Starity

Park Jung Min

Park Jung Min Park Jung Min nemzetisége 2174. 227rajongó 10vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 97%
 • szimpátia: 98%
 • Születési név
 • Park Jung Min
 • Becenév
 • Jung Min, Romeo, Horse, Sexy Charisma
 • Születési idő
 • 1987. április 03.
 • Születési hely
 • Szöul, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekes, táncos, színész, modell, műsorvezető
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 185 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Kos
 • Linkek
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Kim Hyun Joong Kim Hyung Jun Heo Young Saeng Kim Kyu Jong

Park Jung Min életrajza

 Alapadatok

Teljes név: Park Jung Min (박정민)
Becenevek: Horse, Sexy Charisma, Romeo
Születési idő: 1987. április 3.
Születési hely: Szöul, Dél-Korea
Csillagjegy: Kos
Kínai horoszkóp: Nyúl
Magasság: 185 cm
Súly: 66 kg
Vércsoport: 0
Pozíció a csapatban: énekes, táncos
Család: van egy nővére, és egy bátyja
Beszélt nyelvek: koreai, japán, kínai, mandarin, spanyol, és angol
Oktatás: Dongguk University College
Ügynökségek:

Koreai
DSP (2005-2010)
CNR Media (2010-2012)
Colorful Records / Yamaha A&R (2012-2013)
Ji Ho Entertainment (2014-)

Japán
Pony Canyon / Victor Entertainment (2012-2013)
SKY Corporation (2014-)

Tajvani
Sony Music (2010-2012)

 

A kezdetek

Park Jung Min 1987. április 3-án született Szöulban. Van egy nővére és egy bátyja, de ők nem dolgoznak a szórakoztató iparban. Tanulmányait a Kyonggi egyetemen végezte multimédia szakon. Ő a diáktanács elnöke volt, a későbbi csapattársával Kim Hyung Jun-nal. Azonban Hyung Jun állandó távolléte miatt nem találkoztak, és később Jung Min azt nyilatkozta, hogy amíg nem kerültek a DSP Media-hoz, addig nem is találkoztak. Mielőtt debütált, Jung Min egy óvszer reklámhoz állt modellt. 13 évesen lépett be a szórakoztató iparba, ahol is a DSP Media és az SM Entertainment-hez is felvették volna, de úgy látta, hogy mivel az SM új csapata, a Super Junior rengeteg taggal büszkélkedhet, így a debütálása gyorsabban megkezdődhet a DSP Media-nál.


SS501

A csapatot Kim Hyun Joong, Heo Young Saeng, Kim Kyu Jong, Park Jung Min és Kim Hyung Jun alkotja.
Ahogy minden csapatnak az ő nevük is jelentéssel bír. A két „S” az elején a „Superstar” és „Singer” szavakat szimbolizálja míg az 5-0-1 azt, hogy ők öten örökké egyet alkotnak. Hivatalos fanklubjuk a Triple S (Super Star Supporters) nevet kapta.


2005-2009 - Debütálás

2005-ben megjelent első kislemezük a Warning nevet viselte míg az év második felében kiadott második a Snow Prince címet kapta. A csapat 2006-ban is igen aktívan dolgozott, bár volt némi leállás mivel Young Saeng torok műtétje miatt a csapat kicsit lejjebb vette a tempót, de rajongóikra így is volt idejük.
2006 áprilisában tartottak egy rajongó találkozót japánban, majd első koncertjüket is megtartották Oszakában 'Step Up Concert' címmel. 2006 végén visszatértek hazájukba, hogy elősegítsék első teljes albumuk promócióját mely november 10-én meg is jelent. Ugyan ebben az évben Young Saeng kivételével a maradék négy tag hangjukat kölcsönözték egy animációs filmnek a Pi’s Story-nak.
2007-ben a csapat visszatért újra japánba és első japán kislemezüket is megjelentették Kokoro címmel, valamint megalakult a hivatalos japán fanklubjuk is (Triple S Japan). A Kokoro című daluknak végül olyan nagy sikere lett, hogy a Blue Dragon című animációban is hallható. De még ebben az évben megjelent egy teljes japán nyelvű albumuk valamint koreai előadók közül elsőként kapták meg a Newcomer díjat.
2008-ban újra hazatértek, majd kiadták Deja Vu című dalukat, majd június 6-án újra elbúcsúzva hazai rajongóiktól visszatértek Japánba. Viszont az év vége felé a csapat csak három taggal menetelt tovább ugyanis Hyun Joong és Jung Min színészi pályájukat is egyengették a csapattal egy huzamban, így ők egy kis időre haza tértek. Hyun Joong a Boys Over Flower miatt, míg Jung Min a Grease musical miatt.
2009. május 13-án második japán mini albumuk is megjelent All My Love címmel, majd ezzel egy időben egy kisebb promóciós turné is kezdetét vette. Az albumnak később egy úgynevezett Solo Collection változata is megjelent, melyen a tagok szólóban éneklik a számokat. Augusztusban első nagyszabású turnéjuk is elkezdődött a 1st Asia Tour Persona címmel. A turné két koncerttel Szöulból indult, majd további 15 követte Japán, Tajvan, Hong Kong, Thaiföld, Kína, Malajzia és Szingapúr érintésével. A csapat októberben újabb mini albumot adott ki Rebirth címmel melyből egy korlátozott és egy teljes verzió is megjelent. Előbbi 20-án míg utóbbi 22-én jelent meg, valamint a korlátozott verzió tartalmazott a CD-n kívül két plakátot és egy 100 oldalas fotóalbumot. Az albumról az első dal a Love Like This volt, mely novemberben a Music Bank és az Inkigayo zenei showk első díjait is besöpörte. November 21-én az SM előadóival együtt felléptek az Mnet Asian Music Awards-on.


2010-2011 - A DSP Media elhagyása, és szóló karrier

2010. február 27-én végetért első turnéjuk, melyet egy végső ráadás koncerttel zártak le Szöulban.
Következő új mini albumukat május elsejére szánták (a csapat *501* neve miatt), ám végül kisebb csúszással május 24-én jelent meg harmadik mini albumuk Destination címmel. Az albumról első kiterjesztett daluk a Love Ya volt. 2010. június 7-én a csapat minden tagjának lejárt a szerződése a DSP Media-val, amit egy tag sem újított meg és mindenki más-más céggel írt alá szerződést. Hyun Joong a Key East céggel, Jung Min a CNR Media-val, Hyung Jun az S-Plus Entertainmenttel, míg Young Saeng és Kyu Jong a B2M Entertainmenttel írt alá szerződést. Hyun Joong volt az aki elmagyarázta egy sajtótájékoztatón, hogy annak az oka, hogy minden tag más cégnél kötött ki annyi volt, hogy a teljes csapatot egy cég se akarta leszerződtetni. Itt azt is kikötötte, hogy eszük ágában sincs feloszlani. Majd októberben Hyun Joong azt is bejelentette, hogy a csapat 2011-ben egy új albummal fog visszatérni. Jung Min amellett, hogy a CNR Media-val szerződött le, elkezdte kiterjeszteni szólókarrierjét Ázsia többi részére. Hamarosan aláírt a Sony Music Asia-val, és a Yamaha Music Entertainment-tel. Ez idő alatt Jung Min és Hyung Jun részt vett a 21. Golden Melody Awards Taiwan-on.
A 2011-es év a csapattagjainak szóló tevékenységéről szólt így a beígért album is elmaradt. Az egyéni tevékenységeiket 2012-ben is folytatták a tagok valamint 2012. júniusában a B2M Entertainment bejelentette, hogy Kim Kyu Jong júliusban a csapatból elsőként megkezdi két éves kötelező katonai szolgálatát, majd július 23-án hivatalosan is bevonult a jeonju, North-Jeolla tartományban található toborzó központba.
Jung Min 2011. január 20-án kiadta első szóló lemezét 'Not Alone' címmel. 2011. júliusában közreműködött a japán drámában LISMO August's Love Song. Ezután közreműködött a KBS2 The Princess Man OST-jában augusztusban, ahol elénekelte a 'Missing You'-t, amelyet Park Jung Wook komponált.


2012 - Fondant Garden, per a CNR Media-val, és a Beautiful album

2012. februárjában Park szerepelt Jian Man Shu, Kingone Wang és Lia Lee mellett egy tajvani drámában a Fondant Garden-ben. Április 2-án és 7-én Park részt vett a Dominic's Way divatbemutató során a 2012 Seoul Fashion Week-en Song Hye-Myung-gal, akik az SS501 ruháit tervezték. 2012. április 12-én Jung Min keresetet adott be a Szöuli Központi Kerületi bíróságnál a CNR Media ellen, ugyanis a cég nem járt el a szerződésben leírtak szerint. Jung Min szerint a cég több mint 150 milliót nem fizetett ki neki, valamint a két közösen alapított lemezkiadó nyereségéből se annyit kapott amennyi járt volna. A bírósági ítéletet július 31-én hozták meg ahol Jung Min javára döntöttek, ám a cég az ítélet hirdetés után fellebbeztek, mert a cég szerint Jung Min igényei és feltételei igazságtalanok és következetlenek. Végül 2012. márciusában a per ellenére folytatta a menetrendet, és április 14-én Japánban folytatta tevékenységét. Július 30-án a bíróság döntött. Jung Min a szerződés ellenére szabadon folytathatta tevékenységét Koreában, amíg újabb döntés nem születik. Ennekellenére a rajongóit nem akarta cserben hagyni, így folytatta a promóciókat. Október 10-én már a Yamaha A&R bejelentette, hogy Jung Min megnyerte a pert, és kétszázmilliós kártérítést kapott. Miután megnyerte a pert, Japánban is debütálhatott, ahol a Romeo művésznevet viseli. Két albumot jelentetett meg 'Give Me Your Heart' és 'Tonight's The Night' címmel. Ezt követően visszatért Koreába, és kiadott egy albumot, amely első önálló lemeze lett 'Beautiful' címmel. Az év végén kiadott egy japán stúdió albumot.


2013 - Nemzetközi túrné, kötelező katonai szolgálat

2013-ban részt vett a StarHub TVB Golden Viva Spectacular-jában más koreai művészekkel együtt. Február 14-én sajtótájékoztatón jelentette be, hogy visszatér Tokióba egy turné erejéig. Ez 8 előadást foglalt magába, amely többek között március 19-én Fukoka-ban, március 21-én Osaka-ban, és március 22-én Tokióban, március 23-án pedig Nagoya-ban került megrendezésre. Az SS501 nyolcadik évfordulójára egy videót készítettek a tagok, ahol a rajongókat köszöntették, és megköszönték nekik az elismeréseiket. Jung Min megtartotta első túrnéját Dél- és Latin-Amerikában. A turnét elméletben csapattársával Heo-val közösen tartotta, de kevés helyen voltak ott egyszerre, ráadásul több helyszín is törölve lett az időhiány miatt. December 14-én a DSP Media egy fesztivált rendezett, hogy megünneplje a 22. évfordulóját. 2014 elején Park elkezdte első európai, a 'Park Jung Min Reverso Tour' nevet viselő túrnét. Többek között Párzisban, Németországbanm és Oroszországban lépett fel a január 29-én való kezdés után. Az első város Dortmund volt jaunár 31-én, és már másnap Párizsban lépett fel, február 3-án pedig Moszkvában. Oroszországban ő volt az első koreai énekes, aki fellépett. Május 12-én harmadik japán albuma 'Save Us Tonight' címmel megjelent, amely nem csak Japánban, hanem Koreában is felkerült a polcokra. 2015-ben ő is megkezdte két éves kötelező katonai szolgálatát a Nonsan Army Training Center kiképző táborában egy öt hetes alapkiképzés keretében. Várhatóan 2017. júliusában fog leszerelni.


Japán szóló karrier

2014. novemberében Park Jung Min, mint Romeo kiadta új mini albumát, melynek címe 'Winter Love'. November 30-án egy karácsonyi mini albummal kedveskedett a rajongóknak, amely a 'Christmas Kiss' címet viseli, és december 10-én került a boltokba. 2015-re beterveztek egy túrnét 'Summer Break! Tour in Latin America 2015' névvel, amely során Chilében lépett fel, Limában, Peruban, és Bolíviában.


Fanklub

Név

Family (hivatalos japán)
Minnies (rajongók által használt)


Érdekességek

► Azért becézik a tagok 'Ló'-nak mert úgy néz ki, és imádja a sárgarépát is.
► Kedvenc színe a fekete
► Volt egy Dukki nevű kutyája, aki 2013. május 10-én hunyt el. Jelenleg is van egy kutyája, akit JeomRye-nek hív.
► Az SM Entertainment gyakornoka is volt, és majdnem a Super Junior tagjaként debütált.
► Népszerű a nők körében, mert nagyon barátságos
► Az volt az álma, hogy színész legyen, de szereti az énekesi karrierjét is.
► Jung Min sírt az első, bemutatkozó koncert során Koreában.
► Többek között ő írta az 'Only One Day' című SS501 dalt.
► Bevallotta, hogy mielőtt debütált az SS501-el, volt két barátnője, de azóta nem volt senkije.
► Kyu Jong-gal együtt fizették egy rajongójuk tanulmányait.
► A rajongók őt és Hyung Jun-t mindig a Tom és Jerry rajzfilm két főszereplőjével azonosították, mert mindig csak a bajt csinálták.
► 2009-ben néhány hónapig Japánban élt.
► Ideálja a színésznő Ko So Young.
► Nem szereti, ha a többiek nem követik a koreográfiát, és nem gyakorolnak, mert ez hosszabb időt igényel, és elfárad.
► Park Gyu Ri-val barátságot kötött.
► Egyszer megmutatott néhány fotót, amelyeken a debütálás előtt látható.
► Amikor Jung Min a 'Not Alone'-t forgatta, Kim Hyung Joon meglátogatta, amelynek nagyon örült.
► Mikor megkezdte szóló karrierjét 12 kg-ot adott le.
► Csapaton belül a második legsikeresebb szólista.
► 2011-ben kórházba került, válságos fizikai kimerültség miatt, ugyanis az állandó fellépések, és stressz miatt elájult.
► 2011-ben ő lett a főmodellje egy kozmetikai cégnek, a JN Noteric-nek.
► Azért tanul sok nyelvet, hogy kifejezhesse magát a rajongóknak, az ő nyelvükön.
► Cégének többször kellett tisztáznia őt, mert állandó félreértések követték a twitter üzeneteit.
► Szeret a tajvani piacon vásárolni, és ha találkozik a rajongókkal, mindig köszönti őket.
► 2011-ben volt egy autóbalesete, amelyben nyaki sérülései voltak.
► Egy rajongója egyszer 'csókot lopott' egy koncert során. Megfogta a kezét, miközben Min megfordult, és arcon csókolta, közvetlenül a szája sarkában. Jung Min meglepődött, de nem szólt semmit sem.

Írta: Angel

Filmek

Goodbye and Hello (2015)


Sorozatok

Fondant Garden (2012)
Love Song in August (2011)
Pianissimo / Super Star (2010)
Spotlight (2008)
Kokkiri / elephant sitcom (2008)
Hotelier 2007 (2007)
Can Love Be Rellifed? (2005)


TV Show-k

Lo que hace latir mi corazón (2013)
TVB Golden Viva Spectacular (2013)
Especial Lunar (2011)
King of Idol (2011)
Strong Heart (2011)
Human Theater (2010)
MTV Fresh VJ (2003)


Musical-ek

If I (japán musical ; 2014)
Summer Snow (japán musical ; 2013)
Bonds of Boys (japán musical ; 2010)
Grease (koreai musical ; 2008)

 SS501

Koreai megjelenések

Mini albumok

Warning (2005)
Snow Prince (2005)
Deja Vu (2008)
Find (2008)
UR Man – Spacial Album (2008)
Solo Collection (2009)
Rebirth (2009)
Destination (2009)

Albumok

St 01 Now (2006)

Remix albumok

A Song Calling For You (2008)
U R Man Remix Edition (2009)


Kislemezek

Warning (2005)
Never Again (2005)
Everything (2005)
Snow Prince (2005)
Fighter (2006)
Unlock (2006)
4Chance (2006)
Coward (2007)
Deja Vu (2008)
A Song Calling For You (2008)
Find (2008)
You Are My Heaven (2008)
U R Man (2008)
Solo Collection (2009)
Love Like This (2009)
Love Ya (2010)
Let Me Be The One (2010)

Japán megjelenések

Mini albumok

Kokoro (2007)
Distance (2007)
Lucky days (2008)

Albumok

SS501 (2007)
All My Love (2009)


Kislemezek

Kokoro (2007)
Distance (2007)
Lucky Days (2008)


Szóló


Koreai megjelenések

Mini albumok

Not Alone (2011)
The, Park Jung Min (2011)
Beautiful (2012)
Summer Break! (2014)


Japán megjelenések


Stúdió albumok

Midnight Theatre (2012)


Single-k

Wara Wara The, Park Jung Min (2011)
Give Me Your Heart (2012)
Tonight's The Night (2012)
Save Us Tonight (2014)
Summer Break (2014)
Alive (2014)
Winter Love (2014)
Christmas Kiss (2014)
10th Anniversary -Memories- (2015)
It's Summer Time... (2015)
Last Note (2015)
Run Away (2015)
In The Forest (2015)
FAITH (2015)
Happiness (2016)

Utolsó frissítés: 2017.06.28. 17:05 Angel által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace