Starity

Mick Foley

Mick Foley Mick Foley nemzetisége 11041. 11rajongó 3vélemény
 • Születési név
 • Michael Francis Foley
 • Becenév
 • Mankind , Cactus Jack , Dude Love , Jack Foley
 • Születési idő
 • 1965. június 07.
 • Születési hely
 • Bloomington , India Állam
 • Foglalkozás
 • Ex Pankrátor, Könyvíró
 • Családi állapot
 • nős, 4 gyermek
 • Magasság
 • 188 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Ikrek
 • Linkek
 • Starity RSS-csatorna

Mick Foley életrajza


A sztáradatlapot jelenleg nem szerkeszti senki, ezért hiányos, helytelen információkat is tartalmazhat.

Michael Francis Foley 1965. június 7-én született Bloomington-ban (Indiana állam). Az iskolában birkózott. Kedvenc pankrátora Jimmy Snuka volt, és miatta kezdett el pankrációzni.
1983-ban debütált a profik között “Jack Foley” néven. Sok kisebb szervezetnél megfordul, 1988-tól pedig elkezdi használni a “Cactus Jack” nevet. Ekkoriban történik meg vele az az autóbaleset, ahol elveszti két front fogát.
1991. szeptemberében a WCW tagja lesz. 1992-ben összecsap az aktuális bajnokkal Sting-gel. A meccset elveszti, mégis ezt az összecsapást tartja karrierje legjobb mérkőzésének. Hatalmas és brutális viszályt folytatott Vader-rel. Egyik mérkőzésükön például leszakadt Foley füle.
1994-ben olyan helyzetbe került, hogy csapat bajnok lehetett, ám ekkorra volt betervezve a fülének a visszavarrása is. Foley a csapat meccset választotta, és Kevin Sullivan-nel tag team bajnok lett.
Még ebben az évben átment az ECW-hoz, ahol kétszer is megszerezte a csapat bajnoki övet.

1996-ban kerül a WWF-hez, mint “Mankind”. Karaktere egy elmezavarodott egyén, aki patkányokkal beszél, folyton motyog, és állandóan kínozza magát (pl. kitépkedi a haját). Hannibal Lecter féle maszkot visel, és kazánházakban húzza meg magát. Speciális mérkőzései a “Kazánház meccsek” voltak. Első nagy viszályát Undertaker-rel folytatta. Taker menedzsere – Paul Bearer – idővel Mankind pártjára állt. A temetkezési vállalkozóval folytatott mérkőzések között szerepelt ez első “Élve Eltemetni” meccs is.
Ekkoriban Steve Austin és Shawn Michaels voltak a csapat bajnokok. Michaels lesérül, Austin pedig társ nélkül marad. Mankind felajánlja segítségét, de “Stone Cold” nem akar egy bolonddal együttműködni. Ennek hatására Foley egy új karaktert ölt, aki a “Dude Love” névre hallgat. A páros legyőzi az Owen Hart/British Bulldog párost, és Dude Love csapat bajnok lesz. Később a csapat szétmegy, miután Austin súlyos nyaksérülést szenved az egyik meccsén.
Amikor Triple H ellen viaskodott, többször vitába keveredett saját magával, hogy melyik énje küzdjön. Végülis régi karaktere, Cactus Jack lett a befutó.
WrestleMania XIV-en Terry Funk-kal is csapat bajnok lett, de másnap az “Outlaws” csapata elnyeri a címeket tőlük.

1998-ban újra Mandkind szerepében megvív Undertaker-rel egy Hell in a Cell meccset, ami minden idők egyik leglátványosabb mérkőzése lett, melynek a végén Mankind szó szerint ott hagyta a fogát.
Amikor Vince McMahon kórházba került Undertaker és Kane miatt, Mankind felkereste, hogy jobb kedvre derítse. Elővett egy zoknit, amit “Mr. Socko”-nak hívott. A zokni használatát csak erre az egy alkalomra tervezték, de a közönségnek annyira tetszett a dolog, hogy Mr Socko végérvényesen Foley részévé vált. Kivégző mozdulatának, a Mandible Claw-nak is szerves része lett.
Mr. McMahon létrehozta a hardcore bajnoki övet, és Mankind-ot nevezte ki első bajnoknak.
Később összeveszett a nagyfőnökkel, aki mindent elkövetett, hogy Mankind sose szerezhesse meg a legértékesebb címet, a WWE övet. Ennek ellenére decemberben legyőzi The Rock-ot, és világbajnok lesz.

1999-ben a Royal Rumble-on Rock visszaszerzi az övet. Pár hét múlva újra Mankind, majd ismét Rock a bajnok. Az év második felében csapatot alkot a két korábbi rivális “Rock ‘n’ Sock Connection” néven. Háromszor is sikerül megszerezniük a tag team öveket.
A SummerSlam-en győzni tud Steve Austin és Triple H ellen, és harmadszorra is világbajnok lesz. Egy nappal később Triple H elnyeri az övet.
A No Way Out-on Foley-nak vissza kellett vonulnia, ha veszít a bajnok ellen. Veszített, de a WrestleMania 2000-en még esélyt kapott a címre, de nem járt sikerrel.

2000-2001 között programigazgatóként szerepelt, néha pedig bíróként is tevékenykedett.
2003-ban tér vissza, mint a RAW igazgatója, de hamar beleun a folyamatos utazgatásokba, és otthagyja a szervezetet, hogy több időt tölthessen a családjával, és kedvenc hobbijával, az írással.
2004-ben újra ringbe lép, hogy viszályba kerüljön Randy Ortonnal, és hogy újra alakuljon a Rock ‘n’ Sock Connection.
2005-ben az ECW kommentátora volt, egy meccs erejéig pedig Mankind-ként legyőzte Carlito-t.
WrestleMania 22-n látványos meccset produkál Edge-el, később pedig viszályba keveredik Ric Flair-rel, akit az életben sem kedvel.
Össze akar jönni Melina-val, és hogy megvédje a lányt, tagja lesz Mr. McMahon “Csókold Meg A Seggem” klubjának. A sok megaláztatás ellenére Melina Foley ellen fordul.
2007-ben többször is esélyt kap a világbajnoki címre, de sosem jár sikerrel.
2008-ban a SmackDown kommentátoraként dolgozott, majd az év szeptemberében végleg otthagyja a WWE-t.

Átkerül a TNA-hez, ahol 2009-ben a világbajnoki címet is megszerezte.

Foley az életben sikeres könyvíró. A pankráció világát bemutató írásaiból több is vezette a New York Times bestseller listáját.
Házas, van három fia, és egy lánya. Nagyon sokat tesz rászoruló gyerekekért, és rengeteg alapítvány tagja. 

 

2011-ben még mindig a TNA tagja.

Utolsó frissítés: 2014.06.01. 13:01 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace