Starity

Michael Fassbender

Michael Fassbender Michael Fassbender nemzetisége 954. 571rajongó 25vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 95%
 • szimpátia: 99%
 • Születési idő
 • 1977. április 02.
 • Születési hely
 • Heidelberg, Németország
 • Foglalkozás
 • színész
 • Családi állapot
 • nős
 • Partner
 • Alicia Vikander
 • Magasság
 • 183 cm
 • Eredeti hajszín
 • vörös
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Kos
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Brad Pitt Hugh Jackman Marion Cotillard James McAvoy Jennifer Lawrence Rebecca Ferguson

Michael Fassbender életrajza

KEZDETEK, CSALÁDJA, TANULMÁNYAI:

Michael Fassbender 1977. április 2-án született Heidelbergben, Baden-Württemberben, Nyugat-Németországban. Édesanyja Adele Fassbender ír származású, míg édesapja, Josef Fassbender német nemzetiségű. Anyai ágon nagyanyja révén az ír függetlenségi háború vezetője, Michael Collins is rokona. 2 éves korában családja egy ír kisvárosba költözött, Killarneybe, ahol az övéké volt egy kis értterem, a West End House, ahol édesapja egyben séfként is dolgozott. Katolikus vallásban nőtt fel, elsőáldozott és családjával minden hétvégén templomba járt. Van egy nővére, Catherine aki neuropszichológusként tevékenykedik.

A nyarakat testvérével Németországban töltötték nagyszüleiknél, ahol folyékonyan megtanultak németül. A Fossa Nemzetközi iskolában tanult, majd a St. Brendan's College-be járt, Killarneyben. 17 éves korában döntötte el, hogy színész lesz, amikor is fellépett egy iskolai dráma produkcióban. 19 éves korában Londonba költözött, ahol a Drama Centre Londonban kezdett el színészetet tanulni. 22 évesen otthagyta az egyetemet, és az Oxford Stage társulattal járta az utakat, akikkel a Három Nővér című Chekhov darabot adták elő esténként a nézőközönségnek. Mielőtt hivatalos színész lett, dolgozott pultosként és postásként is, tanulmányai mellett.

SZÍNÉSZI KARRIERE:

Első televíziós szerepét egy mini-sorozatban kapta meg 2001-ben, a Steven Spielberg és Tom Hanks által rendezett Elit alakulatban. A mindössze 10 epizódos szériában 7 rész erejéig tűnt fel a színész, mint Burton P. Christenson. Nemsokkal ezután a Hearts and Bones sorozatban tűnt fel, mint Hermann. 2002-ben újabb sorozatszerepet tudhatott magáénak, az NCS Manhunt c. szériában ő keltette életre DC Jack Silvert. Még ebben az évben vendégszerepelt a Holby Városi Kórház c. tévéműsorban is egy epizód erejéig, mint Christian Connolly. 2003-ban debütált első filmje, a Diarmuid Lawrence rendezésében készült thriller, a Carla. A produkcióban partnerei Helen McCrory, Iain Glen és Henry Ian Cusick voltak, Michael pedig Rob bőrébe bújt a szerep kedvéért. 2003. novemberében a BBC egyik rádiójátékában hallhattuk hangját, mint Drakula. 

2004-ben debütált Gillies MacKinnon rendezésében a Puskapor, árulás és összeesküvés című történelmi filmje, mely a skót Mária királynő és fia, VI Jakab történetét meséli el. Ezután a Julian Fellowes Investigates: A Most Mysterious Murder - The Case of Charles Bravo c. produkcióban alakította Charles Bravo-t. Az igazi Micimackó című háborús drámafilmben Michael alakította Harry Colebourn-t, mely szintén 2004-ben került bemutatásra. Az év végén jelent meg a legújabb Sherlock Holmes produkció, a Sherlock Holmes és a selyemharisnya esete, melyben Charles Allen karakterét ölthette magára a színész. A filmen Rupert Everettel, Ian Harttal és Tamsin Egertonnal dolgozott együtt.

2005. elején egy epizód erejéig láthattuk a William and Mary c. drámasorozatban, mint Lukasz. Ezután visszatérő szerepet kapott a Murphy törvénye című krimisorozatban, ahol pár epizós erejéig Caz Miller-t alakította. A sorozat után egy újabb filmben láthattuk kisebb szerepben, az Our Hidden Lives-ban egy német POW-t szerepét játszotta el. 2004-től 2005-ig bezárólag a Hex, avagy Boszorkák című misztikus drámasorozatban játszott főszerepet, mint Azazeal. A műsor bár sikeres volt, a készítők két évad után mégis elkaszálták. Szintén kisebb szerepben megfordult az Agatha Christie: Poirot c. sorozatban, mint George Abernethie.

2006-ban ő is szerepelt a Zack Snyder által rendezett sikerfilmben, a 300-ban. Itt többek között Gerard Buterrel, Lena Headey-vel és Dominic Westtel játszott együtt. A produkció nagy sikert hozott a színésznek, egyre több, komolyabb filmszerep ajánlatot kezdett el kapni Michael. Még a 2006-os évben feltűnt a Trial & Retribution c. tévéműsorban. 2007-ben számos filmben mutatta meg tehetségét a színész. Az Angel c. romantikus drámafilmben Romola Garai párját alakította a színész. A Wedding Belles c. Philip John rendezésében készült vígjátékfilmben Barney szerepébe bújt Michael. Végül a Goldfish c. rövidfilmben játszott főszerepet a színész, ahol két pár a kapcsolatát próbálta megmenteni.

2008-ban mutatták be Steve McQueen legújabb önéletrajzi filmjét, az Éhséget, melyben Michael alakította az ír republibánus Bobby Sands-t, aki egy börtönt vezet egy éhséglázadás során. Érdekesség, hogy a szerep kedvéért a színész mindössze napi 600 kalóriát vitt be szervezetébe, de megérte a sanyargatás, hiszen British Independent Awards díjat zsebelhetett be alakításáért. Nemsokkal ezután debütált a Gyilkos kilátások című horrorfilmje, melyben Steve karakterét alakította. 2008-ban kapott szerepet a színész Az ördög szeretője c. történelmi drámasorozatban, mely az 1642 és 1660-as angliai polgárháború történetét dolgozza fel.

2009-ben Andrea Arnold rendezésében debütált az Akvárium című filmje. Ugyanebben az évben mutatták be Quentin Tarantino legújabb alkotását, a Becstelen Brigantyk című filmjet, melyben Michael olyan színészek mellett játszott főszerepet, mint Brad Pitt, Diane Kruger, Daniel Brühl, Eli Roth, vagy éppen Til Schweiger. A film végül akkora siker lett, hogy 8 kategóriában kapott Oscar díj jelölést. Szintén 2009-ben még két filmje jelent meg: a Town Creek, melyben Richard Wirthet alakította, illetve a Man on a Motorcycle rövidfilm, melyben egy motorost játszott.

2010-ben megkapta Burke szerepét egy western filmben, a Jonah Hexben. Ezután a Neil Marshall rendezésében készült véres római háborús filmben, A kilencedik légióban alakította Centurion Quintus Dias-t. Illetve hangját adta a Fable III nevű videójátékban Logannek. 2011-ben a Charlotte Brontë által írt klasszikus mű filmadaptációjában, a Jane Eyre-ben kapott főszerepet a színész Mia Wasikowska színésznő oldalán. Az év legsikeresebb filmje számára kétségtelenül az X-Men franchise legújabb produkciója, az X-Men: Az elsők volt. A színész ugyanis ekkor bújt először Erik Lehnsherr, avagy Magneto bőrébe, akinek inkonikus megformálását az összes kritikus csak dícsérni tudta. A film box office lett, így kétség sem fért a folytatás kérdéséhez. Ezután láthattuk a színészt Carl Jung szerepében a Veszélyes vágy c. filmben. A szégyentelen c. drámafilmben minden gátlását levetette a színész és egy szexfüggő férfit, Brandont alakította. A Pitch Black Heist rövidfilmben Michael szerepét tudhatta magáénak. Végül, de nem utolsó sorban az évben utolsó bemutatott filmj A bűn hálójában volt, melyben Paulként láthatták a színészt a nézők a képernyőn.

2012-ben a nagysikerű Alien filmjek rekreációjában, a Prometheusban kapott szerepet a színész. Itt egy mesterséges robotot, Davidet alakította. 2013-ban a 12 év rabszolgaságban keltette életre Edwin Epps szerepét, akinek alakításáért Oscar jelölést kapott a színész. Később egy jogászt alakított A jogász c. filmben. 2014-ben érkezett az X-Men folytatása, az X-Men: Az eljövendő múlt napjai, melyben ismét Erik Lehnsherr karakterét ölthette magára. 2014. nyarán a brit Chris Sievey által inspirált Frank című vígjátékban alakította a címszereplő karaktert.

2015-ben egy újabb westernfilmben, a Slow Westben láthattuk a színészt, Kodi Smit-McPHee és Ben Mendelsohn oldalán. A produkcióban Silas-t keltette életre, egy rejtélyes utazót. Ezután az Apple alapítóját, Steve Jobst alakította a színész a Steve Jobs c. Danny Boyle által rendezett filmben. Az alakításáért szintén Oscar jelölést zsebelt be a színész. A Cannes-i Filmfesztiválon mutatták be Justin Kurzel rendezésében az egyik legnépszerűbb Shakespeare film feldolgozását, a Macbethet. A produkción Marion Cotillard színésznővel és David Thewlis színésszel dolgozott együtt a színész.

2016. májusában ismét Magneto szerepében láthattuk, immáron az X-Men: Apokalipszis című fillmben. 2016. szeptemberében került a mozikba az M.L. Stedman által írt novella filmfeldolgozása, a Fény az óceán felett, melyben Alicia Vikander svéd színésznővel játszott főszerepet Michael. Az évben bemutatott utolsó filmje a várva várt videójáték, az Assassin's Creed filmes változata jelent meg, melyben Cal Lynchet alakította, Marion Cotillard oldalán.

2017. márciusában mutatta be legújabb filmjét Terrence Malick, a Daltól daligot, melyben Rooney Mara, Ryan Gosling és Natalie Portman színésznővel játszik együtt a színész. 2017. májusában ismét David szerepét öltötte magára az Alien: Covenant c. filmjében. 2017. szeptemberében debütált a mozikban legújabb thrillere, a Hóember, mely a Jo Nesbø által írt népszerű köteten alapszik. 2018-ban mutatja be a Marvel legújabb X-Men filmjét, az X-Men: Phoenix-et. Illetve Michael Ronan Bennettel megalapította saját produkciós cégét, a Finn McCool Films-t, akivel jelenleg egy ír mitológiai filmet dolgoznak. Hamarosan elkezdődnek a munkálatok a Kung Fury 2. cimű filmhez, melyben Arnold Scharzenegger és Eiza Gonzalez oldalán játszik majd főszerepet Michael. 

MAGÁNÉLETE:

2008 és 2009 között a színész Leasi Andrewsszal alkotott egy párt. Nemsokkal ezután Zoe Kravitzzal boronálta össze a sajtó, akivel később fel is vállalták kapcsolatukat. Nagyjából egy évnyi randevúzás után a pár különvált. 2012-ben a Shame forgatása alatt ismerkedett meg Nicole Beharie színésznővel, akivel egy évig járt együtt, míg nem 2013. januárjában szakítottak. A média ezután sorra neves színésznőkkel hozta szóba a színészt: Rosiario Dawsonnal, Lupita Nyong'o-val és Louise Hazellel, akivel egy kis ideig randevúzott is, majd Madalina Diana Gheanával, akivel szintén egy párt alkotott pár hónapig. 2014-ben a szupermodell Naomi Campbellel pletykálták az újságok, hogy a színész találkozgat, ám ezt tagadta.

2014. novemberében kezdte el forgatni a Fény az Óceán Felett c. filmjét a svéd színésznővel, Alicia Vikanderrel, akivel kapcsolata hamar több lett, mint barátság. Nagyjából 3 év után a pár egy privát ceremónia keretein belül házasságot kötött Ibizán, Spanyolországban. 

Az életrajzot írta: missdaisy

SOROZATOK

2001: Hearts and Bones - Hermann
2001: Band of Brothers / Az elit alakulat - Burton P. Christenson
2002: NCS Manhunt - DC Jack Silver
2002: Holby City / Holby Városi Kórház - Christian Connolly
2005: William and Mary - Lukasz
2005: Murphy's Law / Murphy törvénye - Caz Miller
2004-2005: Hex / Boszorkák - Azazeal
2005: Agatha Christie: Poirot - George Abernethie
2006-2007: Trial & Retribution - Douglas Nesbitt
2008: The Devil's Whore / Az ördög szeretője - Thomas Rainsborough


FILMEK:

2003: Carla - Rob
2004: Gunpowder, Treason & Plot / Puskapor, árulás és összeesküvés - Guy Fawkes
2004: Julian Fellowes Investigates: A Most Mysterious Murder - The Case of Charles Bravo - Charles Bravo
2004: A Bear Named Winnie / Az igazi Micimackó - Harry Colebourn
2004: Sherlock Holmes and the Case of the Silk Stocking / Sherlock Holmes és a selyemharisnya esete - Charles Allen
2005: Our Hidden Lives - German POW
2006: 300 - Stelios
2007: Angel - Esmé
2007: Wedding Belles - Barney
2007: Goldfish - Christian
2008: Hunger / Éhség - Bobby Sands
2008: Eden Lake / Gyilkos kilátások - Steve
2009: Aquarium / Akvárium - Conor
2009: Inglorious Bastards / Becstelen brigantyk - Lt. Archie Hicox
2009: Town Creek - Richard Wirth
2009: Man on a Motorcycle - Man on a Motorcycle
2010: Centurion / A kilencedik légió - Centurion Quintus Dias
2010: Jonah Hex - Burke
2010: Fable III - Logan (videójáték)
2011: Jane Eyre - Rochester
2011: X-Men: First Class / X-Men: Az elsők - Erik Lehnsherr
2011: A Dangerous Method / Veszélyes vágy - Carl Jung
2011: Shame / A szégyentelen - Brandon
2011: Pitch Black Heist - Michael
2011: Haywire / A bűn hálójában - Paul
2012: Prometheus - David
2012: The Peter Weyland Files: Happy Birthday, David - David
2012: The Peter Weyland Files: 'Prometheus' Transmission - David
2013: 12 Years a Slave / 12 év rabszolgaság - Edwin Epps
2013: The Counselor / A jogász - Counselor
2014: Frank - Frank
2014: X-Men: Days of Future Past / X-Men: Az eljövendő múlt napjai - Erik Lehnsherr
2015: Slow West - Silas Selleck
2015: Macbeth - Macbeth
2015: Steve Jobs - Steve Jobs
2016: X-Men: Apocalypse / X-Men: Apokalipszis - Erik Lehnsherr / Magneto
2016: The Light Between Oceans / Fény az óceán felett - Tom Sherbourne
2016: Trespass Against Us - Chad Cutler
2016: Assassin's Creed - Cal Lynch / Aguilar
2017: Alien: Covenant - David / Walter
2017: Song to Song / Daltól dalig - Cook
2017: The Snowman / Hóember - Harry Hole
2019: X-Men: Dark Phoenix / X-Men: Sötét Főnix - Erik Lehnsherr / Magneto

Utolsó frissítés: 2019.12.26. 12:12 missdaisy által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace