Starity

Park Junho "Simon Park "

Park Junho Park Junho nemzetisége 7526. 46rajongó 1vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Park Junho (박준호)
 • Becenév
 • Simon, Simon Park, Sakai, Jakops
 • Születési idő
 • 1986. május 26.
 • Születési hely
 • Seattle, Washington, Egyesült Államok
 • Foglalkozás
 • énekes, rapper
 • Magasság
 • 178 cm
 • Csillagjegy
 • Ikrek
 • Linkek
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Yong Jun Hyung Amber Liu Jeon Hyo Sung Jo Kwon Cha Sun Woo Jang In Tae Park Ji Su Daniel Chae Lee Dongrim Jay Park NS Yoon-G Ailee Baek Ji Young

Park Junho életrajza

Alapadatok

Teljesnév: Park Jun Ho (박준호) / Simon Park
Művésznév: Jakops
Születési idő: 1986. május 29.
Születési hely: Seattle, Washington, USA
Magasság: 178 cm
Súly: 65 kg
Vércsoport: A
Család: van két húga
Oktatás: Senzoku Gakuen, Japán
Ügynökségek:

Monkey Funch Entertainment (2010-)
IS Entermedia Group (2010-2012)
2works Entertainment (2012-)

A kezdetek

Simon Park, vagy Park Jun Ho 1986. május 26-án látta meg a napvilágot az USA-ban. Anyja japán származású, édesapja pedig koreai. Amikor nagyobb lett arról álmodott, hogy énekes lesz Koreában, amihez hozzá segítette az is, hogy apja nagy figyelmet szentelt annak, hogy fia megismerje a koreai kultúrát. Japánban tanult ugyan, de végül Koreában kötött ki. Gyakornokként kezdte a Monkey Funch Entertainmentnél, majd MC Mong csapatába került. Ez nem tartott sokáig ugyanis 3-4 hónappal a Dalmatian debütálása előtt kilépett a csapatból, hogy szóló karrierjét egyengesse. Azonban 2012. május 7-én újra felkérték csapattagnak, ugyanis Day Day ekkor hagyta el a csapatot személyes okok miatt.


Dalmatian (달마시안) / DMNT (디엠티엔)

A Dalmatian 2010. augusztus 25-én debütált első kislemezükkel a Round 1-nal. A névvel a dalmatára utalnak, amely 'igazán lojális és szabad szellemű' kutyafajta. A csapat 7 taggal debütált volna, azonban Simon még ezelőtt elhagyta a csapatot. Így a csapat 6 taggal kezdte meg pályafutását a Monkey Funch Entertainment menedzsere, MC Mong szárnyai alatt. A csapatot Jang In-tae (Inati), David Kim (Day Day), Lee Dong-lim (Dongrim), Park Jee-su (Jeesu; KIXS), Lee Da-ri (Dari) és Daniel Chae (Drama; Daniel) alkotják. A csapat neve, a Dalmatian később DMNT-re változott, ugyanis Day Day személyes okok miatt elhagyta a csapatot 2012. május 7-én, így Simon Park (Jakops) került a helyére. Nem sokkal később Dari katonai szolgálat miatt hagyta ki a csapat tevékenységeket, majd még egy újabb csapásként Daniel-t letartóztatták kábítószer birtoklás, és értékesítés vádjával.


2009 - Pre-debüt

A debütálás előtt a Dalmatian még csak 4 tagot számlált: Inati, Day Day, Dari és Simon. 2009-ben MC Mong felkérte őket, hogy működjenek közre ötödik albumán a Humanimal-on, és ezen belül is a Dalmatian Love című dalán. Nem sokkal ezután Jeesu csatlakozott a csapathoz kibővítve őket 5 tagra. MC Mong egyesével választotta ki a tagokat, és mindegyiküket szerepeltette is: vagy az albumain segédkezhettek, vagy pedig a koncertjein mutathatták meg rátermetségüket. Day Day-nek még több tapasztalata volt, ugyanis ő a JYP Entertainment-nél volt gyakornok, és olyan együttesekkel dolgozhatott, mint például a Wonder Girls. Daniel a Beast-es Yoseob-bal dolgozott együtt a 'How to Seduce Mr. Daniel' videóján.

2010 - Round 1, Daniel duója

A csapat 2009. december végén már megmutatta magát, azonban az első videójuknak teaserje csak 2010. augusztus 25-én került kiadásra. A videót Joo Soo Hyun készítette, aki például a Girl's Generation-nek, és a SHINee-nak is készített videókat. A Round 1 albumon MC Mong és az énekes Kim Do Hoon is közreműködött. Az album végül 2010. szeptember 1-jén jelent meg, és a hivatalos debütálásuk az Mnet M! Countdown műsorában történt meg. 2010. november 26-án Daniel együtt dolgozott a Beast-es Yoseob-bal a First Snow, First Kiss dalában, amely november 29-én került kiadásra.

2011-2012 - Az első mini album, és a State of Emergency comeback

A comebackjüket megelőzően megszavazták a csapat fanklubjának nevét, amely a Dalmates nevet kapta. Illetve szó került a tagok neveinek használatáról is, mivel Daniel nem akarta használni a művésznevét (Drama). 2011. február 14-én kiadták első mini albumukat, amely két címet is kapott: Lover Cop / 그 남자는 반대 (That Man Opposed), majd egy nappal később a videók is napvilágot láttak. A Love Cop-ot nem igazán promózták, de a That Man Opposed annál nagyobb figyelmet kapott. 2011. április 25-én Dari megkezdte katonai szolgálatát, így a DMNT 5 taggal népszerűsítette magát. 2012. május 15-én kiadták következő mini albumukat a State of Emergency-t közel 15 hónapos kihagyás után. Day Day ekkor hagyta el a csapatot, és ugrott be a helyére Simon. Végül 2012. május 16-án az SBS Inkigayo-ban comeback műsoruk is képernyőre került. Simon 2012. második felében szóló tevékenységére is figyelt, és közreműködött NS Yoon-G 'If You Love Me'-jában. A DMNT kihagyása alatt a csapat szerződése majdnem lejárt az IS Entermedia Group-pal, azonban ennek ellenére nem hosszabbítottak. A szerződés lejárta után a 2works Entertainment-hez szerződtek le 2012. novemberében. 2013 elején pedig már készültek is a következő mini albummal.

2013 - Név váltás, Safety Zone comeback, és Daniel drog botránya

2013. elején a csapat már nem Dalmatian-ként jelentkezett be, hanem DMTN-ként. A név változtatás után a DMNT a Desire.Motivation.Timing.Now. mozaikszót jelöli. Az ügynökség meg is indokolta a névváltást, miszerint csapat neve nem volt megfelelő, éretlen volt, ez azonban érettebb képet fest a csapatról. A csapat név változtatás után Dongrim is kijelentette, hogy a Youngwon művésznevet nem fogja többet használni. 2013. január 21-én a DMTN megjelentette az első teaser képeket a következő comeback-hez. A képek megjelenése után, január 28-án meg is jelent a dal, ill. a csapat elindította hivatalos weboldalát is. 2013. március 8-án elfogatóparancsot nyújtottak be Daniel ellen marihuána értékesítés vádjával. Daniel letartoztatása miatt a 2works úgy döntött, hogy kisebb szünetet hagy a csapatnak. Azonban 2013. októberében Jeesu kiadott egy dalt 'I Like You' címmel, amely felkerült a hivatalos SoundCloud oldalukra. Ezután Dari és Jeesu duettet készítettek 'Healing' címmel.

2014 - A csapat tevékenységek szüneteltetése, szóló tevékenységek, és a csapat állapota

2014. áprilisában Dari hivatalosan is leszerelt, és tovább folytathatta modellkedését, ill. a csapatbeli tevékenységét. Dari, visszatérését követően ki is adott egy digitális single-t, október 6-án 'Rain Shower' címmel, amelyben Jeesu is segített neki. Még ebben az évben még egy szóló single napvilágot látott, ugyanis 2014. november 17-én kiadta a BBang!-et. 2015. február 5-én a Soul Shop Entertainment bejelentette, hogy Jeesu táncos-énekesként megkezdi szóló tevékenységét. Február 9-én ki is adta bemutatkozó dalát a 'Beautiful'-t. A videóban San E és a KARA-s Goo Ha Ra is szerepelt. A Soul Shop Entertainment menedzselése alatt Jeesu folytatja szóló tevékenységét, és a művészneve innentől 'KIXS' lett, amelyet az angol 'Kiss'-ként kell ejteni. A szünet alatt Simon is megkezdte szóló tevékenységét. Ő segítette például az f(x)-es Amber debütáló 'Beautiful' albumát, ill. a Secret-es Hyosung 'Fantasia' albumát is. Day Day elhagyta a csapatot, hogy folytassa zenei pályáját olyan bálvány csapatokkal, mint a Girls' Day vagy az MBLAQ.
A kihagyások miatt rengeteg hír reppent fel, miszerint visszatér a csapat, de már csak 6 taggal számlálva. 2014. végén a csapatot újra láthattuk együtt egy fanmeeting során, amelyet Jeesu szóló tevékenysége miatt rendeztek. Készültek képek is, melyből mindenki arra következtetett, hogy a DMNT visszatér. Dari újabb albumot adott ki 'Chord' címmel. A sok feloszlatási pletyka miatt az ügynökségnek meg kellett erősítenie, hogy a csapat még mindig együtt van, de egyelőre a szóló tevékenységekkel folgalkoznak.
Jelenleg minden tag szóló tevékenységet folytat. Simon Jakops néven, Day Day a Show Me The Money 4. szériájában műsorvezető, Dongrim underground szóló tevékenységbe kezdett. Inati színészi karrierbe kezdett, és megszeretné nyitni hamarosan saját pub-ját. 2015. augusztus 18-án Simon és Day Day együttműködtek Raina-val, és a SPEED egyik tagjával, Taewoon-nal. 2015. november 4-én Day Day olyanokkal szerepelhetett együtt, mint például Jay Park, Giriboy, Cypher, VASCO és DJ Wegun.

Daniel drog botránya

2013. március 8-án adták be Daniel ellen az elfogatási parancsot. Az ok marihuána értékesítés és fogyasztás volt. Ugyan nem találtak a testében erre utaló nyomot, azonban a további vizsgálatok során az egyik teszt mégis pozitív lett. Daniel ezután bevallotta, hogy elősegítette az értékesítését (először csak 4 alkalmat vallott be, de ez később 12-re ugrott) azonban fizikai kontaktusba nem került vele. A bíróság 1 év börtönre, és pénzbüntetésre ítélte, de később ezt visszavonta, és 3 hónapos próbaidőre engedte, azzal az indokkal, hogy Daniel nővére vállalta a kezességet felette, és Daniel együttműködő volt a vizsgálatok során. A próbaidő mellett azonban 120 órányi közhasznú, és 80 óra szerhasználati rehab-ot kellett végig csinálnia.

Fanklub

Név: Dalmatas
Szín: metálszürke, fekete

Érdekességek

► Édesapja koreai, míg édesanyja japán származású.
► 2012-ben akkor került a DMTN-be, amikor Day Day személyes okok miatt kilépett.
► Egy alkalommal ezt nyilatkozta: 'Egy álmom volt Koreában zenélni. Az apám tanította meg nekem a koreai kultúra rejtelmeit. Sosem felejtem el a gyökereimet. Megtiszteltetés a Dalmatian tagjának lenni.'
► Szeret enni, és ezért sokszor többet eszik az előírt napi 3 étkezésnél.
► Ideális lány számára, aki szép, főleg ha mosolyog.
► Ideáljai közé tartozik az amerikai színésznő Jennifer Love Hewitt és a japán színésznő Takeutchi Yuko)
► Kiválóan képzett táncos, énekes és rapper.
► A japán TONS együttes tagjaival jó viszonyt ápol.
► A K-Pop Star Olympics rendezvényen és műsorban megnyerte a 100 méteres futást, maga mögött hagyva Baro-t (B1A4) és Jokwon-t (2AM).

Írta: Angel

DMTN (디엠티엔)

Single-k

2012

E.R

2013

Safety Zone


Mini albumok

2012

State Of Emergency


Közreműködései

MC Mong - Dalmation love (2009)
MC Mong - 로반줄아 (2009)
Baek Ji Young - Good Boy (2012)
Eru - I hate you (2012)
NS Yoon G - If you love me (2012)

Utolsó frissítés: 2016.11.30. 18:06 Angel által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace