Starity

Michelle Williams

Michelle Williams Michelle Williams nemzetisége 2420. 228rajongó 6vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 96%
 • stílus: 90%
 • szimpátia: 88%
 • Születési név
 • Michelle Ingrid Williams
 • Születési idő
 • 1980. szeptember 09.
 • Születési hely
 • Kalispell, Montana, United States
 • Foglalkozás
 • színésznõ
 • Családi állapot
 • elvált, 1 gyermek
 • Magasság
 • 163 cm
 • Eredeti hajszín
 • szõke
 • Szemszín
 • zöld
 • Csillagjegy
 • Szűz
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Starity RSS-csatorna

Michelle Williams életrajza


A sztáradatlapot jelenleg nem szerkeszti senki, ezért hiányos, helytelen információkat is tartalmazhat.

KORAI ÉVEK

Michelle Ingrid Williams 1980. szeptember 9-én született Kalispellben, Montanaban, Carla Ingrid (leánykori nevén Swenson) és Larry Richard Williams gyermekeként. Szülei elváltak, Michellenek egy édestestvére van, Paige, és három féltestvére.

KARRIER
1990-ES ÉVEK ELSŐ FELE
1996-TÓL 2000-IG: DAWSON ÉS A HAVEROK ÉS ÁTMENET A FELNŐTT SZEREPEK VILÁGÁBA
2001-TŐL 2005-IG: FÜGGETLEN FILMEK ÉS TÚL A BARÁTSÁGON

2006-TÓL 2010-IG
2006-ban a Vergődő sólyom című filmmel tért vissza, melyben Michael Pitt volt a partnere. A történet szerint George (akit Paul Giamatti alakít) megpróbál értelmet adni életének azzal, hogy egy vörös farkú sólymot tanít be. A filmben Michelle az egyetlen olyan karaktert alakítja, aki megérti George növekvő megszállottságát. A filmet csupán egy moziban játszották, mégis 7 ezer dollárt hozott. Öt hónappal szülés után ismét forgatott, ezúttal a Mi a gond velem? című alkotásban láthattuk, melyet Ethan Hawke írt és rendezett 1996-ban megjelent könyvéből. A kritikusok lehúzták a filmet, amiért az túl elbizakodott és öntudatos.

2007-ben az I'm not there - Bob Dylan életei című életrajzi filmben Edie Sedgwick szerepét kapta, aki Andy Warhol múzsája volt. 2006 októberében szerződött le egy S nevű szőke leányzó szerepére, aki elcsábítja Ewan McGregor karakterét a Szex telefonhívásra (2008) című filmben. Ugyanebben az évben játszottak együtt a Gyújtóbombában, amely Chris Cleaves 2005-ben megjelent, azonos című regényén alapul, melyben terrortámadás történik egy focimeccsen. Michelle a főszereplőnő, egy név nélküli, házasságtörő brit anya, aki a támadásban fiát és férjét is elveszíti.

A Fruska Gate (1999) című filmben nyújtott alakítása annyira lenyűgözte Charlie Kaufman forgatókönyvírót, hogy szerepet ajánlott neki rendezői debütálásában, a 2008-as Kis-nagy világban, melyben Philip Seymour Hoffman és Emily Watson is feltűntek. A box office bombára záporoztak a dicsérő szavak, több kritikus top 10-es listájára is felkerült 2008-ban. Ezt követte a Wendy és Lucy, egy kritikailag elismert, kis költségvetésű dráma Kelly Reichardt rendezésében. A történetben Wendy (akit Michelle játszik) sorozatos kudarc után szeretne új életet kezdeni, és próbálja megtalálni kutyáját, Lucy-t. Ellentétben a legtöbb emberrel (köztük a rendezővel) Michelle szerint egyáltalán nem lehangoló a film. Azt is elárulta, hogy nagyon élvezte a film dokumentarista stílusát. Alakításáért elnyerte a Toronto Film Critics Association-díjat legjobb színésznő kategóriában. A 2009-es Mammut című filmet Svédországban, Thaiföldön és a Fülöp-szigeteken forgatták. Gael García Bernal mellett főszerepet játszott: egy sikeres pár a modern globalizációhoz kapcsolódó problémákkal néz szembe a filmben. Ez volt a rendező, Lukas Moodysson első angol nyelvű filmje.

2010-ben Martin Scorsese ajánlott neki szerepet Viharsziget című pszichológiai thrillerében, ahol a Teddy Danielst (aki Leonardo DiCaprio alakított) zaklató halott feleség szerepében láthattuk. A Dennis Lehane 2003-ban azonos címen megjelent regényéből készült filmet 2010. február 19-én mutatták be, és 41,1 millió dolláros bevételt hozott. Ugyanezen év decemberében Ryan Gosling mellett főszerepet játszott a Kék Valentinban. A film készítője, Derek Cianfrance megkérte a párost, hogy egy hónapig lakjanak együtt napközben, hogy közelebb kerüljenek karaktereikhez. Michelle később úgy nyilatkozott erről, hogy nagyszerű élmény volt és bárcsak jobban értékelte volna. A filmet a Sundance Filmfesztiválon, a Cannes-i Filmfesztiválon és a BFI London Filmfesztiválon is bemutatták, ahol nagy sikert aratott a kritikusok körében. Mindkét színészt az egekig magasztalták, Michelle-t pedig alakításáért Golden Globe- és Oscar-díjra is jelölték legjobb színésznő kategóriában. Szintén 2010-ben a Meek's Cutoff című, valós eseményeket feldolgozó történelmi filmben láthattuk. A 67. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon debütált filmet 2011. április 8-án limitáltan is bemutatták a közönségnek.

2011-TŐL 2016-IG: EGY HÉT MARYLINNEL ÉS BROADWAY
2011-ben főszerepet kapott az Egy hét Marilynnel című brit drámában, amelyet Colin Clark két regénye alapján forgattak, és a híres hollywoodi színésznő életének azon szakaszát mutatja be, amikor a A herceg és a táncosnőt forgatta. Michelle olyan színésznők elől nyerte mega szerepet, mint Kate Hudson, Scarlett Johansson vagy Amy Adams. Első megilletődésében és félelmében visszautasította a szerepet, de aztán rájött, hogy túl jó lehetőség ahhoz, hogy kihagyja. A szerep kedvéért hat hónapig kutatta a híres színésznő életét, elolvasta a róla szóló élerajzokat, naplókat és feljegyzéseket, tanulmányozta testtartását, járását és manierizmusát. Szintén a szerep miatt hízott is, kiszőkíttette a haját, a forgatási napokon pedig több mint három óráig tartott, mire kisminkelték. A filmzenei album kedvéért Michelle több dalt is felénekelt, valamint újra előadta Monroe "Heat Wave" című számra történő dalolását és táncolását. Alakításáért elnyerte a legjobb színésznőnek járó Golden Globe-díjat a vígjáték/musical kategóriában, valamint ismét Oscar-díjra jelölték.

Ugyanebben az évben a Sarah Polley által rendezett Volt egy tánc főszerepét is elvállalta; a film egy fiatal házaspárra koncentrál (Michelle férjét Seth Rogen játszotta), akik a monogámiával és a hűséggel próbálnak dűlőre jutni. Habár a film elsőre könnyednek tűnik, a kritikusok szerint egy sötétebb altónussal rendelkezik. Hogy olyan szerepben is tündököljön, ami elnyerné kislánya tetszését, elvállalta Glinda, a jó boszorkány szerepét Sam Raimi fantasztikus filmjében, az Óz, a hatalmasban (2013). Az Óz gyerekkönyveken alapuló film az 1939-es klasszikus Óz, a csodák csodája előzményeként fogható fel. Ez volt az első suzerepe olyan filmben, amiben különleges effekteket is használtak, és állítása szerint Raimi sokat segített neki, hogy kényelmesen érezze magát ebben a különleges forgatási folyamatban. A film világszerte több mint 490 millió dolláros bevételt ért el, ezzel Michelle legtöbbet kereső filmjévé vált. 2013-ban leforgatta a Suite Française című kosztümös drámát, melyet 2015-ben bemutattak néhány országban - köztük hazánkban is - de Amerikábann nem kapott mozibemutatót. Később bevallottaa, hogy elégedetlen a végeredménnyel, hozzátéve, hogy a készülés során nehéz megjósolni egy projekt végleges minőségét. Ezt követően, mivel kíváncsi volt arra, milyen lehet egy másik médiumban dolgozni, illetve nehéz volt a filmes szerepeket összeegyeztetni a szülői elfoglaltságokkal, a következő éveket színpadi szerepek eljátszásával töltötte.

(3 bekezdés) 2013 júliusában ő lett a Louis Vuitton táskák új reklámarca. Szerepelt a Wild Nothing "Paradise" című számához készült videóklipben, mely 2012-es Nocturne című albumán jelent meg.

2017-TŐL NAPJAINKIG: MAINSTREAM FILMEK
Miután eljátszott egy kisebb szerepet Todd Hayne Wonderstruck (2017) című drámájában, szerepelt A legnagyobb showman című musicalben. A P. T. Barnum által életre keltett cirkusz inspirálta filmben Charityt, a Hugh Jackman által megformált Barnum feleségét alakította. A karakter életvidámságát Grace Kellyhez hasonlította, és két dalt is felénekelt a filmzenei korongra. A film végül egyik pénzügyileg legsikeresebb munkája lett, több mint 434 millió dollárt hozott világszerte. Ezután 2013 óta először vállalt ismét főszerepet, Ridley Scott thrillerében, ami A világ összes pénze címet kapta. A filmben ő alakítja Gail Harrist, akinek fia, John Paul Getty III elrablásra kerül és váltságdíjat követelnek érte. Michelle úgy érezte, a szerep hatalmas lehetőség, korábban ugyanis nem vett részt ilyen nagy költségvetésű filmben. Egy hónappal a film megjelenésre előtt Kevin Spacey-t, aki J. Paul Getty szerepében tűnik fel, szexuális zaklatással vádolták, így helyette Christopher Plummer ugrott be, akivel napokkal a film hivatalos megjelenése előtt forgatta újra Michelle a közös jelenetiket. Később kiderült, hogy míg Mark Wahlberh 1,5 millió, addig Michelle csupán 1000 dollárt kapott az újraforgatásért, ezzel vitát kirobbantva a filmiparban levő nemek közötti bérszakadékról. A botrány mellett azért néhány kritikus kiemelte, hogy Michelle alakítása kitűnő, egész lényében átadta az aggódó édesanya minden érzelmét. Nem véletlen tehát, hogy Michelle-t ismét a legjobb színésznőnek járó Golden Globe-díjra jelölték.

2018-ban egy gőgös, de bizonytalan vezetőt alakított az Amy Schumer főszereplésével készült Túl szexi lányban, ami a nők körében kialakult testképzavart szatirizálja. A komikus szerep, aminek kedvéért nagyon magas hangon kellett beszélnie, teljesen eltért eddigi szerepeitől, de a kritikusok viccesnek találták. A film közepesen teljesített a jegypénztáraknál. 

Legközelebb Anne Weying szerepében lesz látható a Venom című antihősös filmben, Tom Hardy címszereplésével, majd Julianne Moore oldalán tűnik fel az After the Weddingben, ami Susanne Bier azonos című dán filmjének a remake változata lesz. Miután Rooney Mara kihátrált a projektből, Michelle vette át a helyét az Annette című filmben, Adam Driver oldalán. A Leos Cravax által rendezett film egy kísérleti musical egy stand-upos természetfeletti képességekkel rendelkező gyerekéről. Emellett megerősítette, hogy ő alakítja majd Janis Joplint a Sean Durkin által megrendezésre kerülő életrajzi filmben, valamint hogy feltűnik majd Kimbery Peirce This is Jane című történelmi drámájában, ami a Jane Collective nevű szolgáltatásról szól.

MAGÁNÉLET
Michelle 2004-ben kezdett randizni Heath Ledgerrel, akivel a Túl a barátságon forgatásán ismerkedtek meg. 2005 áprilisában a People számolt be arról, hogy Michelle és Heath közös gyermeküket várják - még abban az évben megszületett kislányuk, Matilda Rose Ledger.

Michelle és Heath együtt éltek Brooklynban, ám 2007 szeptemberében békésen elváltak útjaik. Michelle akkor úgy nyilatkozott: "Nem tudtam, hová mehetnék. Nem tudtam elképzelni egy olyan helyet sem a Földön, ahol jól érezném magam." Miután Heath 2008 januárjában gyógyszer-mérgezésben elhunyt, Michelle és a kislánya egyből a média középpontjába kerültek, és a paparazzok állandóan a nyomukban loholtak. Ennek eredményeként Michelle 2009 végéig ritkán adott interjúkat.

2008. február 1-jén nyilatkozott először Heath haláláról, melyben kifejezte szívfájdalmát, és elmondta, Heath szelleme tovább él közös lányukban, aki pont olyan, mint az apja. Később a megemlékezésen és a temetésen is részt vett.

2016 Untitled Kelly Reichardt Project (filming)... Gina Lewis
2016/I Gold (pre-production) ... n/a
2016 Manchester-by-the-Sea (post-production) ... Randi
2014 Suite française ... Lucile Angellier
2013 Óz, a hatalmas ... Annie / Glinda
2013 Született szinglik (TV Series) ... Laurie's Foster Sister
2011 Egy hét Marilynnel ... Marilyn Monroe
2011 Volt egy tánc ... Margot
2010 Meek's Cutoff ... Emily Tetherow
2010 Viharsziget ... Dolores
2010 Kék Valentin ... Cindy
2009 Mammut ... Ellen Vidales
2009 GREED, a New Fragrance by Francesco Vezzoli (Short)
2008 Kis-nagy világ ... Claire Keen
2008 Wendy és Lucy ... Wendy
2008 Szex telefonhívásra ... S
2008 Gyújtóbomba ... Young Mother
2007 I'm not there - Bob Dylan életei ... Coco Rivington
2006 Mi a gond velem? ... Samantha
2006 Vergődő sólyom ... Betty
2005 Túl a barátságon ... Alma
2005 Lepattanó - Rabiga előtt ... Cecil Mills
2004 Családom titkai ... Penny Travis
2004 A bőség földje ... Lana
2004 A Hole in One ... Anna Watson
1998-2003 Dawson és a haverok (TV Series) ... Jen Lindley
2003 Az állomásfőnök ... Emily
2003 A fiatalkorú ... Julie Pollard
2001 Prozac Nation ... Ruby
2001 Se veled, se nélküled ... Holly
2001 Parfüm ... Halley
2000 Ha a falak beszélni tudnának 2. (TV Movie) ... Linda (segment "1972")
1999 Mentsd meg a pom-pom lányt! ... Kimberly
1999 Fruska Gate ... Arlene Lorenzo
1998 Halloween H20 - Húsz évvel később ... Molly
1997 Ezer hold ... Pammy
1997 Nincs kegyelem, tanár úr (TV Movie) ... Maya
1996 My Son Is Innocent (TV Movie) ... Donna
1995 Raising Caines (TV Series) ... Trish Caines
1995 Timemaster ... Annie
1995 A lény ... Young Sil
1995 Házi barkács (TV Series) ... Jessica Lutz
1994 Egyről a kettőre (TV Series) ... J.J.
1994 Lassie ... April Porter
1993 Baywatch (TV Series) ... Bridget Bowers

Egy hét Marilynnel
"When Love Goes Wrong Nothin' Goes Right"
"Heat Wave"
"I Found a Dream"
"That Old Black Magic"

Lepattanó - Rabiga előtt
"Hero"

A fiatalkorú
"Eating Soup"

Utolsó frissítés: 2021.01.30. 22:10 duracell által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace