Starity

Moon Bin

Moon Bin Moon Bin nemzetisége 5485. 73rajongó 1vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Moon Bin (문빈)
 • Becenév
 • Moonbin
 • Születési idő
 • 1998. január 26.
 • Születési hely
 • Cheongju, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekes
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 180 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Vízöntő
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Jung Chan Woo Yoon San Ha Kim Myung Jun Park Jin Woo Cha Eun Woo Park Min Hyuk Gwak Hee Oh Jung Hye Ji Baek Hye Jin Heo Yoon Kim Ji Hun Park Seung Jun Kim You Jin Jeong In Seong Oh Hee Jun Kang Chan Hee

Moon Bin életrajza

ALAPADATOK

Művészneve: Moonbin (문빈)
Születési neve: Moon Bin (문빈)
Születési ideje: 1998. január 26.
Születési helye: Cheongju, Chungbuk, Dél-Korea.
Csillagjegye: Vízöntő.
Magassága: 181 cm.
Testtömege: 68 kg.
Vértípusa: B.
Hivatalos közösségi oldalai: Instagram.

/ 아스트로 /


A tagok balról jobbra: Sanha, MJ, Moonbin, Eunwoo, JinJin és Rocky.

ALAPADATOK

A csapat neve: Astro (아스트로)
Tagok száma: hat.
Fandomnév: Aroha.
A csapat hivatalos színei: vivid plum & space violet.
A csapat mottója: "Wanna be your star."
Hivatalos debütálásuk időpontja Dél-Koreában: 2016. február 23.
Hivatalos debütálásuk időpontja Japánban: 2019. április 3.
Ügynökség: Fantagio Entertainment.
A csapat hivatalos közösségi oldalai: Facebook | Twitter | Twitter (japán) | Instagram | Fan cafe | Youtube | V Live | TikTok.

TAGOK

JinJin (진진) - leader, fő rapper, vezető táncos.
MJ (엠제이) - fő vokalista.
Eunwoo (은우) - vokalista, visual, a csapat arca.
Moonbin (문빈) - fő táncos, vezető vokalista, center.
Rocky (라키) - fő táncos, vezető rapper, vokalista.
Sanha (산하) - vokalista, maknae.

A DEBÜTÁLÁST MEGELŐZŐ IDŐSZAK

Az Astro tagjai debütálásuk előtt eredetileg iTeen Boys név alatt dolgoztak, a Fantagio Entertainment iTeen elnevezésű, rookie nevelő projektjének keretein belül. A csapat hivatalos nevét és a végső tagokat végül 2015. augusztusában jelentette be az ügynökség. Még ugyanebben a hónapban a fiúk már Astro név alatt szerepeltek a "To Be Continued" című web-drámában. A műsorban a tagok saját magukat alakították, rajtuk kívül pedig szerepelt benne Kim Sae Ron, Seo Kang Joon és a Hello Venus elnevezésű lánybanda tagjai.

2016. januárjában az Astro szerepelt a saját valóságshowjában is, ami "Astro Ok! Ready" cím alatt futott az MBC Every1 csatornán, koreai idő szerint minden este hét órakor.

2016: DEBÜTÁLÁS A "SPRING UP" MINI ALBUMMAL; "SUMMER VIBES" ÉS "AUTUMN STORY"

A csapat végül Astro név alatt debütált a "Spring Up című középlemezükkel, 2016. február 23-án. A lemez címadó dala a "Hide & Seek" című szerzemény lett, ehhez készült el a videoklip is, amit feltöltöttek a csapat hivatalos Youtube csatornájára. Hivatalos bemutatkozásuk alkalmával jelentették be rajongótáboruk nevét, ami az Aroha ("Astro hearts all fans") lett. A megjelenést követő első egy héten belül a "Spring Up" az amerikai Billboard World Albums Chart-ján elérte a 6. helyet, valamint a Gaon Music Chart 4. helyét. Február 25-én újabb videoklipet töltöttek fel Youtube csatornájukra: ezúttal a "Cat's Eye" című számukhoz forogtak a kamerák. Máricus 6-án óriási megtiszteltetés érte a fiatal formációt: ők voltak a kínai LeTV Entertainment Awards egyetlen meghívott koreai csapata.

Július 1-én jelent meg második középlemezük, "Summer Vibes" címen: a korongon található dalok közül a "Breathless" című szerzeményt választották címadó dalnak. Az előbb említett számhoz készült videoklipben szerepelt kiadó-beli kolléganőjük, Choi Yoo Jung (korábbi I.O.I, jelenleg Weki Meki tag) is. A lemez 6. helyen végzett a Billboard World Albums Chart-on, 21. helyen a Billboard World Digital Songs Chart-on.

Július 31-én a teljes csapat Los Angelesbe utazott, hogy fellépjenek a Staples Center-ben megrendezésre került KCON 2016 nevű rendezvényen. Első solo fellépésükre Szöulban került sor augusztus 27 és 28-án, a KEPCO Art Center nevű helyszínen. Ezen kívül októberben és novemberben bemutatkozó fellépéseket tartottak Japánban, Indonéziában és Thaiföldön is.

Harmadik középlemezük "Autumn Story" címen november 10-én jelent meg. Az ehhez készült videoklipben szerepet kapott egy újabb kolléganőjük, a szintén Weki Meki-ből ismert Sei is.

2017: "WINTER DREAM", "DREAM PART.01", ELSŐ TURNÉ ÉS "DREAM PART.02"

2017. február 22-én jelent meg "Winter Dream" című lemezük, a címadó dal szerepét pedig a "Should Have Held On To You (Again)" című daluk kapta. Annak ellenére, hogy ez a lemez volt az évszakokra alapozott koncepciójuk záró darabja, egyáltalán nem kapott promóciót a különböző zenei műsorokban.

Május 29-én adták ki negyedik középlemezük, "Dream Part.01" címen. A lemez dalai közül a "Baby" című szerzemény lett a címadó dal. Nyáron sor került első önálló turnéjukra is: a "The 1st ASTROAD" elnevezésű koncertsorozat július 15 és augusztus 29. között járt Szöulban, Osakában és Tokióban is, rajongók ezreinek okozva ezzel örömöt.

Ötödik középlemezüket "Dream Part.02" címen adták ki, november 10-én. Ugyanezen a napon jelent meg a "Crazy Sexy Cool" című számukhoz készült videoklip is. 2018. január 10-én limitált, 10.000 példányszámos kiadásban megjelentették a "Dream Part.02 'Wish'" verziót az új lemezükből, ami már az előrendelés során elfogyott. Ez a verzió olyan extra tartalmakat tartalmazott, mint Eunwoo egyik saját költeménye, speciális köszönő levelek a tagoktól, valamint olyan különleges polaroid fényképek, amiket a srácok saját maguk készítettek egymásról.

2018: GLOBÁLIS FANMEETING TURNÉ, "RISE UP" ÉS HIÁTUS

2018 februárjában és márciusában az Astro egy, több kontinensen átívelő koncert- és fanmeeting turné keretein belül utazta be a világot: a turné megfordult az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Dél-Koreában, Japánban és Thaiföldön is.

2018. július 24-én új lemezt dobtak piacra, "Rise Up" címmel: a címadó dal az "Always You" című szerzemény lett. A visszatérés ellenére a csapatnak nem volt lehetősége zenei műsorokban promotálni új munkájukat, a kiadójuk, a Fantagio Entertainment belső konfliktusai és problémái miatt. A hazai promóciók kiesésének ellenére a srácok olyan városokban fordultak meg friss lemezükkel, mint Nagoya, Osaka és Tokió. A koncertsorozat az "ASTROAD II in Japan" címet viselte, és 2018 augusztusában járta végig Japán nagyobb városait.

2019: "ALL LIGHT", "VENUS", "BLUE FAME" ÉS MOON BIN HIÁTUSA

2019. január 16-án jelent meg az első studió albumuk, "All Light" címen. Visszatérésük a nyolc hónapos hiátusuk végét jelentette. A lemezen kívül bejelentették második turnéjukat "The 2nd ASTROAD Tour" címen, ami Ázsia és Észak-Amerika több nagyvárosát is érintette. 2019. január 21-én a Fantagio Entertainment négy amerikai állomást jelentett be a második Taipei turnét követően, valamint több új ázsiai időpontot is.

2019. január 29-én az Astro megszerezte első győzelmét az SBS MTV csatornán futó "The Show" című zenei műsorban, az "All Night"-nak köszönhetően.

Április 3-án a fiúk kiadták első japán középlemezüket, "Venus" címen. A lemezen három teljesen új japán szám, valamint három koreai daluk ("Baby", "Always You", "All Night") koreai változata kapott helyet. Az album lelkes fogadtatásban részesült: a legnépszerűbb és legnagyobb japán zenei lista, az Oricon második helyén végzett.

2019. november 12-én a Fantagio Entertainment hivatalos közleményben jelentette be, hogy Moon Bin egészségügyi problémái miatt ideiglenesen hiátusra megy, hogy teljes mértékben a gyógyulásra tudjon fókuszálni. November 20-án az Astro visszatért hatodik középlemezükkel, ami a "Blue Flame" címet kapta. Moon Bin ez alatt az idő alatt a fizikai felépülésére és terápiájára koncentrált, és habár a promotálásban nem vette ki a részét, az album feléneklésén és a videoklipen együtt dolgozott a többiekkel.

2020: "ONE&ONLY", "GATEWAY" ÉS "NO, I DON'T"

2020. március 13-án az Astro negyedik évfordulójuk tiszteletére egy különleges single lemezt adott ki, "One&Only" címen.

2020. május 4-én jelent meg hetedik középlemezük, ami a "Gateway" címet kapta. A korong vezető dala a "Knock" című szerzemény lett. Május 13-án szerezték meg második zenei műsor-béli győzelmüket: a "Show Champion" trófeáját vihették haza a "Knock"-ért.

2020. június 28-án az Astro is fellépett az "Ontact" elnevezésű online koncertsorozat keretében, "2020 ASTRO Live on WWW." cím alatt. Az esemény lehetőséget teremtett a csapatnak és a rajongóknak is egyaránt, hogy a COVID-19 okozta elzártságban egy teljesen új módon tudjanak kommunikálni egymással. Ugyanezen a napon jelent meg "No, I Don't" című digitális singlejük, az imént említett esemény keretein belül pedig elő is adták a fellépés nézőinek.

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK

SZERKESZTÉS ALATT

Moon Bin életrajzát, valamint az Astro teljes történetét a Wikipédia, a kprofiles és egyéb portálok írásai alapján fordította, megfogalmazta és megformázta: Harlow.
A szöveg részben avgy egészben való másolása a szerző megkérdezése nélkül tilos!
Utoljára frissítve: 2020. augusztus 17. 

Utolsó frissítés: 2020.08.17. 22:10 Harlow által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace