Starity

Michelle Rodriguez

Michelle Rodriguez Michelle Rodriguez nemzetisége 652. 974rajongó 33vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 97%
  • stílus: 97%
  • szimpátia: 98%

Michelle Rodriguez életrajza

Korai évek – Kicsoda Michelle?

Mayte Michelle Rodríguez, ismertebb nevén Michelle Rodriguez 1978. július 12-én látta meg a napvilágot a Texasbeli San Antonióban. Édesanyja, Carmen Milady Rodríguez dominikai származású, míg édesapja, Rafael Rodríguez Puerto Rico-i, aki az amerikai haseregben szolgált. Michelle alig múlt nyolc éves, amikor is családjával a Dominikai Köztársaságba költöztek, s éltek ott tizenegy éves koráig, amelyet követően útjukat Puerto Ricóba vették. A színésznő tizenhét éves koráig élt ott, s végül kötött ki az Egyesült Államokbeli New Jersey-ben. Több iskolába is jelentkezett, ám mindenhonnan elutasították. Végül azonban rövid időre ugyan, de sikerült egy üzleti iskolába bejutnia, ahonnan kilépett, hiszen azt a célt tűzte ki maga elé, hogy forgatókönyvíró és rendező szeretne lenni. Rodrigueznek összesen tíz testvére van. A színésznő vallásos családból származik, így igyekezett felvenni azt. Míg nagyanyja erősen vallásos volt, addig édesanyja a Jehova tanúi nevezetű szektához tartozott. A Finding Your Roots című televíziós műsorban Michelle DNS tesztje alapján 72,4% európai, 21,3% az afrikai és 6,3% indián genetikai adottsággal rendelkezik.

Karrierje – Sztárrá válásának rögös útja

● Filmezés és a televíziózás

Michelle első meghallgatását egy nyitott kasztingnak köszönheti, amelyet egy hirdetésben látott meg először. A színésznő csak nem 350 jelentkezőt ütött ki az első meghallgatáson, s kapott szerepet 2000-ben a Girlfight alacsony költségvetésű független filmben. Diana Guzman bőrébe kellett bújnia, aki egy problémás tinédzser, aki végül úgy dönt, hogy profi bokszoló szeretne lenni. Michelle profi alakítását rengeteg díjjal jutalmazták, így megtörtént a nagy áttörés, és elkezdett felfelé menetelni azon a lépcsőn, amelynek nyomán beírhatja magát a filmtörténelembe. 2001-ben szerepet kapott a kultikus The Fast and the Furious filmszériában, valamint a Residen Evil zombi-apolakipszist feldolgozó sci-fi-ben és a SWAT kommandósfilmben Colin Farrel oldalán. 2004-ben a Halo 2 videójátékban hangját adta egy tengerészgyalogosnak. 2005-től 2006-ig Ana Lucia Cortez rendőrnőt alakította a Lost című sikersorozatban. 2008-ban Rodriguez feltűnt a Battle in Seattle-ben, s egy évvel később, 2009-ben, megkezdődött az újabb The Fast and the Furious film forgatása, amelyet követett James Cameron Avatar című filmjére való leszerződtetése. Még ugyanebben az évben szerepelt egy dokumentumfilmben, a Trópico de Sangre-ben is. 2010-ben a Machete alkotásban csodálhatjuk őt, valamint egy újabb sci-fiben 2011-ben a Battle: Los Angelesben. 2012-ben ismét a Resident Evilben látható, ahol is egy gonosz klónt kellett eljátszania, majd a The Fast and the Furious újabb felvonásába kezdtek bele ismételten. Machete Killsben ismét Luzt formálta meg, majd a The Fast and the Furious hetedik részének forgatása következett. 2016-ban látható volt a (Re) Assignment és a Milton's Secret c. filmekben,. 2017 számtalan filmszereppel halmozták el - The Fast and the Furious nyolcadik epizódjában ismét feltűnik, de mellette az Alita: Battle Angel és a Widows alkotásokban is szerepet kapott, ám az utolsó kettő valószínűleg csak 2018-ban fognak a mozikba kerülni. Még ebben ez évben szerepet vállalt a The Limit című sorozatban, illetve egy rövid kisfilmben is feltűnt, a Drake: Nice for Whatban. 

● Forgatókönyvírás

A Fast & Furious 6 promóciós turnéján Rodriguez bevallotta, hogy csatlakozott a forgatókönyvírók csoportjához, és bizony nem keveset tett hozzá, hiszen eredetileg forgatókönyv író szeretett volna lenni, nem pedig színésznő. Egy interjú során elárulta, hogy két forgatókönyvön is dolgozik, amelyek egyelőre még nincsenek szalonképes állapotban. Úgy tervezi, hogy tart egy kis szünetet a filmezésben, így az írásra fog teljes mértékben összpontosítani. Az egyik forgatókönyve egy családi történetet dolgoz fel, míg a másik négy lány történetét, aki megszöknek a börtönből, s menekülni kényszerülnek a hatóságok elől.

● Lemezlovasság (DJ)

Michelle 2009 óta aktívan érdeklődik a lemezlovasság iránt, és lép fel nemzetközi klubokban, illetve egy-egy film premier után az after partikon. Elárulta, hogy számára a legelőnyösebb zenei műfaj a house, ám elmondása szerint imád zenéket keverni, hiszen minden korosztály kívánsága képes eleget tenni.

Magánélete – Minden, ami privátszféra

● Párkapcsolatai

2000-es évek elején a színésznő nemet mondott egy leánykérésre, amit az akkori muzulmán barátja ajánlott fel neki. A pletykák szerint randizott már Vin Diesellel és Olivier Martinezzel is. 2006 júliusában Rodriguez tiszta vizet öntött a pohárba, és bevallotta, hogy bár nem leszbikus, de mindkét nemmel kísérletezget. Kristanna Lokennek hozták hírbe, ám párkapcsolati státuszuk soha sem nyert megerősítést. Egy évvel később, a Curve magazin hozta le azt a cikket, miszerint Michelle biszexuális, amelyre azon nyomban reagált is. Úgy fogalmazott, hogy a „szavakat a szájába tették”, egyáltalán nem ezt akarta nyilatkozni. 2013-ban azonban minden kétséget kizáróan felvállalta nemi hovatartozását, és nyíltan felvállalta azt, hogy mindkét nemhez vonzódik.

● Priuszai

2002 márciusában Michelle-t letartóztatták, miután rátámadott a szobatársára. A vádakat a későbbiekben ejtették, miután szobatársa visszavonta vallomását. 2003 novemberében a színésznő ismételten a bíróságon kötött ki, hogy szembenézzen csak nem nyolc szabálysértést megszegő vádemelésének, amelynek keretén belül cserbenhagyásos gázolással is vádolták. 2004-ben azonban bűnlajstroma nem csak a cserbenhagyásos gázolást tartalmazta, de az ittas vezetést is, amelyet követően jogosítványát bevonták, valamint negyvennyolc órát töltött börtönben, illetve kötelező közmunkára, rehabilitációra is kötelezték alkoholizmusa okán. 2005-ben Hawaii-n forgatták a Lostot, s a helyi hatóság többször megállította gyorshajtásért. Egy alkalommal csak nem 300 dollárt fizetett, mert 140 km/h-val hajtott az utakon. 2005. december elsején a színésznő csuklóján ismét pattant a bilincs gyorshajtásból kifolyólag, és bár először ártatlannak vallotta magát, 2006 áprilisában fordult a kocka, és azt mondta „Bűnös vagyok!”. Büntetés gyanánt öt napot töltött fegyházban és ötszáz dollárt fizetett, minthogy vállalta volna a 240 óra közmunka letöltését. Állítása szerint speciális szteroidokat kell szednie, amelyet viselkedészavart okozhatnak nála, ezzel magyarázza olykor agresszív magatartását. Újabb autóbalesetet okozott, és mivel próbaidősként volt szabadlábra helyezve, emiatt hatvan nap börtönre ítélték, s ismételten beutalták egy rehabilitációs központba alkohol problémái miatt. Továbbá harminc napig kellett közmunkát végeznie, valamint az „Anyák az ittas vezetés” ellen csoporthoz csatlakoznia. 2006. május elsején a börtön túlzsúfoltságra hivatkozva szabadlábra helyeztette. Börtönbeli élményeiről saját, személyes blogján számolt be rajongóinak. 2007 szeptemberében azt állították, hogy Michelle megszegte a próbaidőt, így újabb huzavona következett ezt illetően. Végül a színésznőt újabb börtönbüntetésre (180 napra) ítélik, hogyha vádalkut köt és bűnösnek vallja magát. Tizennyolc napnyi jó magaviseletre, illetve túlzsúfoltságra hivatkozva kiengedték.

Filmekben

Widows (2018) - Linda 
Alita: Battle Angel (2018) - Gelda [forgatás alatt]
Drake: Nice for What (2018) 
The Limit (2018) 
Hupikék törpikék: Az elveszett falu (2017) - Smurfstorm hangját adja
Halálos iramban (2017) - Letty 'Ortiz' Toretto

Milton's Secret (2016) - Ms. Ferguson
(Re) Assignment (2016) - Frank Kitchen / Tomboy
Fast & Furious: Supercharged (2015) – Letty [rövidfilm]
Halálos iramban 7 (2015) - Letty
Second Act (2014) – Olivia [rövidfilm]
1%ERS (2014) – Olivia [rövidfilm]
Machete gyilkol (2013) - Luz
Turbó (2013) - Paz hangját adta
Halálos iramban 6. (2013) - Letty
InAPPropriate Comedy (2013) - Harriet
A kaptár: Megtorlás (2012) - Rain
Blacktino (2011) - Charlotte Foster Jane
A Föld inváziója - Csata: Los Angeles (2011) - TSgt. Elena Santos
Machete (2010) - Luz
Tropico de Sangre (2010) - Minerva Mirabal
Avatar (2009) - Trudy Chacón
Los Bandoleros (2009) - Letty Ortiz [rövid videó]
Halálos iram (2009) - Letty
A Cat's Tale (2008) - Jujube hangját adta [videó]
Gardens of the Night (2008) - Lucy (Woman in Car)
Seattle öt napja (2007) - Lou
A falka (2006) - Nicki
BloodRayne - Az igazság árnyékában (2005) – Katarin
Kísérlet (2004) – Teresa
S.W.A.T. - Különleges kommandó (2003) - Chris Sanchez
Sorsdöntő nyár (2002) - Eden
A kaptár (2002) - Rain
Halálos iramban (2001) - Letty
Taxisok veszélyben (2001) - Salgado
A bunyós csaj (2000) - Diana Guzman

Sorozatokban

CollegeHumor Originals (2011) – Jessica (1 epizód)
Lost - Eltűntek (2005-2010) - Ana Lucia Cortez (26 epizód)
IGPX: Immortal Grand Prix (2005) - Liz Ricarro (1 epizód)

Egyéb munkái, közreműködései

Videójátékokban

Call of Duty: Black Ops II (2012) - Strike Force Soldier hangját adta
Avatar: The Game (2009) - Trudy Chacon hangját adta
Halo 2 (2004) – Marine hangját adta
Driv3r (2004) - Calita hangját adta
True Crime: Streets of LA (2003) - Rosie Velasco hangját adta

Utolsó frissítés: 2018.04.20. 18:06 AmyVie által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace