Starity

Posta Victor

Posta Victor Posta Victor nemzetisége 5239. 53rajongó 4vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 85%
 • stílus: 80%
 • szimpátia: 85%
 • Születési név
 • Posta Viktor
 • Becenév
 • Victor
 • Születési idő
 • 1977. február 22.
 • Születési hely
 • Debrecen, Magyarország
 • Foglalkozás
 • színész, énekes, zenész
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Halak
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Gallusz Nikolett Mahó Andrea Muri Enikő

Posta Victor életrajza

GYERMEKÉVEK
Posta Viktor 1977. február 22-én született Debrecenben. 4 éves korától Rimóczi Éva zeneóvodájába járt, 5 éves korában kezdett el zongorázni. Zenei érdeklődése pályaválasztását is befolyásolta, az általános iskola után a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolába került, majd három év után felkerült a budapesti Szent István Zeneművészeti Szakközépiskola zongora szakára. Ezzel párhuzamosan a debreceni Kossuth Gimnáziumot is elvégezte.

1990-ben, 13 évesen kapta meg első színházi szerepét a debreceni Csokonai Színházban. Orczy-t több, mint 100 alkalommal játszotta el a Légy jó Mindhalálig című musicalben,valamint szerepelt még a Bolondóra című zenés játékban és a Fanni hagyományai című darabban is. 1993-ban öccsével megalakították a 'Posta Fivérek' formációt és beneveztek a Ki Mit Tud?-ba. Ének kategóriában a középdöntőig jutottak. 1994-től Toly Máriától vesz énekórákat. 

SVÁJCI ÉVEK
1995-ben, az érettségit követően zongoratanárnője javaslatára a bázeli Zeneakadémiára felvételizett, Gyimesi László osztályába. A zongora mellett az énekszakot is felvette,  tanári diploma megszerzése után átiratkozott a luzerni Zeneakadémia operaének szakára.

Svájci tanulmányai kezdetén azonnal beválogatták az akkor bemutatásra kerülő Az Operaház Fantomja című musical zenekarába billentyűsnek, így Andrew Lloyd Webber zenekara, a Really Useful Company tagja lett. Két évvel később felkérték, hogy játszon a Crazy For You és a West Side Story New York-i zenekarában is. Ezután a Reinen-i Színház kérte fel a Hegedűs a háztetőn című előadásuk zenei vezetőjének. Az akkor 21 éves Victor újra hangszerelte és betanította a darabot a kis színházi zenekar számára. A darab nagy sikert aratott és mérföldkövet jelentett számára.

Ezután nem csak zenekari, hanem énekesi meghallgatásokon is részt vett, így megkapta élete első főszerepét a Band In Palace című darabban, mellyel bejárta Svácj összes nagyvárosát. A turné végén részt vett a Space Dream szereplőválogatásán. (Az 1995-ben bemutatott darabban 1998-ban kerestek új szereplőgárdát.) Ekkor kapta meg Svájc legnagyobb és legsikeresebb musicaljének főszerepét. Rodint két éven át, 2000. június 18-ig játszotta nagy sikerrel, ez az időpont azonban egyben a darab 'temetése' is volt. Főszerepet kapott még a Why not? című musicalben is és megkapta Lars szerepét a 2001-es SweetieCakes című filmben. 2000-ben ő szerezte a Duisburg-i Musical Theater-ben bemutatott Die schöne Marguerite című darab zenéjét.

ISMÉT MAGYARORSZÁGON
2001-ben úgy döntött, visszatér Magyarországra és megvalósítja gyermekkori álmát. Felvételt nyert a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemre, ahol 2005-ben végzett operett-musical szakon. A főiskolán több darabban is kipróbálhatta magát, volt például John a Miss Saigonban, Fredrich Egerman a Kis éji zenében, Eugene a Démonológiában  (ebben a darabban a mai napig játszik) és Vernon Gersch a Kapj el! című darabban. Rendszeresen szinkronizál sorozatokban, mozifilmekben, rajzfilmekben, ezzel párhuzamosan pedig egy szinkroniskolában színészmesterséget tanít. A Főiskola elvégzése után a Madách Színházban kapott először kisebb, de annál változatosabb karakterszerepeket, így A Volt egyszer egy csapatban például a Bírót, a Producerekben Mr. Marks-ot, Kevin-t és Jason Green-t alakította.

2005 szeptemberében megkapta Az Operaház Fantomja című musical főszerepét, ami hatalmas lehetőséget jelentett számára, hiszen amellett, hogy friss diplomásként tehetségét és rátermettségét is bizonyítania kellett, az ismeretlenséggel és az előítéletekkel is meg kellett küzdenie, ráadásul a musical történelem legfiatalabb Fantomja lett. Képzett, erőteljes énekhangja, mely kellemes hangszínnel párosul, alkata és játéka tökéletes egységet alkot az eredeti mű lapjairól megismert Erikkel. Sasvári Sándor, Csengeri Attila és Miller Zoltán mellé lépett be negyedikként és méltó társa lett neves kollégáinak. 

2007 tavaszán a Madách Színház bemutatta az Édeskettes hármasban című musicalt, melynek férfi főszerepét már a főiskolán is játszotta (Kapj el!) így ismét lehetősége volt Vernon bőrébe bújni. 2007 nyara mozgalmas volt Victor számára. Május közepén került bemutatásra Démonológia felújított változata a Vidám Színpadon, június végén pedig a Vámpírok Báljában remekelt Krolock Gróf fia, Herbert szerepében. 2008. május 30-án a Madách Színház bemutatta a József és a Színes Szélesvásznú Álomkabát című musicalt, melybe elsők közt válogatták be és megkapta benne a Fáraó szerepét. A daraban egy teljesen új arcát mutathatta meg, hiszen mindazon túl, hogy a zene rockosabb, a szerep tele van humorral és játékkal, a színészi eszközök széles palettáját bejárva nyújthat önfeledt szórakozást és vidám perceket a közönségnek. A Fáraó szerepe meghozta számára a régen várt sikert, hiszen először játszhatott úgy főszerepet magyar színpadon, hogy nem egy korábban futó előadásba kellett beállnia, hanem önmaga dolgozhatta ki a karaktert.

2009 újabb kihívásokat tartogatott számára. A Madách Színházban szeptemberben bemutatásra került a Monty Python csoport Gyalog Galopp című művének musical változata, a Spamalot, ahol Sir Galahad mellett Kevint, a Fekete Lovagot és Herbert herceg édesapját is megszemélyesíti. Nyár elején és az év végén két szerepátvételre is sor került, hiszen végre beállhatot az Édeskettes hármasban című darabba, decemberben pedig a Kocsák-Miklós szerzőpáros Anna Karenina című musical-ében vette át Vronszkij szerepét. 

2012 februájában mutatták be Tóth Dávid Ágoston és Vizy Márton musicaljét, az Én, József Attilát a Madách Színházban, két szereposztásban: az egyikben Victor személyesíti meg a híres költőt. 2013 tavaszán önálló zenés estet kapott a Madách Színházban, mely a L'élek címet viselte. Jelenleg is állandó fellépő a Madách Színházban.

SZÍNHÁZ

Légy jó mindhalálig – Orczy (Debrecen)
Bolondóra – (Debrecen)
Fanni hagyományai – (Debrecen)
Band in Palace – Herceg (Svájc)
Space Dream – Rodin (Svájc)
Why not? – (Svájc)
Miss Saigon – John (Ódry Színpad)
Kis éji zene – Fredrich Egerman (Ódry Színpad)
Démonológia – Eugene (Ódry Színpad, Vidám Színpad)
Kapj el! – Vernon Gersch (Ódry Színpad)
Volt egyszer egy csapat – (Madách Színház)
Az operaház Fantomja – Fantom (Madách Színház)
Producerek – (Madách Színház)
Édeskettes hármasban – Vernon Gersch (Madách Színház)
Vámpírok Bálja – Herbert (Magyar Színház – PS Produkció)
József és a színes szélesvásznú álomkabát – Fáraó (Madách Színház)
Spamalot – Sir Galahad, Herbert herceg apja, Fekete lovag, Kevin (Madách Színház)
Anna Karenina – Vronszkij (Madách Színház)
Én, József Attila - József Attila (Madách Színház)

FILM

SweetieCakes – Lars (Svájc) 

SZINKRONSZEREPEK

RAJZFILMEK
Alvin és a mókusok - Simon
Alvin és a mókusok 2. - Simon
Alvin és a mókusok 3. - Simon
A Madagaszkár pingvinei - Roger (Nickelodeon)
A vándorló palota - További magyar hang
Az utolsó mohikán - Sólyomszem (M2)
Bakugan: Gundáliai megszállók - Mason Brown (Cartoon Network)
Bleach - Inoue Szora (Animax)
Blood+ - Akihiro Okamura (Animax)
Éliás, a kis mentőhajó - További magyar hang
Én és az androidom - További magyar hang
Fullmetal Alchemist - A bölcsek kövének nyomában - Barry, a mészáros - 4 epizód (Animax)
Fullmetal Alchemist: Testvériség - Barry, a mészáros (2 epizód) (Animax)
Galactik Football - További magyar hang (Megamax)
Hangyaboy - További magyar hang
Hubbák - Hubba Hubba (JimJam)
Az igazság ligája - Professor Emil Hamilton (Cartoon Network)
Jake és Sohaország - Végelőcím (Disney Channel)
L’ecsó - Patkány
Nana - Hondzsó Ren (Animax)
Naruto - Oboro (Animax)
PB & JOtter - Tünci
Quest világa - World of Quest - további szinkronszerep (Jetix)
Robotboy - Constantine (Cartoon Network)
Táncoló talpak - További magyar hang
Team Galaxy, az űrsuli - Josh (Jetix)
Totál Dráma Akció - Geoff (Cartoon Network)
Totál Dráma Sziget - Geoff (Cartoon Network)
Toy Story 3. - Kukás
Transformers: Prime - Wheeljack (RTL-Klub)
Túl a sövényen - További magyar hang
Viharsólymok - Storm Hawks - Finn, a mesterlövész (Cartoon Network)
Ugly Americans - Mark Lilly (Comedy Central)
Yin! Yang! Yo! - Coop (Jetix)
Yu-Gi-Oh! GX - Chumley Huffington (Animax)
WALL·E - További magyar hang
Winx Club - Valtor (Nickelodeon)
W.I.T.C.H. - további szinkronszerep (Jetix)
Totál Dráma Világturné: Geoff

SOROZATOK
Árva angyal - Juan Miguel Sanromán (William Levy)
Sarokba szorítva - Larry Irázabal (William Levy)
Marichuy - A szerelem diadala - Juan Miguel ˙(William Levy)
Teresa - Fernando Moreno Guijarro (Daniel Arenas)
Downton Abbey - Matthew Crawley (Dan Stevens) 

Utolsó frissítés: 2018.08.09. 22:10 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace