Starity

Minka Kelly

Minka Kelly Minka Kelly nemzetisége 2108. 309rajongó 6vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 100%
  • stílus: 100%
  • szimpátia: 98%

Minka Kelly életrajza

KEZDETEK
Minka Dumont Dufay Los Angelesben, Kaliforniában született 1980. június 24-én. Édesapja Rick Dufay, az Aerosmith együttes egykori gitárosa. Édesanyja Maureen Dumont Kelly, vegasi Showgirl, egzotikus táncos volt. Apai nagyapja a színész és befektetési tanácsadó Richard Ney. Rendelkezik ír és francia felmenőkkel is.

Szülei elváltak még gyermekkorában, édesanyja egyedül nevelte fel. Gyakran költöztek, mikor betöltötte a 17. életévét, letelepedtek Albuquerque-ben, Új-Mexikóban. 2 évvel később éretségizett le a Valey High Schoolban, ezt követően pedig visszaköltöztek szülővárosába, Los Angelesbe. Megkereste őt egy korábbi Playmate, aki szívesen elvállalta volna a menedzselését, és egy plasztikai sebészet recepciósaként talált a számára munkát, majd pedig a ledolgozott munkaóráit egy mellnagyobbítással egyenlítette volna ki, de ezt Minka elutasította, ez pedig a munkája elvesztéséhez vezetett. 

Ennek az időszaknak a hatására kezdte el az iskolát, ahol egy évet töltött el, hogy sebész asszisztens válhasson belőle, ezután sebészeti technikusként dolgozott. Amíg ennek a hivatásnak szentelte a következő 4 évét, nem hagyta abba a meghallgatásokra járást, és a kisebb filmes szerepek hatására végül úgy döntött, nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni  a színészi pályafutására.

KARRIER
2003-ban kapta meg első filmes szerepét a The Turbo Charged Prelude for 2 Fast 2 Furious rövidfilmben, ami egy 6 perces bevezetés a Halálosabb iramban filmhez. Ezt követte 2004-ben a Cracking Up című sorozat Monicája az 1. évad 4. részében. Ennek köszönhetően már egyre több sorozatban tűnt fel, mint epizódszereplő. Még ebben az évben látható volt a Drake és Josh / Drake and Josh széria 2. évad 3. részében, mint Stacey. 2005-ben az American Dreams 3. évad 10. részében szerepelt, mint Bonnie.

Ezután kapott szerepet a Tesóm nyakán / What I Like About You című szériában, mint Ricki, akit három epizódon keresztül alakított, Legelőször a 3. évad  22. részében láthatták a nézők, majd pedig ismét látható volt a 24. részben. A 4. évadban visszatért, és az 1. epizódban szerepelt utoljára a The WB sitcom-jában. Még ebben az évben került bemutatásra a Devil's Highway című thriller filmje, mely Új-Mexikó megátkozott Old Highway 13 nevű helyén játszódik. Egy busz Las Vegasba tart, az áthaladó utazókat pedig egy gonosz démon megtámadja és elpusztítja a testeket. 

2006-ban látható volt a The Pumpkin Karver című horrorban, mint Tammy Boyles és a State's Evidence dráma-thrillerben egy lányként tűnt fel.

Ez év áprilisában osztották rá az NBC-n futó Friday Night Lights - Tiszta szívvel foci / Friday Night Lights szériában Lyla Garrity szerepét, mely meghozta számára a várva várt hírnevet. A széria az azonos névre keresztelt középiskolai futball filmen alapszik, melynek középpontjában a középiskolai focicsapat áll a fiktív kisvárosban Dillonban. A sorozat forgatásának megkezdése előtt a Pflugerville High School pompomlány csapatával gyakorolta a mozdulatokat, figurákat, hogy sikeresen hozza a vásznon a pomponlány. 2006. október 3-án indult  a csatornán a sorozat, és a New York Times a játékát "szívszorítónak" jellemezte. 2009-ben a 3. évad után kilépett a sorozatból.

A sorozat forgatási szünetei közben a filmvásznon is láthattuk, 2007-ben A királyság / The Kingdom címû alkotásban, Jennifer Garner, Chris Cooper és Jamie Foxx oldalán egy cameo jelenetben, mint Miss Ross. 2009-ben az 500 nap nyár / (500) Days of Summer című filmben tűnt fel egy kisebb szerepben.

2008 augusztusában megkapta a Body Politic című The CW pilotjában a főszerepet, Francesca "Frankie" Foster Washington D.C.-be költözött szerepe szerint és a szenátornak kíván dolgozni. A kritikusok akik látták az epizódon ugyan pozitívan nyilatkoztak róla, a csatorna mégis úgy döntött, nem rendelnek be teljes évadot. Ezt követően a CBS pilotjában, a Mad Love-ban kapott szerepet, mint Kate, a középnyugati lány, aki szerelembe esik Henry-vel az Empire State Building tetején. Amikor berendelték a szériát, szerepét átvette Sarah Chalke.

2010 áprilisában az NBC saját gyártású sorozatában, a Vásott szülők / Parenthood 9 epizódjában játszotta Gaby szerepét, Egy évvel később kapta meg A szobatárs / The Rommate című Screen Gems film főszerepét. Sara Matthews bőrében látható, ahol Leighton Meester, Cam Gigandet oldalán forgatott. A film egy első éves egyetemistáról szól, aki szobatársa megszállottja lett, ami később átmegy erőszakba. Nyitóhétvégén 15,6 millió dollárnyi bevételt ért el, ami világszerte elérte a 40 milliót is. A filmről sokan negatívan nyilatkoztak és az 1992-ben bemutatott Single White Female című film olcsó remake-jének nevezték.

Ebben az évben szerepet vállalt egy Off Broadway darabban a Love, Loss, and What I Wore-ban olyan sztárok mellett mint Conchata Ferrell, AnnaLynne McCord, Anne Meara, és B. Smith.  

Egy kisebb szerepet kapott a Kellékfeleség / Just Go with it című Adam Sandler és Jennfer Aniston főszereplésével készült vígjátékban. Az ABC csatornán képernyőre kerülő Charlie Angyalai / Charlie's Angels remake-változatban megkapta Eve French szerepét Annie Ilonzeh és Rachael Taylor mellett. A sorozatot a csatorna az előzetes várakozásoknak megfelelően elég hamar, mindössze 4 rész után elkaszálta a folyamatosan csökkenő nézettség, és a negatív kritikák hatására. 

2011-ben az Esquire magazin a világ legjobb nőjének választotta meg. Decemberben csatlakozott nyolc nap, négy ország United Service Organizations turnéjához Jordin Sparks, Thomas Miles és Martin Dempsey vezérkar tábornok mellé.  

A Variety jelentette be, hogy látható lesz a Searching for Sonny című filmben, mely a Festivus Film Fesztiválon elnyerte a "Best Narrative Feature" díjat. A film két barátról szól, akik hosszú idő után újra találkoznak és egy gyilkossággal vádolják óket, amely hasonlít egy színdarabhoz amelyben még középiskolás éveik alatt szerepeltek.

2012 februárjában részt vett a Heart Truth Red Dress Collection Show-n modellként, a New York-i Divathéten. A kifutón egy piros Diane von Fürstenberg ruhában vonult fel. 

2012 júniusában szerepelt a Maroon 5 együttes One More Night című videóklipjében. Ugyanebben az évben megkapta Valerie Stahl szerepét a 2013 őszén indult Emberi tényező / Almost Human című sorozatban, melynek producere J.J. Abrahams. A sorozatot hamar, 13 epizód után kaszálták. Ekkor kapta meg Jackie Kennedy szerepét A komornyik / The Butler filmben. Két epizód erejéig látható volt A kör bezárul / Full Circle szériában.

2015-ben három film is bemutatásra került a főszereplésével. A The World Made Straightben Denaként látható, a Hatalmas ég / Away and Back című filmben Jennie Newsomként tűnt fel, míg a Papa Hemingway in Cuba című film Debbie Huntjaként forgatott. 

2016-ban 4 epizód erejéig látható volt a The Path című szériában Miranda Frankként. Egy évvel később három rész erejéig visszatérő szerepet kapott a Jane the Virgin sorozatban Abbey Whitmanként. A lány a Whitman Greeting Card Company nevű üdvözlő lapokat gyártó cég tulajdonosa, 2019-ben kezdett randizni Rafaellel (Justin Baldoni), közel egy évig randevúztak, mely alatt soha nem veszekedtek. 

2018-ban látható a The Beach House film főszerepében Andie MacDowell és Chad Michael Murray mellett. Még 2017 szeptemberében válogatták be a DC Universe élőszereplős sorozatába, a Titans 2018-ban  indult, és hamar megkapta a második, majd a harmadik évados folytatást is.
A Nomis című filmben olyan sztárokkal szerepelt, mint Henry Cavill, Ben Kingsley, Alexandra Daddario, Nathan Fillion vagy Stanley Tucci.

2019-ben a She's in Portlandben fog szerepelni.

MAGÁNÉLET
2003-ban  Brian White színész-rendezővel kezdtek találkozgatni, kapcsolatuk a következő évben véget is ért. Nemsokkal a szakítás után, még ugyanabban az évben Donald Faisonnal kezdett randevúzni, de ez sem bizonyult tartósnak, hiszen 2015-ben később útjaik külön vált.

2007-ben Chris Evans színésszel kapcsolata komolyabbnak látszott, de még ebben az évben úgy döntöttek, jobb számukra külön. 2012 szeptemberében viszont úgy döntöttek adnak egymásnak még egy esélyt, de 2013 októberében végleg búcsút mondtak egymásnak.  2015-ben viszont újra kapcsolatuk megújításáról szóltak a hírek. Még 2007-ben egy nagyon rövid ideig John Mayer énekessel alkottak egy párt.

2008 májusában Derek Jeterrel jött össze, aki a New York Yankees csapatában játszott, eljegyzésre is sor került, végül 2011 augusztusában szétváltak, egy évvel később viszont újra megpróbálták, de hamar belátták, hogy nem fog működni.

Édesanyját, Maureent 2008-ban veszítette el, aki nem tudta legyőzni a vastagbél rákot. 

2016 szeptemberében röppentek fel a hírek, miszerint Demi Lovato exe, Wilmer Valderrama és Minka között több van mint barátság, miután együtt látták őket Mexikóban, ahova egy baráti társasággal utaztak, ám különváltak a többiektől egy-egy kettesben eltöltött program erejéig, később pedig már ismét Hollywoodban múlatták az időt a Palms Thai étteremben. Kapcsolatuk hamarosan véget ért, de barátok maradtak.

2016 decemberében Us Weekly hozta nyilvánosságra, hogy közte és Josh Radnor között szerelem van alakulóban, mely 2017 elején véget is ért.

írta: kia08

FILM
2020: She's in Portland - Sarah
2018: Nomis - Angie
2018: The Beach House - Cara Rudland
2017: Naked - Callie
2015: Papa Hemingway in Cuba - Debbie Hunt 
2015: Hatalmas ég / Away and Back - Jennie Newsom
2015: The World Made Straight - Dena 
2013: A komornyik / The Butler - Jacqueline Kennedy 
2011: Searching for Sonny - Eden Mercer 
2011: Kellékfeleség / Just Go with It - Joanna Damon
2011: A szobatárs / The Roommate - Sara Matthews
2010: True Love - Kate 
2009: 500 nap nyár / (500) Days of Summer - Autumn / lány az interjún
2007: A királyság / The Kingdom - Miss Ross
2006: State's Evidence - lány 
2006: The Pumpkin Karver - Tammy Boyles
2005: Devil's Highway - River  

SOROZAT
2018 - 2020: Titans . Dawn Granger / Dove - 17 epizód
2017: Bull - Kara Clayton - 1 epizód
2017: Jane the Virgin - Abbey Whitman - 3 epizód
2016: The Path - Miranda Frank - 4 epizód
2015: Man Seeking Woman - Whitney - 1 epizód
2013-2014: Emberi tényező / Almost Human - Valerie Stahl detektív - 13 epizód
2013: A kör bezárul / Full Circle - Bridgette Murphy - 2 epizód
2011: Charlie angyalai / Charlie's Angels - Eve French - 8 epizód
2010-2011: Vásott szülők / Parenthood - Gaby - 9 epizód
2006-2009: Friday Night Lights - Tiszta szívvel foci / Friday Night Lights - Lyla Garrity - 52 epizód
2009: Tit for Tat - Minka - 1 epizód
2005: Tesóm nyakán / What I Like About You - Ricki - 3 epizód
2005: American Dreams - Bonnie - 1 epizód
2004: Drake és Josh / Drake and Josh - Stacey - 1 epizód
2004: Cracking Up - Monica - 1 epizód

RÖVIDFILM
2003: Turbo Charged Prelude to 2 Fast 2 Furious - lány

írta: kia08

Utolsó frissítés: 2020.07.29. 20:08 Bessie által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace