Starity

Lee Tae Min

Lee Tae Min Lee Tae Min nemzetisége 358. 1080rajongó 100vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 99%
 • szimpátia: 99%
 • Születési név
 • Lee Tae Min (이태민)
 • Becenév
 • Tae, Taem, Minnie, Handy Boy, Mushroom, Magic Hands, Maknae, Fairy Prince
 • Születési idő
 • 1993. július 18.
 • Születési hely
 • Dongbong-gu, Szöul, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekes, Táncos, Színész
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 179 cm
 • Eredeti hajszín
 • Sötétbarna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Rák
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • BoA Kim Ki Bum (II) Kim Jong Hyun Choi Min Ho Lee Jin Ki Jessica Jung Lee Soon Kyu Lee HyukJae Cho Kyu Hyun Kim Hyo Yeon Song Qian Shota Matsuda Henry Lau Son Na Eun Kim Jong In Lu Han Byun Baek Hyun Kim Won Shik Park Ji Min Kang Seul Gi Lee Tae Yong Ten Chittaphon Mark Lee Kim Moon Kyu Ha Sung Woon Huang Xu Xi

Lee Tae Min életrajza

이태민

Korai évek
Lee Tae Min 1993. július 18.-án látta meg a napvilágot Szöul városában, Dél-Koreában. Családját tekintve szülein kívül van még egy idősebb fiútestvére. Tae Min tanulmányait illetően kezdetben a Hanlim Multi Művészeti Iskolába járt, majd középiskolai éveit a Chungdam Középiskolában végezte el. Gyermekkorában legszívesebben pilóta szeretett volna lenni, ám hatodikos korában már inkább a tánc iránt érdeklődött. Az ifjú tehetség ugyanis nagyon sokat nézte a világszerte ismert amerikai előadót, az úgynevezett „pop királyt” Michael Jacksont, kit nagyon tisztelt s példaképeként tekintett a legendás művészre.

Alig telt el néhány év szülei hamar felfedezték legkisebb gyermekük tehetségét, így 2005-ben elvitték az SM Entertainment, SM Open Weekend Audition Casting nevezetű meghallgatására, ahol egyből felvették gyakornoknak. 2008. május 25.-én az SBS által vetített Inkigayo című műsorban hivatalosan is debütált az ügynökség új öt főből álló fiúcsapatának, név szerint a SHINee legfiatalabb tagjaként. Bemutatkozó szerzeményük Replay néven került nyilvánosságra. Tae Min ekkor még csak mindössze 14 éves volt.

2012 februárjában érettségi bizonyítványt szerzett, ám az ünnepségen már nem tudott részt venni a csoporttal való tevékenységeik miatt. Jelenleg a Myongji Egyetemen tanul Musical és Film szakon.

Egyéni tevékenységei
Egy évvel a csapat bemutatkozása után, már színészi adottságait is megfitogtathatta, ugyanis felkérést kapott az MBC által sugárzott ’Tae Hee; Hye Kyo; Ji Hyun!’ névre keresztelt műsorban, ahol Lee Jun Su karakterét formálta. Ezt követően 2011 októberében már az MNet egyik sorozatában tűnt fel, mely ’Moon Night 90’ néven került nyilvánosságra. Az újdonsült darabban Kim Sung Jae szerepét alakította, valamint a drámában nemcsak Tae Min, de egyik csoporttársa Kim Ki Bum, művésznevén „Key” is részt vett. Ezután egy kisebb műsorban is feltűnt, mely a High Kick!3 nevet hordozza. Januárban újabb felkérésben részesült immár egy koreai animációs filmben, a ’The Outback’-ben ahol, a főszereplő Jhonny hangját adta. Továbbá nemcsak Ő, de a Girl’s Generation-ből ismert „Sunny” is kapott egy karaktert.

Még ez év szeptember 19.-én jelent meg első szóló slágere, „U” néven, mely a ’To the Beautiful You’ című dél-koreai sorozat betétdala. A következő hónapban az SM Entertainment egyik szóvivője jelentette be az örömhírt miszerint hamarosan létrejön egy különleges tánccsoport, a ’Younique Unit’, akik a Hyundai egyik reklámjában fognak segédkezni. Az együttes hat főből áll, melyet Tae Min (SHINee), Lee Hyuk Jae „EunHyuk” (Super Junior), Henry Lau (Super Junior M), Kim Jong In „Kai” (EXO K), Kim Hyo Yeon (Girl's Generation), valamint LuHan (EXO M) fog alakítani. Az újdonsült formációnak csupán egy slágere jelent meg, ’Maxstep’ néven. A dalhoz tartozó kisfilm október 17.-én töltődött fel a világhálóra. 

2013-ban a híres dél-koreai énekesnő BoA debütáló, Disturbance névre keresztelt videoklipjében tűnt fel. A kisfilmben a megszokottnál eltérően, Tae Min egy teljesen új, sokkal férfiasabb oldalát mutatta meg. Áprilisban az SM Entertainment egyik szóvivője jelentette be, hogy a fiatal tehetség részt vesz a We Got Married című műsor legújabb évadában, Son Na Eun (Apink) partnereként. Ezt követően, a Super Junior-ból ismert Kyu Hyun-nal karöltve, Henry-nek segédkezett, az előadó Trap névre keresztelt szóló mini-albumában. Ez a kislemez 2014. június 7.-én került nyilvánosságra. Decemberben a Prime Minister and I néven ismert sorozat, Footsteps néven elterjedt filmzenéjét énekelte fel, melyet Kim Jung Bae szerzett.

2015. február 3.-án az SM Entertainment erősítette meg a hírt, miszerint Tae Min is részt vesz a Match Made in Heaven Returns című  valóság showban. Két hónap elteltével 14.-én a JTBC által sugárzott, Off to School néven elterjedt műsorban tűnt fel, más hírességgel karöltve. Június 1.-én a KBS2 egyik sorozatához, a 'Who Are You: School 2015' -höz énekelte fel csapattársával, Kim Jong Hyun-nal, a 'The Name' névre keresztelt duettet. A dal harminchatodik helyen debütált a Gaon Digital Chart listáján.

2017 augusztusában látott napvilágot a hír, miszerint szeptemberben megérkezik az előadó első japán drámája, a Final Life: Even if You Disappear Tomorrow. A mű az Amazon Prime Video eredeti japán alkotása, egy bűnügyi dráma, melyet Masatoshi Kurakata és Takeshi Maruyama rendezett. A drámában nemcsak Tae Min, de egy japán híresség Shota Matsuda is szerepet kapott. Ezen kívül a főcímdalt, név szerint a What's This Feeling-et is a koreai popénekes énekelte fel.

2019. augusztus 7.-én az SM Entertainment egyik szóvivője osztotta meg az örömhírt, miszerint hamarosan a Capitol Records-al közösen létrehoznak egy újabb különleges, úgynevezett "K-Pop szuper-csoportot", kiknek a "SuperM" nevet adták. Az újdonsült csapatot összesen hét ismert férfi előadó alkotja, mint Ten Chittaphon (NCT), Lee Tae Yong (NCT), Huang Xu Xi"Lucas" (NCT), Mark Lee (NCT), Byun Baek Hyun (EXO), Kim Jong In"Kai" (EXO) és Lee Tae Min (SHINee). A SuperM promóciói ez év októberében vette kezdetét. Az újonnan létrejött együttes ezúttal nem Ázsiában, hanem az Amerikai Egyesült Államokban szeretne helyt állni.

Szóló Karrier

2014-2015: Szóló debütálás; Ace:Danger
2014. július 25.-én az SM Entertainment egyik szóvivője jelentette be az örömhírt, miszerint a SHINee legfiatalabb tagja is lehetőséget kap szóló karrierje kibontakoztatására. Ezt követően augusztus 11.-én már az első előzetes kisfilm is felkerült a világhálóra. Öt nappal később pedig már a teljes kislemez is elérhetővé vált, Ace néven. A szerzemény összesen hat zeneszámot tartalmaz, melynek vezető dalához (Danger) videoklip is készült.  Utóbb említett slágerét az amerikai koreográfus Ian Eastwood, valamint az SM BeatBurger csapata koreografálta. A fiatal előadó annak érdekében, hogy elsajátítsa ezeket a lépéseket Los Angelesbe utazott. A mini-album névadó dalával, továbbá Danger című zeneszámával, augusztus 15.-én lépett fel először, a Music Bank színpadán. Első sikerélményét e hónap 29.-én szerezte, a Music Bank című műsorban.

2016. Press It: Press Your Number;Drip Drop
2016. január 14.-én erősítette meg az SM ügynökség, Tae Min hivatalos visszatérését. Emellett azt is elárulták, hogy az ifjú tehetség hamarosan kiadja első önálló stúdióalbumát, mely Press It néven lát napvilágot. A bejelentést követően február 16.-án töltötték fel az új szerzemény előzetes videóját, valamint néhány provokatív jellegű fotó is nyilvánosságra került. Két nappal később újabb hír jelent meg, miszerint nemcsak az album névadó dalához, de a vezető dalhoz is fog tartozni egy kisfilm. Majd február 21.-én hivatalosan is elérhetővé vált a lemez vezető dalához, a Drip Drop-hoz készített különleges performance, azaz koreografált táncos videoklip. Ennek érdekessége, hogy nem egy stúdióban, hanem a sivatagban forgatták.

A következő nap, napvilágot látott a második kisfilm, melyet az album névadó Press Your Number névre keresztelt dalához készítettek. Az újonnan kiadott szerzemény érdekessége, hogy az amerikai előadóművész, Bruno Mars, 'Press It' slágerének koreai átdolgozása. Ezen kívül a dalhoz, még két külön táncos videó is készült. Az ezt követő nap jelent meg a teljes album, a rajongók nagy örömére. Tae Min színpadi debütálására újdonsült szerzeményével, február 25.-én került sor az M!Countdown színpadán, ahol nemcsak Drip Drop című slágerével rukkolt elő, hanem még Soldier néven elhíresült zeneszámát is előadta. Március 1.-jén, a The Show című műsor keretein belül zsebelte be első győzelmét újdonságával.

Alig telt el három hónap, de a fiatal énekes már újabb visszatérésére készült, ugyanis 2016 nyarán hivatalosan is letette szóló debütálását, ezúttal Japánban. Az új sláger július 5.-én került fel az előadó YouTube csatornájára, a hozzá tartozó videóval, mely a Sayonara Hitori nevet hordozza. Szintén még e hónap 27.-én a dalhoz tartozó teljes mini-album is nyilvánosság elé került, ugyan ezen a néven. Majd augusztus első hetétől már a sláger koreai verziójának, név szerint a Goodbye-nak népszerűsítését is megkezdte a különböző zenei műsorokban.

2017-2018: Flame Of Love; Off-Sick
2017 júliusában rendezték meg az énekes első japán szólókoncertjét a Budokan arénában, Tokióban. Az esemény összesen 28 000 rajongót vonzott, ami annak is köszönhető, hogy még az esemény előtt Tae Min kiadta legújabb japán nyelvű szóló dalát, a Flame Of Love-ot. A következő hónapban ismét megrendezésre került, immár első hazai koncertje, az Off-Sick, mely három napon át zajlott és 12 000-es számú közönség gyűlt össze.

2017. október 16.-án pedig napvilágot látott a fiatal tehetség második koreai stúdióalbuma is, melyet MOVE névre kereszteltek. A szokásokhoz híven, a lemez névadó slágeréhez természetesen egy kisfilm is készült, melyhez két különleges performance videó egy szóló, valamint egy duó változat is tartozik. Az újdonsült szerzemény összesen kilenc zeneszámot tartalmaz, köztük a nyáron megjelent Flame of Love koreai verzióját. Az albumon szereplő Heart Stop című dalban, még a Red Velvet egyik énekesnője Kang Seul Gi is közreműködött. Az újonnan megjelent szerzemény dobogós második helyen debütált a Gaon Album Charton és harmadikként a Billboard Worlds Albums Charton.

December 10.-én jelent meg a MOVE újracsomagolt változata Move-ing címmel. Az új szerzemény négy slágert tartalmaz, melynek vezető, Day&Night névre keresztelt dalához, egy kisfilm is készült. A fiatal tehetség ebben a hónapban lépett volna fel az éves KBS Song Fesztiválon, ám csapattársa tragikus halála miatt, mégsem tudott részt venni az eseményen. 2018. November 5.-én adta ki harmadik teljes és egyben első japán stúdióalbumát.

2019: WANT; Famous
2019. Januárjában az SM Entertainment egyik szóvivője osztotta meg az örömhírt, miszerint Tae Min február 11.-én adja ki második mini-albumát, mely WANT néven lesz megtalálható. Ezt követően folyamatosan töltődtek fel a koncepciós képek, valamint két előzetes videó is felkerült az SMTOWN hivatalos YouTube csatornájára. Majd a bejelentéshez híven, dél-koreai időszámítás szerint délután 18:00-kor már a teljes kisfilm is elérhetővé vált. Az újdonság a megszokottól igen eltérő műfajt képvisel, ugyanis látványvilágában az úgynevezett űr diszkó koncepcióban készült. Míg a dal hangzása ismét pörgős, melyet a folyamatos ritmikus mély vonal, valamint a rúgóhullámok alkotnak.

Az új videó mellett a várva várt lemez is kikerült, a hazai boltok polcaira. A szerzemény összesen hét zeneszámot tartalmaz, köztük a vezető és egyben névadó WANT című slágert. Újdonsült koreai kiadásával ismét felkerült a Billboard különböző listáira, többek között a World Albums Chart-ra, ahol negyedik pozícióban végzett. Ennek köszönhetően új önálló rekordot döntött, ugyanis ötödik helyezésben részesült a Heatseekers Abums jóvoltából. 

Öt hónap elteltével látott napvilágot a hír, miszerint a fiatal tehetség hamarosan kiadja legújabb japán nyelvű alkotását, melyet 'Famous' névre kereszteltek. Néhány nap múlva, július 24.-én már az első előzetes rövidfilm is felkerült a világhálóra, a UNIVERSAL MUSIC JAPAN által. Míg a következő nap az újdonsághoz tartozó második kisvideó került nyilvánosságra. A bejelentéshez híven július 26.-án jelent meg a mini-album névadó dalához tartozó kisfilm. A teljes szerzemény viszont csak kilenc nappal később vált elérhetővé digitális formában. 

2019. augusztus 8.-án már a kliphez tartozó performance  videó is feltöltődött az előadó hivatalos japán csatornájára.  Húsz nap elteltével az újdonsült alkotás immár fizikailag is kikerült a koreai boltok polcaira az EMI Records és a Universal Musiv Japan jóvoltából.

Díjak:
/2013/ MBC Entertainment Awards
/2013/ Star Of The Year
/2013-2014/ We Got Married

Érdekességek:
⊱ Egyesek furcsállhatják, de Tae Min nem szereti, ha azt mondják rá, hogy aranyos és szép, mert sokkal inkább akarna férfiasabb lenni.
⊱ Sosem felejt el mosolyogni.
⊱ Kisgyerekként rendőr vagy pilóta szeretett volna lenni.
⊱ Állítása szerint sosem volt egy lázadó típus.
⊱ Az ételeknél elég válogatós, de a marha steak a kedvence.
⊱ Különösen odavan a horrorfilmekért.
⊱ Szokott magában beszélni.
⊱ Tae Min szabadidejében leginkább zenét hallgatni és táncolni szeret
⊱ 2007-ben, Pekingben tanulta meg a kínai nyelvet, mellyel azóta is szívesen kommunikál, amikor csak lehetősége van rá.
⊱ Az általános iskolában tanult meg zongorázni.
⊱ Tae Min katolikus vallású, gyakran visel rózsafüzért is a jobb kezén és templomba is szokott járni.
⊱ Példaképeként tekint Michael Jackson-ra akinek munkássága miatt kezdett élénken érdeklődni a tánc iránt.
⊱ Mindig szerényen viselkedik, ez adódhat abból, hogy az ügynökséghez kerülése előtt szegényes és nélkülöző életmódot kellett éljen.
⊱ Eleinte Onew segített neki az éneklés tanulásában.
⊱ Sűrű beosztása ellenére is mindig ügyelt arra, hogy időben menjen suliba és minden ottani teendőjével naprakész legyen.
⊱ A „Replay” koreográfiája a kedvence.
⊱ Az a vágya, hogy jobb énekes váljon belőle Jong Hyun-nál.
⊱ Onew-t mondta a SHINee legkarakteresebb tagjának.
⊱ Állítása szerint Onew sokszor aggódik érte.
⊱ Tae Min és Key bevallották, hogy hiába van köztük két év különbség, ők nem igazán veszik ezt észre.
⊱ Key szerint Tae Min nagyon hiszékeny és könnyen be lehet csapni.
⊱ A másik négy tag szerint Tae Min a leginkább tudatlan közülük.
⊱ Meglepődött azon, hogy milyen gyorsan megnőtt és már majdnem akkora, mint Min Ho.
⊱ Tengeribeteg lesz, ha az óceán felett repülnek.
⊱ Még sosem sírt, amikor a SHINee első helyezést ért el vagy díjat kapott.
⊱ Mindig korán lefekszik aludni, de általában akkor még hangzavar van és égnek a lámpák, amik miatt rosszul alszik.
⊱ Nem szereti a kezeit, mert szerinte túl kicsik és zavarba jön, ha a kamera a kezeire fókuszál.
⊱ Elismerte, hogy gyakran szokott hibázni.
⊱ Hajlamos elhagyni egy-egy ruháját vagy kiegészítőjét, ennek hatására kapta a 'Magic Hands' becenevet.
⊱ Kétszer is elvesztette pénztárcáját, az egyiket egy Japán út során, a másikat pedig az Egyesült Államokban.
⊱ El szeretne látogatni az északi-sarkra.
⊱ Közeli barátságot ápol Kim Jong IN "Kai"-el (EXO), Kim Hoon Kyu "Timoteo"-val (HOTSHOT), Ha Sung Woon-nal (HOTSHOT), Park Ji Min-nel (BTS) és Kim Woon Shik "Ravi"-val (VIXX)
⊱ Igyekszik elkerülni a családjával, illetve a magánéletével való kérdéseket.
⊱ Szerinte a szerelemben nem számít a kor.
⊱ Úgy véli egy lány akkor a legaranyosabb, ha zavarban van.
⊱ Szereti a fehér/sápadt bőrű lányokat.
⊱ Szeretne majd egyszer a Seoul’s Namsam Tower-nél randizni egy lánnyal.
⊱ Amikor a nőideáljáról kérdezték Emma Watson-t mondta, majd később kijavította, hogy csak azért mondta, mert kedvence a Harry Potter és mert nagyon zavarban volt és hirtelen nem jutott más az eszébe.
⊱ Szívesen lenne Harry Potter, hogy ő is tudjon varázsolni.
⊱ Azt az elvet vallja, hogy az embereknek azt kell csinálniuk amit szeretnének.
⊱ Tae Min legszívesebben elmondaná minden rajongójának, hogy szereti őket egytől egyig, azért mert ők is szeretik őt. 

SHINee

2008: Debütálás;The SHINee World
2008-ban a dél-koreai SM Entertainment egyik szóvivője jelentette be a hírt, miszerint egy új öt fős R&B stílust képviselő fiúcsapat fog hamarosan debütálni az ügynökség "szárnyai" alatt. A formáció a SHINee elnevezést kapta, melynek jelentése a "Shine", az angol fény szóból ered, míg az "ee", arra a személyre utal, akihez elér ez a fény. 

Még ez év május 22.-én a bejelentéshez híven napvilágot látott az együttes első slágeréhez tartozó videoklip, Replay néven. A zeneszámhoz tartozó táncmozdulatokat a japán származású táncos és egyben koreográfus, Rino Nakasone alkotta. Míg a kisfilm különlegessége, hogy feltűnik az f(x)-ből ismert Victoria is. Maga a kislemez összesen öt slágert tartalmaz, köztük a Replay remix verzióját. A dal először tizedik, majd a nyolcadik helyen végzett a zenei listákon és mindössze 17 957 példányszámban kelt el 2008 első felében. Első színpadi fellépésükre az SBS Inkigayo című műsorban került sor. Az új csoport júniusban nyerte el első, Rookie of the Month néven ismert díját, a Cyworld Digital Music Awards-nál, valamint egy hónappal később a Hot New Star
díjat, az Mnet 20's Choice Awards-nál. Még ebben hónapban a SHINee kiadta első teljes hosszúságú albumát, The SHINee World címen, mely 30 000 példányban kelt el. A lemez vezető dala, Martin Hoberg Hedegaard, Show The World című szerzeményének átdolgozott változata, mely a Love Like Oxygen nevet viseli. Az újdonsült zeneszám szeptember 18.-án, első helyezettként végzett az M!Countdown című zenei műsorban. Ez volt a csoport első hazai kitüntetése debütálásuk óta. 

Nem sokkal később a formáció részt vett az 5th Asia Song Festival-on, ahol a Berryz Kobo néven ismert japán lánycsapattal együtt nyerték el, a "Best New Artist" díjat. 2008. október 30.-án újabb kitüntetésben részesültek, Style Icon Awards jóvoltából. Ugyanezen a napon jelent meg a The SHINee World lemez egy újracsomagolt változata, A.Mi.Go (Areumdaun Minyeoreul Joahamyeon Gosaenghanda) címmel, mely három új slágert tartalmaz, a Forever or Never-t, a Love Should Go On-t, valamint az Amigo-t.

Szintén ez év novemberében a SHINee sikeresen elnyerte a legjobb új férfi együttesnek járó díjat a 10th Mnet Asian Music Awards-on, olyan ismert csoportokat maguk mögött hagyva, mint a 2AM, a 2PM, a U-KISS és a Mighty Mouth. Ezen kívül az év újonc albumának szánt kitüntetést is bezsebelték, a 23. Annual Golden Disk Awards színpadán.

2009:Romeo; Ring Ding Dong
A 2009-es év elején a fiúk,a Davichi, valamint a Mightly Mouth formációkkal együtt újabb kitüntetésben részesültek, a 18. Seoul Music Awards jóvoltából. Ezt követően május 18.-án hivatalosan is megjelent az együttes újdonsült kisfilmje, Juliette címmel. A dal érdekessége, hogy a High School Musical-ből ismert Corbin Bleu, Deal With it című slágerének átdolgozása hasonlóan, mint a Love Like Oxygen. A hozzá tartozó kislemez hét nappal később került a hazai boltok polcaira, Romeo néven. Legújabb slágerükkel júniusban a KBS Music Bank színpadán léptek fel először, amivel ismételten első helyezést értek el.

2009. október 14.-én látott napvilágot következő szerzeményük, melyet Ring Ding Dong névre kereszteltek. Nyolc nappal később már a teljes '2009, Years Of Us' kislemez is nyilvánosságra került. Ez az alkotás hozta meg a SHINee számára az áttörést, ugyanis messze túlszárnyaló eredményeket ért el több zenei dallistán, ezen kívül nemcsak Dél-Korea, de egész Ázsia területén is magas népszerűségnek örvendezhetett. Ennek köszönhetően még ez év decemberében, a Super Junior-ral karöltve, sikeresen elnyerték a 'Népszerűség'-i díjat a 24. Golden Disk Awardson.

2010: Lucifer; Hello és SHINee World
2010. július 19.-én a formáció hivatalosan is kiadta második stúdióalbumát, Lucifer néven. E lemez összeállítására különösen ügyeltek, ugyanis a rajta található válogatások mind különböző dalstílust képviselnek, ezzel is előtérbe helyezve, hogy a hallgatók megismerkedjenek más-más stílusokkal, valamint egyaránt a tagok érettebb készségeivel. Ezt is bizonyítja, hogy a zeneszámok szerzésében a tagok is kivették részüket, különösen Jong Hyun, Min Ho és Onew. Az album névadó dalával július 23.-án tértek vissza a Music Bank színpadán. Később pedig a slágerhez tartozó kiemelkedő koreográfiának köszönhetően újabb kitüntetést zsebelhettek be, az Mnet Asian Music Awardson (MAMA). A 2010-es évben e sikerszerzemény lett a 6. legnépszerűbb album Dél-Korea területén, ugyanis ez évben több mint 120 000 példány kelt el. 

Októberben jelent meg a csapat újracsomagolt alkotása, név szerint a Hello. Még javában zajlott második stúdiólemezük promóciós tevékenységei, azonban a csoport ennek ellenére is részt vett az SMTown Live '10 World Tour-on augusztus 21.-én. 

December 26.-án az együttes immár első koncertturnéjára indult, melynek a SHINee World nevet adták. Ez a turné a tokiói Yoyogi National Gimnáziumban került megrendezésre, melyen csaknem 24 000 érdeklődő vett részt.

2011: The First és Last Christmas
2011. január 1.-én a formáció tartott egy előadást a szöuli Olympic Gymnastics Arenában, a SHINee World részeként, majd tovább folytatták turnéjukat japán különböző területein, mint Nagoya és Oszaka. Továbbá felléptek még Taipeiben, Nanjingban és Szingapúrban is egyaránt. Ezt követően január 25.-én és 26.-án a SHINee is részt vett a megrendezésre kerülő SMTown Live '10 World Tour-on. A tagok három produkcióval lepték meg a közönséget Japánban, mellyel a Tokyo Dome színpadán léptek fel, két előadással készültek a Párizsban tartott eseményre, ahol immár a Zenith de Paris-ban csillogtatták meg tehetségüket, végül New Yorkban a Madison Square Garden-ben is tarthattak koncertet.

Június 22.-én a csapat kiadta debütáló slágerük, a Replay japán változatát, mely több mint 91 000 példányszámban kelt el már az első héten. Később ez az eredmény 100 000-re nőtt. Ez volt az első alkalom, hogy egy újonnan debütált koreai együttes, ilyen magas eladási számot ért el.

Június 19.-én a formáció az Abbey Road Studios-ban lépett fel bemutatkozó japán prémiumukkal, London városában. Ezáltal a SHINee egyben történelmet is írt, ugyanis ők az első olyan ázsiai előadók kik ilyen kimagasló eredményt értek el. Egy hónap elteltével újabb turnézásba kezdtek, mely során több koncertet is tartottak Japán különböző városainak területén, mint Fukuoka, Kobe, Tokió és Sapporo. Utolsó állomásuk augusztus 11.-re esett, Nagoya városában.

2011. augusztus 9.-én az együttes, az afrikai gyermekekért kezdett jótékonykodni. Nemes cselekedetükhöz az Egyesült Nemzetek főtitkára, Ban Ki Moon, a Vöröskereszt, továbbá a koreai UNICEF Bizottság is csatlakozott, így létrejött az úgynevezett, "Help African Children", azaz "Segítsünk az afrikai gyerekeknek" projekt. Ezt követően 28.-án, valamint október 12.-én két sikerszerzeményük a Juliette és a Lucifer újracsomagolt változata is napvilágot látott.

2011 novemberében a tagok meghívásban részesültek a The 6th London Korean Film Festival jóvoltából, mely az Odeon West End Színházban került megrendezésre. Az eseményen, azonban nemcsak vendégként vettek részt, hanem ők tartották a megnyitó gálát is, melynek köszönhetően már perceken belül elkelt az összes jegy. Ez volt az első olyan alkalom, hogy koreai származású művészek tartottak, önálló koncertet Anglia fővárosában.

Egy hónappal később került nyilvánosságra, első japán stúdióalbumuk The First néven. Az új szerzemény öt új zeneszámot is tartalmaz. Az album összesen 100. 000 példányszámban kelt el, továbbá a Strangers 6 néven ismert dráma, Stranger című dala is ezen a kiadáson található meg. December 8.-án Tae Min, Key és Onew íróként is megfitogtathatták tehetségüket, Children of the Sun című könyvüknek köszönhetően. A mű magába foglalja barcelonai kirándulásukat.

Az ünnepek közeledtével a SHINee, szintén részt vett az ügynökség karácsonyi albumának tevékenységeiben, a 2011 Winter SMTown – The Warmest Gift-ben, melyben a világszerte ismert Last Christmas című dalt dolgozták fel. Ezt az összeállítást december 13.-án publikálták.

2011.december 24.-én az együttes első japán albumuk, az úgynevezett The First sikeres kiadásáért tartott egy emlékkoncertet, melyet a Tokyo International Forum támogatott. Az előadásra 15 000 lelkes néző látogatott el. Az élő koncertet három alkalommal rendezték meg, melyen hat sláger köztük olyan sikerszerzemények is felcsendültek, mint a japán debütáló kislemezük, a Replay (Kimi wa Boku no Everything), a Lucifer, valamint a To Your Heart. Négy nap elteltével a Tower Records Japan bejelentette, hogy a fiúk hivatalosan is elnyerték az Év művészének járó díjat, amint a K-Pop Lovers! Awards színpadán vehettek át.  

2012: SHERLOCK;Dazzling Girl;1000-nen, Zutto Soba ni Ite ....
2012. március 19.-én látott napvilágot a SHINee negyedik koreai mini albuma, SHERLOCK néven. Két nappal később pedig már fizikailag is elérhetővé vált a hazai boltok polcain. Az album több mint 180 000 példányban kelt el, így ezzel az év ötödik legnépszerűbb lemeze lett Dél-Koreában. Március 26.-án a csoport hivatalosan is az SM Entertainment részvényese lett, minden tag összesen 340 részvényben részesült (mely körülbelül 13.600 dollár)

Április 25.-én a formáció megkezdte első japán országos koncertturnéját, a SHINee Wolrd 2012-t. Összesen 20 fellépésük volt Fukuoka, Sapporo, Nagoya, Osaka, Kobe, Tokyo, valamint Hiroshima városában. Az eseményekre mindössze 200 000 rajongó vett belépőt, ezzel pedig újabb rekordot sikerült megdönteniük. 2012. május 16.-án a SHINee kiadta legújabb alkotásuk, a Sherlock japán verzióját, majd négy nap elteltével ők is részt vettek a Honda Centerben megrendezett, SMTown Live World Tour III-ben, Kaliforniában.  Még ez év július 21.-én és 22.-én megtartották a  Shinee World II-t, azaz második szóló előadásukat az Olympic Gymnastics Arena-nál, immár Szöulban. 

Két hónap elteltével, október 10.-én az együttes újabb japán kislemezzel tért vissza, mely a Dazzling Girl nevet hordozza. Az újdonsült szerzemény már az első héten mindössze 97 111 példányszámban kelt el, emellett a japán televíziós sorozat, a Sukkiri főcímdala is lett a mini-album névadó slágere. A következő hónapban a fiúk újabb eredményt zsebelhettek be, ugyanis ők nyerték el Kim Soo Hyun-nal karöltve, a 'Ministry of Culture', továbbá a 'Sports & Tourism and Korea Creative Content Agency's' (KOCCA) és a 'Korean Popular Culture & Arts' díjat. Utóbbi három eredményüket a Szöuli Olimpiai Stadionban vehették át. 

November 3.-án a csoport Hong Kongba utazott, ahol újabb elismerésben részesültek, korábbi Sherlock (Clue + Note) című alkotásuknak köszönhetően. Majd az év vége felé már legfrissebb japán balladájukkal hallatták magukat, melynek a '1000-nen, Zutto Soba ni Ite...,' nevet adták. 2012.december 12.-én jelent meg 'SHINee World 2012' koncertturnéjukról készült videoalbumuk. 

2013: Dream Girl; Why so Serious?; Everybody
2013. Január 15.-én a csoport részt vett a 27th Golden Disk Awardson, mely a Kuala Lumpurban került megrendezésre, a Sepang International Circuit keretein belül. A fiúknak harmadszorra is sikerült bezsebelniük az úgynevezett 'Bonsang Disk'-et, azaz a 'Népszerűségi díjat, ezúttal 'Sherlock' néven elismert slágerükkel. Ez volt a második ilyen kitüntetésük a Lucifer óta. Február 3.-án a az MBC csatorna jelentette be a csoport újdonsült valóságshowját, a SHINee's Wonderfull Day-t (SHINee's One Five Day), amelyet február 10.-én kezdtek el sugározni. A show műsorban a formáció tagjai különböző országokat jártak be (Onew - Thaiföld; Jong Hyun - Japán; Key és Min Ho - Anglia, Tae Min - Svájc).

Még ebben a hónapban napvilágot látott a hír, miszerint hamarosan megjelenik a csoport harmadik hazai stúdióalbuma, mely két részből fog összeállni. Ezután sorra töltődtek fel a fiúk koncepciós képei, valamint az előzetes kisfilm is felkerült a világhálóra. Az első rész február 19.-től vált elérhetővé, "Dream Gir- The Misconceptions Of You" néven. A lemez névadó dalához természetesen egy videó is készült. 

Nem sokkal később április 29.-én már az újdonsült album második része, a "Why so Serious?- The Misconceptions Of Me" is megjelent. Ám a kezdeti promóciókban, valamint a lemezhez tartozó kisfilmben csak négy tag (Onew, Key, Min Ho és Tae Min) vett részt, ugyanis Jong Hyun egy korábbi autóbalesete miatt, kórházi megfigyelés alatt állt. Azonban a rajongóknak sem kellett sokáig aggódniuk, ugyanis május 23.-tól már újra öt fős formációként folytatták tovább pályafutásukat. Augusztus 8.-án utóbbi két részes kiadásukat újracsomagolták, majd két új dallal kiegészítve ki is adták. Az újonnan nyilvánosságra kerülő szerzemény a "The Misconceptions of Us" nevet kapta.

2013. szeptember 29.-én, az SM ügynökség egyik szóvivője jelentette be az örömhírt, miszerint október 14.-én a formáció kiadja ötödik koreai mini albumát, mely Everybody néven kerül ki a köztudatba.

Októberben a csoport fellépést tartott a  2013-as Gangnam Fesztivál keretein belül. Majd a bejelentéshez híven október 9.-én hivatalosan is feltöltődött a lemez névadó szerzeményéhez tartozó videó. Öt nap múlva, pedig már a teljes mini-album is kikerült a dél-koreai boltok polcaira.

A következő hónapban az együttes ismételten sikeresen bezsebelte az 'Év előadójának' járó díjat, a Melon Music Awardson. 2013. november 6.-án az SM ügynökség osztotta meg a hírt, miszerint hamarosan kezdetét veszi az SMTOWN Week nevezetű zenei fesztivál, Ilsanban. Az esemény december 21.-én vette kezdetét, melyet egy SHINee koncert nyitott meg, The Wizard címmel.

2014: SHINee World III; I'm Your Boy-Downtown Baby
2014. január 29.-én látott napvilágot a hír, miszerint márciusban megrendezésre kerül a formáció 3. koncertturnéja, SHINee World III néven. A turné érdekessége, hogy nemcsak Ázsia, hanem Dél-Amerika területein is tartottak előadásokat. Február 24.-én a Gangnam kerületi polgármester, Shin Yeon Hee, tiszteletbeli nagyköveti kinevezésben részesítette az együttes tagjait. Nem sokkal később, április 2.-án a csapat egy élő koncertalbumot adott ki, második önálló fellépésükről. 

A következő hónapban a Universal Music Japan jelentette be az örömhírt, miszerint június 25.-én érkezik a SHINee tizedik japán kislemeze. Újdonsült kiadásuk hivatalosan csupán négy nappal később került a hazai boltok polcaira, Lucky Star címmel. A formációnak ez volt az első olyan albuma, mely az EMI Records alatt látott napvilágot.  Augusztus 12.-én már harmadik japán stúdióalbumukat reklámozták, az I'm Your Boy-t. Legújabb szerzeményüket megelőzően kiadták a Boy's Meet U és a 3 2 1 néven elterjedt mini-albumukat. Majd szeptember 5.-én hivatalosan is nyilvánosságra került, az I'm Your Boy címadó dalához, név szerint a Downtown Baby-hez készített videoklip. Néhány nap elteltével pedig már a teljes album is kikerült a hazai boltok polcaira.

2014 szeptembere és decembere között a SHINee megkezdte harmadik japán útját, melynek első állomása a szeptember 28.-án megrendezett Chiba-i koncert volt. Ez a turné összesen 30 tartományt érintett szerte az országban.

December 11.-én kiadták harmadik élő koncertalbumukat, Shinee World III néven. A kiadás két lemezt, ezen belül 33 zeneszámot tartalmaz. 

Három nap elteltével tartották meg harmadik japán turnéjuk utolsó fellépését, Kobeban. December 15.-én a Kobe-i The World Memorial Hall-ban adtak koncertet, összesen 16 000 rajongó részvételével. Míg a Chiba-i Ichihara City Hall-ban 200 000 lelkes néző gyűlt össze. A tagok itt sem álltak meg, ugyanis 2015. március 14.-én és 15.-én újabb szóló előadást tartottak, immár a Tokyo Dome színpadán. 

2015: Odd-View; Married To The Music; Sing Your Song
2015. Február 17.-én a SHINee tagjai meghívásban részesültek egyedüli koreai művészekként a kínai holdújévi programba, a Chun Jie Wan Hui-ba. Az öt tehetségnek köszönhetően az év legnézettebb műsora lett az országban, melyre az elmúlt 12 évben nem volt példa.

Három hónap elteltével az együttes egy három napos fellépést tartott a Szöuli Olympic Park Gymnastics Gymnasium-ban, ami később a Shinee World negyedik részévé vált. Az esemény különlegessége, hogy a résztvevő rajongókat ízelítőben is részesítették közelgő szerzeményük slágereiből.

Az előadások végezetével május 18.-án megjelent negyedik hazai stúdióalbumuk, Odd néven. A lemez vezető dala, View néven látott napvilágot, melyhez szokásaikhoz híven egy kisfilmet is készítettek. A szerzemény olyan sikeres lett, hogy megjelenése hónapjában elérte a legnézettebb videó címet. További érdekessége, hogy a csapat vezető énekese Kim Jong Hyun írta, valamint producerálta LDN Noise közreműködésével. Maga az album kilencedik pozícióban debütált a Billboard Heatseekers Albums kategóriában, valamint első helyen végzett a World Albums chart kategóriában. Amerikában több mint 2000 példányszámban adták el.

Augusztus 3.-án napvilágot látott a lemez újracsomagolt változata, Married To The Music néven. Az eddig megjelent slágerek mellé, további négy dal is helyet kapott az albumon. Ezt követően a Gaon Chart nyilvánosságra hozta a 2015-ös év végi letöltési listáját, ahol az öt férfi formáció közül, 41. helyezetként került a legjobb 100 közé. A végeredmény áttörés volt a csapat számára, ugyanis a korábbi években ugyanazon rangsorolásban, csak a 78., illetve a 65. helyezésig sikerült eljutniuk.

Nem sokkal később október 25.-én, valamint december 13.-án kiadták 11. és 12. japán kislemezüket, a Sing Your Song-ot és a DxDxD-t. A két mini-album  névadó dalaihoz természetesen két kisfilmet is forgattak. 

2016: DxDxD; 1 of 1 - Tell Me What To Do; Winter Wonderland
2016. Január 1.-én jelent meg negyedik japán stúdióalbumuk, szintén DxDxD néven. Az újdonság magába foglalja a csoport korábbi kislemezeit, valamint a View japán verziója is felkerült a dallistára. A szerzemény két héten át foglalta el az első helyet az Oricon chartokon. Az album népszerűsítésének érdekében kezdetét vette a csoport, Shinee World 2016 nevezetű ország körüli turnéja. Első fellépésük Fukuokában került megrendezésre január 30.-án. Május 14.-én és 15.-én a Kyocera Dome-nál tartottak koncertet. Utolsó produkciójukra három nappal később, május 18.-án, továbbá 19.-én került sor ismételten a Tokyo Dome-nál. Ez volt a második olyan alkalom, hogy az utóbbi helyszínen léphettek fel. Az SM Entertainment becslése szerint ez idő alatt körülbelül 350 000 rajongót gyűjthettek volna össze, mely az eddigi japán turnék nézettségének számát összesen 1,12 millióra növelné.

Még ebben a hónapban napvilágot látott 13. japán mini-albumuk, melyet Kimi no Sei de névre kereszteltek. Az újdonsült szerzemény mindössze 69 000 példányszámban kelt el a szigetországban.

2016 márciusában sikerült bezsebelniük a legjobb csapatnak járó díjat, a 23. DongFang Music Awardson Shanghai városában. Ők voltak az egyetlen dél-koreai formáció, akik meghívásban részesültek a rendezvényre, ráadásul fel is léphettek.

Az év első felében dobogós harmadik helyen taroltak Japánban koncertközönségi számaikkal, 20 előadásból összesen 364 000 fős látogatóval. 

Szeptember 4.-én megtartották ötödik koreai szólókoncertjüket, ahol 34 zeneszámot, ebből négyet közelgő stúdióalbumukról adtak elő. Hatodik albumuk október 5.-én került nyilvánosságra, 1 of 1 címmel, melyhez egy videoklip is készült. Az újdonsült sikerszerzemény különlegessége, hogy hangulatvilága egy hiper-modernizált csavarral visszarepíti a hallgatót az 1980-as, valamint az 1990-es évek retro stílusába.

Nem sokkal később kiadták a 1 of 1 újracsomagolt változatát digitális formában, öt új szerzeménnyel kiegészítve. Az album vezető dalához, név szerint a Tell Me What To Do -hoz egy klipet is forgattak, mely szintén november 15.- én került fel az SM Entertainment hivatalos YouTube csatornájára.

Az év végén jelent meg 14. japán kislemezük, Winter Wonderland címmel. Ez a sláger szintén dobogós helyezést ért el az Oricon Singles Charton. Újdonságuk egy hét leforgása alatt több mint 80 000 darabszámban kelt el. Ezután pedig harmadik lett  a Billboard Hot 100 kategóriában.

2016-ban a tagok közönség számaival országos hatodikként végeztek, Japánban. 28 fellépésükre körülbelül 510 000 lelkes rajongó látogatott el. A SHINee mellett dél-koreai együttesként, csupán a BigBang-nek sikerült bekerülnie az első tíz közé.

2017: FIVE-Get The Treasure
2017. január 28. -án a csoport hivatalosan is megrendezte ötödik nagyszabású japán koncertturnéjukat, melynek a 'SHINee WORLD 2017' nevet adták. Első állomásuk egy fukuokai koncert kereteiben került megszervezésre.  A turné keretein belül összesen 25 koncertet tartottak, mindössze 10 városban. Utolsó fellépésük április 30.-án zajlott, Tokióban. 

Február 22.-én a SHINee kiadta ötödik japán stúdióalbumát, 'FIVE' néven, mely tulajdonképpen a csoport létszámára utal. Legújabb alkotásuk promócióit, azonban már január 28.-án megkezdték. A lemez összesen 12 zeneszámot tartalmaz, köztük a tavaly év végén megjelenő, Winter Wonderland-et, valamint a Replay és a 1 of 1 japán változatát. Az újdonsült szerzeményhez egy kislemez is tartozik, ami Get The Treasure nevet viseli. A névadó dalhoz szokásaikhoz híven egy videoklip is készült.

 Az év első felében a formáció újabb elismerésben részesült, ugyanis a japán koncertek közönségszámainak (kb. 338.328 fő) hála a hatodik helyen végeztek, ezzel együtt a dél-koreai előadók közül a legmagasabb eredményt érték el. Néhány hónappal később újabb négy fellépést rendeztek meg a Tokyo Dome-nál, valamint a Kyocera Dome-nál.

December 18-án a formáció fő énekese, Kim Jong Hyun öngyilkosságot követett el és az orvosok már nem tudták megmenteni. Hivatalos temetése december 21.-én zajlott, ahol nemcsak csapattársai, de más ismert csapatok és énekesek is részt vettek, mint a Girl's Generation és a Super Junior tagjai, a sikeres dél-koreai énekesnő IU és még számos más híresség is elkísérte a világszerte híres énekest és dalszövegírót utolsó útjára. A SHINee eredetileg a következő év februárjában szeretett volna tartani egy koncertsorozatot Japánban. Ám a tragédia után megbeszéléseket kezdtek tartani a csoport jövőjével kapcsolatban, míg nem úgy döntöttek a SHINee négytagú együttesként fogja tovább folytatni pályafutását és továbbra is a tervek szerint fognak haladni. Így a februárra tervezett japán fellépéseket is megtartották.

2018: The Story of Light - Good Evening,I Want You,Our Page;The Story of Light- Epilogue - Countless
2018 március 26-án jelent meg legújabb japán kislemezük, a 'From Now On', majd nem sokkal később a 'The Best From Now'.

Két hónap elteltével az SM Entertainment egyik szóvivője, hivatalosan is bejelentette az örömhírt, miszerint a SHINee hamarosan visszatér 6. stúdióalbumukkal, mely 'The Story of Light' néven lesz megtalálható. Továbbá az is kiderült, hogy mivel a formáció idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját, így az új szerzemény különlegesebbnek ígérkezik, ugyanis 3 kislemezből fog összeállni. A bejelentéshez híven hamarosan már az előzetes képek és a hozzájuk tartozó kisfilmek is folyamatosan töltődtek fel az együttes hivatalos Youtube csatornájára, míg nem május 28.-án már az első mini-album is kikerült a hazai boltok polcaira. Az újdonsült alkotás összesen öt zeneszámot tartalmaz (All Day All Night; Good Evening; Undercover; JUMP; You&Me) a második slágeréhez pedig egy klip is készült, mely koreai időszámítás szerint délután hat órakor került fel a világhálóra. Az új lemez összesen 36 ország iTunes listáján ért el kimagasló teljesítményt.

A stúdióalbum második része június 11.-én jelent meg, melynek vezető slágeréhez, az 'I Want You'-hoz egy videót is forgattak. Az újdonság az előző kiadáshoz hasonlóan dél-koreai idő szerint, délután hat órakor vált elérhetővé. Ezen kívül a mini-album ismételten öt slágert tartalmaz köztük az 'I Want You'-t; a 'Chemistry'-t; az 'Electric'-et; a 'Drive'-ot, valamint a 'Who Waits for Love'-ot. Még ezen a napon az SM Entertainment újabb ízelítőt adott a közelgő és egyben befejező kislemezről. A hamarosan megjelenő alkotáshoz Min Ho a következőket nyilatkozta: "Ez az a dal olyan lesz, ami a SHINee jövőbeli terveit tartalmazza", valamint hozzátette, hogy ez egy eltérő hangzású sláger a korábbi kiadásoktól.

A The Story of Light trilógia harmadik és egyben utolsó kislemeze június 25.-én került nyilvánosságra, a hozzá tartozó videóval, az 'Our Page'-el. Ahogy a korábbi bejelentésben is elárulták ez a sláger valóban eltér az utóbbi 'Good Evening'-től és az 'I Want You'-tól, ugyanis az új kiadás egy közepes tempójú ballada, melyet egy elektromos zongora kísér. Továbbá a mini-album különlegessége, hogy ezzel a szerzeménnyel szeretnének tiszteletet nyújtani egykori csapattársuk, Kim Jong Hyun emlékére.

2018. augusztus 1.-én jelent meg a 15. Sunny Side japán kislemezük, mely Good Evening, valamint az I Want You japán verzióját is tartalmazza. A következő hónap 11. napján a SHINee kiadta hatodik lemezét, The Story of Light-Epilogue néven. Melyen a The Story of Light összes slágere megtalálható, köztük legújabb siker szerzeményük a Countless, melyhez a szokásokhoz híven, még egy videót is készítettek. 

Az év végén Lee Jin Ki "Onew" kérvényezte a kötelező katonai szolgálat megkezdését. 

2019: Katonai szolgálat - Min Ho és Key bevonulása
2019. január 17.-én az SM Entertainment egyik szóvivője jelentette be a hírt,miszerint ez év júliusáig, Choi Min Ho, valamint Kim Ki Bum "Key" is megkapják behívójukat. Hét nappal később már az is kiderült, hogy Key a katonai zenekarhoz fog csatlakozni, ahova március 4.-én hivatalosan is felvették. Csapattársa Min Ho március 18.-án jelentkezett a tengerészgyalogosokhoz. Három nap elteltével ezt ügynökségük is igazolta. Az előadó végül 2019. április 15.-én be is vonult, megkezdve kötelező katonai szolgálatát.

Az adatlap szerkesztés alatt áll!

Írta:LightLady

Filmek
/2012/ I Am (önmaga)
/2013/ The Miracle (Kim Tan)
/2015/ SMTOWN The Stage (önmaga)

Sorozatok
/2008/ My Precious You
/2009/ Tae Hee, Hye Kyo, Ji Hyun (Jun Su)
/2010/ Athena: Goddess of War (önmaga)
/2011/ Moon Night '90 (Kim Sung Jae)
/2011/ High Kick! 3 (önmaga)
/2012/ Salamander Guru and The Shadows (Az álcázás mestere)
/2012/ ENT
/2013/ Dating Agency: Cyrano (Yang Ho Yeol "Ray")
/2013/ You're the Best, Lee Soon Shin
/2017/ Final Life: Even If You Disappear Tomorrow (Son Sion)

Valóság műsorok
/2008/ Yeonhanam
/2009/ Invincible Youth
/2010/ Hello Baby
/2010/ Let's Go Dream Team (2.évad)
/2010/ Shall We Dance
/2012/ Immortal Songs 2
/2012/ Radio Star
/2012/ Shinhwa Broadcast
/2012/ World Date with SHINee
/2013/ Hello
/2013/ SHINee's One Fine Day
/2013-2014/ We Got Married (Son Na Eun-nel)
/2015/ Match Made in Heaven Returns
/2015/ Off to School
/2016/ Hit the Stage
/2016/ Abnormal Summit
/2016/ Problematic Men
/2017/ The Unit (Mentor)
/2018/ Why Not? The Dancer
/2018/ SHINee's Back

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szinkron szerepek
/2012/ The Outback (Jhonny)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Színházi fellépések
/2014/ Goong

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rádió műsorok
/2010/ Super Junior's Kiss The Radio (Kim Jong Hyun-al)
/2011/ Heechul's Youngstreet Radio (Kim Ki Bum "Key"-el)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Műsorvezetés
/2010/ Show! Music Core (Kim Ki Bum "Key"-el és Min-el (Miss A))
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Videoklipekben való közreműködések
/2012/ Maxstep – Younique Unit (Eunhyuk, Henry, Hyoyeon, Kai, Luhan)
/2013/ Disturbance – BoA
/2013/ Trap (Korean Ver.) feat. Henry & Kyu Hyun
/2013/ Trap (Chinese Ver.)feat. Henry & Kyu Hyun

SHINee

Koreai megjelenések
Koreai stúdióalbumok
/2008.08.29/ The SHINee World
/2010.07.19/ Lucifer
/2013.02.19/ Dream Girl - The Misconceptions Of You
/2013.04.26/ Why So Serious? - The Misconceptions Of Me
/2015.05.18/ Odd
/2016.10.05/ 1 of 1

Koreai Mini Albumok
/2008.05.22./ Replay
/2009.05.25./ Romeo
/2009.10.22./ 2009, Year of Us
/2012.03.21./ Sherlock
/2013.10.14./ Everybody

Single
/2008/ Replay
/2008/ Love Like Oxygen
/2008/ Amigo
/2009/ Juliette
/2009/ Ring Ding Dong
/2009/ Jo Jo
/2010/ Lucifer
/2010/ Hello
/2012/ Sherlock (Clue + Note)
/2013/ Dream Girl
/2013/ Why So Serious?
/2013/ Everybody
/2015/ View
/2015/ Married To The Music
/2016/ 1 of 1
/2016/ Tell Me What To Do

Újracsomagolt albumok
/2008.10.29/ Amigo
/2010.10.04/ Hello
/2013.08.08/ The Misconceptions Of Us
/2015.08.03/ Married To The Music
/2016. 11.15/ 1 & 1

Közreműködések
/2009/ Seaside – feat. TVXQ & Super Junior
/2009/ Scar – 2009 Summer SM Town - We Are Shining
/2011/ Lollipop – f(x)
/2011/ Last Christmas – 2011 Winter SM Town - The Warmest Gift
/2013/ Hello – 10 CC X SM Seoul Melody

Koreai Video albumok
/2012.02.01./ SHINee - The 1st Concert "SHINee World"

Live albumok
/2012/ SHINee World
/2014/ SHINee: The Second Concert Album

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Japán megjelenések
Japán stúdióalbumok
/2011.12.07/ The First
/2013.06.26/ Boys Meet U
/2014.09.24/ I'm Your Boy
/2016.01.01/ DxDxD
/2017.01.27/ Five

Single
/2011/ Replay (Kimi wa Boku no Everything)
/2011/ Juliette
/2011/ Lucifer
/2012/ Sherlock
/2012/ Dazzling Girl
/2012/ 1000nen, Zutto Soba ni ite ...
/2013/ Fire
/2013/ Boys Meet U
/2013/ Breaking News
/2013/ 3 2 1
/2014/ Lucky Star
/2015/ Your Number
/2015/ Sing Your Song
/2016/ Kimi no Seide
/2016/ Winter Wonderland
/2017/ Get the Treasure

Japán Video albumok
/2012/ SHINee World
/2012/ SHINee World 2012
/2014/ SHINee World 2013 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Betétdalok
/2009/ Stand By Me – Boys Over Flowers OST Part 1
/2009/ Bodyguard – Digital Single For Boys Over Flowers
/2009/ Countdown – Dream: Original Soundtrack
/2010/ Fly High – Prosecutor Princess OST Part 1
/2010/ Haru – Haru Original Soundtrack
/2010/ Haru (Rock Ver.) – Haru Original Soundtrack
/2010/ Haru (X-Mas Ver.) – feat. Oh Joon Sung – Haru Original Soundtrack Christmas Version
/2012/ Dazzling Girl - Sukkiri
/2013/ Green Rain – The Queen's Classroom OST Part 2
/2013/ 3 2 1 – Tokyo Toybox OST

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Szóló Karrier
Koreai Stúdió Albumok
/2016.02.23/ Press It
/2017.10.16/ MOVE

Koreai Mini-abumok
/2014.08.16/ ACE
/2019.02.11/ WANT

Single
/2013/ Cry For Me
/2014/ Danger
/2016/ Drip Drop
/2016/ Press Your Number
/2016/ Goodbye
/2017/ MOVE
/2017/ Thisrty
/2017/ Day&Night
/2019/ WANT

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Japán megjelenések
Japán Stúdió Albumok
/2018.11.05/ TAEMIN

Japán Mini-albumok
/2016.07.27/ Sayonara Hitori
/2019.08.28/ Famous

Single
/2016/ Sayonara Hitori
/2017/ Flame Of Love
/2018/ Under my Skin

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Újracsomagolt albumok
/2017.12.10/ Move-ing

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sorozat/film dalok
/2012.09.19/ U (To the Beautiful You)
/2014/ Footsteps (Prime Minister and I)
/2015/ The Name - feat. Kim Jong Hyun (Who Are You: School 2015)
/2017/ What's This Feeling (Final Life: Even if You Disappear Tomorrow)

Közreműködések
/2012.10.17/ Maxstep – Younique Unit
/2012/ Spectrum – feat. Yun Ho & Dong Hae
/2013/ Trap (Korean Ver.) – feat. Henry & Kyu hyun
/2013/ Trap (Chinese Ver.) – feat. Henry & Kyu Hyun

Utolsó frissítés: 2020.09.19. 14:02 LightLady által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace