Starity

Lindsey Stirling

Lindsey Stirling Lindsey Stirling nemzetisége 1218. 389rajongó 42vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 99%
 • stílus: 98%
 • szimpátia: 99%
 • Születési név
 • Lindsey Stirling
 • Becenév
 • The Dubstep Violinist
 • Születési idő
 • 1986. szeptember 21.
 • Születési hely
 • Santa Ana, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
 • Foglalkozás
 • hegedűművész, táncosnő, dalszerző
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 161 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Szűz
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna

Lindsey Stirling életrajza

KORAI ÉS CSALÁDI ÉLETE — ISMERKEDÉS A ZENÉVEL ÉS A TÁNCCAL

Lindsey Stirling 1986. szeptember 21-én látta meg a napvilágot Kalifornia állam egyik, Santa Ana nevezetű városában, az Amerikai Egyesült Államokban Diane és az író és hittantanár Stephen J. Stirling közös gyermekükként. Összesen négy testvérrel is büszkélkedhet – Brooke-kal, Jenniferrel, Marinával, valamint Vovával. A család az Arizona államban elhelyezkedő Gilbert városkájában, szerény körülmények között élt, aminek köszönhetően szülei csak olyan tanárokat tudtak megfizetni lányuk hegedűoktatására, kik csupán félórát tanítják. Az oktatók akkor azt mondták, hogy „képtelenség, hogy megtanuljon hegedülni, ha hetente csak tizenöt percet tanul”, ám szülei továbbra is járatták Lindsey-t magánórákra, ki már ötéves korában kezébe vette a hangszert, s tizenkét éven keresztül tanulta annak használatát.

Oktatását tekintve tizenhat éves koráig járt a gilberti Greenfield Junior Iskolába, később pedig a Mesquite Gimnáziumban folytatta tanulmányait, ahol csatlakozott egy négyfős rockzenekarhoz, melynek neve Stomp on Melvin volt. A bandával kapcsolatos élményeiből leginkább az maradt meg, hogy ennek segítségével tudott írni egy szóló, hegedűs rockdalt, mellyel nevezett is az America's Junior Miss nevezetű versenyre, ahol elnyerte a Miss Arizona's Junior címet valamint a Spirit Award díjat a tehetségkutató végső fordulójában. Ezek mellett nagyjából egy évig volt a Charley Jenkins együttes tagja.

Ezt követően az Utah államban fekvő Provo-ba költözött, hogy a Brigham Young Egyetemre járhasson. Ezt egy rövid kihagyás követte, és csak 2009-ben tért vissza a felsőoktatási intézménybe, s egészen 2012 decemberéig maradt ott, ezután pedig visszaköltözött a családjához Arizonába.

Egészen fiatalkorától kezdve imádott táncolni, és szeretett is volna a hegedű mellett táncórákat venni. A NewMediaRockstars-szal készített egyik interjújában a következőket mesélte erről az időszakról: „Gyerekkoromtól kezdve azt kívántam, bárcsak járhatnék táncolni is, de a szüleim azt mondták, hogy választanom kell a hegedű és a tánc között, de mindkettőt nem engedhetjük meg magunknak, én pedig inkább a zenélést választottam. Szóval ez egy egyfajta önmegvalósítás – bár vicces ezt mondai, de mindig is szerettem ezt csinálni.”

2007. május 20-án került regisztrálásra a hegedűművész YouTube-fiókja, mely ekkor még lindseystomp név alatt futott, mára pedig bőven átlépte a kilenc és félmilliós feliratkozást.

Édesapja 2017. január 25-én, kora reggel hunyt el gégerák következtében. Nem sokkal ezelőtt a családapa még arról írt Facebook oldalán, hogy a sugár- és kemoterápiának köszönhetően a torka még midig fáj, de ez már a gyógyulást jelenti. 2015 decemberében diagnosztizálták nála a betegséget. Lindsey legelőször Instagram-on közölte rajongóival a szomorú hírt és megható sorokkal emlékezett édesapjára: „Apa ma reggel elhunyt. Nem lehet szavakkal kifejezni hálámat ennek a csodálatos, önzetlen embernek. De szeretlek, apu. Mára egy érett nővé cseperedtem, és ezt neked köszönhetem.”

  

KARRIERJ KEZDETE — AMERICA'S GOT TALENT ÉS DEBÜTÁLÓ ALBUMA

2010-ben, 23 éves korában jelent meg az America’s Got Talent nevezetű tehetségkutató műsor ötödik szezonjában, ahol „hip-hop hegedűsnek” nevezték. Teljes mértékben el tudta nyerni és lenyűgözte a zsűri tagjait, azonban nem elsősorban azért, mert ilyen színesen tudta a klasszikus, a pop és a hip-hop zene műfajokat összekeverni, hanem mert játéka közben folyamatosan táncol és mozgásban van, ezt pedig mai napig űzi turnéjai alatt és videoklipjeiben. Lindsey egyik élő adásában azt állította a hegedű és a tánc összevegyítéséről, hogy: „Nagyon nehéz volt megtanulni táncolni és hegedülni is egyszerre úgy, hogy mindez természetesen hasson, de úgy érzem, ez a kifejezésmódom egyik része, és mára már az egész természetesen jön. Tökéletesen meg kell ismernem a dalt, mielőtt mozogni kezdenék, és miután meg tudtam tanulni a számot, a tánc igazán szórakoztató tud lenni.” Nem csak színpadi előadásaiban, hanem a zenében is igen nagy hatást tudott rá gyakorolni a tánc: „Szeretteim a táncos zenéket, szóval az egészet azzal kezdtem, hogy megírtam a Transcendence-t, az Electric Daisy Violin-t és a Spontaneous Me-t.”

Lindsey előadása felvillanyozta a közönséget és elnyerte az elismerésüket, miután egyre többet kezdett táncolni az előadás alatt a negyeddöntő után. A zsűrit azonban kevésbé tudta meggyőzni a művésznő, egyikük, Piers Morgan az alábbiakat mondta a nő előadására: „Nem vagy tehetségtelen, de nem is vagy elég jó. Szerintem nem kellene azt játszanod, hogy tudsz a levegőben repülni, miközben hegedűn játszol.” Sharon Osbourne pedig az alábbiakat mondta: „Egy bandához kéne csatlakoznod. Az, amit csinálsz nem elég ahhoz, hogy Vegasban be tudj tölteni egy színpadot.” Lindsey saját blogján pedig egyszer azt írta, hogy: „Nagyon rosszul estek a vélemények… fájdalmas volt és egy kicsit megalázó; azonban meg kellett tanulnom, hogy hol kell meghúznom a határaimat.” Lindsey ezek után úgy döntött, hogy továbbra is egyedül folytatja hegedűs karrierjét, és az interneten kezdte el terjeszteni dalait. Egy 2012-es interjújában azt mondta, hogy „Az én stílusom, az én zeném… nem eladható. Az egyetlen ok, amiért mégis sikeres lettem, az az, hogy igaz maradtam önmagamhoz.”

Nem sokkal később az America’s Got Talent után Devin Graham operatőr felkereste a hegedűművészt annak érdekében, hogy készíthetnének közösen egy videót a YouTube-ra, és megegyeztek, hogy forgatnak közösen egy klipet a lány Spontaneous Me című szerzeményéhez. A forgatások a 2011. május 9-ei héten történtek. A videó nagyba megnövelte Lindsey népszerűségét, és elkezdett rendszeresen videókat készíteni saját YouTube-csatornájára. 2016 októberére a csatorna elérte a több, mint másfél milliárd megtekintést és a több, mint nyolcmilliós feliratkozási számot. Zenéje egyaránt megtalálható a Pandorán, a Spotify-on valamint a Last.FM-en. 2012 szeptemberében hozta létre második csatornáját, a LindseyTime-ot, ahova leginkább vlogokat és kulisszák mögötti videókat tölt fel.

Lindsey korábban hegedűjátékát hip-hoppal, illetve dupsteppel kombinálta össze. Több előadóval is közreműködött már, kikkel közösen hoztak létre különleges feldolgozásokat. Shaun Barrowes-szal együtt feldolgozták a The Decemberists nevezetű együttes Don’t Carry It All című dalukat, Jake Bruene-nel és Frank Sacramone-nal az LMFAO Party Rock Anthem nevezetű slágerét adták elő, közreműködött Tay Zonday Mama Economy című nótájában, Peter Hollens-szel közösen dolgozták fel a Skyrim nevezetű videojáték, a Trónok harca, illetve a Csillagok háborúja hivatalos zenéjét, emellett pedig Christina Perri A Thousand Years című slágeréhez és készítettek egy covert, a Halestorm énekesnője, Lzzy Hale énekelte fel a lány második stúdióalbumának névadó dalát, a Shatter Me-t, illetve a Pentatonix nevezetű a-capella együttessel közösen létrehozott két feldolgozás, melyet az Imagine Dragons egyik leghíresebb slágeréhez, a Radioactive-hoz készítettek, de a későbbiekben újból előadtak egy dalt a bandával, mégpedig Stromae Papaoutai című, igen híres szerzeményét.

2012 decemberében a YouTube vezetősége bejelentette, hogy Lindsey Crystallize nevezetű dalához készített klipje volt az év nyolcadik legnézettebb videója a maga 42 milliós megtekintésével.

  

EGY ÚJ KORSZAK — SHATTER ME

2013. április 22-én bejelentették, hogy Lindsey aláírt egy szerződést Lady Gaga menedzserével, Troy Carter-rel, miután a férfi felfigyelt a művésznő egyre nagyobb népszerűségére. „A számokat tekintve láthatod, hogy ez a lány mennyire ért ahhoz, hogy a rajongókkal mind online, mind offline módon fenn tudja tartani a kapcsolatot” – mondta egyszer Troy Carter. Lindsey, aki korábban nem volt hajlandó együtt dolgozni más management vállalatokkal, így magyarázta meg a Troy-jal kötött megegyezését: „Az Atom Factory-nál mindig naprakészek a legújabb dolgokról és sokszor próbálnak ki új dolgokat, és amikor találkoztam velük, sokkal kreatívabbnak éreztem magam.”

Június 21-én a hegedűművész debütáló albuma, a Lindsey Stirling megkapta első aranylemezét Németországban, a következő hónapban pedig szintén gazdagodott egy-egy aranylemez minősítéssel a korong Svájcban és Ausztriában is egyaránt. 2013. augusztus 2-án a Billboard bejelentette, hogy Lindsey debütáló albuma több, mint 158.000 példányszámban kelt el csak az Egyesült Államokban, valamint ő volt a második legkeresettebb művész a klasszikus crossover slágerlistán abban az évben, előtte pedig csak Andrea Bocelli Passione nevezetű albuma volt megtalálható.

2013 júniusában fellépett a Miss Switzerland szépségversenyen, júliusban pedig csatlakozott Nathan Pacheco, virginiai crossover zenész zenekarához a Temple Square-ben, illetve a Mormon Tabernacle Choir zenekarral is koncertezett az együttes évfordulóján a 21 ezer férőhelyes, Salt Lake City-ben található LDS Conference Center-ben. Nem sokkal később Lindsey bejelentette első turnéjait Ausztráliában, Dél-Koreában, illetve Japánban is. Augusztus 31-én csatornája elérte a hárommillió feliratkozási számot, szeptember 4-én pedig majdnem egy évig tartó koncertsorozata után befejezte első világkörüli turnéját az utolsó helyszínen, mely Londonban volt megtalálható. Szeptember 21-én fellépett a berlini Ritz Carlton szállodában megrendezett Dreamball 2013-as jótékonysági ünnepségén. Két héttel később a lány bejelentette, hogy elkezdett dolgozni második stúdióalbumán.

2013 októberében bejelentette, hogy részt vesz a DanceOn által készített Dance Showdown nevezetű internetes táncvetélkedő harmadik évadában, melynek nyertese 50 ezer dollárt kap nyereményül. Lindsey volt a második a három döntős közül, ám nem az ő markát ütötte a pénz annak ellenére, hogy partnerével, Anze Skrube-bal remek kritikai elismeréseket kaptak a verseny során. Az egyik bíró, Laurieann Gibson azt állította, hogy a művésznő második előadása volt a Dance Showdown egyik legjobbja, az utolsó pedig szerinte a legjobb volt, amit valaha látott.

Közel egy évvel a hivatalos kiadása után, a Lindsey Stirling-nek kiadták a deluxe változatát 2013. október 29-én, melyen több bónusz dal is szerepel, de a korábbi számok újonnan felvett változataik és remixeik is megjelennek a bővített kiadásban – ilyen például a Crystallize, az Elements és a Transcendence remix változata is. Lindsey csak az első héten több, mint 10 ezer példányt tudott eladni, amely a karrierjében rekordnak számít, és a Billboard 200-as listáján pillanatok alatt felkerült a 79. helyről a 23.-ra. Néhány nappal később, október 24-én a Conan nevezetű beszélgetős műsorban láthatták a rajongók.

2013. november 23-án a Pentatonix-szal készített Radioactive-feldolgozásuk megnyerte a YouTube Music Award egyik díját. December 16-án bejelentette első koncerthelyszíneit és dátumait a Kanadában és az Egyesült Államokban, néhány helyszínről pedig az összes jegy elkelt az első nap után. Az első koncertre 2014. január 29-én került sor az oregoni Portland-ben.

A hegedűművész 2013 végé többször is megjelent a Billboard listáján – harmadik helyen végzett, mint klasszikus albumelőadó, második lett a klasszikus album kategóriában, illetve harmadik lett a tánc/elektronikus stílusú albumok listáján.

A 2014-es év igazán jól indult a művésznő számára, hisz a Lindsey Stirling elérte Lengyelországban is az aranylemez minősítést, megkapta első platinalemezét Németországban, nem sokkal később pedig Ausztriában is. Február 4-én a Crystallize-ot a RIAA szintén megajándékozta egy aranylemezzel. Február 26-án adták ki először Franciaországban a korongot, mely a maga 4900-as eladásával az első héten fel is került az ország 17. legtöbbet eladott listájára. Március 5-én három koncertet is adott a Mexikóvárosban található El Plaza Condesa-ban, ami az első útjának is számított Latin-Amerikában.

2014. március 12-én Lindsey közzétett egy videót, amelyben bejelenti, hogy a második stúdióalbuma a Shatter Me lesz, és májusban fog megjelenni. Ekkor létrehozott egy PledgeMusic-fiókot is, ahol a rajongók meg tudták vásárolni az aláírt albumját, illetve exkluzív elemeket is beszerezhettek, mint például autogrammal ellátott plakátok, videók, és egyeseknek még lehetőségük is akadt, hogy Lindsey-vel Skype-on beszélgethessenek. Az első nap végére sikerült eladni az összes lemezt. 2014. március 25-én jelent meg a korong első hivatalos kislemeze, a Beyond The Veil, vele egy napon pedig a hozzá készült zenei videó is napvilágot látott. Április 3-án az egyik közösségi oldalán azt írta, hogy együtt dolgozik a Owl City nevezetű banda ötödik stúdióalbumán, az első dal az albumról pedig, a Beautiful Times öt nappal később meg is jelent.

2014. április 23-án megjelent a lemez második kislemeze is, mely ezúttal az album névadó dala lett, a Shatter Me, melyben a Halestorm nevezetű rockzenekar frontasszonya, Lzzy Hale működött közre. A kislemez a videoklippel együtt érkezett a rajongókhoz, és már az első napon átlépte az 1,3 milliós megtekintést. Az album a hatalmas érdeklődés miatt még áprilisban, egészen pontosan 29-én került a boltok polcaira, az európai rajongóknak viszont május 2-áig várniuk kellett. Az első héten az Amerikai Egyesült Államokban sikerült eladni a lemezből 56 ezer példányt, ezzel felkerült a Billboard 200-as listájának második helyére, és ez lett Lindsey legnagyobb eladása egy héten belül. Európában is igen agy sikereknek örvendhetett az album, hiszen Németországban és Svédországban sikerült megszereznie magának a második helyet, Ausztriában pedig az első helyen szerepelt. 2014. május 18-án a Billboard Music Awards-on lépett fel, hogy hirdetni tudja nemrég megjelent lemezét, és előadta a számlistán az első helyet kapott Beyond The Veil szerzeményét is.

2014. május 13-án kezdődött el a hegedűművész második világkörüli turnéja San Diego-ban. Összesen 77 előadást tartalmaz a koncertsorozat, ebből 48 Észak-Amerikában, 29 pedig Európában volt megtartva. A turné során hazánkba is ellátogatott 2015. július 4-én. Az úttal második stúdióalbumát, a Shatter Me-t hirdette. Két újabb táncos is csatlakozott ekkor a csapathoz: Stephen Jones, illetve Pter Styles, a koreográfiát pedig Anže Škrube állította össze.

Július 2-án a Billboard bejelentette, hogy a Shatter Me volt a félév legtöbbet értékesített tánc/elektronikus albuma a maga 119 ezres eladásával, ezzel olyan lemezeket sikerült megelőznie, mint Daft Punk Random Access Memories című korongja, illetve Lady Gaga ARTPOP-ja. Emellett a Lindsey Stirling még mindig igen egy igen jó helyen volt, hiszen 2014 első felében sikerült 108 ezer példányt eladni belőle, így a hatodik helyre került. Július 27-én a Crystallize videója átlépte a 100 milliós összmegtekintést, a nő karrierjében először. Hat nappal később, augusztus 2-án Lindsey arról csiripelt Twitter-fiókján, hogy életében először jelölték a Teen Choice Awards-ra. Négy nap múlva ismét az America’s Got Talent színpadán lépett fel, ezúttal viszont Lzzy Hale is vele tartott, és közösen előadták a Shatter Me-t.

Augusztusba kiderült, hogy Lindsey két együttessel is közre fog működni az elkövetkezendő időszakban: 13-án másodjára dolgozott együtt a Pentatonix-szal, ezúttal azonban Stromae Papaoutai című slágeréhez készítettek videoklipet. A dal a csapat harmadik stúdióalbumán, Vol. III-n jelenik meg. A második vendégszerepre kilenc nappal később, augusztus 22-én került sor a híres brit énekesnő Jessie J Sweet Talker című dalában. Szeptember 29-én bejelentette, hogy csatlakozni fog Andrea Bocelli énekeshez az ő Nagy-britanniai és írországi turnéján 2014 novemberében. A művésznő október 4-én kezdte meg európai turnéját Finnországban, hogy nagyobb körökben tudja terjeszteni zenéjét. November 24-én meghosszabbították a turnét, és további dátumokat és helyszíneket adtak hozzá Észak-Amerikában és Óceániában. Még ugyanezen a napon fellépett a The Today Show-ban, ahol előadta Roundtable Rival című dalát. 2014. december 5-én a Video Game Awards színpadán is láthatták a rajongók.

2015. január 9-én szerepelt a Forbes 30 Under 30 nevezetű listáján, mint az egyik leginkább elismert híresség 30 év alatt. Ugyanezen a napon a Billboard bejelentette, hogy a Shatter Me és a Lindsey Stirling lett a 2014-es év legtöbbet keresett tánc/elektronikus albumjainak listáján az első, illetve a második. Néhány nappal később Lindsey bejelentette, hogy a TV-ben élőben követhetik az egyik londoni koncertjét Lindsey Stirling: Live from London címen.

Március 2-án egy újabb YouTube Music Award-díjjal lett gazdagabb, ezzel együtt 49 további előadót maga mögé szorítva, mint a legtöbb megtekintést, feliratkozót és bevételt hozó csatorna az elmúlt fél évben. Március 23-án a díjátadó élőben közvetítette, amint 13 előadóművész osztja meg legújabb videoklipjeit, ekkor volt Lindsey Take Flight nevezetű videójának is a premierje. Részt vett a 2015-ös Echo díjátadón, ahol a legjobb crossover előadónak titulálták az év második felében, a gélén pedig Andreas Bourani művésszel állt színpadra. Április 7-én bejelentették a 2015-ös Billboard díjátadó jelöltjeit, Lindsey pedig két kategóriában is versenyt futott, mint a legjobb tánc/elektronikus előadó, a Shatter Me pedig legjobb tánc/elektronikus album kategóriában indult. Az utóbbit a lány meg is nyerte, ezzel meg is szerezte magának az első Billboard-díját. Május 4-én a boltok polcaira került Marina Kaye Fearless című korongja, melyen Lindsey is közreműködött.

Július 1-én New York City-ben készítettek vele interjút a Billboard számára, melyben bejelentette, hogy mikor augusztusban befejeződik az aktuális turnéja, elkezd dolgozni harmadik stúdióalbumán. „Mikor augusztus közepén befejeződik a turné, azonnal stúdióba fogunk menni, ami egyszerre izgalmas és rettenetes, mert már most elkezdünk dolgozni egy új lemezen, de izgalmas is, mert kíváncsi vagyok, milyen irányba foguk elmenni. Rengeteg ötletem van az albummal kapcsolatban.”

2015. augusztus 8-án kiadták Lindsey első videóalbumját Lindsey Stirling: Live from London címen, amely a Shatter Me világkörüli turné egyik része volt.

  

EGY IZGALMAS IDŐSZAK — BRAVE ENOUGH, DANCING WITH THE STARS ÉS WARMER IN THE WINTER

2016 januárjában megjelent a művésznő első önéletrajzi könyve, a The Only Pirate At The Party, amely a későbbiekben New York Times Bestseller lett. A könyv megjelenését követően három nappal később közreműködött a DJ-ként és producerként tevékenykedő Otto Knows Dying For You című zenéjében, a hivatalos megjelenés pedig február 1-jére tehető.

2016 júniusában került bejelentésre, hogy közeleg Lindsey harmadik stúdióalbuma, 2016. augusztus 16-án pedig a boltok polcaira is került a Brave Enough. Nem sokkal később megosztásra került az első kislemez a hozzá készült videoklippel együtt, melyet a The Arenához forgattak. A lemez az első helyen debütált az US tánc/elektronikus listáján, valamint a Billboard 200-as listáján is megjelent az ötödik helyen. Szintén ugyanebben a hónapban fellépett a 2016-os The International Dota 2 versenyen, amely az eSport történelmének egyik legnagyobb versenye.

2017. május 17-étől a YouTube Red szolgáltatásának köszönhetően a rajongók megnézhetik a világhírű hegedűművész életrajzi filmjét, a Lindsey Stirling: Brave Enough-t.

2017 szeptemberében Lindsey közösségi oldalain jelentette be, hogy részt fog venni a világ egyik leghíresebb táncos műsorában, a Dancing With The Stars 25. évadában Mark Ballas oldalán. Emellett ebben az időszakban az is megosztása került, hogy október végén megjelenik a hegedűművész negyedik stúdióalbuma, a karácsonyi Warmer in the Winter.

 

ÉRDEKESSÉGEK:

 A mormon hitvilág szerint él.
Lindsey-nek összesen kilenc darab hegedűje van, melyek mindegyikének saját nevet is adott: Excalibur, Ingrid, Nero, Paris, Cleopatra, WALL-E, Anastasia, The Black Godess és Violumpet.
Nagy Paramore-rajongó, és reménykedik, hogy egy nap együtt dolgozhat a bandával.
Van egy kutyája, Luna Latte, kit 2015. decemberében szerzett be.
Korábban anorexiával küzdött.
Jelenleg Los Angelesben él.

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK:

2017 Billboard Music Awards: A legjobb tánc/elektronikus zenész - Lindsey Stirling - NYERTES
2017 Billboard Music Awards: A legjobb tánc/elektronikus album - Brave Enough - JELÖLT
2016 Shorty Awards: A legjobb YouTube zenész - Lindsey Stirling - NYERTES
2016 Streamy Awards: Legjobb feldolgozás - Hallelujah - NYERTES
2015 YouTube Awards: Az év művésze - Lindsey Stirling - NYERTES
2015 Streamy Awards: Legjobb eredeti dal - Take Flight - JELÖLT
2015 Streamy Awards: Legjobb együttműködés - Pentatonix és Lindsey Stirling - JELÖLT
2015 Teen Choice Awards: Legjobb zene - Shatter Me - JELÖLT
2015 German Echo Music Awards: Legjobb közreműködés - Shatter Me - NYERTES
2015 Billboard Music Awards: Legjobb tánc/elektronikus album - Shatter Me - NYERTES
2015 Billboard Music Awards: Legjobb tánc/elektronikus előadó - Lindsey Stirling - NYERTES
2014 Streamy Awards: Legjobb zenész - Lindsey Stirling - NYERTES
2014 Teen Choice Awards: Legjobb zene - Shatter Me - JELÖLT
2014 German Echo Music Awards: Nemzetközi újonc - Lindsey Stirling - NYERTES
2014 Billboard Music Awards: Legjobb tánc/elektronikus album - Lindsey Stirling - JELÖLT
2013 YouTube Awards: Az év reakciója - Radioactive (with Pentatonix) - NYERTES
2013 Streamy Awards: Legjobb koreográfia - Lindsey Stirling - NYERTES

ALÁÍRÁSA

— írta és fordította: Lunafreya

FILMEK:

Brave Enough

Szerepe: saját maga
Premier: 2017. május 17.

Breaking Through

Szerepe: Phelba
Premier: 2015. augusztus 19.

STÚDIÓALBUMOK:

Warmer in the Winter

Kiadta: 2017. október 20.; Lindseystomp
Formátumok: digitális letöltés, CD, Vinyl

Brave Enough

Kiadta: 2016. augusztus 19.; Lindseystomp
Formátumok: digitális letöltés, CD

Shatter Me

Kiadta: 2014. április 29.; Decca Records
Formátumok: digitális letöltés, CD

Lindsey Stirling

Kiadta: 2012. szeptember 18.; BridgeTone Records
Formátumok: digitális letöltés, CD

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VIDEÓALBUMOK:

Lindsey Stirling: Live from London

Kiadta: 2015. augusztus 7.; Lindseystomp
Formátumok: videó

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KÖZÉPLEMEZEK:

Lindsey Stomp

Kiadta: 2010. november 5.; Lindsey Stirling
Formátumok: digitális letöltés

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KISLEMEZEK:

Love's Just a Feeling (featuring Rooty)

Megjelenés: 2017
Album: Brave Enough

Hold My Heart (featuring ZZ Ward)

Megjelenés: 2016
Album: Brave Enough

Prism

Megjelenés: 2016
Album: Brave Enough

Something Wild (featuring Andrew McMahon)

Megjelenés: 2016
Album: Brave Enough

The Arena

Megjelenés: 2016
Album: Brave Enough

Hallelujah

Megjelenés: 2015
Album: —

Master of Tides

Megjelenés: 2014
Album: Shatter Me

Take Flight

Megjelenés: 2014
Album: Shatter Me

Shatter Me (featurng Lzzy Hale)

Megjelenés: 2014
Album: Shatter Me

Beyond The Veil

Megjelenés: 2014
Album: Shatter Me

Crystallize

Megjelenés: 2012
Album: Lindsey Stirling

Utolsó frissítés: 2017.10.07. 02:02 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace