Starity

Pablo Alborán

Pablo Alborán Pablo Alborán nemzetisége 6474. 28rajongó 4vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 100%
  • stílus: 100%
  • szimpátia: 100%

Pablo Alborán életrajza


A sztáradatlapot jelenleg nem szerkeszti senki, ezért hiányos, helytelen információkat is tartalmazhat.

A fiatal tehetség Pablo Moreno de Alborán néven látta meg a napvilágot 1989 május 31-én, a spanyolországi Málagában. A spanyol apától és francia anyától származó fiú már nagyon fiatalon, mindössze hét évesen elkötelezte magát a zene mellett, mikor zongorázni kezdett. Zenei tanulmányait klasszikus-, flamenco-, és akkusztikusgitár órákkal folytatta.

12 éves korától kezdett saját dalainak írásába, első szerzeményei az Amor de Barrio és a Desencuentro. Tehetségére akkor figyelt fel a közönség, mikor egy helyi étteremben gyakorta fellépő családnak köszönhetően ő is lehetőséget kapott hangja bemutatására.

Az évek múlásával Pablo zene iránti szenvedélye nem csökkent, így ismerkedett meg a producer Manuel Illánnal is. Alborán ekkoriban készített egy felvételt, amin Diana Navarro Deja de volverme loca című dalát énekelte, s Illánnak köszönhetően ez a videó eljutott a dal eredeti tulajdonosához is. Pablo később találkozhatott is Dianával, aki nagy érdeklődést mutatott a fiatal tehetség iránt, s azóta gyakorlatilag ő lett a fiú zenei keresztanyja.

Pablo összesen negyven, általa írt számot mutatott be a producernek, hogy abból választhassák ki, melyek szerepeljenek első albumán. A kiválasztási procedúra alatt Pablo jónéhány dalt felénekelt otthonában saját maga által kísérve gitáron, s ezeket a videókat feltöltötte YouTube csatornájára is, hogy a nagyközönség is elkezdje megismerni a zenéjét. Ennek köszönhetően hatalmas rajongótáborra tett szert, s köztük volt egy igazi világsztár is, Kelly Rowland, aki egy interjúban még meg is említette Pablót, akit az énekesnő igazi tehetségnek titulált, aki a hangjával mindekit ámulatba ejt. Ettől kezdve megnyílt a rivaldafény felé vezető út Alborán előtt, akkusztikus koncertjeire már hetekkel előbb elfogytak a jegyek, a telt ház és a vastaps minden esetben garantált volt.

2010 októberében dobták piacra első kislemezét, ami a Solamente tú címet viselte, s a legtöbb spanyol rádióban unalomig játszották, s játsszák a mai napig. Videóklipjét Pablo maga készítette, mindenféle felhajtás nélkül, ennek ellenére a nézettsége jócskán meghaladta az 1 milliót. A dal nagyon jó választásnak bizonyult, a ballada Spanyolország női lakosságát egycsapásra meghódította, de külföldi rajongókat is szerzett Pablónak.

A várva várt bemutatkozó album (mely egyszerűen a Pablo Alborán) nevet kapta, 2011 február 1.-én került a boltokba, és rögtön az eladási lista első helyén nyitott. A 12 dalt tartalmazó korong rekordsebességgel fogy, a dedikálásokon hatalmas tömegek várakoznak egy aláírásért.

Február 12-én jelent meg a Solamente tú klipjének újabb verziója, melyben Pablo egy napját kísérhetjük végig.

Pablo pár héttel lemezének megjelenése után folytatja koncertkörútját, a dedikálásokat a legkülönbözőbb spanyol városokban, s persze a cd promócióját.

2011 áprilisára, nyolc eltöltött hét után az eladási lista első helyén, Pablo albuma rögtön a platinalemez minősítést kapta meg.

Május 25.-én Pablo hivatalos facebook oldalán mutatta meg először a második kislemezhez (Miedo) készült videoklipet. Mind a dal, mind a videó nagy sikerre tett szert, aminek következtében a fiatal tehetség albuma újra a zenei lista első pozíciójára ugrott.

Ebben az évben színészként is kipróbálhatta magát: argentín útja során egy, az országban nem rég kezdődött sorozatban, a Cuando me sonreísben csavarja el Mariana Esposito fejét egy epizód erejéig. Pabloról mind Lali, mind Benjamín Rojas és Facundo Arana elismerően nyilatkozott, talán ennek is köszönhető, hogy nemsokára újabb részben tűnik majd fel a spanyol énekes.

2011 novemberében került megrendezésre a 13. Latin Grammy gála, ahol Pablo igencsak nagy szerephez jutott. Három kategóriában is jelölve volt, s habár egyiket sem tudta díjra váltani, mégis ő volt az est nagy csillaga, mikor Demi Lovato mellett színpadra lépve közösen adták elő legnépszerűbb dalát.

Ez a hónap azonban főként Pablo második lemezének megjelenéséről szólt. A Pablo Alborán - En acústico címet viselő album egy olyan cd+dvd kombináció, melyen az első korong dalai, két új szám, és egy spanyol énekesnővel, Carminhoval közös duett hallható és látható.

Pablo Alborán
Pop-Rock
2011/02/01

1. Solamente tú
2. Miedo
3. Vuelve conmigo
4. Caramelo
5. Volver a empezar
6. Me colé por la puerta de atrás
7. Desencuentro
8. Perdóname
9. Ladrona de mi piel
10. Loco de atar
11. Desencuentro - con Estrella Morente
12. Solamente tú - con Diana Navarro
13. Cuando te alejas - iTunes bonustrack

Utolsó frissítés: 2011.11.17. 19:07 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace