Starity

Mami Sasazaki

Mami Sasazaki Mami Sasazaki nemzetisége 5040. 60rajongó 3vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Sasazaki Mami
 • Becenév
 • Mamitasu, Sassa
 • Születési idő
 • 1990. május 21.
 • Születési hely
 • Aichi Prefecture, Japán
 • Foglalkozás
 • gitáros, énekesnő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 161 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Ikrek
 • Linkek
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Rina Suzuki Haruna Ono Tomomi Ogawa

Mami Sasazaki életrajza

Mami Sasazaki

 

Színpad neve: MAMI
Valódi név: Sasazaki Mami 
Születési dátum: 1990. május 21.
Születési hely: Aichi, Japán 
Vér típusa : AB
Magasság: 161cm
Hangszerek: gitár, dob, szintetizátor
Előző csoportok: Anpontanzu 
 Becenév: Ma-bó, Mamilious, Mamitaszu, mmts, Mamitaros, Szassza, Taszupo

 Műfajok: J-pop, pop rock, rock, hiphop

Aktív évek 2003–napjainkig
Együttes Scandal, Dobondobondo, Scadal Pony, Anpontanzu

Tevékenység Énekes, dalszövegíró, zeneszerző, szinkronszínész
Kiadók Kitty, Epic

Érdekességek
 Nagy anime rajongó.
 Hatalmas rajongó a "BLEACH" -nak.
 Hatalmas rajongó a "One Piece" -nek.
 A dobokat is lejátszhatja.
 A legjobbat szerzi a csoportban.
 Tudja, hogyan kell főzni.
 Van szokása, hogy magát "Oira" -nak hívja. Elmondta, hogy az elemi.
 Szereti játszani a Nintedo DS-jét.
 Szeretne egy hatyuu munkát egy Anime számára egy nap.
 A gitárját Yuuya-kun nevezte

Életrajz
1990–2006: Gyermekkor, iskolás évek

Sasazaki Mami 1990. május 21-én Nagojában született a Sasazaki család második gyermekeként. Bátyja dobos volt egy amatőr zenekarban, édesanyja pedig szintetizátoros egy másikban, a Mama-szan (’Anyukák’) elnevezésű együttesben, így már fiatal korában is vonzotta a zene világa. Középiskolában tervezőgrafikus szakra járt, ahol gitárosként szeretett volna csatlakozni az intézmény könnyűzenei klubjába, de mivel az a pozíció már be volt töltve ezért dobos lett. Itt elsősorban Hacune Miku, Pretty Cure és Ellegarden dalokat játszottak. Második évében iskolatársa felkérésére dobosként belépett Anpontanzu (’Tökfejek’) nevű együttesébe, ahol a saját szerzeményeik mellett főként Judy and Mary- és The Blue Hearts-dalokat adtak elő különböző bárokban.
2006-ban tizenöt évesen beiratkozott az oszakai Caless ének- és tánciskolába, ahol találkozott a Scandal későbbi frontemberével, Ono Harunával. Vele és még két másik lánnyal felléptek a kétnapos Nagoja Get a Dream ének és táncversenyen. Az intézmény a Kitty Records független lemezkiadó felkérésére júniusában javasolta a diákjaiknak, hogy tanuljanak meg valamilyen hangszeren játszani a felajánlásba tíz lány egyezett bele, Szaszazaki az elektromos gitárt választotta hangszerének, mivel úgy gondolta, hogy azzal tudja a leginkább „menő” képet kialakítani magáról. Akusztikus gitáron tanult meg játszani, elsősorban Yui dalait gyakorolta. Mozgalmas iskolai évei voltak, mivel a tanulás mellett tagja volt két együttesnek, és részmunkaidős állást is vállalat a Josinoja étteremlánc egyik üzletében. Mindezek mellett egy szövegszerkesztő tanfolyamot is elvégzett. A Scandellel az Oszakai Kastélypark utcáin zenélték, míg végül meghívást nem kaptak a rangos Club Ázsia elnevezésű bárba, ahol a Kitty Records független lemezkiadó-cég egyik ügynöke fel nem figyelt rájuk.

2008. augusztus 8-án megjelent a Scandal első középlemeze egy független lemezkiadó-vállalat, a Kitty Records gondozásában. Mivel az album korlátozott példányszámban jelent meg, ezért nem érhetett el nagy sikereket; viszont a Tower Records indie lemezeladási listáján így is a második helyezést érte el. 2008 szeptemberének elején a zenekar kapcsolatba lépett a Sony Music Entertainment Japan vezetőjével, mivel nem voltak megelégedve a korábbi kiadójukkal. Az Epic Records Japan végül leszerződtette őket, bemutatkozó nagylemezük 2009. október 21-én jelent meg Best Scandal néven. A lemez viszonylagosan nagy siker lett: az ötödik helyezést érte el az Oricon és a Billboard Japan eladási listáin is. Ezzel a Scandal lett az első lányzenekar a Zone óta (2002), amelynek bemutatkozó nagylemeze a legjobb öt között debütált. Az album mind a négy kislemeze a slágerlisták legjobb harminc helyének valamelyikét érték el, a Sódzso S kislemez 2009 augusztusában aranylemez lett. Jelölték őket a legjobb új előadónak járó díjra az 51. Japan Record Awardson, viszont azt elvesztették a koreai Big Banggel szemben, csak egy „új előadó” elismerést kaptak.
Szaszazaki többször is próbálkozott szinkronszínésznői pályafutással, szerepelt többek között a Loups=Garous animációs filmben (2010) és az Elsword videojátékban (2011) is. Ugyan kijelentette, hogy elsősorban a zenére akar összpontosítani, azonban hozzáfűzte, hogy ha lehetősége adódik, akkor szívesen vállalna szinkronizációs munkákat is.

Második stúdióalbumuk Temptation Box néven jelent meg 2010. augusztus 11-én. Hasonló eredményeket ért el, mint elődje: harmadik helyen mutatkozott be az Oriconon, míg a negyediken a Billboard listáján. A kiadvány mindhárom kislemeze a japán slágerlisták legjobb tizenöt helyének valamelyikén mutatkozott be. Az első kislemezből, a Sunkan Sentimental ból később aranylemez lett, a Taijó to Kimi ga Egaku Story pedig meghozta az együttes első listavezető dalát, amikor a hongkongi J-pop slágerlista élére állt.
2011. augusztus 10-én jelent meg harmadik stúdióalbumuk, a Baby Action. Ugyan eladások tekintetében valamivel gyengébben teljesített mint elődei, viszont a négy kislemeze közül három szerepelt animációs filmekben vagy animációs sorozatokban, a Pride a Billboard Hot Animation listájának élére is felkerült. A lemez a negyedik helyen mutatkozott be az Oricon eladási listáján, így az első három nagylemezük is a legjobb öt hely valamelyikén mutatkozott be, s erre legutóbb a Pink Sapphire nevű együttes volt képes 1991-ben.
Negyedik, eddig név nélküli nagylemezük első kislemeze 2012 tavaszán jelent meg Harukaze néven.
2010–: Dobondobondo
2010. augusztus 21-én Sasazaki és Ogava Dobondobondo  név alatt előadott két saját hip hap számot a rajongók szórakoztatása végett. A két szám végül egybedolgozva és kiegészítve a Scandal 2011. szeptember 28-án megjelent Video Action című videóalbumán kapta meg a klipjét Dobondobondo no Theme  néven.
 

Stílus és inspirációk
Sasazaki első dala, amelyet teljes egészében ő írt, a Scandal Haruka nevű kislemezén jelent meg Want You címmel.

„ Büszkén fellépni a közönség előtt. Ez a célom. Gyakorolni fogunk... de 10 000 alkalommal fellépni más, mint harmincszor, így többet akarok. Még nagyon sokra van szükségem. Ugyan nem tudom hol van a »mindent beleadni« határa, de továbbra is keményen fogok dolgozni. Ez egyébként is valami olyasmi, amit szeretek. A dolog már nem arol szól, hogy keményen dolgozol, hanem arról, hogy ez a szokásoddá válik. Az életem részévé vált, ha nem játszhatnék a gitáromon, azon nem tenném túl magam. Az alapelgondolásom az, hogy a magasabb célokat közösen kell elérnünk, nem zárhatom ki a világot és próbálhatom meg egyedül. ”

Bevallása szerint legfőbb inspirációs forrásaként Takuya és a Judy and Mary számai szolgáltak, de a Red Hot Chili Peppers, a Nirvana és a Sum 41 együttesektől is sokat tanult. Kedvenc előadói között tartja számon a 9mm Parabellum Bulletet, Abe Maót, Aikót, Angela Akit, a B'z-t, az Ellegardent, Fukuda Kanont (S/mileage), a The Hiatust, az I Wisht, J-t, Micsisige Szajumit (Morning Muszume), a Momoiro Clover Z-t, a The Strokest, a Sum 41-t, Takuyát és Vada Akikót.

 Egészsége
Állítása szerint a Scandal majdnem mindegyik koncertkörútja során megsérül. A Scandal Temptation Box Tour 2010: Yeah! tte Iei! turné első állomása után lerészegedett, majd bowlingozás közben leszakadt a körmének nagy része. Mivel így nem tudott gitározni, mert a fennmaradt rész elakadt a gitár húrjaiban ezért a leesett darabot ragasztóval illesztette vissza, aminek következtében pedig a fájdalom miatt nem tudott gyakorolni. Később a koncertsorozat szeptember 29-ei nagojai állomására megfázott, belázasodott és bakteriális torokgyulladást (streptococcal pharyngitis) kapott, viszont mindezek ellenére megtartották a hátralévő fellépéseiket. 2011. szeptember 11-e és 17-e között Ázsia több országában – Tajvan, Hongkong és Szingapúr – adtak koncerteket. Sasazaki a turné első állomásán Tajpejben mikor a ráadásra tartott vissza a színpadra harminc lépcsőfoknyit zuhant; viszont néhány karcolással megúszta a balesetet, befejezte a koncertet és másnap már Hongkongban lépett fel. 

Magánélete
Magára gyakran fiús lányként (vagy éppen férfiként) hivatkozik: már kiskorában is az „oira” szót használta, míg később a „boku”-t mindkettő főként a férfiak körében terjedt el (a nők a hétköznapi társalgásaik során általában az „atasi”-t vagy annak valamely formáját használják. Koncertek alatt általában komolyan viselkedik, viszont a magánéletében éppen az ellentettje: nagyon jókedvű és vidám személyisége van. Magát otakunak vallja, ennek megfelelően szabadidejét gyakran animék, mangák vagy videojátékok társaságában tölti. Számos videojáték-konzolja, köztük több Nintendo DS-e (Nintendo DSi, Nintendo 3DS), egy Super Famicomja, egy Nintendo 64-e, több számítógépe (PC és MacBook) és több mobiltelefonja (iPhone és keitai) is van, emellett gyakran fest; egyik 238,7 cm × 168,2 cm (94 in × 66,2 in) vászon akrilfestményét a tokiói Shibuya-AX koncertterem bejáratánál is kiállították. Kedvenc videojáték-sorozatának a Monster Huntert tartja, 2011-ben meghívást kapott a Capcom által rendezett Monster Rock Hunter Festa  versenyre, ahol a Tamaki Namival közösen, a Ms. Hunter (Ms.) elnevezésű csapatban a másodikak lettek. A 2012-es versenyen, a Monhun Pián  is részt vett, ahol szintén a második helyet érte el, ezúttal Nakajama Sinpeivel (a Straightener és az Another Sunnyday dobosával). A Scandal turnéin viselt T-ingeik többségét is ő tervezte, jótékonysági célokból is készített ilyen ruhadarabokat, és ő tervezte meg a Scandal első kabalafiguráját is, de a Scandal legtöbb hivatalos ajándéktárgya is az ő nevéhez fűződik. Jó barátságban van a Stereopony dobosával, Jamanoha Sihóval. 

Felszerelés
Gitárok:

(Megvétel sorrendjében)
• Busker’s BSE: a zenekar debütálása előtt használta ezt az olcsó, pasztell rózsaszín Stratocaster másolatot. Ezen tanult meg gitározni. Elsősorban „kavaii” megjelenése és olcsó ára miatt választotta.
• Fender Factory Special Run American Deluxe Stratocaster: 2007 januárjában vásárolta ezt a kizárólag Japánban elérhető modellt. Egyedileg matricázta, végső formáját 2009 júniusában érte el. Juuja-kunnak nevezte el a bátyjáról. Ez az egyetlen gitárja, amelyen tremoló rugó takarólemez nélkül játszik. A Sódzso S klipjéhez vett egy másikat, melyet később felmatricázott és a Best Scandal fotókönyvében szétvert, majd a maradványait 2011 márciusában jótékonysági célokkal elárverezte.

• Gibson 1960 Les Paul Special Cutaway Vintage Original Spec: 2008 júniusában használta először. 2009 januárjában leszerelte róla a koptatólapot (ennek ellenére a Production I.Ganimátorai a koptatólappal együtt rajzolták meg a Loups=Garous című egész estés anime filmben). Kizárólag a Doll, a Sakura Goodbye és a Koshi-Tantan klipjében használta.
• Fender American Standard Stratocaster HSS: 2009 novemberében használta először. Fekete színe volt, míg koptatólapja fehér, nyaka juharfából készült. Legutoljára a Sunkan Sentimental videoklipjében használta 2010 februárjában.
• Fender American Standard Stratocaster HSS „Scandal Mami Custom Model”: 2010 márciusában készültek el vele a Radical Brats festőműhelyében. Alapjául az előző fekete Stratocaster HSS-ét vette, egyedi, olvadó fagylaltokat mintázó festéssel látta el s leszerelte majd később visszatette a tremolókart. Koptatólapja és potmétersapkái fehér helyett fekete színt kaptak.
• Italia Maranello Speedster II: ezt a kék, versenycsíkos („speedster-csík”) gitárt először 2011 májusában, a Scandal Live Tour 2011 „Dreamer” koncertkörút alatt használta.
• Squier Bronco Bass: 2010 áprilisában vette kizárólag a kinézete miatt. Mivel egyik együttesben sem basszusgitározik, ezért eddig még nem lehetett ezzel a gitárral látni.
• Gretsch G6136DC White Falcon Double Cutaway: 2010 szeptemberében vette, mivel beleszeretett a kinézetébe. Elsősorban saját használatra vásárolta, de a Scandal több klipjében és koncertjén is használja. 2011 februárjában egy halat rajzolt a Gretsch logójának, a sólyom karmai közé.
• Fender American Vintage ’62 Jazzmaster: 2011 februárjában használta először, azóta főként kisebb előadásoknál és kizárólag a Pride című dalnál veszi elő.
• ESP Canta Guitar: 2011. december 1-jén használta először a Scandal Virgin Hall Tour 2011 „Baby Action” turnézáró állomásán, a tokiói Nakano Sun Plazában. A zenekar kabaláját mintázó gitár kizárólag az együttes hivatalos rajongói boltjában volt megvásárolható.
• Squier Jazzmaster „Mami Model”: 2012. március 28-án használta először a Scandal Nippon Budókanban tartott koncertje alatt ezt a Jazzmaster és Stratocaster modellek ötvözéséből létrehozott egyedi gitárt. Teste és húrlába a Jazzmastert, míg a három egytekercses elrendezésű (SSS) hangszedői, valamint a 21 érintős paliszander fogólapja a Stratocastert idézi.
• Yamaha LLX36C ARE: 2012. november 12-én a Scandal Hall Tour 2012 „Queens Are Trumps: Kirifuda va Queen” nevű koncertturné nyitónapján használta először a Harunával duettben előadott Aitai című számnál.
Gitárjait Vital Audio VA II, míg effektjeit Vital Audio VP kábellel köti össze. Ernie Ball Regular Slinky húrokon (.10-.46) játszik, melyeket 0,73 milliméteres Fender Rock-On Touring Picks pengetőkkel szólaltat meg, de korábban Dunlop Tortex és Fender Delrin plektrumokat is használt. Gitárjait Shimamura LGS500-SWH (BSE), Levy’s Leathers M17SF-WHT (fehér Stratocaster), DM2-BLK (Les Paul), M8SF-PRP (White Falcon), Perri’s Leathers P25MN-1253 (fekete Stratocaster), míg többi gitárját Fender 2" Monogrammed Straps (Maranello II) gitárpánttal akasztja a nyakába.
Erősítők:
2012 novemberében:
• Marshall JMC2000 DSL50 gitárerősítő fej
• Diezel Herbert gitárerősítő fej
• Marshall JMC900 1960AX hangláda Celestion G12M-25 Greenback (4×12") hangszórókkal
• Shinos Luck 6V kiegészítő láda Celestion G12-80 Classic Lead (1×12") hangszóróval
Korábbi, manapság már nem használt hangládái:
• Marshall JMC900 1960A hangláda Celestion G12T-75 (4×12") hangszórókkal (×2)
• Marshall 1962 Bluesbreaker kombó G12M-25 Greenback (2×12") hangszórókkal
• Marshall JMC900 1960B hangláda Celestion G12T-75 (4×12") hangszórókkal
Gitáreffektek:
2012 novemberében:
• Boss AW-3
• Boss FRV-1
• Boss TU-2
• Digitech Whammy V
• Electro-Harmonix Little Big Muff Pi
• Providence PEC-2
• Xotic Effects AC Booster
• Xotic Effects BB Preamp
• Vox V847
Korábbi, manapság már nem használt effektjei:
• Boss CE-3
• Boss CE-5
• Boss DD-3
• Boss OC-3
• Boss OD-3
• Carl Martin Hydra Boost
• Fulltone Full-Drive 2 MOSFET
• Ibanez Tube Screamer TS9
• Line 6 MM4
• Providence PEC-4
• TC Electronic ND-1
Az effektek áramellátásáról egy Custom Audio Japan AC/DC Station ver. 2 tápegységgel gondoskodik.

 

    SCANDAL

( BOTRÁNY )

Eredet Miyakojima-ku, Osaka , Japán 

Műfajok • Pop rock
• pop punk
• alternatív rock
• garázs sziklák

aktív évek 2006-től napjainkig
Címkék • Cica
• Epikus
• Wasabi (EU)
• JPU(UK)

Tagok
HARUNA - ének, gitár
MAMI - Gitár, ének
TOMOMI - basszus, ének
RINA - Dobok, ének

Haruna Ono 

Pozíció: ének, ritmusgitáros

Született: 1988. Augusztus 10

Szülőváros: Aichi 

 

Mami Sasazaki 

Pozíció: vezető gitáros, másodlagos ének

Született: 1990. május 21.

Szülőváros: Aichi 

 

Tomomi Ogawa 

Pozíció: basszus, ének

Született: 1990. május 31.

Szülőváros: Aichi 

 

Rina Suzuki 

Pozíció: dobos, billentyűzet, gitáros, másodlagos ének

Született: 1991. augusztus 21.

Szülőváros: Nara 

Érdekességek
A lányok koncertenként legalább háromszor öltöznek át és ugyanennyi szer cserélnek gitárt is

Botrány ( japán :Hepburn: Sukyandaru, stilizált, mint SCANDAL ) egy női japán rock- banda Osaka. 2006 augusztusában alakult négy középiskolás lány, élő utcai előadásokat játszottak, amíg észre nem vették őket, és aláírták a Kitty Records indie címkét. Bár mind a négy tag adott énekest, elsődleges szerepük a Haruna a vokálon és a ritmusgitáron, Mami az ólomgitáron, a basszusgitárokkal kapcsolatos Tomomi és a Rina a dobokon. 2008-ban megjelentek három kislemezt és egy mini-albumot az Egyesült Államok, Franciaország és Hong Kong. Októberben, a Scandal megjelentette a debütáló " Doll " című nagylemezét az Epic Records Japan-ban.
A zenekar több anime témájú dalokat is készített, köztük a " Shjojo S " és a " Harukaze " a Bleach és a " Shunkan Sentimental " a Fullmetal Alchemist: Brotherhood-nak. Számos tengerentúli előadáson és anime témájú dalon keresztül a Scandal jelentős nemzetközi rajongót hozott létre.

 Az együttes története
2006–07: Megalakulás és a kezdetek

Az együttes alapját 2006. augusztus 2-án alapította Ono Haruna, Szaszazaki Mami, Ogava Tomomi és több meg nem nevezett tizenéves lány, amikor Josinaga Jóko , a Caless ének- és tánciskola elnöke a Kitty Rights & Entertainment japán cég két éve érlelődő felkérésére júniusban javasolta a diákjaiknak, hogy tanuljanak meg valamilyen hangszeren játszani, hogy két éven belül debütálhassanak egy nagykiadónál. A vállalat a Zone 2005-ös feloszlása és az idol zene egyre növekvő népszerűsége miatti piac rést akarta kiaknázni, Melyben egyetlen csupa lány együttes sem volt képes úgy kereskedelmi sikereket elérni, hogy a dalaikat hangszerrel kísérni is tudják. Habár Szaszazakin kívül mindannyian a táncosként, énekesként vagy divatmodellként látták a jövőjüket, ennek ellenére tíz diák mégis jelentkezett. Augusztus 12-re már csak hárman maradtak, a többiek abbahagyták a hangszeren való zenélést. Ono és Ogava a gitár mellett döntött, Szaszazakit pedig arra osztották be, annak ellenére, hogy tudott dobolni. Ogava később áttért a basszusgitárra, mivel elmondása szerint azon könnyebb leszorítani a húrokat, és a gitáron a kettővel több húr miatt egyébként is képtelen volt megtanulni zenélni. Ugyan a választott hangszerükön egyikük sem tudott játszani, ám Onónak és Szaszazakinak már volt zenei tapasztalata. Előbbinek 2005-ben jelent meg egy gospel-lemeze, amelyen öt csoporttársával énekel a Caless Kid’s Choir ( ’Caless gyermekkórus’) tagjaként, míg utóbbi 2003-ban kezdett dobolni, majd 2004-ben csatlakozott iskolatársa Anpontans (’Tökfejek’) nevű együtteséhez. Szuzuki Rina, a Caless új diákja körülbelül egy héttel a zenekar megalapítása előtt, augusztus 15-én a helyi obonon fogott először dobverőt a kezében. Ugyan olyan borzasztóan játszott, hogy még a tanárai is azt mondták neki, hogy hagyja abba a zenélést, azonban augusztus 21-én, 15. születésnapján az erőfeszítéseinek értékeléseként mégis megengedték neki, hogy csatlakozzon a másik három lányhoz, így hivatalosan is létrehozva az együttest. Szuzuki dobos lett annak ellenére, hogy hároméves kora óta zongorázik és a középiskolában gitározott is, valamint ő is gitározni szeretett volna. A tánciskolában senki sem akart nekik segíteni megtanulni a hangszereiken játszani, mivel azt akarták, hogy valóban megszeressék a hangszereiket, a társaikat, illetve az együttest. Ennek okán kezdetben vajmi keveset fejlődött a tudásuk, a táncolásra sem maradt idejük, így kezdték megbánni, hogy belevágtak a zenélésbe. Egyikük sem gondolta, hogy az együttes valaha is túl fog mutatni az intézményen, hogy valóban debütálni fognak. 1–2 hónappal a zenekar alapítása után, miután a kiadó emberei leteremtették őket eszméltek rá, hogy a cégnek komoly terve van velük, addig egyikük sem gondolta komolyan a zenélést. Mivel Ono és Szuzuki profi szinten szeretett volna táncolni és énekelni, ezért a zenélés miatt úgy érezték, hogy az addig derűs sorsuk hirtelen 180 fokos fordulatot vett. Hamar ráeszméltek azonban arra, hogy a hangszereken való zenélés is az önkifejezés egy módja, így egyre inkább elkezdtek érdeklődni a hangszerek iránt. Szuzuki nehezen jött bele a dobolásba, emiatt önbizalomhiányban szenvedett és alsóbbrendűnek érezte magát, ezért többször is komolyan megfontolta, hogy kilép az együttesből. Társai ezt nem így látták; végül Szuzuki erős akarata rázta egybe a zenekart. Ogava a Hjógo, Szuzuki a Nara, míg Ono és Szaszazaki az Aicsi prefektúrában lakott, így másfél éven keresztül hétvégenként a Caless oszakai épületébe utaztak, ahol napi tíz-tizenkét órát gyakoroltak, míg az iskolai nyári szünetekben kéthetes edzőtáborokat tartottak a Kitty itói stúdiójában. Augusztus 28-án hirtelen nevet kellett választaniuk, mivel másnapra fellépést kaptak egy koncertterembe. A kjóbasi épület, melyben az egyik gyakorlásra használt stúdiójuk volt, több hostess klubnak is helyet adott, ezek közül választották ki a legnagyobb cégtáblával rendelkező és legforgalmasabb klubot, így augusztus 29-én Scandal (’Botrány’) lett a zenekar hivatalos neve, katakanás alakban írva. Az egyéb nevek között további klubnevek is felmerültek, így a Namanamasii deszu (’Élénk vagyok’), a Peach Club ( ’Barackklub’), a Stewardess monogatari ( ’Légikísérőnő-történet’), a Densa de Go! Go! ( ’Menj, menj [elektromos] vonattal!’) vagy a Nurse dzsogakuin (’Nővérképző akadémia’) is, utóbbi néven egy gerillakoncertet is adtak 2013-ban. Ugyanazon napon, alig egy hét gyakorlás után először léphettek fel színpadon, amikor a Caless által szervezett Heavy Rhythm rendezvény nyitózenekara voltak az oszakai Namba Hatch koncertteremben. Egyetlen dalt, a Sadistic Mika Band Time Machine ni onegai ( ’Kérek egy időgépet!’) című szerzeményét adták elő. A fellépésük rosszabb nem is lehetett volna: Ono nem tudott egyszerre gitározni és énekelni, Szaszazaki, mivel korábban állva még sosem gitározott, ezért természetellenes módon megpróbálta úgy tartani hangszerét, mint ahogy azt ülve tenné, illetve a dal vége felé az egyik gitárhúrját is elszakította, Szuzukinak pedig a dal közben kirepült a dobverő a kezéből, tartalék ütő híján pedig a szám közben, a posztját elhagyva kezdte keresni azt. Annak ellenére, hogy egyáltalán nem voltak képesek a hangszereiken játszani, 2006. október 21-én mégis képzési szerződést írtak alá a Kittyvel, mivel a cég emberei egy évre előretekintve ígéretesnek látták az együttest. Nem sokkal ez után az oszakai kastélyparkban – a helyi amatőr előadók kedvelt fellépő helyén – zenéltek hétvégenként. Eleinte ezek a 30 perces előadások teljes összevisszaságban zajlottak, semmiképpen sem lehetett őket rendes koncerteknek nevezni. Mivel kezdetben senki sem állt meg meghallgatni őket, vagy éppen akkor adtak koncertet, amikor senki sem volt ott, ezért kézzel készített szórólapokkal reklámozták magukat, így az idő előrehaladtával egy-egy ilyen fellépés alkalmával rendszerint több mint száz néző jelent meg. Olyan, végül meg nem jelent saját számokat játszottak, mint az Asita no asita (明日のアシタ?, ’A holnap holnapja’) vagy a Sakura, de gyakran dolgozták fel az éppen az Osaka-jo Hallban fellépő profi zenészek dalait az aréna előtt. Az idő múlásával oszakai és kiotói klubokba, koncerttermekbe kaptak felkéréseket. Növekvő hírnevüknek köszönhetően 2007 augusztusában meghívták őket a rangos Club Asia nevű sibujai klubba, ahol több lemezkiadó ügynöke is jelen volt. Ez volt a Scandal első fellépése Tokióban, és az első a Kanszai régión kívül. Néhány hónap múlva elkezdték a később a névjegyükké váló japán iskolás lányok blézeres egyenruháját mintázó ruhadarabokat viselni, első televízióban is közvetített fellépésükön, az Amerikamura TV újévköszöntő műsorában is ebben jelentek meg.

 2008: Független kiadós lemezek

2008-ban a Scandal immár latin verzális betűkkel írt néven három független kiadós kislemezt készített el, ezek mindegyike kizárólag a Tower Records üzleteiben volt elérhető. Első kislemezük, a Space Ranger 2008. március 3-án jelent meg és a KBS Kyoto Tokoton! Kio no Sports hírműsorának záró főcím dalaként is felcsendült. Annak ellenére, hogy a lemezből nyomott 1000 példány mindössze 40%-át tudták értékesíteni Japánban, azonban az így is a második helyezést érte el a Tower Records heti független kiadós eladási listáján és az együttes 2008-as nemzetközi koncertjein is nagy sikerrel árulták. A következő hónapokban két újabb kislemezük jelent meg Koi mojó és Kageró címen, mindkettő az első helyet érte el a Tower Records heti független kiadós kislemez listáján. A Koi mojót 2008. április 16. és április 22. között a „hét dalának” választották a japán iTunes Store-on, illetve a május 31-én bemutatott Corazon de Melon (’A szív sárgadinnyéje’) című független film főcímdalául is hallható volt.
A Kitty különleges módon, egy tizenkét epizódos animestílusú flash-sorozattal népszerűsítette a zenekart, amelyre később a Seattle-i Sakura-Con animetalálkozó vezetősége is felfigyelt, így az együttes nem sokkal az első kislemezük megjelenése után elhagyta Japánt, hogy megtartsák első turnéjukat a Japan Nite US Tour 2008 keretén belül. A koncertsorozat során a tervek szerint hét nagyvárosban, így Cambridge-ben, Chicagóban, Denverben, Los Angelesben, New Yorkban, San Fransiscóban és Seattle-ben léptek volna fel, azonban a denveri koncertet le kellett mondaniuk, mivel Ogava elveszítette az útlevelét. A turnét követően 7000 ember előtt léptek fel a Sakura-Conon. A különböző technikai problémák mellett az első koncertek alatt az együttes képtelen volt szórakoztatni a közönséget, így feljegyzéseket vezettek arról, hogy miként lehetne javítani a fellépéseik hangulatán, utolsó amerikai koncertjükön az együttes története során először követelte őket vissza a közönség a színpadra. A koncertsorozat alkalmával nyílt először lehetőségük nagyobb közönség előtt fellépni, az, hogy teljesen idegen nézőközönségnek koncerteztek önbizalmat adott nekik a későbbi japán előadásaikra. Hazatérésük után, április 29-én két kisebb fellépést követően a kilenc év után ismét megrendezett Naon no Yaon zenei fesztiválra is meghívást kaptak. Ugyanezen év júliusában 10 000 embernek adtak koncertet a francia Japan Expón, majd augusztusban 8000 fő előtt léptek fel a hongkongi Animation-Comic-Game Hong Kongon. 2007 elején megnyerték a Square Enix japán videojáték-fejlesztő és kiadó cég versenyét, így előadhatták a Star Ocean: Second Evolution szerepjáték PlayStation Portable-verziójának főcímdalát. A Scandal az első középlemeze, a Yah! Yah! Yah! Hello Scandal megjelenésével és az iskolai nyári szünetben megtartott Scandal: Give Me P.P. Tour 2008 Summer nevű első országos koncertsorozatával zárta független pályafutását.

 2008–09: Nagykiadós lemezszerződés, Best Scandal

2008 áprilisában lemezszerződést kötöttek az Epickel, bár más kiadók is érdeklődtek az együttes iránt. A szerződés aláírása után a zenekar menedzsmentjét továbbra is a Kitty, majd 2017 szeptemberétől annak Rooftop Inc. nevű leányvállalata vitte tovább. 2008. október 2-án az első nagykiadós kislemezük, a Doll reklámkampányának részeként elindult az első rádióműsoruk, a Scandal no doon (SCANDAL ’A Scandal bummja’), melyet a Nippon Cultural Broadcasting rádióadó sugárzott félórás terjedelemben 2009. október 1-ig. A lemez október 22-én, a Kitty megszabott ütemtervhez képest két hónapos csúszással jelent meg, és a huszonhatodik helyezést érte el az Oricon heti eladási listáján. A Billboard JapanHot 100 slágerlistájára is felkerült az ötödik helyen, később a digitális eladásoknak köszönhetően pedig aranylemezzé minősítették. A dallal szerepelhettek a Music Station és több másik országos lefedettségű televíziós műsorban is, illetve az több mint negyven AM és FM rádió-, illetve műholdas televízióadó leggyakrabban lejátszott számai közé került, emellett több zenei műsor nyitó- és záródalaként is felcsendült. 2009 és 2012 januárja között a CD Data (később CD&DL Data) zenei magazin rendszeres rovatot vezetett Girls Be Scandalous! néven, melybe az együttes tagjai blogszerű bejegyzéseket, illetve önalbum- és önkoncert elemzéseket írtak. Második kislemezük Szaszazaki és Ogava érettségi bizonyítványának megszerzésének megünnepléseként jelent meg 2009 márciusában Sakura Goodbye címmel. A lemez a harmincadik helyezést érte el az Oriconon, címadó dala a Fuji TV Mecsa-mecsa iketeru! című sorozatának záró- és a Music B.B. nyitódalként is felcsendült. Február végén első alkalommal szervezték meg az együttes saját, éves rendszerességű zenei rendezvényét, a Band jarou jo!!-t ( Játszunk egy együttesben!!’), melyen az évek folyamán olyan előadók léptek fel, mint a 7!!, az Akai kóen, a Cossami, a Flip, a Negoto, Sisido Kavka, a Spyair, a Stereopony vagy a Super Beaver. A következő hónapban a Sódzso S című daluk a Bleach anime sorozat tízedik nyitódalaként mutatkozott be. A szám a sorozat 215.és 242. Epizódja között volt hallható, az azonos cselekményszálat feldolgozó Bleach DS 4th: Flame Bringer című videojáték főcímdalaként is megjelent. Ez megnövelte a népszerűségüket, két hónappal később a kislemez a hatodik helyen mutatkozott be az Oricon eladási listáján, később aranylemezzé minősítették, és nemzetközi szinten is ismert lett az együttes. A dal megjelenése óta a zenekar összes kiadványa a japán eladási listák legjobb 20 helye között debütált. Május 21-én újabb rádióműsoruk indult Radio Sessions: Scandal – Munaszavagi no After School (Radio Sessions「SCANDAL  AFTER SCHOOL」 ’Nyugtalanság az iskola után’) néven, melyet 2012. március 31-ig a Japan FM Network hálózat számos adóján sugároztak, valamint az FM Osaka E-tracks Selection nevű műsorát is vezették 2010. július 13. és december 28. között, tizenhárom epizódon át.
Augusztus elején immár második alkalommal léptek fel a hongkongi Animation-Comic-Game Hong Kong rendezvényen. Augusztus 27-én az MTV Student Voice Awards díjátadón előadták a Bukacu no tensi sorozat főcímdalaként is hallható BEAUTeen!! című szerzeményüket, amely az október 14-én megjelent Jumemiru cubasza kislemezre került fel. A korong névadó száma a Nippon TV Ongaku szensi Music Fighter zenei televíziós műsorának volt a nyitódala. A kislemezből megjelenésének hetében 5850 példány kelt el, ezzel az Oricon tizenkettedik helyét érte el. Egy héttel később, október 21-én kiadták első stúdióalbumukat, a Best Scandalt. Az album az ötödik helyen mutatkozott be az Oricon heti eladási listáján, ezzel a Scandal lett az első hangszeres lányzenekar a Zone óta (2002), amelynek bemutatkozó nagylemeze a legjobb öt között debütált. Decemberben a zenekar megtartotta első önálló, négyállomásosra tervezett turnéját, azonban mivel a bejelentés napján mindegyik fellépésre elkelt az összes jegy, ezért egy ráadáskoncertet is adtak Best Xmas néven, mely éves rendszerességű fellépéssé nőtte ki magát. A 2009. december 30-án megrendezett 51. Japan Record Awardson nyertek egy „új előadó” díjat, viszont a legjobb új előadónak járó elismerést elvesztették a dél-koreai Big Bang idol együttessel szemben.

2009–10: Temptation Box

2010 februárjában megjelent a Sunkan Sentimental című kislemezük, amely a Fullmetal Alchemist: Testvériség anime sorozat negyedik záró főcím dalaként volt hallható. A korongot megjelenésének napján több mint húszezer példányban vásárolták meg digitális úton, majd végül 2016 januárjában a Japán Hanglemezgyártók Szövetsége platinalemezzé minősítette azt, mivel több mint kétszázötvenezren vették meg annak teljes hosszúságú változatát. A lemez fizikai kislemez formájában kevésbé volt sikeres: egy hét alatt 16 672 példány kelt el belőle, ezzel a hetedik helyet érte el az Oricon listáján. 2010 márciusában Scandal: Sunkan szakura zenszen Tour 2010 Spring néven koncertsorozatot indítottak, azonban ezt megelőzően tartottak egy szavazást a Twitteren, hogy mely másik előadó számát adják elő a turné állomásain. Hatszáz dal közül a rajongók a Zone Secret Base (kimi ga kureta mono) című számát választották, amely később, április 21-én digitális kislemez formájában jelent meg, videoklipjét a koncertsorozat alkalmával vették fel. A Kera divatmagazin 2010. júniusi és 2013. májusi lapszáma közötti kiadásaiban állandó rovatként szerepelt az együttes mindennapi életét bemutató Scandal no gacsinko szeisun Graffiti (SCANDAL’A Scandal fiatalságtól buzgón versengő graffitije’), de számos alkalommal modellkedtek is benne. Június 2-án megjelent a Taijó to kimi ga egaku Story kislemezük, amely az eladási listák tízedik helyét érte el 12 359 eladott példánnyal. Címadó dala később a Nacu Sacas 2010 Akaszaka Big Bang és az Ucunomija hanabi taikai 2010 elnevezésű tűzijátékok témazenéjeként volt hallható. Június 6-án megjelent első koncertfelvételük, a Scandal First Live: Best Scandal 2009, amely az első önálló turnéjuk ráadáskoncertjének felvételeit tartalmazza. Az Oricon adatai szerint a DVD az ötödik helyet érte el a zenei, illetve az összesített DVD eladások terén is. Eközben Európában lemezszerződést kötöttetek a francia székhelyű Wasabi Recordszal, ami 2010. július 30-án Európában fizikai formában is megjelentette a zenekar bemutatkozó nagylemezét. A következő hónap végén Namida no Regret néven újabb kislemezt adtak ki, melynek hangvétele melankolikusabb, balladaszerűbb lett a rajongók követeléseinek eleget téve. A korong a tizenegyedik helyen mutatkozott be 9304 eladott példánnyal, címadó dala 32. televíziós műsornyitó - vagy záró főcím dala volt. 2010. július 2-án a TBS Television adó elkezdte sugározni első saját televíziós műsorukat, a Siteki ongaku dzsidzsót  ’Személyes zeneválasztások’), melynek záró epizódja szeptember 24-én került adásba. Május 15-én és 16-án felléptek az Animax Musix 2010 tavasz nevű rendezvényen.
Július végén, augusztus elején immár harmadik alkalommal léptek fel a hongkongi Animation-Comic-Game Hong Kong rendezvényen, majd megtartották első hongkongi szólókoncertjüket, amely telt házas volt. Felkerültek a hongkongi Respect zenei magazin címlapjára, majd a korábban megjelent Taijó to kimi ga egaku Story kislemezük a Radio Television Hong Kong J-pop slágerlistájának élére állt. A rádióadó hallgatói a legjobb újoncnak járó díj bronz fokozatával is megjutalmazták az együttest. 
Amint visszatértek Japánba kiadták második stúdióalbumukat, a Temptation Boxot, amit az Epic digitális formában negyvenkét országban jelentetett meg, illetve Európában a Wasabi Records fizikai formában is forgalomba hozta. A lemez a harmadik helyen debütált az Oricon eladási listáján, ezzel a Scandal lett az első olyan hangszeres lányzenekar, amelynek sikerült bekerülnie a legjobb három közé a Chatmonchy Kokuhaku című albuma óta (2009. március). Később a korong Hi-Hi-Hi című száma egy frissítés során bekerült az Elsword internetes szerepjátékba, több az együttessel kapcsolatos tárgy, illetve egy Szaszazaki által megszólaltatott szereplő kíséretében. A japán mozikban augusztus 28-án bemutatott Loups=Garous animációs film főcímzenéjét, betétdalát és záró főcím dalát is a Scandal adta elő. A film produkciós stúdiója, a Production I.G a Koshi-Tantancímű dalukhoz egy anime stílusú videoklipet is forgatott, emellett a zenekar tagjai kisebb szerepek szinkronizálását is vállalták. Szeptember 18. és október 2. között Scandal Temptation Box Tour 2010: Yeah! tte iei! Néven koncertsorozatot tartottak a második stúdióalbumuk népszerűsítésére. Szeptember 18-án a Kitty Scandal Anime címmel DVD-n is megjelentette a 2008-ban az együttes népszerűsítésre használt animációs sorozatot. 

2010–11: Baby Action

Közel két hónappal a Temptation Box megjelenése után, 2010. október 6-án az együttes újabb kislemezzel jelentkezett Scandal nanka buttobasze címmel, melynek névadó dalát Aki Jóko és Uzaki Rjúdó, az „aranypár” írta és komponálta. Ez a harmadik helyezést érte el az Oricon heti eladási listáján 35 772 eladott darabbal. A Teena japán weboldallal együttműködve 2010 és 2015 között minden év végén Scandal Copy Band/Vocalist Contest néven középiskolás lányoknak szóló dalversenyt rendeztek, melyen kizárólag Scandal számokat lehetett előadni. A versenyre rendszerint 500–650 előadó nevezett be, összesen több mint 3000 fellépője volt. Novemberben megjelent egy feldolgozásalbumuk R-Girl’s Rock! néven, melyen szerepelt a korábban már digitális úton kiadott Secret Base (kimi ga kureta mono) is, és Szuzuki először vállalt komolyabb énekszerepet, a Sunny Day Sunday című dalnál. A kiadvány a kilencedik helyen mutatkozott be az Oricon eladási listáján 13 555 példánnyal. November 3-án ők nyitották meg az Animax Musix 2010 ősz nevű rendezvényt a Yokohama Arenában 11 700 néző előtt. November 14-én közel 3000 helyi rajongó előtt felléptek a szingapúri Anime Festival Asia nevű anime találkozón.
2011. február 9-én Pride néven megjelent a tizenkettedik kislemezük, melynek címadó dalát a Star Driver: Kagajaki no Takuto című anime sorozat második záródalaként hallhatta először a közönség. Ugyan a lemez csak a hetedik helyet érte el az Oriconon 16 579 példánnyal, viszont a Billboard Japan Hot Animation listáján az első helyen mutatkozott be, így a magazin jelölte őket az év animációs előadója kategóriában a 2011-es Billboard Japan Music Awards zenei díjátadón. Május 3. és július 8. között Scandal Live Tour 2011: Dreamer néven koncertkörútra indultak, mely körülbelül 15 000 főt mozgatott meg, ami azt jelenti, hogy minden egyes állomása telt házas volt. Július 9-én és 10-én megtartották első Kjú ni kite gomen turnésorozatukat, mely alatt kizárólag olyan városokban, így Macujamában és Takamacuban léptek fel, ahol korábban még nem adtak koncertet. Május 20-án megjelent a Haruka című kislemezük, amelynek névadó dala az első japán készítésű egész estés háromdimenziós animefilmjének, a Tofu kozónak a főcímdala, míg B oldalas száma, a Satisfaction a Japán Strandröplabda-szövetség által a 2011-es tóhokui földrengés károsultjainak megsegítésére rendezett strandröplabda-versenyének témazenéje volt. A korong a harmadik helyen mutatkozott be az Oricon eladási listáján és a Billboard Hot Animation slágerlistáján is, 21 974 eladott példánnyal. Július 2-án a Colors fesztiválon léptek fel Tokióban, majd egy nappal később az anaheimi AM² rendezvény díszvendégei voltak, előadták új kislemezük, a július 27-én megjelenő Love Survive több dalát is. A korong a tizenegyedik helyen mutatkozott be az Oriconon 13 507 eladott példánnyal. Július 8-án a Tokyo MX adó elindította az együttes második televíziós műsorát, a Next Break!!-et, melyet a Hi Lockation Markets zenekarral közösen vezettek szeptember 30-ig. Augusztus 9. és 15. között a Tsutaya japán áruházlánc átalakította egyik tokiói üzletét, amelyben ez idő alatt kizárólag az együttessel kapcsolatos tárgyakat árultak. Mintegy 30 perc alatt 1000 rajongó jelent meg az épületnél, ezzel elérve a belépési korlátot. A későbbi években a Kitty üzleteit alakították át. Augusztus 10-én Baby Action néven kiadták harmadik stúdióalbumukat, mely a negyedik helyen nyitott az eladási listákon. Mivel az első három nagylemezük mindegyike az eladási listák legjobb öt helyének valamelyikén debütált, ezzel beállították a Pink Sapphire 1990. és 1991. között felállított rekordját, hisz erre korábban a csak nőkből álló hangszeres együttesek közül ők voltak képesek. A lemez Burn című dala a Fortissimo Films Rabbit Horror 3D horrorfilmjének főcímdala, míg a One Piece a Kyushu Asahi Broadcasting televízióadó 2011-es japán középiskolai baseball-bajnokság közvetítésének dala volt. A szintén augusztus 10-én megjelent Zone Tribute: Kimi ga kureta mono című Zone-tribute albumra felkerült a Scandal Secret Base (kimi ga kureta mono) feldolgozása. Szeptember 28-án Video Action címmel kiadták az együttes első videoklip-gyűjteményét, rajta Szaszazaki és Ogava Dobondobondo (どぼんどぼんど?) elnevezésű hiphop vicc együttesének első videoklipjével. Október 13. és december 1-je között Scandal Virgin Hall Tour 2011: Baby Action néven adtak koncerteket a harmadik nagylemezük népszerűsítésére, de még ezt megelőzően, szeptemberben egy ázsiai koncertkörutat is tartottak Scandal Asia Tour 2011: Baby Action néven. Mind a szigetországon belüli, mind az azon kívüli állomások telt házasak voltak, csak Japánban 30 000 jegyet váltottak rá. Október 20-án Girls Be Scandalous! címmel megjelent az első fotókönyvük, mely a CD&DL Data (korábban CD Data) magazinban közzétett interjúikat tartalmazza. 2011 végén az NHK J-Melo című televíziós műsorában bejelentették, hogy a műsort hallgatók kéréseit tekintve a Scandal a negyedik helyen végzett, szemben a 2010-es kilencedik helyükkel, ezzel is igazolva a zenekar nagy és egyre inkább gyarapodó tengerentúli rajongótáborát. 
Onónak a 2011-es évben az állandó koncertezés következtében elment a hangja, ám mivel az együttes tevékenységét nem akarták szüneteltetni, ezért a kiadójuk azt javasolta nekik, hogy Ono nélkül lépjenek fel és készítsék el a következő nagylemezüket. A javaslatot elutasították, Ono playbackelt a koncertek alatt. Ezzel egy időben Ono magáról kialakított „menő rockerlány” képe is összeomlott, úgy gondolta, hogyha nem tudja visszanyerni a hangját, akkor az élete semmit sem ér. Teljes felépülése 2–3 évig tartott. 

 2011–12: Queens Are Trumps: Kirifuda va Queen

2011. szeptember 17-én bejelentették, hogy tizenkettedik kislemezük Harukaze néven fog megjelenni 2012 tavaszán és a Bleach című anime sorozat nyitódala lesz annak 343. epizódjától. A lemez 25 921 eladott példánnyal a hatodik helyen mutatkozott be az Oriconon, míg a Billboard Hot Animation listáján a másodikon. December 20-án a Stereopony és a Zone társaságában koncertet adtak a 2011-es tóhokui földrengés és cunami károsultjainak megsegítésére. 2012 februárjában és márciusában az MTV Japán MTV Obizarus (MTV című műsorának házigazdái voltak Joannal. Ugyanebben a hónapban a Kitty és az ESP Guitars piacra dobott egy az együttes kabalafiguráját mintázó elektromos gitárt. Március 7-én megjelent első válogatásalbumuk Scandal Show címmel. A lemez az együttes tagjai által választott tizenöt zeneszám mellett tartalmazza a Scandal no Theme című dalt is, amit a zenekar már bemutatkozása óta játszott, ám korábban egyetlen kiadványukra sem került fel. Az album a harmadik helyen mutatkozott be az Oricon eladási listáján 42 246 eladott példánnyal. Március 28-án 8000 embernek adtak szólókoncertet a Nippon Budókanban, ezzel a Scandal lett az alakulásuktól számított legfiatalabb, hangszeres lány együttes, amely fellépett az arénában. A jegyeket szélesebb körben február 11-én kezdték el terjeszteni, azonban mindössze 15 perc alatt elkelt az összes. A CD&DL Datajapán zenei magazin 2012. márciusi–áprilisi és a 2014. januári–februári lapszáma között Scandal no Tokió Sca-pedia (SCANDAL SCA-pedia?, ’A Scandal Tokió Sca-pédiája’) néven rovatot vezetett, melyben az együttes tagjai a japán főváros látnivalóit mutatták be. Május 19. és június 17. között egy tizenhét állomásos koncertsorozatot adtak Scandal: Live Ido Live Tour 2012 név alatt. Június 19-én a RecoChokun keresztül digitális formában megjelent a Taijó Scandalous című kislemezük, amely az első helyen mutatkozott be a szolgáltató teljes hosszúságú dalokat vizsgáló napi eladási listáján. A lemez fizikai formában július 11-én jelent meg, amelyen az együttes tagjai kétfős csoportokra osztva (Almond Crush (’Mandula-törés’) és Dobondobondo) egy-egy, a zenekar stílusától merőben eltérő, electropop, illetve hiphop dalt adtak elő. A korongból megjelenésének hetében 31 583 példány kelt el, ezzel a második helyen mutatkozott be az Oricon eladási listáján. A kiadvány az addigi legsikeresebb Scandal kislemez lett mind az eladási adatok, mind a slágerlistás helyezések tekintetében. A lemez reklámkampányának részeként annak névadó dalát az Ito EnStylee Sparkling üdítőital televíziós reklámjainak betétdalául, míg a Welcome Home című számot a tizenhatodik KBC mizu to midori Campaign (KBC ’KBC víz és zöld [növényzet]-kampány’) főcímdalául választották. 2012 nyarán számos zenei fesztivál, köztük a Higher Ground, az Otodama Sea Studio, az MTV Zushi Fes, a Colors vagy az Inazuma Rock Fes színpadán is felléptek. Szeptember elején megtartották második Kjú ni kite gomen koncertsorozatukat, amely alatt ezúttal Kórijamában és Moriokában léptek fel. Augusztus 22-én Scandal Japan Title Match Live 2012: Scandal vs Budokan címen megjelent a budókani koncertjük felvétele, amely a második helyet érte el az Oricon zenei DVD és a tizennegyedik helyet az összesített BD eladási listáján 7199, illetve 4519 eladott példánnyal. Szeptember 12-én újabb kislemezük jelent meg Pin Heel Surfer néven, amely a 11 300 eladott példányával a kilencedik helyezést érte el a japán eladási listán. A kislemezt szeptember 26-án Queens Are Trumps: Kirifuda va Queen címmel követte a negyedik stúdióalbumuk. A kiadvány a negyedik helyen mutatkozott be az Oriconon, így a Scandal lett az első hangszeres lány együttes, amelynek első négy nagylemeze a legjobb ötben debütált a lista 1987-es bevezetése óta. A lemez Kill the Virgin című száma Igucsi Noboru Dead Sushi horror-vígjátékának főcímdala volt. Az album népszerűsítésére október 11. és november 22. között egy tizenöt állomásos országos koncertturnét tartottak Scandal Hall Tour 2012: Queens Are Trumps: Kirifuda va Queen néven, amely után december 1-jén első japán együttesként szólókoncertet adtak Malajziában. Október 12-én az együttes Feedback! néven elindította a saját ruházati márkáját. Az október 24-én megjelent She Loves You Yui-tribute albumon feldolgozták az énekesnő How Crazy című dalát, amely később Hongkongban vezette a Radio Television Hong Kong J-pop slágerlistáját. Az évet december 23-án, a már negyedik alkalommal megrendezett Best Xmas-koncertjükkel zárták, amelyet Japánban, Tajvanon és Hongkongban is élőben vetítettek a mozik.
A Microsoft 2012 októberében indított, a Windows 8 operációs rendszert népszerűsítő ázsiai televíziós reklámjaiban az együttes Haruka kislemezén megjelent Satisfaction című száma hallható, így a Scandal lett az első japán együttes, amely dala szerepelhetett a cég operációs rendszereinek reklámjaiban. A kislemez 2012. november 5-én „újracsomagolt” változatban is megjelent és 74 hét után ismét felkerült az Oricon eladási listájára, míg a Satisfaction a hongkongi J-pop-, videoklipje pedig a thaiföldi Channel V videokliplistáját vezette. A dal remixelt változata később az FM802 The Nakajima Hiroto Show 802 Radio Masters rádióműsorának zárófőcím dala lett, illetve felkerült Isino Takkjú Takkyu Ishino Works 1983–2017 című válogatásalbumára is.

2012–13: Standard
2013. február 6-án Encore Show néven megjelent második válogatásalbumuk, amely a harmadik helyezést érte el az Oricon heti eladási listáján 28 817 példánnyal. A lemezen tizenöt B oldalas szám mellett, egy új szerzemény, a Kjó, koi vo hadzsimemaszu című film főcímdalaként is hallható Happy Collector, illetve az együttes független pályafutása alatt néhány alkalommal előadott Playboy nevű dal újrakevert változata is helyet kapott. 2013. március 3-án a zenekar legfőbb célkitűzését teljesítve felléptek az Osaka-jo Hallban, a jegyeket kevesebb, mint öt perc alatt eladták. 2013 márciusában, Indonéziában, Szingapúrban és Thaiföldön, majd azt követően június 9. és július 7. között Japánban turnéztak. 2013. április 2-án Scanomics néven újabb rádióműsoruk indult a Tokyo FM Radio Dragon című programjának keretében. A műsor 105 epizódot élt meg, utolsó adása 2015. március 31-én került műsorra. 
Tizennyolcadik kislemezük, az Avanai cumori no, genki de ne 2013. május 22-én jelent meg, névadó dala az Ore va mada honki dasitenai dake élőszereplős film főcímdalaként volt hallható. A kiadvány a negyedik helyen mutatkozott be az Oricon heti slágerlistáján 32 533 eladott példánnyal, a Billboard Japan Hot 100 listáján a tizedik helyig jutott. Május elején megtartották harmadik Kjú ni kite gomen koncertsorozatukat, amely alatt ezúttal Macuéban és Jonagóban léptek fel. Június 5-én újabb dalt jelentettek be Brand New Wave néven, amit először az Ito En Stylee Sparkling üdítőital reklámjában lehetett hallani. Június 9. és július 7. között egy tizennégy állomásos koncertturnét tartottak Scandal Live Tour 2013: Sca va mada honki dasitenai dake címmel. Július 24-én Scandal Osaka-jo Hall 2013: Wonderful Tonight címmel kiadták negyedik koncertlemezüket.
Tizenkilencedik kislemezük 2013. augusztus 14-én jelent meg Kagen no cuki címmel. B oldalas dala a Grand Front Osaka Robot Scandal projektjének keretében a Robi elnevezésű humanoid robothoz írt Kimi to mirai to kanzen dóki. A kiadvány az ötödik helyet érte el a japán kislemezlistán 28 344 eladott példánnyal. Huszadik kislemezük, az Over Drive 2013. szeptember 18-án jelent meg, címadó dalát Nakata Jaszutaka írta, akinek több mint tizenöt éves pályafutása alatt ez volt az első szerzeménye, amit egy hangszeren játszó együttesnek írt. A lemez B oldalas száma, a Scandal in the House az együttes első dala, amely merített a rave vagy a dubstep elemeiből, illetve az első, amelyen egyáltalán nem játszanak semmilyen hangszeren. A lemez a hetedik helyet érte el az Oricon eladási listáján 15 957 eladott példánnyal, valamint hatodikat a BillboardJapan Hot 100 slágerlistáján. A kislemezt október 2-án a Standard címmel ellátott stúdióalbum követte, amelyen többek között szerepel a külön a Botrány televíziós sorozat japán sugárzásához írt Weather Report című dal is. Az együttes 2013-ban is számos fesztiválra kapott meghívást, köztük a Kawaii! Matsurira (április 21.), a Naon no Yaonra (április 29.), a hirosimai virágfesztiválra (május 5.), az Otodama Miyazaki Festivalra (július 27.), a Rock in Japan Festivalra (augusztus 4.), a Girls’ Factoryre (augusztus 7.), a Summer Sonicra (augusztus 10–11.), a Mezamasi Live-ra (augusztus 13.), a thaiföldi Sonic Bangre (augusztus 24.), a Sound Marinára (szeptember 1.), a Berryten Live-ra (szeptember 8.), a Kisidan banpakura (szeptember 14.), az Inazuma Rock Fesre (szeptember 21.), az FNS kajószaira (december 4.), a Radio Crazyre (december 28.) vagy a Countdown Japanre (december 29.). Október 19. és december 3. között huszonegy állomásos országos koncertkörutat tartottak Scandal Hall Tour 2013: Standard néven. 

 

Az együttes második logójának egyszerűsített alakja…

CM
 [2008] BELéBEL Hair Fashion College

Könyvek
 [2013.09.25] Go! Go! GUITAR Speciális SCANDAL MAMI ROCK STUDY GO!

Szinkronszínésznői munkái 

Év Cím Szerep
2008 Scandal Anime Önmaga
2010 Loups=Garous Önmaga, Szakura Hinako
2011 Elsword Daisy

 

Stílus és inspirációk
„ Pazarlás az a kép és tudat, hogy a női együttesek alsóbbrendűek a férfi együttesekkel szemben.« Büszkék vagyunk arra, hogy női együttesnek hívhatjuk magunkat. Igazán csak akkor értheted meg azt, hogy ez a kultúra Japánhoz kötött, amikor külföldre utazol és egyetlen olyan országot sem találsz, ahol ennyi női együttes működne. Ezen okból kifolyólag akarjuk ezt a mozgalmat Japán határain kívül is tovább bővíteni. Lehet, hogy el fog tartani egy darabig, de reménykedünk benne, hogy el tudjuk érni azt a korszakot, amikor a női rock a rock mellé emelkedhet. ”
                                                                                                                                   – Szuzuki Rina

Az együttes dalait elsősorban pop-rock vagy pop-punk stílusba lehet besorolni, de számaikban megfigyelhetőek a dance, az elektronikus zene, a garage rock, a J-pop, a klasszikus rock and roll, a ska punk, a grunge, a shoegazing vagy a reggae elemei is. Kezdetben azt vallották, hogy ők játsszák a „legerőteljesebb lányos japán pop-rock” zenét, de első világ körüli koncertsorozatuk óta gyakran a „happy rock” (ハッピーロック?, ’boldog rock’) stílusába sorolják be számaikat, magukat „koncertzenekarnak” tartják. A vokál a dalok többségében szét van osztva zenekar mind a négy tagjára, azonban a legtöbb alkalommal Ono és Ogava hangja dominál. Dalszövegeik 2013 előtt gyakran az álmaikról szóltak, azonban miután beteljesítették első számú célkitűzésüket, az Osaka-jo Hallban való fellépést, inkább a mindennapi élményeikről írnak, gyakran biztató jelleggel. Dalszövegeik rendszerint japán nyelvűek, szórványosan angol szavakkal tűzdelve. Az „erős lány” képe visszatérő témája a dalaiknak. Albumaik stílusa rendszerint jelentősen eltér egymástól, mindig más nézőpontból próbálják megközelíteni azokat, ezért a rajongótáboruk más-más szelete mindig negatívan fogadják azokat. Az együttes tagjai több hangszert is megszólaltattak már a számaikban; Ono a gitáron kívül basszusgitáron, sampleren, csörgődobon és güirón, Szaszazaki a gitár mellett furulyán és szintetizátoron, Ogava a basszusgitáron kívül csörgődobon és ukulelén, míg Szuzuki a dobok mellett cajónon, gitáron, mellotronon és szintetizátoron is játszott, de alkalomadtán pozíciót is szoktak cserélni. A zenekar énekszólamai általában természetes hangzásúak, ritkán vannak vocoderrel vagy hangkorrekciós szoftverekkel eltorzítva, ezen részek rendszerint playbackről mennek a koncertjeik alatt. Alexey Eremenko, az Allmusic weblap szerkesztője megjegyezte, hogy a Scandal „meglepően kemény, keményebb, mint néhány J-rock-csapat, legyen az egy cég gyártmánya vagy egy nagy múlttal rendelkező előadó”, illetve hogy Avril Lavigne „fiatalos energiáját” és „érett professzionalizmusát” véli felfedezni az együttesben. Eremenkóval Edward Cole, a Fenderhangszercég ázsiai részlegének elnöke is egyetértett, szerinte „szinte felfoghatatlan, hogy milyen erőteljesek a Scandal előadásai. A zenei tudásuk és a látványviláguk csodálatos.” Kojanagi Daiszuke, a Rockin’on Japanmagazin szerkesztője szerint a Scandal-számokat a „tökéletesség, a most vagy soha-szellemiség, a pop és a magabiztosság” teszik ki. Egy 2016-os felmérés szerint az együttes rajongótáborát elsősorban tízen- (41%) és huszonéves (38%) fiatalok teszik ki, de a harmincas és negyvenes éveikben lévők is jelentős hányadot képviselnek (9–9%), a rajongók 70 százalékát férfiak, 30 százalékát nők alkotják. Szuzuki elmondása szerint a szokatlan alapításuk miatt nem csak olyan rajongóik vannak, akik az együtteseket kedvlik, de olyanok is, akik a táncolást vagy éppen az idolokat részesítik előnyben.
A zenekar alapításakor nem tervezték, hogy annak tagjai valaha is dalokat fognak írni, ám az idő előrehalad tával, ahogy a stúdióban megfigyelték, amint mások zenét írnak nekik egyre nagyobb késztetést éreztek erre. Ez a Baby Action című soralbumuk felvételei során teljesedett ki, Szuzuki házában megbeszélést is tartottak a stábtagok bevonása nélkül, melynek eredményeként megváltozott a dalszövegírási eljárásuk. Korábban az együttes tagjai önállóan, egymással nem egyeztetve írták a dalszövegeket, azonban ettől kezdve kikérdezik egymás véleményét, megbeszélik a szám által sugárzott képet és annak jelentését, hogy ezeket bevonhassák a felvételek során. Bár 2014-ig dalaik többségét nem ők komponálták, azonban azok szövege néhány kivételtől eltekintve mind saját szerzemény. A dalszövegírásban a legaktívabb Ogava, aki harmincöt dal szövegét írta. Szuzuki harminckettő, Szaszazaki tizenöt, Ono tizenegy, míg maga az együttes tizennyolc számnál van feltüntetve dalszövegíróként, ezzel szemben tizenöt olyan számuk van, aminek más írta a szövegét. Zeneszerzés tekintetében Szaszazaki a legaktívabb harmincegy szerzeményével. Szuzuki kilenc, Ogava öt, az együttes három, míg Ono egy dalt komponált. A kezdeti éveikben erős szorongás élt bennük amiatt, hogy annak ellenére, hogy egy együttesben játszanak, azonban nem ők maguk írják a dalaikat. Ugyan már annak idején is szerettek volna dalokat komponálni, azonban akkori tudásszintjükkel erre még nem voltak képesek. Habár Szuzuki számos alkalommal küldött saját készítésű dalokat a zenekar menedzsmentjének, azonban első dala csak 2011-ben, a Pride kislemezre került fel. A 2014 decemberében megjelent Hello World című stúdióalbumukkal új irányt vettek, a lemezen szereplő legtöbb dalt ők szerezték, melyre azért került sor, mivel úgy érezték, hogy bizonyos korábbi, mások által szerzett számaik nem az ő hangjukat képviselik. Következő nagylemezükre, a 2016 márciusában megjelent Yellowra már nem csak az összes számot ők szerezték, de más előadóknak, így Katahira Rinának és a Jumemiru Adolescence-nek is írtak és hangszereltek is dalokat. Az anime dalaik miatt úgy érezték, hogy a nemzetközi rajongók nem „autentikus rock együttesként”, hanem a popkultúra egyéb részeinek „tartozékaként” tekintenek rájuk.
Az együttes a B oldalas számaival rendszerint nagyobb kockázatot vállal, így olyan experimentális szerzeményeket jelentettek meg, mint a háromakkordos Playboy vagy az egy éjszakába elhúzódó értekezlet gyors berekesztésére írt Nai nai Night 2014, melyen az együttes tagjai güirón, csörgődobon, akusztikus gitáron, furulyán és cajónon, menedzsmentjük pedig dugattyús sípon és shakeren játszik. A kritikusok szerint a teljes hosszúságú albumaik számos japán együttessel ellentétben nem csak a kislemezeik gyűjteménye néhány „töltelékszámmal” kiegészítve, mivel ezeket rendszeresen a megszokott pop-rockos hangzásviláguktól eltérő, a rockzene más válfajaiba belekóstoló dalokkal töltik meg. Ogava szerint mivel a B oldalas számokat olyan irányból közelíthetik meg, amire a kiadványok címadó dalainál nincs lehetőségük, ezért a zenekar igazi természete ezekben rejtőzhet. Számaikat a koncerteken úgy játszhatják el, ahogy azt ők jónak gondolják, így a Best Scandal megjelenése után, a First One-Man Live Tour óta az együttes legtöbb turnéja és csarnokkoncertje alkalmával különleges módon ad elő egy-egy dalt, mivel ezek jobban kihangsúlyozzák a zenekar tagjainak egyéniségét. Az ilyen előadások során számos Johnny’s-idolegyüttes dalát dolgozták fel álnév alatt, így Scashi néven Arashi, SCAP néven SMAP vagy Nintama Scataró néven Hikaru Genji számokat. A zenekarra kezdetben jellemző volt, hogy a videoklipjeikben egyszerre táncoltak és imitálták a hangszereiken való játszást, míg a fellépéseiken egyszerűbb táncmozdulatokkal kísérték a zenélést. Szuzuki szerint az egyszerre történő éneklés és táncolás „egy olyan dolog, amire más együttesek nem képesek. Mi éppen ezért tesszük meg.” Ono azzal magyarázta a videoklipekben és a koncerteken való táncolást, hogy „mi egy olyan együttes vagyunk, mely nem csak egy együttes. Azért táncolunk, mivel szeretünk táncolni. Kijelenthetem, ha nem tehetném meg ezeket, akkor már rég kiléptem volna a zenekarból.” A táncolós előadásokat a 2014-ben megjelent Hello World stúdióalbummal hangszeres szólódalok váltottak, mivel úgy érezték, hogy a táncolás miatt nem nevezhetik őket igazi rock együttesnek. Ennek ellenére a karácsonyi koncertjeiken továbbra is feldolgozták több idol együttes számát, azok videoklipjeiben szereplő koreográfiák eltáncolásával.
Az együttest több alkalommal skatulyázták be idol együttesnek, sőt még azt is megkérdőjelezték, hogy a hangszereken valóban ők játszanak vagy csak felvételről szólnak. Kezdetben úgy érezték, hogy megérdemlik, hogy idolként tekintsenek rájuk, hiszen nem ők szerezték a dalaikat, később azonban az idolokra jellemző iskoláslány-egyenruha viselésével is többek között azért hagytak fel, hogy nehogy idol együttesként tekintsenek rájuk a ruházatuk miatt. Ono elmondása szerint mivel technikailag nem elég kifinomultak, hogy „igazi” rock együttesként tekintsenek rájuk, ezért a dalok szövegével próbálják kifejezni, hogy ők nem idolok. A 2012-ben megjelent Queens Are Trumps: Kirifuda va Queen című stúdióalbumuk nyitódalán kijelentették, hogy az irigy és hazug emberek állításaival szemben ők nem csak a kavaii-képpel jutottak fel a csúcsra. A zenekar tagjait a nőiességük kimutatása végett számtalan atrocitás érte, többen úgy gondolták, hogy az együttest arra használták, hogy „aranyosabb” képet állítsanak fel magukról vagy egyáltalán nem gondolják komolyan a zenélést.
Számos japán sajtóorgánum szerint a zenekarnak meghatározó szerepe volt a szigetország hangszeren játszó női együtteseinek számának nagyarányú növekedésében, valamint számos női gitárosra is nagy hatással voltak. Több Scandal feldolgozás zenekar, így például a Tancobuchin vagy a Kanikapila később hivatásos zenekarrá vált. Az együttes célkitűzésének tette meg, hogy a hangszeres lány együttesek tipikusan japán kultúráját szélesebb körben is népszerűvé és elismertté tegyék. A Pia Corporation japán jegyiroda a zenekart a lágyabb és a keményebb zene, illetve az aranyosság és a szexisség közel tökéletes keresztmetszetének, a „női együttesek új korszakának” első számú képviselőjének kiáltotta ki. A Rolling Stone Japan magazin szerkesztője szerint a zenekar „kiérleli a japán zenei piacot, ami szabvánnyá fog válni, ahogy egyre több fiatal kezdi el kedvelni a Scandal zenéjét.”
A zenekarra bevallásuk szerint elsősorban olyan amerikai előadók hatottak, mint a Foo Fighters, a Green Day, a Maroon 5, a Paramore, Pink, a Red Hot Chili Peppers vagy Taylor Swift. Ono elmondása szerint Amuro Namie japán popénekesnő hatására kezdett érdeklődni a szórakoztatóipar iránt, de Avril Lavigne, a Go-Bang’s és Yui is nagy befolyással volt rá. Szaszazaki a W-inds befolyására kezdett el énekelni és táncolni, de a Judy and Mary és a Whiteberry pop-punk együttesekre is inspirációforrásként tekint. Szuzukira a Chatmonchy, Kavakita Nao (Maximum the Hormone), Keith Moon (The Who), Steve Gadd és a Weezer, míg Ogavára Carole King, Osima Tomoko japán illusztrátor és a Princess Princess volt hatással. Sum 41 koncertfelvételekből tanulták meg, hogy hogyan kell feltüzelni a közönséget, míg Kiss- és Za Bon-előadásokból, hogy hogyan kell a színpadon viselkedni.

 

filmek
 [2010] Loups = Garous (ル ー = ガ ル ー)
Televízió
 [2010.07.02-2010.09.24] Shiteki Ongaku Jijou ( 私的 音 楽 事情)
 [2011.07.08-2011.09.30] NEXT BREAK !!
Rádió
 [2008.10.02-2009.10.01] SCANDAL nem Doon. (SCANDALのド~ン.)
 [2009.05.21-2012.03.31] RÁDIÓ ÜLÉSEK SCANDAL Munasawagi nem iskola után (SCANDAL 胸 騒ぎ の az iskola után )
 [2010.07.13-2010.12.28] FM OSAKA E-Tracks kiválasztása
 [2013.04.02-2015.03.31] RADIO DRAGON Ajtók "SCANOMICS"
Internet
 [2009.10.22] SCANDAL Summit Vol. 1 (SCANDAL サ ミ ッ ト Vol.1)
 [2010.02.03] SCANDAL Summit Kt. 2 (SCANDAL サ ミ ッ ト Vol.2)
 [2010.06.01] SCANDAL Summit Kt. 3 (SCANDAL サ ミ ッ ト Vol.3)
 [2010.08.24] SCANDAL Summit Vol. 4 (SCANDAL サ ミ ッ ト Vol.4)
 [2011.04.06] Nico Nico Namahoshou "SCANDAL Kinkyu Kaigi!" (ニ コ ニ コ 生 放送 「SCANDAL 緊急 会議!」)
 [2011.04.20] Nico Nico Namahoshou "SCANDAL csúcstalálkozó Nico-sei" (ニ コ ニ コ 生 放送 「SCANDAL サ ミ ッ ト a ニ コ 生」)
 [2011/07/29] Nico Nico Namahoshou "Dokusen! Album Zenkyoku Senkou Shichou-kai ♪ SCANDAL nem Pajama fél ☆ ★" (ニ コ ニ コ 生 放送 『独占! ア ル バ ム 全 曲 先行 視 聴 会 ♪ SCANDAL の パ ジ ャ マ パ ー テ ィ ー ☆ ★』)
 [2012.03.06] BEST album "SCANDAL SHOW" Hatsubai Kinen Tokuban "SCANDAL csúcs IN AmebaStudio" (BEST ア ル バ ム 「SCANDAL SHOW」 発 売 記念 特 番 「SCANDAL サ ミ ッ ト IN AmebaStudio」)
 [2012.07.11] Nico Nico Namahoshou „botrány Summit "Taiyou Botrányos" Release Kinen! "Almond Crush" vs "Dobondobondo" (ニコニコ生放送『 SCANDALサミット『太陽スキャンダラス』リリース記念! "アーモンドクラッシュ" vs "どぼんどぼんど" 』)


Reklám
 [2009] Recochoku
 [2012] Stílus szórakoztató
 [2012] Windows 8
 [2012] Stílus szórakoztató
 [2013] Szikrázó stílus
 [2016] ABC-Mart
 [2016] Fettuccine Gummi
 [2017] Bourbon Corporation


Elismerések
 [2008] NIKE TERMINATOR "PLAY HARD"
 [2009] CECIL McBEE
 [2010] CONOMi
 [2010] 109 FÉRFI
 [2011] Zippo "Zippo lány"
 [2012] Zippo "Zippo lány"
 [2013] Famima.com "SCANDAROUX"
 [2013] glamb "12 Emerging Artists"
 [2015] ABC-Mart
 [2015] h.ear × WALKMAN
 [2016] Fettuccine Gummi
 [2016] VANS
 [2017] rockin'star
 [2017] Bourbon Corporation


Albumok

• Best Scandal (2009)
• Temptation Box (2010)
• R-GIRL's ROCK! (2010)
• Baby Action (2011)
• Queens Are Trumps: Kirifuda va Queen (2012)
• Standard (2013)
• Hello World (2014)
• Yellow (2016)
• Honey (2018)

DVD

[2010.06.03] SCANDAL FIRST LIVE - BEST☆SCANDAL 2009
[2011.03.16] EVERYBODY SAY YEAH! - TEMPTATION BOY TOUR 2010 - ZEPP TOKYO
[2011.09.28] VIDEO ACTION
[2012.08.22] SCANDAL JAPAN TITLE MATCH LIVE - 2012 SCANDAL vs BUDOKAN

Vendégszereplések
• Super Beaver — Ai szuru (Q&A – vokál, 2015)
• Szuzuki Airi – Do Me a Favor (Story – szólógitár, zene, hangszerelés, 2018)

Díjak és jelölések
Billboard Japan Music Awards:
• 2011: Az év animációs előadója – Scandal (jelölve)
• 2014: Az év animációs előadója – Scandal (jelölve)
Japan Record Award:
• 2009: Legjobb új előadó: Scandal – Sódzso S (jelölve)
• 2009: Új előadó: Scandal – Sódzso S (megnyerte)
J-Melo Awards:
• 2010: Legnépszerűbb előadó – Scandal (kilencedik)
• 2011: Legnépszerűbb előadó – Scandal (negyedik)
• 2012: Legnépszerűbb előadó – Scandal (kilencedik)
• 2013: Legnépszerűbb előadó – Scandal (hetedik)
• 2014: Legnépszerűbb előadó – Scandal (első)
• 2015: Legnépszerűbb előadó – Scandal (második)
• 2016: Legnépszerűbb előadó – Scandal (második)
• 2017: Legnépszerűbb előadó – Scandal (harmadik)
MTV Video Music Awards Japan:
• 2016: Tinik által választott legjobb előadó: Scandal – Take Me Out (jelölve)
Neo Awards:
• 2015: A 2015-ös év 5 legjobb zenei előadója – Scandal (harmadik)
• 2016: A 2016-os év 5 legjobb zenei előadója – Scandal (ötödik)
• 2017: A 2017-es év legjobb zenei előadója – Scandal (jelölve)
Radio Television Hong Kong International Pop Poll Awards:
• 2010: Legjobb japán újonc – Scandal (bronz)
• 2011: Legjobb japán művész/együttes – Scandal (jelölve)
• 2012: Legjobb japán művész/együttes – Scandal (jelölve)
• 2013: Legjobb japán művész/együttes – Scandal (jelölve)

 

Egyenruha

A zenekar kezdetben mindig az iskolai tanórák után, az iskolai egyenruhában gyakorolt, ezért úgy gondolták, hogy akár ebben is felléphetnének a színpadon. Japánban a 2000-es évek elején egyre inkább elterjedtebbé vált, hogy a nők akár még az iskola elvégezte után is az iskolai egyen öltözékekhez hasonlatos ruhákat, úgynevezett nancsatte szeifukut (なんちゃって制服?, ’csak viccelek [hamis] egyenruha’) vesznek fel, mivel ettől fiatalabb, aranyos képet sugároznak magukról. Az együttes nem a kavaii kép kialakítása vagy a férfiak figyelemének felkeltésére irányuló marketingfogásként („sex sells”), jóval inkább az egységesség végett visel egyenruhát. Mivel az iskolai ruhájukban nem akartak színpadra állni, nancsatte szeifukura pedig nem volt pénzük, ezért a Daiei kjóbasi üzletében vettek „egyenruhát” mindössze 1000 jenből. Ez még egyszerű utcai ruhadarabokból állt: először csak egy szakadt, halálfejes pólóból és egy a saját ruhatárukból választott nadrágból, melyet később kockás szoknya, fehér ing és nyakkendő váltott. Amint nagyobb támogatást kaptak a kiadójuktól áttértek a kockás miniszoknyából, mellényből, pamut galléros ingből, nyakkendőből és belebújós félcipőből álló formaruhára, amit ők „harci öltözéknek” (戦闘服; szentó-fuku?) hívtak. Hajuk koromfeketére volt festve, körmeik is gyakran színt kaptak. A szeifuku a rock and roll dallamok kompenzálásaként is értelmezhető: a japán zenei piac élén egyáltalán nincsenek elterjedve a nőkből álló rock zenekarok, melyet Ono azzal magyaráz, hogy „talán a rock ’n’ roll zene játszása kínos a japán lányok körében. A rock nem aranyos, a pop viszont az.” Az is megfordult a fejükben, hogy az amerikai Kiss mintájára befestik az arcukat vagy maszkot öltenek, ám erre végül nem került sor. A kiadójuk egyik másik javaslata az volt, hogy ne fedjék fel az arcukat, azonban végül ezt az ötletet is hamar elvetették, viszont a 2010-ben megjelent Taijó to kimi ga egaku Story kislemezig egyáltalán nem mosolyoghattak a kiadványaik promóciós anyagain vagy borítóin. Az egyenruha több változtatáson ment keresztül, minden egyes kislemezhez egy újabb társult. A Sakura Goodbye kislemezig gyakorlatilag csak a ruhadarabok színe, mintája változott. A következő kiadványuknál, a Sódzso S-nél a csokornyakkendőt egy ferdén csíkozott, klasszikus nyakkendő, míg a félcipőt Dr. Martens-bakancs váltotta fel. Ez a harmadik stúdióalbumukig, a Baby Actionig többé kevésbé így is maradt, csak a mellény cserélődött le bőrdzsekire (Sunkan Sentimental), egyszerű ingre (Taijó to kimi ga egaku Story és Love Survive) vagy blúzra (a Scandal nanka buttobaszétől a Harukáig), illetve a színek és a minták is változtak. Az elkövetkező öt évre előregondolván a 2011-ben megjelent Love Survive klipjében jelképesen megválnak a korábbi, iskolai egyenruhákat mintázó öltözéküktől és felnőttesebb kompozíciókat öltenek magukra, jelképezvén a nagykorúvá válásukat, illetve rock együttes mivoltukat. Ez kezdetben fekete, monoton, egymáshoz passzoló ruhadarabokból állt, amit az egyéni ízlésük szerint alakítottak át, ami Onónál „rockerlány” bőrdzsekit, Szaszazakinál laza felsőket, Ogavánál különféle hajkiegészítőket, míg Szuzukinál nőiesebb ruhadarabokat jelentett. Következő két nagylemezüknél, a Queens Are Trumps: Kirifuda va Queennél és a Standardnál hasonló elvet követtek, de a domináns szín a piros és fekete, majd később a fehér lett. A 2015-ös Hello World című stúdióalbumuktól kezdve az utcai viseletükhöz sokkal jobban hasonlító stílust vettek fel. Ez Onónál általában egyszerű, szűk farmernadrágból és valamilyen pólóból álló arculatot jelent, amit színes cipőkkel emel ki. Szaszazaki a hajszínéhez passzoló laza egyrészes vagy túl méretes felsőket hord, kiegészítőket csak nagyon ritkán visel, mivel rendszerint elhagyja azokat. Ogava a „londoni stílusú” kompozíciókat kedveli, míg Szuzuki a vintage és használt ruházatot részesíti előnyben. Ono hozzáfűzte, hogy nem kifejezetten aggódik amiatt, hogy az iskolai egyenruhák leváltása miatt elveszítenek néhány rajongót és inkább azt szeretné, hogy inkább a jellemvonásaikat lássák semmint az iskolai egyenruhájukat. Miután felhagytak az iskolai ruhák viselésével egyre több nő kezdett el járni a koncertjeikre, egyre többen kezdtek el érdeklődni a személyes ízléseik iránt, Szuzuki még egy stíluskönyvet is megjelentetett.

Reklámkampányok

Az együttes tagjai arcukat adták a Nike 2008 decemberében indított Nike Terminator cipőket népszerűsítő „Play Hard” reklámkampányához. 2009 elején az együttes tagjait mintázó Momoko-babákat jelentettek meg. 2009-ben Cecil McBee kozmetikai termékeket népszerűsítettek. 2010. augusztus 1-jén a Conomi ruházati márkának állítottak össze szeifuku kollekciókat. 2010 telén a zenekar együttműködést kötött Sibuja egyik legnagyobb áruházával, a 109-2 Men’szel, melynek eredményeként az üzletet Scandal óriáshirdetések borították be „botrányos téli ünnepeket” kívánva. 2011 novemberében a Zippo öngyújtók reklámarcai lettek a Zippo Girl reklámkampány első szereplőiként, amit egy korlátozott példányszámú öngyújtó piacra dobása kísért. 2012 decemberétől ismét a Zippo reklámarcai voltak, ez alkalommal négy, az együttes tagjai által tervezett öngyújtót jelentettek meg. 2013 májusában a famima.com internetes áruházzal Scandaroux néven saját indiai curryt dobtak piacra, illetve nyolc zenésztársukkal karöltve a Glamb divatmárka 12 Emerging Artists elnevezésű fiatal kortárs művészeket támogató projektjének is a reklámarcai voltak. 2013. október 26-án a Nishi-Nippon Railroad fukuokai tömegközlekedési vállalat az Ecole utazási kártya bevezetésének tízedik évfordulójának megünnepléseként egy az együttest szerepeltető Ecole okoskártyát jelentetett meg. 2015. augusztus 26-án a Reebok négy, az együttes tagjai által összeállított egyedi színkombinációjú Instapump Fury edzőcipőt hozott forgalomba. 2015. szeptember 26-án a Leica az együttes logóját ábrázoló, korlátozott példányszámú fényképezőgépet dobott piacra, kizárólag Japánban. Az együttes tagjai 2015. október 6. és 2016. április 11. között az ABC-Mart áruházi rádiójának egyik szegmensének műsorvezetői lettek, melynek keretében különböző termékeket mutattak be. 2015. december 9-én az együttes nevét jegyző Walkmant, valamint Sony fej- és fülhallgatókat dobtak piacra. 2016 februárjában a Bourbon Corporation Fettuccine Gummi elnevezésű gyümölcsízű gumi cukorjának reklámarcai lettek, melyet a Love Me Do videoklipjében is népszerűsítettek. 2016 júliusában a Vans az együttes logóját ábrázoló belebújós cipőt dobott piacra. 2017 februárjában a Tsutaya egy az együttest ábrázoló T-Card pontkártyát, illetve februárban és márciusban a Wearethemusic és a Village Vanguarda zenekarral kapcsolatos ruházati termékeket jelentetett meg, illetve a Rockin’ Star 2017-es ruhakollekcióját népszerűsítették. 2017 szeptemberében ismét a Bourbon Corporation reklámarcai lettek, a vállalat egyik internetes reklámjában az együttes animált formában, a Koiszuru Universe című számukat játszva jelent meg. 2018 februárjától a Revlon rúzsainak reklámarcai lettek, a reklámban a zenekar Electric Girl című dala hallható.


Könyvek 

[2009.11.26] SCANDAL LEGJOBB ★ SCANDAL BAND SCORE (SCANDAL BEST ★ SCANDAL バ ン ド ス コ ア)
[2010.09.16] TEMPTÁCIÓS KÖNYV SCANDAL
[2010.12.28] SCANDAL TEMPTATION BOX Hivatalos zenekar (SCANDAL TEMPTATION BOX オ フ ィ シ ャ ル · バ ン ド · ス コ ア)
[2011.08.11] Zenekar pontszám SCANDAL "BABY ACTION" (SCANDAL 「BABY ACTION」)
[2011.10.13] A lányok SCANDALUS!
[2012.03.28] Zenekar SCANDAL "SCANDAL SHOW" (SCANDAL 「SCANDAL SHOW」)
[2012.10.14] Zenekar pontszám SCANDAL "Queens are trumps" (バ ン ド ス コ SCANDAL 「Queens are trumps- 切 り 札 は ク イ ー ン -」)
[2013.02.06] Zenekar pontszám SCANDAL "ENCORE SHOW" (SCANDAL 「ENCORE SHOW)」
[2013.10.14] Zenekar pontszám SCANDAL "STANDARD" (SCANDAL 「STANDARD」)
[2014.12.08] Zenekar pontszám SCANDAL "HELLO WORLD" (SCANDAL 「HELLO WORLD")
[2016.03.26] Zenekar pontszám SCANDAL "SÁRGA" (バ ン ド ス コ ア SCANDAL 「SÁRGA)
[2016.07.26] SCANDAL Pia (SCANDAL ぴ あ)
[2017.02.18] Zenei pontszám SCANDAL "SCANDAL" lemez 1 (SCANDAL 「SCANDAL」 ~ Disc1 ~)
[2017.02.18] Zenei pontszám SCANDAL "SCANDAL" Disc 2 (SCANDAL 「SCANDAL」 ~ Disc2 ~)

 

Japán diszkográfia

Stúdióalbumok
 [2009.10.21] BEST ★ SCANDAL
 [2010.08.11] TEMPTÁCIÓS BOX
 [2011.08.10] BABY ACTION
 [2012.09.26] Queens are trumps -Kirifuda wa Queen- (切 り 札 は ク イ ー ン)
 [2013.10.02] STANDARD
 [2014.12.03] HELLO VILÁG
 [2016.03.02] SÁRGA
 [2018/02/14] MÉZ


Legjobb albumok
 [2012.03.07] SCANDAL SHOW
 [2013.02.06] ENCORE SHOW
 [2017.02.15] SCANDAL


Mini-album
 [2008.08.08] YAH! JA! JA! HELLO SCANDAL ~ Maido! SCANDAL Desu! Yah Yah Jah! (ま い ど! ス キ ャ ン ダ ル で す! ヤ ァ ヤ ァ ヤ ァ !, mi SCANDAL ) (indie)
 [2010.11.17] R-GIRL ROCK! (fedezd fel a mini-albumot)


singles
 [2008.03.03] Space Ranger (ス ペ ー ス レ ン ジ ャ ー) (indie)
 [2008.04.04] Koi Moyou (恋 模 様; szerelmi minta ) (indie)
 [2008.05.05] Kagerou (カ ゲ ロ ウ, Mayfly ) (indie)
 [2008.10.22] DOLL
 [2009.03.04] SAKURA Viszlát (SAKURA グ ッ バ イ; Cseresznye Blossom Goodbye )
 [2009.06.17] Shoujo S (少女 S, lányok )
 [2009.10.14] Yumemiru Tsubasa ( 夢見る つ ば さ, Álmodozás a szárnyakról )
 [2010.02.03] Shunkan Sentimental (Százalékos pillanat )
 [2010.06.02] Taiyou a Kimi ga Egaku STORY (太陽 と 君 が 描 くtörténete, a történet rajzolt Ön és a Nap )
 [2010.07.28] Namida nem sajnálom (涙 の リ グ レ ッ ト; Tears of Regret )
 [2010.10.06] SCANDAL nanka Buttobase (スキャンダルんかブッ飛ばせ; küldése Scandals Repülő )
 [2011.02.09] Büszkeség
 [2011.04.20] Haruka (ハ ル カ; távoli )
 [2011.07.27] LOVE SURVIVE
 [2012.02.22] HARUKAZE ( tavaszi szellő / 春風 )
 [2012.07.11] Taiyou botrányos (太陽 ス キ ャ ン ダ ラ ス, botrányos nap )
 [2012.09.12] Pin Heel Surfer (ピ ン ヒ ー ル サ ー フ ァ ー)
 [2013.05.22] Awanai Tsumori nem, Genki de ne (会 わ な い つ も り の, 元 気 で ね, Nem akarom látni újra, vigyázz )
 [2013/08/14] Kagen nem Tsuki (下弦の月; fogyó hold )
 [2013/09/18] Overdrive
 [2014.04.23] Indulás
 [2014.07.16] Yoake nem Ryuuseigun (夜 明 け の 流星 群; A meteorzuhany a hajnalban )
 [2014.11.19] Kép
 [2015.07.22] Bélyegző!
 [2015.09.09] Nővérek
 [2016.07.27] Take Me Out (テ イ ク ミ ー ア ウ ト)


Split Singles
 [2014.02.12] ZERO számok / futók magas ( TMRevolution / SCANDAL )


Digitális letöltések
 [2010.04.21] titkos bázis ~ Kimi ga Kureta Mono ~ (titkos bázis ~ 君 が く れ た の の ~ titkos bázis ~ A dolgok, amit hoztál nekem ~ )
 [2013.12.04] Mindenki azt mondja, YEAH! ~ Takkyu Ishino Remix ~
 [2014.11.19] Élet helye (feat. Tetsuya Komuro)
 [2016.01.30] Reggel nap
 [2016.02.10] SUKI-SUKI
 [2016.02.23] LOVE ME DO
 [2017.10.22] Koisuru Univerzum (恋 す る ユ ス バ ー

 Videofelvételek
 [2010.06.30] SCANDAL FIRST LIVE -BEST ★ SCANDAL 2009-
 [2010.09.18] SCANDAL ANIME
 [2011.03.16] MINDEN TALÁLHATÓ! -TEMPTÁCIÓS DOBOZ TOUR 2010- ZEPP TOKYO
 [2011.09.28] VIDEO AKCIÓ
 [2012.08.22] SCANDAL JAPÁN CÍM MATCH LIVE 2012 -SCANDAL vs BUDOKAN-
 [2013.07.24] SCANDAL OSAKA-JO HALL 2013 "Csodálatos ma este"
 [2015.01.14] SCANDAL ARENA LIVE 2014 "FESZTIVÁL"
 [2015.12.23] Dokumentumfilm "HELLO WORLD"
 [2016.04.13] SCANDAL ARENA TOUR 2015-2016 "PERFECT WORLD"
 [2016.11.02] SCANDAL 10. ÉVES FESZTIVÁL 「2006-2016"
 [2016.12.21] VIDEO ACTION 2


Összeállítások / egyéb
 [2008.xx.xx] Japán Nite Sound Sampler 2008 (# 15 "Space Ranger", # 16 "Love Pattern")
 [2008.05.02] Star Ocean 2 Második Evolution Eredeti Soundtrack (ス タ ー ジ ー シ ャ ン 2 セ カ ン ド エ リ ー シ ー シ ュ ー シ ョ ン オ リ ジ ョ ン ス イ ン) (# 1 "START")
 [2009.03.18] JUDY AND MARY 15. évfordulója tribute album (# 8 "DAYDREAM")
 [2010.03.24] Hagane no Renkinjutsushi FULLMETAL ALCHEMIST Eredeti Soundtrack 2 (# 29 "Shunkan Sentimental (TV méret)")
 [2010.07.28] Hagane no Renkinjutsushi FULLMETAL ALCHEMISZ FINAL BEST (# 8 "Shunkan Sentimental")
 [2010.12.01] BLEACH BERRY BEST (# 4 "Shoujo S")
 [2011.04.27] "Tofu Kozo" eredeti hangzása (# 26 "Haruka ~ Special Ver. ~")
 [2011.08.10] ZONE Tribute ~ Kimi ga Kureta Mono ~ (# 4 "titkos bázis ~ Kimi ga Kureta Mono ~")
 [2011.09.14] Rabbit Horror eredeti hangzása (# 20 "BURN")
 [2012.02.19] Hagane no Renkinjutsushi A LEGJOBB (Disc 2 # 8 "Shunkan Sentimental")
 [2012.04.25] BLEACH BEST TRAX (# 7 "HARUKAZE")
 [2012.04.25] KERA! Son ~ KERA SONGS 13. évfordulói gyűjtemény ~ (# 12 "Hi-Hi-Hi")
 [2012.10.03] Yamaguchi Momoe Tribute Selection (# 8 "Rock'N'Roll Widow")
 [2012.10.24] YUI - Ő LOVES YOU (# 1 "Milyen bolond")
 [2012.12.05] Kyou, Koi wo Hajimemasu hivatalos album (# 1 "Happy Collector")
 [2013.07.31] Menjünk! Koukou Keionbu! (Disc # 1 "Shunkan Sentimental", 2. lemez # 3 "Shunkan Sentimental (Instrumental)")
 [2014.03.26] Watashi a Drecom-hez: A DÉMÁK VESZÉLYES 25. ÉVES VONATKOZÓK - (# 7 "Osaka LOVER")
 [2014.04.09] Jounetsu nincs 2000-es legjobb találat 35 Kyoku! Epic 35 (# 33 "Shoujo S")
 [2014.07.30] Pokémon a film XY "Hakai nem Mayu a Diancie" és "Pikachu, Kore Nan no Kagi?" Zenei Gyűjtemény (ポケモン•ザ•ムービーXY 「破壊の繭とディアンシー」 & 「ピカチュウ,これなんのカギ?」ミュージックコレクション) (# 44 "Yoake nem Ryuuseigun")
 [2018.06.06] Suzuki Airi - Tegyen meg egy szívességet (# 5 STORY (Suzuki Airi × SCANDAL ) )

Európai diszkográfia

Legjobb albumok
 [2015.05.04] NAGYOBB HIT - EURÓPAI KIVÁLASZTÁS
koncertek
Turnék
 [2008.08.18-2008.08.29] SCANDAL ~ Adjon nekem PP Tour 2008 Summer ~
 [2009.12.04-2009.12.24] Az első egy emberes élő turné (フ ァ ス ト ン ト ラ イ ブ ツ ア ー)
 [2010.03.23-2010.04.10] SCANDAL ~ Shunkan Sakurazensen TOUR ~ 2010 SPRING (SCANDAL ~ SZÜLETÉSRE VONATKOZÓ TOUR ~ 2010 SPRING)
 [2010.09.18-2010.10.02] "SCANDAL TEMPTATION BOX TOUR 2010" ~ YEAH! tte Iei! ~ (「SCANDAL TEMPTATION BOX TOUR 2010」 ~ YEAH! っ て 言 え い っ! ~)
 [2011.05.03-2011.06.08] SCANDAL LIVE TOUR 2011 "Dreamer" (SCANDAL LIVE TOUR 2011 「Dreamer」)
 [2011.10.13-2011.12.01] SCANDAL VIRGIN HALL TOUR 2011 "BABY ACTION" (SCANDAL VIRGIN HALL TOUR 2011 「BABY ACTION」)
 [2012.05.19-2012.06.17] SCANDAL "LIVE IDO LIVE" TOUR 2012 (SCANDAL " LIVE IDO LIVE" TOUR 2012)
 [2012.10.12-2012.11.22] SCANDAL HALL TOUR 2012 "Queens are trumps -Kirifuda wa Queen-" (SCANDAL HALL TOUR 2012 「Queens are trumps- 切 り 札 は ク イ ー ン -」)
 [2013.06.09-2013.07.07] SCANDAL LIVE TOUR 2013 "SCA wa Mada Honki Dashitenai Dake" (SCANDAL LIVE TOUR 2013 「ス キ ャ は ま だ 本 気に にな い だ け」)
 [2013.10.19-2013.12.03] SCANDAL HALL TOUR 2013 "STANDARD" (SCANDAL HALL TOUR 2013 "STANDARD" )
 [2014.01.10-2014.01.17] SCANDAL MANIA bemutatja a "SCANDAL COLLECTION 2014" -t (SCANDAL MANIA bemutatja a 「SCANDAL COLLECTION 2014」)
 [2015.12.09-2016.01.01] SCANDAL ARENA TOUR 2015-2016 "PERFECT WORLD" (SCANDAL ARENA TOUR 2015-2016 "PERFECT WORLD")
 [2016.04.13-2016.06.11] SCANDAL TOUR 2016 "SÁRGA" (SCANDAL TOUR 2016 "SÁRGA" )
 [2017.03.11-2017.07.17] SCANDAL TOUR 2017 "SCANDAL No. 47 Todoufuken Tour" (SCANDAL の 47 都 道 府 県 ツ ア ー)
 [2018.03.03-2018.05.25] SCANDAL TOUR 2018 "HONEY" (SCANDAL TOUR 2018 "HONEY" )


Egy ember él
 [2010.06.14] Ameagari no Kessan ~ Edo Hen ~ "Zettai ni Makerarenai Tatakai ga Koko ni wa Aru" (雨 上 が り の 決 戦 ~ 江 戸 編 ~ 「絶 対 に さ れ な い 戦 い が こ こ に は あ る」)
 [2010.06.16] Ameagari no Kessan ~ Naniwa Hen ~ "Zettai ni Makerarenai Tatakai ga Koko ni wa Aru" (雨 上 が り の 決 戦 ~ 浪 速 編 ~ 「絶 対 に さ れ な い 戦 い が こ こ に は あ る」)
 [2010.12.24] SCANDAL SPECIAL LIVE "BEST Xmas 2" (SCANDAL SPECIAL LIVE 「BEST ★ Xmas 2」)
 [2011.07.09-2011.07.10] SCANDAL ONE-MAN ÉLŐ IN Shikoku "Kyuu ni Kite Gomen." (SCANDAL ONE-MAN LIVE A 四 国 「急 に き て ゴ メ ン.」)
 [2011.12.22] SCANDAL SPECIAL LIVE "LEGJOBB ★ Xmas 3" (SCANDAL SPECIAL LIVE 「BEST ★ Xmas 3」)
 [2012.03.28] "SCANDAL vs BUDOKAN" SCANDAL JAPÁN CÍMKÉNT ÉLŐ 2012 "SCANDAL vs BUDOKAN"
 [2012.09.07-2012.09.09] SCANDAL LIVE "Kyu ni Kite Gomen". a Koriyama & Morioka-ban (SCANDAL LIVE 「急 に 来 て ゴ メ ン.」 a 郡山 & 盛 岡)
 [2012.12.23] BEST ★ Xmas 4
 [ 2013.01.19 ] S (CANDAL) M (ANIA) SONIC 2013 -Hello, újév-
 [2013.03.03] SCANDAL OSAKA-JO HALL 2013 "Csodálatos ma este" (SCANDAL OSAKA-JO HALL 2013 "Csodálatos ma este")
 [2013.05.04-2013.05.07] SCANDAL LIVE "Kyu ni Kite Gomen". a Shimane & Tottori-ban (SCANDAL LIVE 「急 に 来 て ゴ メ ン.」 a 島 根 & 鳥取)
 [2013.12.23] BEST ★ X'mas 5
 [2014.05.02-2014.05.10] SCANDAL Toppatsu Egy Man sorozat "Kyuu ni Kite Gomen". a Kita-ban (SCANDAL 突 発 ワ ン マ ン ラ イ ブ ー ズ 「急 に 来 て ゴ メ ン.」 in 北)
 [2014.06.22] SCANDAL ARENA LIVE 2014 "360 °" (SCANDAL ARENA LIVE 2014 「360 °」)
 [2014.06.28-2014.06.29] SCANDAL ARENA LIVE 2014 "FESZTIVÁL" (SCANDAL ARENA LIVE 2014 "FESZTIVÁL" )
 [2015.08.21] SCANDAL MANIA LIMITED LIVE 2015 "Q" (SCANDAL MANIA LIMITED LIVE 2015 「Q」)
 [2016.08.21] SCANDAL 10. ÉVES FESZTIVÁL "2006-2016" (SCANDAL 10. ANNIVERSARY FESZTIVÁL "2006-2016" )


Nemzetközi

 [2008.03.16-2008.03.23] Japán Nite US Tour 2008 (Egyesült Államok)
 [2008.03.28-2008.03.30] Sakura-Con 2008 (Egyesült Államok)
 [2008.07.03-2008.07.06] Japán Expo 2008 (Franciaország)
 [2008.08.02] Animáció-komikus játék Hong Kong 2008 (Hongkong)
 [2009.08.03] Animáció-komikus játék Hong Kong 2009 (Hongkong)
 [2010.07.31] Animáció-komikus játék Hong Kong 2010 (Hongkong)
 [2010.08.01] SCANDAL Live in Hong Kong 2010 (Hongkong)
 [2010.11.14] ANIME FESZTIVÁL ASIA (Szingapúr)
 [2011.07.03] AM 2 (Egyesült Államok)
 [2011.09.11-2011.09.17] SCANDAL ASIA TOUR 2011 "BABY ACTION" (Tajvan, Hongkong, Szingapúr)
 [2012.12.01.] SCANDAL SPECIAL LIVE IN MALAYSIA 2012 (Malajzia)
 [2013.03.13] SCANDAL LIVE JAKARTA 2013-ban (Indonézia)
 [2013.03.16-2013.03.17] SCANDAL LIVE IN SINGAPORE 2013 (Szingapúr)
 [2013.03.19] SCANDAL LIVE IN BANGKOK 2013 (Thaiföld)
 [2013.08.24] SONIC BANG 2013 (Thaiföld)
 [2014.06.01] Honolulu Ekiden & Zenei Fesztivál 2014 (Egyesült Államok)
 [2015.01.24-2015.05.29] SCANDAL WORLD TOUR 2015 "HELLO WORLD" (Japán, Franciaország, Egyesült Királyság, Egyesült Államok, Tajvan, Hongkong)
 [2016.05.22] Honolulu Ekiden & Zenei Fesztivál 2016 (Egyesült Államok) (törölve)
 [2016.09.10-2016.09.25] SCANDAL TOUR 2016 "SÁRGA" EURÓPÁBAN (Hollandia, Németország, Lengyelország, Ausztria, Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Egyesült Királyság)


 

Utolsó frissítés: 2023.03.23. 19:07 hmzoli által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace