Starity

Park Hyo Jin "Narsha"

Park Hyo Jin Park Hyo Jin nemzetisége 4884. 104rajongó 2vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Park Hyo Jin (박효진)
 • Becenév
 • Narsha (나르샤), Reusha, Nareurong
 • Születési idő
 • 1981. december 28.
 • Születési hely
 • Szöul, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • énekesnő, színésznő
 • Családi állapot
 • férjezett
 • Partner
 • Hwang Tae Kyung
 • Magasság
 • 162 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • fekete
 • Csillagjegy
 • Bak
 • Linkek
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Jo Mi Hye Kim Hyo Jin Son Ga In

Park Hyo Jin életrajza

Park Hyo Jin "Narsha" életrajza

 

Korai évek

Park Hyo Jin, azaz művésznevén Narsha,Dél-Koreában született egész pontosan Seoul városában. Gyerekkora sajnos nem nagyon ismert. Népszerűsége 2009-ben kezdett növekedni, amikor számos szórakoztató programon vett részt, itt szerezte a "Felnőtt-dol" becenevét. Nem sokkal később Dj lett a Pump Up The Volume A KBS Cool FM-nél (este 8-tól,este 10-ig).Ekkor már a Brown Eyed Girls nevű lánycsapatban is szerepelt, addigra új becenevén, mint Narsha. Narshanak hamar elkellet hagynia a showt, ugyanis a Brown Eyed Girls egy "tengerentúli promóciózáson volt és Narsha már nem tudott időt szakítani a műsorra. Így végül kilépett a showból.2010 december 28-án debütált MC-ként az OnStyle divatprogramnál,ahol elég hamar lett modell 2011 június 16-án már modellként dolgozott. Ezek után elkezdte színészi tehetségét is gyarapítani az MBC dráma sorozat Fény és Árnyék című sorozatban. Majd több darabban is játszott,mint például az Ohlala Házaspár és a Moosan a szerelem istennője című előadásban. Végül 2012-ben döntött úgy, hogy a hangja a legfontosabb és hogy arra fog a legjobban koncentrálni.

 

 

Brown Eyed Girls
B.E.G. , BG / 브라운 아이드 걸 / ブラウン・アイド・ガールズ
(2006 -)


Tagok:

Park Hyo Jin "Narsha" (vokalista)
Jo Mi Hye "Miryo" (rapper)
Son Ga In (vokalista, maknae*)
Kim Hyo Jin "JeA" (vezető, fővokalista)

*maknae (막내): a csapat legfiatalabb tagja


Énekesi karrier

Pre-debüt - Hogyan is állt össze a csapat?

A Nega Network felkereste JeA-t, s felajánlotta neki, hogy állítson össze a lánycsapatot. Ennek köszönhetően JeA aktívan részt vett a tagok kiválasztásában. Az első kiválasztott tag Miryo volt, aki a hip-hop rétegben nagy népszerűségnek örvendett a '90-es évek vége felétől. Következőképpen Narshát kérte meg, hogy csatlakozzon - középiksolai tanulmányai során emlékezett rá, hogy tehetséges énekesnő. Gainra a Let's Coke Play! Battle Shinhwa! nevezetű műsor meghallgatásán figyelt fel a három tag, majd kiesése után Ahn Jung Hoon javasolta neki, hogy menjel el a Nega Network ügynökség meghallagatására; ahol sikeresen felvételt nyert, s beletették a készülődő csapatba. Ötödik tagként pedig Yoari kapott helyet, aki egészen 2006-ig velük gyakornokoskodott, de a cég úgy gondolta, hogy imidzse nem illik bele a formációba. A végleges felállás - Miryo, JeA, Narsha, Gain - hivatalos debütálásuk előtt több koncertet is adott Crescendo néven.

2006-2007: A debütálás és mérsékelt sikerek

Több mint három év gyakornoki idő és megannyi fellépés után a csapat Brown Eyed Girls névvel végül 2006 március másodikán debütált Your Story stúdióalbumával, amelyről a 다가와서 (Come Closer) nevezetű balladájuk lett kislemez - a dalhoz nem készülz videoklip. A korongot jól fogadták a kritikusok, de valójában nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Pár hónappal később, augusztus 25-én újra kiadták debütáló albumukat Hold The Line dalukkal kiegészülve, amivel mérsékelt sikereket értek el.

Rövidebb szünet után a csapat ismét stúdióba vonult: júniusban 내가 여름이다 Vol.1 címre keresztelt második digitális kislemezzel jelentkeztek, amit augusztusban a második stúdióalbumuk, a 떠나라 미스김 (Leave Ms. Kim) követett.

A két stúdióalbum az R&B stílust képviseli, ami ekkortájt nagy népszerűségnek örvendett a k-popban, azonban ennek ellenére a két digitális kislemez sikere nagyobb volt. Továbbá második lemezükről a fődal, a 너에게 속았다 közel azonos időben jelent meg a Wonder Girls 'Tell Me' dalával, ami elspörő sikert aratott Dél-Koreában. Ezért második stúdióalbumuk se váltotta be a hozzá fűzött reményeket; ugyanakkor a k-pop is elkezdett változni: az R&B balladák helyett a dance stílusú nóták kerültek előtérbe.

2008: With L.O.V.E. és My Style középlemezek - stílusváltás, további sikerek

2008 januárjában With L.O.V.E. címmel jelentette meg első középlemezét a formáció, amit a L.O.V.E. dalukkal népszerűsítettek, amivel azonnal sikert arattak - nagy népszerűségre tettek szert, valamint ez lett az első number1-os daluk, továbbá több zenei műsorban is nyertek, valamint a 2008-as év első felének slágere volt.

Az év második felében My Style középlemezükkel tértek vissza, melyről az 어쩌다 (How Come) című rerto stílusú dance szerzemény lett kislemez, ami szintén nagy sikert aratott.

2009-2010: Harmadik stúdióalbum (Sound G) - Abracadabra ("Saucy Hip Move" és "The Arrogant Dance" táncmozdulatok) és japán debütálás

2009 július 21-én Sound G nevezetű harmadik stúdióalbumával tért vissza a BEG, amelyről először a Candy Man szerzeményüket mutatták be, de elsöprő sikereket a promotáló dalukkal, az Abracadabrával arattak, ami végül meghozta számukra az igazi hírnevet.

Három hónappal később Sound-G: Sign címmel jelent meg harmadik középlemezük (mely eredeti tervek szint a stúdióalbum harmadik CD-je lett volna), a korong név adó dalához készült videoklippel karöltve. Ez a daluk is sikert aratott, de nem haladta meg az Abracadabra sikereit.

A kvartett készen állt, hogy bemutatkozzon Japánban. A Sony Music Japan International égisze alatt 2010 augusztus 25-én megjelent a Sound-G japán változta, s ezzel elkezdődtek a tengerentúli promóciók. A sikerek és a promóciók befejeztével a tagok egyéni tevékenységükre összpontosítottak: Narsha és Gain megjelentették szóló lemezüket + tv-s műsorokban jelentek meg, JeA különböző dalokban működött közre.

2011: Japán promociók és koreai visszatérés

Az előző évi japán debütálás, valamint a tagok egyéni tevékenységük után hivatalosan is elkezdték a népszerűsítés Japánban.

Szeptember elején a Nega Network bejelentette, hogy két év kihagyás után a Brown Eyed Girls koreai visszatérésre készül. A visszatérésre égül 2011 szeptember 23-án került sor negyedik stúdióalbumuk, a Sixth Sense képében. A népszerűsítési ciklus másnap kezdődött meg a Music Core színpadán. A korong névadó dala hetekig uralta a listákat, sőt az M! Countdownban, illetve Inkigayóban is kétszer-kétszer nyertek. A közönséget lenyügőzte a Sixth Sense koncepciója, koreográfiája és hangi világa egyaránt. A Brown Eyed Girls nagyobb sikereket ért el ezzel a dalával, mint a 2009-es Abracadabrával - digitális eladás szempontjából.

November kilencedikén megjelent a Sixth Sense újracsomagolt változata, s ezzel újabb promóciók vették kezdetét - de ezúttal a Cleansing Cream balladájukkal -, amik november 18-án fejeződtek be.

2012: újabb szólózások + júliusi digitális kislemez (The Original)

A 2012-es évet a tagok ismét a szólózásnak szentelték: Miryo megjelentette debütáló szólóalbumát, Gain is új szólólemezt dobott piacra, Narsha színésznőként is debütált, illetve musicalekben is vállalt szerepet, JeA pedig az Immortal Song 2 állandó tagja lett, amit elfoglaltsága miatt el kellett hagynia.

Hetedik digitális kislemezüket 2012 július 17-én The Original címen jelentették meg, ami egyfajta ajándék a rajongóiknak, akik mindig támogatják a csapatot, még akkor is, mikor nem aktívak.

Az év végén Tonight 37.2 °C címre keresztelt koncertjükön láthatták a rajongók újra együtt a négy idolt.

2013: Új stúdióalbum és bemutatkozik az első alegység

A 2013-as évet JeA a szóló lemezével nyitotta, ám a formáció új anyagára még várni kellett. A kiadó júliusban jelentette be a formáció várva várt visszatérését, amire végül július 29-én került sor Black Box-ra keresztelt hatodik stúdióalbumuk képében, amit egészen augusztus 25-én promotáltak Kill Bill dalukkal.

A formáció első alegysége, amiben Miryo és Narsha kapott helyet november 11-én mutatkozott be 오늘밤 digitális kislemezével M&N néven.

2014: Special Moments válogatásalbum

Ahogy Gain korábban mondta a csapatbéli pormociók befejeztével újra szólózni fog; harmadik minialbumát 2014 februárjában jelentette meg.

Augusztus elején lett bejeletve, hogy a csapat válogatásalbumot készül kiadni Special Moments címmel, melyen korábbi slágereik kaptak helyet, valamitn egy új dal, a Hush. A kiadvány 2014 augusztus 11-én jelent meg, s két CD-t foglal magába: amíg az elsőn korábbi single-k és promociós dalok, addig a másodikon a balladákon a fókusz.

2015: Távozás a Nega Networktől, új kezdet a Mystic Entertainmenttél - hatodik stúdióalbum (Basic)

2015 szeptemberbében elvált a csapat és a Nega Network újta, s októberben szerződést kötöttek a Mystic Entertainmenttel. Az új kiadó alatt nem tétlenkedett sokat a formáció, hiszen november hatodikán megjelentette hatodik stúdióalbumát Basic címmel. A korongot a Brave New World és a Warm Hole című dalaikkal népszerűsítették.

2016-tól napjainkig: 10. évforduló

2016 március másodikán ünnepelte a formáció 10. évfordulóját, s ezzel ők lettek az első dél-koreai lánycsapat, akik tagcsere nélkül megéltek ennyi évet. Az évfordulós koncertre március 18-án került sor Los Angelesben.

2018. december 14-én bejelentésre került, hogy Narsha a Mystic Story és az APOP Entertainmenttől is távozik, de továbbra is a formáció tagja marad, s promóciókban és a fellépéseken is részt vesz. A közleményben továbbá az is olvasható volt, hogy közel négy év várakozás után a csapat stúdióba vonult, hogy rözgítse következő albumát.

Visszatérésükre végül 2019. október 28-án került sor RE_vive című lemezükkel. A korong a formáció első cover-, valamint hetedik stúdióalbuma is egyben.

 

Szólókarrier
(2010 - )

2010 elején került bejelentésre, hogy Narsha hamarosan szólóénekesként is bemutatkozik. 2010. július másodikán megjelent első digitális kislemeze, az I'm In Love, mely debütáló albumának előfutára is volt egyben. Első szóló-minialbuma NARSHA címmel került a boltok polcaira 2010. július nyolcadikán, valamint a főcímdalhoz (삐리빠빠 (Bbi Ri Bba Bba))készült kisfilm is feltöltésre került a világhálóra. Kiadványáról a harmadik single (맘마미아 (Mamma Mia)) 2010. augusztus 20-án jelnt meg. Az albumról a rajongók és a kritikusok is pozitívan értekeztek.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Díjak


TV Music Show

 L.O.V.E.:

* [2008.02.22] KBS Music Bank #1
* [2008.03.02] SBS Inkigayo #1
* [2008.03.09] SBS Inkigayo #1

Abracadabra:

* [2009.08.16] SBS Inkigayo #1
* [2009.08.20] Mnet M!Countdown #1
* [2009.08.23] SBS Inkigayo #1
* [2009.09.03] Mnet M!Countdown #1

Sixth Sense:

* [2011.10.06] Mnet M!Countdown #1
* [2011.10.16] SBS Inkigayo #1
* [2011.10.20] Mnet M!Countdown #1
* [2011.10.23] SBS Inkigayo #1

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Érdekességek:

- JeA-val középiskolás koruk óta barátok.
- Vércsoport: A
- Egyke.
- Hobbijai közé tartozik a CD gyűjtés és a zongorázás.
- Kedvenc előadói: Yoon Mi Rae (Tasha, T), Beyoncé és Insooni.
- A Brown Eyed Girls hivatalos fandom neve Everlasting; Narsháé 
Narshmallows.
- Kedvenc színe a lila.
- Négy tetoválása van.
- Elmondása szerint Insooni inspirálta arra, hogy énekesnő legyen.


További hivatalos oldalak:

Instagram: narsha81

YouTube-csatorna (BEG): officialBEG
Twitter (BEG): officialBEG

írta: silenc

Variety Shows

/2009-2010/ Invincible Youth
/2010/ Waving The Korean Flag
/2009-2010/ Star Golden Bell
/2009-2010/ Intimate Note
/2010-2011/ Heroes
/2011/ Style Show Fiㄹ
/2012/ SNL Korea
/2013-2014/ Immortal Song 2
/2014/ Celebrity Lives in Our House
/2013/ Infinity Challenge
/2014-present/ SNL Korea
/2014/ Running Man

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Drámák
/2012/ Lights and Shadows (TV series)
/2012/ Ohlala Couple
/2014/ There Is A Blue Bird: Cinderella Syndrome
/2014/ The Clinic for Married Couples: Love and War
/2014/ Emergency Couple
/2014/ Witch's Romance

Filmek
/2011/ The Guest Who Did Not Receive The Invitation
/2012/ Nico 2 : Little Brother, Big Trouble: A Christmas Adventure
/2013/ Bug[disambiguation needed]

Musical
/2013/ When A Man Loves 

Dél-Korea

Stúdióalbumok:

* [2006.03.02] Your Story
* [2007.09.06] 떠나라 미스김 (Tteonara Ms. Kim ; Leave Ms. Kim)
* [2009.07.21] Sound-G
* [2011.09.27] Sixth Sense
* [2011.11.09] Sixth Sense Repackage (újracsomgaolt album)
* [2013.07.29] Black Box
* [2015.11.05] Basic
* [2019.10.28] RE_vive (cover)


Középlemezek:

* [2008.01.17] With L.O.V.E.
* [2008.09.10] My Style
* [2009.10.29] Sound-G: Sign
* [2010.04.06] Festa On Ice 2010 (Special Album)


Válogatásalbum:

* [2014.08.11] Special Moments


Digitális kislemezek:

* [2006.05.03] Hold The Line (feat. Cho PD (조PD))
* [2007.06.21] 내가 여름이다 Vol.1 (Naega Yeoreumida Vol.1; I Am Summer)
* [2008.10.30] My Style (Hidden Track)
* [2009.07.09] Candy Man
* [2009.12.22] 눈 내리는 마을 (Nun Naerineun Maeul; Snowy Village) (After School, Brown Eyed Girls, K.Will, Kan Mi Youn, Tei, SUKI, An Young Min)
* [2011.08.16] Hot Shot
* [2011.11.03] Cleansing Cream (클렌징크림)
* [2012.07.17] Brown Eyed Girls The Original
* [2013.07.09] Recipe


Szóló

Középlemez:

* [2010.07.08] NARSHA


Digitális kislemezek:

* [2010.07.02] I'm In Love
 *[2010.08.20] Mamma Mia (맘마미아)
* [2010.10.28] 2010 MAMA Theme Song (테마송) (Junsu, 8eight, Narsha & JeA, Boohwal, Supreme Team)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Japán

Stúdióalbum:

* [2010.08.25] Sound-G


Kislemez:

* [2011.01.26] SIGN


DVD:

* [2011.03.29] This Is My Style

Utolsó frissítés: 2022.01.31. 12:12 silenc által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace