Starity

Monica Arnold

Monica Arnold Monica Arnold nemzetisége 11904. 14rajongó 2vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Monica Denise Arnold
 • Születési idő
 • 1980. október 24.
 • Születési hely
 • College Park Atlanta(Georgia) USA
 • Foglalkozás
 • énekesnő, dalszövegíró,színésznő,producer, divattervező
 • Családi állapot
 • férjezett, 2 gyermek
 • Magasság
 • 173 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Skorpió
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Brandy Norwood Ludacris

Monica Arnold életrajza


A sztáradatlapot jelenleg nem szerkeszti senki, ezért hiányos, helytelen információkat is tartalmazhat.

Monica 1980. október 24-én látta meg a napvilágot a Georgia állambeli Atlanta egyik külvárosában, College Parkban.Édesanyja Marilyn Best, édesapja M.C. Arnold Jr.Unokatestvére Christopher Brian Bridges, aki Ludacris művésznéven rapper.Monica már 2 éves korától kezdve énekelgetett a hely metodista templomban. Tízévesen már a Charles Thompson and the Majestics tizenkéttagú gospelkórus egyik jelentős tagja volt.Számos tehetségkutatón fellépett, kamaszkorában ezek közül több, mint húszat meg is nyert.

Karrierje:

1991 - 1997: Karrierjének kezdete

Dallas Austin 1991-ben felfedezte a 11 éves Monicát.Rögtön szerződést ajánlott neki, és felkérte Queen Latifah-t a lány első menedzserének.Nem sokkal ezután elkezdtek dolgozni Monica első albumán, a Miss Thangon.Az említett album 1995. július 18-án jelent meg.Az amerikai Billboard 200 slágerlistán csak a 36. helyen nyitott, de kis idő elteltével már háromszoros platinalemez lett, nem utolsósorban kislemezei, a Don't Take It Personal (Just One of Dem Days) és a dupla A oldalas Before You Walk Out of My Life/Like This and Like That miatt, melyek mind a top 10-be kerültek a Billboard Hot 100-on és listavezetők lettek a Hot R&B/Hip-Hop Songs slágerlistán. Utóbbin Monica a legfiatalabb, akinek egymás után két listavezető dala volt.Az albumról még egy dupla A oldalas top 10 kislemez megjelent, a Why I Love You So Much/Ain't Nobody, utóbbi dal az albumon nem szerepel, csak a Bölcsek kövére című film filmzenealbumán. Ez fenntartotta Monica népszerűségét 1996-ban is, amikor közös turnéra indult többek között a TLC-vel és Bone Thugs-N-Harmonyval.
 

1998 - 2000 : Világsiker

Monica 1997-ben, 16 éves korában elvégezte a középiskolát és átszerződött az Arista Records lemezkiadóhoz. Következő top 10 slágere a Space Jam film betétdala volt, a For You I Will, amelyet Diane Warren írt.
Az ezt követő évben jelent meg a másik híres énekesnővel, Brandyvel énekelt duettje, a The Boy Is Mine. A dal, melynek producere Rodney Jerkins volt, mindkét énekesnő második albumának első kislemezeként jelent meg 1998 májusában. A két énekes rivalizálásáról szóló pletykáknak is köszönhetően a dal nagy népszerűségre tett szert.Amerikában például 1998 legnagyobb slágerévé vált,tizenhárom hetet töltött a Billboard Hot 100 kislemezslágerlista első helyén és többszörös platinalemez lett. Jelenleg is szerepel az első húsz legsikeresebb amerikai kislemez közt.
Jermaine Dupri, David Foster és Dallas Austin közreműködésével még ebben az évben piacra dobták Monica második és világszerte mindmáig legsikeresebb albuma, a The Boy Is Mine. Az albumról még két listavezető dal lett, a The First Night és az Angel of Mine, utóbbi az Eternal együttes 1997-es dalának feldolgozása. Az albumon szerepel még két feldolgozás, Dorothy Moore Misty Blue és Richard Marx Right Here Waiting című daláé. Utóbbi kislemezen is megjelent.
Az album utolsó kislemezének megjelenése után Monica több film betétdalát is énekelte: 2000-ben a Big Momma's House főcímdalaként megjelent I've Got to Have It című dalon dolgozott Jermaine Dupri és Nas közreműködésével, egy évvel később pedig a Just Another Girlt énekelte fel a Down to Earth című filmhez. Ez a dal nagyobb sikereket aratott az előbb említettnél, de nem került az első ötvenbe a Hot 100 slágerlistán.
Monicát a színészet is foglalkoztatta, 2000-ben a Love Songban és a Boys and Girlsben is szerepet vállalt.

2001 - 2004: All Eyez on Me és After the Storm

Monica karrierjében 2001 és 2003 közt hullámvölgy következett. Az énekesnő magánéleti problémákkal küszködött; korábbi vőlegényével, Corey „C-Murder” Millerrel zajos kapcsolata volt, barátja, Jarvis „Knot” Weems drogdíler pedig 2000. július 18-án Monica szeme láttára lőtte agyon magát testvére, az 1998-ban autóbalesetben meghalt Troy sírjánál.Monica hónapokon át depresszióval küzdött, melyet szülei támogatása enyhített.
A média által részletesen tárgyalt megpróbáltatásait Monica egy új album dalaiban próbálta feldolgozni. Az All Eyez on Me az énekesnő első albuma volt mentora, Clive Davis újonnan alapított, J Records nevű lemezcégénél. Monica azt nyilatkozta, személyes jellegű albumot akar készíteni, nemcsak olyat, amire táncolni lehet, ennek ellenére az album első kislemeze épp egy ilyen táncos dal, az All Eyez on Me lett. A dalnak, mely Michael Jackson P.Y.T. (Pretty Young Thing) című dalán alapul, Rodney Jerkins volt a producere, de a listákon csak kisebb sikert aratott, a második kislemez, a Too Hood szintén, és az album megjelenését több alkalommal is elhalasztották.Monica később azt mondta, nem hiszi, hogy az emberek ilyen vidám hangvételű dalokat vártak tőle, miután tudtak magánéleti problémáiról.Az album kiszivárgott az internetre, kereskedelmi forgalomban végül csak Japánban jelent meg. A kiadó arra kérte Monicát, más producerekkel dolgozza át az albumot. Kanye West, Jazze Pha, Andre „mrDEYO” Deyo, Bam & Ryan producerek, valamint a Duprit executive producerként felváltó Missy Elliott segítségével elkészült az After the Storm, melyre néhány szám átkerült az All Eyez on Me-ről.
Az album, mely 2003. június 17-én jelent meg, a Billboard Top R&B/Hip-Hop albums slágerlista második és a hivatalos Billboard 200 lista első helyén nyitott az első héten eladott 186 000 példánnyal; Monica első és máig egyetlen listavezető albuma. Az After the Storm végül aranylemez lett, az USA-ban körülbelül egymillió példányban kelt el.Az album kritikai fogadtatása is kedvező volt; az Allmusic méltatása szerint „magabiztosságával és fejlődésével képes megtartani Monica régebbi rajongóit, de megvan benne a lehetőség, hogy R&B- és hip-hop-rajongók még szélesebb körét vonzza.”Az első kislemez, a So Gone Monica egyik legnagyobb sikere lett, a Billboard Hot 100-on az énekesnő első top 10 dala az 1999-ben megjelent Angel of Mine óta; a Billboard R&B/Hip-Hop Tracks és a Hot Dance Club Play slágerlistákon az első helyre került.

2005–2007: The Makings of Me

Monica felújította évek óta kisebb-nagyobb megszakításokkal tartó kapcsolatát a Rowdy Records egyik alapítójával, Rodney „Rocko” Hill, Jr. rapperrel, és 2005. május 21-én megszületett fiuk, Rodney Ramone Hill III, becenevén Lil Rocko.Az énekesnő következő stúdióalbuma, a The Makings of Me 2006. október 3-án jelent meg az USA-ban. Az album Curtis Mayfield The Makings of You című daláról kapta a nevét; a dalból Monica egy részletet is felhasznál az album második kislemezdalában (A Dozen Roses (You Remind Me). Az albumon Missy Elliott, Jermaine Dupri és Bryan Michael Cox is közreműködött. Az albumot Monica eddigi legérettebb és legsokoldalúbb alkotásának tartotta.Az album a Billboard Top R&B/Hip-Hop albumslágerlista 1. és a Billboard 200 lista 8. helyén nyitott, az első héten közepesen jónak mondható 92 935 példányban kelt el, napjainkig pedig 270 000 példányban (csak az USA-ban), amivel ez Monica legkevésbé sikeres albuma. Az album kislemezei nem arattak különösebb sikert.

2008-2012: Still Standing és a New Life

2008 augusztusában jelentette be, hogy már készíti hatodik stúdiólemezét, amely a Still Standing címet kapta. Az album nem sokkal a bejelentés után már a boltok polcaira is került. A következő évben felvett egy közös dalt, a Trust-ot, az R&B énekesnő Keyshia Colelal. A dal a Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs listáján az ötödik helyig jutott. 2010 november 22-én Monica hozzáment Shannon Brownhoz, akivel egy titkos ceremónián mondták ki az igent a Los Angeles-i otthonukban.
2012 áprilisában megjelent új lemeze, a New Life. Az albumon olyan dalok hallhatóak, mint például az Anything (To Find You), a Without You, vagy éppen az It All Belongs to Me, amelyet Brandy Norwooddal közösen készített el.

2013-napjainkig: Új lemez készítése

Még 2012 végén jelentette be, hogy nekilátott a nyolcadik album munkálatainak. 2013. szeptember 3-án adott életet Brownnal közös kislányának, Laiyah Brownnak. Októberben pedig a The Best Man Holiday című film kedvéért vett fel egy karácsonyi dalt, a Have Yourself a Merry Little Christmas-t.

Forrás: Wikipédia

Filmek

2000 - Boys and Girls – Katie
2006 - ATL  – pincérnő

Televíziós szereplések

1996-Living Single(1 epizód)

          -New York Undercover(1 epizód)

1997-1999-Beverly Hills 90210(2 epizód)

2000-Love Song

2001-Felicity(1 epizód)

2003-American Dreams (1 epizód)


 

1995 - Miss Thang
1998 - The Boy Is Mine
2002 - All Eyez on Me
2003 - After the Storm
2006 - The Makings of Me
2010   - Still Standing
2012 - New Life

Utolsó frissítés: 2016.09.02. 20:08 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace