Starity

Mason Musso

Mason Musso Mason Musso nemzetisége 3490. 116rajongó 8vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 92%
  • stílus: 95%
  • szimpátia: 92%

Mason Musso életrajza

Mason Tyler Musso 1989. március 17-én született Dallas-ban Katherine és Samuel Musso gyermekeként. Hamarosan a családjával a Texas államban lévő Rockwall-be költöztek. Két fiatalabb testvére van, Mitchel és Marc, akik színészek. 2006-ban Mitchel megkapta Oliver Oken szerepét a Disney csatornán futó Hannah Montana-ban, ezért ismét költöznie kellett a családnak. Az új lakhely a Kaliforniában lévő Burbank lett.KARRIER


A KEZDETEK

2006-ban a Hannah Montana forgatásán találkozott először Mason Musso és Trace Cyrus, mivel Mason testvére Mitchel és Trace húga pedig Miley. Trace miután kilépett a La Canada gimnáziumból a Burbank-i plázában dolgozott. Mason szerep meghallgatásokra járt, míg a College of the Canyons zenei üzleti osztályában tanult. Miután megtalálták az akkoriban 26 éves Blake Healy bandáját a Bum Out Eternal-t a srácok megkérdezték őt a MySpace oldalán, hogy csatlakozhatnak-e a bandához. Blake-t először nem győzték meg: "Úgy éreztem hátborzongató lett volna 17 évesekkel együtt lógni" mondta Blake "Megkérdeztem a szobatársamat, 'Szerinted is olyan jók ezek a dalok, mint amilyennek én gondolom őket?' ".

 Hamarosan egy dobost is találtak, Anthony Improgo személyében (31 éves volt akkoriban), akit hivatalosan a Seventeen Forever megjelenése után vettek be a bandába. A dalt a saját MySpace oldalukra töltötték fel. Mason szólót énekelt a dalban.

A banda népszerűsége a MySpace által nőtt, végül a zenekar vezette a MySpace Music Unsigned Band’s listát.

A Metro Station a Columbia Records Walking Eye programjában kezdőként vett részt, miközben a MySpace Music chartlistáját vezette. Nem sokkal később leszerződtettek a Columbia Records-hoz.
2007 júliusában az Alternative Press zenei magazin a bandát a „22 Best Underground Bands (That Likely Won't Stay Underground for Long)” listára tette fel.

2007 - 2009: METRO STATION
2007 szeptemberében megjelent első önálló albumuk METRO STATION néven. Két dalt jelentettek meg, Kelsey és Control néven. Bár mindkettő elbukott a chartlistákon, a magas album eladási szám miatt mindkettő egyre népszerűbb lett.

2008-ban a Shake It megjelenésével berobbantak a zeneiparba. A dal benne volt az amerikai chartlista top tizes pozíciójában. A Shake It felkerült a Hot Digital Songs (3.), a Pop 100 (9.), a Billboard Hot 100 (10.) és a Hot Dance Airplay (20.) lejátszási listákra igen előkelő helyen állva. Nemcsak a szám, hanem az album is szép eredményeket ért el az eladási és a lejátszási listákon, például a Billboard 200-as lista 3. helyén, a Top Electronic Albums 1. helyén, illetve a Top Heatseekers 2. helyén.

2008 július 9-én Mason Trace-el együtt részt vettek az MTV Total Request Live showján. A The Maine-el együtt vendég zenekarok voltak a Good Charlotte és a Boys Like Girls által indított Soundtrack of Your Summer turnén 2008-ban.


2009-ben a banda részt vett a Believers Never Die Part Deux turnén a Hey Monday, az All Time Low, a Cobra Starship, és a Fall Out Boy nevű zenekarral.
Hozzájárultak egy filmzene elkészítéséhez is, ami az Alíz csodaországban című mozifilmhez készült, a Where’s My Angel nevet kapta.


2010 - 2011: BELSŐ VITÁK ÉS A SZÜNET
2010 márciusában miután személyes konfliktusok léptek fel Mason és Trace között, a banda egy ideig szünetet tartott. Majd kijelentették, hogy a Metro Station hivatalosan is feloszlott. Ezt a tényt tovább bizonyította, hogy Mason és Trace szóló projekteken dolgozott. Mason továbbra is a Metro Station oldalán dolgozott új számokon, míg Trace az újonnan alapított Ashland HIGH nevű bandáját erősítette.


2011 - 2013: MIDDLE OF THE NIGHT - EP

2011 május 31-én Mason új dalt jelentetett meg Ain't So High néven, a Metro Station YouTube csatornáján. Musso elnyerte a jogot, hogy újra az együttes nevét használja Trace nélkül. Július 20-án Twitteren osztotta meg a hírt, miszerint az új Metro Station lemezen dolgozik a bandatársak, Anthony Improgo és Blake Healy segítségével. Szeptember 25-én új dal jelent meg Closer and Closer néven, mely felkerült a SoundCloud-ra és a YouTube-ra is. November 20-án Mason, Anthony és Ryan Daly az American Music Award díjátadó vörösszőnyegén jelentek meg. Végül 2013 májusában megjelent az öt számot tartalmazó Middle of the Night kislemez az Indiegogo kampány révén.


2014 - NAPJAINKIG: TRACE VISSZATÉRÉSE ÉS A SAVIOR ALBUM

2014 augusztus 13-án Trace hivatalosan is újra a banda tagja lett, viszont Blake Healy és Anthony Improgo is kilépett a csapatból. Új tagok jelentek meg Bryan Lemus és Spencer Steffan személyében, akik a korábbi tagok feladatát vállalták fel a továbbiakban. 2014 augusztusában egy új dal klipje, a Love & War került nyílvánosságra, amelyet a She Likes Girls követett. Ősszel olyan előadókkal turnéztak, mint a The Ready Set, a The Downtown Fiction és az Against The Current. Október 14-én megjelent az összeállás utáni legelső kislemezük, Gold névvel.

A 2015-ös év Vans Warped turnéjának minden egyes állomásán játszottak élőben a nagy színpadon.

2015. június 30-án megjelent legújabb albumuk SAVIOR néven. Az új album 18 számot tartalmaz, többek között a Getting Over You-t Ronnie Radke (a Falling In Reverse együttesből) közreműködésével. A 2015-ös évben októbertől decemberig a Falling In Reverse, Attila, és a Assuming We Survive együttessel turnéztak.

2016 elején, január és február között a Never Shout Never, Jule Vera, és a Waterparks bandával turnéztak a srácok. A banda nemrégiben bejelentette, hogy egy akusztikus albumon dolgoznak, mely legkésőbb idén bemutatásra kerül.

Szeptember 6-án a banda bejelentette, hogy októberben és novemberben a Palaye Royale zenekarral fognak turnézni.

A METRO STATION MOSTANI FELÁLLÁSA:
✥ Mason Musso(ének, gitár, szintetizátor, billentyűs)
✥ Trace Cyrus(ének, gitár)
✥ Jimmy Gregerson(szólógitár, billentyűs, szintetizátor) - TURNÉTAG
✥ Spencer Steffan(dob, ütős hangszerek) - TURNÉTAG

AZ ÉLETRAJZOT ÍRTA: LadyNory15

2004
✥ Az ítélet: család - Altar Egos

2008
✥ Good Morning America  (augusztus 13.) 
✥ Jimmy Kimmel Live! #6.120-es epizód
✥ Happy FN Holidays - FNMTV Premieres

2009
✥ FNMTV Presents: A Miley-Sized Surprise... New Year's Eve 2009
✥ The Paul O'Grady Show
#10.21-es epizód
✥ Boogie (március 28.)
✥ Hit the Road
- Sint-Truiden
✥ T4 on the Beach 2009
✥ Xposé
#4.74-es epizód

2011
✥ Countdown to the American Music Awards

ALBUMOK:
✥ Metro Station (2008)
✥ Savior (2015)

KISLEMEZEK:

✥ Shake It - EP (2009)
✥ Kelsey EP (2009)
✥ Kelsey - EP (2009)
✥ Middle of the Night - EP (2013)
✥ Gold - EP (2014)

 

DALOK:
✥ Shake It - Single (2008)
✥ Shake It (Remixes) - Single (2008)
✥ Control - Single (2008)
✥ Seventeen Forever - Single (2009)
✥ Kelsey - Single (2009)
✥ Every Time I Touch You - Single (2013)
✥ I Don't Know You - Single (2013)
✥ Getting Over You (feat. Ronnie Radke) - Single (2015)

Utolsó frissítés: 2016.11.09. 18:06 LadyNory15 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace