Starity

Lisa Origliasso

Lisa Origliasso Lisa Origliasso nemzetisége 1118. 469rajongó 45vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 96%
 • stílus: 94%
 • szimpátia: 95%
 • Születési név
 • Lisa Marie Origliasso
 • Becenév
 • Lis, Lisee
 • Születési idő
 • 1984. december 25.
 • Születési hely
 • Brisbane, Queensland, Ausztrália
 • Foglalkozás
 • énekesnõ
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 154 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Bak
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Jessica Origliasso

Lisa Origliasso életrajza

1984 - 1999: KORAI ÉVEK:
Lisa Marie Origliasso
1984. december 25-én született, Brisbane-ben, Queensland-ben, Ausztráliában Jessica Louise Origliasso ikertestvéreként. Édesanyja Colleen, édesapja Joseph Origliasso. Olasz felmenőkkel is rendelkezik.

1999 - 2005: KARRIER KEZDETE:
1999-ben Jess Veronicaval megalapították a The Veronicas nevű együttest. A lányok elektropop, electro-rock és pop-punk stílusban írják slágereiket.

A névválasztást Jess így gondolta: "A név az, amire keveset gondoltunk, viszont egy lánynevet akartunk, és nem the Jesses akartunk lenni. Tudatosan nem egy ikres dolgot akartunk, mivel szerintünk nem túl menő." Erre Lisa a következőképp reagált: "Nem a the Lisas akartunk lenni. De megnéztük a Heathers című filmet, amiben Wynona Ryder játszotta s főszereplőt, Veronica-t. Nagyon tetszett nekünk a név is, és a karakter is, mert nagyon király és egyedi". Így lett az együttes neve a The Veronicas.

Néhány pletyka szerint az Archie Comics képregény egyik szereplője, Veronica Lodge volt az ok a nevükre. A képregény szerkesztői is ezt gondolták, így jogi lépéseket tettek, mellyel azt akarték elérni, hogy ne ez legyen az együttes neve. A Comics fájdalomdíjat kért (200 millió dollárból 20 millió a fájdalomdíj, a maradék 180 millió dollár pedig a büntetés a kiadóval szemben) a Warner Music Group-tól. Megállapodtak abban, hogy az Archie Comics-ban megjelenhet az ikerpár. A képregény kódot rejtett, ami a lányok 4ever dala, ingyenesen letölthető.

2001-ben a Cybegirl című filmben Sapphire Buxtont játszotta, ezzel némi tévés tapasztalatot szerzett. 2007-ben divattervezőként próbálta ki magát, Jess-el létrehozták a Target divatmárkát, a 7 és 14 év közötti kislányok számára. 

2004-ben Lisa és Jess találkozott Hayden Bellel, a Bell Hughes Music Group producerével, miután néhány dalt felvettek, Hayden a Excalibur Productions-t ajánlotta nekik. A producer segített nekik felépíteni zenei útjukat, a stílusválasztásban. Kicsi múltán bevitte őket a mérnökirodába, ahol megkötötték első szerződésüket. Az egyesség megkötése után Bell sok híres dalszerzővel dolgoztatta őket együtt, mint pl. Clif Magness, Billy Steinberg, Max Martin, kikkel kb. 50 dalt írtak.
Bell tehetségei később megismerkedtek a Warner Bros Records-al, kikkel írásbeli megállapodást kötöttek.

2005 - 2007: THE SECRET LIFE OF...:

Az együttes 2005-ben az NRL Grand Final-en adtak elő produkciót, nem sokkal első kislemezük megjelenése előtt. 2005. október 17-én megjelent első stúdióalbumuk, a The Secret Life of..., ami közel egy évig volt fent az ARIAN listáján, 7. hellyel nyitva. Volt már azon a listán második is. A lemez négyszeres platina minőségű lett. 2006-ban több ARIA díjra jelölték, a háromból a Legjobb Pop Kiadás díjat nyerték meg. Második kislemezük az Everything I'm Not-ot előadták a díjátadón is. Az USA-ban 2006. február 14-én jelent meg a korong, a Billboard 200 százharminc-harmadik helyén debütált. Két kislemezük köthető az előbbihez.

Az USA-i album mellé csatolva egy limitált kiadású DVD is piacra került. Amerikában siker lett a Sessions@AOL, ennek EP-je a The Veronicas: Mtv.com Live EP, melyen az elő kisfilmek mellett a Stay símű sláger is ott van. Közkedvelt album lett Új-Zélandon is, egy listán ötödikként nyitott. Holland listán 75., majd a belgiumin 11. helyen szerepelt. A sok elért siker által a TMF Awardson 2006-ban elnyerték a Legjobb Nemzetközi Új Előadó díjat. Lisát Calvin Klein, Lisa a Nu:U, a Keds, az Estée Launder bíztatja. 

Jess és Lisa a Related c. televíziós műsorban is felléptek, több dalt is előadtak az albumról. Több sorozatban is előadták megjelent dalaikat, mint pl. a Zack és Cody életében a Cry, vagy  Amanda Bynes She's the Man tévés műsorában a 4ver.  2006. december 02-án kiadták a  Exposed… The Secret Life of The Veronicas című CD-jüket/DVD-jüket, Ausztráliában. Az ARIA DVD-s listán hatodik helyezést ért el már a megjelenése után az első héten és később már harmadik lett. Dupla platina minőségben részesült. 

2007 - 2009: HOOK ME UP:
2007-ben elkezdtek a második nagy albumokun dolgozni, a korong Los Angeles városában készült el, melyben Toby Gad, Billy Steinberg és John Feldman is közreműködött. A lemez 2007. november 03-án került az ausztrál polcokra. Több, mint 9500 példányt adtak el belőle, már a megjelenése utáni első héten, arany minőséget kapott ezért. Az idők elteltével kettőször platinának minősítették. Ausztráliában a legkeresettebb albumok között #28 helyezést ért el. UK-ben 2009-ben jelent meg és a listákon a legmagasabb helyezése a #35-ös volt. Az albumból kifolyó kislemez, a Hook Me Up 2007 augusztus 27-én debütált az Ausztráliai rádiókban, szeptember végefelé jelent meg CD-ként is. Először ötödik helyen nyitott, majd listavezető lett Ausztráliában. 

Az Untouched a második kislemez volt USA-ban, Kanadában, Európában és Új-Zélandon. Ausztráliában másodikként debütált, platinaként; a Billboard Hot 100 nevű listán elsőként, azaz a lista vezetőjeként jelent meg a dal, de elsőre méf csak #62 volt, majd tizenhetedik lett. Ők voltak az első ausztrál előadók, akik platina minősítést értek el USA-ban több, mint 1 millióan töltötték le. Az Egyesült Királyság kislemezlistáján elérte a nyolcaik helyet, míg az írek elsőnek tették.

Harmadik kislemezük a This Love, a negyedik a Take Me on the Floor, az ausztrál legjobb 10-es kislemezes listán szerepelt. A másodikként leírt USA-ban is megjelent, de csak a nyolcvanegyedik helyezést érte el. Ötödikként megjelenő kislemezük, a Popular október közepén jelent meg szülőhazájukban. Az ottani rádiók népszerűvé vált, elérte a 11. helyet. 4ever című kislemezüket UK-ben újra kiadrák, 17. lett, illetve Íroroszágban is, ahol három helyezéssel lejjebb jutott.Turnéjuk, a The Hook Me Up Tour, 2007-ben indult el, amely 12 napig tartott és az ottani nagyobb városokban koncerteztek. 

2008. október 16-án második turnéjukról pletykáltak, aminek a Revenge Is Sweeter Tour elnevezés jutott. Már azon a turné több távon keresztül felléptek, köztük Új-Zélandon, USA-ban, Európa, illetve Japán is. 2009 szeptember végén fejezték be a turnét, Manchester-ben. Promóciós turnét is kezdeményeztek, melyel Franciaországot, Olaszországot és Németországot érintették. Japán országában kiadták a  The Veronicas Complete-t, egy válogatásalbumot, ami az összes dalukat és három plusz számot tartalmazott. A korong 2009. márciusától került a boltokba. 2008. szeptember hónapján nyilvánosságra hozták, hogy a lányegyüttes négy jelölést is szerzett az ARIA Awards-on. A díjátadón az Untouched dalukat is színpadra vitték, de sajnálatos módon üres kézzel tértek haza. 

2010 - 2013: LIFE ON MARS & LOLITA:
2009. decemberében elkezdtek új dalokat írni legfrissebb albumukra, a felvételek 2010. elején kezdődtek. A lemez műfajai: klasszikus, rock, pop. Jess állítása alapján az albumot a The Subways, The Dead Weather, Mazzy Star, Ladytron és Peaches inspirálta. A testvérek szerint ez az album más lett, mint az előzőek. Lisa és Jess Michael Paynter jobbján is álltak, közös szerzeményük a Love the Fall. Az ARIA listán a tizenkilencedikként nyitott. Februárban hozzátették, hogy Cherie Curire új albumán háttérvokáloztak. A The Veronicas Amy Grant Grown-Up Christmas List című dalát is feldolgozta a The Spirit of Christmas 2010 nevű albumukra.

Egy interjúban a lányok kijelentették, hogy 2011. végefelé lesz kiadva az első kislemez, a lemezt 2012. elejére ígérték. Februárban azt mondták, hogy hamarosan megjelenik. Mújus 15-én a LOM nevezetű szót fontos mozaikszóként jelentették. Azután azt közölték, hogy 2012. végére biztosan meg fog jelenni. Június 02-án a lányok nyilvánosságra hozták az album címét, Life on Mars. Szeptemberre-októberre várhattuk megjelenését. A korong első kislemeze a Lolita címet viseli, július 27-én került a polcokra. Az albumról már több dalt bemutattak, például a Dead Cool-t, Cold-ot, Heart like a Boat-ot, Baby I’m Ready-t és Let Me Out-ot.

A The Veronicas Sydney-ben, egy rádiós műsorban, a Hot30-ban mutatták meg a Did You Miss Me első előzetesét. A Mad Love című dal akusztikus változatát produkálták, Perth-ben. Egy rajongójuk kérdésére válaszolva egy dal címét elárulták az albumról: Spirits and Sin. Decemberben egy lehetséges dalt idéztek: „Heartbroken. Épp most írtam a lelkitársaimmal: @Jessicaveronica @axlll @IlseyJ. Ahol a szavak elbuknak, ott a zene beszél.”

2013 - 2014: THE VERONICAS:
2014. márciusában nyilvánossággá hozták, hogy régi kiadójukkal felbontották az egyességet és egy új szerződést kötöttek, méghozzá a Sony Musicszal. Az új támpgatójukkal folytatták új albumuk munkáit. Szeptemberben jelent meg az új lemez első kislemeze, a You Ruin Me, mely Ausztráliában nagy sikert aratott. Harmadik stúdióalbumuk, a The Veronicas, 14 számot tartalmaz és november végén jelent meg. A korongról két kislemez fejlődött, amik az If Love Someone és a Cruel. 

2014 - 2017: KÖZELGŐ NEGYEDIK ALBUM:
2016. június 19-én a lányok bejelentették, hogy ők fogják helyttesíteni a The Madden Brothers-t a zsűri székeinél, a The Voice Australiaban. 2016. nyarán megjelent az In My Blood cím számuk, de negtív kritikák is érkeztek.

2016. novemberében megjelent új kisfilmjük az On Your Side, aminek a videoklipje Jess és Ruby Rose szexuális kapcsolatáról szól. A klipben Lisa nem tűnt fel. A The Veronicas feltűnt a Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras After Partyn, azaz egy leszbikusokat támogató partin. Legúkabb számuk a The Only High.

MAGÁNÉLETE:
2016-ban a világ leghíresebb ikerpárjai közé sorolták őket. Az év júliusában súlyuk miatt kritizálták őket, de kiálltak maguk mellett és azt nyilatkozták, hogy ők nem anorexiások.

2005 és 2006 között Ryan Cabrera, amerikai énekes barátnőjeként tűnt fel. 2007-től 2008-ig Reeve Carney oldalán állt. 2008-tól kezdett el együtt járni Logan Huffmannel, 2016 végén eljegyezték egymást.

ÉRDEKESSÉGEK:
- Joe Jonas és Demi Lovato jó barátai.
- 3 tetoválás díszíti testét.
- Mindössze 1 perccel született később Jess-től.
- Körülbelül 46 kg.
- A PETA állatvédő szervezet tagja.
- Jelmondatuk a Veronicas, Veronicas! Yeah!, amit minden fellépésük előtt elmondanak.
- A The Veronicas többi tagja: Jungle George (gitár), Rob Guariglia (gitár), Paulie DeVincenzo (basszusgitár), Vik Foxx (dob).
- Kedvenc színe a piros és a fekete.
- Kedvenc száma a nyolcas.
- Kedvenc állata a macska.
- Kedvenc színésze Johnny Deep, színésznője pedig Angelina Jolie.
- Kedvenc együttesei a The Used, The Rasmus, Muse, Jimmy Eat World, No Doubt.
- Kedvenc énekesnője Avril Lavigne, kedvenc énekese Michael Jackson.
- Kedvenc filmjei a Rómeó és Júlia, A Gyűrűk Ura és az összes Johnny Deep-es film.
- Kedvenc hónapja az évekből a december.
- Kedvenc itala a Cola, kedvenc fagylaltja a csokis.
- Megkülönböztetője testvérétől az orra és annak elhelyezkedése

TURNÉK:
2009... Revenge Is Sweeter Tour

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK:
2005... Best Breakthrough Artist – Single ~ ARIA Music Awards "4ever"... jelölt
2006...ARPA Awards - Best Pop Release... nyert, - Breakthrough Artist – Album, Highest Selling Album... "The Secret Life of.... ...jelölt
2006... Dolly Teen Choice Awards... Hottest Music Act, Hottest Album of 2006.. "The Veronicas", "The Secret Life of...".. nyert, jelölt
2007... ARIA No.1 Chart Awards - Reaching number-one on the ARIA Singles Chart... "Hook Me Up", "You Ruin Me"... nyert, nyert
2008... ARPA Awards - Best Pop Release, Highest Selling Album..."Hook Me Up" jelölt
2008... ARPA Awards - Highest Selling Single ""Untouched", "Hook Me Up"... jelölt
2008... Dolly Teen Choice Awards... Most played on my iPod... "Hook Me Up"...nyert
2009... ARPA Awards - Most Played Australian Work ~ "Untouched" ...jelölt
2005-2013... Channel V - OZ Artists of the Year... jelölt-jelölt
2014 ... ARIA No.1 Chart Awards - Reaching number-one on the ARIA Singles Chart ~ You Ruin Me" ... nyert
2015 ... Rolling Stone Award (Australia) - Music video of the Year ~ "You Ruin Me" ... jelölt
2015 ... ARPA Awards -Song of he Year ~ "You Ruin Me" ... jelölt
2016 ... ARIA Music Awards - Best Group, Best Pop Release, Song of the Year ~ "In My Blood" ... jelölt
2016 ... MTV Europe Music Awards - Best Australian Act ~ The Veronicas ... jelölt

FILANTRÓPIA:
2006-ban a lányok csatlakoztak Wildlife Warriors Worldwide jótékonysághoz, ami az állatokat menti meg. Iskolákban is felléptek, sikerekkel. 2008-09-ben indítottak egy sms-es jótékonysági kört, amit Lisa ikertestvére, Jess nyert meg. 2009. márciusában részt vettek egy homoszexuálisokat támogató rendezvényen, amin többek között ott volt Drew Barrymore, Pete Wentz és Janice Dickinson is. Lisa és Jess a "Viseld büszkén" kampány támogatói, hogy az azonos neműek is összeházasodhassanak. 

TERMÉKEK:
A The Veronicas kitüntetést kapott a Nu:U ausztrál hajápolási terméktől, és arra jutottak, hogy 2005. őszén a lányokat választották a  Choice Calvin Klein arcainak. 2006-ban a Keds ruha- és cipőmárkát reklámozták első amerikai  turnéjukon. 2010. január 27-én bejelentették egy tweeten keresztül, hogy ők már szerződést közöttek a Flirt! kozmetikai márkával. A szerződés bontása után a Estée Lauder "Rock-n-Rebel" illatát reklámozták. Lisa és Jess pizsamák reklámarcai is voltak. 

ELÉRHETŐSÉGEI:
» Twitter: @lisa_veronica
» Instagram: Instagram-profilja
»The Veronicas Facebook: @TheVeronicas
»The Veronicas Twitter: The Veronicas Twitter-oldala
» The Veronicas Instagram: The Veronicas Instagram-profilja
» The Veronicas hivatalos: The Veronicas hivatalos weblapja
» IMDb: @1381172

 

Írta: simplegirl.

2009: 2010 - The Veronicas (1 epizód)
2001-2002: Cybergirl - Sapphire (12 epizód)

Stúdió Albumok

2005: The Secret Life of...

01. 4ever
02. Everything I'm Not
03. When It All Falls Apart
04. Revolution
05. Secret
06. Mouth Shut
07. Leave Me Alone
08. Speechless
09. Heavily Broken
10. I Could Get Used to This
11. Nobody Wins
12. Mother Mother

2007: Hook Me Up

01. Untouched
02. Hook Me Up
03. This Is How It Feels
04. This Love
05. I Can't Stay Away
06. Take Me on the Floor
07. I Don't Wanna Wait
08. Popular
09. Revenge
10. Someone Wake Me Up
11. All I Have
12. In Another Life

2013: Life On Mars
01. Life On Mars
02. Lolita
03. Dead Cool
04. Cold
05. Heart Like A Boat
06. Baby I'm Ready
07. Let Me Out
08. Kaleidoscopic  

2014: The Veronicas


Live Albumok

2009: Revenge Is Sweeter Tour


Videoklipek

4ever (Australian Version)
Év: 2005
Album: The Secret Life Of…

4Ever (US Version)
Év: 2005
Album: The Secret Life Of…

Everything I’m Not
Év: 2005
Album: The Secret Life Of…

When It All Falls Apart
Év: 2006
Album: The Secret Life Of…

Revolution
Év: 2006
Album: The Secret Life Of…

Hook Me Up
Év: 2007
Album: Hook Me Up

Untouched
Év: 2007
Album: Hook Me Up

This Love
Év: 2008
Album: Hook Me Up

Take Me On The Floor
Év: 2008
Album: Hook Me Up

Take Me On The Floor (US Version)
Év: 2009
Album: Hook Me Up

4ever (UK Version)
Év: 2009
Album: The Secret Life Of…

Love The Fall
Év: 2010
Album: This Welcome Diversion (Michael Paynter)

Lolita
Év: 2012

You Ruin Me

Év: 2014

If You Love Someone

Év: 2014

One Your Side

Év: 2016

Utolsó frissítés: 2021.05.31. 11:11 duracell által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace