Starity

Oda Sakura

Oda Sakura Oda Sakura nemzetisége 8913. 22rajongó 1vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Oda Sakura
 • Becenév
 • Sakura, Dacchi, Odachii, Odan, Odacho, OdaSaku, Sakurakkyo, Sacchan
 • Születési idő
 • 1999. március 12.
 • Születési hely
 • Zama, Japán
 • Foglalkozás
 • énekesnő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 150 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Halak
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Michishige Sayumi Tanaka Reina Fukumura Mizuki Ikuta Erina Suzuki Kanon Sayashi Riho Ishida Ayumi Kudo Haruka Iikubo Haruna Sato Masaki Kanazawa Tomoko Makino Maria Haga Akane Nonaka Miki

Oda Sakura életrajza

Oda Sakura 1999. március 12-én született Kanagawában, Japánban, és itt is nőtt fel bátyjával.
Részt vett a 2011-es S/mileage meghallgatáson, de nem került be a bandába. Novemberben a Hello! Pro Kenshuusei tagja lett.

2013. január 30-án jelent meg első szóló DVD-je Greeting ~Oda Sakura~ címen. Április 11-től hivatalosan a 10. generációs tagok blogján kezdett el írni. Május 28-án részt vett Sayashi Riho születésnapi rendezvényén a Sayashi no Koto, Itsu Iwau no? Ima desho!!-n Fukumura Mizuki és Ishida Ayumi mellett, majd ugyanezen okból Ikuta Erina "Niigaki-san wo Ouen Suru Kai Dai Nikai Kaigou ~Ikuta no Tanjoubi dakedo, Yappari Kyou mo Niigaki-san wo Ouen Suru Kai~-án július 7-én Iikubo Haruna társaságában.

2014-ben szerepet kapott a LILIUM -Lilium Shoujo Junketsu Kageki- c. színdarabban mint Sylvatica. Március 13-án tartotta szülinapi rendezvényét az Oda Sakura Birthday Event 2014~ Sakura no Shirabe -t. Ugyanezen a napon tagja lett az ODATOMO-nak, amit ő és Kanazawa Tomoko, Juice=Juice tag alkot. 
Július 5-én a fanclub rendezvényén, a Sakura's no Shirabe 3.5-on, amin nehezebb dalakot választott, mint például a Jégvarázsból ismert Let It Go-t.
2016. május 27-én megjelent első fotókönyve Sakura Moyou címmel.
2017. március 29-én tartotta 18. szülinapi rendezvényét, ami a Morning Musume '17 Oda Sakura Birthday Event ~Sakura no Shirabe 6~ címet kapta. November 17-én jelentette meg 2. fotókönyvét Sakura Breeze címmel, majd december 27-én első blueray DVD-jét, a Sakura in Guam-ot.
2018 márciusában 19. szülinapját ünnepelte a Morning Musume '18 Oda Sakura Birthday Event ~Sakura no Shirabe 7~-n.
2019 márciusában adta ki harmadik fotókönyvét  Sakura no Kisetsu címmel, míg 2020 áprilisában a Sakura Color-t.

Érdekességek:
- Magabiztosságáról is híres.
- A banda legjobb énekesei közé tartozik Tanaka Reina és Takahashi Ai-val együtt.
- Az egyik legalacsonyabb tag.
- A célja az, hogy olyan jó hangja legyen, mint Takahashi Ai-nak és Niigaki Risá-nak, illetve, hogy olyan jól táncoljon, mint Nakajima Saki (°C-ute).
- Sayashi Riho-val azonnal barátok lettek, de legjobban mégis Suzuki Kanon-nal jön ki.
- Riválisa a csapatból Sato Masaki.
- A S/mileage meghallgatáson a sorszáma 33, míg a Morning Musume meghallgatáson 178.
- Kedvenc Morning Musumé-s dalai a Namidacchi és a Mikan, illetve kedvenc tagja Kudo Haruka.
- Kedvenc szava: "Ichigoichie" (一期一会; Egyszer az életben)
- Kedvenc filmje: Charlie és a csokigyár
- Imádja a telet, mert szereti az évszaknak megfelelő ruhákat, könnyen tudja összeállítani öltözetét.
- Nagyon jó úszó.
- Mottója: ,,Nem szabad megfeledkezned az eredeti elképzelésedről!!!"
- 3 macskája van.
 

Morning Musume
Általánosan
A Morning Musume egy 1997-ben alakult lánybanda a Hello! Project alatt. Tagjai bizonyos időszak után távoznak, helyet adva újabb tagoknak.

Jelenlegi tagok /tag neve + (szín, pozíció)/
9. generáció: Fukumura Mizuki (sötétrózsaszín, vezető), Ikuta Erina (sárgászöld, alvezető)
10. generáció: Ishida Ayumi (sötétkék, alvezető), Sato Masaki (smaragdzöld), 
11. generáció: Oda Sakura (levendula)
12. generáció: Nonaka Miki (lila), Makino Maria (világosrózsaszín), Haga Akane (világos narancssárga)
13. generáció: Kaga Kaede (olaszvörös), Yokoyama Reina (aranysárga)
13. generáció: Morito Chisaki (fehér)

Volt tagok
1. generáció: Nakazawa Yuko, Ishiguro Aya, Iida Kaori, Abe Natsumi, Fukuda Asuka
2. generáció: Yasuda Kei, Yaguchi Mari, Ichii Sayaka
3. generáció: Goto Maki
4. generáció: Ishikawa Rika, Yoshizawa Hitomi, Tsuji Nozomi, Kago Ai
5. generáció: Takahashi Ai, Konno Asami, Ogawa Makoto, Niigaki Risa
6. generáció: Fujimoto Miki, Kamei Eri, Tanaka Reina, Michishige Sayumi
7. generáció: Kusumi Koharu
8. generáció: Mitsui Aika, Junjun,  Linlin
9. generáció:  Sayashi Riho, Suzuki Kanon
10. generáció: Kudo Haruka, Iikubo Haruna
12. generáció: Ogata Haruna

2012: Új tag érkezik, Niigaki Risa és Mitsui Aika graduációja
2012. május 28-án Niigaki Risa és Mitsui Aika graduált a bandából, és Michishige Sayumi-t választották meg az új vezetőnek, a tavaszi turnéjuk utolsó napján. Kihirdették a 11. generációs meghallgatást -amit a Morning Musume 11th Generation ~Suppin Utahime~ Auditions névre kereszteltek- , melynek során inkább az éneklést helyezték előtérbe, mint a külsőt.

Szeptember 14-én mutatták be Oda Sakurát, mint az új 11. generációs tag, aki 2013 januárjától kezdi munkálatait a banda részeként. Az év elején koncertet tartottak Dél-Koreában, és állítólag a Girls' Generation lánybanda tagjai, Sooyoung, Taeyeon, Tiffany és Jessica részt vettek rajta.

2013: Help me!!, Tanaka Reina elhagyja a bandát, Wagamama Ki no Mama Ai no Joke
2013. január 23-án jelent meg Oda Sakura első kislemeze a csapattal a ,,Help me!!", amely az Oricon listáján 1. helyezést ért el és a legjobb első napi eladások számát érte el a Morning Musume kislemezei közt 2003 óta. Április 17-én jelent meg Tanaka Reina graduáló lemeze a Brainstorming/Kimi Sae Ireba Nani mo Iranai, amely szintén első helyezést ért el az Oricon napi és heti listáján.

Május 21-én Tanaka Reina elhagyta a bandát és Fukumura Mizuki és Iikubo Haruna megkapták az al-vezetői címet. Augusztus 28-án kiadták a Wagamama Ki no Mama Ai no Joke/Ai no Gundan c. kislemezt. Szeptember 25-én The Best! ~Updated Morning Musume~ lemez került a boltokba, amin a a banda régebbi dalait dolgozták fel.

2014: Morning Musume '14, reklámlehetőségek
A lányok a 2014-es évtől kezdve mindig megjelölik az évszámot a banda nevének végén, így Morning Musume '14 és 2015-ben Morning Musume '15. Az 2014-es év elején a banda az au telefonmárka arca lett a Morisanchuu-val együtt. Januárban három A oldalas lemezükről a Kimi no Kawari wa Iyashanai a Sochi olimpiára készüklt, mint szurkolódal. Április 16-án megjelent a Toki wo Koe Sora wo Koe / Password is 0. 29-én Michishige Sayumi kijelentette kilépési szándékát a bandából, összel hagyja el a csapatot.
Május 29-én a KAGOME zöldségital reklámarcai lettek.
Szeptember 30-án megérkeztek a 12. generációs tagok, Ogata Haruna, Makino Maria, Haga Akane és Nonaka Miki. Ők csak 2015-től vesznek részt a banda promócióiban.
Októberben megérkezett Sayumi utolsó kislemeze a csapattal TIKI BUN / Shabadabadoo~ / Mikaeri Bijin címmel, illetve albuma a 14shou ~The message~.

2015: Morning Musume '15
Haga Akane, Ogata Haruna, Nonaka Miki és Makino Maria megkezdték promócióikat a banda részeként.
Január 1-től a Morning Musume '15 nevet veszi fel a banda. 4-től a 12. generáció saját rádióműsort kezdett, a Morning Musume. ’15 12ki Nikki-t.
Februárban Oda Sakura, Ishida Ayumi és Iikubo Haruna szinkronizáltak a Pretty Cure animéből készült filmben, illetve a banda fogja énekelni a film főcímdalát az Ima Koko Karát.
A hónap 14. napján Iikubo Harunát jelölték ki a 12. generáció mentoraként.
Április 15-én jelenik meg az év első kislemeze Seishun Kozou ga Naiteiru / Yuugure wa Ameagari / Ima Koko Kara címmel, majd augusztus 19-én a Oh my wish! / Sukatto My Heart / Imasugu Tobikomu Yuuki.
Október végén Sayashi Riho bejelentette graduálását a bandából, december 31-én távozott.

2016: Morning Musume '16
Január 1-jén a nevüket Morning Musume '16-ra változtatták, 2-án meghirdetik a 13. generáció válogatását.
Február 7-én Suzuki Kanon bejelentette, hogy elhagyja a csapatot a májusi Morning Musume '16 Concert Tour Haru ~EMOTION IN MOTION~ végén, utolsó kislemeze a Utakata Saturday Night! / The Vision / Tokyo to Iu Katasumi volt. 
Május 31-én bejelentették, hogy a Morning Musume '16 Shinseiki Audition-nek egy nyertese sem volt, így a 13. generáció keresésére ismét sor került június 15-től.
Október elején a 2016 DMC Festival Asia Music Network Big Concert-en léptek fel Dél-Koreában. 
November 23-án új lemezük érkezett Sexy Cat no Enzetsu / Mukidashi de Mukiatte / Sou ja nai címmel.
December 12-én felfedték a 13. generációs tagokat Kaga Kaede és Yokoyama Reina személyében. A csapat történetében eddig az az első generáció 2 taggal. A banda Morning Musume '17 névvel először december 31-én lépett fel a CDTV Special! Toshikoshi Premier Live 2016→2017-ben. A felvételen Sato Masaki nem tudott részt venni sérülés miatt. 

2017: Morning Musume' 17
Január elsején megtörtént az éves névváltoztatás. 6-tól Sato Masaki ideiglenesen nem vesz részt a promóciókban porckorongsérve miatt. 

12-én a Marukome és a Morning Musume kollaborált, és a Morning Coffee feldolgozását készítették el Morning Misoshiru címmel. A cég új miso levesét reklámozzák.

A  Sashining Musume csapat időlegesen létrejött. Az AKB48 Thumbnail című albumán éneklik a lányok  Sashihara Rino-val a Get You-t. Ez az első alkalom, hogy a két csapat tagjai közös dalt adnak ki. A szerzemény szerepel a Morning Musume '17 márciusi kislemezén is, ami a Brand New Morning / Jealousy Jealousy címet kapta. 

Február 21-én közleményt adtak ki, ami szerint a TV Tokyo-n hivatalos műsort kapnak. A Tokugi☆Saikenshou Momusu DE Gozaru! közvetítését március 8-tól kezdték. 

Március 18-án Sato Masaki visszatért a csapatba, hogy a  Morning Musume。'17 Concert Tour Spring ~THE INSPIRATION~ turnén részt vehessen.  
A Morning Musume és az ANGERME közös alkalmazást kapott Hello! Project Hina Fest "Idol Nama Gassen" ~Kunitori Tenka Touitsu Hen~ címmel, amiben a lányok különböző csapatokban küzdenek egymás ellen. 

Június 28-án bemutatták a Hello! Project Station egy különleges részében a Country Girls morito Chisaki-ját, mint 13. generációs tag. Október 4-én jelent meg debütáló kislemeze, ami egyben Kudo Haruka utolsója volt. A 3 A oldalról (Jama Shinai de Here We Go! / Dokyuu no Go Sign / Wakain da shi!) a Jama Shinai de Here We Go szolgált képességeinek bemutatására.

20. évfordulójuk alkalmából megnyitották az Ai no Tane új verziójának megjelenésével együtt évfordulós kávézójukat, a  20 Nenme no Morning Coffee ~Morning Musume 20th ANNIVERSARY CAFE~ Harajukuban, Tokióban. Decemberben az ünneplést folytatták Gosenfu no Tasuki című dalukkal, illetve 15. albumukkal, a ⑮ Thank you, too-val. Kudo Haruka 11-én graduált.

2018: Morning Musume '18
 2018. január 28-án megjelentették Hana ga Saku Taiyou Abite című digitális kislemezüket.

Februártól áprilisig Fukuokában majd Miyagiban megtekinthető volt a Morning Musume museum -Morning Musume Tanjou 20 Shuunen Kinen- c. kiállítás a banda 20. évfordulója alkalmából. A hónapban 25 jelenlegi és volt tag vett részt a TV Tokyo által közvetített Morning Musume 20 Shuunen Kinen Special-ön, ahol beszélgetések során a banda történetét ismertették és sok-sok fellépést játszottak vissza.

Március 14-én a banda résztvett az au mobilszolgáltató céggel tartott sajtókonferencián, ahol bejelentették közös projektjüket, mely során 360°-os felvételeket készítenek mobiltelefonokra, kezdve a Morning Musume '18 tagok által előadott I WISH-sel.

Március 27-én a 12. generációs Ogata Haruna megerősítette kiválását a csapatból a tavaszi turnéjuk végén. Utolsó kislemeze a Morning Musumével az  Are you Happy? / A gonna volt. Június 20-án lépett ki végleg a bandából egy Nippon Budokan-i koncert keretében.

Szeptember 14-én kiderült, hogy a Caribadix rövid animesorozat rockbandájának rajongói csapatát fogják alkotni reklámfogásként. A Morning Musume '18 Concert Tour Aki ~GET, SET, GO!~ koncertjén árulták az ezzel kapcsolatos mercheket.

Október 24-én a Morning Musume '18 megjelentette 66. kislemezét és egyben Iikubo Haruna utolsó albumát, a Furari Ginza / Jiyuu na Kuni Dakara. Haruna december elején graduált hivatalosan.

A december 31-i Hello! Project 20th Anniversary!! Hello! Project COUNTDOWN PARTY 2018 ~GOOD BYE & HELLO!~ szilveszteri előadáson Ishida Ayumit nevezték ki új alvezetőnek.

2019
Március 20-án új best albumuk érkezett a Best! Morning Musume 20th Anniversary, illetve 67. kislemezük június 12-én jelent meg Jinsei Blues / Seishun Night dupla A-oldallal.

Június 22-én fedték fel a 15. generáció tagjait egy Youtube-os közvetítés keretében. A választott tagok: Okamura Homare, Kitagawa Rio és Yamazaki Mei.

2020
A 2020-as év nagyban felborította a banda éves terveit, koncertjeik nagyrészt elmaradtak. Az év során 2 kislemezzel kedveskedtek rajongóiknak, január 22-én a KOKORO&KARADA / LOVEpedia / Ningen Kankei No way way jelent meg, míg december 16-án a Junjou Evidence / Gyuusaretai Dake na no ni.

By:FruFruChan

Televízió
[2012-] Hello! SATOYAMA Life
[2014-] The Girls Live 

Filmek
[2015] PreCure All Stars - Haru no Carnival♪ 

Rádió
[2013-] Morning Musume no Morning Jogakuin ~Houkago Meeting~ 
[2013-2015] Sakura Sakuradio

Színház
[2014] LILIUM -Lilium Shoujo Junketsu Kageki-
[2015] TRIANGLE -Triangle- 

Internet
[2013-] Hello! Project Station 

Morning Musume
Kislemezek
[2013.01.23] Help me!!
[2013.04.17] Brainstorming/Kimi Sae Ireba Nani mo Iranai
[2013.08.28] Wagamama Ki no Mama Ai no Joke/Ai no Gundan
Mint Morning Musume'14
[2014.01.29] Egao no Kimi wa Taiyou sa / Kimi no Kawari wa Iyashinai / What is LOVE? 
[2014.04.16] Toki wo Koe Sora wo Koe / Password is 0 
[2014.10.15] TIKI BUN / Shabadabadoo~ / Mikaeri Bijin
Mint Morning Musume'15
[2015.04.15] Seishun Kozou ga Naiteiru / Yuugure wa Ameagari / Ima Koko Kara
[2015.08.19] Oh my wish! / Sukatto My Heart / Imasugu Tobikomu Yuuki 
Mint Morning Musume'16
[2016.05.11] Utakata Saturday Night! / The Vision / Tokyo to Iu Katasumi

Best Albumok
[2013.09.25] The Best! ~Updated Morning Musume~  
Mint Morning Musume'14 
[2014.03.12] Morning Musume Zen Single Coupling Collection vol.2 

Albumok
Mint Morning Musume'14
[2014.10.29] 14 Shou ~The message~
 

Utolsó frissítés: 2021.02.04. 19:07 FruFruChan által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace