Starity

Nick Noonan

Nick Noonan Nick Noonan nemzetisége 5270. 59rajongó 5vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 93%
 • stílus: 87%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Nicholas Louis Noonan
 • Becenév
 • Nick
 • Születési idő
 • 1986. április 27.
 • Születési hely
 • Old Town, Maine, USA
 • Foglalkozás
 • Énekes, dalszövegíró, producer
 • Családi állapot
 • nős
 • Partner
 • Qveen Herby
 • Magasság
 • 175 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Bika
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Qveen Herby

Nick Noonan életrajza

KORAI ÉLETE, KARRIERJE KEZDETE (1986 — 2019)
Nicholas Louis Noonan 1986. április 27-én látta meg a napvilágot a Maine állambeli Old Town-ban. Már kiskorában nagyon érdekelte a zene, imádott hangszereken játszani, ezért nagyon szeretett volna zenei iskolában tanulni. Ebből a rajongásból kifolyólag, fiatalon tagja volt egy jazz együttesnek szülővárosában, Old Townban. Miután leérettségizett az Old Town-i Gimnáziumban, tanulmányait a Berklee College of Music-ban folytatta, Bostonban. Nick elmondása szerint élete legjobb döntése volt, hogy ebbe az iskolába ment tanulni. Nick itt, Bostonban találkozott Amy Heidemannal (Qveen Herby), akivel 2005-ben össze is jöttek, azóta egy párt alkotnak. Mivel mint Amyt, mint Nick-et nagyon érdekelte a zene és ezzel is szerettek volna foglalkozni, ezért elhatározták, hogy megalapítanak egy duót. Így született meg Amy és Nick közös formációja, a Karmin.

KARRIERJE KEZDETE, FELDOLGOZÁSOK (2010 — 2011)
Amy és Nick kezdetben elkezdtek feldolgozásokat készíteni a YouTube csatornájukra. Olyan nagy előadók dalait dolgozták fel, mint Nicki Minaj, Chris Brown, Tinie Tempah, Jessie J stb. A feldolgozások mellett saját dalokat is írtak, így 2010. május 4-én debütált első saját középlemezük, az Inside Out. Ezt a középlemezt egy újabb követte, a The Winslow Sessions, amely 2011. február 16-án jelent meg. A lemezen 7 dal található, melyek közül végül a Take It Away lett kislemez. Ezek a dalok még nem hozták meg számukra a sikert, viszont készült 2011-ben egy feldolgozás Chris Brown slágeréhez, a Look At Me Now-hoz, amely a csúcsra repítette őket. 

A dal végigsöpört az interneten, annyira hogy a mai napig a legnézettebb videójuk, több mint 105 millió megtekintéssel. A Look At Now debütálása után nem sokkal megjelent a Karmin első albuma, amely a Karmin Covers, Vol. 1 címet viseli és egy feldolgozásalbum. A lemez május 23-án jelent meg 27 feldolgozásdallal. A Look At Me Now feldolgozása végül annyira sikeres lett, hogy a duót olyan világhírű műsorokba hívták meg fellépni, mint például az Ellen Show. A sikerhez vezető út már a lábuk alatt volt, így elkezdtek dolgozni saját dalokon. 2011. október 20-án meg is jelent a duó legújabb kislemeze, a Crash Your Party. A kislemezhez videoklip is készült, mely december 7-én jelent meg és már az első hónapban több, mint 8 millió megtekintést produkált. A Crash Your Party elég sikeresnek bizonyult végül, hiszen a Billboard US Mainstream Top 40 listáján a 36. helyezést érte el. 

A 2011-es American Music Awards-on a duó elnyerte a New Media Honoree díjat, mely nagyon sokat jelentett számukra, mert ekkor még csak a feldolgozásaik által ismerte őket a világ. A duó ezek után egy albumon kezdett el dolgozni, amelyet állításuk szerint 2012 februárjában adtak volna ki.

ÁTTÖRÉS ÉS HÍRNÉV — HELLO (2012)
2012-ben Amy és Nick több kiadóval is találkozott, amíg úgy döntöttek, hogy leszerződnek az Epic Records-hoz. Ezt követően a duó bejelentette, hogy egy debütáló középlemezt fognak kiadni Hello címmel. Az első kislemez a lemezről 2012. feburár 7-én debütált és a Brokenhearted címet viseli. A kislemezhez tartozó videoklipet február 6-án kezdték el forgatni Los Angeles-ben, majd a kisfilm végül 2012. március 22-én jelent meg. A dal klipje Nick és Amy megismerkedésének történetét és körülményeit mutatja be nekünk. 

A Brokenhearted hatalmas sikernek örvendett, több kritikus is pozítvan véleményezte. Ez a kislemez lett a páros első Billboard Hot 100-as dala, melyen a 16. helyezést érte el. Továbbá a dal több, mint 10 listán bekerült a top 50-be, sőt a Billboard US Dance Club Songs listán az első helyezésig jutott. 2012. február 11-én a Karmin egy nagy elismerésben részesült, felléphettek a Saturday Night Live műsorban. A Hello középlemez végül 2012. május 4-én debütált és hét dalt tartalmaz. A hét dal közül a Brokenhearted és a Hello című zeneszám lett kislemez. A lemez végül sikeresnek bizonyult, hiszen 18. lett a Billboard 200-as listán továbbá 33. Kanadában. 

A középlemez második kislemeze, a Hello 2012. június 31-én jelent meg. A Brokenhearted-hez hasonlóan ez a dal is felkerült a Hot Dance Club Songs listára. A dal kisfilmje 2012. augusztus 7-én debütált. nEbben az évben a Karmin fellépett az America's Got Talent-ben is a számos más műsor mellett. Továbbá négy díjat is bezsebeltek, mint a zenei iparba berobbanó csapat valamint, a Brokenhearted című számukkal elnyerték a legjobb kislemezért járó elismerést a PopRepublic It List Awards-on. 2012. november 28-án Amy és Nick egy karácsonyi Sleigh Ride feldolgozással lepték meg rajongóikat. A dalhoz videoklip is készült, amely a debütálás napján meg is jelent.

SIKEREK ÉS TURNÉ A JONAS BROTHERS-EL (2013)
Az első kislemez a Karmin debütáló stúdióalbumáról 2013. július 9-én jelent meg Acapella címmel. A 90-es évek témajú videoklip végül 2013. július 12-én debütált a Cosmopolitan weboldalán, majd egy nap múlva felkerült a Vevo-ra is. A kislemez több országban is bekerült a top 10-be, továbbá platina és arany minősítésekkel gazdagodott. Ez év október 28-án a Karmin bejelentette első saját nagy turnéjukat, a Pulses-t. Azt is elárulták, hogy a turné a hamarosan megjelenő Pulses albumuk nevét viseli és az album dalait fogják promózni a turné alatt. A duó bejelentette, hogy debütáló stúdióalbumuk 2014-ben a turné után fog megjelenni.

2013. február 26-án a Karmin egy újabb feldolgozással jelentkezett, méghozzá Drake Started From The Bottom című dalával. Egy héttel később a duó feldolgozta Future dalát, a Chop/Sweet Dreams-et. A dalokat promóciós dalokként debütáltatták. Ebben az évben a duó közreműködött még Big Time Rush dalában, a Song For You-ban is. 2013-ban a Karmin és a Jonas Brothers együtt turnéztak a Live Tour-on. Amy és Nick 2013. július 10-től egészen augusztus 16-ig vettek részt a Jonas Brothers turnéján az észak-amerikai koncerteken. Amy elmondása szerint a turné helyszínei közül Toronto volt a legjobb és a legemlékezetesebb.

PULSES ALBUM ÉS FÜGGETLENNÉ VÁLÁS (2014)
Az I Want It All lett a Pulses album második kislemeze és 2014. január 28-án debütált. A kislemez 39. helyen debütált a Billboard US Mainstream Top 40-es listáján. A dal hivatalos klipje végül 2014. február 21-én jelent meg. Egy nappal az I Want It All debütálása után a Karmin elindult a Pulses turnéjukra. A turné első fele január 29-én indult és február 22-én ért véget. A turné első felének a vége előtt egy nappal megjelent a Pulses promóciós kislemezhez tartozó videoklip is, február 21-én. Április 6-án Amy és Nick megkezdte a turnéjuk második felét, amely május 8-án ért véget.

2014. március 25-én végül debütált a Pulses album az Epic Records alatt. A Karmin első stúdióalbuma összesen 12 dalt tartalmaz két kislemezzel és egy promóciós kislemezzel együtt. Az album végül 46. helyezést ért el az ausztrál ARIA zenei listán és 32. lett a Billboard 200-as listáján.A kiadó gondok, és az album megjelenésének többszörös elhalasztása miatt Amy és Nick úgy döntöttek, hogy felbontják szerződésüket az Epic Records-al és ezek után független előadóként fognak jelen lenni a zeneiparban.

Hat hónappal a Pulses debütálása után megjelent a Karmin legújabb kislemeze, a No Flex Zone (Remix), George Watsky közreműködésével. Ebben az évben a Karmin még együttműködött Breathe Carolina dalában, a Bang It Out-ban. A dalhoz videoklip is készült, amely 2014. május 5-én került fel a világhálóra. Amy és Nick már 2014-ben bejelentették, hogy már elkezdtek dolgozni a következő stúdióalbumukon, és azt is elárulták, hogy az album a Leo Rising nevet fogja viselni. 2014 októberében már megjelent két kislemez az albumról, a Sugar és a Yesterday. Az előbbi október 8-án, az utóbbi október 24-én debütált. A Yesterday dalhoz kisfilm is készült, amely a kislemez megjelenése után nem sokkal, november 5-én debütált. 2014-ben még Amy megkapta első szinkronszerepét a Rio 2 című animációs filmben. A filmben egy rappelő lajhár hangját adta, aki a híres Look At Me Now feldolgozást rappeli

AZ UTOLSÓ KARMIN ALBUM — LEO RISING (2015 — 2016)
2015. május 12-én megjelent a videoklip a duó legújabb feldolgozásához, amely a That Old Black Magic című dal Frak Sinatra-tól. Ezt követte a Can't Feel My Face feldolgozás klipje szeptember 11-én, majd a What Do You Mean október 8-án. 2015 decemberében a duó kiadta legújabb feldolgozásukat, klippel együtt. A dalban a Baby It's Cold Outside című karácsonyi zeneszámot hallhatjuk feldolgozva.

A Leo Rising album első kislemeze a Sugar ugyan 2014-ben már debütált, viszont ez nem a végső verzió volt. A Sugar dal végső verziója 2016. április 29-én debütált a rádiókban, majd ez a verzió került fel az albumra. A kislemezhez készült couch video 2014. október 14-én jelent meg, viszont a végső változathoz tartozó klip csak 2016. május 16-án. 2015. március 24-én megjelent az Along The Road. A kislemez rengeteg pozitív kritikát kapott. A dal klipje 2016. augusztus 5-én jelent meg. Az album vezető kislemeze, a Didn't Know You lett és 2015. június 2-án debütált. A kislemezhez tartozó videoklipet az 1850-es évek vadnyugati stílusa inspirálta. A klip végül 2015. június 16-án jelent meg. 

Karácsonykor, 2015-ben a Karmin egy újabb dalt adott ki rajongóiknak, a Come With Me (Pure Imagination)-t. Ezt követően 2016. február 19-én a dal kislemezként is debütált. A kislemez klipje 2016. március 2-án jelent meg. Az album megjelenése előtt nem sokkal debütált az utolsó kislemez is, a Blame It on My Heart augusztus 5-én klippel együtt.

A Karmin utolsó stúdióalbuma, a Leo Rising végül 2016. szeptember 9-én jelent meg és a 12 csillagjegy dal mellett egy bónusz dal is megtalálható rajta, a Love is Louder. Az album 27. lett a Billboard US Independent Albums listáján és 88. a US Top Current Albums listán. A Leo Rising érdekessége, hogy mindegyik dal kapott egy videoklipet, úgynevezett couch videót. Az első ilyen klip még 2014. október 14-én megjelent a Sugar dalhoz, majd 2016. szeptember 24-től október 4-ig minden nap megjelent egy dalhoz egy klip. A Love is Louder videoklipje november 7-én debütált. 

2016-ban a Wild Culture kiadott egy középlemezt Sugar névvel. Az lemezen feltűnik a Karmin is, közreműködve három Sugar remixben és Riley Pearce kislemezének, a Brave-nek a remixében is. Emellett a Karmin 2016-ban még közreműködött Futuristic dalában, a Flex-ben is. 

KARRIER PRODUCERKÉNT — QVEEN HERBY (2017 — 2019)
2017 elején a duó bejelentette, hogy feloszlatták formációjukat, és hogy Amy ezek után Qveen Herby-ként lesz jelen a zenei iparban. 2017. május 19-én elérkezett a nap, amikor Amy, mint Qveen Herby a nyílvánosság elé lépett a közösségi oldalakon. Ekkor bejelentésre került, hogy Nick Qveen Herby producereként fogja tovább folytatni karrierjét. 2017 óta Nick összesen hét Qveen Herby középlemez producere volt. A legutóbbi, az EP 7 2019. november 5-én jelent meg.

MAGÁNÉLET
Amy Noonan (Heidemann) és Nick Noonan 2004-ben találkoztak a bostoni Berklee College of Music-on. Másfél évig kerülték egymást, mivel Amy egy eléggé keresztény lány volt, Nick-el ellentétben, aki imádta a bulikat. Végül úgy alakult, hogy 2005-ben egy iskolai buliban megismerkedtek. Első randijuk a Charles-folyónál volt, a Berklee-től nem messze. Hamar összejöttek és azóta egy párt alkotnak. Öt év múlva, 2010 decemberében Nick meglepte barátnőjét egy eljegyzési gyűrűvel. 2011-ben a pár már tervezte az esküvőjét és a tervek szerint 2011 szeptemberében sor került volna a szertartásra Nebraska-ban. Sajnos az időpontot kétszer is el kellett halasztani Amy és Nick munkája miatt. A pár végül 2016-ban házasodott össze, amelyről több információt azóta sem osztottak meg.

TURNÉK
2012 — Flo Rida, Cee Lo, and B.O.B - R U on the List Tour (nyitó előadó)
2013 — Jonas Brothers - Live Tour (nyitó előadó)
2014 — Karmin - Pulses Tour

KÖZÖSSÉGI PROFILOK, ELÉRHETŐSÉGEK
Instagram — @jediinick
Twitter — @karminmusic
Youtube — Karmin
Spotify — Karmin
iTunes — Karmin
Google Play — Karmin

 ÍRTA ÉS FORDÍTOTTA ARTEEBLANC. MÁSOLÁSA TILOS!

KARMIN VIDEOKLIPEK
2011 ― Crash Your Party
2012 ― Brokenhearted
2012 ― I Told You So
2012 ― Hello
2012 ― Sleigh Ride
2013 ― Acapella
2014 ― I Want It All
2014 ― Pulses
2014 ― No Flex Zone Remix (ft. Watsky)
2014 ― Yesterday
2015 ― That Old Magic Cover
2015 ― Didn't Know You
2015 ― Can't Feel My Face Cover
2015 ― What Do You Mean Cover
2015 ― Baby It's Cold Outside
2016 ― Sugar
2016 ― Along The Road
2016 ― Blame It On My Heart
2016 ― Come With Me (Pure Imagination)
2016 ― Love is Louder

VIDEOKLIP KÖZREMŰKÖDÉSEK
2014 ― Breathe Carolina - Bang It Out
2016 ― Borgeous ― Young in Love

VIDEOKLIP VENDÉGSZEREPLÉS
2018 ― Qveen Herby - That Bih

KARMIN ― ALBUMOK
2011 ― Karmin Cover Vol. 1
2014 ― Pulses
2016 ― Leo Rising

KARMIN ― KÖZÉPLEMEZEK
2010 ― Inside Out
2011 ― The Winslow Sessions
2012 ― Hello

KARMIN ― KISLEMEZEK
2011 ― Take It Away
2011 ― Crash Your Party
2012 ― Brokenhearted
2012 ― Hello
2013 ― Acapella
2014 ― I Want It All
2014 ― Yesterday
2015 ― Along The Road
2015 ― Didn't Know You
2016 ― Come With Me (Pure Imagination)
2016 ― Sugar
2016 ― Riverbend
2016 ― Blame It On My Heart

KARMIN ― KISLEMEZ KÖZREMŰKÖDÉSEK
2014 ― Breathe Carolina - Bang It Out
2016 ― Borgeous ― Young in Love

KARMIN ― PROMÓCIÓS KISLEMEZEK
2014 ― Pulses
2014 ― No Flex Zone Remix (ft. Watsky)

Utolsó frissítés: 2020.01.18. 12:12 ArteeBlanc által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace