Starity

Michale Graves

Michale Graves Michale Graves nemzetisége 14505. 8rajongó 0vélemény

Michale Graves életrajza


A sztáradatlapot jelenleg nem szerkeszti senki, ezért hiányos, helytelen információkat is tartalmazhat.

Michael Emanuel (született 1975. március 21-én), ismertebb nevén Michale Graves amerikai énekese és dalszövegírója a késő 90-es évekből ismert Misfits-nek. Graves Dumont-ban, New Jersey-ben született és nevelkedett. Védjegye a koponya, amit fellépésekkor fest az arcára.

 

Misfits

Graves egy demofelvételen dolgozott az akkori bandájával, a Mopes-szal New Jersey-ben, amikor a szervezőjük, Bob Alecca mondta neki, hoyg a Misfits nevű banda énekest keres. Sosem hallot még azelőtt a Misfits-ről, ezért rögtön megvásárolta a Collection I lemezüket, hogy megismerkedjen a zenéjükkel. A szintén új dobos, Dr. Chud már a legelején a szárnyai alá vette Mike-ot, emelett évekig barátok voltak.

Michale hangja hallható az American Psycho, a Famous Monsters és a Crypt néhány elbumán is. A Misfits dalok nagyjának ő az írója, többek között a "Dig Up Her Bones"-é, a "Saturday Night"-é, a "This Island Earth"-é, a "Friend Without a Face"-é, a "Shining"-é, a "The Hauntinhg"-é, a "Witch Hunt"-é és a "Friend Club"-é, csak hogy párat említsünk. A Misfits-el alaposan turnézott, a turné alatt rengeteg dalt írt és vett fel, valamint rengeteg TV szereplésben is rész vett 1996-tól egészen addig, amíg el nem vált a bandától. Hivatalosan 2000 október 25-én hagyta el a bandát, azután, hogy befejezték a koncertjüket a House of Blues-ban, Floridában. A többi tag szerint azért váltak el útjaik, mert akkoriban belső válság folyt a bandában.

Lost Boys

A turnészünet alatt 2000-ben Michale és Dr. Chud alapítottak egy bandát, amit The Lost Boys néven kereszteltek el. Csak kettő show-t tudtak tartani, mielőtt a Misfits újra egyesült volna egy újabb turné alkalmából, ami végüé az utolsó lett. Az első Lost Boys koncerten Michale játszott akusztikus gitáron és énekelt, Dr. Chud pedig a dobok mögött maradt. Misfits számokat játszottak, amiket még akkor írtak, amikor a bandában voltak, valamint olyan számokat is, amiket később Michale másik bandája, a Graves is felhasznált. A msáodik koncerten ugyanazokat a dalokat játszották, mint az elsőn, csak ezúttal Michale énekelt, és elektomos gitáron játszott (Doyle régi Ibanez Iceman-jét használta, amit már a Misfits albumok felvételénél is használt, és amit még annak alkalmából kapott, hogy a Misfits-hez csatlakozott), Dr. Chud dobolt, és J~Sin Trioxon basszusgitározott. Később ráadásként csatlakozott hozzájuk JV Bastard, aki Michale-től vette át az elektromos gitárt. A négyes "klasszikus" Misfits számokat játszott amik 1977-től 1983-ig íródtak.

 

Graves

Miután Michale és Dr. Chud elhagyták a Misfits-et 2000-ben, október 25-én, megalapították a Graves nevű bandát, amivel egy albumot adtak ki, a Web of Dharmát Mielőtt a banda abbahagyta volna a dalírást, a felvételeket és a turnézást, Michale ismét csatlakozott a Misfits-hez, de csak átmeneti időre, vokalistaként egy hónapra az M25 turnére. Olyan számokat énekelt, amik akkor íródtak, mikor még ő is bandatag volt, hogy pénzt gyűjtsön az új projektjére, a Graves-re. Kétnapos szünet alatt, amit a Web of Dharma 2 turné alatt t artott, a banda új felvételeket készíett második stúdióalbumukhoz, amit a Ripsnorter Studios akart kiadni, Minneapolis-ban, Minnesota-ban. A stúdió tulajdonosai egy minneapolis-i horror rock banda, a Ripsnorter tulajdonában állt, akik felajánloták a bandának, hogy ingyen dolgozhatnak a stúdióban. A felvételek végül nem fejeződtek be a nézeteltérések miatt az olyan számok keverését illetően, amik még nem kerültek kiadásra. Két siekres turné után az U.S.A-ban, Graves otthagyta a bandát, csupán egy album kiadása után.


Gotham Road

Michale a Gotham Road-ot nem sokkal ezután alapította Loki-val, JV Bastard-del és Paul Lifeless-szel. A feltételezett Graves név alatt 5 dal demóját vették fel a régi Graves számokat használva. 3 a Web of Dharmáról volt, a másik 2 pedig olyan számok, amik fel lettek véve az eredeti Graves-szel, de sosem lettek kiadva. Ebben az időben jelentette ki Graves a hivatalos honlapján, hogy szabadidejében más bandák producere lesz. Ezek közül a bandák közül az egyik, a Stressbomb from Connecticut Michale produceri segítségével adta ki első albumát, a "Self Deicate"-et 2006 januárjában. Pár hónap gyakorlás után a bandával arra a döntésre jutottak, hogy átnevezik Gotham Road-ra. Kiadrak egy albumot, mielőtt szünetet tartottak, hogy Michale csatlakozhasson az amerikai tengerészgyalogsághoz. Az utolsó koncertet 2004 december 31-én tartották. Kettő sikeres turnén vettek részt. A 2003-as Seasons of the Witch turné és a 2004-es Mourning Lights turné. A Mourning Lights turné előtt a banda stúdióba vonult és 3 új dalt vettek fel, amit az első turnéjuk után írtak. A három dalból csak egy, a "On My Way" lett összetéve. Az egyetlen mód, arra, hogy meg lehessen hallgatni az volt, hogy kérni kellett a Seton Hall University's WSOU kalózrádión. Mielőtt meghatároazlan idejü szünetre elvonultak volna, gyorskoncerteket játszottak New Jersey-ben, amikor visszatértek a Punk Rock is Dead, Michale Graves turnéról. Az utolsó koncertjük a Connections in Clifton-on volt, New Jerseyben, 2005 márciusában. Nemrég a banda kijelentette, hogy újraegyesülnek egy koncert kedvéért, aminek a neve "The Nightmare Rides Are Back" lett, amit Belmar-ban adtak elő, New Jersey-ben, a Goodwill Fire Hall-ban a Cryptovyrus-szal, a The Zombie Mafia-val, és Johnny B-vel. Michale szóló munkáiból, a Graves régi számai közül is és Gotham Road számokat is adtak elő néhányat, valamint Misfits számokat is, amiket Michale írt. 2008-ban és 2009-ben a banda hozzájárult egy lemezösszeállításhoz - a CD-k neve Vol 1. és Vol 2. lesz.

 

Szóló projektek és a többi..

Mielőtt Michale csatlakozott volna a tengerészgyalogossághoz, a Horror High Records felajánlotta neki, hogy készítsen egy szóló albumot. Később ebből az albumból kerekedett ki a Punk Rock is Dead turné. Az egész albumot egy barátjával, és bandatagjával vette fel, Paul Lifeless-szel, mindössze egy hónap alatt. Azután fölvették a Web of Dharma folytatását is, amit egyszerűen "Web of Dharma 2"-nek neveztek el. Amellett, hogy egy hónapig készítette az albumot, Michale a hangját kölcsönözte egy Summer's End nevű bandának. Ő írta a dalszövegét és énekelte el a "Headwound" nevű dalt.

Miután megsérült háta meggyógyult, Michale elindult a Punk Rock is Dead turnére, Loki-val, JV Bastard-del és Matt Johnson-nal. Michale írt és énekelt az albumon, amit a The All-Star Sessions állított össze azokból a bandákból, akik a Roadrunner Records-nál szerződtek le. Hallani a hangját a dalban, amit a Trivium guitárosával és énekesével, Matt Heafy-vel vettek fel, az "I Don't Wanna Be (A Superhero)"-ban.

2005 augusztusában Michale gitárosa, mindkét bandában, a Gotham Rd.-ban és a szólóprojektjében, a Michale Graves-ben kiszállt, ezért törölniük kellett az U.S.A és az U.K-beli turnéjukat, új gitárost keresve. Szabadidejében és otthoni előadásokon Michale basszugitáron játszotta az "I Hate the Color of Your Skin"-t.

2006-ban, március-ban Michale turnére indult a Damien Echols-t és a West Memphis Three-t támogatva. Matt Johnson gitáros helyét Quincy Smash vette át, aki Michale egy Misfits előtti bandájában játszott basszusgitáron, a The Mopes-ban.

Hogy egybeessen a 2006-os Halloween/Almost Home 2 turnéval, Michale második szólóalbuma, a "Return to Death" Hallooween napján lett kiadva, 2006.ban. Október 20-án az Almost Home 2 turné további állomásai le lettek fújva a turnébusz lerobbanása miatt. Sok időpontot áthelyzeztek későbbre, csak azért, hogy Graves újra törölje őket a St. Paul, MN koncerten, 2006, november 27-én.


Graves egy albumot adott ki az Echols-szal, "illusions" néven. Az album 15 számot tartalmaz, amik 2007, október 31-én kerültek a boltok polcaira. A dalszöveget az Echols és Graves írta, néhány helyen közbelesegített J~Sin Trioxin és Quincy Smash is.

Emellett Michale elkezdett a Vampiro nevű birkózóval is dolgozni egy bandán, amit "Devil, Devil"-nek keresztelt el, aminek szintén tagja Quincy Smash dobos, és Lalo Vampiro másik punk/industrail bandájából, a Droch Fhoula-ból. A banda azóta nem jelentkezett, hogy kihirdették megalapulásukat.

Tervbe volt valamint véve egy tavaszi turné, ami 2007 áprilisától júniusig tarott volna, és "Revelation VII:XII Tour 2007" néven futott volna. Sokakat megdöbbentett az új felállás, miszerint Quincy Smash vette át JV Bastard-től a basszusgitárt, és az ő helyére, a dobok mögé Lenny Thomas került, aki azelőtt a Trashlight Vision-nek dobolt. A turné törölve lett számos okból.

Augusztus 2-án, 2007-ben Michale a weboldalán kihirdette, hogy egy albumon dolgozik, aminek a címét még nem döntötte el, és amit DVD-n jelentet meg, ami tartalmazni fogja az "Illusions" album felvételi procedúráját, valamint a Volume 3-at a Demos and Live Cuts turnáról.

2008, január 27-én pedig kihirdette, hogy a Demos and Live Cuts III élő show lesz az eredeti Graves dalokból, amik a 2002-es év végén íródtak. A folyamatot újfent Evan Eckard segítette elő, és a kiadása egybeesik a hivatalos Gotham Rd. DVD kiadásával, amik a "Seasons of a Witch" turné demóit és kiadatlan dalait tartalmazzák.

2008 szeptemberében Graves kijelentette, hogy újra csatlakozik a The Misfitshez, októberben, pedig megjelent az "Illusions Live/Viretta Park" nevű albuma, amit a Screaming Crow Records adott ki, és amit számos USA-beli turné követett.

Michale 2006 augusztusában feleségül vette a barátnőjét, Renee Sarno-t, és 2009 májusában szültett egy kislányuk is, Olivia Rae.

2009, december 26-án Graves színpadra lépett Doyle Wolfgang von Frankenstein-nel és Dr. Chud bandájával, a Gorgeous Frankensteinnel a Starland Ballroom-ban, Sayreville-ben, New Jersey-ben. A színpadon Graves négy Misfits dalt adott elő a késő 90-as évekből - a Helenát, a Lost in Space-et, a Scarecrow Man-t és a Shining-et, de a Dig Up Her Bones-t már nem tudták befejezni az időkorlátok miatt.

Az utóbbi években Michale énekesként turnézott egy Marky Ramones' Blitzerkried nevű bandával. A banda régi vintage Ramones számokat dolgoz fel élőben, és 2010-ben saját dalt vettek fel, aminek a címe "When We Were Angels". 2011 márciusában Blitzkried kiadott egy új számot, amit Graves "If and When"-nek nevezett el. A dal jelenleg is digitálisan letölthető iTunes-ról.

Michale jelenleg is egy albumon dolgozik, aminek a kiadója a Screaming Crow Records, és a kiadását 2011 októberére tervezik.

* Animal Room (1995) elismerve, mint a The Misfits
* Big Money Hustlas (2000), elismerve, mint a The Misfits
* Bruiser (2000), elismeretlen
* Campfire Stories (2001), elismerve, mint a The Misfits
* Perkins' 14 (2009)
 

The Misfits

* American Psycho (1997) - LP
* Dig Up Her Bones (1997) - Single
* Evilive II (1998) - Fiend Club LP
* Scream! (1999) - Single
* Famous Monsters (1999) - LP
* Monster Mash (1999) - Single
* Cuts from the Crypt (2001) - LP

Sardonica

* Flip the Grill (1998) - LP

Graves

* Web of Dharma (2002) - LP

Gotham Road

* Seasons of the Witch (2003) - EP
* Seasons of the Witch (2008) - LP

Summer's End

* Summer's End (2005) - LP

Michale Graves

* Punk Rock Is Dead (2005) - LP
* Return to Earth (2006) - LP
* Demos and Live Cuts Vol. I (2007) - LP (csak internet mp3 kiadás)
* Web of Dharma (Re-Release) (2007) - LP (csak internet mp3 kiadás)
* Demos and Live Cuts Vol. II (2007) - LP (csak internet mp3 kiadás)
* Illusions with Damien Echols (2007) - LP
* Demos and Live Cuts Vol. III (2008) - LP (csak internet mp3 kiadáscsak internet mp3, már nem elérhető)
* Illusions Live/Viretta Park (2008) - Live LP (Screaming Crow Records)
* Arkansas Sessions (2008) - LP (csak internet mp3 kiadás)
* Demos and Live Cuts Vol. IV: The 1998 Sessions (2008) - LP (csak internet mp3 kiadás)
* The Scarecrow Selections (2009) - Box set (limitált 50 kiadás)
* Halifax Live at the Musicroom (2009) - Live LP (limitált 100 kiadás CD/internet mp3)
* Burn Baby Burn (2011) - Single

Roadrunner United

* The All-Star Sessions (2005) - LP

Marky Ramone's Blitzkrieg

* 2010 - When We Were Angels (single) (csak internet mp3 kiadás)
* 2011 - If and when (single) (csak internet mp3 kiadás)

Utolsó frissítés: 2013.02.02. 01:01 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace