Starity

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio Leonardo DiCaprio nemzetisége 51. 4565rajongó 416vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 97%
  • stílus: 93%
  • szimpátia: 94%

Leonardo DiCaprio életrajza

KEZDETEK
Leonardo Wilhelm DiCaprio 1974. november 11-én született Hollywoodban, Kalifornia államban, az Amerikai Egyesült Államokban. Édesanyja Irmelin Indenbirken, egy Németországban született jogi referens, édesapja George DiCaprio underground képregényrajzoló, valamint képregények producere és forgalmazója is. Édesapja félig olasz (nápolyi területről), félig német (bajor területről) származású. Anyai nagyapja, Wilhelm Indenbirken német volt, nagyanyja, Helene Indenbirken (1915-2008) pedig német állampolgár, eredetileg Yelena Smirnova néven született Oroszországban. Egy Oroszországban készült interjúban Leo úgy nyilatkozott, hogy „félig orosz”, mert két elhunyt nagyszülője is orosz volt.

Szülei az egyetemen találkoztak, később pedig Los Angelesbe költöztek. Azért kapta a Leonardo nevet, mert édesanyja éppen egy Leonardo da Vinci festményt szemlélt egy olasz múzeumban, mikor a kisbaba először rúgott. Szülei útjai különváltak, mikor Leo egyéves volt, ő pedig többségben édesanyjával élt. Édesanyjával ketten számos Los Angeles-i szomszédságban laktak, köztük az Echo Parkban, vagy az 1874 Hillhurst Avenue-n a Los Feliz-i kerületben (melyet később közkönyvtárrá alakítottak át), ezalatt pedig édesanyja különböző munkákat vállalt, hogy eltartsa magukat. Leo a Seeds Általános Iskolába járt (ami most a UCLA Laboratóriumi Iskolája), majd néhány háztömbbel arrébb a John Marshall Középiskola diákja volt, miután négy évig a Los Angeles Center for Enriched Studies nevű intézménybe járt. Akárhogy is, a harmadik éve után kiesett a középiskolából, de később megszerezte az általános egyenértékű diplomát (GED), ami hazánkban az érettséginek felel meg. Gyermekkora egy részét Németországban töltötte anyai nagyszüleivel, Wilhelmmel és Helene-nel. Egy keveset beszél németül és olaszul.

KARRIER
KORAI KARRIER
Kezdetben reklámokban és oktatófilmekben szerepelt. Öt évesen rendbontás miatt kirúgták a Romper Room nevű gyerekműsor forgatásáról, ezért mostohabátyja, Adam Farrar útját követte a televíziós reklámokig, így 14 évesen egy Matchbox autós reklámban kapott szerepet. 1990-ben következett be televíziós áttörése, mikor a Parenthood című filmen alapuló sorozatban kapott szerepet; az általa játszott Garry Buckman 12 epizódban tűnt fel. Ezt követően mellékszerepekben tűnt fel olyan műsorokban, mint Az új Lassie (1989), a Roseanne (1991) vagy a Santa Barbara (1990) című szappanopera, melyben a fiatal Mason Capwellt alakította. A Parenthoodban és a szappanoperában nyújtott alakításáért is Young Artist Awardra jelölték, mindkettőért legjobb fiatal színész kategóriában.

FILMES ÁTTÖRÉS (1991-1995)
Filmes debütáló szerepét 1991-ben kapta a Rémecskék 3. részében, ahol egy gonosz földesúr fiát, Josht alakította, egy „szőke hajú, átlagos, mélység nélküli srácot.” A film nem került mozis forgalmazásba, rögtön videókazettán jelent meg. Nem sokkal ezután kapott visszatérő szerepet az ABC Growing Pains című sitcomjában, ahol egy hajléktalan fiú, Luke Brower bőrébe bújt, akit a Seaver család fogad magához. 1992-ben mellékszerepet kapott a Poison Ivy – Szex, hazugság, bosszú című thrillerben. 1993-ban debütált a széles vásznon, mikor Robert De Niro személyesen választotta ki 400 jelentkező körül az Ez a fiúk sorsa főszerepére.

Szintén 1993-ban láthattuk a Gilbert Grape című filmben, ahol a Johnny Depp által alakított karakter értelmi fogyatékos testvérét alakította. A film egy Iowa államban élő család rossz működésének tragikomikus odisszeája. Lasse Hallström rendező később bevallotta, eredetileg egy sokkal kevésbé jóképű színészt keresett, de Leonardo volt a „leginkább figyelemre méltó színész” a jelentkezők között. A 11 millió dolláros költségvetésből forgatott film hatalmas kritikai sikernek bizonyult, Leonak is több elismerést hozott, jelölték többek közt a National Board of Review Awardra, Golden Globe-díjra és Oscar-díjra is. Janet Maslin, a New York Times kritikusa így írt róla: „a film valódi fordulatát Mr. DiCaprio szolgáltatja, aki Arnie dolgait olyan megdöbbentően és élénken játssza, hogy eleinte nehéz nézni. Előadása elejétől a végéig éles, kétségbeesett intenzitású.”

1995-ös első munkája Sam Raimi westernfilmje, a Gyorsabb a halálnál volt. A Sony Pictures bizonytalan volt Leo beválogatásával kapcsolatban, és ennek eredményeként Sharon Stone, a film egy másik szereplője úgy döntött, hogy saját maga állja a színész fizetését. A film szörnyen teljesített a mozipénztáraknál, alig érte el a 18,5 millió dollárt az USA-ban, és a kritikusok vegyes fogadtatásban részesítették. Ezután a Teljes napfogyatkozásban láthatta őt a közönség, ami az Arthur Rimbaud és Paul Verlaine közötti homoszexuális kapcsolat fikcionált változata. A produkcióban River Phoenix helyét vette át, aki sajnálatos módon a film előkészületeinek ideje alatt elhunyt. Kisebb művészet-házi sikerként a film 340 ezer dollárt hozott a hazai mozis pályafutása során.

Leo szerepelt a főként improvizált elemekből álló Don kocsmája című rövidfilmben, hogy szívességet tegyen a feltörekvő R. D. Robb rendezőnek. Amikor Robb úgy döntött, hogy a fekete-fehér filmet mozis hosszúságúra nyújtja, akkor Leo és kollégája, Tobey Maguire bírósági végzéssel betiltatták megjelenését, azzal érvelve, hogy ők sosem szánták mozis bemutatásra a filmet, ami sztárságuknak köszönhetően kereskedelmi értékkel bírna. A film végül a 2001-es Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon került bemutatásra, ahol a kritikusok jól fogadták. Leo utolsó filmje a 1995-ös évben az Egy kosaras naplója volt, ami Jim Carroll amerikai író-költőről szóló életrajzi film.

1996-2001: Növekvő siker
1996-ban Claire Danes oldalán szerepelt Baz Luhrman Rómeó és Júlia című filmjében, ami William Shakespeare romantikus tragédiájának rövidített, modernizált változata, így nem tartalmazta az eredeti párbeszédeket. A film a mozipénztáraknál összesen 147 millió dollárt hozott.

Később, ugyanebben az évben Jerry Zaks drámájában szerepelt, a Marvin szobája című alkotásban ismét Robert De Niro oldalán láthattuk. A film az 1991-es azonos című színpadi darabon alapul, melyet maga az író, Scott McPherson ültetett át filmes forgatókönyvbe. Két nővérről szól, akiket Meryl Streep és Diane Keaton formáltak meg, akiknek útjai 17 év után egy tragédia miatt keresztezik egymást újból. Leo Hanket, Meryl Streep karakterének problémás fiát alakította, akit diliházba küldenek, amiért felgyújtotta édesanyja házát.

1997-ben James Cameron nagysikerű filmjében, a Titanicban szerepelt. Ő alakította a 20 éves Jack Dawsont, egy wisconsini pénztelen fiatalembert, aki két harmadosztályos jegyet nyer a balsorsú hajóra. Leo eredetileg elutasította, hogy ő legyen a karakter megformálója, de Cameron győzködte, hogy vállalja el a szerepet, mert erősen hitt Leo színészi képességeiben. Az elvárásokkal szemben a film végül a maga 1 milliárd 843 millió dolláros összbevételével a valaha volt legtöbbet hozó alkotás lett, és egészen addig maradt csúcstartó, míg Cameron másik filmje, a 2010-es Avatar meg nem előzte. Így Leo filmes szupersztárrá vált, számos rajongója akadt: főként tinilányok, valamint fiatal nők, akik „Leo-Mánia” néven váltak ismertté. 1998 májusában legalább négy tinimagazin címlapjára került, három róla szóló könyv pedig bekerült a 6 legkeresettebb puhafedeles könyv közé a New York Times Bestseller listáján. Több mint 200 rajongója vette fel a kapcsolatot az AMPAS-szal, amiért Leo nem kapott jelölést Jack megformálásáért a 70. Oscar-gálán. Számos más nívós díjra azonban jelölték, ilyen volt többek között a Golden Globe is. A Titanic sikeréről 2000-ben Leo így nyilatkozott: „Nem állok kapcsolatban ezzel az egész Titanic-jelenséggel és azzal, amivé az arcom világszerte vált. (...) Sosem fogom ismét elérni a népszerűség ezen szintjét, és ezt nem is várom el. Nem is valami olyasmi, aminek az elérésére törekedni fogok.”

A következő évben feltűnt egy kisebb, önmagát gúnyoló szerepben Woody Allen hírnévről szóló, Sztárral szemben című maró szatírájában. Ugyanebben az évben kettős szerepben tűnt fel A vasálarcosban, mint a gonosz XIV. Lajos király, valamint titkos, szimpatikus ikerfivére, Fülöp. A filmet Randall Wallace készítette, az 1939-es azonos című film alapján. Habár inkább vegyes és negatív kritikát kapott, nemzetközileg 180 millió dollár bevételt produkált. Leo alakítását a kritikusok jól fogadták, az Entertainment Weekly kritikusa, Owen Gleiberman a következőt írta róla: „a megdöbbentően androgün DiCaprio alig tűnik elég idősnek ahhoz, hogy bárki hormonnal rendelkezőt is eljátsszon, de ő egy gördülékeny és ösztönös színész, egy pajkos angyalka arcával.” A jó kritikák ellenére Leo a következő évben megkapta a legrosszabb képernyős párosnak járó Arany Málnát, mindkét szerepért.

Következő projektje a 2000-ben megjelenő A part volt, mely Alex Garland 1996-ban megjelent, azonos című regényén alapul. Egy hátizsákos amerikai turistát formált meg benne, aki egy titkos Thai-öböli szigeti kommunában keresi a tökéletes életet. Az 50 millió dolláros költségvetésből készült film pénzügyi siker lett, 144 millió dollárt hozott világszerte, ám előző projektjével szemben ezt a filmet a kritikusok alaposan lehúzták. Todd McCarthy a Varietynél megjegyezte, hogy „Richard [DiCaprio karaktere] túlságosan az amerikai akárki, és nem eléggé jól kifejlett egyén ahhoz, hogy teljesen megragadja az érdeklődésünket és képzeletünket, és DiCaprio, habár tökéletesen nézhető, nem adományoz neki váratlan fordulatot vagy megkülönböztető jelzést, hogy ez az ember senkiből egy dimenziós karakterré váljon.” Ezért a szerepéért a következő évben ismét Arany Málnára jelölték.

2002-től 2007-ig: Együttműködés Scorsesével
Első 2002-es filmje a Kapj el, ha tudsz című életrajzi krimi volt, ami Frank Abagnale Jr. életén alapul, aki a 19. születésnapja előtt a sármját, magabiztosságát és számos különböző személyiséget felhasználva milliókat keresett azzal, hogy az 1960-as években csekkeket hamisított. A Steven Spielberg által rendezett filmet 147 különböző helyszínen forgatták le 52 nap alatt, ezzel a „legkalandosabb, szuperül töltött filmkészítéssé” vált, amit Leo addigi élete során tapasztalt. A Kapj el, ha tudsz kedvező kritikai fogadtatásban részesült, és nemzetközi sikerré vált, a maga 351,1 millió dolláros bevételével Leo legtöbbet hozó filmje lett a Titanic óta. Robert Ebert dicsérte alakítását, és megjegyezte, hogy míg „DiCaprio, aki legutóbbi filmjeiben sötét és problémás karaktereket alakított, ezúttal élénk és elbűvölő, miközben egy olyan fiút alakít, aki rájön, hogy miben jó és azt csinálja.” A következő évben szerepéért Golden Globe-díjra jelölték.

Szintén 2002-ben feltűnt Martin Scorsese filmjében, a New York bandáiban, ami a 19. század közepén játszódó történelmi film, helyszíne pedig New York Five Points nevű kerülete. Scorsese eredetileg sokat küzdött azzal, hogy eladja ötletét valamelyik stúdiónak, míg Leót érdekelni kezdte a főszereplő, Amsterdam Vallon eljátszása, aki az ír frakció fiatal vezetője, így végül a Miramax Films elvállalta, hogy finanszírozza a projektet. Ennek ellenére a film költségvetése alaposan nőtt a producer és rendező közötti civakodások miatt, így végül a maratoni hosszúságú, 8 hónapos forgatási idejével, valamint 103 millió dolláros költségvetésével Scorsese valaha volt legdrágább filmje lett. Megjelenésekkor a New York bandái pénzügyi és kritikai sikerré vált. Leo színészi képességeit dicsérték, ám a legtöbb kritikában beárnyékolta őt Daniel Day-Lewis alakítása.

A Scorsesevel való együttműködés nyomán a páros ismét összefogott, hogy elkészítsék az excentrikus és megszállott amerikai filmrendező, Howard Hughes életrajzi filmjét, aki egyben a repülés egyik úttörője is volt. Az Aviátor (2004) az 1920-as évek végétől 1947-ig követi Hughes életét. Leo eredetileg Michael Mann rendezővel tervezte a filmet, aki azonban két életrajzi film, az Ali és a The Insider után mégsem vállalta el a rendezést. Leo így eljuttatta a John Logan által írt forgatókönyvet Scorsesehez, aki hamar leszerződött rendezőnek, executive producerként pedig Leo kamerán kívüli készítőként is hozzájárult a filmhez.. Az Aviátor szintén kritikai és pénzügyi sikernek örvendett. Leo lelkes kritikákat kapott alakítását illetően, és elnyerte a legjobb színésznek járó Golden Globe-díjat, valamint Oscar-díjra is jelölték. Ugyanebben az évben egy másik film executive produceri feladatát is ellátta: A Richard Nixon-merénylet című életrajzi dráma Niels Mueller rendezésében készült el.

2005-ben a francia kulturális miniszter az Ordre des Arts et des Lettres (A művészetek és betűk rendje) egyik parancsokává tette Leót, a művészetekhez való hozzájárulása miatt. Következő évben szerepelt a Véres gyémántban és A téglában. A Véres gyémánt Edward Zwick filmje, ebben egy rodéziai gyémántcsempészt alakított, aki részt vett a Sierra Leone-i polgárháborúban. A film maga általánosságban kedvező kritikákat kapott, és Leót dicsérték a dél-afrikai akcentusának autentikusságáért, mert ezt az akcentust köztudottan nehéz utánozni. A tégla ismét Scorsese filmje, ebben Billy Costigant alakította, aki egy bostoni ír maffiában tevékenykedő álruhás rendőr. A filmet sokan várták, így nem is csoda, hogy túlnyomóan pozitív kritikát kapott, valamint a 2006-os év egyik legkeresettebb filmje lett. 90 millió dolláros költségvetésével mind a mai napig Leo és Scorsese legtöbbet hozó közös produkciója lett, könnyen megelőzve az Aviátor 213,7 millió dolláros bevételét. Leót A tégla-beli szereplését megtapsolták a kritikusok, legjobb mellékszereplő színészként pedig még egy Satellite-díjat is bezsebelhetett érte. Ugyanebben az évben a Golden Globe-on és a Screen Actors Guilden is kétszer jelölték, mindkét 2006-os filmért, és a Véres gyémántért megkapta élete harmadik Oscar-jelölését is.

2007-ben ismét producerként tevékenyekedett: a Kertész az édenkertben című vígjáték-dráma egy fiatal férfi fejlődéstörténetét mutatja be, míg az Az utolsó óra című dokumentumfilm Földünk ökoszisztémájának problémáit járja körbe.

2008-tól 2012-ig: Kémek, hősök, thrillerek
2008-ban szerepet kapott a Hazugságok hálója című kémfilmben, ami David Ignatius azonos című regénye alapján készült. A film három férfi életét mutatják be, akik a Közel-Kelet és a terrorháború kereszttüzében harcolnak egy terrorszervezet, valamint egymás ellen. A Ridley Scott által rendezett film kedvéért Leo barnára festette haját, valamint barna kontaktlencsét is hordott, méghozzá saját döntése alapján, mert figyelembe vett olyan korábbi politikai filmeket az 1970-es évekből, mint A Parallax-terv (1974) vagy A keselyű három napja (1975). A film vegyes fogadtatásban részesült, és a 67,5 millió dolláros költségvetésével közepes sikert aratott a jegypénztáraknál a 115 millió dolláros összbevételével.

Ugyanebben az évben ismét Kate Winslet oldalán láthatta a közönség, A szabadság útjai című drámában, amit Kate akkori férje, Sam Mendes rendezett. Mivel mindketten vonakodtak attól, hogy a Titanichoz hasonló romantikus filmet készítsenek, így Kate javasolta, hogy készítsék el hárman az 1961-es Richard Yates-regényen alapuló filmet, miután olvasták Justin Haythe forgatókönyvét, és láthatták, hogy annak vajmi köze van az 1997-es kasszasikerhez. Amint Leo beleegyezett a film elkészítésébe, szinte rögtön megkezdődött a gyártás. Leo megjegyezte, hogy karakterét „hőstelennek” és „kissé gyávának látja”, és hogy „csak arra volt hajlandó, hogy a környezetének terméke legyen.” Hogy felkészüljenek a hanyatló házasságban élő, 1950-es évekbeli pár megformálására, Kate és Leo számos videót megnéztek, ami a külvárosi életet reklámozta, hogy ezzel készítsék fel magukat a filmre, mely végül kedvező kritikában részesült. Leo újabb Golden Globe jelölést kapott.

2008-ban került bemutatásra a Greensburg című reality TV sorozat, amelyben egy amerikai várost úgy építenek újra egy hurrikán után, hogy az a holnap zöld utópiája legyen. Leo a műsor executive producerként működött közre. 2009-ben ismét produceri munkát vállalt, ezúttal Az árva című misztikus horrorban, melyet Jaume Collet-Serra rendezett. Közben folytatta együttműködését Scorsesével: 2010-ben megjelent a Viharsziget című pszichothriller, ami a Dennis Lehane által írt, 2003-as azonos című regényen alapul. Edward "Teddy" Daniels marsallt alakította, aki egy szigeten található pszichiátriai intézetet vizsgál, és megkérdőjelezi saját józan eszét. A film 294 millió dolláros bevételt produkált.

Szintén 2010-ben szerepelt a Christopher Nolan által rendezett Eredetben. A film a tudatos álmodás és az álom inkubáció elméletén alapszik, Leo pedig Dom Cobbot alakítja, egy „extraktort” (álomtolvaj), aki azért lép be mások álmaiba, hogy egyébként hozzáférhetetlen információkhoz jusson. Cobbnak felajánlják, hogy ismét élhesse régi életét, ha segít elültetni egy ötletet a vállalati célpont agyában. Leo így nyilatkozott a filmről: „Kíváncsivá tett ez a koncepció – az álomrablás fogalma és hogy miként fogja ez a karakter felnyitni az álomvilágát és ez végső soron milyen befolyással lesz az életére.” A bemutatót kritikai elismerés követte, a film pedig világszerte 825 millió dolláros bevételt produkált. A filmben való szereplését Leo beleegyezett, hogy lefaragják 20 millió dolláros díját, cserébe első dolláros bruttó pontot hasítva, ami azt jelenti, hogy közvetlenül a jegyértékesítés tetejéről kap pénzt. A kockázat kifizetődött: Leo 50 millió dollárt keresett a filmmel, így ez lett az eddigi legmagasabb fizetése. 2010 júliusában bejelentésre került, hogy Leo elutasított egy vikinges filmet, melyet Mel Gibson rendezett volna, méghozzá Gibson dühvel töltött vitái és a napvilágot látott családon belüli erőszak megpróbálása miatt.

2011-ben Armie Hammer és Naomi Watts oldalán tűnt fel Clint Eastwood J. Edgar – Az FBI embere című életrajzi filmjében, mely magáról a címszereplőről, J. Edgar Hooverről szól. A Dustin Lance Black által írt film középpontjában az FBI igazgató élete áll, a Palmer razziáktól kezdve, beleértbe a magánéletének vizsgálatát, mint például állítólagos eltitkolt homoszexualitását. A filmmel szembeni kritikák többnyire vegyesek voltak, számos kritikus dicsérte Leo alakítását, de úgy gondolták, hogy a filmből összességében hiányoznak az összefüggések. Roger Ebert dicsérte Leo alakítását, ami szerinte egy „teljesen megvalósult, finom és mindent átható alakítás, ami többet sejtet, mint amit Hoover valaha is elárult, talán még magának is.” Ugyanebben az évben A lány és a farkas című misztikus fantasy-horror produceri, valamint A hatalom árnyékában című dráma executive produceri teendőit is ellátta.

2012-ben Leo a gonosz Calvin Candle bőrébe bújt Quentin Tarantino Django elszabadul című spagetti westernjében. A forgatás alatt Leo véletlenül megvágta a kezét egy üveggel, de a sérülés ellenére folytatta a forgatást, Tarantino pedig úgy döntött, hogy ezt az elemet felhasználja a végleges filmben. A filmet jól fogadták, és a kritikusok is pozitívan írtak róla, Leo pedig megkapta érte kilencedik Golden Globe jelölését. A Django elszabadul 424 millió dolláros bevételt hozott világszerte.

2013-tól napjainkig: a jól megérdemelt Oscar-díj
Következő filmjét ismét Baz Luhrman (az 1996-os Rómeó és Júlia rendezője) vitte vászonra, ez pedig F. Scott Fitzgerald 1925-ös regényének adaptációja, A nagy Gatsby volt. A filmet 2013. május 10-én mutatták be, és szerepelt benne még Carey Mulligan és Tobey Maguire is. A kritikusok vegyesen fogadták, de a Leo által megformált Jay Gatsbyt dicsérték. Rafer Guzman a Newsdaynél azt állította, hogy „Leonardo DiCaprioról pedig annyit, hogy most már ő az a Gatsby, akit le kell győzni. A humoros bejáratú határvonal ellenére – tűzijátékokkal körülvéve, és Gershwin "Rhapdsody in Blue"-jával kísérve – DiCaprio hozza ezt az őrjítően enigmatikus karaktert. Olyan kemény, mint Alan Ladd '49-ben, és olyan nyájas, mint Redford '74-ben, ugyanakkor sérülékeny, megható, vicces, egy hamisító és egy ember. Ezt mind hallod Gatsby kedvenc kifejezésében, a „régi sportban”, ami más színészeknek zavarba ejtő verbális arcrángás volt. Ez egy óriási, nehezen kivívott teljesítmény.” Matt Zoller Seitz a RogerEbert.com-on Leo alakítását így írta le: „A film legnagyszerűbb és legegyszerűbb különleges effektusa – állítja – Ez egy ikonikus alakítás – talán karrierje legjobbja.” A film 348 millió dolláros bevételt hozott, ezzel pedig Luhrmann legkeresettebb filmjévé avanzsált.

Leo ismét – immár ötödik alkalommal – állt Scorsese rendezésébe, hogy elkészítsék a Jordan Belfort nevű bróker életéről szóló filmet, ami a Wall Street farkasa címet kapta, és a főszerep mellett a produceri munkát is elvállalta. A férfit az 1990-es évek végén csukták le, értékpapír-hamisítás és pénzmosás vádjával. A forgatást 2012. augusztus 8-á kezdték meg New Yorkban, a bemutatóra pedig 2013. december 25-én került sor. A szerepért elnyerte a Golden Globe-díjat, valamint megkapta élete negyedik Oscar-jelölését. Ugyanebben az évben még két film producereként működött közre: A harag tüze című krimiben Scott Cooper rendezésében, és Vakszerencse című thrillerben, melyet Brad Furman rendezett. 2013 januárjában kijelentette, hogy hosszabb szünetet vesz ki a színészkedésből, és „körberepülöm a világot, miközben jót teszek a környezetnek.”

Bár színészi munkáit egy időre félretette, (executive) producerként folytatta a filmkészítést: 2014-ben került bemutatásra a Virunga című háborús dokumentumfilm, mely gorillavédők egy csoportját mutatja be. Ugyanebben az évben került bemutatásra a Cowspiracy: The Sustainability Secret című dokumentumfilm, mely egy környezetbarát férfit mutat be, aki megpróbál megoldást találni Földünk leginkább nyomasztó problémáira. Leo volt a producere az egy évvel később készült Catching the Sun című történelmi dokumentumfilmnek is, amely az alternatív erőforrások kihasználásának feltalálóit követi nyomon.

2015-ben egy Hugh Glass nevű prémvadászt alakított A visszatérő című túlélős drámában, melyet Alejandro G. Iñárritu rendezett. A filmet jól fogadták a kritikusok, Leo alakítását univerzális dicséret övezte, ami számos díjban is kinyilvánult: végre elnyerte élete első Oscar-díját legjobb színészként, 11. jelölését, egyben 3. díját a Golden Globe-gálán, valamint első BAFTA-díját, szintén legjobb színészként.

MIndemellett producerként is aktív: 2016-ban négy film finanszírozásában is közreműködött. A The Ivory Game című dokumentumfilm egy vadállat-védő aktivistát mutat be, aki az afrikai orvvadászok ellen küzd, míg a Before the Flood című dokuban láthatjuk, a klímaváltozás hogyan hat környezetünkre, és mit tehet a társadalmunk a folyamat megállítása érdekében. Természetesen a játékfilmeket sem hanyagolja el: a Dennis Iliadis által rendezett Delirium című thriller/horror 2017-ben, Ben Affleck rendezése, Az éjszaka törvénye című krimi 2016-ban került bemutatásra, de Leo a producere a 2018-ban bemutatott új Robin Hood kalandfilmnek, Otto Bathurst rendezésében. 2018-ban producere volt a Delirium című pszichológiai horrornak is, amelyet Dennis Iliadis rendezett. Szerepel benne Topher Grace, Patricia Clarkson, Callan Mulvey és Genesis Rodriguez is. A film egy férfiről szól, aki gazdag apjától örököl meg egy birtokot, miután kiengedik egy elmegyógyászati intézetből. Különös események történnek, aminek nyomán próbálja kideríteni, vajon kísértetek járnak-e a házban, vagy csupán az egész a fejében történik.  

2019-ben a globális felmelegedésről szóló Ice on Fire című dokumentumfilm narrátora volt, majd Rick Daltonként, az öregedő televíziós sztárként láthattuk Quentin Tarantino filmjében, a Volt egyszer egy Hollywoodban, ami a Manson család által elkövetett gyilkosságokról szól. Hogy beleférjenek a film költségvetésébe, Leo és Brad Pitt is beleegyeztek az alacsonynak mondható, 10 millió dolláros fizetésbe. Tarantino elmondása szerint kettejük párosa volt a legizgalmasabb sztárduó, akikkel együtt dolgozott. Ez a film szintén jelentős díjakra hozott jelölést, mint az Oscar, a Golden Globe vagy a BAFTA. A film 90 milló dolláros költségvetéshez képest végül 374 millió dolláros bevételt produkált. 

Készülő projektek

2015. augusztus 10-én bejelentésre került, hogy Martin Scorsese rendezi majd Erik Larson Az Ördög a Fehér Városban című regényéből készült adaptációt, melynek forgatókönyvét Billi Ray írja, és Leo is szerepel majd benne. 2015 októberében produkciós cége, az Appian Way megszerezte a Volkswagen kibocsátási botrányáról készülő könyv megfilmesítési jogait. 

2016. október 21-én bejelentésre került, hogy Leo alakítja majd Sam Phillipset, a memphisi székhelyú Sun Studio alapítóját a Peter Guralnick Sam Phillips: The Man Who Invented Rock ‘N’ Roll című könyvéből készült filmben. 2017-ben a Paramount hírül adta, hogy megvásárolta a filmes jogokat a The Black Hand című 1973-as olasz film angol nyelvű adaptálásához. Joe Petrosinót Leo alakítja majd, részben az ő meggyilkolásáról szóló Stephan Talty-regényel alapul.

2020 októberében bejelentésre került, hogy szerepelni fog az Adam McKay által rendezett Netflix-vígjátékban, ami a Don't Look Up címet kapta. Mellette számos ismert híresség, köztük Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett, Timothée Chalamet és Matthew Perry is csatlakoztak a stábhoz. Scorsese következő projektjében is részt vesz majd, ami a Killers of the Flower Moon címet viseli. 

MAGÁNÉLET
Szerelmi életéről sokat beszélnek a médiában. Számos híres színésznővel és modellel járt együtt: a '90-es évek végén Bijou Phillips szinésznővel, később Kristen Zang, majd Emma Miller modell és társaságbelivel. 2000-ben találkozott a brazil Gisele Bündchennel, akivel egészen 2005-ig voltak együtt. 2005-től 2011-ig Bar Rafaeli izraeli modellel járt együtt, ez idő alatt találkozott Shimon Peres izraeli elnökkel és meglátogatta Hod HaSharont, ami Bar szülővárosa.

2011 decemberében kezdett el randevúzni a szintén szőke szépséggel, Erin Heatherton modellel. Kapcsolatuk egészen 2012 novemberéig tartott. Ezután olyan modellekkel hozták szóba, mint Miranda Kerr, Margarita Gauchet, vagy Palvin Barbara. 2013-ban egy ideig Alesia Riabenkova volt a párja, majd májusban Toni Garrn mellett találta meg a boldogságot, akivel 2014 decemberében váltak külön útjaik. 2015-ben két hónapot együtt töltött Rihannával, majd ismét egy viszonylag hosszabb időszakon keresztül, 2015 májusától 2016 januárjáig Kelly Rohrbach modellel járt. 2016 áprilisában összejött Chelsey Weimarral, azonban a románc nem tartott sokáig: 2016 májusában Nina Agdal modellel jött össze, akivel 2017-ben szakítottak. 2018 áprilisában arról cikkeztek a lapok, hogy a nála 23 évvel fiatalabb Camila Morrone modellel jár.

Van egy háza Los Angelesben, valamint egy lakása Battery Park City-ben, New York államban. 2009-ben vásárolt egy Belize-hez tartozó szigetet, ahol egy környezetbarát üdülőt szeretne kialakítani. 2014-ben megvásárolta az eredeti Dinah Shore rezidenciát Palm Springsben, amit a századközép modern építésze, Donald Wexler tervezett.

2005-ben súlyosan megsérült az arca, amikor Aretha Wilson modell fejbe vágta egy törött üveggel egy hollywoodi partin. Miután a nő 2010-ben bűnösnek vallotta magát, két év börtönbüntetésre ítélték.

A 2004-es elnöki választásokon John Kerry elnökjelöltet támogatta, és neki kampányolt. A 2008-as választásokon 2300 dollárt adott Barack Obama elnöki kampányához, ami a maximális összege volt annak, amit egy egyén abban a választási ciklusban adhatott. A 2012-es választások során már 5000 dollárt adott Obama kampányához.

Környezetvédelmi aktivizmus
A Titanic sikerét követve a 24 éves Leo 1998-ban megalapította a Leonardo DiCaprio Alapítványt, ami a környezettudatosságra való figyelemfelkeltés céljából létrejött nonprofit szervezet. Habár a környezet minden területével foglalkozik, elsősorban a globális felmelegedésre koncentrál, a cél a Föld biológiai sokféleségének megőrzése, valamint a megújuló energiák támogatása. A cég több mint 40 országban bonyolított le projekteket, és két rövid webes dokumentumsorozatot is legyártott, melyek címe Water Planet és Global Warning.

Ezen ügyekben való aktív részvétele miatt számos környezetvédő csoport dicséri. Az elismerések között kiemelendő a 2001-ben kapott Martin Litton Környezeti Díja, melyet az Environment Now-tól vehetett át, valamint a Környezeti Vezetői Díj, melyet 2003-ban a Global Green USA adott át neki.

Leo elnökölt a 2000-ben megrendezett Föld Napi nemzeti ünneplésen, ahol interjút készített Bill Clinton elnökkel, és megvitattak néhány tervet, melyek a globális felmelegedés leküzdésére, illetve a környezetvédelemre vonatkoztak. 2007-ben fontos szerepet játszott Az utolsó óra című dokumentumfilm létrehozásában, ami az emberek természethez és globális felmelegedéshez való kapcsolatát mutatja be. Ő volt a film társproducere, társírója, valamint narrátora is. A 2013-ban megrendezett jótékonysági "Az utolsó óra" képzőművészeti aukción közel 40 millió dollárt gyűjtött alapítványa javára. A résztvevőket arra buzdította, "adakozzatok úgy, mintha rajtunk múlna a bolygónk sorsa." Ezzel ez a rendezvény vált a világ legtöbb bevételt hozó környezetvédelmi jótékonysági estjévé. Leonardo szerint a globális felmelegedés a világ "első számú környezetvédelmi kihívása". 2016 júliusában az alapítványa 15,6 millió dollárt szánt az amerikai őslakosok állatvilágának és jogainak megvédésére, valamint a klímaváltozás elleni küzdelemre.

Számos környezetvédelmi szervezet aktív támogatója, közülük a World Wildlife Fund, a Global Green USA, az International Fund for Animal Welfare és a Natural Resources Defense Council vezetésében is részt vett már. 2016 elején Indonéziába utazott, ahol a kormány pálmaolaj-kitermelésének az erdőt kipusztító módszereit bírálta.

Csak környezetbarát járműveket vezet, köztük egy elektromos Tesla Roadstert, egy Fisker Karma hibridet és egy Toyota Priust. Otthonát napelemek látják el energiával. A 2007-es Oscar-gálán Al Gore volt alelnökkel állt színpadra, ahol elmondták, a gála környezetbarát módszereket épített a gyártás-előállítás folyamataiba. 2007-ben fellépett a Live Earth new yorki koncertjén, környezetvédelmi munkásságáért pedig 2010-ben a VH1 Do Something [Tégy valamit] díjára jelölték, amelyet a jótevő embereknek ítélnek oda. 2014-ben kinevezték az ENSZ éghajlat-változási képviselőjének, és még ugyanebben az évben ő tartotta a nyitóbeszédet az ENSZ éghajlati csúcstalálkozóján. 2016 áprilisában ismét felszólalt az ENSZ-ben, ezúttal a párizsi Éghajlat-változási megállapodás előtt.

2015-ben executive producerként működött közre a Netflix számára készített Cowspiracy című dokumentumfilm exkluzív vágásán. A filmben az állattartó mezőgazdaság környezetre gyakorolt hatását és különböző környezetvédelmi szervezetek álláspontját vizsgálták meg a kérdésről. A 2016-os Oscar-gálán díja átvételekor arra használta a köszönőbeszédét, hogy környezetért való elkötelezettségét és aggodalmát fejezze ki: „A klímaváltozás valódi, és épp most történik. Ez a legsürgetőbb fenyegetés egész fajunkkal szemben, ezért együtt kell dolgoznunk és véget vetni a halogatásnak. Támogatnunk kell a világ azon vezetőit, akik nem a legnagyobb környezetszennyezőkhöz szólnak, hanem akik az egész emberiségért, a világ őslakosaiért, a millárd és milliárd hátrányos helyzetű emberért emelik fel a hangjuk, akiket leginkább érint ez a probléma. Gyermekeink gyermekeiért, és azokért az emberekért odakinn, akik hangját elnyomta a politikai kapzsiság.”

2016 elején találkozott Ferenc pápával, adományozása mellett pedig a környezettel kapcsolatos ügyekről is beszélt. Néhány nappal később, valószínűleg a találkozás hatására, a pápa bejelentette, hogy szerepelni fog egy tervezett hitalapú adománygyűjtő filmben, a Beyond the Sunban. Ez lesz első színészi élménye, valamint az első alkalom a történelemben, hogy egy pápa szerepel egy egészestés filmben. A filmből befolyó profitot argentín jótékonysági szervezetek kapják majd.

2016 októberében Leo csatlakozott Mark Ruffalóhoz Észak-Dakotában, hogy támogassák az Álló Szikla törzs tiltakozását a Dakota Acces Pipeline-nal szemben. 2017 áprilisában részt vett a People's Climate March felvonuláson, ahol az ellen tiltakoztak, hogy Trump elnök nem tesz semmit a klímaváltozás ellen.  

FILANTRÓPIA
1998-ban Leonardo és az édesanyja 35 ezer dollárt adományoztak egy Leonardo DiCaprio számítógépes központ felállítására a Los Angelesi Nyilvános Könyvtár Los Feliz-i ágában, gyermekkori otthonának helyszínén. A könyvtárat az 1994-es Northridge földrengés után építették újjá és 1999 elején nyitották meg. A Véres gyémánt forgatása alatt együttdolgozott a mozambiki Maputo SOS gyermekfalu 24 elárvult lakójával, és munkatársai szerint nagyon megérintette a gyerekekkel való munka. 2010-ben 1 millió dollárt adományozott a haiti földrengés utáni segélyezéshez.

2010 novemberében egy millió dollárt adományozott a Wildlife Conservation Society részére az oroszországi tigris-csúcstalálkozón. Az esemény két korábbi tervét törölték, Leo azonban kitartásával elérte megtartását, ezért Vlagyimir Putyin akkori miniszterelnök "muzsiknak", vagyis "igazi férfinek" nevezte. 2011-ben Leo csatlakozott az Animal Legal Defense Fund kampányához, hogy kiszabadítsák a Tony nevű tigrist a Grosse Tete-i (Louisiana állam) Tiger Truck Stopból, ahol az elmúlt évtizedet töltötte. 2013 áprilisában 61 ezer dollárt adományozott a GLAAD-nak, amely a meleg emberek médiában való fellépését támogató szervezet.

2016 elején találkozott Ferenc pápával, ahol nagylelkű adományt tett és környezetvédelmi problémákról beszélt. Pár nappal később, valószínűleg a Leonardóval való találkozó hatására, a katolikus egyházfő bejelentette, hogy szerepelni kíván egy készülő, hiten alapuló jótékonysági filmben, mely a Beyond the Sun címet viseli majd. Nemcsak ez lesz Ferenc pápa első színészi szárnypróbálgatása, hanem ez lesz az első olyan alkalom a történelemben, hogy a pápa egész-estés filmben szerepeljen. A film bevételeit argentínai jótékonysági szervezeteknek tervezik adni.

FONTOSABB DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK
1993 - National Board of Review - Legjobb mellékszereplő színész (Gilbert Grape)
1994 - Golden Globe-jelölés - A legjobb férfi epizódszereplő (Gilbert Grape)
1994 - Oscar-jelölés - A legjobb férfi mellékszereplő (Gilbert Grape)
1998 - Golden Globe-jelölés - A legjobb drámai színész (Titanic)
2003 - Golden Globe-jelölés - A legjobb drámai színész (Kapj el, ha tudsz)
2005 - Golden Globe-díj - A legjobb férfi főszereplő - dráma (Aviátor)
2005 - Oscar-jelölés - A legjobb férfi főszereplő (Aviátor)
2005 - BAFTA-jelölés - Legjobb férfi főszereplő (Aviátor)
2006 - National Board of Review - Legjobb színészgárda (A tégla)
2007 - Golden Globe-jelölés - A legjobb drámai színész (A tégla)
2007 - Golden Globe-jelölés - A legjobb drámai színész (Véres gyémánt)
2007 - Oscar-jelölés - A legjobb férfi főszereplő (Véres gyémánt)
2007 - BAFTA-jelölés - Legjobb férfi főszereplő (A tégla)
2009 - Golden Globe-jelölés - A legjobb drámai színész (A szabadság útjai)
2013 - Golden Globe-jelölés - A legjobb férfi mellékszerelő (Django elszabadul)
2014 - Golden Globe-díj - A legjobb férfi főszereplő - vígjáték (A Wall Street farkasa)
2014 - Oscar-jelölés - A legjobb férfi főszereplő (A Wall Street farkasa)
2014 - BAFTA-jelölés - Legjobb férfi főszereplő (A Wall Street farkasa)
2016 - Golden Globe-díj - A legjobb férfi főszereplő - dráma (A visszatérő)
2016 - Oscar-díj - A legjobb férfi főszereplő (A visszatérő)
2016 - BAFTA-díj - A Legjobb férfi főszereplő (A visszatérő)

KEDVENCEK
Könyv: Az ​öreg halász és a tenger (Ernest Hemmingway)
Sport: kosárlabda és baseball
Állat: mindegyik
Autó: '69-es Mustang
Autó a sajátjai közül: ezüstszínű BMW kupé
Dal: Sitting on the Dock of the Bay (Otis Redding és Steve Cropper)
Játék: biliárd
Zene: rap
Zenész: Harry Connick Jr.
Zenekar: Pink Floyd, The Beatles és a Led Zeppelin
Színészek: Robert De Niro, Al Pacino és Jack Nicholson
Színésznő: Meg Ryan, Meryl Streep
Rendező: Martin Scorsese
TV műsor: Alkonyzóna, The Real World és Surreal Life
Vakációs úticél: Németország
Étel: tészta
Ital: limonádé, diétás kóla és Fruitopia
Szín: fekete, zöld és bíbor
Gyermekkori emlék: megtréfálni a szomszédokat
Város: New York City és San Francisco
Film: A keresztapa trilógia, illetve egy 2006-os interjú (ami a The Independent számára készült) alapján a top 10 kedvence: Biciklitolvajok (1948), Taxisofőr (1976), Arábiai Lawrence (1962), 8 és 1/2 (1963), A harmadik ember (1949), A testőr (1961), Alkony sugárút (1950), Ragyogás (1980) és Édentől keletre (1955)
Gyerekkori film: Willy Wonka és a csokoládégyár (1971), Gesztenye, a honalapító (1978), valamint Ágygömb és seprűnyél (1971)
Születésnap: „A tizenhatodik, mert elkezdhettem autót vezetni.”
Szabadidős tevékenység: verseket és rövid történeteket írni
Női alakítás: Gena Rowlands az Egy hatás alatt állő nő (1974) című filmben, mint Mabel Longhetti
Férfi alakítás: Robert De Niro a Taxisofőrben (1976), mint Travis Bickle, illetve James Dean az Édentől keletre (1955) című filmben, mint Cal Trask

ÉRDEKESSÉGEK
- A part forgatása során, 1999. április 16-án Thaiföldön Leót és másokat elsodort egy kamerával felszerelt csónak, a nagy erejű szél és a hullámok miatt. Szerencsére senki sem sérült meg.
- Első nyilvános TV reklámja a tejet promotálta.
- 1998-ban beperelte a Playgirl magazint, mert az olyan képeket tervezett nyilvánosságra hozni róla, melyeken meztelenül látható.
- 1997 októberében az Empire magazin "Minden idők 100 legjobb mozisztárja" című listáján a 75. helyet érte el.
- 1996-ban fontolóra vették őt egy James Deanről szóló film kapcsán, azonban elutasította a szerepet, mert nem érezte magát elég tapasztaltnak ahhoz, hogy elkészítse a filmet.
- Jelentkezett Dick Grayson (Robin) szerepére a Mindörökké Batman (1995) című filmbe, melyet végül Chris O'Donnell kapott meg.
- 1998-ban a People magazin beválasztotta az 50 legszebb ember a világon nevű válogatásába.
- Adam Farrar mostohaöccse.
- 10 éves korában az ügynöke azt tanácsolta neki, hogy változtassa meg a nevét a sokkal amerikai-barátibb Lenny Williamsre. Mondani sem kell, nem fogadta meg a tanácsot.
- Eredetileg ő alakította volna Alan Jensent a Harvard Man című filmben (2001), de a film alacsony költségvetésébe nem fért volna bele a fizetése, ezért a szerepet végül Adrian Grenier vette át.
- Szerepelt volna az Amerikai pszichóban (2000), de időpontegyeztetési gondok miatt végül Christian Bale játszott helyette a filmben.
- 1999 januárjában az ügyvédei benyújtottak egy kérelmet, hogy Leo levédethesse a saját nevét.
- A Premiere magazin 100 legbefolyásosabb ember listáján 2001-ben 60., 2002-ben 74., 2003-ban pedig 42. helyen végzett.
- 2003-ban a Star TV "A 10 legjobb box office sztár az 1990-es évekből" nevű listáján a 6. helyet kapta.
- Gyerekkori barátja Tobey Maguire, valamint a néha Christopher Pettiet.
- 2003 novemberében elveszett a kamerája, a megtalálónak pedig több ezer font jutalmat ajánlott fel a visszaszolgáltatásásért.
- Ugyanabban az időben ajánlották fel neki Dirk Digglet pornósztár szerepét a Boogie Nights-ban (1997), mint a Titanicért. Előbbit végül Mark Wahlberg formálta meg.
- Egy 2004. december 23-án készült interjúban megemlítette, hogy az Aviátor forgatása alatt ismét előtört obszesszív-kompulzív zavara, amivel gyerekkorában küzdött.
- Őt is számításba vették Peter Parker szerepére a Pókemberben (2002), melyet végül Tobey Maguire kapott.
- Fontolóra vették Anakin Skywalker megformálására a Star Wars II. rész - A klónok támadása (2002) kapcsán, melyet végül Hayden Christensen kapott meg.
- Eredetileg beválasztották Az ügynökség (2006) stábjába.
- Nagyon jó barátságban áll Kate Winslet és Marion Cotillard színésznőkkel, valamint Tom Hardy és Vincent Gallo színészekkel. Jó barátja még Lukas Haas, Mark Wahlberg, illetve Kevin Connolly is.
- Beválasztották főszereplőként Baz Luhrmann Nagy Sándorról szóló filmjébe.
- Nem vállalta el a számára felajánlott szerepet Michael Pitt Álmodozók (2003) című filmjében, mert úgy gondolta, hogy túl idős ahhoz, hogy egy 20 éves diákot alakítson.
- 2007-ben az Empire magazin a 100 legszexisebb mozisztár közül a 36. helyre választotta.
- A flamand K3 nevű lánybanda írt róla egy dalt, ami az "Ik ben verliefd op Leonardo DiCaprio", vagyis a "Szerelmes vagyok Leonardo DiCaprióba" címet viseli.
- A Blink 182 köszönetet mondott neki az "Enema of the State" nevű albumának belső jegyzetein.
- 2009 májusában Leo, Kate Winslet és James Cameron nyilvánosan tett ígéretet arra, hogy biztosítják a Titanic utolsó élő túlélőjének, Millvina Deannek pénzügyi jövőjét, miután kiderült, hogy mementóját kellett eladnia ahhoz, hogy fizetni tudja az idősek otthonának csekkjeit.
- Egy vésettel ellátott gyűrűt vásárolt Kate Winsletnek, miután befejezték A szabadság útjai forgatását. Hogy mi áll a gyűrűn, azt Kate titokban tartja.
- Jelentkezett John Dillinger szerepére a Közellenségekbe (2009), de a szerepet Johnny Depp kapta meg helyette.
- Quentin Tarantino fontolóra vette, hogy Leo kapja meg Hans Landa SS ezredes szerepét a Becstelen brigantykban (2009), ám végül a szerepet Chritoph Waltz kapta meg.
- Nagy rajongója az animéknek.

Filmek
20?? Roosevelt (bejelentve) ... Theodore Roosevelt
20?? Killers of the Flower Moon (forgatás alatt) ... Ernest Berkhart
20?? The Black Hand (előkészületek) ... Joe Petrosino
2021 Don't Look Up (utómunkálatok) ... Dr.  Randall Mindy
2019 Volt egyszer egy Hollywood / Once Upon a Time in Hollywood ... Rick Dalton
2015 A visszatérő / The Revenant ... Hugh Glass
2013 A Wall Street farkasa / The Wolf of Wall Street ... Jordan Belfort
2013 A nagy Gatsby / The Great Gatsby ... Jay Gatsby
2012 Django elszabadul / Django Unchained ... Calvin Candie
2011 J. Edgar - Az FBI embere / J. Edgar ... J. Edgar Hoover
2010 Eredet / Inception ... Cobb
2010 Viharsziget / Shutter Island ... Teddy Daniels
2008 A szabadság útjai / Revolutionary Road ... Frank Wheeler
2008 Hazugságok hálója / Body of Lies ... Roger Ferris
2006 Véres gyémánt / Blood Diamond ... Danny Archer
2006 A tégla / The Departed ... Billy
2004 Aviátor / The Aviator ... Howard Hughes
2002 Kapj el, ha tudsz / Catch Me If You Can ... Frank Abagnale Jr.
2002 New York bandái / Gangs of New York ... Amsterdam Vallon
2001 Don kocsmája / Don's Plum ... Derek
2000 A part / The Beach ... Richard
1998 Sztárral szemben / Celebrity ... Brandon Darrow
1998 A vasálarcos / The Man in the Iron Mask ... XIV. Lajos / Fülöp
1997 Titanic ... Jack Dawson
1996 Marvin szobája / Marvin's Room ... Hank
1996 Rómeó és Júlia / Romeo + Juliet ... Rómeó
1995 Teljes napfogyatkozás / Total Eclipse ... Arthur Rimbaud
1995 Egy kosaras naplója / The Basketball Diaries ... Jim Carroll
1995 Gyorsabb a halálnál / The Quick and the Dead ... Kölyök
1993 Gilbert Grape / What's Eating Gilbert Grape ... Arnie Grape
1993 Ez a fiúk sorsa / This Boy's Life ... Toby
1992 Poison Ivy - Szex, hazugság, bosszú / Poison Ivy ... Srác
1991 Rémecskék 3. / Critters 3 ... Josh

Rövidfilmek
2015 The Audition ... önmaga
2010 Inception: The Cobol Job ... Cobb
1994 The Foot Shooting Party ... Bud

Sorozatok
20?? The Devil in the White Ciy (bejelentve) ... Dr. H. H. Holmes
2020 Grant tábornok / Grant ... Senior Soldier (1 rész)
1991-1992 Growing Pains ... Luke Brower (23 rész)
1990-1991 Parenthood ... Garry Buckman (12 rész)
1991 Roseanne ... Darlene osztálytársa (1 rész)
1990 Santa Barbara ... A fiatal Mason Capwell (1 rész)
1990 The Outsiders ... Kid Fighting Scout (1 rész)
1989 Az új Lassie / The New Lassie ... Glen (1 rész)
1979 Romper Room ... Gyerek (1 rész)

PRODUCER
20?? Captain Planet (producer) (bejelentve)
20?? Roosevelt (producer) (bejelentve)
20?? The Corporation (producer) (bejelentve)
20?? Atari (producer) (előkészületek)
20?? The Ballad of Richard Jewell (producer) (előkészületek)
20?? The Black Hand (executive producer) / (producer) (előkészületek)
2018 Robin Hood (producer) (bemutatásra vár)
2018 Pollinators Under Pressure (dokumentum-rövidfilm) (executive producer)
2018 Delirium (producer)
2018 The Men Who Built America: Frontiersmen (TV minisorozat) (executive producer)
2017 Fire Chasers (TV dokumentum-minisirozat) (executive producer - 2017)
2016 Az éjszaka törvénye / Live by Night (producer)
2016 A Plastic Ocean (dokumentumfilm) (executive producer)
2016 Özönvíz előtt / Before the Flood (dokumentumfilm) (executive producer)
2016 The Ivory Game (dokumentumfilm) (executive producer)
2015 Catching the Sun (dokumentumfilm) (executive producer)
2014 Cowspiracy: The Sustainability Secret (dokumentumfilm) (executive producer)
2014 Virunga (dokumentumfilm) (executive producer)
2013 A Wall Street farkasa / The Wolf of Wall Street (producer)
2013 A harag tüze / Out of the Furnace (producer)
2013 Vakszerencse / Runner Runner (producer)
2011 A hatalom árnyékában / The Ides of March (executive producer)
2011 A lány és a farkas / Red Riding Hood (producer)
2009 Az árva / Orphan (producer)
2008 Greensburg (TV sorozat) (executive producer)
2007 Az utolsó óra / The 11th Hour (Documentary) (producer)
2007 Kertész az édenkertben / Gardener of Eden (producer)
2004 Aviátor / The Aviator (executive producer)
2004 A Richard Nixon-merénylet / The Assassination of Richard Nixon (executive producer)

ÍRÓ
2008 Greensburg (TV sorozat) (alkotó)
2007 Az utolsó óra / The 11th Hour (dokumentumfilm)

Utolsó frissítés: 2021.05.09. 21:09 Lindsay019 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace