Starity

Namie Amuro

Namie Amuro Namie Amuro nemzetisége 2017. 218rajongó 17vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 95%
 • stílus: 93%
 • szimpátia: 91%
 • Születési név
 • Amuro Namie (安室 奈美恵)
 • Becenév
 • A J-Pop királynője
 • Születési idő
 • 1977. szeptember 20.
 • Születési hely
 • Naha, Okinawa prefektúra, Japán
 • Foglalkozás
 • énekesnő
 • Családi állapot
 • elvált, 1 gyermek
 • Magasság
 • 158 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Szűz
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna

Namie Amuro életrajza

Élete és zenei karrierje

 

Gyermekkor és sztárrá válás

1977.szeptember 20-án született az okinawai Naha városában, Japánban. Anyukája nevelte, mivel szülei elváltak, mikor négy éves volt. Édesanyja egy óvodában dolgozott valamint bárokban hostesskedett, hiszen három gyermekről kellett gondoskodnia. Szegénységben nőtt fel, de ez nem akadályozta meg abban, hogy nagyot álmodjon, bár nem az volt a célja, hogy énekes legyen, de édesanyja etéren mindenben támogatta. 12 éves korában fedezték fel, miközben egy barátját látogatta meg. Masayuki Makino figyelt fel a lány kivételes tehetségére és sikerült rávenni a lányt, hogy iratkozzon be iskolájába, a Okinawa Actors Schoolba. Két évvel később helyet kapott egy igen kezdetleges lánycsapatban, a Super Monkey's-ban öt másik lánnyal együtt. 1992.szeptember 16-án debütáltak a Toshiba-EMI kiadópárosnál. Debütálásuk után egy évvel Namie felköltözött Tokióba, amit anyukája igencsak ellenzett.

A Super Monkey's igen eredménytelennek bizonyult, és a tagok is jöttek-mentek. 1994-ben megvátoztatták a nevüket Namie Amuro with Super Monkeys-ra, hogy ezzel is kiemeljék Namie kulcsszerepét a csapaton belül. A csapat még egy utolsó nekifutással (és ki tudja, hányadik felállásban), de megjelentette ötödik kislemezét 1995.január 25-én Try Me ~Watashi wo Shinjite~ címen Max Matsuura producerkedésével. Ez volt az első (és egyben utolsó) top10-es daluk. A többi tag ezentúl már csak háttértáncos volt Namie Amuro mögött. Miután Namie kilépett a többi négy tag csapatot alapított MAX néven az Avex-nél. A fiatal énekesnő még két kislemezt készít a Toshiba-EMI alatt, majd utána átigazol az Avex Trax-hoz 1995.októberében.

1995-1997: Sikeres Avex Trax-debütálás

Még ebben a hónapban megjelent a debütáló Avex-kislemeze, a Body Feels Exit. A kislemez nagyon sikeresnek bizonyult. A második kislemeze két hónappal később jelent Chase the Chance címmel és ez lett az első milliós eladásokat produkáló korongja. 1995-ben Golden Arrow díjjat nyert a fiatal énekesnő.

1996 első felében csak úgy jöttek egymás után a nagyobbnál nagyobb slágerek és milliós eladásokkal bíró kislemezek: Don't wanna cry, You're My Sunshine. Négy igen sikeres kislemez után itt volt az ideje egy még sikeresebb stúdióalbumnak. A Sweet 19 Blues 1996.július 22-én jelent meg, és több, mint 3 millió eladott példányszámban kelt el. Novemberben kiadta a Walk in the Park című kislemezét, ami szintén milliós eládást produkált. 1996 vége felé, 17 évesen megnyerte a Grand Prix-díjat a Don't Wanna Cry című daláért, ami a Japan Record Awards legnagyobb megtiszteletése. Ezzel ő lett a legfiatalabb énekesnő, aki ilyen díjat birtokolhat.

Az 1997-es év egy új kislemezzel indult, amit Can You Celebrate?-re kereszteltek. Februárban jelent meg, és csak az első héten 8 ezer darab talál gazdára, sőt 40 hétig vezette a listákat és a mai napig ezt tartják a legsikeresebb kislemezének. Újabb kislemez, a How to be a girl után, újabb album következett, ami Concentration 20 címmel dobtak piacra, és elkezdődött a nyári turnéja is. Az évvégén ismét Grand Prix-díjat nyert a a Japan Record Awards-on, ám ezuttal a Can You Celebrate? című daláért.

1998–2001: Visszatérések sorozata

Körülbelül egy év után tért vissza a zeneiparba egy új kislemezzel, az I Have Never Seen-nel. Sikerült újabb televíziós fellépéseket kapnia, ezzel is visszatérhetett a normális kerékvágásba. Az új kislemez az első helyre tornázta fel magát az Oricon-listán.

Következő kislemeze Respect the Power of Love néven jelent meg 1999.március 17-én. Egy héttel késöbb az aktuális kislemez megjelent, a listán a második helyen, ezzel az első-helyezések sorozata is megtört. Vissza akart vonulni, de ezúttal végleg, amiben nagy szerepet játszott édesanyja halála is. Akkor azonban valami történt: rajongói levelek tízezrei érkeztek hozzá, részvétet és buzdítást tolmácsolva az énekesnõnek, akit nagyon meglepett, hogy ennyien szeretik és bíztatják.

A harmadik visszatérésre nem kellett sokat várni, hisz a Toi et Moi kislemeze 1999.júlisában jelent meg. A dalt felhasználták a Pokémon: The Movie 2000 animációs filmhez. Ezután jött is a Something 'bout the Kiss kislemeze, melyben a híres amerikai hip-hop/R&B producerrel, Dallas Austinnal dolgozott együtt. Nagyon sok munka árán, de elkészült negyedik stúdióalbuma is, a Genius 2000, és pozitív kritikák egész sorát kapta. 2000 első felét turnézással töltötte, majd a turné után, júlisuban megjelent Never End című kislemeze. A korongból több, mint 600 ezer darabot adtak el, de még így is az Oricon-lista második helyén végzett.

Decemberben megjelent ötödik stúdióalbuma Break the Rules címmel. A kritikusok szerint az album nem hozta a várt szintet, s csupán 334,520 eladást produkált, ami egy nagy visszalépés az elõzõ albumokhoz képest. Augusztusban kijött 19. kislemeze, a Say the Word, melyben az énekesnő először segédkezett egy dal megírásában.
Nem sokkal rá Amuro az akkortájt nagy népszerûségnek örvendõ hip-hop csapat, az m-flo frontemberével, Verballal dolgozott együtt, aki hasznos tanácsokkal látta el, a pop-ról az R'n'B-re való zenei áttérést illetően. Az együttműködés gyümölcse a Lovin' It című dal, s ezután Namie és producere, Tetsuya Komuro útjai elváltak.

2002-2006: Eladások csökkenése, de ismét a csúcson és a Suite Chic projekt

2002.március 13-án jött ki a Love Enhanced Single Collection nevű válogatásalbuma. Szeptemberben megjelent a Wishing on the Same Star nevezetű kislemeze, ami a második helyik küzdötte fel magát az Oricon-listán.

2002.decemberében teljesen belekerül a japán R'n'B zenei irányzatba, s ezzel kezdetét vette a Suite Chic projekt. 2003-ban jött ki a shine more kislemez, ami igazán amerikás-feelinges. Az utána lévő kislemezek a Put 'Em Up és a So Crazy / Come már igazi amerikai producerek Dallas Austin és a Full Force munkáit dicsérik. A Come című dalát felhasználták az Inuyasha című japán animében. Három év után végre egy újabb stúdióalbumot hallgathatnak a rajongók, hiszen 2003.novemberében kijött az igencsak nyugati hangzású STYLE. A korongon nem fogata jól a rajongótábor, hisz az Oricon-listán csak a negyedik helyet tudta megszerezni. A Suite Chic projekt kereti között még megjelentettet egy albumot és remixalbumot, mielőtt a projekt végleg befejeződött volna.

Turnét turnét követ, ázsiai állomásokkal (Taipei, Taiwan és Szöul), majd a semmibõl megjelent az All For You. A lemez igaz csak a hatodik, de a duplája fogyott belőle, mint a legutolsó kislemeznek. Augusztusban megjelent a szintén amerikai R'n'B-hangzású kislemez, a Girl Talk / The Speed Star. A siker váratlan: három napig első helyezést tudhatnak a dalok magukénak. Öt éven belül erre nem volt péda, hogy megint első legyen valamelyik kislemezével. A korong megtette, amit elvártak tőle: visszarepítette a csúcsra. 2005.májusában megjelent a Want Me, Want Me nevezetű kislemeze, ami a második helyig meg sem állt a listán.

Nyáron az MTV Video Music Awards Japánon a negyedik alkalommal nyert díjat, és ő azegyetlen olyan előadó, aki négy éven keresztül mindig hazavitt valamilyen díjat az MTV VMAJ-ről: "Inspiration Award Japan" 2002-ben, "Best Collaboration" 2003-ban, "Best R&B Video" 2004-ben, és 2005-ben a "Most Impressive Asian Artist" díj.

 2005.júliusában megjelent hatodik stúdió albuma, a Queen of Hip-Pop. Az MGM Studiosszal való megegyezés értelmében, Namie Amuro megkapta a Rózsaszín Párducot (és annak szerzõi jogának ideiglenes felhasználását), mint az albumának a kabalafiguraként. Sőt, csak az album kedvéért egy lány párducot is rajzoltak a készítők. Az album a második helyen kezdett a listákon. Öt éven belül a legjobban fogyó albuma lett, még az előző hármat is lesöpörte.

Rögtön utána, a Sin City című filmhez járult hozzá, hogy levetítsék a japán mozikban is. Miután látta a filmet, Namie ajánlatot tett, hogy szívesen elénekelné a film betétdalát. Azonnal igen volt rá a válasz felsőbb körökből. Amikor a rendező Robert Rodriguez hallotta Namie elgondolását egy betétdalról, egyből felcsigázta a téma. Egy supla A-oldalas-kislemez látott napvilágot White Light / Violet Sauce néven 2005.november 16-án. A rajongóknak szánt kis karácsonyi ajándékként fogható fel a "FILMOGRAPHY 2001-2005" című DVD, amin csak videoklippek vannak, összesen tizenkettő. 

2006.március 17-én megjelent az újabb dupla A-oldalas-kislemez, a Can't Sleep, Can't Eat, I'm Sick / Ningyo, ami a második helyet kaparintotta meg az Oricon-listán. Augusztusban útjára indult a namie amuro BEST tour "Live Style 2006" nevezetű turnéja.

2007–2009: Ismét növekvő népszerűség, Best Fiction & Past < Future

2007.január 24-én jelent meg 30.kislemeze Baby Don't Cry címmel, amit felhasználtak a Himitsu no Hanazono c. japán drámában. A listákon a harmadik helyig meg sem állt a korong. A 2007-es évben a RIAJ-listáján a hetedik helyet foglalta el, és több, mint egymillióan töltötték le digitálisan.  31.kislemeze, a Funky Town 2007.április negyedikén került a boltokba. A dal a Lipton' Limone termék reklámjához is felhasználtak, amiban maga az énekesnő is szerepelt. Két ilyen reklám született.

Júlis 27-én megjelent hetedik stúdióalbuma Play címmel. A korongon összesen 12 dal szerepel, igaz csak 4 új, de előrevetítette új zenei stílusát. A Top Secret című dalát felhasználják a Prison Break (Szökés) második évadához Japánban. A korong az Oricon-listán az első helyen szerepelt. Utoljára 2000-ben volt ennyire sikeres albuma, a GENIUS 2000. A PLAY albumában 7 év után, egy újabb listavezető korongot köszönthetünk. 2008.februárjában útjára indult a NAMIE AMURO PLAY TOUR 2007 nevezetű turnéja, ahol összesen53 állomáson lépett fel az énekesnő. Később további 12+2 ráadás (Taipei, Taiwan) koncertet adott a NAMIE AMURo PLAY MORE! TOUR 2008 keretei között.

2008 azaz év, amikor Namie végleg a visszatér a sikerhez. 2008-as év első kislemeze, a 60s70s80s lett, ami összesen három új dalt tartalmaz: New Look, Rock Steady, What A Feeling. Mindhárom dal feldolgozás és a '60-as, '70-es és a '80-as éveket eleveíti meg. A számokat egyébként egy kozmetikai termékcsalád, a Vidal Sassoon reklámjai alatt mentek. A korong a második helyről az elsőre ugrott a listákon, és egy hétig uralta. Ezzel egy újabb rekordot döntött meg, hiszen kilenc éve nem volt ilyen jól fogyó kislemeze, mint akkor az I Have Never Seen. Közel 300,000 darab talált gazdára az Oricon-listák szerint.

2008.július 30-án jelent meg harmadik válogatásalbuma Best Fiction címmel. Ezen a korongon a 2002-es Wishing on the Same Star-tól kezdve a 2008-as kislemezig, a 60s70s80s-ig megtalálhatóak dalai. Plusz két új dallal (Do Me More, Sexy Girl) karöltve. A Sexy Girl a Otome no Punch drámában használták fel, a másik dalt meg a Vidal Sassoon reklámokban lehet hallani. Egy hét alatt 681,000 darabot adtak el az albumból, ami példátlan siker abban a hónapban. Három héten belül egymillió példány talált gazdára. Az album végül hat héten keresztül volt folyamatossan listavezető, amire a japán lemezeladások történelmében 14 éve nem volt példa! Az 50. Japan Record Awards-on a Best Ficton nyerte meg "the best album of the year" díjat. 2008.október 25-én kezdte meg namie amuro BEST FICTION TOUR 2008-2009 nevezetű turnéját, mely összesen 60 állomásból, plusz kettő-kettő taipei-i és shanghai-i koncertből állt.

2009.január 20-án jelentették be, hogy Namie Amuro újra szerepet vállalt a Vidal Sassoon reklámkampányában, majd január 21-én bejelentették 33. kislemezét, a WILD / Dr.-t, ami mácius 18-én jelent meg. Wild című dala a Coke Zero "Wild Health" nevezetű reklámjában hallható. A kisemez szintén az első helyet kaparintotta meg az Oricon-listán. Októberben pedig újabb Vidal Sassoon reklámokban volt látható Namie, aminek a betétdalait isd ő énekelte (Copy That, My Love). Később pedig a McDONALD'S Big Mouth nevezetű reklámjában szerepelt.

December  16-án jelent meg kilencedik stúdióalbuma, a PAST < FUTURE. Az új albumból körülbeül fél millió példány talált gazdát. Jövőév áprilisában elindította nagyszabású kilenc hónapig tartó országos turnéját.

2010–2011: Checkmate! és a Live Style 2011 turné

2010.május 18-án Monacóban ment, ahol a World Music Awardson átvehette a "Best Artist From Asia" díjat, amit Paris Hilton adott át neki. A díjátadón fellépett a Hide and Seek című sikerszámával.

Júlis 28-án jelent meg 34. kislemeze, a Break It / Get Myself Back. A Break It az új Coca Cola Zero reklámdala lett. A kislemez a harmadik helyezést érte az Oricon-listán, és mindkét dal nagyon jól szerepelt a RIAJ-listán is.

December 25-én jelent meg az új koncert turné DVD-je namie amuro PAST < FUTURE tour 2010 címmel.

2011.április 27-én megjelent ötödik válogatásalbuma Checkmate! címmel. Az album négy új számot tartalmaz: Make It Happen feat. After School, Unusual feat.Yamashita Tomohisa, Wonder Woman feat, AI & Anna Tsuchiya és #1 feat. Kawabata Kaname (CHEMISTRY). Ez eredeti megjelenési dátum március 23-a volt, de a márciusi földrengés, szökőár és a fukushimai atomkatasztrófa miatt eltolták. A korong a 2011-es év harmadik legjobban fogyó albuma lett.

Eközben, április 10-étől a One Piece animében a Fight Together című dalát lehet hallani 2 perc 30 másodperces vágott verzióban. Július vége felé megkezdte namie amuro LIVE STYLE 2011 nevezetű turnéját, ahol összesen 32 állomáson lépett fel.

Július 27-én megjelent 35. kislemeze Naked / Fight Together / Tempest címmel. Míg a Naked című dalt a KOSE ESPRIQUE kozmetikai márka remklámjaiban lehet hallani, míg a Tempest az azonos című japán drámába. A kislemez az Oricon lista második helyén landolt, és több, mint 100,000 példányt adtak el belőle.

Eközben a turnéjában két új dal fedezhető fel Higher és az arigatou. A Higher-t az új Coca Cola Zero reklámjában használták fel, de a TV-ben ismeretlen okok miatt sohasem sugározták. Az utóbbi dalt az új Kose Esprique kampányban használták fel acapella változatban.

36. kislemeze, a Sit! Stay! Wait! Down! / Love Story december hetedikén került a boltok polcaira. A kislemez mindkét dalát felhasználták a Watashi ga Renai Dekinai Riyuu című japán drámában, amiben Namie egy kis időre is felktűnik. A Weekly Ranking of Recochoku-listán a Love Story az első, míg a Sit! Stay! Wait! Down! a második helyet kaparintotta meg. Később, a Recochoku-list havi rangsorolásán a Love Story az első, míg a Sit! Stay! Wait! Down! az ötödik helyet szerezte meg.

Ezután nem sokkal hivatalos oldalán bejelentették, hogy a namie amuro LIVE STYLE 2011 megjelenik DVD/Blu-ray formátumban is december 21-én, s a borítókat novembe 30-án leplezték le. November 16-án elindították Namie Amuro hivatalos YouTube-oldalát is, ami világszerte sok rajongó követ nyomon. 2011.december hetedikén nyitották meg Namie első hivatalos Facebook-oldalát, melyet már több, mint 2 millió rajongó követ nyomon.

2012: Uncontrolled és a 20. évforduló

Január 21-én az énekesnő felvett egy új dalt Go Round címmel, ami a márciusban megjelent 37.kislemezén, a Go Round / YEAH-OH!-on foglalt helyet. Tizedik stúdióalbuma június 27-én került a boltokba Uncontrolled címmel. Az albumon négy új szám található és mindegyik új dal kapott videoklipet is. A korongból több, mint félmillió példányt adtak el, s ez lett az énekesnő 10. toplistás lemeze, és a 2012-es év 11. legkelendőbb japán albuma.

Szeptember 16-án egy speciális egyéjszakás koncerttel (Namie Amuro 20th Anniversary Live In Okinawa) ünnepli 20. évefordulóját a zeneiparban, de a fellépést sajnos eltörölték a közelgő tájfun miatt. Az énekesnővel együtt körülbelül 27 ezer rajongó szomorodott el, hisz a koncertet sajnos nem tudták más időpontra átrakni, így nem volt más választa, mint lemondani. Az énekesnő azt nyilazkozta, hogy a 25. éfordulójára szeretene egy ugyan ilyen egyéjszakás koncertet, ami az ő "bosszúja" lesz a tájfun ellen.

Október 31-én jelent meg ötödik digitális kislemeze Damage címmel, amit felhasználtak a Fly with the Gold című japán filmben. A dalhoz tartozó videoklipet deceber másodikán tették közzé.

November 24-én indult útjára 15 év után az énekesnő ötödik Dome turnéja Namie Amuro 5 Major Domes Tour 2012 ~20th Anniversary Best~ címmel.A turnén körülbelül 340 ezer rajongója előtt lépett fel, ami már önmagában is rekordnak számít a női szólisták körében.

2013-2015: Dimension Point, FEEL, Ballada + _genic

A 2013-as évet, a március hatodikán megjelent 38. kislemezével, a Big Boys Cry / Beautifullal nyitotta. A kislemez csak CD formátumban jelent meg, ami a 28. kislemeze, a White Light / Violet Sauce óta nem volt példa erre. Namie karierrjében ez a legrosszabbul fogyó kislemeze.

2013.július 10-én jelent meg tizenegyedik stúdióalbuma FEEL címmel a Dimension Point, az Avex Trax egyik leányvállalat kezei alatt, A korongon helyet kapott a 38. kislemezének B-oldala, a Big Boys Cry (a Beautiful nem került az albumra), valamint a május 19-én megjelent hatodik digitális kislemeze, a Contrail. A korong összesen hét teljesen angol dalt, valamint 6 videoklipet tartalmaz. A FEEL első helyen landolt az Oricon-listán, és majdnem 400 ezer példány talált gazdára. Természetesen a koronghoz egy turné is dukál, melyet augusztus 16-án kezdett meg az énekesnő és december 23-án fejezett be a namie amuro FEEL tour 2013 keretei között.

Namie ötödik válogatásalbuma, de első ballada-best of-ja június negyedikén jelent emg Ballada cimmel. A korong az énekesnő 15 legnépszerűbb balladáját tartalmazza, amit a rajongók választottak ki, plusz a Contrail című dal ballada verziója is helyet kapott. A DVD és a Blu-ray összesen 17 klipet tartalmaz, melyek közül négy teljesen új: Can You Celebrate? Sweet 19 Blues, HimAWArI és a Four Seasons, melyek közül előbbi kettőt újra fel is énekelt Namie.

Az albumhoz természetesen kapcsolódik egy turné is, melyet augusztusban fog elkezdeni namie amuro LIVE STYLE 2014 címmel, mely összesen 36 koncertből áll.

2014. november 12-én jelent meg 42. kislemeze BRIGHTER DAY címmel. A korong névadó dala mellet még két számot tartalmaz: Sweet Kisses és a Still Lovin' You, melyek közül előbbi a Kose Cosmeport „OLSE D'OR” reklámdala, utóbbi pedig a Kose Esprique reklámdala lett.

2015.április 10-én jelentették be tizenkettedik stúdióalbumát, mely _genic címmel június 10-én jelent meg. A korong összesen tizenhárom számot tartalmaz, melyek közül öthöz készül videoklip. A korong merőben más stílusú, mint a korábbi FEEL. Az énekesnőnek egyébként ez az első albuma, miután januárban 22 év után febontotta szerződését a Rising Productions-szel, de a rajongók jól fogadták, hisz az Oricon-lista első helyéig meg sem állt. Az új albumhoz természetesen egy új turné is dukál, mely namie amuro LIVEGENIC 2015-2016 címmel 2015 augusztusban indult útjára, és 2016. febuárjában fejeződött be.

December másodikán jelent meg az énekesnő 43. kislemeze Red Carpet címmel, melyen az A-oldalon a Red Capet, míg a B-oldalon a Black Make Up című dalok kaptak helyet.

2016: Mint, Hero és Dear Diary / Fighter kislemezek + nagyszabású japán turné

Május 18-án jelent meg az énekesnő 44. kislemeze Mint címmel. A korong jól teljesített, hisz a negyedik helyet szerezte meg az Oricon-listán, valamint több mint 100 ezren töltötték le. Július 27-én jelent meg az idei év második kislemeze a Hero - a korong névadó dala a XXXI. nyári olimpiai játékok hivatalos japán zenéje lett. Október 26-án jelent meg legújabb kislemeze Dear Diary / Fighter címmel, melynek dalai az új élőszereplős Death Note-filmben (Death Note: Light Up the NEW World) hallhatóak.

2016. augusztus 19-én indult útjára a namie amuro LIVE STYLE 2016-2017 című nagyszabású, 88 állomásos turnéja, amit később plusz 13 fellépéssel egészítettek ki.

2017-2018: 2017-ben 25. évforduló, majd visszavonulás

Az énekesnő 2017 szeptember 16-án és 17-én a namie amuro 25th ANNIVERSARY LIVE in OKINAWA nevezetű kétéjszakás koncertsorozat keretei között ünnepelte 25. évfordulóját. Pár nappal később, szeptember 20-án - 40. születésnapján - jelentette be visszavonulását.

2017. november nyolcadikán jelentette meg utolsó albumát, ami a Finally elnevezést kapta, ami az év végéig meghaladta az egymilliós példányszámot, ezzel ő lett az első és egyetlen japán előadó, akinek tizes-, huszas-, harmincas- és negyvenes éveiben is volt egymilliós eladása. 2018. januárjában a számok meghaladták a kétmilliót, s ezzel újabb mérföldkőhöz érkezett. A  namie amuro Final Tour 2018 ~Finally~ nevezetű búcsú turnéja keretei között 17 koncertet adott Japánban, valamint eközben elindult a namie amuro Final Tour 2018 ~Finally~ in Asia turnéja is, melynek keretei között Kínában, Tajvanon és Hong Kongban koncertezett.

2018. szeptember 15-én a We ♥ Namie Hanabi Show: I ♥ Okinawa / I ♥ Music egynapos zenei fesztiválon lépett utoljára színpadra. Hivatalosan 2018. szeptember 16-án vonult vissza. 2018. szeptember 30-án bezárták összes hivatalos oldalát (weblap, Facebook, fanclub); YouTube-csatornája továbbra is elérhető.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Turnék

(szám) a koncertek számát jelöli

Namie Amuro with Super Monkey's

1995.07.16 - 1995.08.27. : "Light my Fire in Heart" with Super Monkeys 1995 (2)
1996.03.20 - 1996.05.19. : Mistio presents Namie Amuro with Super Monkeys 1996 (21)
1996.08.26 - 1996.09.01. : FIRST ANNIVERSARY with Super Monkeys 1996 (4)

Szóló

1997.03.23 - 1997.05.28. : A walk in the park Tour 1997 (23)
1997.07.26 - 1997.08.13. : Namie Amuro Concentration 20 Live in Tokyo Dome (8)
2000.03.20 - 2000.05.07. : NAMIE AMURO TOUR "GENIUS 2000" (17)
2001.03.18 - 2001.05.27. :  namie amuro tour 2001 break the rules (17)
2003.11.29 - 2004.05.15. : namie amuro SO CRAZY tour featuring BEST singles 2003-2004 (37 + 3 Szöul + 2 Taipei)
2005.09.01 - 2005.12.24. : Space of Hip-Pop -namie amuro tour 2005 (35)
2006.08.13 - 2006.11.23. : LIVE STYLE TOUR 2006 ~ 15th ANNIVERSARY (23)
2007.08.18 - 2007.12.15. : NAMIE AMURO PLAY TOUR 2007 (53)
2008.01.26 - 2007.14.13. : PLAY MORE! TOUR 2008 (12 + 2 Taipei)
2008.10.25 - 2009.05.31. : namie amuro BEST FICTION TOUR 2008-2009 (60 + 2 Taipei + 2 Shanghai)
2010.04.03 - 2010.12.15. : namie amuro PAST < FUTURE tour 2010 (73 + 7)
2011.07.30 - 2011.12.27. : namie amuro LIVE STYLE 2011 (32)
2012.09.12. :  20th Anniversary Live in Okinawa (tájfun miatt törölve)
2012.11.24 - 2012.12.21. : namie amuro 5 Major Domes Tour 2012 ~20th Anniversary Best~ (7)
2013.02.23-24., 03.16. & 04.26. : Namie Amuro ASIA Tour 2013 (3: 2 Tajvan, 1 Hongkong, a negyedik koncert (Szingapúr) törölve lett)
2013.08.16 - 2013.12.23. : namie amuro FEEL tour 2013 (54)
2014.08.22 - 2014.12.18. : namie amuro LIVE STYLE 2014 (36 + 2)
2015.09.05 - 2016.02.10. : namie amuro LIVEGENIC 2015-2016 (44 + 2 Taipei + 1 Hongkong)
2016.08.19 - 2017.03.31. : namie amuro LIVE STYLE 2016-2017 (88 +13)
2017.09.16 - 17. : namie amuro 25th ANNIVERSARY LIVE in OKINAWA (2)
2018.02.18 - 2018.07.03.:  namie amuro Final Tour 2018 ~Finally~ (17)
2018.03.17 - 2018.05.20. : namie amuro Final Tour 2018 ~Finally~ in Asia (2 Kína, 2 Hongkong, 2 Tajvan)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Magánélete:

Házassága és terhessége

1997.október 22-én egy sajtótájékoztaton jelentette be eljegyzését Masaharu Maruyamával (TRF frontembere, SAM) és, hogy három hónapos terhes. Namie egy időre vissza is vonult, hogy teljesmértékben a családjára koncetrálhasson. Fia, Haruto (温大) 1998.május 18-án született meg 2690 grammal.

Családi tragédia

1999.március 17-én édesanyját, Taira Emikót (平良恵美子) brutálisan meggyilkolta mostoha nagybátyja, Taira Kenji. Taira Emiko éppen a férjével sétált (második házassága - nem Namie édesapjával), amikor Taira Kenji a párra támadt. Mostohaapja túlélte a támadást, míg sajnos édesanyja a támadást követően a kórházban elhunyt. A támadó nem sokkal a bűncselekmény után öngyilkos lett. 

Válása

2000.januárjában beadta a válókeresetet kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva. Hivatalosan csak 2002.júliusában váltak el Sammel. Fia, Haruto nála maradhatott és az ex-férje megkapta a gyermeklátogatási jogot, szóval a szülői teendőket megosztják egymással.

Ismét randizgat(ott)

Miután több évig csak gyermekének és munkájának szentelte életet, 2010.januárjában felröppent a hír, hogy az énekesnő együtt jár a japán komikussal, Atsushi Tamurával. Ezt később mindkét fél megerősítette. A pár állítólag Arizonában találkozott 2009 nyarán, majd hamar összemelegedtek. 2010.augusztusában szakítottak elfoglaltságuk (sűrű időbeosztásuk) miatt.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Érdekességek:

- Vokális adottság: Bb2 ~ A5
- Összesen öt tetoválása volt (kettő a bal csuklóján, kettő a bal vállán, egy a jobb felkarja belső felén). --> 2015-ig az összeset eltűntette
- Három kuyája van: Koto, Gatchan és Arare (Betty kutyusa 2011-ben elpusztult).
- Anyukáját Emiko Tairának hívták.
- Kettő idősebb testvére van: egy nővére (Miki) és egy bátyja (Mitsuteru).
- Európai felmenőkkel rendelkezik.
- Mialatt középiskolába járt, volt, hogy két órát kellett gyalogolnia az intézményig és haza, mert családjának nem volt pénze tömegközlekedésre.
- A Namie nevet egy szappanopera főszereplőjéről kapta.
- Elmondása szerint, ha visszavonul kezdő énekesekkel szeretne foglalkozni.
- Édesanyja emlékére íródott a Never End című dal.
- Imádja a mangákat (Basara, One Piece, Hana yori Dango, Ouke no monshou). Nagy gyűjteménye van otthon, és ha van ideje, mindig azokat olvassa.
- Vércsoport: 0
- Ő az egyetlen olyan japán előadó, akinek tízes, húszas, harmincas és negyvenes éveiben is volt legalább milliós eladása.
- Jó barátságot ápol Jolin Tsai tajvani énekesnővel.
- Állítólag nem szereti a toi et moi című dalát.
- Többször is elmondta, hogy nagyon örült annak, hogy édesanyja még a halála előtt találkozhatott a fiával, Harutóval.
- Kedvenc előadói: Janet Jackson, a TLC, Paul Abdul és az En Vogue.

 

További hivatalos oldalak:

YouTube-csatorna: AmuroNamiech
Dimension Point hivatalos oldala: dimension-point.jp
fanclub: fan space
SoundCloud: Namie Amuro Official

írta: silenc

Sorozatok:

* [1993] Ichigo hakusho ~ Reiko Endou
* [1994] Toki wo Kakeru Shoujo (時をかける少女 / The Girl Who Runs Through Time / Az idő fölött járó lány) ~ Miyoko Yoshiyama
5 epizód
* [1995] Watashi, mikata desu (私、味方です / I will always stand by you)
* [1995] Station (ステイション)
1 epizód: Joshi Kousei ga naita! Tikan no Himitsu (3.rész)
* [1995] Shounan Liverpool Gakuin
* [2000] Yonigeya Honpo (夜逃げ屋本舗 / Angels on Loan / Flight by Night)
* [2011] Watashi ga Ren'ai Dekinai Riyū (私が恋愛できない理由 / The Reason I Can't Find My Love) ~ önmaga
1 epizód: Please don't go!! Nearing the climax of our story!! (9.rész)


Filmek:

* [1996] That's Cunning! Shijou Saidai no Sakusen? (That's カンニング! 史上最大の作戦?) ~ Yumi Morishita
* [1996] Gakko II: The Learning Circle (学校II Gakkō II / A Class To Remember 2) ~ önmaga

( a #szám az Oricon listabéli helyezést jelöli )

Stúdióalbumok:

* [1995.10.16] Dance Tracks Vol.1
#1
* [1996.07.22] SWEET 19 BLUES #1
* [1997.07.24] Concentration 20 #1
* [2000.01.26] GENIUS 2000 #1
* [2000.12.20] break the rules #2
* [2003.12.10] STYLE #4
* [2005.07.13] Queen of Hip-Pop #2
* [2007.06.27] PLAY #1
* [2009.12.16] PAST < FUTUR
E #1
* [2012.06.27] Uncontrolled #1
* [2013.07.10] FEEL #1
* [2015.06.10] _genic #1


Válogatásalbumok:

* [1998.01.28] Original Tracks Vol.1 #3 (as Namie Amuro with Super Monkey's)
* [1998.01.28] 181920 #1
* [2002.03.13] LOVE ENHANCED♥ single collection
#3
* [2004.03.31] 181920 & films 
(re-issue)
* [2008.07.30] BEST FICTION #1
* [2011.04.27] Checkmate! #1(Collaboration Best)
* [2014.06.04] Ballada #1 (Ballad Best)
* [2017.11.08] Finally #1


Live albumok:

* [2013.03.27] namie amuro 5 Major Domes Tour 2012 ~20th Anniversary Best~
* [2014.03.26] namie amuro FEEL tour 2013
* [2015.02.11] namie amuro LIVE STYLE 2014
* [2015.03.11] LIVE STYLE 2014~LIVE Ballada~


Kislemezek:

* [1995.10.25] Body Feels EXIT #3
* [1995.12.04] Chase the Chance #1
* [1996.03.13] Don't wanna cry #1
* [1996.06.05] You're my sunshine #1
* [1996.08.21] SWEET 19 BLUES #2
* [1996.11.27] a walk in the park #1
* [1997.02.19] CAN YOU CELEBRATE? #1
* [1997.05.21] How to be a Girl #1
* [1997.11.27] Dreaming I was dreaming #1
* [1997.12.25] CAN YOU CELEBRATE? (re-release) #1
* [1998.12.23] I HAVE NEVER SEEN #1
* [1999.03.17] RESPECT the POWER OF LOVE #2
* [1999.07.07] toi et moi #3 (You and I)
* [1999.09.01] SOMETHING 'BOUT THE KISS #3
* [2000.01.01] LOVE 2000 #4
* [2000.07.12] NEVER END #2
* [2000.10.04] PLEASE SMILE AGAIN #2
* [2001.01.24] think of me / no more tears #7
* [2001.08.08] Say the word #3
* [2002.02.14] I WILL #7
* [2002.09.11] Wishing On The Same Star #2
* [2003.03.05] shine more #8
* [2003.07.16] Put 'Em Up #7
* [2003.10.16] SO CRAZY / Come #8
* [2004.03.17] ALARM #11
* [2004.07.22] ALL FOR YOU #6
* [2004.10.14] GIRL TALK / the SPEED STAR #2
* [2005.04.06] WANT ME, WANT ME #2
* [2005.11.16] White Light / Violet Sauce #7
* [2006.05.17] CAN'T SLEEP, CAN'T EAT, I'M SICK / Ningyo (人魚; Mermaid) #2
* [2007.01.24] Baby Don't Cry #3
* [2007.04.04] FUNKY TOWN #3
* [2008.03.12] 60s 70s 80s #1
* [2009.03.18] WILD / Dr. #1
* [2010.07.28] Break it / Get Myself Back #2
* [2011.07.27] NAKED / Fight Together / Tempest #2
* [2011.12.07] Sit! Stay! Wait! Down! / Love Story #2
* [2012.03.21] Go Round / YEAH-OH #3

* [2013.03.06] Big Boys Cry / Beautiful #4
*
[2014.01.29] TSUKI (ツキ; Moon) #3
* [2014.11.12] BRIGHTER DAY
#8
* [2015.12.02] Red Carpet #2
* [2016.05.18] Mint #4
* [2016.07.27] Hero #6
* [2016.10.26] Dear Diary / Fighter #3
* [2017.05.31] Just You and I #6Digitális kislemezek:

* [2012.10.24] Damage
* [2013.04.28] Contrail
* [2013.10.02] Neonlight Lipstick
* [2013.10.09] Ballerina
* [2018.02.11] Hope


VHS:

* [1996.11.14] NAMIE AMURO WORLD
* [1996.12.04] AMURO NAMIE FIRST ANNIVERSARY
* [1997.12.03] Namie Amuro Concentration 20 Live in Tokyo Dome
* [1998.07.01] 181920 films
* [1999.11.14] Amuro world ~chase the chance 19 memories~
* [2000.08.18] NAMIE AMURO TOUR "GENIUS 2000"
* [2001.03.07] filmography


DVD / Blu-ray:

* [2000.08.18] NAMIE AMURO TOUR "GENIUS 2000"
* [2000.09.27] AMURO NAMIE FIRST ANNIVERSARY (DVD reissue)
* [2000.09.27] Namie Amuro Concentration 20 Live in Tokyo Dome (DVD reissue)
* [2000.09.27] 181920 films (DVD reissue)
* [2001.03.07] filmography (DVD reissue)
* [2002.03.13] 181920 films + filmography
* [2002.12.11] BEST CLIPS
* [2003.11.19] namie amuro tour 2001 break the rules

* [2004.01.28] LOVE ENHANCED♥ single collection
* [2004.01.28] 181920
* [2004.09.23] namie amuro SO CRAZY tour featuring BEST singles 2003-2004
* [2005.12.07] FILMOGRAPHY 2001-2005
* [2006.03.15] Space of Hip-Pop -namie amuro tour 2005
* [2007.02.21] namie amuro BEST tour "Live Style 2006"
* [2008.02.27] NAMIE AMURO PLAY TOUR 2007
* [2009.09.09] namie amuro BEST FICTION TOUR 2008-2009
* [2010.12.15] namie amuro PAST < FUTURE tour 2010
* [2011.12.21] namie amuro LIVE STYLE 2011
* [2013.02.27] namie amuro 5 Major Domes Tour 2012 ~20th Anniversary Best~ (namie amuro 5大ドームTOUR 2012 ~20th Anniversary Best~)
* [2014.02.26] namie amuro FEEL tour 2013
* [2015.02.11] namie amuro LIVE STYLE 2014
* [2015.09.05] Golden Touch -10 Million Views New Edit- (LIVEGENIC Venues Only)
* [2016.03.02] namie amuro LIVEGENIC 2015-2016
*
 [2017.05.03] namie amuro LIVE STYLE 2016-2017
* [2018.08.29] namie amuro Final Tour 2018 ~Finally~


Egyéb közreműködések:

* [1996] m.c.A・T - Joy feat. Namie Amuro
* [1997] TK FAMILY - YOU ARE THE ONE
* [2001] Namie Amuro & VERBAL - lovin' it
* [2003] ZEEBRA - AFTER PARTY feat. Namie Amuro
* [2005] JHETT aka YAKKO for AQUARIUS - Do or Die feat. Namie Amuro
* [2006] ZEEBRA - Do What U Gotta Do feat. AI, Namie Amuro & Mummy-D
* [2007] m-flo - Luvotomy (m-flo loves Namie Amuro)
* [2008] DOUBLE x Namie Amuro - BLACK DIAMOND
* [2009] ravex - ROCK U feat. Namie Amuro
* [2010] AI - FAKE feat. Namie Amuro
* [2011] VERBAL - BLACK OUT feat. Lil Wayne & Namie Amuro
* [2013] TLC - Waterfalls (20th Anniversary Version)
* [2014] Hirai Ken - Grotesque feat. Namie Amuro
* [2014] Jolin Tsai - I'm Not Yours feat. Namie Amuro
* [2015] David Guetta - What I Did for Love feat. Namie Amuro
* [2015] Crystal Kay - REVOLUTION feat. Namie Amuro


Kiadatlan (soha nem hallott) dalok:

Balloons
I Need Love
Without My Medication
Turn The Night On Love
Girls Gotta Live
Need To Be With You
Turn The Lights On
Don't Say Goodbye (Anansi cover)

Utolsó frissítés: 2021.08.16. 11:11 silenc által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace