Starity

Mario Casas

Mario Casas Mario Casas nemzetisége 201. 2306rajongó 202vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 95%
 • stílus: 95%
 • szimpátia: 96%
 • Születési név
 • Mario Casas Sierra
 • Születési idő
 • 1986. június 12.
 • Születési hely
 • La Coruña, Galicia, Spanyolország
 • Foglalkozás
 • színész
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Partner
 • Blanca Suárez
 • Magasság
 • 180 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Ikrek
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Antonio Banderas Hugo Silva Yon González Michelle Jenner Blanca Suárez Amaia Salamanca Maria Valverde Marina Salas Belén Rueda Luis Callejo Clara Lago Nerea Camacho

Mario Casas életrajza

Mario Casas Sierra 1986. június 12-én született a Spanyolországbeli La Coruña-ban. Édesapja Ramon Casas, édesanyja Heidy Sierra. Marionak négy fiatalabb testvére van: Sheila (1987. november 21.), Christian (1992. január 29.), Óscar (1998. szeptember 21.) és Daniel (2014. április 27.). Christian és Óscar, bátyjuk nyomdokába lépvén szintén színészek, míg Sheila a jogot választotta hivatásául.

Édesanyja mindössze 17, édesapja pedig 19 éves volt, mikor Mario világrajött. Míg Heidy otthon volt a gyerekekkel, Ramon bútorokat készített illetve különféle építési és felújítási munkákat is vállalt. A Casas család 1994-ig élt a galiciai La Coruña-ban, majd Barcelonába költöztek. Mario eredetileg rendőr, tűzoltó vagy focista szeretett volna lenni, de végül a színészet mellett döntött. Ezért 17 évesen Madridba költözött és beiratkozott az Escuela de Interpretación Cristina Rota-ba.

Magánélete

Az SMS, sin miedo a soñar forgatása során ismerkedett meg Amaia Salamanca színésznővel. Nem sokkal később már egy párt alkottak. Kapcsolatuk azonban hamar kihűlt, 2009-ben az Agyelszívás premierje után szakítottak is.

2010-ben A felhők fölött három méterrel forgatása közben szerelem szövődött a film női főszereplője, María Valverde és Mario között. Kiegyensúlyozott, boldog kapcsolatban éltek egészen a 2012-es év végéig, mikor is 2 hónap különélés mellett döntöttek. Úgy tűnt problémáikat közben megoldották és ismét egy idilli pár képében tűntek fel. Azonban 2014 szeptemberében megerősítették a pletykát, miszerint végleg szakítottak Maríaval.

2014-ben vette kezdetét a Palmeras en la nieve forgatása, mely során megismerte új kedvesét, Berta Vázquez személyében. Két év idilli kapcsolat után, azonban 2016 decemberében már arról cikkeztek az újságok, hogy a pár szakított. Ezt bizonyították a közösségi oldalakra feltöltött fotók, amik szerint már a karácsonyt sem töltötték együtt.

Blanca Suárez-zel karrierjük során számos produkcióban alakítottak szerelmes párt, a kamerákon kívül pedig mindvégig jó barátságot ápoltak egymással. A barátságból azonban a való életben is szerelem lett, melyet több hónapnyi titkolózás után 2018 júliusában a Bambú Producciones 10. évfordulójának alkalmából tartott rendezvényen hoztak nyilvánosságra. A kíváncsiskodó riporterek kérdéseire elmondták, hogy boldogok együtt. Erről árulkodtak a közösségi oldalaikra feltöltött közös santorini és cádizi nyaralásuk képei is.

 

KARRIERJE

Pályafutása kezdetén különböző sorozatokban tűnt fel epizódszereplőként: 2005-ben az Obsesiónban és a Motivos personalesben, 2006-ban pedig a Mujeresben játszott. Ugyanebben az évben az Antonio Banderas által rendezett El camino de los ingleses-el (Forró zápor) debütált a filmvásznon.

Még ebben az évben csatlakozott az SMS, sin miedo a soñar című LaSexta sorozat szereplőgárdájához. A valódi ismertséget azonban az Antena 3-on futó sikerszériának, a Los hombres de Paconak (Balfék körzet) köszönheti, melyben 2007 és 2010 között alakította Aitor Carrascot. Közben 2009-ben együtt játszott Amaia Salamancaval a Fuga de cerebrosban (Agyelszívás) valamint jóbarátjával, Yon Gonzálezzel a Mentiras y gordasban (Szex, party és hazugságok).

2010-ben megkapta Hugo vagyis H szerepét a méltán híres könyvadaptációban, a Tres metros sobre el cieloban (A felhők fölött 3 méterrel). A női főszereplőt, Babit María Valverde alakította, akivel 2014-ig a való életben is egy párt alkottak. Végül 2010 legtöbb bevételt hozó spanyol filmje lett. Két évvel később, 2012-ben volt az ősbemutatója a rajongók által már nagyon várt második résznek, a Tengo ganas de tinek (Téged akarlak!). Amiben immáron Mario és María mellett feltűnt egy új főszereplő is, Clara Lago személyében.

Emellett 2010-ben szerepelt a Paco Cabezas rendezte Carne de neónban (Neon hús) valamint 2011-ben kezdték el forgatni az El barco (A bárka) című népszerű Antena 3 sorozatot. A történet szerint a hajó potyautasát, Ulises Garmendiat formálja meg, aki erősen szimpatizál a kapitány lányával, a Blanca Suárez által alakított Ainhoaval. 2012-ben a Grupo 7 (Hetes osztag) című legújabb Alberto Rodriguez produkció főszerepében is láthatta a közönség.

2013-ban játszott a Marcelo Piñeyro jegyezte Ismaelben valamint feltűnt Hugo Silva mellett a kritikusokat erősen megosztó Las brujas de Zugarramurdiban (Bűbáj és kéjelgés). 2014-ben szerepet kapott a Malájziában forgatott drámában, az Edenben. A filmet Shyam Madiraju rendezte és olyan amerikai színészekkel dolgozott együtt, mint Jessica Lowndes, James Remar, Sung Kang és Diego Boneta.

2015 nyarán került sor a The 33 (A harminchármak) premierjére, melyet valahol Kolumbia és Chile között forgattak. A sztori alapjául a 2010-ben történt chilei bányászok balesete szolgált és a főbb szerepekben Antonio Banderas és Juliette Binoche láthatók. 2015 első felében kezdték el forgatni a Kike Maillo által rendezett Toro-t, melyben Mario alakítja a címszereplőt, valamint a Mi gran noche (Micsoda spanyol éjszaka!) című vígjátékot, amiben Blanca Suárez és Hugo Silva oldalán tűnik fel. Szintén ez évben került bemutatásra a Palmeras en la nieve (Pálmafák a hóban), melyben Mario a főszereplő Killiant alakítja.

2017-ben ismét főszereplőpárosként láthatjuk viszont Blanca Suárez-el, még pedig az El bar című thriller komédiában, melynek Álex de la Iglesia az írója és rendezője is egyben. Valamint Bárbara Lennie oldalán jelenik meg, Adrián Doria szerepében a Contratiempo-ban (A láthatatlan vendég). 2018 őszére várható az El fotógrafo de Mauthausen premierje, mely visszarepíti a nézőt a náci koncentrációs táborok megrázó és nyomasztó időszakába. A történetet egy spanyol fényképész, Francesc Boix (akit Mario alakít) szemszögéből ismerhetjük meg, aki 1941 és 1945 között volt a mauthauseni koncentrációs tábor foglya.

 

ÉRDEKESSÉGEK

⇒ Beszél katalánul, angolul és kasztíliaiul.

⇒ Hat tetoválása van, ebből öt a szülei és a testvérei nevének kezdőbetűi.

⇒ Fizikálisan későn érő típusnak mondható; még 15 évesen is vékony, gyermeki testfelépítése volt. Ennek ellenére a flörtölést korán kezdte és 4 évesen már "barátnővel" is büszkélkedhetett.

⇒ A dráma iskola megkezdése előtt szerepelt többek között Cola Cao, Telepizza és Scalextric reklámokban.

⇒ Rajong a fociért; hűséges támogatója a Deportivo de La Coruña és az FC Barcelona csapatának.

⇒ Legkevésbé kedvelt ruhadarabja a csokornyakkendő.

⇒ Álomkocsi / álommotor: Harley Davidson. A kocsikért nem különösebben rajong.

⇒ Jóbarátja a szintén színész Yon González.

FILM

 

2006 Forró zápor (El camino de los ingleses) ... Moratalla

2009 Szex, party és hazugságok (Mentiras y gordas) ... Tony

2009 Agyelszívás (Fuga de cerebros) ... Emilio Carbajosa Benito

2010 Neon hús (Carne de neón) ... Ricky

2010 A felhők fölött 3 méterrel (Tres metros sobre el cielo) ... Hugo 'H.' Olivera Castro

2012 Hetes osztag (Grupo 7) ... Ángel Lares Pacheco

2012 Téged akarlak! (Tengo ganas de ti) ... Hugo 'H.' Olivera Castro

2013 La mula ... Juan Castro

2013 Boys on Film 9: Youth in Trouble ... Jaime

2013 Bűbáj és kéjelgés (Las brujas de Zugarramurdi) ... Antonio 'Tony'

2013 Ismael ... Félix Ambrose

2015 Eden ... Félix Arella

2015 A harminchármak (The 33) ... Álex Vega

2015 Micsoda spanyol éjszaka! (Mi gran noche) ... Adanne

2015 Pálmafák a hóban (Palmeras en la nieve) ... Killian

2016 Toro ... Toro

2016 A láthatatlan vendég (Contratiempo) ... Adrián Doria

2017 El bar ... Nacho

2017 Bajo la piel de lobo ... Martinón

2018 El fotógrafo de Mauthausen ... Francesc Boix

2019 Adiós ... Juan

 

SOROZAT

 

2005 Obsesión ... Nico

2005 Motivos personales [¿El fin de Victoria Castellanos?]

2006 Mujeres

2006-2007 SMS, sin miedo a soñar ... Javier 'Javi' Llorens

2007-2010 Balfék körzet (Los hombres de Paco) ... Aitor Carrasco

2011-2013 A bárka (El barco) ... Ulises Garmendia

2019 Instinto ... Marco Mur

Utolsó frissítés: 2019.11.15. 16:04 Glorita által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace