Starity

Nicholas D'Agosto

Nicholas D'Agosto Nicholas D'Agosto nemzetisége 3335. 141rajongó 9vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 98%
 • stílus: 95%
 • szimpátia: 99%
 • Születési név
 • Nicholas D'Agosto
 • Becenév
 • Nick
 • Születési idő
 • 1980. április 17.
 • Születési hely
 • Omaha, Nebraska, USA
 • Foglalkozás
 • színész
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 183 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Kos
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Hayden Panettiere

Nicholas D'Agosto életrajza

KEZDETEK
Nicholas D'Agosto Omahában, Nebraskában született 1980. április 17-én. A család öt gyermeke közül ő lett a középső, van két bátyja meg két húga. Az omahai Creighton Előkészítő Iskola tanulója volt, amit 1998-ban végzett el.

KORAI ÉVEK
1999-ben kapta meg első szerepét a Gimiboszi / Election című filmben, amelyben Larry Fouch szerepében volt látható. Ekkor már biztos volt benne, hogy a színészettel szeretne foglalkozni, de előtte még be akarta fejezni tanulmányait. Jelentkezett a Marquette University-re, ahol történelmet és színjátszást tanult.

Eközben számos darabban lépett fel és részt vett az avantgárd Theater X színtársulat megalakításában. Az egyetemi tanulmányai végén úgy döntött, hogy egy szemesztert Dominikai Köztársaságban végez el, ahol tanulmányozhatja a szegénység okozta problémákat.

2002-ben cum laude diplomát szerzett, majd pedig Los Angelesbe költözött, hogy színészi karrierjére koncentrálhasson. 

KARRIER
Még a diplomája megszerzése előtt látható volt egy kisebb szerep erejéig a Tengerparti diliparti / Psycho Beach Party című vígjáték-komédiában, amelynek főszereplői Lauren Ambrose, Nicholas Brendon és Thomas Gibson. 

Az elkövetkezendő években vendégszerepeket kapott a televíziózás legjelentősebb sorozataiban. Az első ilyen még 2002-ben volt a Játszd újra, Joel! / Do Over című sorozat 1. évad 14. részében Todd York. Ezt követően 2003-ban látható volt a Boston Public 4. évad 6. részében, mint Richard Kinney, valamint a Vészhelyzet / ER című sorozat 10. évad 4. és 7. részében tűnt fel, mint Andy. 

2004-ben is még folytatódott az epizódszereplése sorozatokban, ebben az évben a Cracking Up pilotepizódjában kapta meg Ben szerepét, valamint a Sírhant művek / Six Feet Under című széria 4. évad 11. részében alakította Jonathan Gorodetsky-t, továbbá a Döglött akták / Cold Case 2. évad 3. részében Chris bőrébe bújhatott.

2005-ben kapta meg első főszerepét. A Joint Custody címre keresztelt filmben ő alakította Joelt, a fiatal srácot, aki a film elején érkezik haza a Stanfordról és megtudja, hogy a szülei a tudta nélkül váltak el, valamint az egykor imádnivaló kishúgából egy szarkasztikus alkoholista vált, amíg ő távol volt. 

Ezt követően még szintén 2005-ben tűnt fel a Doktor House / House M.D. című sorozat 1. évad 11. részében, ahol Keith Fostert alakította. A 16 éves srác bekerül a klinikára, miután súlyos autóbalesetet szenvedett a barátnőjével együtt. Nem ismeretlen az orvosok számára azonban, ugyanis már három hete kezelik őt komoly belső vérzéssel, melynek azonban nem tudják az okát. Ezután pedig az Odaát / Supernatural című sorozat 1. évad 10. részében egy fiatal pár férfitagját, Gavint alakította. 

2006-ban látható volt az Orpheus című dráma-thriller filmben, amely Patrick J. Adams és Fairuza Balk főszereplésével készült. Ezt követően vendégszerepelt a Related című vígjáték-dráma sorozat 1. évad 12. és 16. részében, mint P.J. Még ebben az évben került bemutatásra második főszereplésével készült film is, az Inside. A horror-thriller filmben együtt forgathatott a Pletykafészek / Gossip Girl sztárjával, Leighton Meester színésznővel. Később látható volt a Nyomtalanul / Without a Trace című sorozat 5. évad 11. részében, mint Ted Soros, majd pedig a Násznap / Big Day című sorozat 1. évad 7. részében alakította Dr. Zaks-ot. 

2007-ben mutatták be a Rocket Science című filmjét, amelyben együtt szerepelt Anna Kendrick színésznővel és  Reece Thompson színésszel. A Reece által életre keltett dadogós karakter csatlakozik a középiskola vitaklubjéhoz, hogy választ kaphasson az élet nagy kérdéseire. Szerepelt a Drive Thru című vígjáték-horrorfilmben is, melyben főszereplő társai Leighton Meester és Melora Hardin színésznők voltak. Ekkor volt a premiere a Los Angeles Blues című filmjének is, amelyben Adam Cooperként látható. A film eleje szilveszter éjszakáján mentősök éppen egy férfit tesznek hordágyra, valószínűleg öngyilkos akart lenni. A visszatekintés során hat férfi élete, sorsa tárul fel, akik az egyik hollywoodi blues bárban töltik idejüket.  

Még ebben az évben két sorozatban is szerepelt. Az egyik A hivatal / The Office című vígjáték széria, amelynek 3. évad 18, 21, és 23. epizódjában volt látható.

2007-ben bejelentették, hogy visszatérő szerepet kapott a Hősök / Heroes című televíziós sorozatban, amelyben Westet, a sebezhetetlen Claire Bennet (Hayden Panettiere) barátját alakította, aki maga is rendelkezik különleges képességgel, méghozzá képes repülni. West Rosenként volt látható a teljes 2. évadban, tehát összesen 9 epizód erejéig. Ekkor jelent meg a The Rich Inner Life of Penelope Cloud filmje is.

2008-ban került bemutatásra az Amit máris tudni akarsz a szexről / Extreme Movie című filmje, amely bemutatja a tiniszex kínos és örömteli dolgait, de főleg azokat, amelyek kínosak. A filmben Evanként tűnik fel.

Ezt követte 2009-ben az Untitled Family Pilot című vígjáték, amelyben együtt látható Jill Clayburgh és JoAnna Garcia Swisher színésznőkkel. Ebben az évben megkapta a főszerepet Eric Christian Olsen oldalán a Pomponsrácok / Fired Up! című filmben. A két főszereplő srác a legnépszerűbb a középiskolában, és úgy döntenek a focitábor helyett inkább a pompomlány tábort választják, a lányokért és a dicsőségért. 

2010-ben volt a permiere a Dirty Girl című filmjének, amely 1987-ben játszódik és egy Danielle nevű lány áll a középpontban, akit Juno Temple alakít. A This Little Piggy című filmjében két testvér a nehéz időszakukban a bátyjukhoz költöznek.

2011-ben egy sorozat és egy rész erejéig visszatért a sorozatozás világába, lárható volt az Eden pilotepizódjában, mint John Sparks, de végül nem lett folytatása. Szerepet kapott Az élet Prada nélkül / From Prada to Nada című filmben, melyben két latin lánytestvér az apjuk halála után kénytelen Észak-Los Angelesbe költözni a nagynénihez. Látható volt a Végső állomás 5. / Final Destination 5 című filmben is, amelyben a szuszpenzió-híd összeomlása után a túlélőknek meg kell tanulniuk, nem tudják kijátszani a halált. 2011. augusztus 4-én mutatták be a New Romance című rövidfilmjét. A Mellbedobás / Mardi Gras: Spring Break című filmben egy csapat egyetemista srác elindul a tavaszi szünetben New Orleansban. A másfél órás vígjátékban Mike Morganként látható. 

2012-ben újból a sorozatokkal próbálkozott meg, és innentől kezdve szinte csak ilyen szerepeket vállalt el. Ebben az évben csak egy vendégszerepe volt, feltűnt a Piszkos csapat / Breakout Kings című sorozat 2. évad 3. epizódjában, mint Travis Muncey. 

2013-ban a Ne bízz a ribiben! / Don't Trust the B---- in Apartment 23 című széria 2. évad 15. részében alakította Willt. Ebben az évben kapta meg a Masters of Sex című drámasorozatban Dr. Ethan Haas szerepét. A sorozat az emberi szexualitás tudomány úttörőiről szól, amely kutatás megérintette a szexuális forradalmat is. Legelőször a pilotepizódban tűnt fel, utoljára pedig a 2. évad 12. részében, az évadzáróban bújt az orvos bőrébe, összesen 12 epizódon keresztül. 

2014-ben jelentették be, hogy spin-off sorozatot kap az Így jártam anyátokkal / How I Met Your Mother című sorozat How I Met Your Dad címen. A főszereplőtársai Drew Tarver és Krysta Rodriguez lettek volna, anyát pedig Greta Gerwig keltette volna életre, de az csak a pilotepizódban valósult meg, amelyet még ebben az évben le is adtak, de a CBS úgy döntött, nem kér többet a sorozatból.

Még ebben az évben látható volt 4 epizódon keresztül a Review sorozatban. Először Markként tűnt fel 1. évad 3. epizódjában, majd Nicket alakította a következő részben, ezután pedig Mickként szerepelt az 5. és 6. epizódokban. 

Ebben az évben kapta meg Dr. Graham Maddox szerepét a Grace Klinika / Grey's Anatomy sorozatban, A széria 11. évad 5., 7. és  8. részében alakította a nőgyógyász/szülész rezidenst. 2014. december 8-án debütált a Gotham krimi-dráma sorozatban, mint Harvey Dent, bemutatkozó epizódjának neve pedig a karakterének a neve lett. A sorozatban jelenleg is szerepel.

2015-ben vendégszerepelt a Grace and Frankie című vígjátéksorozat 1. évad 7. részében. 

2016 novemberére tervezett Trial & Error című vígjáték sorozata csak egy évvel később indult, amelyben az egyik főszereplőt, Josh Simont kelti életre, aki egy északkeleti ügyvéd. Dél-Kalifornia egyik kisvárosában a szeretett költőt felesége megölésével vádolják, aki felkéri Josh-t, hogy védje meg.

írta: kia08

FILM
2011: Mellbedobás / Mardi Gras: Spring Break - Mike Morgan 
2011: Végső állomás 5. / Final Destination 5 - Sam
2011: Az élet Prada nélkül / From Prada to Nada - Edward Ferris 
2010: This Little Piggy - Eric
2010: Dirty Girl - Joel
2009: Pomponsrácok / Fired Up! - Shawn Colfax
2009: Untitled Family Pilot - Paul
2008: Amit máris tudni akarsz a szexről / Extreme Movie - Evan
2007: The Rich Inner Life of Penelope Cloud - Ivy 
2007: Los Angeles Blues - Adam Cooper
2007: Drive Thru - Fisher Kent
2007: Rocket Science - Ben Wekselbaum  
2006: Inside - Alex 
2006: Orpheus - Guy 
2005: Joint Custody - Joel
2000: Tengerparti diliparti - kiszolgáló
1999: Gimiboszi / Election - Larry Fouch

SOROZAT
2017-2018: Trial & Error - Josh Simon - 23 epizód
2014-2016: Gotham - Harvey Dent - 19 epizód
2015: Grace and Frankie - Dutch - 1 epizód
2014: A Grace klinika / Grey's Anatomy - Dr. Graham Maddox - 3 epizód
2013-2014: Masters of Sex - Dr. Ethan Haas - 14 epizód
2014: Review - Mick / Nick / Mark - 4 epizód
2014: How I Met Your Dad - Frank - 1 epizód
2013: Ne bízz a ribiben! / Don't Trust the B---- in Apartment 23 - Will - 1 epizód
2012: Piszkos csapat / Breakout Kings - Travis Muncey - 1 epizód
2011: Eden - John Sparks - 1 epizód
2007: Hősök / Heroes - West Rosen - 9 epizód
2007: A hivatal / The Office - Hunter - 3 epizód
2006: Násznap / Big Day - Dr. Zaks - 1 epizód
2006: Nyomtalanul / Without a Trace - Ted Soros - 1 epizód
2006: Related - P.J. - 2 epizód
2005: Odaát / Supernatural - Gavin - 1 epizód
2005: Doktor House / House M.D. - Keith Foster - 1 epizód
2004: Döglött akták / Cold Case - Chris 1979 - 1 epizód
2004: Sírhant művek / Six Feet Under - Jonathan Gorodetsky - 1 epizód 
2004: Cracking Up - Ben - 1 epizód 
2003: Vészhelyzet / ER - Andy - 2 epizód
2003: Boston Public - Richard Kinney - 1 epizód 
2002: Játszd újra, Joel! / Do Over - Todd York  - 1 epizód 

RÖVIDFILM
2018: The Last Days of TJ Staggs - Boss 
2011: New Romance - Nick  

írta: kia08

Utolsó frissítés: 2019.10.05. 20:08 kia08 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace