Starity

Oh Jong Seok "Eddy"

Oh Jong Seok Oh Jong Seok nemzetisége 8687. 41rajongó 1vélemény
 • Születési név
 • Edward Young Oh
 • Becenév
 • Eddy (에디)
 • Születési idő
 • 1990. július 07.
 • Születési hely
 • Los Angeles, USA
 • Foglalkozás
 • Énekes
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 177 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Rák
 • Linkek
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Jackie Chan Ha Joon Young Henry Prince Mak Simba Kim Chan Yul

Oh Jong Seok életrajza

Edward Young Oh "Eddy"

Születési név: Edward Young Oh
Művésznév: Eddy (에디)
Születési idő: 1990. július 07.
Születési hely: Los Angeles, USA
Magasság: 177 cm
Testsúly: 65 kg
Vércsoport: 0
Csillagjegy: Rák
Kínai csillagjegy:
Ügynökség: The Jackie Chan Group Korea (2014-től jelenleg)
Csapat: JJCC (Double JC)
Pozíció: fő énekes
Család: szülei
Oktatás: Seoul Action School
Amihez ért: kosárlabda

Eddy 8 éves korában kezdett el harcművészettel foglalkozni és ekkor ismerte meg Jackie Chan-t is, aki a mentora lett. Bekerült a Hong Kong-i filmcsillag egyik kaszkadőr képző akadémiájára, ahol a harcművészetek és akrobatikus mutatványok mellett különböző műfajú táncokba (hip-hop, jazz, balett) is belekóstolt. De Eddy gyakorlatban is kamatoztathatta a tanultakat, ugyanis Kínában és Németországban is járt egy kisebb csapattal, akikkel együtt Stanley Tang filmrendező vezetésével hajtottak végre akrobatikus és harcművészeti készségeket igénylő jeleneteket.
Később Eddy 14 éves korában Dél-Koreába költözött, ahol nem sokkal később már a SidusHQ gyakornokaként képezték. Végül 16 évesen a 2006-ban megjelenő How the Lack of Love Affects Two Men vígjátékban kapott lehetőséget egy kisebb szerep erejéig.

2012-ben a Master Chef Korea főzőműsor kapcsán került először reflektorfénybe, ekkoriban a Sidusnál már a debütálás küszöbén állt. Az ügynökség el is árulta, hogy Eddyt nagyon érdekli a főzés és ezáltal a séffé válás, de ő most idol elsősorban. A műsor kapcsán pedig Eddy is kifejtette a főzésről való véleményét: „Szeretek rengeteget főzni, és hasonlóan szeretem a zenét is. Szeretnék, majd saját éttermet nyitni az édesapámnak. Ha elég ismertté válok, megkérem az ügynökségemet, hogy halasszák el a debütálásomat, így jobban tudnék összpontosítani a főzésre.”

Eddy zenei karrierje viszont 2014-ben beindult, ugyanis ez év márciusában debütált a JJCC tagjaként. Viszont ekkor már nem a SidusHQ-nál volt, hanem Jackie Chan újonnan létrehozott cégénél a The Jackie Chan Group Korea-nál. Eddy pedig a csapatban, mint fő énekes van jelen.


ÉRDEKESSÉGEK

~ Szüleinek van egy étterme Los Angelesben, ahol Eddy édesapjától megtanult főzni és nagyon meg is szerette.
~ Még debütálása előtt teljesítette a kötelező katonai szolgálatot, aktív szolgálatosként a haditengerészségnél töltötte el a 21 hónapot.
~ A legbájosabb testrésze a Bambi szeme :D
~ Tud búvárkodni.
~ A dalok, amiket folyton hallgat: Bruno Mars - Just The Way You Are, Talking to the Moon.
~ A személy, akit meg szeretne hívni a szülinapi bulijára az Jackie Chan.
~ Kiskorában, amikor rosszat tett, a szülei egy golfütővel vágták fenéken.
~ Egy lányon először a személyiségét figyeli meg, majd a mosolyát és az aranyos báját.
~ Először 20 évesen álmodott arról, hogy énekes lesz.
~ Először Los Angelesbe szeretne ellátogatni egy turné alkalmával.
~ A legemlékezetesebb nyaralási helyszíne Shanghai volt.
~ Ha megnyernék az első helyet, 1 órán át osztogatna ingyen öleléseket Szöulban. <3 <3
~ Ha nem énekes lett volna, akkor focista vagy kaszkadőr.
~ Koreai neve: Oh Jong Seok (오종석).
~ Beszélt nyelvek: angol-koreai (anyanyelvi szinten), mandarin-spanyol (alapfokon).
~ Ideális lány számára az, aki magas (de nála alacsonyabb), nyugodt és egyben erős személyiségű és szeressen sportolni.
~ Közel 10 évnyi gyakornokoskodás után debütált.
~ Minden probléma nélkül kiénekel 3 oktávot.
~ Csapaton belül ő legjobb úszó, még Simbánál is jobb.
~ Szeret kempingezni.
~ Van némi hasonlóság közte és a BTL-s Jay között.
~ A csapattagok szerint csapaton belül Eddy szeret a legjobban viccelődni, ő egy nagyon játékos személyiség.
~ Gyakran fordít koreairól angolra Prince Mak-nek amikor csapattársa nem ért valamit.
~ A jövőben szeretne egy közös duettet a BESTie-s U-Ji-val, mert lenyűgözi a lány erős hangja. Valamint a HIGH4-os Baek Myung Han-al is szivesen duettezne.
~ Szeretne egyszer részt venni a Laws of the Jungle show műsorban.
~ Tervei közt szerepel, hogy jól megtanuljon spanyolul, franciául és olaszul.
~ Zica szerint Eddy munkamániás.
~ Enyhe hasonlóság fedezhető fel közte és a brit színész Frank Dillane között.

 

JJCC

Debütálás előtt
A JC egy rövidítés ami a Jackie Chan /Joint Cultures jelentést hordozza magában. A „JC” duplázása pedig annyit tesz, hogy dupla annyi örömöt fog hozni az embereknek/rajongóknak. A csapat a The Jackie Chan Group Korea cég alatt tevékenykedik, melyet szöuli székhellyel a híres Hong Kong-i filmcsillag Jackie Chan azért hozott létre, hogy betörjön a koreai sport és zene iparba.
Jackie maga válogatta össze a tagokat, akik magas színvonalú képzésben részesültek. Emellett részt vett a csoport arculatának megtervezésében és az album munkálatai során is sokat segédkezett a filmcsillag.
A banda nemzetiségét tekintve multinacionális, ugyanis öt koreai (Simba, Zica, Yul, San Cheong, E.Co), egy koreai-amerikai (Eddy) és egy ausztrál-kínai (Prince Mak) tagja van jelenleg a bandának.

2014. március 10-én pedig a The Jackie Chan Group Korea bejelentette készülő fiú csapatának érkezését: „A JJCC Jackie Chan elképzeléséből született, hogy Ázsiát egyesítve meghódítsa a világot a zene. A csoport képes lesz teljesíteni minden elképzelést az „alap” idol bandákhoz hasonlóan. Mindent megtettünk a hivatalos debütáláshoz, rengeteg verejték és szenvedély van ebben. Mi a legvégéig mindent megteszünk, hogy az első előadás jó benyomást tegyen a rajongók számára.”

2014: At First & 1st Mini Album
Március 13-án érkezett meg az első hivatalos teaser videó, majd 20-án az M! Countdown-ban hivatalosan is debütáltak At First című kislemezükkel. A dalhoz tartozó videót pedig 24-től tették elérhetővé. A klip igazán bővelkedett látvány elemekkel, Eddy gyönyörű énekhangjával bővítve. Ám az eredetileg öt fővel indult csapat első klipjéből az egyik tag Prince Mak kimaradt. Hiányának okára rengeteg spekuláció került napvilágra, hogy hiányzásának oka betegég, kisebb baleset vagy esetleg későn hivatalossá vált tagsága volt. A későbbi élő promóciók során viszont már hiánytalan volt a társaság.
Később a promóciójuk közepette április 6-án Pekingbe utaztak, hogy részt vegyenek a 2014-es Peace, Love and Friendship jótékonysági rendezvényen, amit részt vett többek között az EXO és Kim Hee Sun színésznő is.

Öt hónappal később március 18-án jelentették be a srácok visszatérésüket, mire végül augusztus 21-én sor is került. Bing Bing Bing (One Way) daluk mellett pedig első mini albumuk is napvilágra került, mely a JJCC 1st Mini Album címet kapta.

2015: Új mini album és csapat bővítés
Az évet január 14-én 3. kislemezükkel a Fire-el nyitották. A csapat új koncepció sokkal inkább a férfias és kemény megjelenésüket helyezte előtérbe. A klip pedig egy mozgalmas és látványos világot tár a rajongók szeme elé, valamint a koncepcióval ellentétben a srácok aranyos, bájos oldalát is próbálja hangsúlyozni.
Április 6-án újabb teaser került napvilágra, majd 9-én megjelent legújabb On The Flower bed című daluk videó klipje. A dal érdekessége, hogy ez egy feldolgozása Hun Jung Hee 1989-es dalának. A dal a boldog szép napok emlékét idézi vissza bennünk. Természetesen a dal modern köntösbe bujtatásánál együttműködtek a srácok a dal eredeti előadójával Hun Jung Hee énekesnővel is.

Augusztus 12-én a srácok több fórumán is bejelentették, hogy két új tag érkezik, így 7 tagúvá bővítve a csapatot. A csoport ügynöksége így nyilatkozott a változásról: „Úgy gondoljuk, hogy a két új tag érdekes és friss varázst fog nyújtani és növeli a csoport sokszínűségét.
Augusztus 20-án megjelenő legújabb Where You At címet viselő kislemezükkel pedig a két új tag hivatalosan is debütált. Valamint a kislemezzel egy napon 2. mini albumuk az ACKMONG is napvilágot látott. A csapat új kislemezében ezúttal nagy hangsúly volt a rap részeken, illetve sokkal dinamikusabb lett, mint a korábbi dalaik.
Az albumról november 18-án az Insomnia is klipet kapott, mely a Where You At-től eltérően egy sokkal sötétebb, melankolikusabb és komolyabb képet festett a csapatról.

2016: ToDay, japán kiadások és Prince Mak távozása
Március 9-én megjelent a srácok sorban 7. kislemeze ToDay címmel, ám Prince Mak egy súlyos közép fül gyulladás miatt (mely miatt műtéti beavatkozást is kellett végezni), így az ausztrál koncertjeik után ő a szüleivel maradt, valamint visszatérését később emésztési problémái miatt is el kellett halasztani. 

Közben a srácok május 4-én debütáltak japánban is ToDay című koreai singlejük japán verziójával, de ugyancsak Prince Mak nélkül.
Később viszont már hivatalossá vált, hogy Prince Mak szóló karrierjével szeretne foglalkozni, így a JJCC hat taggal menetel tovább.
Tavaszi japán debütálásukat követően a srácok továbbra is a szigetországra fókuszáltak, ugyanis november 16-án megérkezett 2. digitális kislemezük is, mely Freedom címmel került a boltok polcaira.  

2017: E.co katonai bevonulása
A csapat az új évvel újabb tagot vesztett, igaz csak ideiglenesen, ugyanis E.co megkezdte kötelező 21 hónapos katonai kiképzését.
Valamint a jelenleg öt aktív tagból ketten is (Yul & SanCheong) részt vesznek a tavasszal indult Produce 101 2. évadjában, ahol ezúttal a fiú gyakornokait és tehetséges fiataljait versenyeztetik így a cégek. 

Írta: BeJoyful 

Filmek
2006
~ How the Lack of Love Affects Two Men


Show műsorok
2015
~ A Song For You (with Sonamoo –ep.8.-)
~ KiriKiri Boys – Mad for Music Bank (with. Prince Mak)
~ Let’s Go, Dream Team (with. Simba & SanCheong)
~ Bring it On (with Prince Mak)
2014
~ A Song For You (with. Cross Gene –ep.19.-)
~ K-Populous (ep.15.)
~ Let’s Go, Dream Team
~ After School Club – End of Year Special (with. Alex, Bipa & Prince Mak)
~ After School Club – After Show (with. Prince Mak)
~ Star King (with E.co)
~ After School Club – After Show (with. Prince Mak)
2012
~ Master Chef Korea


Műsorvezetői munkái
2015
~ Pops in Seoul

JJCC megjelenések

Koreai kiadások

Mini albumok
~ JJCC 1st Mini Album /2014.08.21./
~ ACKMONG /2015.08.20./

Digitális kislemezek
~ At First /2014.03.24./
~ Fire /2015.01.14./
~ On The Flower Bed /2015.04.09./
~ ToDay /2016.03.09./

Kislemezek
~ At First /2014/
~ One Way /2014/
~ Fire /2015/
~ On The Flower Bed /2015/
~ Where You At /2015/
~ Insomnia /2015/
~ ToDay /2016/


Japán kiadások

Egységes digitális kislemezek
~ To Day /2016.05.04./
~ Freedom /2016.11.16./
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Utolsó frissítés: 2017.04.11. 15:03 BeJoyful által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace