Starity

Matthew Kim "BM"

Matthew Kim Matthew Kim nemzetisége 5362. 64rajongó 2vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 95%
 • szimpátia: 95%
 • Születési név
 • Matthew Kim
 • Becenév
 • BM
 • Születési idő
 • 1992. október 20.
 • Születési hely
 • Los Angeles, Kalifornia
 • Foglalkozás
 • Rapper, Táncos, Énekes
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 186 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Mérleg
 • Linkek
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Jeon So Min Jeon Ji Woo J.Seph

Matthew Kim életrajza

BM vagyis születési nevén Matthew Kim 1992. október 20-án látta meg a napvilágot a kaliforniai Los Angeles-ben. Édesanyja koreai, míg édesapja brazil származású így etnikum szempontjából koreai-brazil, ám születése miatt amerikai is.

BM 4,5 évig volt DSP Media gyakornoka mikor is bizalmat szavazott neki az ügynökség és őt is berakta készülő csapatába. Gyakornoki ideje alatt többször lépett színpadra táncosként, legjelentősebb alkalom Goo Ha Ra ’Choco Chip Cookies’ című dalának promóciós időszaka alatt volt. Ugyanis ő volt ott a főtáncos.
Végül 2016 decemberében őt is a cég készülő co-ed csapatának tagjaként mutatták be. Majd végül több előzetes megjelenést követően 2017-ben hivatalosan is debütált a KARD négy tagú csapat tagjaként.

2021: Broken Me & The First Statement
2021-ben BM hivatalosan is bemutatkozott szólóban. Első önálló kislemeze Brroken Me címmel jelent meg június 9-én. A dal teljes egészében angol nyelvű, így ez nemzetközi lemezként került kiadásra.
Később közel egy hónap után július 2-án megjelent első koreai egységes digitális kislemeze, mely a The Firts Statement címet kapta. A lemezen három dal kapott a hely, a vezér dalnak választott 13IVI, illetve a Broken Me koreai verziója és a Body Movin.

2022: LIE (Lost In Euphoria) & STANGERS
Január 21-én BM kiadta legújabb 2. koreai kislemezét, mely a LIE (Lost In Euphoria) címet kapta.

A hazai rajongókat követően a nyár végén BM nemzetközi rajongóit is megörvendeztette sorban 2. kislemezével, mely a Stangers címet kapta. A lemezen két dal kapott helyet és augusztus 9-én került kiadásra.

2023: Lowkey
Több mint egy éves szünet után december 7-én kiadta legújabb kislemezét Lowkey címmel. 


 

K.A.R.D. (K♠RD)

2016: Debütálásuk – Project Vol.1 : Oh NaNa
A DSP Media december 1-jén bejelentette, hogy új csoportot készül debütáltatni, majd egy titokzatos képpel felfedte a csapat nevét, mely a K.A.R.D lett.
December 2-án meg is érkezett az első két tagról a képek, így fény derült BM és Ji Woo kilétére. Ezzel pedig a DSP Media azt is elárulta, hogy formabontó debütálásra készülnek első koedukált csapatával. Másnap pedig J.Seph és So Min kilétéről is lehullt a lepel.
December 8-án pedig kiderült, hogy a csapat első projektjében Heo Young Ji lesz az úgy nevezett rejtett kártya, aki közreműködik a csapattal.
Ezen felül a csapatban minden tagnak mg van a maga kártyája. J.Seph – The Ace / BM – The King / Somin – Black Jocker / Jiwoo – Color Jocker

Végül december 12-én megérkezett a csapat első kislemeze Project Vol.1 : Oh NaNa címmel. A csapat hamar felkerült a koreai zenei listákra, de a Bugs és a MelOn mellett az iTunes K-Pop top 20-ba is bekerültek, több mint húsz országban. Annak ellenére pedig, hogy debütálásuk egybe esett a BigBang visszatérésével, hét országban egészen az élig küzdötték fel magukat.

2017: Project Vol.2: Don’t Recall, Project Vol.3: Rumor, 1st Mini Album: Hola Hola & 2nd Mini Album: You & Me
Február 2-án a DSP Media megerősítette, hogy a hónap közepén visszatér a csapat. Február 6-án az első teaser kép is felkerült, mellyel elárulták soron következő kislemezük címét is, mely a Project Vol.2 : Don’t Recall lett. A dal végül február 16-án jelent meg, mellyel ismételten nagy sikereket értek el nem csak hazai hanem nemzetközi viszonylatban is. Így pedig nagy elvárásokat állított fel a csapat további megjelenéseikkel kapcsolatban.
Később március 2-án megjelent a dalnak egy Hidden verziója is, mely lényegében a dal táncos verziója.

Április 17-én a csapat hivatalos twitter fiókjában közzé tettek egy foót, emlyből kiderült, hogy hamarosan érkezik a következő projekt daluk a Project Vol.3 : Rumor címet kapta.
A dal megjelenése előtt a csapat interjút adott az OSEN-nek ahol elárulták, hogy soron következő visszatérésük nem csak hangzásban követi a korábbi megjelenéseket, hanem témájában is tovább viszi a korábbi szövegeket. Az Oh Na Na egy szerelmes dal, a Don’t Recall egy fájdalmas szerelmes dal, míg a Rumor a szakítás utáni állapotról szól.
Április 24-én végül kiadták a Rumort is, ami másnap reggelre 13 országban került fel az iTunes K-pop listájára. Valamint április 30-án ennek a dalnak is készült egy Hidden verziója is.

Június 30-án új visszatérésről jelentek meg hírek, majd július 7-én megjelent első mini albumuk dallistájának teaser képe. Az album a Hola Hola címet kapta és összesen hat dalt tartalmaz.
Végül július 19-én a mini albummal egy időben megjelent azonos címmel legújabb videó klipjük is. A dal koreográfiájában keveri korábbi kiadásaikat, ennek a daluknak viszont elég volt 8 óra, hogy túl lépje az 1 milliós megtekintést a YouTube-on. Így az se volt meglepetés, hogy ismételten felkerültek minden fontosabb zenei lejátszási listára.

Nyári megjelenésüket követően a csapat továbbra is gyors tempóban haladt előre és november 7-én már legújabb visszatérésükről adtak hírt, melyet november 21-re állítottak be.
Másnap megjelent az első sejtelmes teaser kép is a You & Me és You In Me feliratokkal. November 9-én pedig végre kiderült, hogy You & Me címmel érkezik 2. mini albumjuk, melynek dallistáját is felfedték. Az album vezető kislemeze pedig a You In Me címet kapta. Illetve elárulták, hogy a lemez digitális változatán hat dal lesz, a fizikális kiadást viszont még megfejelték ezen daluk instrumental verzióival is.
Az ígéretekhez hűen november 21-én megjelent You & Me albumuk és a címadó daluk a You In Me is felkerült YouTube csatornájukra. A trópusi hangzású EDM dal szövege ezúttal egy viharos érzelmű kapcsolatot vonultat fel.

2018 – 2019: Ride On The Wind, Bomb Bomb & Dumb Litty
A csapattól szokatlan módon közel tíz hónapos csendet követően július 25-én kiadták immáron 3. mini albumukat, mely a Ride On The Wind címet kapta. Új lemezükön volt egy különleges dal is, a Dimelo mely a megszokottól eltérően a koreai-angol vegyes szöveg helyett koreai-spanyol kombinációban készült el és a csapattól eltérően latinos ritmust kapott.

Nyolc hónap után 2019. március 18-án bejelentették legújabb visszatérésüket, mely március 27-re volt várható. Március 20-án megjelent az első teaser ép is mellyel lehullt a lepel legújabb kislemezük címéről is, ami a Bomb Bomb lett.
A bejelentéshez hűen március 27-én megjelent Bomb Bomb videó klipjük. Ezzel hozva egy sokkal másabb ritmust és koreográfiát. Ezzel a dallal egy igazi bulizós számot vittek színpadra.
A dalnak április 15-én és 16-án megjelent a J.Seph X Somin, illetve a BM X Jiwoo duó verziója is.

A tavaszi buli hangulatot a kvartett ősszel tovább vitte és szeptember 22-én megjelent Dumb Litty címmel legújabb kislemezük.

2020: Red Moon, Way With Words & J.Seph bevonulása
Február 12-én a csapat visszatért Red Moon című 4. mini albumával. A korábbi színes koncepció helyett viszont most egy sokkal visszafogottabb és sötétebb koncepcióval jelentkeztek.

Év eleji visszatérésüket nyáron tovább folytatták és augusztus 26-án megjelent legújabb kislemezük a Way With Words. A lemez három dalt tartalmaz, azok közül is Gunshot című dalukhoz készült videóklip.
Illetve szeptember 21-én J.Seph instagram oldalán tett közzé egy saját kezüleg írt levelet, melyben elárulja rajongóinak, hogy október 5-én bevonul, hogy teljesítse a kötelező katonai szolgálatot. Később ezt ügynöksége is megerősítette, valamint elárulták, hogy J.Seph csendes bevonulásra készül családja körében. Így nem került nyilvánosságra, hogy pontosan mikor és hol vonul be. 

2022 - 2023: ’Re:’ 5th Mini Album, Without You & 6th Mini album: ICKY 
J.Seph leszerelésével a csapat új lendületet vett és két éves szünet után június 22-én megjelentették sorban 5. mini albumukat, mely a Re: címet kapta. Az albumon négy dal kapott helyet, vezér dalként pedig a Ring The Alarm-hoz forgattak klipet.

Nagyobb szünetet követően a csapat 2023. április 10-én tért vissza legújabb kislemezével, mely a Without You címet kapta.
Később kiderült, hogy e kislemez csak előfutára volt a csapat érkező 6. mini albumának, A lemez az ICKY címet kapta és május 23-án jelent meg.

Az évet november 14-én Fireworks című kislemezükkel zárták, melyhez egy speciális videó klip is készült. 

Írta: BeJoyful

Videó klipekben való megjelenései
2015: Goo Ha Ra – Choco Chip Cookies
2014: Kara – Mamma Mia
2013: Rainbow – Sunshine

Egyéni megjelenései

Koreai kiadások

Egységes digitális kislemezek
2021:
The First Statement
2022: LIE (Lost In Euphoria)

Együttműködései
2020:
Put i ton ya (with. Jessi & Nafla)
2018:
I’m On My Wave (with. ZSUN)
2015:
La La La (with. Goo Hara)


Nemzetközi kiadások

Kislemezek
2021:
Broken Me 
2022: Stangers
2023: Lowkey 


 KARD megjelenések

Koreai kiadások

Mini albumok
2017:
Hola Hola
2017:
You & Me
2018:
Ride On The Wind
2020:
Red Moon
2022: Re:
2023: ICKY

Egységes digitális kislemezek
2016:
Project Vol.1 : Oh NaNa
2017:
Project Vol.2 : Don’t Recall
2017:
Project Vol.3 : Rumor
2019:
Bomb Bomb
2019:
Dumb Litty
2020:
Way With Words
2023: Without You
2023: Fireworks 

Együtt működéseik
2018:
Lo Siento (feat. Super Junior)

Utolsó frissítés: 2024.03.15. 10:10 BeJoyful által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace