Starity

Michael Sheen

Michael Sheen Michael Sheen nemzetisége 1982. 284rajongó 12vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 97%
 • stílus: 94%
 • szimpátia: 97%
 • Születési név
 • Michael Christopher Sheen
 • Becenév
 • Mike
 • Születési idő
 • 1969. február 05.
 • Születési hely
 • Newport, Gwent, Wales, UK
 • Foglalkozás
 • Színész
 • Családi állapot
 • nőtlen, 3 gyermek
 • Partner
 • Anna Lundberg
 • Magasság
 • 175 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Vízöntő
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna

Michael Sheen életrajza

Korai élete, magánélete

 

1969. február 5-én született a wales-i Monmouthshire történelmi megyében található Newport városában. Édesanyja, Irene titkárnőként; édesapja, Meyrick személyzeti menedzserként tevékenykedett a British Steel Corporation-nél. Van egy húga, Joanne. A család 12 évig a Newport közelében fekvő Llanmartin-ban élt, Michael ötéves korában Wallasey-be költöztek, 3 évvel később pedig Irine és Meyrick szülővárosában, Baglan-ban telepedtek le. 12 éves korában helyet ajánlottak neki az Arsenal ifjúsági csapatába, szülei azonban nem akartak Londonba költözni. A színész később azt nyilatkozta, hogy hálás szülei döntéséért, véleménye szerint nagyon kevés esély volt arra, hogy profi focista váljon belőle.

Sheen színházszerető családban nevelkedett, szülei a helyi amatőr musicalek aktív résztvevői voltak, édesapja élete későbbi szakaszában Jack Nicholson hasonmásként is dolgozott részidőben. Michael tinédzser évei alatt tagja volt a West Glamorgan Youth Theatre-nek, majd a National Youth Theatre of Wales-nek. "Brilliáns ifjúsági színház volt és rengeteget tanított nekem, nem csak a színészetről, hanem a munkamorálról is, nagyon fegyelmezett [hely] volt." Inspirációt merített Laurence Olivier alakításaiból és Kenneth Tynan színházkritikus írásaiból. "A két dolog kombinációjától eldobtam az agyamat."

A Blaenbaglan Primary School, a Glan Afan Comprehensive School, majd a Neath Port Talbot College tanulója volt. Elgondolkodott azon, hogy az egyetemen angol szakra jelentkezik, ám végül a színészet mellett döntött. 1988-ban Londonba költözött és a neves Royal Academy of Dramatic Art (RADA) diákja lett. 1991-ben diplomázott színészet alapszakon. 

 

1995 és 2003 között Kate Beckinsale színésznő volt a párja. 1995 elején találkoztak a The Seagull produkciója során és nem sokkal később össze is költöztek. Lányuk, Lily, 1999-ben született Londonban. 2003 januárjában, nem sokkal Los Angeles-be való költözésük után, szakítottak.

2004 és 2010 közepe között távkapcsolatban élt Lorraine Stewart angol balett táncossal. 2010 közepe és 2013 eleje között Rachel McAdams kanadi színésznővel alkotott egy párt. 2014 eleje és 2018 eleje között Sarah Silverman amerikai komika volt a barátnője.

Jelenleg Baglan-ban él párjával, Anna Lundberg-gel. 2019 közepén jelentették be, hogy Anna első közös gyermekükkel várandós. Lányuk, Lyra, 2019. szeptember 23-án látta meg a napvilágot. 2022 márciusában a pár a közösségi médián keresztül jelentette be, hogy második közös gyermeküket várják. A gyermek 2022. május 19-én született. 

 

Karrier

 

Az 1990-es években inkább színházi munkái voltak, elmondása szerint ott egy kicsivel mindig otthonosabban érzi magát. Első profi szerepét 1991-ben kapta, a Globe Theatre When She Danced című előadásában. Erről később így nyilatkozott: "Egy nagy áttörés. Egy nap a RADA-ban voltam órán, a következőn pedig átolvasáson Vanessa Redgrave és Frances de la Tour társaságában." Milton Shulman kritikus "kitűnőnek"  találta a darabot, míg a The Observer "egy figyelemre méltó West End debütálás"-ként jellemezte. 

1992-es szerepe a Rómeó és Júliában MEN Theatre Award jelölést hozott számára. Sheen-t Michael Coveney kritikus generációja legizgalmasabb fiatal színészének titulálta. 1993-ban Ian Charleson Award jelölést kapott Perdican szerepében nyújtott alakításáért a Don't Fool With Love-ban. Ugyanebben az évben az Almeida Theatre Moonlight című produkciójában volt látható. '93-ban volt a televíziós debütálása is - a BBC Gallowglass című minisorozatában szerepelt. 

1994-ben a címszereplőt alakította a Peer Gynt-ben. Ugyanebben az évben látható volt a Le Livre de Spencer-ben, a párizsi Odéon-Théâtre de l'Europe színpadán, illetve szerepelt a Charley's Aunt-ban, a Royal Exchange rendezésében. 1995-ben Kate Beckinsale partnere volt a The Seagull-ban, a Bath-i Theatre Royal-ban. Szintén '95-ben az ő rendezésében került színpadra a The Dresser, a Plymouth-i Theatre Royal-ban. Ebben az évben került sor filmes debütálására is - Kenneth Branagh mellett szerepelt az Othello-ban, mint Lodovico. Az 1996-os A gonosz csábítása című filmben Bradshaw-t alakította.

1997-ben Robbie Ross-ként volt látható az Oscar Wilde szerelmeiben, illetve V. Henriket alakította a Royal Shakespeare Company Henry V előadásában - ezzel elnyerte második Ian Charleson Award jelölését is. Szintén ebben az évben látható volt a National Theatre színpadán, a The Homecoming című produkcióban; illetve ő rendezte a Badfinger-t, mely a Donmar Warehouse-ban került bemutatásra. 1998-ban Helen McCrory és Robert Delamere társaságában létrehozta saját produkciós cégét, a The Foundry-t, céljuk a színpadi szerzők segítése és promótálása volt. Producere volt A Little World of Our Own-nak, mely egyben Colin Farrell West End debütálását is jelentette. A Beawulf animációs változatában Wiglaf hangját kölcsönözte. 

1998 és 1999 között Mozart szerepében volt látható az Amadeus-ban. Alakításáért Laurence Olivier- és Outer Critics Circle Díjra jelölték. 1999-ben Jimmy Porter-t játszotta a Look Back in Anger-ben. "A legélvezetesebb dolog, amit valaha csináltam ... minden összejött." Alakításáért Laurence Olivier-díjra és Evening Standard Award-ra jelölték. Karrierjének ezen pontján elkezdett több időt szenteli filmes szerepeire. Első főszerepét a 2002-es A szív és vidékében játszotta. "Nagyszerű volt valami olyan dolgot csinálni, ami [az eddigiektől] annyira eltérő [...]." Ugyanebben az évben volt egy kisebb szerepe  A gyávaság tollaiban. 2003-ban látható volt a Stephen Fry rendezésében készült Fiatalság, bolondságban. 2003-ban került a mozikba az első Underworld film, melyben Sheen a vérfarkasok vezérét, Lucian-t alakítja. Ebben az évben visszatért a színpadra, a Caligula-ban játszott a címszereplőt; a karakter megformálásáért Evening Standard Díjat és Critics' Circle Theatre Díjat nyert, illetve újra Laurence Olivier Díjra jelölték. 

Az igazi áttörést a brit politikus, Tony Blair szerepe hozta meg számára, a 2003-as The Deal című televíziós filmben. A The Daily Telegraph és a The Guardian krtitikusai elismerően írtak az alakításáról. 2004-ben a Dirty Filthy Love-ban volt látható, szerepéért BAFTA-ra és RTS-re jelölték. Ugyanebben az évben látható volt a Válótársak romantikus vígjátékban, illetve producerként és színészként tevékenykedett a The Banker készítésében, a film végül BAFTA Díjat nyert. 2005-ben a National Theatre The UN Inspector című előadásában volt látható. Szerepelt a Szabadság és apaság-ban, mellékszereplőként látható volt a Mennyei királyságban, felbukkant a The League of Gentlemen's Apocalypse-ban és a The Open Doors-ban.

Nemzetközi sikert 2006-ban ért el, mikor másodszorra is Tony Blair-ként volt látható A királynő című filmben. Alakításáért BAFTA-ra jelölték. Ugyanebben az évben szerepet kapott a Véres gyémánt-ban, majd Kenneth Williams-t alakította a Kenneth Williams: Fantabulosa!-ban. A szerepért kb. 16 kilogrammot fogyott, archivált videókat nézett és elolvasta Williams kiadott naplóit. Alakítását RTS Díjjal jutalmazták, illetve abban az évben másodszor is BAFTA-ra jelölték. 2006-ban két másik BBC produkcióban is játszott - H. G. Wells volt az HG Wells' War with the World-ben, illetve Nero-t alakította Az ókori Róma tündöklése és bukásában. 

2006 és 2007 között David Frost-ként volt látható a Donmar Warehouse, a Gielgud Theatre és a Jacobs Theatre színpadán, a Frost/Nixon című előadásban. A produkció kritikusi és nézői siker volt. Alakításáért Laurence Olivier Díjra és Drama League Díjra jelölték. A 2007-es Music Within-ben egy politikai aktivistát alakított. Látható volt az Airlock, or How to Say Goodbye in Space című rövidilmben, mint Adam Banton őrnagy. Ugyanebben az évben meghívták, hogy csatlakozzon az Academy of Motion Picture Arts & Sciences színészi ágához. 

2008-ban visszatért David Frost szerepéhez, a Frost/NIxon című filmben, melynek alapjául  az 1977-es Nixon interjúk és a színházi előadás szolgáltak. Habár tagja volt az eredeti színházi gárdának, Sheen meglepődött, mikor felkérték a filmre. "Peter [Morgan, a színházi produkció rendezője és adaptálója] azt mondta, hogy csak olyasvalakinek adja át a jogokat, aki nekem adja Frost szerepét, ami kedves [dolog] volt, de mikor a stúdiók ráteszik a kezüket valamire... Egészen a forgatás kezdetéig fel voltam készülve a csalódásra." Frost saját maga is "bámulatos előadás"-ként jellemezte Sheen alakítását. Színészi játékáért elnyerte a Variety Díjat a British Independent Film Awards-on. 

2009-ben egy újabb közéleti személyiség alakított - a futball menedzser Brian Clough-ként volt látható Az elátkozott Leeds United című filmben. A színész később úgy nyilatkozott, hogy Clough az a létező személy, akit a legszívesebben alakított. Szintén 2009-ben visszatért Lucian szerepéhez az Underworld: A vérfarkasok lázadásában. 2009-ben Aro Volturi szerepében volt látható az Alkonyat: Újholdban. A GQ magazin az Év férfi színészének nevezte a Men of the Year ceremóniáján. 2010-ben mellékszerepet kapott a Tron: Örökség című sci-fi filmben. Fehér Nyúlként volt hallható Tim Burton Alice Csodaországban című filmjében és a filmhez készült videójátékban, emellett Dr. Griffith hangja volt a Csingiling és a nagy tündérmentés című Disney mesében. A Nincs határban Steven Arthur Younger  szerepében volt látható.

2010-ben harmadszorra is Tony Blair-t alakította - ezúttal a Különleges kapcsolatban, melyért Emmy-díjra jelölték. Vendégszerepelt az NBC A stúdió című sorozatában, mint Wesley Snipes. 2010 novemberében megkapta a BAFTA Britannia Award for British Artist of the Year díjat (~ Az Év Brit Művésze). 2011-ben ő volt a kreatív rendezője és egyik szereplője a The Passion-nek, a National Theatre Wales 72 órás előadásának. A profi színészek mellett több, mint ezer amatőr színész és még ennél is több önkéntes vett részt a produkció elkészítésében. A The Passion alapjául szolgált egy BBC dokumentumfilmnek és a The Gospel of Us-nak. Sheen karrierje "legnagyobb jelentőséggel bíró tapasztalata"-ként jellemezte az előadást. A The Observer kijelentette, hogy a The Passion "nem csak az év, hanem az évtized egyik legkiemelkedőbb színházi eseménye" volt. Sheen és rendezőtársa, Bill Mitchell elnyerték a Legjobb rendezőnek járó díjat a 2011-es Theatre Awards UK-n. 2013-ban a színész a wales-i BAFTA-n a Legjobb színész kategóriában jelölést kapott a The Gospel of Us-ért. 

2011-ben szerepet kapott az Éjfélkor Párizsban című filmben, melynek rendezője Woody Allen volt. A filmet a Cannes-i fesztiválon mutatták be, s máig Allen legtöbb bevételt hozó munkájának számít. Játszott A mi drága kisfiunk című független drámában, illetve House hangját adta a Ki vagy, Doki? 'The Doctor's Wife' elnevezésű epizódjában. 2011-ben Aro-ként tért vissza az Alkonyat: Hajnalhasadás - 1. részében, illetve Tommy Atkins-t alakította a Resistance-ben. 2012-ben Toni Collette mellett játszott a Jesus Henry Christ című független vígjátékban, s újra Aro Volturi bőrébe bújt az Alkonyat befejező részében.  

2011 vége és 2012 eleje között Hamlet-et játszotta a Young Vic színpadán. 2013-ban Tina Fey barátját alakította a Vizsga két személyre című filmben. 2014-ben a Kalandor: Az aranyládika átka című gyerekeknek szánt fantasyban volt látható. Ezután volt egy kisebb szerepe a Jobb, ha hallgatsz politikai thrillerben. Ugyanebben az évben Chet Halner-t alakította a The Spoils of Babylon című minisorozatban. 2015-ben Carey Mulligan partnere volt a Távol a világ zajától romantikus drámában, alakítását a kritikusok csak dícsérni tudták. Szintén látható volt a a Comedy Bang! Bang!, The Spoils Before Dying és a 7 nap a pokolban című televíziós előadásokban. 

2013 és 2016 között főszerepet játszott a Masters of Sex című Showtime sorozatban, melynek egyben producere is volt. Alakításáért 2013-ban Golden Globe-ra jelölték. 2016-ban McTwisp hangját kölcsönözte az Alice Tükörországban című filmben. Mellékszereplőként látható volt az Éjszakai ragadozókban, a Norman: Egy New York-i szélhámos mérsékelt felemelkedése és tragikus bukásában, illetve Arthur-ként volt látható az Utazók című romantikus sci-fiben. 2017-ben Reese Witherspoon mellett játszott az Újra otthonban. 2018-ban megkapta Roland Blum szerepét a Diane védelmében harmadik évadában. 

2019 májusában Aziraphale-t alakította a Good Omens-ben, melynek alapjául Terry Pratchett és Neil Gailmen azonos című regénye szolgált. Chris Tarrant bőrébe bújt a Kvíz televíziós adaptációjában, melyet 2020 áprilisában mutattak be. 2019 szeptemberében megkapta Dr. Martin Whitley szerepét a Gyilkos lelkek című Fox sorozatban. 2020-ban Dr. Blair Müdfly-t alakította a Dolittle-ben. 2020 júniusában újra David Tennant mellett játszott a Staged című, hat epizódból álló televíziós karantén sorozatban. A második évadot 2021 januárjában kezdték el sugározni. 2021 júniusában visszatért a londoni színpadra - a Dylan Thomas rendezésében készült Under Milk Wood-ban játszik a National Theatre-ben. 

 

Jótékonyság, támogatott szervezetek

 

Michael tiszteletbeli elnöke a Wales Council for Voluntary Action-nek. A TREAT Trust Wales nagykövete, illetve a wales-i nagykövet szerepét tölti be az Into Film jótékonysági szervezetben, mely iskola utáni filmszakköröket hoz létre általános iskolás és középiskolás diákok számára. Szintén nagykövete a Keep Wales Tidy környezetvédelmi szervezetnek.

Támogatója a Scene & Heard, az NSPCC's Child's Voice Appeal, a Healing the Wounds, a The Relationship Centre és a WGCADA brit jótékonysági szervezeteknek. Több jótékonysági futballmérkőzésen is játszott. Támogatója a British Indipendent Film Awards-nak, nagykövete a Dylan Thomas Prize-nak és alelnöke a Port Talbot Town FC-nek. 

2017-ben létrehozta az End High Cost Credit Allience-t, illetve támogatója lett a Social Enterprise UK-nek. 2018 októberében a Royal Society for Public Health alelnöke lett (nagyköveti szerep). 

 

Díjak, jelölések, elismerések

 

Színház

1992 - M.E.N. Theatre Award - Legjobb sznész kategória - jelölt - Romeo and Juliet, Royal Exchange, Manchester 

1993 - Ian Charleson Award - jelölt -  Don't Fool with Love, Donmar Warehouse, London 

1997 - Ian Charleson Award - jelölt -  Henry V, Royal Shakespeare Theatre, Stratford Upon Avon 

1998 - Laurence Olivier Award - Legjobb Mellékszereplő kategória - jelölt - Amadeus, Old Vic, London 

1999 - Outer Critics Circle Award - Kiemelkedő színész kategória - jelölt - Amadeus, Music Box Theatre, Broadway 

1999 - Laurence Olivier Award - Legjobb színész kategória - jelölt - Look Back in Anger, National Theatre, Chandigarh 

1999 - Evening Standard Award - Legjobb színész kategória - jelölt - Look Back in Anger, National Theatre, London 

2003 - Evening Standard Award - Legjobb színész kategória - nyert - Caligula, Donmar Warehouse, London 

2003 - Critics' Circle Theatre Award - Legjobb színész kategória - nyert - Caligula, Donmar Warehouse, London   

2003 - Laurence Olivier Award -  Legjobb színész kategória - jelölt -  Caligula, Donmar Warehouse, London 

2006 - Laurence Olivier Award - Legjobb színész kategória - jelölt - Frost/Nixon,  Donmar Warehouse, London 

2007 - Drama League Award - ~Kiváló alakítás kategória - jelölt - Frost/Nixon, Bernard B. Jacobs Theatre, Broadway 

2011 - Theatre Award UK - Legjobb rendező kategória - nyert - The Passion, Port Talbot, Wales 

 

Film és televízió

2004 - British Academy Television Award - Legjobb színész kategória - jelölt -  Dirty Filthy Love 

2004 - Royal Television Society Award  - Legjobb színész kategória - jelölt - Dirty Filthy Love  

2006 - British Academy Television Award - Legjobb színész kategória - jelölt - Fantabulosa! 

2006 - Royal Television Society Award - Legjobb színész kategória  - nyert - Fantabulosa!  

2006 - BAFTA Award - Legjobb férfi mellékszereplő kategória - jelölt - A királynő  

2006 - Chicago Film Critics Association Award  - Legjobb férfi mellékszereplő kategória - jelölt - A királynő  

2006 - Los Angeles Film Critics Association Award - Legjobb férfi mellékszereplő kategória - nyert - A királynő  

2006 - New York Film Critics Online - nyert - A királynő

2006 - Kansas City Film Critics Circle Award  - Legjobb férfi mellékszereplő kategória - nyert - A királynő  

2006 - Toronto Film Critics Association Award -  Legjobb férfi mellékszereplő kategória - nyert - A királynő  

2007 - St. Louis Gateway Film Critics Association Award  - Legjobb férfi mellékszereplő kategória - jelölt - The Music Within

2008 - Evening Standard British Film Award  - Legjobb színész kategória - jelölt - Frost/Nixon 

2008 - London Film Critics Circle Award  - Az év Brit színésze kategória - jelölt -Frost/Nixon  

2008 - Screen Actors Guild Award - ~Kiemelkedő előadás egy szereplőgárdától - jelölt - Frost/Nixon 

2008 -  British Independent Film Awards - Variety Award  - nyert

2009 - GQ Magazine - Az év színésze - nyert

2009 - Satellite Award - Legjobb színész kategória - jelölt - Az elátkozott Leeds United 

2010 - Emmy Award - ~Kimelkedő férfi főszereplő egy minisorozatban vagy filmben - jelölt - Különleges kapcsolat  

2010 - BAFTA Britannia Award - ~Az év Brit művésze - nyert

2012 - Screen Actors Guild Award - ~Kiemelkedő előadás egy szereplőgárdától  - jelölt  - Éjfélkor Párizsban 

2013 - Welsh BAFTA Award - Legjobb színész kategória - jelölt - The Gospel of Us 

 

Egyéb

Sheen 2009-ben megkapta A Brit Birodalom Rendje (Officer of the Order of the British Empire / OBE) kitüntetést. 

 

Írta és fordította: Lil98

1993 - Gallowglass - Joe (3 epizód)

1993 - Maigret - Philippe (1 epizód)

1993 - Sean's Show - James (1 epizód)

1995 - Othello - Lodovico 

1996 - A gonosz csábítása / Mary Reilly - Bradshaw 

1997 - The Grand - Thomas Jordan (1 epizód)

1997 - Oscar Wilde szerelmei / Wilde - Robbie Ross 

1998 - Lost in France - Owen 

1998 - Animated Epics: Beowulf - Wiglaf (hang)

1999 - Atomgyilkosság / Doomwatch: Winter Angel - Angel (hang)

2002 - A szív és vidéke / Heartlands  - Colin 

2002 - A gyávaság tollai / The Four Feathers - William Trench 

2003 - Fiatalság, bolondság / Bright Young Things - Miles Maitland 

2003 - Underworld - Lucian 

2003 - The Deal - Tony Blair 

2003 - Idővonal / Timeline - Lord Oliver 

2004 - Válótársak / Laws of Attraction - Thorne Jamison 

2004 - Dirty Filthy Love - Mark Furness 

2004 - The Banker - a bankár

2004 - The Open Doors - Frampton Nuttel 

2005 - Mennyei királyság / Kingdom of Heaven - pap

2005 - The League of Gentlemen's Apocalypse - Jeremy 

2006 - Underworld: Evolúció / Underworld: Evolution - Lucian 

2006 - Kenneth Williams: Fantabulosa! - Kenneth Williams 

2006 - A királynő / The Queen - Tony Blair 

2006 - HG Wells' War with the World - H.G. Wells 

2006 - Az ókori Róma tündöklése és bukása / The Battle for Rome - Nero 

2006 - Szabadság és apaság / Dead Long Enough - Harry Jones 

2006 - Véres gyémánt / Blood Diamond - Rupert Simmons 

2007 - Music Within - Art 

2007 - Airlock, or How to Say Goodbye in Space - Adam Banton őrnagy

2008 - Frost/Nixon - David Frost 

2009 - Underworld: A vérfarkasok lázadása / Underworld: Rise of the Lycans - Lucian 

2009 - Az elátkozott Leeds United / The Damned United - Brian Clough 

2009 - My Last Five Girlfriends - Burnam 

2009 - Alkonyat: Újhold / The Twilight Saga: New Moon - Aro

2009 - A Child's Christmases in Wales - narrátor

2010 - Arena - több karakter (1 epizód)

2010 - Alice Csodaországban / Alice in Wonderland - Fehér Nyúl (hang)

2010 - Alice in Wonderland - Fehér Nyúl (videójáték, hang) 

2010 - A stúdió / 30 Rock - Wesley (4 epizód)

2010 - Nincs határ / Unthinkable - Steven Arthur Younger 

2010 - Különleges kapcsolat / The Special Relationship  - Tony Blair 

2010 - Csingiling és a nagy tündérmentés / Tinker Bell and the Great Fairy Rescue - Dr. Griffiths (hang)

2010 - A mi drága kisfiunk / Beautiful Boy - Bill 

2010 - Tron: Örökség / Tron - Castor / Zuse 

2011 - Jesus Henry Christ - Dr. Slavkin O'Hara 

2011 - Éjfélkor Párizsban / Midnight in Paris - Paul 

2011 - Ki vagy, Doki? / Doctor Who  - House (hang)

2011 - Few Options - virágos

2011 - Resistance - Tommy Atkins 

2011 - Alkonyat: Hajnalhasadás - 1. rész / The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 - Aro

2012 - The Gospel of Us - a tanár

2012 - Alkonyat: Hajnalhasadás - 2. rész / The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 - Aro

2013 - Vizsga két személyre / Admission - Mark 

2013 - Kalandor: Az aranyládika átka / The Adventurer: The Curse of the Midas Box - Charity 

2014 - The Spoils of Babylon - Chet Halner (2 epizód)

2014 - Under Milk Wood - első hang

2014 - Jobb, ha hallgatsz / Kill the Messenger - Fred Weil 

2015 - 7 nap a pokolban / 7 Days in Hell - Caspian Wint 

2015 - Távol a világ zajától / Far from the Madding Crowd - William Boldwood 

2015 - The Spoils Before Dying  - Kenton Price (4 epizód)

2015 - Barbados - David 

2016 - You Can Never Really Know Someone - Henry 

2016 - Alice Tükörországban / Alice Through the Looking Glass  - McTwisp (hang)

2016 - Éjszakai ragadozók / Nocturnal Animals - Carlos 

2016 - Norman: Egy New York-i szélhámos mérsékelt felemelkedése és tragikus bukása / Norman: The Moderate Rise and Tragic Fall of a New York Fixer - Phillip Cohen 

2013-2016 - Masters of Sex - Dr. William Masters (46 epizód)

2016 - Utazók / Passengers - Arthur 

2017 - Michael Bolton's Big, Sexy Valentine's Day Special - Carl Flossy 

2017 - A Simpson család / The Simpsons - William Masters (hang)

2017 - Újra otthon / Home Again - Austen 

2017 - Brad helyzete / Brad's Status - Craig Fisher 

2017 - The Missing Crown Jewels - narrátor / az M.O.O.B.S vezetője

2018 - To Provide All People  - Porter 

2018 - Apostol / Apostle - Malcolm Howe 

2018 - Állatok / Animals - Trotts / Motts (2 epizód, hang)

2018 - Mészárszék rulez / Slaughterhouse Rulez - The Bat 

2018 - The War of the Worlds: The Musical Drama - az újságíró

2019 - Diane védelmében / The Good Fight - Roland Blum (7 epizód)

2019 - How to Build a Girl - Dr. Freud 

2020 - Dolittle - Dr. Blair Müdfly 

2020 - Kvíz / Quiz - Chris Tarrant (3 epizód)

2020 - Good Omens: Lockdown - Aziraphale 

2020 - Faith Healer - Francis Hardy 

2020 - Kelly Lee Owens: Corner of My Sky feat. John Cale  - önmaga

2021 - Saturday Knight Takeaway  - önmaga

2020-2021 - Staged - önmaga (14 epizód)

2021 - 2020: The Movie - COVID-19 

2019-2021 - Gyilkos lelkek / Prodigal Son - Dr. Martin Whitly (33 epizód)

2021 - Last Train to Christmas - Tony Towers

2020-2021 - The Sandman - Lucifer (22 epizód, hang)

2019-2022  - Good Omens - Aziraphale (12 epizód)

2023 - Best Interests - Andrew (4 epizód)

202? - The Price of Admission 

202? - Heart of Darkness - (hang)

Utolsó frissítés: 2022.06.30. 20:08 Lil98 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace