Starity

Princess Madeleine "Madeleine, Duchess of Hälsingland och Gästrikland"

Princess Madeleine Princess Madeleine nemzetisége 13002. 12rajongó 0vélemény
 • Születési név
 • Madeleine Thérèse Amelie Josephine Bernadotte
 • Születési idő
 • 1982. június 10.
 • Születési hely
 • Stockholm, Svédország
 • Foglalkozás
 • Hercegnő
 • Családi állapot
 • férjezett
 • Partner
 • Chris O'Neill
 • Magasság
 • 170 cm
 • Eredeti hajszín
 • Szőke
 • Szemszín
 • Kék
 • Csillagjegy
 • Ikrek
 • Linkek
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Princess Victoria

Princess Madeleine életrajza

Princess Madeleine avagy Madeleine hercegnő Károly Gusztáv svéd király és Szilvia svéd királynő fiatalabb lánya és harmadik, egyben utolsó gyermeke, a svéd trón negyedik örököse, Duchess of Hälsingland és Gästrikland. Stockholmban született, a  Drottningholm Palace-ben, reggel 7 óra 5 perckor 1982 június 10.-én. Mivel a királyi család közvetlen tagja a Bernadotte-házhoz tartozik. Keresztelője 1982 augusztus 31-én volt  a The Royal Palace Church-ben, s a keresztszülei édesapja anyai és apai ági unokatestvérei lettek. 

 

Tanulás az óvodától az egyetemig

1985-től 1989 nyaráig Västerled Parish nevű óvoda növendéke volt, majd 1989 őszén iskolai tanulmányait folytatta tovább Carlssons School-ban, amely Stockholmban található. Miután felvételizett gimnáziumba felvették a szintén Stockholmban található Enskilda Gymnasiet-be. 2001 nyarán érettségizett, s ugyanennek az ősznek kezdetén Angliába, egészen pontosan Londonba ment, hogy nyelvtudását fejlessze. 2002-ben letette az ECDL-vizsgáját, majd 2003-ban a Stockholmi Egyetem előadásainak kerete között művészettörénelmet tanult, összesen 60 órát, amely 2 félévnek számít. 2004-ben egy másik tanfolyamhoz is csatlakozott: néprajztudomány kezdett el tanulni. 2006 január 23.-án letette a diplomáját a modern történelemből, régi történelemből illetve néprajztudományból. A hercegnő ezek után sem volt rest: szintén ugyanezen az egyetemen 2007-től gyermekphsziológiát tanult. 

 

Szabadidős tevékenységek

A hercegnő imádja a lovakat, sőt, még lovai is voltak. Imádja a lóugratást: Anna Svennson néven versenyzett. Ezen kívül ímádja a színházat, a táncot, a festészetet, illetve élvez síelni is. Amikor 2001-ben nagykorú lett létrehoztak egy szervezetet a nevében, amely ösztöndíjjal csábítja és bátorítja a fiatalokat a lovak és a velük való versenyzés felé. 2001-ben olyan díjakat adott át, mint a 'Pony Rider of the Year with trainer in Gävleborg' és a 'Gold Rider'. 

 

Jótékonyság és hercegnőit teendői

A hercegnő a Min Stora Dag elnöke. Ez a szervezet olyan, mint a Make-A-Wish, csak svéd formában. Kapcsolatban áll Europa Nostra-val, Carl Johan-League-val és Royal Motorboat Club-bal is. 2006-ban New York-ban dolgozott 6 hónapot az UNICEF-nek, s később gyermekvédő szervezetekhez is csatlakozott, mint például Child Protective Services.

Madeleine sok király eseményen részt vesz, mint apja és a svéd nép képviseljője. Ilyen alkalmak közzé tartozik a Svéd Nemzeti Nap, a király születésnapja, a koronahercegnő, nővére Viktória születésnapja, vagy különböző vacsorák, fogadások. 2011 június 5.-én ő képviselt édesapját, Károly Gusztáv királyt és a svéd népet a American Swedish Historical Museum megnyitóján, amely Philadelphia-ban, Pennsylvania területén található.

 

Az esküvő

2002-ben jött össze egykori szerelmével Jonas Bergström ügyvéddel. A pár hét év után, 2009 júniusában jegyezte el egymást egy közös nyaralás alkalmával, de a palota csak augusztus 11.-én jelentette be eljegyzésüket. Az eljegyzési vacsora (amely szokás a király családban) a bejelentés napján volt. Eredetileg 2010 második felében lett volna az esküvő, de eltolták "túl sok dolog egybeesése" miatt, mert Viktória hercegnőt is akkor jegyezte el Dániel herceg (akkor még Daniel Westling), csak február 24.-én. Ugyan ez volt a tényleges indok, de a svéd sajtó a pár kapcsolatának megromlását találgatta. Ezeket a híreket később Szilvia királynő cáfolta, mondván: a jegyespár körül minden a lehető legnagyobb rendben. De a média továbbra is a szerelmespár kapcsolatát boncolgatta. S végül mindenkit szomorúan érintett a hír, miszerint 2010 április 10.-én a palota bejelentette, hogy Madeleine és Jonas végleg szakítottak, az esküvőt lemondták, a jegysességet pedig visszavonták. 

A szakítás után nem sokkal később New York-ba költözött, ahol egy olyan szervezetnél kapott állást, amelynek édesanyja, Szilvia királynő társalapítója volt. Itt találkozott az angol születésű bankárral Christopher O'Neill-lel. A barátság gyorsan szerelmbe csapott át, s 2011 januárjában mutatkoztak együtt nyilvánosan. Körülbelül 2 év után O'Neill eljegyezte a hercegnőt, amelyet 2012 október 25.-én jelenettek be. A helyszínt és az időpontot év végén, december 23.-án közölték: 2013 június 8.-án sor is került az eseményre, ahol sok híresség, befolyásos személy, illetve más király családok tagjai is tiszteletüket tették. Viszont mindenkit meglepett, mikor O'Neill bejelentette, hogy nem veszi fel újdonsült feleség címét. A 'His Royal Highness' jár neki egyedül, mivel nem vette fel a  Duke of Hälsingland and Gästrikland címet és nem lett Svédország hercege sem. A hercegnő az esküvő napján egy Valentino által tervezett fátylat hordott, A-vonalú fehér ruhával. 

A Svéd Palota 2013 szeptember elején jelentette be, hogy a hercegnő és párja 2014 márciusára várják első babájukat. 2014 február 20.-án, New York-ban megszületett Leonore Liliann Maria hercegnő, aki jelenleg 5. a trónöröklési sorrendben. 2014 június 8.-án keresztelik majd meg, szülei első házassági évfordulóján.

 

Népszerűsége

2008-ban a Forbes Magazine a 20 legszexisebb fiatal királyi hercegnő sorolta, egészen pontosan a 12. helyre
2010-ben már harmadik volt a '10 Hottest Young Royals of 2010' listán, amelyet egy weboldal, a PopCrunch készített
2011-ben besorolták CEOWORLD Magazin által összeírt 'Hottest Royal Women'-be.
Szintén 2011-ben a hetedik helyet tudhatta magáénak minden idők legszebb királyi hercegnők/nők között, amellyel a BeautifulPeople.com illette meg. 

 

Érdekességek

- Negyedik neve a Josephine tisztelgés az egyik őse előtt: Josephine of Leuchtenberg, aki Napóleon mostohaunkolánya volt.
- Folyékonyan beszél svédül, angolul, németül és egy kicsi tud még franciául is. 

Utolsó frissítés: 2014.05.03. 20:08 SophieC által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace