Starity

Moon Su Ah "Sua"

Moon Su Ah Moon Su Ah nemzetisége 14616. 8rajongó 0vélemény
 • Születési név
 • Moon Su Ah (문수아)
 • Becenév
 • Sua, Mood maker, Su-mile
 • Születési idő
 • 1999. szeptember 09.
 • Születési hely
 • Cheongju, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • rapper
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 163 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Szűz
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Moon Bin Kim Su Yeon Fukutomi Tsuki Kim Su Hyeon Kim Ha Ram Kim Si Yoon Osato Haruna

Moon Su Ah életrajza

Születési név: Moon Su Ah (문수아)
Művésznév: Moon Sua (문수아)
Születési idő: 1999. szeptember 9.
Születési hely: Cheongju, Dél-Korea
Magasság: 164 cm
Csillagjegy: Szűz
Kínai csillagjegy: Nyúl
MBTI: ISFP

 

KORAI ÉVEK

Moon Su Ah, ismertebb nevén Moon Sua 1999. szeptember 9-én látta meg a napvilágot Cheongju városában, Dél-Koreában. Szüleivel, és bátyjával nőtt fel. Bátyja, Moon Bin szintén a szórakoztatóiparban dolgozik: a Fantagio Entertainment égisze alatt tevékenykedő Astro nevű fiúbanda oszlopos tagja.

2010-ben, mindössze 11 évesen csatlakozott a méltán híres YG Entertainment gyakornokai közé - a fiatal lány a kezdetektől azért dolgozott, hogy egyszer rapper lehessen.

2015: UNPRETTY RAPSTAR 2

2015-ben a YG Entertainment-et képviselve felbukkant az Mnet csatorna Unpretty Rapstar című tehetségkutatójának 2. évadában. A verseny végére a döntőig jutott, ahol 3. helyen végzett - őt a 2. helyen Hyolyn (volt Sistar tag) és KittiB az 1. helyen előzték meg.

2016-ban a YG Entertainment megszellőztette a terveit egy új lánycsapat debütáltatása kapcsán. A csapatot ma Blackpink néven ismerjük: habár a végleges felállásba nem került be, kezdetben Moon Sua is esélyes volt, hogy bekerüljön a formációba.

2019-JELEN: SZERZŐDÉSBONTÁS A YG ENTERTAINMENT-TEL ÉS ÚJ KEZDET A BILLLIE TAGJAKÉNT

2019. április 5-én a YG Entertainment bejelentette, hogy Sua közel 10 év közös munka után szerződést bontott az ügynökséggel.

Majdnem 1 évvel később, 2020. február 19-én a fiatal tehetség hivatalosan is szerződést kötött a Mystic Story Entertainment-tel.

Nem sokkal ezt követően a Mystic Story Entertainment bejelentette, hogy a közljövőben új lánycsapatot tervez debütáltatni, Billlie néven, a formációnak pedig Moon Sua is a tagja lett. A lányok 2021. november 10-én debütáltak első középlemezükkel, ami a 'The Billage of perception: chapter one' címet kapta.

 

ÉRDEKESSÉGEK

– Hobbijai a fényképezés és a Netflixezés.
– Gyakran készít saját kezűleg kiegészítőket saját maga és a csapat tagjai számára.
– Ő és a bátyja mindketten ulzzang modellek voltak.
– A YG Entertainment gyakornokaként eltöltött évei kezdetétől koreografált és producált.
– A kezdetektől rappernek készült.
– Igazi szociális pillangóként tartják számon: közeli barátai Heize, Truedy, Yezi (Fiestar tag), SinB (VIVIZ tag), Jiwoo (KARD tag), Jisoo (Blackpink tag), Jiyoon (volt 4Minute tag), Yeoreum (Hello Venus tag), Suhyun (AKMU tag) és Kim Sae Ron színésznő is.
– Tagja volt a Future 2NE1 formációnak, de végül nem debütálhatott a csapat tagjaként.
– Kedveli a retro stílust, amit az öltözködése során is előnyben részesít.
– Gyermekkorában hegedült.
– Nyíltan támogatja az LGBTQ+ közösséget.
– Példaképe CL.
– Mottója: "Mindennek megvan a maga ideje."7

 

Moon Sua aláírása

 

KÖZÖSSÉGI OLDAL(AK)

Instagram – @a_us_noom

 

BILLLIE

Tagok balról jobbra: Moon Sua, Tsuki, Haram, Sheon, Suhyeon, Siyoon & Haruna.

Csapat nevének jelentése: Személyiségünk "b-oldalát" jelenti. Az angol "Billie" nevet még egy "L" betűvel bővítették, ami az emberekkel való kapcsolatteremtésre és együttérzésre utal. Különleges alkotásukkal kívánják bemutatni az embereknek belső énjüket.
Tagok száma: 7 (5 koreai és 2 japán származású)
Hivatalos debütálásuk dátuma...

...Dél-Koreában: 2021. november 10.
...Japánban: 2023. május 17.

Hivatalos színeik: Mystic Blue, Mystic Violet
Fanclubjuk neve: Belllie've
Mottójuk: "Belllie've you! Hello, we are Billlie!"
Ügynökségük: Mystic Story Entertainment 

 

TAGOK

SZÜLETÉSI NÉV MŰVÉSZNÉV POZÍCIÓ
Moon Su Ah Moon Sua Főrapper, Vezérvokalista
Kim Su Hyeon Suhyeon Fővokalista, Vezértáncos
Kim Ha Ram Haram Fővokalista
Fukutomi Tsuki Tsuki Főtáncos, Mellékvokalista
Kim Su Yeon Sheon Főtáncos, Vezérrapper
Kim Si Yoon Siyoon Főrapper, Vezértáncos
Osato Haruna Haruna Mellékvokalista, Maknae*

* a csapat legfiatalabb tagja

 

PRE-DEBÜT, AVAGY A MEGALAKULÁS ELŐTT

A Billlie tagjai korábban a Mystic Story Entertainment gyakornokaiból toborzott formációként, Mystic Rookies néven voltak ismertek. 2021. szeptember 14-én az ügynökségük bejelentette, hogy ugyanebben az évben novemberben hivatalosan is debütáltatni tervezi a csapatot: a csapat nevét, a Billlie-t október 11-én jelentették be.

A csapat debütálását megelőzően Moon Sua 10 évig a YG Entertainment gyakornoka volt. Szerepelt az Unpretty Rapstar 2 című tehetségkutatóműsorban, ahol végül a 3. helyen végzett. Suhyeon a Produce 101 című tehetségkutatóban próbált szerencsét: ő az 5. epizódban, 69. helyen esett ki a megmérettetésből. Emellett szerepelt a Mix Nine című tehetségkutatóban, 2018-ban és 2019-ben pedig az A-Teen című webdráma 1. és 2. évadában. Haram és Tsuki az SM Entertainment gyakornokai voltak: Tsuki a Popteen magazin modelljeként szerzett magának hírnevet, valamint 2020-ban kiadott egy single lemezt 'Magic' címen, a MAGICOUR modellcsapat tagjaként. Sheon részt vett a Girls Planet 999 című tehetségkutatóban, ahol az utolsó epizód végén 10. helyen végzett, így egy hellyel csúszott le a debütálás lehetőségéről. Siyoon részt vett a K-pop Star 5 című műsorban, valamint ő is a Popteen magazin modellje volt.

2021: DEBÜTÁLÁS, SHEON CSATLAKOZÁSA ÉS "SNOWY NIGHT"

2021. október 28-án a Mystic Story bejelentette, hogy új, 6 tagú lánycsapata, a Billlie 'The Billage of perception: chapter one' című középlemezével fog debütálni, november 10-én. Még ugyanezen a napon kiadták a 'Flowerld' című pre-release single-jüket, ami később a megjelent középlemezen kapott helyet.

Az ígérteknek megfelelően, 2021. november 10-én megjelent a lányok első középlemeze, valamint a korong címadó dala, a 'Ring X Ring', és a hozzá forgatott videoklip. A címadó dalon kívül a lemezen 5 B-side track kapott helyet, köztük a korábban kiadott 'Flowerld'.

November 19-én érkezett a hír, amit az ügynökség maga is megerősített, miszerint Kim Su Yeon, a Girls Planet 999 kiesett, 10. helyezettje Sheon művésznéven, 7. tagként csatlakozik a Billlie soraihoz, és a csapat következő kiadványában már ő is szerepet vállal. November 27-én a lányok Show! Music Core című műsorban való szereplése alkalmával Sheon is megjelent a színpadon, és előadta velük a 'Ring X Ring'-et.

December 14-én megjelent első single lemezük, 'The Collective Soul and Unconscious: Snowy Night' címen. Címadó dalnak az azonos címet viselő, 'Snowy Night' című szerzeményüket választották. Ez volt az első zenei kiadványuk, aminek Sheon már hivatalosan is tagja volt.

2022: "THE COLLECTIVE SOUL AND UNCONSCIOUS: CHAPTER ONE", "PATBINGSU" ÉS "THE BILLAGE OF PERCEPTION: CHAPTER TWO"

2022. február 11-én bejelentették, hogy a lányok visszatérésüket tervezik: 'The Collective Soul and Unconscious: Chapter One' címre keresztelt 2. középlemezük február 23-án jelent meg. Címadó dalnak ezúttal a 'GingaMigaYo (the strange world)' című szerzeményüket választották. Március 1-én kiadták első soundtrack albumukat, 'The Collective Soul and Unconscious: Chapter One Original Soundtrack from "What is Your B?"' címen.

2022. július 14-én Yoon Jong Shin-nel együttműködésben kiadták a 'Patbingsu (팥빙수)' című single lemezt.

Augusztus 8-án bejelentették, hogy a csapat kiadja első középlemezük folytatását: a 'The Billage of Perception: Chapter Two' címre keresztelt korong augusztus 31-én került a boltok polcaira. Címadó dalnak a 'Ring Ma Bell (What a Wonderful World)' című szerzeményt választották.

2023: "THE BILLAGE OF PERCEPTION: CHAPTER THREE", DEBÜTÁLÁS JAPÁNBAN ÉS "SIDE-B: MEMOIRS OF ECHO UNSEEN" 

2023 márciusában érkezett a hír, hogy a lányok visszatérésükre készülnek, és ezúttal is az első középlemezükkel megkezdett szériát folytatják: 'the Billage of perception: chapter three' címre keresztelt lemezük március 28-án jelent meg, melyen hat új dallal örvendeztették meg a rajongókat, közöttük a címadó dalként szolgáló, 'EUNOIA' című szerzeménnyel. A dal az április 4-ei The Showban a csapat első zenei műsoros trófeáját is elnyerte.

Március 24-én fény derült rá, hogy a csapat május 17-én megejti japán bemutatkozását a 'GingaMingaYo (the strange world)' című daluk japán nyelvű változatával.

Április 24-én a Mystic Story bejelentette, hogy Moon Sua a bátyja halálát követően nem vesz majd részt a csapat elkövetkezendő eseményein, köztük a japán promóciókban sem. Június 12-én tért vissza a szünetéről az azon a héten tartott Show Champion adásban, mint műsorvezető. Három nappal később Suhyeon, majd szeptember 12-én Sua is egészségügyi okok miatt szünetre vonult.

Szeptember 23-án fény derült rá, hogy a Billlie öt taggal októberre visszatérést tervez a side-b: memoirs of echo unseen elnevezésű kislemezzel. Szeptember 27-én megjelent a lemez egyik dala, a BYOB (bring your own best friend), s ennek angol változata. Október 23-ára datáljuk a single hivatalos megjelenését, amikor a DANG! (hocus pocus) videoklipje felkerült a videómegosztóra.

2024: "KNOCK-ON EFFECT"

Február 7-én megjelent a csapat első japán középlemeze 'Knock-On Effect' néven, amelyről a 'Domino ~ butterfly effect' című szerzeményhez videoklip is forgott. Április 12-én bejelentették, hogy Moon Sua és Suhyeon visszatérnek a Billlie tevékenységeihez.

 

DÍJAK, ELISMERÉSEK

Zenei műsoros győzelmek

DAL CÍME GYŐZELMEK SZÁMA
EUNOIA 1

 

HIVATALOS OLDALAK

Instagram – @billlie.official
Twitter – @Billlieofficial
TikTok – @billlie.official
Facebook – Billlie.official
YouTube – Billlie

 

Írta és kiegészítette: Dalnim, heecasso.
2023-tól szerkeszti: heecasso.

KOREAI MEGJELENÉSEK

VIDEOKLIPEK
2021.11.10: RING X RING
2021.12.14: Snowy Night
2022.02.23: GingaMingaYo (the strange world)
2022.07.11: Patbingsu
2022.08.31: RING ma Bell (what a wonderful world)
2023.03.28: EUNOIA
2023.09.27: BYOB (bring your own best friend)
2023.10.23: DANG! (hocus pocus)

JAPÁN MEGJELENÉSEK

VIDEOKLIPEK
2023.05.17: GingaMingaYo (the strange world) -Japanese ver.-
2024.02.27: Domino ~ butterfly effect

TELEVÍZIÓS SOROZATOK

ÉV CÍM SZEREP
2016 Magic Callphone beugró

TELEVÍZIÓS MŰSOROK

ÉV CÍM CSATORNA SZEREP
2015 Unpretty Rapstar 2 Mnet versenyző
2015 Show Me The Money 4 Mnet versenyző
2022 The Second World JTBC versenyző
2023 Show Champion MBC műsorvezető

VIDEOKLIP MEGJELENÉSEK

ÉV CÍM ELŐADÓ
2011 Knock Out GD & T.O.P
2015 Don't Stop Unpretty Rapstar 2

KOREAI MEGJELENÉSEK

KÖZÉPLEMEZEK
2021.11.10: The Billage of Perception: Chapter One
2022.02.23: The Collective Soul and Unconscious: Chapter One
2022.08.31: The Billage of Perception: Chapter Two
2023.03.28: The Billage of Perception: Chapter Three

KISLEMEZEK
2021.12.14: The Collective Soul and Unconscious: Snowy Night
2023.09.27: BYOB (bring your own best friend)
2023.10.23: side-B : memoirs of echo unseen
2023.11.27: 'the Billlie's odditorium' the first edition
2024.01.02: 'the Billlie's odditorium' the second edition

KÖZREMŰKÖDÉSEK
2022.07.11: track by YOON: Patbingsu (ft. Yoon Jong Shin)

SOUNDTRACK ALBUMOK
2022.03.01: The Collective Soul and Unconscious: Chapter One Original Soundtrack from "What is your B?"
2022.09.08: The Billage of Perception: Chapter Two Original Soundtrack from "The End of the World and the Awakening"

JAPÁN MEGJELENÉSEK

KISLEMEZEK
2023.05.17: GingaMingaYo (the strange world) -Japanese ver.- 
2024.01.17: DANG! (hocus pocus) -Japanese ver.-

KÖZÉPLEMEZEK
2024.02.27: Knock-On Effect

Utolsó frissítés: 2024.04.16. 09:09 heecasso által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace