Starity

Park Kahi

Park Kahi Park Kahi nemzetisége 4137. 107rajongó 4vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Park Ji Young (박지영)
 • Becenév
 • Kahi (가희)
 • Születési idő
 • 1980. december 25.
 • Születési hely
 • Daegu, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • énekesnő, táncosnő, koreográfus, dalszövegíró
 • Családi állapot
 • férjezett, 2 gyermek
 • Partner
 • Yang Joon Moo
 • Magasság
 • 168 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • fekete
 • Csillagjegy
 • Bak
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Kim Yu Jin Oh Hye Rin Im Jin Ah Rebekah Kim Kim Jung Ah Park Soo Young Lee Joo Yeon

Park Kahi életrajza

Kezdetek

1980.december 25-én született Daeguban, Dél-Koreában. Nagyszülei nevelték föl. 16 éves korában kezdett el táncolni, mely azonnal a szenvedélye lett. Szülei nagyon ellenezték az elképzelését, és mindvégig azt mondogatták neki, hogy ez csak egy hamis álom. A középiskola alatt saját magát képezte tánc, illetve éneklés terén, mivel szülei tiltása miatt nem tudott professzionális képzésen részt venni. 18 éves korában édesapja kívánsága szerint egyetemre ment, amit nem sokkal később abba is hagyott, valamint szülővárosát is elhagyta és egyedül Szöulba költözött, hogy megvalósítsa tánckarrierjét. Ezt követően hét éven keresztül nem is beszélt édesapjával, valamint szüleit sem látta.

Egy barátja vitte el egy meghallgatásra, ahol nagyon jól teljesített, így megkapta a háttértáncos munkát, és 18 évesen elkeződhetett táncos karrierje. 2000-ben Kahit választották DJ Doc 'Run to You' című dalának videoklipje főtáncosának, azonban a hirtelen jött siker miatt Kahi kihátrált, és egy ideig (körülbelül két évig) nem is dolgozott táncosként.

Mivel szüleihez nem tudott visszamenni, ezért pincérnőként, takarítónőként és ügyintézőként is kipróbálta magát. Az étteremben - ahol dolgozott - találkozott először az SM Entertainment egyik koreográfusával, aki esélyt adott neki, hogy ideiglenesen BoA háttértáncosaként dolgozhasson. Kahi végül három évig dolgozott együtt BoA-val, később olyan előadókkal dolgozott együtt, mint a Jinusean, a 1TYM, Lexy, Chae Yeon, Se7en vagyéppen Eun Ji Won, sőt ő volt Son Da Bi, May Doni és Kim Jung Ah (ex-AS-tag) tánctanára is.

 

Énekesi karrier
(2007 -)

Több mint öt év profi háttértáncos karrier után az S.Blush nevezetű dél-koreai - amerikai nevezetű csapatban kapott helyet. A formáció 2007. májusában debütált It's My Life című digitális kislemezével, mely a Billboard’s Hot Dance Chart második helyén landolt. Ennek ellenére 2007 végén feloszlottak, s ezt követően Kahi - néhány barátja segítségével - a Pledis Entertainmenthez került, ahol a céggel együtt elkezdték előkészíteni az új lánycsapatot.

 

After School
AFTERSCHOOL, A.S. / 애프터스쿨 / アフタースクール
(2009 - 2015, inaktív)

Tagok:

Im Jin Ah "Nana" (vokalista, rapper - csatlakozott: 2009. november) [harmadik generáció]

Korábbi tagok(=graduate):

Yoo So Young (2009. január - október 29.) [első generáció]
Rebekah Kim "Bekah" (2009 - 2011. július) [első generáció]
Park Ji Young "Kahi" (2009 - 2012. június) [első generáció]
Lee Joo Yeon (2009 - 2014. december) [első generáció]
Kim Jung Ah (2009 - 2016. január) [első generáció]
Kim Yu Jin "UEE" (2009. április - 2017. május) [második generáció]
Park Soo Young "Lizzy" (2010. március - 2018. május) [harmadik generáció]
Lee Ka Eun (2012. április - 2019. július) [ötödik generáció]
Oh Hye Rin "Raina" (2009. november - 2019. december) [harmadik generáció]
Noh Yi Young "E-Young" (2010. december - 2019. december)
[negyedik generáció]

Alegységek:

Orange Caramel: Raina, Nana, Lizzy - debütálás: 2010. június 17.
Unit ver. 2: Kahi, Jungah, Nana, Raina - debütálás : 2011. április 19.
A.S. RED: Kahi, Jungah, UEE, Nana - debütálás: 2011. július 20.
A.S. BLUE: Jooyeon, Raina, Lizzy, E-Young - debütálás: 2011. július 20.

 

2009: Debütálás

Pár nappal a debütálás előtt a Pledis Entertainment bejelentette, hogy új (Pussycat Dolls inspirálta) öttagú lánycsapata pár nap múlva bemutatkozik a nagyközönségnek is. 2009 január 15-én jelent meg az After School első - egyben debütáló - kislemeze New Schoolgirl címmel, majd két nappal később hivatalosan a Music Core-ban is debütáltak az AH! illetve a Play Girlz című dalaikkal.

A kiadó februárban bejelentette, hogy az eredetileg öttagú csapata, a jövőben sokkal inkább a koreai Morning Musume-ként lesz jelent; tehát a csapattagok "graduate" rendeszerben válták egymást, azaz egy bizonyos idő után távoznak, s helyet adnak az új tagoknak. Ezt követően ugyanúgy folytatódott a promocó, ami egészen márciusig tartott, ám a rajongók nem maradtak sokáig a csapat nélkül, hisz március elsején az MTV jóvoltából adásba került a négyrészes reality show-juk, Diary of After School. Április elején került bemutatásra a hatodik tag, UEE majd április kilencedikén jelent meg a csapat első digitális kislemeze, a DIVA. A fellépések a M! Countdown műsorban kezdődött el, ahol nem sikerült nyerniük, de a Cyworld Digital Music Awards áprilisi Rookie of the Month díját hazavihették a lányok.

Az After School második digitális kislemeze, a Dream Girl május 21-én jelent meg, ami a Morning Musume nagysikerű 1999-es Love Machine című dalának a remake változta. A dal videoklipje egy nappal később, május 22-én jelent meg. Július 22-én Son Bambival karöltve piacra dobták a követekező digitális kislemezt AMOLED címmel, a rövidfilm egy nappal később érkezett.

Október 29-én Soyoung bejelentette graduálását, a kiadó november 17-én mutatta be a két új tagot Nana és Raina személyében. A rajongóknak nem volt sok idejük barátkozni az új tagokkal, hisz november 25-én érkezett második kislemez a 너 때문에 (Neo Ttaemune;Because of You), amit két nappal később a Musi Bank színpadán adtak el, 30-án pedig a videoklip került bemutatásra. Az After School uralta a listákat, nyertek az Inkigayóban, valamint további két díjjal lettek gazdagabbak.

2010: Bang! és az első alegység

Az évet két új díjjal kezdték (Billboard Japan Music Awards - K-Pop New Artist of the Year 2009 és Seoul Music Awards - Best Newcomer), majd március 25-én megjelent Bang! című harmadik kislemezük, valamint bemutatták a nyolcadik tagot, Lizzy-t. Az album koncepciójának ötletgazdája Kahi volt, miután megnézte a Drumline (Dobszóló) filmet és nagyon megtetszett neki a zenekar stílusa. A csapat öt hónapig gyakorolta a dobolást, hogy kellőképpen felkészüljenek.

Június hatodikán harangozták be az After School első alegységét, az Orange Caramelt, a tagok pedig Lizzy, Nana és Raina lettek. Debütáló albumuk június 17-én jelent meg The First Mini Album címmel. Az alegység stílusa a könnyed és az aranyos felé hajlik.

December hetedikén jelent meg negyedik kislemezük, a Hazel Eyes, ami egy jótékonysági projekt része. Az eladásból származó összes bevételt jótékony célokra ajánlották fel. Bekah nem tudott részt venni a felvételeken; később a kiadó elmondta, hogy két hónapra visszament Hawaiira.

Az év utolsó napján, december 31-én mutatták be az új tagot, E-Young személyében, aki a MBC Gayo Daejun színpadán debütált.

2011: Első stúdióalbum

A csapat 2011-es év első visszatérése április 27-én történt meg első stúdióalbumukkal, melyer VIRGIN-re kereszteltek. Az albumot a Shampoo című dalukkal népszersítették, valamint E-Younggal kiegészülve a banda létszáma kilenc főre duzzadt.

A VIRGIN promóciója után, július 11-én megjelent Bekah graduate kislemeze Take Me To The Place címmel, ezzel hivatalosan is graduált a csapatból. Bekah kilépést követően a csapat két részre oszlott (A.S. RED és BLUE), s július 20-án mutatkoztak be RED illetve BLUE nevezetű kislemezikkel.

Augusztus 17-én jelent meg első japán kislemezük Bang! címmel, s ezzel hivatalosan is debütáltak Japánban. November 23-án érekezett DIVA című második japán kislemezük, melyen már egy új japán dal található (Ready to Love).

2012: Japán stúdióalbum, Kahi távozása

A 2012-es évet egy dupla A-oldalas japán kislemezzel, a Rambling girls / Because of you-val kezdték melyen a korong névadó dalain kívül a 2009-es nagy slágerük - 너 때문에 (Beasuce of You) - remake, illetve japán változata is helyett kapott. A kislemez a hetedik helyen nyitott az Oricon listán. Feburár 29-én jelent meg ötödik digitális kislemezük Just in Time címmel, mely a következő hónapban megjelenő első japán stúdióalbumuk előfutára is volt egyben.

Az első japán stúdióalbumuk végül március 14-én jelent meg PLAYGIRLZ címmel. A korongra hat vadonatúj japán dalt került + az előző japán kislemezek névadó dalai, a Shampoo című daluk japán verziója, valamint bónuszdalként az Orange Caramel Shanghai Romance (japanese ver.). A csapat késő áprilisban - négy fellépés keretei között - kezdte el promótálni a lemezt.

Június ötödikén jelentette be a Pledis Entertainment, hogy Kahi graduál a csapatból, de szeptemberig a velük maradt, hogy segítse a promóciókat. Június 13-án jelent meg a csapat negyedik japán kislemeze Lady Luck / Dilly Dally címmel. Ez volt Kahi utolsó kiadványa az After Schoollal. Kahi helyett Kaeun érkezett, aki a Flashback című koreai kislemezzel mutatkozott be. 

 

Szólókarrier
(2011 -)

2011. febuár 14-én jelent meg első - egyben debütáló - középlemeze 돌아와 나쁜 너 (Come Back, You Bad Person) címmel, amelyről a korong névadó dala kapott videoklipet. 2013. október 10-én jelent meg következő EP-je Who Are You? címmel, melyről az It's ME című dalhoz készült rövidfilm.

A 2014-es évben a koreai Bonnie & Clyde musicalben ő játszotta Bonnie szerepét. 2016-ban pedig a Produce 101 műsorban a tánctanár szerepét vállalta el, majd a 2017-es évben a műsor második szériájában is ebben a szerepben láthattuk ismét. 2018-ban egy rész erejéig szerepelt a Produce 48 műsorban, mint zsűritag.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Magánélete

2016. március 26-án Hawaii-n egy privát ceremónia keretei között mondta ki a boldogító igent. Az énekesnő és férje, Yang Joon Moo első közös gyermeke október harmadikán született meg. Az énekesnő egy egészségnek kisfiúnak (Noah) adott életet. A pár második fia (Sion) 2018. június 16-án született meg.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Érdekességek:

- Hivatalos rajongó klubjának neve: sPARKle
- Állítása szerint a Roo'ra inspirálta arra, hogy elkezdjen táncolni és énekelni.
- Köldök piercingje van.
- Több tetoválás is diszíti a testét.
- Az egészséges életmód híve, nagyon szeret edzeni.

 

További hivatalos oldalak:

Instagram: kahi_korea
Blog: misskahi.blog.me
Fancafe: dancerkh

írta: silenc

Dráma:

* [2009] You're Beautiful
* [2012] Dream High 2 .... Hyun Ji Soo
* [2013] Because We Haven't Broken Up Yet .... Shim Jae Hee


Musical:

* [2014] Bonnie & Clyde .... Bonnie

Dél-Korea

Stúdióalbum:

* [2011.04.27] VIRGIN


Kislemezek:

* [2009.01.15] New Schoolgirl
* [2009.11.25] Neo Ttaemune (너 때문에; Because of You)
* [2010.03.25] Bang!
* [2010.12.07] Hazel Eyes (Happy Pledis)


Digitális kislemezek:

* [2009.04.09] DIVA
* [2009.05.22] Dream Girl
* [2009.07.23] AMOLED (Son Dam Bi & After School)
* [2009.12.22] Nun Naerineun Maeul (눈 내리는 마을) (After School, Brown Eyed Girls, K.Will, Kan Mi Youn, Tei, SUKI, An Young Min)
* [2010.01.22] Neo Ttaemune (Remix) (너 때문에; Because of You)

 

Szóló
(2011 -)

Középlemezek:

* [2011.02.14] 돌아와 나쁜 너 (Come Back, You Bad Person)
* [2014.10.10] Who Are You?


Együttműködés:

* [2008] Son Dambi - Bad Boy feat. Kahi
* [2009] E.Bul - I Want To Buy It feat. Kahi of After School
* [2009] One Two - Starry Night feat. Kahi of After School
* [2010] SUKI - One Love feat. Kahi of After School
* [2010] Group of 20 - Let's go!
* [2015] Chae Yeon - Runway feat. Kahi

   -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Japán

Stúdióalbum

* [2012.03.14] PLAYGIRLZ


Kislemezek:

* [2011.08.17] Bang!
* [2011.11.23] DIVA
* [2012.01.25] Rambling girls / Because of you
* [2012.06.13] Lady Luck / Dilly Dally


Digitális kislemezek:

* [2011.08.10] Bang! (Reckochoku Digital Single)
* [2011.11.14] DIVA (Reckochoku Digital Single)
* [2011.12.28] Rambling girls / Because of you (Reckochoku Digital Single)
* [2012.02.29] Just in time (Reckochoku Digital Single)
* [2012.05.23 - 06.13] Lady Luck (Reckochoku Digital Single)


Együttműködés:

* [2011] Namie Amuro - make it happen feat. AFTERSCHOOL

Utolsó frissítés: 2020.10.06. 12:12 silenc által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace