél, Jun Jin a JF Story Entertainment-nél, Dong-wan az H2 Entertainment-nél, és Eric a Top Class Entertainment-nél. Dong-wan ki is adta hamarosan az első albumát, míg Min-woo a harmadik albumát jelentette már meg U.S. címmel. Bár ők énekesi karrierjükkel foglalkoztak Eric egy drámában szerepelt eközben, a Que Sera, Sera-ban. Ő az egyetlen tag, aki nem zenei szóló karrierbe kezdett, de azt mondta, hogy ez a lehetőség még fennáll.
Ugyan nem volt várható, hogy kiadnak egy albumot, de megjelent egy újabb válogatás albumuk a Winter Story 2007. A csapat a jubileumi évforduló kapcsán egy kilencedik album is megjelent, amely a Volume 9 címet kapta.
A szólókarrierjük tovább szárnyalt, és Dong-wan a második, Jun Jin első, Hye-sung a harmadik ill. Min-woo szintén harmadik stúdióalbumát adta ki.


2008-2011 - Kötelező katonai szolgálat

2008. októberében a csapatból elsőként Eric vonult be katonai szolgálatra, majd novemberben Dong-wan is bevonult. Jun Jin 2009. októberében állt be, 2010. január 11-én Andy és utolsóként Min-woo vonult be 2010. februárjában. Hye-sung-ot mentesítették akkor a szolgálat alól, a folyamatos térd sérülései miatt, amelyeket 2001-es koncertjeik során szerzett. Végül 2012-ben mindannyiuk hivatalosan is leszerelt.


2011-2012 - A Shinhwa Company és a The Return

2011. július 1-jén megalapították a Shinhwa Company-t ezáltal ők lettek az elsők, akik saját ügynökségük alatt tevékenykednek. A társaságon belül Eric és Min-woo vezérigazgatók, míg a többiek részvényesek lettek. Ez a cég azért jött létre, hogy míg szólóban tevékenykednek, addig az együttes is megmaradhasson. 2012. március 5-én bejelentették a csapat visszatérését egy új stúdióalbummal, amely a The Return nevet kapta, és március 23-án jelentették meg hivatalosan. Később megkezdték a 2012 Shinhwa Grand Tour-t Szöulban.


2013-2014 - 15., 16. emlékkoncert és a The Classic

2013. januárjában újabb stúdió album megjelenését várhatták a rajongók, amely a The Classic nevet kapta. A csapat ezzel egyidőben bejelentette az emlékkoncerteket, amelyeket a fennállásuk 15. és 16. évének alkalmából szerveztek meg. Az első a 2013 Shinhwa 15th Anniversary Concert: The Legend Continues névvel kezdődött. A jegyek erre a koncertre rekord idő alatt keltek el, és közel 300.000 embert vártak a két nap alatt.
Bár már januárban bejelentették a visszatérést, csak május 1-jén lett hivatalos, és 16-án került a polcokra az új album. Az albumról a This Love kapott egy music video-t is, amellyel 8 első helyet nyertek különböző zenei show-kban.
2014. február 13-én a 16. évfordulós koncertek helyszínei is terítékre kerültek. A koncert túrnét jelképesen azon a helyen kezdték meg, ahol 2001-ben elkezdték. Andy-nek egy szerencsejáték botrányból is kijárt, ami miatt nem lépett fel a tagokkal. Azonban az utolsó 2 fellépésen megjelent, hogy a rajongóiktól bocsánatot kérjen. Min-woo bejelentette, hogy októberben egy új albumra várhatnak a rajongók.


2015 - Visszatérés és comeback

2015. januárjában újabb album bejelentés következett, amely az SBS Inkigayo műsorának keretein belül történt. Az albumot február 26-án jelentették meg We címmel. A We megjelenése után a Sniper kapott egy zenei videót, amely hamar a rajongók kedvence lett, és 2 hét alatt elérte az egymilliós  megtekintést.


2016 - A 13. album - Unchanging

2016. októberében a csapat újra hallatott maga felől. Bejelentették ugyanis a következő, sorban a 13. albumuk érkezését, amely az Unchanging névre hallgat. Az albumot két részben adják ki: az első részét novemberben, a másodikat pedig januárban. A további tervek szerint december 17-18 között koncertet is adnak. Ám a rajongók meglepetésére egy meglepetés dalt is kiadtak: a She Said-et október 22-én.


Fanklub

Mikor megjelent a 12. albumuk, ideje volt egy nevet adni a rajongó táboruknak. Mivel a naracssárga színt már a debüt óta használták, így a hivatalos színük is ez lett. A tagok a szóló koncertjeik során is narancssárga lufikat, fény-botokat és egyéb kiegészítőket bocsátanak a rajongók számára.

Név: Shinhwa Changjo
Szín: Narancssárga


Szóló karrier

Amikor a Shinhwa elhagyta az SM-et és átszerződött a Good Entertainment-hez, Min-woo megkezdte szólókarrierjét, elsőként a csapatból. 2003. novemberében kezdte meg a szólókarrierjét, és színpadi névként az 'M'-et használja. Az első albuma az Un-Touch-Able volt, amely közel 100.000 példányban kelt el. 2004. augusztusában jelent meg az első Good Entertainment alatt készült albumuk a Brand New. Ez idő alatt Lee már felvette következő dalát, az 'If you...'-t 2005. márciusában. Ez nem lett nagy áttörés. Lee ezután még aktívabban promottálta az If you...-t, amelyhez egy intro dancet is összerakott. Mikor Hyesung kiadta az első szóló albumát Lee pihenőt tartott, hogy ne akadályozza Hyesung bemutatkozását, és ne versengésnek látszon. 2005. októberében kiadta második szóló albumát az Ilnd Winds. Eredetileg két változatban jelent meg, és az album kisebb képekben mutatta meg Lee szexis oldalát: sok képen mutatta meg izmos felső testét, valamint néhány képen igencsak kivetkőzött magából. A képek után egy videót is készített a Bump!!! című dalához, amelyben szintén a szexis énjét mutatta meg. A Good Ent. kihasználta az album sikerét, és megjelentetett egy új verziót az albumból, amely inkább egy újra csomagolt verziója volt egy bónusz track-kel. Ez a 'Girl Friend edition' volt, amelyről a Girl Friend egy single-t kapott. Ez a szám leginkább a lírikus vonalakat követi, és egy elveszett szerelemről szól. Lee ezzel a számmal az érzékenyebb énjét mutatta meg, amely mégis kicsit durva maradt. A Girl Friend-nek hála az album közel 4 hónapig a listákon volt, és 120.000 példány fogyott belőle. 2006.-ban elindult első szóló túrnéjára, ami az M's Girl Friend nevet viselte, és január 14-15 között került megrendezésre, és nyáron ki is adták DVD-n. 2006. nyarán Lee a színészi karrierbe is belekóstolt, és szerepelt a Wontak's Angel-ben, majd visszatért a csapathoz, és kiadták a 8. albumukat, majd megkezdték a koncert túrnét is. 2007-ben Lee egy saját ügynökséget alapított az M Rising Entertainment-et, amely a szólókarrierjét egyengeti, miközben ő továbbra is a Good Entertainment-tel dolgozik együtt a csapat miatt. 2007. januárjában részt vett a Hallyu Fesztiválon Osakában, ahol csapattársa Jun Jin és a H.O.T-os KangTa-val. Lee június 24-én Lee részt vehetett Christina Aguilera Szöul-i koncertjén. Állítólag Aguilera kapott egy videó összeállítást a koreai szervezőktől, hogy válassza ki a legjobbat közülök. 2007. júliusának közepén Lee kiadta harmadik albumát az Explore-t, ami R&B-Dance stílust követett. Bár azt tervezte, hogy az USA-ban is kiadja a CJ Music és a CJ Entertainment globális hálózatával, ez nem sikerült, így csak Koreában jelent meg. 2008-ban megjelent az első single az albumról, amely a Stomp volt. A második single a The M Style is igazán népszerű lett, bár hamar felkapaszkodott a listákon, de nem volt akkora sikere, mint elődjeinek. 2008. februárjában kiadta első mini albumát a Reason-t, hogy egybe essen a Valentin nappal, és a White Day-jel. Mivel ez korlátozott példányban jelent meg, kevesebb, mint egy hónap alatt elfogyott a 13.000 példány. Két kislemeze jelent meg, a Just One More Night, és a Believe in Love. 2009. júniusában visszatért egy újabb mini albummal, a Minnovation-nal. 2010. januárjában az ügynöksége bejelentette, hogy Min Woo egy súlyos autóbalesetet szenvedett még decemberben, melyben komoly és tartós sérüléseket szenvedett, de azóta már jól van, és otthon lábadozik. Februárban azonban visszatért és egy koncertet adott M's Suite Room névvel. 2010. február 25-én besorozták a 24 hónapos kötelező katonai szolgálatra, majd 2012. március 2-án hivatalosan is leszerelt. 2011. július 1-ján Lee társ-vezérigazgatója lett Eric mellett a Shinhwa Company-nak, amely egy közös vállalat a csapat tagjainak. 2012. augusztusában Lee egy zsűritagként szerepelt egy kínai tehetségkutató showban. Szeptemberben Lee csatlakozott Shin Hye-Sung-hoz, és együtt léptek fel a West Bank zenei fesztiválon. 2012. novemberében egy szerződést írt alá a Liveworks Entertainment-tel, ahol ekkor már Dong-wan és Hye-sung is aláírt. Lee egy karácsonyi koncertet adott, amelyre mind a 4000 jegy elkelt már november 2-án, mindössze néhány perc alatt. 2013. május 16-án a Shinhwa megjelentette 11. stúdióalbumát, amelyről négy dalt is a 'That's Right', 'New Me', 'Hurricane' és az 'I Give You'-t. Majd csatlakozott a Dancing Nine danceshow-hoz, mint zsűritag. 2014. januárjában bejelentették, hogy Min-woo egy újabb mini-albumot ad ki szólókarrierjének 10. évfordulójának alkalmából.


Érdekességek

► Ő kezdett elsőként szólókarrierbe.
► AZ SNSD Yuri-jának rajongója.
► Volt egy kapcsolata a műsorvezető, és színésznő Amy-vel, de haragban váltak el.
► Két színésznőnek is udvarolt: Seo Ji Young-nak és Shin Ae-nak.
► Már többször is legjobb táncosnak titulálták.
► 2016. június 28-án részt vett a Flower Boy Bromance-ban, ahol a BTS-es JungKook-kal is találkozott. Bár 18 év korkülönbség van köztük, mégis nagyon jó barátságot kötöttek, és úgy tekint  JungKook-ra mint az öccsére.
► 2015. július 18-án a modell Go So Hyun-nal hivatalosan is összejöttek, ám december 17-én el is váltak. 

Írta: Angel 

Filmek

Me Ri, Dae Gu's Attack and defense Battle (2007)
Banjun Drama (2005)
Nonstop 5 (2005)
Nonstop 2 (2001)

SHINHWA

Stúdió albumok

Koreai

Resolver (1998)
T.O.P (1999)
Only One (2000)
Hey, Come On! (2001)
Perfect Man (2002)
Wedding (2002)
Winter Story (2003)
Brand New (2004)
Winter Story 2004-2005 (2004)
State of The Art (2006)
Volume 9 (2008)
The Return (2012)
The Classic (2013)
We (2015)
Unchanging (2016)

Japán

Inspiration #1 (2006)


Válogatás albumok

Koreai

My Choice (2002)
Winter Story 2003-2004 (2003)
Winter Story 2004-2005 (2004)
Winter Story 2006-2007 (2007)
Winter Story 2007 (2007)

Japán

Perfect (2002)
Best of Shinhwa 2001-2003 (2003)
Precious: Essential Collection (2005)

Taiwani

Best Hits Collection 1998-2003 (2003)


Single-k

Resolver (1998)
Eusha! Eusha! (1998)
Sharing Forever (1998)
T.O.P (1999)
Yo! (Brat Report) (1999)
Only One (2000)
All Your Dreams (2000)
First Love (2000)
Wedding March (2000)
Hey, Come On (2001)
Wild Eyes (2001)
Wedding (2001)
Addiction (Deep Sorrow) (2001)
My Life Style (2002)
Perfect Man (2002)
I Pray 4 U (2002)
Young Gunz (2004)
How Do I Say? (2004)
Brand New (2004)
Fever (Crazy) (2004)
Oh! (2004)
Angel (2004)
2gether 4ever (2004)
Hey, Dude (2005)
Once in a Lifetime (2006)
Throw My Fist (2006)
You're My Everything (2006)
We Have the Sun in Our Hearts (2006)
Just One More Time (2008)
Run (2008)
Evidence (Destiny of Love) (2008)
Venus (2012)
This Love (2013)
Memory (2015)
Sniper (2015)


Szóló albumok

Stúdió albumok

Un-Touch-Able (2003)
IInd Winds (2005)
Explore M (2007)
M Rizing (2008)


EP-k

The Sentimental Reason (2008)
Minnovation (2009)
M+Ten (2014)


Single-k

Rain (2003)
Just One Night (2003)
If You... (2005)
Last, First Kiss (2005)
Bump!!! (2005)
Girl Friend (2005)
Sometimes (2005)
Stomp (2007)
The 'M' Style (2007)
Don't Trust Men (2008)
Minnovation (2009)
Taxi (2014) 

Utolsó frissítés: 2016.11.29. 18:06 Angel által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace