Starity

Molnár Tamás

Molnár Tamás Molnár Tamás nemzetisége 388. 1103rajongó 174vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 85%
 • stílus: 81%
 • szimpátia: 82%
 • Születési név
 • Molnár Tamás
 • Becenév
 • Hymynameistom, AFC Tomi
 • Születési idő
 • 1987. december 02.
 • Születési hely
 • Budapest, Magyarország
 • Foglalkozás
 • énekes, zenész, dalszövegíró
 • Partner
 • Cinthya Dictator
 • Magasság
 • 180 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • zöldeskék
 • Csillagjegy
 • Nyilas
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Lola Csifó Dorina Tóth Gabi Zentai Márk Szabó Péter Varsányi Miklós Fekete Balázs Brasch Bence Muri Enikő Mujahid Zoltán Kováts Vera Gyurcsík Tibor Pál Dénes Cinthya Dictator

Molnár Tamás életrajza


Születési név: Molnár Tamás
Születési idő: 1987. december 2.
Születési hely: Budapest
Magasság: 180cm
Csillagjegy: Nyilas
Kínai csillagjegy: Nyúl
Zenekar: Anti Fitness Club (2002 – 2015)
                 JETLAG (2016 - )

Molnár Tamás 1987. december 2-án született Budapesten. Gyerekkorától kezdve a rock zene állt közel hozzá, s fiatalon, mindössze 14 évesen megalapította első zenekarát, az Anti Fitness Club-t. A zenekar 13 aktív év után, 2015-ben véglegesen is felbomlott. A több díjjal is elismert zenekar végigkoncertezte egész Magyarországot. 2014-től kezdve szerzői est keretein belül adja elő kedvenc szerzeményeit akusztikus formában telt ház előtt. 2016-ban megalapította második zenekarát, a JETLAG-t.

Dalszövegírói tevékenységek

2008 óta ír dalszövegeket hazai előadóknak különböző műfajokban. Eddig több mint 200 dalszöveg került ki a zenei közül, melyek közt Tóth Gabi, Muri Enikő, Dér Heni, Veres Mónika Nika, Zséda, Oláh Ibolya, Soerii és Poolek, Takács Nikolas, Varga Viktor, Oláh Gergő, Pál Dénes, Dobrády Ákos és Veréb Tamás slágerei is szerepelnek. Szerzeményei rendszeresen benne vannak a ’A Dal’ című műsor legjobbjai között. 2015-ben megjelent első kottakönyve, mely a kedvenc műveit tartalmazza.

Érdekességek

- Legsikeresebb dalának a Mennyországot tartja. „Bár szerzeményeim jelentős részét másoknak írtam, mégis valahogy a leg-legek az általam előadott dalok közül valóak. A Mennyországot még azt hiszem, 2012. januárjában írtam Máltán, egy hotelszobában. Az énekdallam jött magától, aztán már percek alatt megvolt a harmóniaváz, majd a dalszerkezet. Ahogy az lenni szokott, a szöveg készült el utoljára, de emlékeim szerint azon sem görcsöltem sokat. Ekkoriban már tudtam: a jó dalhoz nem idő kell, hanem pillanat.”
- A legkedvesebb, kevésbé sikeres szerzeményének pedig a Lábnyomot. „A Lábnyom inkább szakmai berkekben lett elismert, nem tipikus közönség kedvenc. Kellőképp társadalomkritikus dal ez ahhoz, hogy csak azokat érintse meg, akik valóban nyitott szemmel járnak. A határaimat feszegettem, néhol talán át is léptem azokat, mint előadó, és mint szerző egyaránt. Én ebben látom az alkotás kvinteszenciáját.”
- Kétszeres Artisjus Junior-díj jelölt, azonban egyszer sem sikerült megnyernie.
- Van egy bátyja (Ferenc) és egy öccse (Dániel).
- Testét több piercing és tetoválás is díszíti.
- Kedvenc színe a lila.
- 10 éves volt, mikor eldöntötte, hogy zenével szeretne foglalkozni.
- Perfekcionista.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Tagok
Molnár Tamás (ének, gitár, billentyűs hangszerek)
Fekete Balázs (dobok)
Varsányi Miklós (basszusgitár)
Wagner Emil (gitár)
Anti (gitár)
Szabó Péter (gitár)
Nagy Marek (gitár)

2002 – 2007, korai évek

2002-ben alakultak, az akkor még tinédzser tagokból álló zenekar, hamar kivívta a punk-rock közönség elismerését. Olyan zenekarokkal turnéztak, mint a rocker Macskanadrág vagy a punk Prosectura. S hamar a MySpace egyik legnépszerűbb magyar csapatává váltak.

2007 – 2009, bemutatkozás és első díjak

2007. novemberében debütált első zenei videójuk, a Még vár ránk ez a Föld!, ami meghozta a srácoknak (Tomi, Peti, Miki és Balázs) a várva várt áttörést. 2008-ban megjelent első albumuk, mely a zenekar nevét viseli, mindössze négy nap alatt a hatodik helyet ért el a MAHASZ listáján. Lemezbemutató koncertjükön megtöltötték a Petőfi Csarnokot. A legrangosabb hazai díjátadókról kezdetben az év felfedezettjeként, később az év együtteseként távozhattak győztesként. 2009-ben megjelent második albumuk, LéleKzet címmel, melyet a Wigwam Rock Klubban mutattak be először, szintén telt ház előtt. Az album címadó dalához, az Angyalhoz zenei videó is készült, ami közel nyolc hónapnyi munkát vett igénybe. Viszont több mint 7 hónapig vezette a VIVA zenei listáját és a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon a szakma elismerését is elnyerte. Ez évben újabb díjakkal gazdagodtak, mint a Fonogram által odaítélt Az év felfedezettje díj, de szintén ők vihették haza a Bravo Ottoról, Az év együttesének és Az év videoklipjéért járó díjat is.

2010 – 2014, tagcsere és Metamorphosis

2010-ben az MTV Ikon rendezvénysorozaton Ákos munkássága előtt tisztelegve, a rock-ikon személyes kérésére dolgozták át újra két slágerét. Számos alkalommal kaptak meghívást külföldről, mint a bécsi Dunasziget Fesztivál, ahol nagy sikerrel adták elő angol nyelvű produkciójukat. A kezdetektől fogva igyekeztek felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. 2011-ben, a Föld napja alkalmából akusztikus gerilla-koncertet tartottak a Margit-szigeten több száz rajongó előtt, akik kizárólag a zenekar online felületein értesülhettek az eseményről. 2012-ben megjelent a zenekar harmadik albuma, s egyben az utolsó, Metamorphosis néven, melynek bemutató koncertjét a PeCsában tartották. Az album legsikeresebb dala egyértelműen a Mennyország, amely olyanok figyelmét is felkeltette, akik az idáig nem szerették a zenekart. Youtube-on több mint öt milliós nézettséggel rendelkezik, így messze a legsikeresebb és legismertebb daluk. 2012-ben bekövetkezett a zenekar első tagcseréje, mikor Peti kézsérülése következtében nem tudta tovább folytatni zenei pályafutását. „Egy barátom eljegyzési buliján a nedves padlón megcsúsztam, és egy törött üvegbe tenyereltem. Még akkor este megoperálták a kezem, ami az orvosok elmondása szerint rendbe fog jönni. Nagyon sokat javult, de az idegek hosszú idő alatt regenerálódnak, ezért folyamatos orvosi felügyelet és kezelés alatt állok.” 2011 és 2012 között Nagy Marek, a fiúk régi jó barátja segítette ki a zenekart, mint gitáros. Majd miután bejelentették Peti távozását, ő vette át a helyét a zenekarban. 2013-ban több fesztiválra is meghívták őket fellépőnek, többek között a neves VOLT fesztivál színpadára is, ahol 2014-ben fel is léphettek. Ez évben jelent meg a Tripolar három számos középlemezük, melynek címadó dalához, a Lábnyomhoz zenei videó is készült.

2015, feloszlás

A zenekar tagjai, bár változatlanul sikeresnek tartják, 2015. végén mégis a feloszlás mellett döntöttek. Az énekes, Tomi, új zenekart kívánt alapítani, teljesen más stílusban. Búcsúkoncertjük 2015. december 28-án volt a Dürer Kertben, ahol megtöltötték a Dürer Kertet.

Díjak

2008: BRAVO OTTO – Az év felfedezettje
2008: VIVA COMET – A legjobb új előadó
2009: FONOGRAM - Az év hazai felfedezettje
2009: BRAVO OTTO - Az év együttese
2009: BRAVO OTTO - Az év videoklipje
2010: BRAVO OTTO - Az év együttese
2010: VIVA COMET - Az év együttese
2011: BRAVO OTTO - Az év együttese
2012: BRAVO OTTO – Idol
2012: BRAVO OTTO - Az év dala

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Tagok
Molnár Tamás
Czoller Bence

2016 - , debüt és A Dal

2016. március 30-án debütált az elektronikus formáció a Karszalagok dallal, amely azóta több rádió rotációjába is bekerült. 13 héten keresztül MAHASZ Rádiós Top 40 lista élmezőnyét erősítette, március 30-ai megjelenését követően a legjátszottabbak között szerepelt a Class FM-en. A zenekar debütáló dala a hetedik lett az összesített hazai rádiós játszási listán, és ezzel a slágerükkel szerepeltek a 2016-os X-Faktor negyedik élő showjának extra produkciójaként is. Július 12-én megjelent második daluk a Látnom kell, amellyel tovább nőt a formáció sikerre. November 30-án mutatták be a Petőfi Rádióban a duó harmadik dalát, a Keresem a bajt, ahol azóta is kiemelt rotációt élvez. Ezzel a dallal kerültek be a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál legjobb harminc jelöltje közé, azonban sajnos nem tudták vállalni a műsorral járó szigorú időbeli és megjelenési kötelezettségeket, így kénytelennek voltak a műsor szervezői kizárni őket. A dalhoz zenei videó is készült, ami tulajdonképpen egy mini akciófilm magánrepülővel, autós üldözéssel, túszdrámával, fegyverekkel és lengén öltözött Zimány Lindával. A klip érdekessége még, hogy Molnár Tamás és Czoller Bence volt a kisfilm megálmodója, rendezője, forgatókönyvírója, gyártása, stylistja és castingja is egyben. 2017. április 2-án jelent meg a Repül az idő daluk és a hozzá készült zenei videó.

Hivatalos instagram oldala
Hivatalos facebook oldala
Hivatalos youtube csatornájuk
Hivatalos facebook oldaluk
Hivatalos instagram oldaluk
Hivatalos soundcloud oldaluk
Hivatalos weboldaluk

írta: bae hee yeon 

Zenei videók 
2010: VIVA Comet Allstars – Ha zene szól 


   -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zenei videók
2013: Lábnyom
2013: Jégvirág
2012: Kötéltánc
2012: Mennyország
2012: Till The World Ends (Britney Spears Cover)
2011: Más ölel át
2011: Végső kiáltás
2010: Angyal
2009: Mi a szívemen, a számon feat. Tóth Gabi
2009: Bárhogy szeretnéd
2008: Miért hazudom
2008: Többet érsz
2007: Még vár ránk ez a Föld!  

   -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zenei videók
2017: Repül az idő
2016: Karszalagok 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Albumok
2012: Metamorphosis
2009: LéleKzet
2008: Anti Fitness Club

Középlemezek
Tripolar (2013)  

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Digitális megjelenés
2017: Repül az idő
2016: Keresem a bajt
2016: Látnom kell
2016: Karszalagok  

Utolsó frissítés: 2020.01.01. 14:02 Bae Hee Yeon által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace