Starity

Miley Cyrus

Miley Cyrus Miley Cyrus nemzetisége 3. 12005rajongó 3518vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 79%
  • stílus: 69%
  • szimpátia: 66%

Miley Cyrus életrajza

saját fordítás a wikipedia.org-ról és egyéb, külföldi forrásokból

KORAI ÉVEK (1992-2005)

Destiny Hope Cyrus néven látta meg a napvilágot, 1992. november 23-án, Letitia Jean "Tish" Finley Cyrus és a country énekes Billy Ray Cyrus gyermeke. A nevét a hitről kapta, hiszen szülei érezték, a lányuk nagy és jó dolgokat fog véghez vinni az életben, a Smiley becenév pedig ráragadt, mivel csecsemőkorában rengeteget mosolygott. 2008-ban hivatalosan is megváltoztatta a nevét Miley Ray Cyrusra; a középső neve elhunyt, politikus nagyapja előtt tiszteleg, Ronald Ray Cyrus előtt. Cyrus szülei titokban, egy évvel a születése után házasodtak össze, 1993. december 28-án. Két gyermekük született még, a fiú Braison, és a lány Noah. Miley-nak van két féltestvére is, Trace és Brandi. Három testvére is a szórakoztatóiparban tevékenykedik: Trace-nek elektronikus-pop bandája van, a MetroStation, Noah színészkedik, míg Brandi gitározik. Cyrus keresztanyja a közismert Dolly Parton.

Miley egy 500 hektáros farmon nőtt fel, Nashville külvárosában, Franklinben. Keresztény hitben nevelkedett, minden vasárnap templomba járt a szüleivel. A környéken nem igazán laktak korabeli gyerekek, így leginkább az állatokkal játszott szabadidejében. 6 éves korában belépett a pomponcsapatba, és naponta, több órán keresztül edzett. Mindeközben, rendszeresen látta fellépni édesapját, a népszerű zenészt, így az éneklés és a színészkedés is kezdte lenyűgözni.

8 évesen csatlakozott édesapjához Kanadába, ahol a Doc című sorozatát forgatták és Billy játszotta a főszerepet. Cyrus ekkor döntötte el, hogy színésznő lesz: "Megragadta a forgatás szünetében a kezemet, és azt mondta, »Apu! Ez az, amit én akarok«" -árulta el Billy. A legelső szerepét így a Doc-ban kapta meg, és egy Kylie nevű kislányt alakított.

Egy évvel később visszatért a szülővárosába, és a Heritage Általános Iskolába iratkozott be. Itt nem igazán jött ki a kortársaival, piszkálták őt híres apja miatt. "Egyszer becsaltak a mosdóba és bezártak. Addig dörömböltem, ameddig véres nem lett a kezem. Végül egy takarítónő talált rám, és hazakísért. Nem tagadom, jól esik a színpadon arra gondolni, hogy ők hol vannak most és én hol vagyok" - írta Miley később, a "Miley Cyrus: az én sztorim" című életrajzi könyvében.


Ritka, családi fotó Mileyról: 5 évesen az apja furgonában

HANNAH MONTANA - kezdetek (2006)

11 éves korában hírt kapott a Hannah Montana válogatójáról, és forgatókönyvéről, ami arról szólt, hogy egy átlagos lány kettős életet él: napközben diáklány, éjszaka, parókát hord és világhíres popsztár. Cyrust édesapja lefilmezte, ahogy felmondta 'Chloe Stewart' legjobb barátnőjének, Lilly-nek a szerepét. Hamarosan kaptak egy hívást a Disneytől, amiben közölték, hogy túl fiatal, és túl alacsony a szerephez. Ennek ellenére, később, mégis megkérték a lányt, hogy utazzon Los Angelesbe és vegyen részt további meghallgatásokon. "Nehéz helyzetben voltam. Akkortájt volt a pomponlány selejtező, amin ott akartam lenni. Anyum azt mondta, hogy túl keményen dolgoztam ezért a szerepért, hogy hagyjam elúszni, így el kéne mennem. Mégis, ott volt bennem, hogy mi van, ha meg sem kapom és a pomponos karrieremnek is annyi lesz. Végül, mégis repülőre ültem" - nyilatkozta később.

A selejtezőn Taylor Momsennel versenyzett Chloe Stewart szerepéért, amit végül, Miley kapott meg. A csatorna változtatott a terven, és a karaktert átnevezte Miley-ra, hogy megkönnyítsék a 11 éves lány beilleszkedését a szerepbe. Billy Ray szeretett volna több időt tölteni a gyerekével, így jelentkezett az édesapa szerepére, amit rövidesen meg is kapott.

A Hannah Montana premierje 2006. március 26-án volt a Disney Channelen, és elsöprő sikert hozott a csatornának. Az első részre csaknem 5 millió néző volt kíváncsi. Ezzel egycsapással Miley Cyrus hírneve és sikere is megalapozódott és kiérdemelte a tini-idol címet. A Time magazin úgy nyilatkozott Cyrusról, hogy "fenomenális, és sikere a tehetségének köszönhető". Miley lett az első olyan előadó a Disneynél, aki zeneileg és színészetileg is termelt a The Walt Disney Company-nak. Az első EP-je a Hannah Montananak, a Hannah Montana: Best of Both Worlds Billboard listavezető volt és 2006. március 28-án jelent meg.


Hannah Montana sorozat első promóciós képe, az akkor 12 éves Mileyval

Cyrus időközben munkálkodni kezdett az első lemezén is, a Hollywood Records szárnyai alatt.

A The Cheetah Girls banda 20 állomásos turnéjának előzenekarja volt, ahol Hannah Montanának öltözve lépett fel és a sorozat zenéit adta elő. A turné 2006. szeptember 15-én kezdődött, és a Disney az első Hannah Montana albumot 2006. október 24-én adta ki. A lemez 8 dalt tartalmazott, közte egy duettet az édesapjával, az I Learned From You-t. Miley első önálló dala a Zip-a-Dee-Doo-Dah volt, ami 2006. április 4-én jelent meg a DisneyMania gondozása alatt. Elsőként kezdett a Billboard Hot 200 listáján és az első héten 216 ezer digitális letöltést termelt - ez a szám mára elérte a 4 milliót. Ez idő alatt megjelent a Ready, Set, Don't Go dala is, amit szintén Billy Ray-jel rögzített.

MEET MILEY CYRUS ÉS BREAKOUT (2007-2008)

A Hannah Montana második évadának premierje 2007. április 23-án volt, a Disney Channelen, és egészen október 12-ig futott. A dupla-lemezes Hannah Montanata 2: Meet Miley Cyrus 2007. június 26-án jelent meg. Az első lemezen a Hannah Montana második évadának soundtrackje volt, míg a másodikon Miley Cyrus önálló, debütáló stúdióalbuma. Elsőként kezdett a Billboard Hot 200 listáján, a maga 326 ezres eladásával az első héten. Később, tripla-platina lemez lett az USA-ban. Az első kislemeze Cyrusnak a See You Again lett, ami egyben, az első Billboard Top 10-es slágerévé vált. A kislemez rövid időn belül elérte a platinaminősítést. A következő single, a Start All Over, bukásnak számított, hiszen a Hot 100 68. helyéig tudta csak felküzdeni magát.


Kép a színészekről: készült a Hannah Montana 2. évadja

Időközben, kisebb szerepe volt a szintén nagy sikerű High School Musical 2. részében, ahol a medence mellett táncolt, a zárójelenetben. "Szerettünk volna meglepetést okozni a szemfüles rajongónak" - nyilatkozott a sorozat producere.

2007 őszén elindult a The Best of Both Worlds turné, amihez csatlakozott a Jonas Brothers formáció és Aly & AJ is. 2007. október 31-től 2008. január 31-ig turnézott, a jegyeket pedig percek alatt elkapkodták. A TicketMaster szerint Elvis és a The Beatles óta nem tapasztaltak ilyen hype-ot egy előadó körül. A nagy érdeklődés miatt filmre vették az egyik állomást, és kiadták DVD-n a Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds címén, február 1-jén, ami ráadásul a mozikban is megjelent 3D-s filmként. Az első héten 31 millió dollár bevételt hozott, a hanganyagot pedig kiadták CD-n.


Miley Cyrus ideje: kép a  The Best of Both Worlds turnéról (2007)

2008 februárjában Miley Cyrus YouTube-os karrierbe kezdett barátnőjével, Mandy-vel, és megalapították a The Miley and Mandy Show-t.

2008 áprilisában megtörtént az első médiabotrány a fiatal énekesnő körül: kiszivárogtak a melltartós, bugyis fotói egy tizenéves hackernek hála, aki betört a Gmail-fiókjába. Cyrus alatt megremegett a léc, így hamar kiadott egy sajtóközleményt: "Hibákat fogok elkövetni a jövőben is, hiszen nem vagyok tökéletes. Sosem akartam, hogy ezek a felvételek napvilágot lássanak, sajnálom, ha bárki is csalódott". 2008. április 25-én megjelent a topless fotósorozata a Vanity Fairrel is, amin Billy Ray is részt vett, a fotós pedig Annie Leibovitz volt. A közvélemény egyhangúan bírálta a felvételeket, annak ellenére is, hogy a New York Times később igazolta, a 15 éves Cyrus nem volt meztelen a lepedő alatt, melltartót viselt.

2008. július 22-én megjelent második stúdióalbuma, ezúttal függetlenül a Hannah Montanától, a Breakout. "Az életem eseményei inspirálták" - árulta el Miley, és hozzátette, hogy nagyon büszke a végeredményre. "A dalszövegírás az, ami életem végéig mozgatni fog... Remélem, ez az album megmutat egy új oldalt belőlem, mint író". A Billboardon első helyen debütált, és az első héten 317 ezer példány kelt el belőle. A 7 Thing kislemez világhírű lett, a YouTube-on is hamar elérte a milliós megtekintést, és megindultak a találgatások, hogy vajon Nick Jonasról szól-e. A második single, a Fly on the Wall, ismét nem hozta meg a várt sikert, csak a 87. helyig jutott fel a slágerlistán.


Promóciós kép a Breakout lemez idejéből

yrus volt a 2008-as CMT Music Awards házigazdája, és a Teen Choice Awardsnak is.

Ebben az évben megkapta az első filmszerepét is, mint a Volt c. animációs filmben a Penny karakter szinkronhangja. 2008. november 21-én jelent meg, a kritikusok pedig elismerték az alkotást. A John Travoltával emellett dalt rögzített I Thought I Lost You címmel, ami Golden Globe-jelölést hozott neki.

THE TIME OF OUR LIVES ÉS CAN'T BE TAMED (2009-2010)

2008-ban leforgatták a Hannah Montana: The Movie filmet, aminek premierje 2009. április 10-én volt. Mind a film, mind a soundtrack, abszolút világsiker lett. A The Clim slágerlista vezető lett 20 országban. Cyrus a 3. évaddal és a mozifilmmel le kívánta zárni a Hannah Montana-szériát, de a Disney berendelte a 4. évadot is.

2009 szeptemberében részt vett egy jótékonysági dalban és kampányban, a Just Stand Up!-ban, ami a rákszűrés fontosságára hívja fel a figyelmet. Emellett, részese lett a Disney Friends for Change kampányának is, amelynek keretén belül olyan sztárokkal rögzített közös reklámot, mint Demi Lovato és Selena Gomez, s vette fel a Send It On dalt.

Egy időben kijött a harmadik évad soundtrackje is, amiből 181 ezer fogyott el az első héten. Az album He Could Be the One dala Billboard-sláger lett.


Hannah Montana levágatta haját: promóciós kép a 3. évadhoz

2009 márciusában megjelent az életrajzi könyve, a Miles to Go, avagy, Miley Cyrus: Az én sztorim. A megírásban Hilary Liftin segített neki, és összeszedték az összes mérföldkövet az élete során, amiket elért a 16 év alatt.

Ugyanebben az évben megjelent a ruhamárkája a Max Azria-val, amellyel megfizethető, áruházi darabokat terveztek fiataloknak. A ruhákat a The Time of Our Lives EP-vel reklámozta, ami 2009. augusztus 31-én jelent meg. Cyrust ezt a felvételt egy bevezetőnek nevezte a jövőbe. Az EP-n felcsendült egy duett egykori szerelmével, Nick Jonasszal is, a Before The Storm, amivel végleg lezárták romantikus kapcsolatukat. Cyrus ennek ellenére, a könyvében, a hercegeként emlegette Jonast, a fehér lovon. Az album 3. lett a Hot 200 listán, és 62 ezer darab fogyott el belőle. A Party In The U.S.A világhírű sláger lett, több országban is listavezetővé vált. A szerző eredetileg Jessie J volt, aki később elő is adta a szerzeményét.

A lemezzel elindult a Wonder World Tour is, ami 50 dátumot hozott magával, és érintette az Államokat, Írországot és Angliát is. A turné 61 millió dollárt hozott a konyhára. Az előzenekar bátyja bandája, a Metropolis volt. Ez időben, december 7-én, fellépett II. Erzsébet királynő előtt, Blackpoolban és találkozott példaképével, Lady Gagával. Ezen a héten megjelent Timbalanddal felvett duettje is, a We Belong To The Music.

2009-ben lépést tett a felnőtt-karrierje felé is: leszerződött a Nicholas Sparks adoptációhoz, az Utolsó Dalhoz. Az író a család barátja, a később elmondta, Ronnie Miller karakterét Cyrus ihlette, így örült, amikor elvállalta a filmszerepet. Miley célja nyíltan az volt, hogy kilépjen a Hannah Montana skatulyából, és beindítsa a saját, független karrierjét. Június 15-én kezdődött el a forgatás, az utolsó jelenetet pedig augusztus 18-án vették fel. A filmnek a premierje 2010. március 31-én volt, és meglehetősen rossz kritikát kapott, ami főleg Cyrus színészkedésére terjedt ki. Ennek ellenére, sikeres volt a nézők körében, és csaknem 89 millió dollárt termelt.

A negyedik évada a Hannah Montanának 2010. július 11-én kezdődött el, és 2011. január 11-ig tartott. Májusban rövid szerepet kapott a Szex és New York 2. mozifilmjében, ahol önmagát alakította.


Még együtt: kép a Hannah Montana 4. évadáról

A projektjei alatt felvette a harmadik stúdiólemezét, a Can't Be Tamed-et és részt vett olyan jótékonysági projektekben, mint a Haiti-áldozatokért a We Are the World: 25 for Haiti és az Everybody Hurts. Can't Be Tamed június 21-én jelent meg, és ez lett az utolsó közös albuma a The Hollywood Recordszal. Harmadikként nyitott a Billboardon, és 106 ezer példány kelt el belőle az első héten, ami Miley eddigi leggyengébb teljesítménye volt. Az eladásokat nagyban befolyásolta a negatív médiavélemény, amivel bírálták az új, "megvadult" imázst. A kedélyeket tovább borzolta az első kislemez, a Can't Be Tamed. Sokan egy rossz Lady Gaga utánzatnak tartották a hozzá megjelent klipet, amit Miley kikért magának. A Who Owns My Heart csak Európában jelent meg, a szülők pedig rémálomként kezdték emlegetni a harisnyában és fehérneműben parádézó Cyrust.


Cyrus nem várakozott sokat: hamar levetkőzte a Hannah-imázst 2010-ben

Itt még nem állt le: elindult a Gypsy Heart Tour, ami észak-amerikai dátumokat foglalt magába. A fellépőruhái kihívóak és kivágottak voltak, rockhimnuszokat dolgozott fel, mint például a Smells Like Teen Spirit.

2010 márciusában az American Idolban mentorkodott. A sorozatban, az előző évadban, fellépő volt: a The Climb slágerét adta elő, és elárulta, nagyon tetszik neki az akkor még versenyző Adam Lambert.

2010 júliusában házigazdája volt a Much Music Awardsnak, ahol előadta első kislemezét, és sokan azt hitték, hogy megcsókolta a női táncosát - ez szintén botrányt hozott magával.

FÓKUSZ A SZÍNÉSZKEDÉSEN (2011-2012)

Ahogy lezárta a Hannah Montanát, Cyrus szinte elmenekült a Disney-től, így felbontotta a szerződését a The Hollywood Recordszal is. A Can't Be Tamed után így megerősítette, zeneileg szünetet tart, és a színészkedésre fog fókuszálni. "Soha nem tanultam színészkedni, de ez nem azt jelenti, hogy nem is kell, mert kell. Visszavonulok, könyveket fogok olvasni és órákat fogok venni" - adta ki közleményben.

2011. március 5-én házigazdája volt a Saturday Night Live műsornak, ami elsöprő sikert hozott, mint a közvéleményben, mind a kritikákban. Később feltűnt az MTV Punk'D műsorában is, ahol Kelly Osbourne-t és Khloé Kardashiant viccelték meg.

Dolgozni kezdett egy független filmen, Demi Moore-ral, a LOL-on, ami egy re-makeje lett a 2008-as változatnak. Cyrus játszotta a főszerepet, Lolát. A film megbukott: a kritikák és a nézettség is egyaránt gyenge lett, holott a Twilight-szériából ismert Ashley Greene is részt vett benne. Miley csatlakozott a szintén független alkotáshoz, a So Undercoverhöz, ahol egy FBI tinizsarut alakított. Később, 2012-ben, teljesen elzárkózott a promóciótól, mert véleménye szerint a film rossz lett és már abszolút nem kötődik a karakterhez.

2012-ben felvett egy Bob Dylan feldolgozást, a You're Gonna Make Me Lonesome When You Go-t, ami helyet kapott a Dylan előtt tisztelgő albumon, a Chimes of Freedom-on. A dal sikert hozott Cyrusnak, és a közönség és a kritikusok egyetértettek abban, hogy a country passzol az énekesnőhöz.

2012 év elején bejelentette, hogy új albumon dolgozik, ami jelentősen el fog térni az eddigi projektjeitől, sokkal érettebb és szexibb lesz. Miami-ban többször is lencsevégre kapták, hogy Pharell Williamsszel és Mac Millerrel dolgozik.

Szinkronhang lett volna a Hotel Transylvania mozifilmben, végül elutasította az ajánlatot, mert a visszatérésén dolgozott. 2012. május 31-én Liam Hemsworth és Miley Cyurs bejelentette az eljegyzésüket - az énekesnő egy 3,5 karátos gyémántgyűrűvel mutatkozott. 2013 szeptemberében, 4 év után, azonban elváltak az útjaik, de állítólag, már a lemez felvétele alatt is problémáik adódtak.

2012. augusztus 12-én sokkolta a világot, amikor Twitteren bejelentette, hogy a fodrásza azután, hogy szőkére festette a haját - sokan úgy gondolták, Hannah Montana életre kelt -, rövidre nyírta a frizuráját és hidrogén szőke lett. A média felfújta a hajvágást, rengeteg negatív kritikát kapott, rengeteg rajongó elfordult tőle. Cyrus azzal védte magát, hogy régóta tervezte ezt a lépést, de a Disney kötötte a kezét.

2012 szeptemberében újra beindult a weboldala és megjelent róla egy promóciós fotósorozat a már megújult, rövid frizurájával és imázsával. Ezzel egy időben részese volt a Rock The Vote kampánynak, amelyben arra biztatták a fiatalokat, hogy menjenek és szavazzanak az elnökválasztáson.


Fotó a MileyCyrus.com-ról (2013)

Októberben feltűnt a Két Pasi meg egy Kicsi sorozat 10. évadában, ahol Jake szókimondó szerelmét, Missit alakította.

Első, nagyobb botránya az új imázsával, a Borgore videoklipjében volt, amiben közreműködött. A szám címe Decisions, és a kisfilmben Cyrus egy egyszarúval smárol - aki egyébként a vőlegénye volt -, és tortát dobál. A világot megdöbbentette és megbotránkoztatta az "új" Miley Cyurs.

BANGERZ (2013-2015)

Cyrus a Billboard magazinon keresztül jelentette be 2013-ban, hogy leszerződött az RCA Music-kal, és a lemezen olyan nagykutyák dolgoznak, mint Pharell és Dr. Luke.

Ebben az évben, márciusban, két videoklipben is közreműködött: Lil Kim - Twisted és Kaptn - Juice felvételében. Ezzel egy időben ismét sokkolta a világot egy kiszivárgott kamerás rögzítéssel, ahol overallban twerköl. Ezzel a tánccal egyébként hullámot indított el, a kifejezés az Oxford szótárba is bekerült. Több duettet is rögzített, például Snoop Lionnel (Ashtrays & Heartbreaks), Rock Maffia (Morning Sun) és Will.I.Am-mel (Fall Down) is. Május 9-én a Maxim magazin a legszexisebb nőnek Miley Cyrust kiáltotta ki, ami vegyes fogadtatást kapott a világ részéről.

Az album első kislemeze, a We Can't Stop, június 3-án jelent meg. Globális slágerré nőtte ki magát, az iTuneson több, mint 40 országban lett listavezető, és a hozzá, június 19-én, megjelent vulgáris klip megtörte a VEVO nézettségi rekordját: 24 órán belül több, mint 10 millióan kattintottak rá és a leggyorsabban érte el a 100 milliós nézettséget. A dalt korábban Ryan Seacrest rádióállomásán mutatta be először. A fogadtatás jó és rossz volt egyben: az egyik legtöbbet dislikeolt klip lett, de ez nem állította meg Cyrust abban, hogy az év egyik legtöbbet játszott dala legyen.


A We Can't Stop videoklip felvételén (2013)

A Wrecking Ballt sokan az év egyik legszebb popballadájának tartották, azonban Miley szerint ez nem volt elegendő a sikerhez, így meztelenül parádézott egy rombológolyón a videoklipben. Ezzel megtörte a maga által felállított rekordot, és a videót több, mint 20 millióan nézték meg 24 óra leforgása alatt. Ez a szám mára elérte a fél milliárdot.

Lassan mindenki elfogadta, hogy Hannah Montana öngyilkos lett, de senki nem volt felkészülve Cyrus MTV Video Music Awards fellépésére 2013 augusztusában. A díjátadón előadta a We Can't Stop-ot nyuszijelmezben, plüssállatok között, majd csatlakozott Robin Thicke Blurred Lines előadásához testszínű latexruhában. A fellépés visszhangja még hónapokkal később is nagy volt, sok sztár bírálta Cyrust, mint Hayley Williams a Paramoreból, és Kelly Clarkson. Barátja, Adam Lambert viszont kiállt az énekesnő mellett: „Figyeljetek, értem én, hogy ez nem jött be — ez rendben van, de miért kell mindenkinek fikázni? Valamit jól csinál ez a lány, mind róla beszélünk!" - nyilatkozta, de a popikon Britney Spears is szót emelt érdekében: "Már végigcsináltam, amin Miley most megy keresztül. Az emberek túl kemények vele, egy kislányról beszélünk" - írta. Olyan nagy előadók is kifejezték szeretetüket, mint Justin Timberlake, Madonna, Kanye West és Katy Perry. Ennek ellenére, a New York Times azt írta, "Miley Cyrus a legrosszabb rémálma Amerikának és a fiatalságnak".


Ikonikus jelenet az MTV Music Video Awards 2013-ból (Robin Thicke és Miley Cyrus)

Szeptemberében, a VMA után, előzetes találgatásokat megalapozta az énekesnő nyilatkozata, miszerint szakított a vőlegényével, Liammel. Több hírforrás is állítja, hogy a színész megcsalta Cyrust - aki egyébként erre utal a FU dalszövegében, a Bangerzen.

Szeptember 23-án megjelent a 23 közreműködése Mike Will Made It barátjával. A dalnak jóval szókimondóbb szövege volt, mint az eddigieknek.

Október elején megjelent az MTV dokumentumfilmje Miley Cyrusszal, a Miley: The Movement. Itt betekintést nyerhettünk abba, min ment keresztül az énekesnő az évek során, és a Bangerz előkészítésébe is beleshettünk.

Október 5-én, másodszorra is hostja volt a Saturday Night Live-nak. A kritikák többnyire pozitívak voltak, sokan úgy gondolták, színészkedésben sokat fejlődött. Itt jelentette be a Bangerz-turnéját.

2013. október 8-án, 3 év aktív szünet után megjelent a várva-várt Bangerz. "A cím mindent elmond az albumról. Miután meghallgattátok, tudni fogjátok" - pötyögte az énekesnő. A lemezzel az a megtiszteltetés érte, hogy együttműködhetett egyik példaképével, Britney Spearsszel, az SMS/Bangerz dalban. Ennek ellenére, a Britney-rajongók nem fogadták tárt karokkal az alkotást, és a végeredménytől sem voltak elájulva.

Nem sokkal később Instagramra is csatlakozott, ahová sorra tölti fel a megbotránkoztató képeit, szerkesztéseit. Cyrus közismert lett önkritikájáról és humoráról is - soha nem fél kiparodizálni magát.

November 10-én ő nyitotta az MTV EMA díjátadót, és mindenki, lélegzet visszafojtva várta, vajon most mit csinál ismét. Ennek ellenére, letisztult, de izgalmas előadást nyújtott a We Can't Stoppal a már megszokott törpökkel, majd később visszatért, hogy előadója a Wrecking Ballt. Az este folyamán hazavihette a legjobb nemzetközi klipért járó holdembert, amikor elővett egy füvest cigit és elszívta, elvégre, Hollandiában vagyunk. Ez a tette elegendő volt ahhoz, hogy beárnyékolja az előadásait és a média csak erről tudjon beszélni.

Mindeközben sokan vitatkoztak a We Can't Stop dalszövegén - avagy mit is takar a "dance with Molly" kifejezés. A Molly ugyanis egy szleng egy amerikai tudatmódosítóra. A rajongók próbálták védeni Cyrust, hogy rosszul halljuk, és az dance with Miley, azonban maga az énekesnő vallotta be első Rolling Stone címlapján, miről is szól a dala: "Ha öt éves vagy, akkor ez Miley. Ha nem, akkor tudod, miről van szó" - nyilatkozta.

Novemberben két klipben is részt vett: Future és Mr. Hudson - Real & True és WillI.Am Feeling Myself szerzeményében.

Decemberben kiadták az Adore You-t, mint harmadik kislemezt. Az előző kettőhöz képest mérsékelt sikert ért el, ennek ellenére a klipben, amiben önkielégítést végez, ismét hozta a formáját, így a nézettséget is.

2013-at New Yorkban zárta, a világhírű szilveszteri bulin, a Times Square-en, ahol előadta a Wrecking Ballt és a Get It Righ-ot egy fehér szőrmében, majd megnyomta a gombot jelezve, hogy az új év elkezdődött.

2014-et a Bangerz próbáival kezdte, és teljesen felkészült az első, igazi, világ körüli turnéjára. Valentin-napon, február 14-én startolt Észak-Amerikában, Vancouverben. A turné globális siker, Cyrust minden állomáson telt házas aréna várja. Természetesen a sajtó hangos volt kivágott ruháitól, "botrányos" viselkedésétől, de ennek ellenére éltették Miley vokális és előadói képességét, azt pedig senki nem tudta vitatni, hogy látványt és szórakozást nyújt a másfél órában.

A turné során elpusztult kedvenc kutyája, Floyd, ami után két dátumot is lemondott, illetve megbetegedett. Áprilisban kórházba került, így azokat az állomásokat augusztusra tették át.

Az NBC a barcelonai állomásról két órás dokumentumfilmet készített, ami Miley Cyrus: Bangerz Tour címmel jelent meg július 6-án. A filmet mérsékelt siker és nézettség fogadta, és páran eltűnődtek, hogy az énekesnő csillaga leágazóban van. Az indok igazából az lehetett, hogy túl későn vetítették.

2014 áprilisában Madonna bejelentette, hogy Miley Cyrus részt vesz az Art for Freedom projektjében. A két énekesnő közösen részt vett az MTV Unplugged műsorában is.

2014. július 1-jén a Forbes kiadott egy listát a legerőteljesebb énekesnőkről, ahol #17 helyen végzett, megelőzve Taylor Swiftet, Mariah Carey-t. Cyrus éves bevétele 36 millió dollár volt, így bekerült a legjobban keresők közé is, 4 év után először.

A Bangerz nagylemeze meghozta élete első Grammy-jelölését 2014-ben, a Legjobb pop lemez kategóriában.

Az esztendő adakozásban is gazdálkodott, hiszen megalapított jótékonysági szervezetét, a Happy Hippie Foundationt, amely a hajléktalan LMBT fiatalokért küzd világszerte. A 2014-es VMA-n a kísérője egy ilyen srác volt, aki átvehette helyette a díjat a Legjobb videóért, a Wrecking Ball alkotásáért, a színpadon pedig a szervezet és a probléma súlyosságára hívta fel a figyelmet.

MILEY CYRUS & HER DEAD PETZ (2015)

Együtt dolgozott a The Flaming Lipsszel az új albumukon, de emellett az ötödik stúdióalbumának munkálatainak is neki kezdett. Elárulta, hogy most minden energiáját leköti a lemez, és addig nem fog megjelenni, ameddig késznek nem érzi: „Nem járok most csili-vili stúdiókba, otthon rögzítek mindent egy joint mellett” – nyilatkozta.


Cyrus Terry Richardson fotósorozata 2015-ből

Ezen az anyagon dolgozott a Pink Floyd és Portishead is, azzal a fellendüléssel, hogy sokkal szomorúbb, de igazibb lesz, mint Cyrus eddigi pop-rock kiadványai. A lemez felvételei során együtt jrát a színész Patrick Schwarzeneggerrel. Cyrus emellett leforgatta a The Night Before (2015) filmet, és a Very Murray Christmast (2015).

Az énekesnőről szárnyra kaptak olyan pletykák, hogy ingyen akarja kiadni a lemezét. Ezt managere is megerősítette, hozzátéve, hogy Cyrus fel fogja bontani a szerződését az RCA-vel, ha ezt nem engedik meg számára.

2015 augusztusában ő volt a házigazdája az MTV Video Music Awardsnak, ahol meglepetésfellépő volt új dalával, a Dooo It!-tal. Rögtön ezután megjelent az ötödik stúdiólemeze, a Miley Cyrus & He Dead Petz, ami teljesen ingyen letölthető volt a honlapjáról, illetve feltöltötték a SoundCloudra streamelésre. A lemezt teljes egészében Miley írta és producálta.

Az év során megannyi megbotránkoztató fotósorozatot adott ki, amelyeken teljesen meztelenül láthatta a nagyközönség. Cyrus emellett támogatója a „body-hair” kampánynak, az az megtagadta a borotválkozást hónapokig, mondván, egy lány is lehet szőrős.

2015-ben bevallotta biszexualitását is, amikor összemelegedett Stella Maxwell Victoria's Secret modellel.

THE VOICE (2016)

Az ötödik stúdióalbuma után szinte azonnal beszámoltak arról, hogy már készül a hatodik lemeze is, amely feltehetőleg az igazi „nagy” projekt.

2016-ban bejelentették, hogy Cyrus lesz a 11. The Voice új zsűritagja Gwen Stefani helyett, Alicia Keys, Adam Levine és Blake Shelton mellett. Ő a műsor történelmének legfiatalabb zsűrije. Az év márciusában emellett ismét összemelegedett egykori nagy szerelmével, Liam Hemsworth-szel, s ismételten hordani kezdte az eljegyzési gyűrűjét.

Cyrusnak az év nyugalmat is hozott, hiszen párja mellett visszavett a botrányokból, s a haját is elkezdte növeszteni. Miley végre ismét olyan boldognak tűnik, mint régen, és elmondása szerint, az életében most minden a helyére került.

2016 szeptemberében feltűnt Woody Allen oldalán a Crisis in Six Scenesben, ahol egy 60-as évekbeli aktivistát alakított. Ugyanebben a hónapban részt vett a The Tonigh Show-ban Jimmy Fallonnel.

Ellen DeGeneres műsorában bejelentette október 27-én, hogy ismét viseli az eljegyzési gyűrűt, mivel Liam Hemsworth ismét megkérte a kezét.

Az RCA pedig hivatalosan is bejelentette 2017 elején, hogy Miley Cyrustól új lemezre számíthatunk a kiadó gondozása alatt. A hírt Miley is megosztotta Instagram-oldalán: többször jelentkezett be a stúdióból követői legnagyobb örömére. Visszatérő videoklipjét márciusban forgatta le.

YOUNGER NOW & MALIBU (2017-2018)


Brian Bowen Smith fotósorozata Cyrusról a Billboard magazinnak 

2017. május 4-én debütálták a Billboard több oldalas cikkét az énekesnőről, amivel egyidőben címlapot is kapott a május 13-án megjelenő magazinjukon. Cyrus itt exkluzívan elárulta, hogy betekintést kapunk az anyagba, amin dolgozott: május 11-én debütál első kislemeze, ami a Malibu fantázianevet kapta.

A Malibu két órán belül vette át az uralmat az iTunes listái felett. Cyrus ezzel az érával vissza kíván nyúlni a gyökereihez, mivel az idő szerint, elmondása szerint, rájött, hogy a zenének békét kell közvetítenie az emberek felét. A Malibu felvétel Liam Hemsworth-ről szól, és a vőlegénye fotózta, illetve forgatta a hozzá tartozó videoklipet is.

Második kislemeze a Younger Now lett, ami az albumának címadó felvétele. Ezt először a 2017-es MTV Video Music Awardson adta elő.

A lemez 2017. szeptember 27-én jelent meg világszerte.

A 13. évadra visszatért a The Voice-ba, mint mentor, éppen ezért félretette lemezét és lemondta a turnéval járó elfoglaltságokat, hogy a show-ra tudjon fókuszálni. Az énekesnő hozzátette, a 14. évadban nem hiszi, hogy zsűrizni fog.

Az év folyamán szerepelt a VOGUE húsvéti kampányában és a Converse márkával is együttműködött. 2018. június 26-án megerősítette, hogy új albumon dolozik.

2018. december 23-án, szűk családi körben összeházasodott Liam Hemsworth ausztrál színésszel.

SHE IS: MILEY CYRUS (2019)

Miley Cyrus egyedi taktikával jelenteti meg nagylemezét 2019-ben. Mielőtt a SHE IS: MILEY CYRUS album megjelenne, háromszor kiad egy hat dalos EP-t. Ebből az első tag május 31-én jelent meg: SHE IS: COMING címmel.

Ezt követi majd nyáron és ősszel két másik EP, a SHE IS: HERE és a SHE IS: EVERYTHING. A három EP teszi majd ki a nagylemezt véglegesen. Az első kislemez a Mother's Daughter dal az első EP-ről.

Az év közben szerepelt a nagy sikerű Black Mirror (Fekete tükör) sorozatban is, Ashley O néven.

A nyár folyamán megjelent a Don't Call Me Angel dala Lana Del Rey-jel és Ariana Grandéval. Augusztusban kiadta a Slide Away című dalát, amit a válása ihletett meg.

————————————————————————————————————————————

ELÉRHETŐSÉG

 » Hivatalos oldal: mileycyrus.com
» Twitter: @MileyCyurs
» Facebook: Miley Cyrus
» YouTube: MileyMandyMCForRealzzzMileyCyrusVEVO
» Instagram: MileyCyrus
» MySpace: Miley Cyrus

————————————————————————————————————————————

VOKÁLIS ADOTTSÁGOK

Vokális-típus: alt
Vokális-tartomány: 3,5 oktáv (C#3- E6)
Pozitív: egyedi hang, azonnal felismerhető. Emellett, meglepően széles tartományban, könnyedén mozog.
Negatív: orrhang, ami gyakran kihallható.

————————————————————————————————————————————

ZENEI STÍLUS ÉS INSPIRÁCIÓ

Cyrus általános körben elismert zenei előadó. Dalai többnyire a dallamos, és "girl-power" jelzőt kapják, a vidám, s szórakoztató mellett. A kritikusok, mint Kirsi Bertolini a Yahoo-tól, már a Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrusnál is úgy jellemezte az énekesnőt, hogy erőteljes, feminista és vannak még dolgok a tarsolyában. Akkoriban ráaggatták a következő Hilary Duff és Avril Lavigne jelzőt. Páran kritizálták, hogy a debütálóalbuma, a Meet Miley Cyrus, semmiben nem tér el a már jól megszokott Hannah Montana zenéktől.

Miley éles fordulatot vett a Breakout lemezével, ahol különféle stílusokat kevert össze. A dalok tipikus, lázadó tinédzserről szólnak, mégis tökéletesen passzoltak hozzá. A Fly On The Wall volt az első szerzeménye, ami elektronikus jelzőt kapott.

Míg Hannah Montana megmaradt a countrynál, Cyrus tovább lépett a The Time of Our Liveszal. A rajongók által kedvelt Kicking & Screaming glam-pop, erős gitár hangzással, míg a The Party In The U.S.A. R&B és pop keveréke. A Can't Be Tamed erőteljes dance album lett, míg a friss Bangerz átvette Rihanna pajkos hangzását és dalszövegét.

Cyrus kedvencei közé tartozik Lady Gaga, Nashville-szupersztárok, Madonna, Hilary Duff, Kelly Clarkson és Chris Brown. Stílusa kezdetekben a diáklány imázst vette fel, némi country-beütéssel, majd később, áttért a rockosabb imázshoz, bőr cuccokhoz, kiegészítőkhöz. Napjainkban kedveli a sztreccsnadrágokat, haspólókat, színeket, és mintákat.

————————————————————————————————————————————

TURNÉK

» Best of Both Worlds Tour (2007)
» Wonder World Tour (2008)
» Gypsy Heart Tour (2011)
» Bangerz Tour (2014)

————————————————————————————————————————————

JÓTÉKONYSÁG

Karrierje során folyamatosan támogat különféle jótékonysági szervezeteket. Részt vett a Disney Just Stand Up! projektjében, de a Haiti-áldozatoknak írt dalban, az Everybody Hurtsban is közreműködött. Támogatója a City of Hope egyesületnek is. 2009 és 2012 között a turnéjának egy-egy állomásának teljes bevételét javukra adományozta. 2008-ban dedikált gitárt adományozott egy Los Angeles-i autista szervezetnek, és az árverésből befolyt összeggel támogathatták a fogyatékkal élőket.

Cyrusnak és családjának külön jótékonysági szervezete van, a Pappy Cyrus Family Foundation, amellyel hátrányos helyzetű gyermekeket támogatnak világszerte. Miley a rákról többször is megosztotta a gondolatot: "A rák előfordulása a gyermekeknél, számomra, egyszerűen felfoghatatlan. Amikor játszanod kéne az udvaron, vagy hercegnőnek képzelni magad, iszonyatos fájdalmakat élsz át négy fal között. A gondolat nagyon megvisel lelkileg. Szeretném ezeket a gyermekeket annyira támogatni, amennyire tudom, így hát, ha boldoggá teszi őket a látogatásom, és egy kis éneklés, akkor olyan sűrűn akarok menni hozzájuk, amennyire fizikailag képes vagyok".

16. születésnapjának alkalmából egy egy millió dolláros csekket ajánlott fel a Youth Service America-nak, később pedig egy 60 ezer dolláros csekket nyújtott egy diabétesszel foglalkozó klinikának. 2009-ben fellépett a rendhagyó, 20. A Time for Heroes rendezvényen, amit aláírt képekkel és ereklyékkel támogatott.

Cyrus rendszeresen támogatja Elton John AIDS Foundation-t, Entertainment Industry Foundation-t, Habitat for Humanity-t, United Service Organizations-t, Youth Service America-t, és Music for Relief-et.

2011-től kezdve vált valóra kívánságokat a Make-A-Wish alapítvánnyal (2012-ig ez a szám meghaladta a 150-et!) és lett az alapítvány partnere. Ugyanebben az évben feltűnt a Red Cross reklámjában, amiben arra kérte az embereket, adományozzanak 10 dollárt a japán földrengés és árvíz áldozatainak javára. 2011-ben átvehette Hilary Dufftól a Global Action Youth Leadership-díjat jótékonysági munkájáért. Cyrus Haitibe utazott kétszer, a Starkey Hearing alapítvánnyal, hogy segítsen a túlélőkön.

2012-ben, a You're Gonna Make Me Lonesome When You Go feldolgozásával támogatta az Amnesty Internationalt. 20. születésnapján örökbefogadott egy malacot, Nora névvel.

2013-ban több beteg gyerekeket ellátó kórházba is ellátogatott, hogy rajzolt és játszott velük. Júliusban Marc Jacobs kampányában tűnt fel, ahol bőrrák veszélyére hívják fel a figyelmet.

Cyrus támogatja az NOH8 kampányt, Love Is Louder Than the Pressure to Be Perfect és a The Jed alapítványt, emellett az egyelőségi jogokat.

2014-ben megalapította saját jótékonysági szervezetét, a Happy Hippe Foundationt, ami hajléktalan LMBT fiatalokat támogat világszerte. A cég elérhető az Instagramon is, és napjainkig aktívak, így több ezer otthon nélküli tinédzsernek találtak menedéket.

Alapítványok, amiket támogat:

Amnesty International
Bear Necessities Pediatric Cancer Foundation
Blessings in a Backpack
Celebrity Fight Night Foundation
City of Hope
Clothes Off Our Back
Cystic Fibrosis Foundation
Dizzy Feet Foundation
DonateMyDress.org
Elizabeth Glaser Pediatric AIDS Foundation
Elton John AIDS Foundation
Entertainment Industry Foundation
Feeding America
Get Ur Good On
GRAMMY Foundation
Habitat For Humanity
Hero in Heels
Houston Children's Charity
J/P Haitian Relief Organization
Kids Wish Network
Libby Ross Foundation
Make-A-Wish Foundation
Muhammad Ali Parkinson Center
MusiCares
Music for Relief
Musicians on Call
Onyx and Breezy Foundation
Red Cross
Save The Music Foundation
Stand Up To Cancer
St. Jude Children's Research Hospital
The Art of Elysium
The Trevor Project
Tony Hawk Foundation
To Write Love on Her Arms
United Service Organization
Variety Power Of Youth
Wish Upon A Hero Foundation
Youth Service America

————————————————————————————————————————————

MAGÁNÉLET

Első barátja Tyler Posey volt, akivel 9 éves korában ismerkedett meg a Doc forgatása közben. Miután elköltöztek Torontóból, két év múlva, a kapcsolatuk véget ért, de azóta is barátságot ápolnak. A fiúval volt az első csókja. Cyrus első nagy szerelme mégis Nick Jonas volt, akivel 2006-ban kezdtek el randizni. Életrajzi könyvében a nagy Ő-ként emlegette, mint a herceg, a fehér lovon. A szakítás 2007 nyarán történt, amikor sokak szerint, Nick otthagyta Cyrust Selena Gomezért. Miley összetört, majd édesanyja hatására elkezdte kiírni a fájdalmát; így született meg a 7 Things és a Full Circle. Később, 2009-ben, dalt írtak a kapcsolatukról és a szakításról, Before The Storm néven.

2008-ban továbblépett egy modellel, Justin Gustonnal. Sokan támadták a párt, hiszen Miley akkoriban csak 15 éves volt, ő pedig 20.

Liam Hemsworth-tal 2009 júliusától 2013 szeptemberéig randizott, és szövögetett házassági terveket. A The Last Song - Az Utolsó Dal - forgatásán találkoztak, és boldog, botránymentes kapcsolatban éltek. A fiú nem nézte jó szemmel Cyrus változását, és több forrás is állította, hogy félrelépett az utolsó hónapokban. Mileyban mély nyomott hagyott, hiszen több dalt is írt a szakításról és a megcsalásról a Bangerz albumára.

2014 novemberében kezdett randizni Patrick Schwarzeneggerrel. A kapcsolatuk elején Patrick édesanyja, Maria Shriver ellenezte a kapcsolatukat, és próbálta lebeszélni fiát Mileyról. Végül 2015 áprilisában szakítottak.

Miley a Victoria's Secret egyik modelljével, Stella Maxwell-lel is randizott, emellett nyilvánosságra hozta biszexualitását. 

Három évvel szakításuk után, újra egymásra találtak Liam Hemsworth-tal. Az énekesnő ismét hordani kezdte eljegyzési gyűrűjét, és úgy tűnik, most nagyon jól megvannak együtt. 2018. december 23-án összeházasodtak.

2019 szeptemberében a pár elvált, erről megjelent a Slide Away című dala. Az énekesnő nem sokkal később Cody Simpsonnal kezdett el randizni.

————————————————————————————————————————————

ÉRDEKESSÉGEK

» Kedvenc dala az édesapjától az Achy Breaky Heart
» Eredeti neve Destiny Hope Cyrus, és így is szerepelt alsós korában az évkönyven
» 2 éves korában kezdett el lovagolni
» Lucky Charms a kedvenc müzlije
» Kirúgták az evangélikus magániskolából, mert elmondta az osztálytársának, mi az a francia csók
» Színészleckéket vett a torontói Armstrong Acting Studiosban, ahová Nina Dobrev is járt
» Az első munkája érdekes volt: édesapja 10$ fizetett neki azért, hogy szedje össze a melltartókat és ajándékokat, amiket feldobálnak neki
» Balkezesként született, de édesapja megtanította használni a jobb kezét - ezért néha nehezen olvasható az írása
» Big Fish c. alkotás volt az első egész estés filmje
» Lilly Truscott szerepére jelentkezett eredetileg a Hannah Montanában
» Party in The U.S.A. eredetileg Jessie J dala volt
» A 2012-es filmjei, mint a Totál Beépülve és a LOL, megbuktak
» Édesanyja, Tish, szereti őt cikizni. "Utálom, ha édeskémnek hív" - kezdte Cyrus a Rolling Stone-nak. "Mikor belebújtam a mackós jelmezembe, a VMA előtt, kérdezte, »Édeském! Nem kéred a bilidet hozzá?«, én meg azt gondoltam, »basszus, Kanye mellettem áll!«"
» Az első igazi, nemzetközi botránya a Vanity Fair fotósorozattal volt, 2008-ban
» 2009-ben többen kritizálták, amikor a TCA-n egy rúdtáncot is használt a fellépéséhez
» 2010-ben, a Britains Got Talent Can't be Tamed fellépése során megcsókolta az egyik női táncosat. Sokan megkérdőjelezik, hogy valóban elcsattant-e a csók, vagy sem, Miley pedig nem beszélt róla utána. "Nem csináltam semmi rosszat" - mondta.
» Retteg a pókoktól
» Imádja a diós kekszet és a kesudiót
» A We Can't Stop-ot Rihannának írták eredetileg, de ő elutasította
» Miley Cyrus erősen támogatja a meleg közösséget és az egyenlőségi jogokat. 2011-ben egy független zászlót tetováltatott az ujjára ezzel kapcsolatban.
» A VMA fellépése 360 ezer tweetet produkált percenként, ami lekörözte Beyoncé SuperBowl fellépését
» Édesanyja, Tish Cyrus, a példaképe
» Elálló fülei vannak, ezért ritkán fogta hátra a haját
» Van egy apró heg a homlokán, amit kiskorában szerzett, amikor leesett édesapja motoráról
» Régebben rossz volt a testtartása, amit sokan kritizáltak. 2012-től pilates órákat vett, jogázni kezdett, így jobb lett a kiállása a rendezvényeken
» A fogai görbék voltak, de miután megkapta Hannah szerepét, fogszabályzót kellett hordania. Egy ideje pedig porcelánfogai vannak. Bőrhibái ellen viszont kiskora óta küzd
» Imádja a rágót, de a ketchupot annál is jobban. Egy tubussal is képes lenne megenni az étkezések alkalmából
» Kedvenc kólája a Coca-Cola
» Imádja a McDonald's-ot, kedvence a sült krumpli, fagyi és sajtburger
» Starbucks-függősége van
» Kedvenc dolgai..
...sport: élszurkolás
...szín: lime
...kis kori könyv: Little Ballerina (itthon is kapható)
...énekes: Hilary Duff, Kelly Clarkson, Ashlee Simpson, Chris Brown, Lady Gaga, Katy Perry, Britney Spears, Kanye West...
...album: Kelly Clarkson - Breakaway
...színésznő: Jennifer Anniston
...színész: Orlando Bloom
...sorozat: Laguna Beach
...ízesítő: vanília
...ünnep: karácsony
...évszak: nyár
...állat: kutya és delfin
...hang: eső
...író: Roald Dahl, Nicholas Sparks
...

Írta: Kozma Vivien (Glamster)
Másolása beleegyezés nélkül tilos!

TEHETSÉGKUTATÓ

2016: THE VOICE 11. ÉVAD
Miley Cyrus a 2016 szeptemberében NBC-n futó The Voice tehetségkutató 11. évadának zsűritagja Alicia Keys, Adam Levine és Blake Shelton mellett.

A részek elérhetőek online.

FILMEK

2003: Big Fish (Nagy Hal) 
Szerep: 
Ruthie 
Történet: Edward Bloom, az alabamai ügynök mágikus kalandokkal színezte ki egyhangú életét, melynek most végére ért. Történeteiben gyermekkora óta valóság és kitaláció kavarog: boszorkánnyal, óriással, sziámi ikernővel parolázott. Fiát, Willt a fantáziavilágban való kétkedés egészen Európáig űzte. Ám a végórán Bloom köré sereglik az egész család: Sandra, a szerető feleség, a várandós francia meny és a szkeptikus fiú. Tekintetével a túlvilági partokat fürkészve az öreg Bloom újra feleleveníti élete legendáit, sorra veszi kalandjait és hőseit, hogy végtére kiderüljön: nincs valóság. Ő találta ki. 

2007: High School Musical 2 
Szerep: önmaga (lány a medencénél) 
Történet: Végre vége az iskolának, kezdődhet a parti! A Vadmacskáknak eztán csak annyi a dolguk, hogy programot és munkát találjanak maguknak a nyári szünidőre. A csapatkapitány, Troy pedig alig akar hinni a fülének, amikor megtudja, hogy munkát kapott a Country-klubban. Ám azt persze nem is sejti, hogy az állást a színházi dívának, Sharpay-nek köszönheti, aki így akarja őt elválasztani Gabriella-tól. Mivel azonban a srác a szerelme nélkül nem tudja elképzelni a nyári szünetet, szerez neki egy állást - szintén ugyanott, vízi-mentőként. Sharpay ezért elhatározza, hogy egy musicalszámmal hódítja meg Troy-t a közelgő gálán, ám addig is, biztos, ami biztos alapon lehetetlenné teszi Gabriella életét. 

2008: Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert Tour (Hannah Montana - Miley Cyrus: Mindenből a legjobbat koncert) 
Szerep: önmaga 
Történet: A Hannah Montana című, 2006-ban indult tinisorozat a Walt Disney stúdió egyik nagy sikere volt az új évezredben. Később játékfilm is készült belőle. Miley Cyrus játssza a címszerepet, a tinit, aki titkos életet él, mint popsztár. Cyrus igazi édesapja, Billy Ray Cyrus country énekes játssza az apa szerepét, aki egyben a lánya menedzsere. A film dalait 2007-ben koncertkörúton mutatták be. A három dimenzióban forgatott film nemcsak a fellépések legizgalmasabb részeit összegzi, hanem azt is, mi történik a kulisszák mögött, a felkészülés során, addig, amíg az énekesek színpadra nem lépnek. 

2009: Hannah Montana – The Movie (Hannah Montana: A Film) 
Szerep: Hannah Montana / Miley Stewart 
Történet: Miley Stewart, azaz Hannah Montana teljes erővel küzd, hogy összeegyeztesse titkos popsztár-életét a magánéletével, amit igen nehéz, mikor már karrierje és népszerűsége az egekben szárnyal. Mikor már úgy tűnik, a popsztár-élet teljesen átveszi az irányítást magánélete felett, édesapja hazahozza a tinilányt szülővárosába, Crowley Cornersbe, hogy új életet kezdjen, melyben a központban a vidámság, a nevetés és a romantika áll. Egy olyan mesés időszak következik, melyet még Hannah Montana sem tudott korábban elképzelni. 

2010: Sex and the City 2 (Szex és New York 2.) 
Szerep: Önmaga 
Történet: Négy barátnő, Carrie, Samantha, Miranda és Charlotte újabb kalandjai New Yorkban. Számukra a barátság, a humor, a divat és természetesen a szerelem a legfontosabb. Górcső alá veszik a szinglilét előnyeit és hátrányait, és persze a férfiakat - mindezt nagy adag (ön)iróniával fűszerezve, és kissé szabadszájú stílusban. És ha már elég a nagyvárosi forgatagból, akkor nem árt elhagyni a Nagy Almát - néha a lányok is lazíthatnak kicsit... 

2010: The Last Song (Az Utolsó Dal) 
Szerep: Veronica "Ronnie" Miller 
Történet: Az utolsó dal egy kicsiny amerikai tengerparti városban játszódik, és a középpontjában egy családjától elidegenedett apa áll, aki esélyt kap arra, hogy együtt töltse a nyarat lázadó tinédzser lányával, akit hosszú évek óta nem látott. Az újbóli kapcsolatfelvétel igen nehezen indul, ám szerencsére van egy közös érdeklődési pontjuk: a zene. És a zenén keresztül megismerhetjük a család történetét: barátságokat, titkokat és árulásokat, az első szerelmet és a második esélyt. 

2011 - Justin Bieber: Never Say Never (Justin Bieber: Soha ne mondd, hogy soha) 
Szerep: Önmaga 
Történet: A 16 éves Justin Bieber jelenleg a tinik első számú kedvence, Usher felfedezettje. Az ő hírnév előtti életéről, a hírnévhez vezető útról és a 2010-es koncertkörútjáról, arról, ami a színfalak mögött történt, szól ez a dokumentumfilm. 

2012: LOL – Laughing Out Loud 
Szerep: Lola 
Történet: Korunk világának fiatalságát a YouTube, az iTunes és a Facebook köti le, az ő életük szerves részét képezik ezezk az internetes- és mobilalkalmazások. Lola és barátai ezen világban járnak iskolába, tartják kapcsolatot barátaikkal, itt kötnek szerelmeket, és emiatt különböznek össze számtalan alkalommal szüleikkel. 

2012: So Undercover (Totál Beépülve) 
Szerep: Molly 
Történet: Molly Moris kemény magánnyomozónő, akit most az FBI felbérel, hogy épüljön be egy iskolai lányszövetségbe, megvédendő egy gengszter lányát egy esetleges megtorlástól. Molly-nak fel kell vennie egy kifinomult egyetemista lány álcáját, ha el akar vegyülni. A beépülés után viszont kénytelen rájönni, hogy nem mindenki az az iskolában, akinek hitte őket - még ő maga sem. 

2013: Miley: The Movement (A Miley-jelenség) 
Szerep: önmaga + producer 
Történet: Gyerekkorától kezdve Miley Cyrus milliós rajongótábort szerzett, mint Hannah Montana. Három évvel később annak lehetünk szemtanúi, ahogyan megpróbálja levetkőzni ezt az image-t és teljesen a zene felé fordulva egy új karaktert kialakítani magának. Közvetlen közelről láthatjuk az énekesnő átváltozását a stúdiózástól a klipforgatáson át a legendássá vált VMA-fellépésig - A Miley-jelenség egy olyan portré az énekesnő életéről, ami életének egyik legérdekesebb szakaszát dokumentálja. 

2015:  A szenteste grálja
Szerep: önmaga
Történet: Ethan, Isaac és Chris még gyermekkorukban találkoztak és barátkoztak össze egymással. A három kamasz több mint egy évtizeden keresztül, minden esztendőben összejött karácsony ünnepén, szentestén egy kis vidámság, és szórakozás elejéig. Most, hogy immár beléptek a felnőttkorba, a becses hagyomány véget ér, azonban annak érdekében, hogy az utolsó alkalom igazán emlékezetes maradjon számukra, elindulnak, hogy megkeressék a karácsonyi bulik Szent Grálját.

————————————————————————————————————————————

SOROZATOK

2003: Doc /Doki/ 
Szerep:
 Kylie 
Történet: Dr. Clint Cassidy (Billy Ray Cyrus), a jóképű vidéki orvos követi szerelmét a gyönyörű és tehetséges írónőt - New Yorkba. Montanai körzetét a Manhattani HMO kórházra cseréli fel. Nyers modorával a kollegákból ellenszenvet vált ki, ugyanakkor hozzáértése és embersége által hamar belopja magát a páciensek szívébe. Kollégái közül sokszor mellé áll a vitákban Dr. Derek (Derek McGrath) és segítségére van Nancy nővér (Andrea Robinson) is. A nagyvárosban mérhetetlenül egyedül érzi magát. Amikor egy haldokló nő arra kéri hogy viselje gondját árván maradó fiának új értelmet nyer az élete. 

2006: The Suite Life of Zack & Cody /Zack és Cody élete a fedélzeten/ 
Szerep: önmaga 
Történet: Zack és Cody Martin London apjának tulajdonában lévő luxus óceánjárón, a Tiptonon élik életüket. A hajón nem csak turisták járják a világot, hanem a Seven Seas High diákjai is. Londont abban a reményben íratta be ide az apja, hogy majd javulnak az iskolai teljesítményei. Zack és Cody a tengeren is pontosan tudja, merre van az előre, ha rosszalkodásról van szó, London pedig kénytelen megosztani aprócska kabinját egy vidéki lánnyal, hogy a hercegnő-lét után megtanulja, milyen Hamupipőkének lenni. 

2006-2011: Hannah Montana 
Szerep: Hannah Montana / Miley Stewart 
Történet: A Hannah Montana egy sorozat a Disney Channelen. Egy kettős életet élő 14 éves lányról szól, aki nappal egy átlagos tinilány, Miley Stewart, este pedig egy híres popénekesnő, Hannah Montana. Ezt a titkot pedig csak ő, az apja - Robby Ray Stewart-, a testvére - Jackson-, és két legjobb barátja - Lilly és Oliver - tudja 
Évadok: 1. évad, 2. évad, 3. évad, 4. évad (Mindörökké Hannah Montana) 

2012: Two And A Half Men (Két pasi meg egy kicsi) – 10. évad (4. és 7. epizód) 
Szerep: Missi 
Történet: Charlie egy megrögzött agglegény a hozzá tartozó életvitellel; egy házzal a tengerparton, egy Jaguarral a garázsban és folytonos csajozással. A jól megszokott laza malibui életmódja azonban félbeszakad, mikor bátyja, Alan, aki épp válni készül és Alan fia, Jake beköltöznek hozzá. Így követhetjük nyomon a két pasi, no meg egy kicsi, ügyes-bajos mindennapjait. 

2016: Crisis in Six Scenes
Szerep: Lennie Dale
Történet: Woody Allen számos kultfilm megrendezése után ezúttal a sorozatbizniszbe ugrott fejest. Az Amazonnak leforgatott, Crisis in Six Scenes című, 6 részes szériájában egy '60-as évekbeli amerikai család életét mutatja be, többek között Miley Cyrus segítségével.

————————————————————————————————————————————

VIDEOKLIPEK

2007: Start all over 
2007: See you Again 

2008: 7 Things 
2008: Fly on the Wall 
2009: The Climb 
2009: Send it On (With Disney Stars) 
2009: Party in the USA 
2009: When I Look at you 
2010: We Are The World feat. Artists for Haiti 
2010: Everybody Hurts feat. Helping Haiti 
2010: Can’t Be Tamed 
2010: Who Owns My Heart 
2010: The Big Bang 
2012: You’re Gonna Make Me Lonesome When You Go 
2012: Decisions feat. Borgore 
2013: Ashtrays and Heartbreaks feat. Snoop Lion 
2013: Fall Down feat. Will.I.Am 
2013: We Can’t Stop 
2013: Wrecking Ball 
2013: Adore You
2015: Dooo It!
2015: BB Talk
2015: Lighter
2017: Malibu
2017: Younger Now

————————————————————————————————————————————

SZINKRON

2008: Volt 
Szerep:
 dalszerző, Penny karaktere 
Történet: Hol Volt, hol nem Volt, volt egyszer egy kutya, amely egy tévésorozat sztárja volt a kis gazdájával, Pennyvel együtt. A képernyőn nap mint nap megmentik a világot a gonosz Dr. Calico ármánykodásától. Két forgatás között azonban Volt egyszerű kutyaéletet él. Egyik nap véletlenül bezsuppolják egy szállítmányba és New Yorkban találja magát. Igazi kihívás vár rá, amikor elhatározza, hogy megkeresi a gazdáját. Rá kell jönnie, hogy ebben a világban másként működnek a dolgok, mint a tévében. Szerencsére Mici, a kidobott házimacska és T-Rex, a tévéfüggő hörcsög személyében alkalmi segítőtársakra akad. 

2015: Stone Quackers
Szerep: deszkás lány
Történet: Amerikai rajzfilm Ben Jonestól.

2017:  A galaxis őrzői vol. 2.
Szerep: Mainframe
Történet: Miközben szól a Király Válogatáskazi #2, a Marvel produkciójában készült A galaxis őrzői vol. 2.-ben folytatódnak a csapat kalandjai, melyek a kozmosz távolabbi szegleteibe vezetik őket. Az őrzőknek sokat kell tenniük azért, hogy összetartsák újdonsült családjukat, miközben kiderítenek egyet s mást Peter Quill igazi szüleiről is.

STÚDIÓALBUMOK

HANNAH MONTANA

http://i.imgur.com/zlMDFIF.png

Hannah Montana (2006)01. The Best Of Both Worlds 
02. Who Said 
03. Just Like You 
04. Pumpin’ Up The Party 
05. If We Were A Movie 
06. I Got Nerve 
07. The Other Side Of Me 
08. This Is The Life 
09. The Click Five – Pop Princess 
10. Jesse McCartney – She’s No You 
11. Everlife – Find Yourself In You 
12. B5 – Shining Star 
13. I Learned From You 

Meet Miley Cyrus (2007)01. See You Again 
02. East Northumberland High 
03. Let’s Dance 
04. G.N.O. (Girl’s Night Out) 
05. Right Here 
06. As I Am 
07. Start All Over 
08. Clear 
09. Good and Broken 
10. I Miss You 

Hannah Montana 2 (2007)01. We Got the Party 
02. Nobody’s Perfect 
03. Make Some Noise 
04. Rock Star 
05. Old Blue Jeans 
06. Life’s What You Make It 
07. One in a Million 
08. Bigger Than Us 
09. You and Me Together 
10. True Friend 

Best Of Both Worlds Concert Tour (2008)01. Rock Star 
02. Life’s What You Make It 
03. Just Like You 
04. Nobody’s Perfect 
05. Pumpin’ Up the Party 
06. I Got Nerve 
07. We Got the Party (feat. Jonas Brothers) 
08. Start All Over 
09. Good and Broken 
10. See You Again 
11. Let’s Dance 
12. East Northumberland High 
13. G.N.O (Girl’s Night Out) 
14. Best of Both Worlds 
15. I Miss You 
16. Right Here 

Hannah Montana – The Movie (2009)01. You’ll Always Find Your Way Back Home 
02. Let’s Get Crazy 
03. The Good Life 
04. Everything I Want 
05. Don’t Walk Away 
06. Hoedown Throwdown 
07. Dream 
08. The Climb 

09. Butterfly Fly Away 
10. Backwards 
11. Back To Tennessee 
12. Crazier 
13. Bless The Broken Road 
14. Let’s Do This 
15. Spotlight 
16. Game Over 
17. What’s Not To Like 
18. The Best of Both Worlds: The 2009 Movie Mix 

Hannah Montana 3 (2009)01. It's All Right Here 
02. Let's Do This 
03. Mixed Up 
04. He could be the one 
05. Just a Girl 
06. I Wanna know you feat. David Archuleta 
07. Supergirl 
08. Every Part of Me
 

09. Ice Cream Freeze (Let’s Chill) 
10. Don’t wanna be torn 
11. Let’s get Crazy 
12. I wanna know you (Miley Cyrus only) 
13. Mitchel Musso – Let’s make this Last 4 ever 
14. If we were a Movie feat. Corbin Bleu 

Hannah Montana Forever (2010)

01. Gonna Get This 
02. Que Sera 
03. Ordinary Girl 
04. Kiss It Goodbye 
05. I’ll Always Remember You 
06. Need a Little Love 
07. Are You Ready 
08. Love That Lets Go 
09. I’m Still Good 
10. Been Here All Along 
11. Barefoot Cinderella 

Best of Hannah Montana

01. The Best Of Both Worlds 
02. If We Were A Movie 
03. Who Said 
04. Rock Star 
05. Nobody’s Perfect 
06. Let’s Get Crazy 
07. He Could Be The One 
08. I Wanna Know You 
09. Ice Cream Freeze (Let’s Chill) 
10. Supergirl 
11. Ordinary Girl 
12. Que Sera 
13. Wherever I Go 
14. Are You Ready 

MILEY CYRUS

http://i.imgur.com/kHp4PBz.jpg


Breakout (2008) 01. Breakout 
02. 7 Things 
03. Driveway 
04. Girls Just Wanna Have Fun 
05. Full Circle 
06. Fly On The Wall 
07. Bottom Of The Ocean 
08. Wake Up America 
09. These Four Walls 
10. Simple Song 
11. Goodbye 
12. See You Again (Rock Mafia Remix) 
13. Hovering feat. Trace Cyrus (Only on Platinum Edition) 
14. Someday (Only on Platinum Edition) 

Can’t Be Tamed (2010) 01. Liberty Walk 
02. Who Owns My Heart 
03. Can’t Be Tamed 

04. Every Rose Has It’s Thorn
 
05. Two More Lonely People 
06. Forgiveness and Love 
07. Permanent December 
08. Stay 
09. Scars 
10. Take Me Along 
11. Robot 
12. My Heart Beats For Love 

Bangerz (2013)01. Adore you 
02. We Can’t Stop
 

03. SMS (BANGERZ) feat. Britney Spears 
04. 4X4 feat. Nelly 
05. My Darlin feat. Future 
06. Wrecking Ball 
07. Love, Money, Party feat. Big Sean 
08. Get It Right 
09. Drive 
10. FU feat. French Montana 
11. Do My Thang 
12. Maybe You’re Right 
13. Someone Else 
14. Rooting For My Baby (Only on Deluxe Version) 
15. On My Own (Only on Deluxe Version) 
16. Hands In The Air feat. Ludacris (Only on Deluxe Version)

Miley Cyrus & Her Dead Petz (2015)

1. Dooo It!
2. Karen Don't Be Sad
3. The Floyd Song (Sunrise)
4. Something About Space Dude
5. Space Boots
6. Fuckin Fucked Up
7. BB Talk
8. Fweaky
9. Bang Me Box
10. Milky Milky Milk
11. Cyrus Skies
12. Slab of Butter (Scorpion) ft. Sarah Barthel of Phantogram
13. I'm So Drunk
14. I Forgive Yiew
15. I Get So Scared
16. Lighter
17. Tangerine ft. Big Sean
18. Tiger Dreams ft. Ariel Pink
19. Evil Is But A Shadow
20. 1 Sun
21. Pablow The Blowfish
22. Miley Tibetan Bowlzzz
23. Twinkle Song

YOUNGER NOW (2017)

 1. Younger Now
2. Malibu
3. Rainbowland (feat. Dolly Parton)
4. Week Without You
5. Miss You so Much
6. I Would Die for You
7. Thinkin’
8. Bad Mood
9. Love Someone
10. She’s Not Him
11. Inspired

SHE IS: MILEY CYRUS (2019)

———————————————————————————————————————————

EP

The Time of Our Lives (2009) 

01. Kicking and Screaming 
02. Party in the USA 
03. When I Look at You
 

04. Time of Our Lives 
05. Talk Is Cheap 
06. Obsessed 
07. Before the Storm (live version)

SHE IS: COMING (2019)

 1. Mother’s Daughter
2. Unholy
3. D.R.E.A.M. featuring Ghostface Killah
4. Cattitude featuring RuPaul
5. Party Up the Street with Swae Lee & Mike WiLL Made-It
6. The Most

————————————————————————————————————————————

KÖZREMŰKÖDÉSEK

Billy Ray Cyrus ft Miley Cyrus - Stand 
Justin Bieber ft Miley Cyrus - Overboard (live) 
Rock Mafia ft Miley Cyrus - Morning Sun 
Borgore ft Miley Cyrus - Decisions 
Snoop Lion ft Miley Cyrus - Ashtrays and Heartbreaks 
Will.I.Am ft Miley Cyrus - Fall Down 
Mike Will Made It ft Miley Cyrus, Wiz Khalifa & Juicy J - 23 
will.i.am ft Miley Cyrus, Wiz Khalifa, French Montana & DJ Mustard - Feelin Myself 
Pharell Williams ft Miley Cyrus - Come Get It Bae 
The Flaming Lips ft Miley Cyrus & Moby - Lucy in the Sky with Diamonds
Lola Wolf ft Miley Cyrus - Teardrop

————————————————————————————————————————————

JÓTÉKONYSÁGHOZ KÉSZÜLT DALOK

Disney's Friends for Change - Send It On 
Artists Stand Up to Cancer - Just Stand Up! 
Artists for Haiti - We Are the World 25 for Haiti
Chimes of Freedom - You're Gonna Make Me Lonesome When You Go 

————————————————————————————————————————————

EGYÉB DALOK

Last Goodbye (2013)

Utolsó frissítés: Tegnap, 17:22 Glamster által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace